Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 OCTOBER, 1909. Ora Ana 1

Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus saka Vol. 9.)

DUTY tegese luwih akeh kanggo pandhita, master lan mahatmas tinimbang karo mortals biasa. Tugas manungsa iku penting kanggo awake dhewe miturut proporsi amarga awake dhewe rumangsa tanggung jawab marang awake dhewe, kanggo kulawargane, negarane, umate, menyang alam lan prinsip prinsip ilahi. Pakaryan kasebut dheweke nindakake utawa gagal ditindakake sajrone wektu sing cendhak. Tugas pandhita, master lan mahatmas ana ing lapangan sing padha, nanging luwih akeh ndeleng saka sing weruh. Nanging ora diwatesi karo panemune mortalitas, miturut tingkat lan prestasi, nganti umur ing jagad iki. Bunder tugas sing dadi pengaruhe kalebu bumi, lan unsur lan pasukan sing ngubengi lan maju, lan minangka sabab langsung saka kabeh owah-owahan fisik lan fénoména. Printer ngerti lan ngrampungake lan nggarap pasukan lan unsur sing ora katon manungsa. Kaya panci gawe lempung, mulane adhike nggawe materi miturut tujuwane. Pakaryan kasebut ana kanggo ngasilake fenomena, asring aneh saka pikiran manungsa, lan nyaritakake materi saka jagad sing ora katon nalika dheweke urip lan tumindak kanthi sadar, menyang jagad fisik manungsa sing katon. Dheweke mbutuhake lan nggunakake awak fisik kanggo ngembangake lan supaya bisa nyaritakake kahuripan menyang jagad sing katon.

Tugas adhem wis nyebabake sawetara wong sing dikenal ing jagad iki minangka tukang sihir, sanajan ora kabeh dikenal minangka tukang sihir yaiku adepts. Layanan adhapters kanggo jagad kanthi wektu tartamtu. Banjur ngasilake fenomena tartamtu sing dianggep mujijat dening wong sing ora ngerti lan sing sinau karo sesanti winates nyatakake mokal utawa impostur. Ahli silap mata adeptif yaiku ngasilake fenomena miturut hukum alami sing durung dingerteni nalika semana. Dheweke bisa ngundang visibilitas ana makhluk sing biasane ora katon; wong bisa uga mrentahake presensine kasebut kanggo nindakake upacara sing aneh; dheweke bisa nyebabake badai katon utawa ilang; bisa uga nggawa utawa nyegerake conflagrations lan banjir, utawa nggawa fenomena alami; dheweke bisa uga nyilikake obyek fisik, ngasilake musik ing udhara tanpa alat, nyebabake obyek fisik sing sithik utawa gedhe regane diturunake saka udara; Dheweke bisa nyebabake wong lumpuh mlaku; bisa uga marasake wong lara, utawa ndeleng wong wuta, kanthi ngucapake sawetara tembung utawa kanthi nyentuh tangane.

Ahli silap mata adept menehi layanan ing jagad nalika nindakake prekara kasebut, kanggo nulungi manungsa lan miturut ukum kaya sing diarahake kanthi arahan intelektual luwih dhuwur tinimbang awake dhewe. Nanging yen dheweke kudu ngasilake fenomena saka pangerten saka kekuwatane, saka rasa percaya diri lan bangga, utawa saka motif egois, dheweke bakal diukum kanthi kelangan kekuwatane, lan bakal nyalahake perintah intelijen sing luwih dhuwur sing tumindak kanthi angger-anggering Toret, lan lampahing tumindak bakal mungkasi ing rusak. Legenda lan sejarah kuno menehi akeh conto penyihir pengacara.

Apa ing siji umur misale jek ora bisa ditindakake utawa ora bisa, dadi ing jaman sukses lan alami umume. Kanggo ngobrol karo kanca siji mil utawa sewu mil, bakal dianggep ora mungkin satus taun kepungkur. Wong sing negesake kedadeyan kasebut, mesthi bakal dianggep minangka charlatan. Saiki wis rampung saben dinane. Kanggo madhangi omah kanthi nutul tombol listrik banjur bakal dianggep pagelaran. Iku pancen gumun dina. Yen ana, rong puluh taun kepungkur, manawa bisa ngirim pesen nirkabel ing saindenging jagad, dheweke bakal dianggep minangka awake dhewe utawa minangka trickster kanthi sengaja sing pengin narik perhatian. Wiwit gelombang listrik, listrik, lan gelombang Hertzian wis digunakake, wong-wong sing saiki wis nggumunake nggumunake saiki kanthi bener, lan wong nom-noman nggumunake ora bisa digunakake. apa tanduran sing tumbuh, mlaku mobil motor, fenomena swara utawa misteri cahya.

