50 Adepts, Master lan Mahatmas
Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 NOVEMBER, 1909. Ora Ana 2

Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

ADEP lan master disusun ing pondokan, sekolah, derajat, hierarki lan persaudaraan. Sawijining lindhu minangka papan dununge wong sing duwe adhem, master utawa mahatma, utawa minangka papan pertemuan; istilah sekolah nuduhake baris utawa jinis pakaryan sing ditindakake; jurusan nuduhake kapasitas, kemampuan lan efisiensi ing pakaryan sekolah; hierarki yaiku balapan sing dadi kagungane; persaudaraan yaiku hubungan sing ana ing antarane pondokan, sekolah lan hierarki. Organisasi pandhuan lan master ora kaya perusahaan teater, partai politik, utawa perusahaan saham, sing organisasi digawe dening hukum sing digawe saka manungsa. Organisasi pandhuan lan master ditindakake miturut hukum alam lan tujuan liyane kajaba fisik. Prinsip organisasi minangka hubungan karo kabeh bagean awak utawa dadi siji sing dadi siji kanggo kabeh mupangat kanggo awak.

Tujuan organisasi ing antarane pandhawa yaiku nyampurnakake awak, ngarahake kepinginan lan ngontrol pasukan jagad psikis sing ora katon. Sing disusun ing macem-macem sekolah miturut derajat sing dumadi saka pirang-pirang kelompok. Saben klompok duwe guru; dheweke milih, ngatur lan nyritakake wong-wong sing diwulangake dadi badan sing rukun lan rukun miturut kuwalitas lan kapasitas sing alami. Dheweke menehi pitunjuk marang para siswa supaya bisa nggunakake lan ngontrol kekarepane, ing kendhali tenaga unsur lan kekuwatan sing ora katon, lan ngasilake fenomena alam kanthi kontrol kasebut. Amarga para master durung ngetrapake karma, kabeh ditampilake ing sekolah-sekolah apa karma kasebut lan kepiye bisa nyampurnakake, kepiye nyempurnakake pikirane utawa mental, lan apa skop lan misteri ing jagad mental.

Mahatmas ora diatur kaya pandhita lan master. Badan jasmani duwe papan sing kurang ing organisasi, yen bisa diarani. Dheweke ora ketemu ing kelompok utawa sekolah utawa nyekel konsol kanggo tujuan pandhuan.

A hirarki pitu dadi bagean. Pitu balapan utawa hierarki muncul lan dikembangake ing zodiak sing bisa ditrapake miturut hukum zodiak permanen. (Waca "Tembung," Vol. 4, Nos. 3-4.) Saben tandha tandha-tandha ing ngisor pitung zodiacal minangka hierarki, lan masing-masing béda karo jinis lan pangembangan saka saben enem hierarki liyane. Hierarki utawa balapan pisanan yaiku kanker tandha, napas, lan dadi jagad spiritual. Sing nomer loro yaiku saka tandha leo, urip, lan dadi gegayuhan karo jagad mental. Lomba utawa hirarki katelu yaiku tandha, virgo, wujud, lan dadi gegayutan karo jagad psikis. Ingkang kaping sekawan saking tandha libra, jinis, lan kalebet jagad fisik. Sing nomer lima yaiku scorpio tandha, kepinginan, lan kalebu ing dunia psikis. Ingkang kaping enem wonten ing sagittary tandha, mikir, lan kagolong ing jagad mental. Balapan utawa hierarki kapitu yaiku capricorn tandha, kepribadian, lan kalebu jagad spiritual.