Ahli silap mata pengacara tumindak miturut undang-undang ing jagad sing ora katon lan ngasilake asil kanthi jelas lan mesthi minangka ilmuwan modern sing makarya miturut hukum sing dingerteni sing mrentah ing jagad fisik. Ora luwih angel kanggo tukang sihir sing adhem kanggo nyemprotake watu utawa barang liya saka udhara, utawa kanggo ngunggahake awak lan digantung ing udhara, tinimbang kanggo ahli kimia nyemprotake oksigen lan hidrogen minangka banyu kanthi narik listrik , utawa nambah bobot saka lemah kanthi nggunakake magnet. Ahli kimia nyemplungaken banyu kanthi pengetahuan babagan unsur-unsur kasebut, percikan listrik nyawiji menyang proporsi tartamtu. Penyihir pengaruhe nyuda obyek apa wae kanthi kawruh babagan konstituen konstituen ing proporsi tartamtu, lan kanthi kemampuane ngarahake konstituen iki menyang bentuk sing digayuh. Unsur utawa konstituen kabeh perkara sing katon sacara fisik ditahan digantung ing swasana bumi. Ahli kimia utawa fisikawan bisa nyilikake sawetara iki dadi wujud kanthi cara lan miturut hukum lan cara fisik. Ahli silap mata adept bisa ngasilake asil sing padha tanpa cara fisik sing winates ing layanan fisikawan. Fisikawan nggunakake magnet kanggo ngangkat garis wesi. Ahli silap mata adhisi nggunakake sembrani sing dudu fisik kanggo ngangkat awak fisik, nanging sembrani ora liya ora kurang. Magnetik yaiku badan wujud sing ora katon, yaiku pusat gravitasi awak fisik, lan nalika badan sing ora katon, dheweke dadi magnet kanggo awak fisik sing ngetutake. Nalika ukum jagad iki ora dingerteni, ora luwih apik tinimbang ukum sing ngatur jagad fisik lan fénoména.

Pandhuan uga bisa melu perang lan mutusake keseimbangan kekuwatan ing antarane negara-negara, utawa bisa uga muncul minangka pujangga kanggo ngrayu sentimen manungsa lan nuduhake puisi babagan pakaryan alam ing karajan dheweke lan karo anak-anak manungsa. Sawijining penganggep bisa uga negesake negesake mbentuk kabijakan bangsa miturut hukum sing cocog karo kepinginan wong-wong bakal menehi respons marang nasihat kasebut. Ing pakaryan sing dianggep adhike lan manawa dheweke melu langsung ing urusan manungsa, dheweke kerja ing sangisoring pimpinan sing luwih wicaksana tinimbang dheweke; dheweke iku hubungan antara manungsa lan dheweke; mesthi wae ora ditepungi minangka wong sing duwe budi pekerti, utawa ora ana aturan liyane saka wong liya.

Sapa sing ngakoni adeptship, apa miturut istilah iki utawa istilah kaya ngono, pancen ngapusi awake dhewe utawa impostor; utawa yen ora, yen dheweke duwe pandhita lan nggawe pratelan kasebut, dheweke bisa langsung njupuk saka jabatane utawa ilang kasta lan kekuwatane lan ora ana ing sangarepe para tuane sing tumindak miturut hukum lan kabecikan. wong. Inisiasi apa wae sing luwih dhuwur tinimbang manungsa biasa nglarang pengumuman kasebut dening sing diwiwiti. Tuntutane dadi banter amarga kekuwatane dadi kuwat.

Master ora teka ing antarane awak ing awak fisik sing asring kaya pamrentah. Kamangka adhike tekan lan ngrampungake manungsa lumantar kekarepane - kekarepane dadi jagad fisik, nanging kudu ngubungi manungsa liwat jasmani, - master duwe sesambungan karo manungsa lumantar pikirane lan miturut kemampuan lan kekuwatane mental, lan mulane jarang-jarang bisa dadi tuane ana ing antarane wong sing duwe awak fisik. Tugas saka master kaya sing ana hubungane karo manungsa yaiku kanthi pikiran wong sing aktif. Pikiran manungsa tumindak ing pesawat leo-sagittary (♌︎ — ♐︎), yaiku jagad mental dheweke, lan ing antarane virgo-scorpio (♍︎-♏︎) lan libra (♎︎), yaiku wujud lan kepinginan lan jagad fisik. ing ngisor iki, lan kanker-capricorn (♋︎ — ♑︎), yaiku jagad spiritual. Pikiran manungsa sing narik kawigaten psikis lan jagad fisik ing ngisor iki lan jagad spiritual ing ndhuwur utawa ing saindenging. Nalika individu utawa balapan wis siyap nampa pitunjuk saka master utawa master, pamikiran saka individu utawa lomba muncul ing jagad mental, lan miturut sipat pikirane kaya ngono, dheweke nampa instruksi saka master. Pikiran sing nampa instruksi kaya kasebut ing wiwitan ora ngerti babagan orane para master, uga ora ngerti yen nampa instruksi saka makhluk liya utawa saka jagad iki, kejaba jagad iki. Sawijining master nduwe ide utawa ideals sing cocog kanggo individu utawa balapan lan nulungi dheweke sajrone operasi mental kanggo nyedhak utawa nggayuh cita-cita kasebut, padha karo guru ing sekolah nggawe conto lan menehi piwulang marang para sarjana. lan banjur nulungi para ulama ing babagan sinau lan menehi conto. Master nyengkuyung upaya individu utawa balapan nyedhaki cita-citane, amarga guru sing apik nyengkuyung ilmune kanthi piwulang kasebut. Master ora meksa utawa ngetrapake pikiran ing jagad mental, dheweke nuduhake cara miturut kapasitas pikiran lan kemampuan kanggo lelungan. Ora ana master utawa set master sing bakal meksa individu utawa balapan supaya bisa nerusake upaya mental yen individu utawa balapan ora milih lan ora bakal maju kanthi upaya. Yen wong milih mikir lan nambah pikiran, mula bakal dibantu dening master miturut sifat kepinginan lan gegayuhane.

Pikiran kasebut bisa ditindakake liwat jagad mental kanthi kekuwatan mikir. Kabeh pikiran sing bisa mikir mlebu ing jagad mental lan sinau sinau kanthi alami lan kanthi santosa nalika bocah-bocah lanang mlebu lan sinau ing sekolah-sekolah. Kaya dene bocah-bocah dilatih ing sekolahan miturut fitness mental, mula pikiran wong lanang wis diparkir ing sekolah-sekolah jagad mental miturut kabugaran. Sekolah-sekolah ing jagad mental ditindakake miturut sistem pamulangan sing adil tinimbang sing luwih tuwa. Pandhuan ing sekolah-sekolah lanang bakal padha karo sekolah-sekolah ing jagad mental kanthi proporsi kaya dene pikiran wong milih lan tumindak miturut hukum sing cocog sing ana ing jagad mental.

Master ngulandara individu lan manungsa kanthi sakabehe liwat pikirane lan cita-citane ing gelar tartamtu ing jagad mental. Manungsa tansah mulang kaya ngono. Para bendara nyengkuyung lan nuntun balapan umat manungsa lan sakloron, wiwit saka sawijining kasuksesan moral menyang liyane liwat kabeh tahap lan tingkat kemajuan manungsa, sanajan manungsa ora sadar saka sumber saka ngendi entuk inspirasi kanggo mundhak nganti luwih dhuwur. Kanthi ora winates, semprotan lan ditutup kanthi jangkep ing sajroning urip bebrayan, ora perlu dianggep aneh yen ana sekolah ing jagad mental, uga ora ana guru, guru, ing. donya mental, amarga ana guru manungsa ing sekolah-sekolah. Pikiran kasebut minangka guru ing sekolah-sekolah lanang kayata ing sekolah-sekolah ing jagad mental. Ora ana ing sekolah-sekolah pria utawa ing sekolah-sekolah jagad mental bisa uga bisa dipikir, mula pikiran. Wong sinau lan sinau babagan prekara-prekara jagad iki nganti kepikiran wong lanang bisa menehi informasi. Ora ana guru ing sekolah-sekolah lanang sing bisa ngajar masalah-masalah abstrak ing jagad mental. Masalah kasebut kudu diatasi lan dikuwasani kanthi upaya kanggo pikiran individu. Masalah sing bener lan salah, saka manungsa lan kasangsaran, saka kasusahan lan rasa seneng, digarap wong liya liwat pengalaman lan upaya kanggo ngerti lan ngrampungake masalah kasebut. A master mesthi siap mulang nalika wong wis siap sinau. Kanthi cara iki, ing jagad mental, manungsa nampa piwulang ora langsung saka para master. Pengajaran langsung saka master, kayata ing antarane guru lan murid, diwenehake nalika manungsa wis mbuktekake awake kudu nampa pitunjuk langsung.

Tanggung jawab A mahatma marang manungsa yaiku nggawa dheweke ngerti babagan sejatine manungsa, minangka spiritual. Manungsa nggambarake ide, sawijining mahatma nggawa manungsa kanggo ngerteni ide kasebut. Cita-cita ditampilake dening para masters sing menehi dalan ide utama sing dadi ideologine. Mahatmas manggon ing jagad spiritual (♋︎-♑︎) lan menehi angger-angger sing tumindak dening para master. Saiki ana ing saindenging jagad, nanging ora ana ing awak fisik, mula jagad ora bisa ngerti.

Kaya sing ditampa, kaya wong lanang, duwe kekarepan lan ora seneng, amarga bisa kerja lan kepinginan. Wong wicaksana seneng karo wong sing apikan lan bisa uga ora seneng karo sing nentang. Jinise yaiku dheweke karo wong sing kerja. Wong-wong sing nentang marang dheweke yaiku tujuan lan kepinginan liyane saka dheweke dhewe, lan sing nyoba ngrusak dheweke ing pakaryane. Kabeh pengakuane duwe kekarepan, nanging ora kabeh seneng. Sing ora seneng yaiku adil sing golek kekuwatan kanggo awake dhewe lan sing ngupayakake wong liya miturut kekarepan kasebut. Setuju kanthi becik marang manungsa ora seneng karo manungsa. Master ora luwih seneng, sanajan dheweke duwe pilihan. Kekarepane kaya, kaya adhiri sing duwe adol, sing apik lan apa sing digunakake. A mahatma ora seneng utawa ora seneng.

Pitakonan babagan panganan, mangan lan ngombe, wis mbebayani atine wong-wong sing ngupaya fakultas psikis lan uga nggayuh spiritual. Panganan minangka subyek sing kudu lan gegayutan karo manungsa. Panganan akeh macem-macem. Panganan minangka bahan sing digunakake ing bangunan lan terus-terusan saka kabeh jinis awak. Panganan minangka prekara sing paling penting lan angel sing disepakati karo manungsa, nanging ora ana masalah sing angel, master utawa mahatma kanggo milih lan njupuk khasiat.

Saben karajan alam minangka panganan siji utawa luwih ing ngisor iki, lan dadi panganan kanggo kerajaan sing ana ing ndhuwur. Unsur kasebut minangka panganan utawa bahan saka bumi sing disusun. Bumi minangka panganan reged saka tanduran sing ditandur lan thukul. Tanduran minangka bahan sing digunakake minangka panganan kanggo bangunan awak kewan. Kewan, tanduran, bumi lan unsur kabeh digunakake minangka panganan ing struktur awak manungsa. Badan manungsa yaiku babagan panganan lan fatnens sing dikarepake. Kekarepan minangka materi sing diowahi dadi pikir. Panginten iku panganan kanggo pikiran. Pikiran yaiku prekara sing ndadekake awake dhewe ora sehat utawa pikiran sing sampurna.

Pariwara milih panganan sing bakal menehi awak fisik sing kuwat lan sehat. Jenis panganan sing dipilih kanggo awak fisik sing ditemtokake utamane dening kahanan ing endi, utawa wong sing bakal kerja, dheweke bakal kerja. Dheweke bisa uga mangan daging lan woh-wohan, lan sayuran lan kacang lan endhog lan ngombe susu utawa banyu utawa omben-omben wektu kasebut. Dheweke bisa mangan utawa ngombe saben eksklusif utawa melu mangan kabeh; nanging apa wae panganan sing dipilih kanggo awak fisik ora bakal dipilih amarga ana sing ilang nanging amarga golek panganan sing kaya ngono iku sing dibutuhake kanggo awak fisik, sing bakal ditindakake. Badan fisik dhewe yaiku panganan utawa materi sing digunakake minangka penguasa kanggo ngiyatake awake dhewe minangka badan kepinginan. Minangka badan fisik sing dibangun saka inti panganan sing dienggo, mula dheweke nggunakake panganan kanggo awake dhewe minangka karangan esensial awak. Panganan wong sing duwe penganggep, ora oleh mangan lan ngombe, amarga awak fisik njupuk panganan. Tinimbang mangan lan ngombe adept gawe anyar, nguatake utawa terus dadi adep kanthi ngetrapake utawa ngowahi esensial awak fisik dadi awak magnet kanggo awake dhewe minangka pandhita.

Panganan master ora panganan sing awak fisik master master. Panganan awak fisik master ora asem tinimbang panganan awak fisik sing adhem. A master ndeleng manawa awak fisik entuk panganan kaya sing dibutuhake kanggo njaga kesehatan lan sehat, sanajan ing kahanan tartamtu, master bisa nyengkuyung awak fisik kanthi ngombe banyu lan napas hawa murni. A master nggunakake awak fisik kanggo tujuan sing luwih dhuwur tinimbang adhiri. Badan pandhita minangka wujud kepinginan, yaiku badan magnet. Awak master minangka bentuk pikirane, sing kalebu urip murni. A master ora ngowahi utawa mindhah karangan fisik dadi awak astral utawa kepinginan; master ngutus kepinginan dadi pikir. A master ngetrapake sisih ngisor dadi kepinginan sing luwih dhuwur lan nularake kepinginan, yaiku panganan sing dipikirake. Pikiran kasebut minangka panganan utawa materi sing dadi master utawa mental dadi gaya. A master, kaya ngono, ora mangan lan ngombe supaya bisa bertahan, sanajan dheweke tuwuh kekuwatan saka utawa mikir.

Awak jasmani saka mahatma mbutuhake panganan sing kurang reged utawa asem tinimbang sing duwe master utawa adhiri. Awak fisik saka mahatma ora gumantung saka panganan sing padhet. Panganan sing paling penting yaiku napas hawa sing murni. Iki dudu hawa sing ditarik dening manungsa fisik; iku napas nyawane, yaiku nyawa kabeh awak lan kang awak fisik saka mahatma sinau ambegan lan asimilasi. Awak fisik ora bisa nggunakake ambegan urip iki, sanajan ambegan, ora bisa dicekel awak fisik. Awak fisik saka mahatma yaiku tatanan sing luwih dhuwur. Organisasi saraf kasebut seimbang seimbang kanthi magnetik lan bisa nanggapi arus listrik nalika ambegan menyang awak fisik. Nanging panganan kanggo mahatma, kayata, kawruh kasukman.

Ngatur, master utawa mahatmas, kaya ngono, ora butuh sandhangan fisik. Saben badan minangka sandhangan sing disandhang dening awak batin, amarga sandhangan minangka sandhangan kanggo awak fisik. Sandhangan fisik sing dienggo dening badan fisik kasebut dipilih lan digunakake kanggo bab wektu, papan lan suhu lan adat istiadat wong sing bisa nampa, master utawa mahatmas bisa obah. Sandhangan sing digawe saka linen utawa wol utawa sutra utawa serat dipasang miturut iklim sing ana; kulit kewan uga disandhang. Ing nyiapake sandhangan kasebut, bahan sing digunakake digunakake supaya bisa nglindhungi awak nglawan pengaruh kadhemen utawa panas utawa magnet, utawa sing bakal narik pengaruh kasebut. Dadi kulit kewan bisa nglindhungi awak fisik saka pengaruh magnetik sing mbebayani saka bumi. Sutra bakal nglindhungi awak saka gangguan listrik. Wol bakal narik kawigaten sinar srengenge ing iklim kadhemen lan nglindhungi panas awak. Linen bakal nggambarake panas srengenge lan njaga awak adhem. Adhine, master lan mahatmas ora preduli babagan sandhangan awak kaya wong sing duwe sopan santun lan rasa sing diresiki. Fashions ing busana ora ngisi pamrentah, master lan mahatmas nalika ngisi pikiran masyarakat masarakat. Sing luwih akeh kapinteran, luwih ringkes lan ringkes klambine, yen dheweke milih kanthi awake dhewe, sanajan dheweke bakal milih kostum sing cocog karo wong sing dheweke obah. Tutup kanggo sirah, sandhangan kanggo awak lan perlindungan kanggo sikil, kabeh sing dibutuhake.

Pelancaran disusun kanggo narik kawigaten lan mupangatake pikiran bocah utawa menehi istirahat kanggo wong sing duwe kuatir mental utawa kakehan kerja. Adaptor, master lan mahatmas ora duwe hiburan sanajan ana rekreasi lan kesenengane. Rekreasi diwenehake kanggo awak fisik, kayata mlaku, menek, utawa latihan sing lembut kaya sing bakal njaga perangan awak lan otot awak fisik. Kesenengane dienggo. Kesenengane wong sing duwe pengaruhe bisa nemokake sukses kanggo upaya lan ngrumus unsur lan asil sing ditindakake. Kasedhiya master bisa ndeleng asil dandan ing manungsa, kanggo mbantu dheweke lan nuduhake cara ngontrol lan ngarahake pikirane. Kesenengane - yen bisa diarani kesenengan - saka mahami yaiku kawruh lan kekuwatane lan ndeleng ukum kasebut ana.

Kabeh badan fisik, sanajan adicara, master lan mahatmas, mbutuhake turu. Badan fisik apa wae utawa bahan sing bisa ana tanpa turu. Wektu sing dipilih kanggo turu gumantung saka kelairan listrik lan Magnetik dina lan wengi, lan napas bumi. Bumi ambegan nalika pengaruh positif srengenge unggul; ambegan nalika pengaruh positif saka rembulan luwih gedhe. Awak wis siyaga nalika pengaruh listrik positif srengenge paling kuat. Turu menehi asil sing paling apik kanggo awak nalika pengaruh magnetik positif ing wulan. Pengaruh listrik positif ing srengenge paling kuat nalika nyebrang meridian lan nalika srengenge. Pangaruh magnet sing positif ing wulan nambah kekuatan saka peteng nganti sawise tengah wengi. Turu menehi wektu sing dibutuhake kanggo ngilangi limbah awak lan ndandani karusakan sing wis ditindakake nalika awan. Srengenge ngirim arus tenaga listrik menyang awak. Rembulan ngirim aliran tenaga magnet menyang awak. Pengaruh listrik saka srengenge minangka nyawa awak. Pengaruh magnet saka rembulan minangka kendharaan sing nahan lan nyimpen urip saka srengenge. Bentuk manungsa sing ora katon sing cocog karo sifat magnetisme saka rembulan. Pengaruhe saka srengenge yaiku pulsa sing terus lan tetep urip. Amarga urip saka srengenge nyemprotake awak dadi awak sing ora katon saka awak sing ora katon saka fisik, lan yen urip iki tetep dilanjutake terus-terusan bakal ngrusak lan ngrusak awak bentuk magnet. Nalika pikiran wis gegayutan lan tumindak kanthi sadar kanthi ngliwati awak fisik kasebut narik kawigaten sinar matahari saiki menyang awak lan nyegah pengaruh magnetik lunar tumindak kanthi alami. Turu yaiku mundur pikiran saka awak lan ngowahi pengaruh magnet.

Setuju, master lan mahatmas ngerti kapan ana ing wayah awan utawa wengi luwih becik yen awak fisik bisa digarap lan kapan maneh kudu istirahat. Dheweke bisa mundur saka awak fisik kanthi sengaja, bisa nyegah pengaruh sing cilaka kanggo mengaruhi kasebut, lan ngidini pengaruh magnetik mbusak kabeh limbah lan ndandani kabeh kerusakan. Badan jasmani bisa entuk mupangat sing luwih gedhe tinimbang turu saka wong sing biasa, amarga ngerti pengaruh sing ana lan kebutuhan awak.

Printer kaya ngono, saliyane saka awak fisik, ora butuh turu ing pangerten sing ditindakake dening awak fisik; uga ora sadar nalika turu, sanajan ana wektu nalika ngaso lan gawe anyar, yaiku turu. Sakliyane jasad fisik, master uga ora turu dadi kejahatan. A master sadar sajrone inkarnasi. Nanging ana wektu ing wiwitan inkarnasi nalika dheweke mlebu ing negara sing padha karo impen kasebut, nganti dheweke tangi minangka master ing awak fisik kasebut. A mahatma ora sadar; tegese, dheweke njaga eksistensine terus-terusan liwat kabeh owah-owahan lan kahanan sajrone kabeh evolusi sing ditindakake, nganti nganti sawetara wektu bisa mutusake, utawa kudu ing pungkasan evolusi pass, menyang negara kasebut minangka nirvana.

Kanggo terus.