Lomba manungsa pisanan yaiku awak sing nandhang susah, napas spiritual individu. Kapindho yaiku badan tenaga listrik. Sing nomer telu minangka badan astral. Balapan kaping papat yaiku lan awak fisik, pria, lan ing antarane wong telu balapan sadurunge tumindak minangka wujud, urip, lan ambegan wong fisik. Kabeh manungsa fisik saiki urip lan beda ing jinis, saka negara apa wae, clime utawa sing diarani balapan, dadi makhluk nomer papat utawa awak lan minangka jinis hirarki papat. Beda, jinis lan warna sing beda kanggo balapan papat iki, akeh divisi hierarki sing beda ing tingkat pangembangan, nanging ora ana jinis. Ing apik kabeh padha manungsa fisik. Ing njero lan liwat balapan kaping papat, lomba kaping lima utawa hirarki wiwit tumindak lan ngembangake pirang-pirang ewonan taun kepungkur. Lomba kaping lima iki tumindak liwat balapan kaping papat, yaiku awak fisik, ora bisa didelok dening wong balapan kaping papat luwih saka balapan kaping papat, wong fisik bisa ndeleng balapan katelu utawa nomer loro utawa pisanan sing ana ing njero. Lomba kaping lima ngliwati balapan fisik minangka kepinginan, lan sanajan ora bisa didelok dening manungsa kamanungsan, ora ana sing ngarah lan nyurung manungso kanthi fisik. Lomba papat utawa kamanungsan fisik wis tekan kahanan pangembangan sing paling dhuwur kaya tokoh lan kekarepan sing dikepengini; ing balapan mbesuk balapan kaping papat bakal ditingkat kanthi kaendahan, rahmat gerakan, kulit, warna lan kekuatan lan perbaikan fitur, kanthi proporsi minangka balapan manungsa sing bakal teka bakal tumindak lan ngliwati. Hierarki kalima digawe saka makhluk sing wis berkembang liwat manungsa nomer papat balap, sanajan balapan kaping papat minangka asil lan pangembangan saka balapan katelu. Bangsaning manungsa kalima yaiku hierarki ing kene sing diarani adepts, sing wis dijlentrehake minangka makhluk bisa urip kanthi kapisah lan béda karo badan fisik sing nomer papat. Manungsa kaguna kaping enem yaiku makhluk ing kene diarani empu. Manungsa balapan kaping enem yaiku badan pamikiran mental sing tumindak lan langsung, utawa kudu ngarahake, kepinginan balapan sing kaping lima, amarga kepinginan balapan nomer lima ndorong wong lanang sing nomer papat bisa tumindak. Hierarki kapitu yaiku hirarki ing kene sing diarani mahatmas. Yaiku dheweke, sing paling maju, sing dadi pedoman, pamrentah lan panyedhiya ukum kanggo kabeh balapan umat manungsa.

Manungsa balapan nomer papat wis tumindak kanthi kepengin, balapan kalima utawa hirarki, sing dikembangake. Balapan nomer enem tumindak liwat wong balap nomer papat fisik minangka pemikirane. Balapan kapitu tumindak liwat manungsa fisik balapan kaping papat minangka prinsip I-am-I, utawa sing ana ing kawruh sing langsung lan cepet. Prinsip kepenginan lan prinsip mikir lan prinsip ngerti saiki sing ana ing jagad fisik yaiku nomer lima, enem lan kaping pitu umat manungsa sing diarani adepts, master lan mahatmas. Saiki dheweke mung prinsip; dheweke bakal dikembangake dadi makhluk sing bakal aktif kanthi cerdas lan cerdas ing jagad psikis, mental lan spiritual sing menehi pamrih, master lan mahatmas saiki tumindak kanthi sadar lan cerdas.

Sadulur minangka hubungan umum ing antarane siji utawa kabeh hierarki. Sadulur saka manungsa sing fisik yaiku sing duwe badan fisik. Dheweke dadi sedulur nomer papat. Persaudaraan sajrone lomba pamrentah ora ana amarga hubungan fisik nanging amarga sedulur dadi lomba nomer lima. Kesepenane alam lan obyek sing dikarepake yaiku ikatan persaudaraan khusus ing antarane pandhita. Ikatan persaudaraan ing antarane para master dikira. Dheweke sedulur sedulur nomer enem. Sameness saka cita-cita utawa subyek pamikiran nemtokake bagean saka persaudaraan. A master mlebu divisi hirarki liyane nalika subjek pikirane lan cita-cita dadi padha karo liyane. Apa dheweke, ngubungake mahatma karo sedulur nomer pitu.

Kejabi kadhang sedulur ing saben hierarki kasebut, uga ana sedulur persaudaraan. Wujud ing saben jagad lan ing saben hierarki. Persaudaraan umat manungsa dumadi saka saben bangsa sing mikir lan tumindak kanggo manungsa minangka sakabehing grup utawa gelar utawa sekolah utawa hirarki.

Babagan pamrentahan: Bentenane kepinginan, kekuwatan mikir, lan kawruh, sing diwenehake lan master duwe, nyegah ing pamrentahan kasebut dadi kebingungan saka prasangka, kapercayan lan panemu ing antarane wong-wong sing nyoba buta pamarentah dhewe. , yen ora saka aturan egois. Pamrentah pandhuan lan master diputusake kanthi sipat lan kabugaran awak lan kapinteran sing nggawe pamrentahan. Ora bisa milih kantor kanthi cara trickery, kekerasan mob, utawa janjian tanpa kasepakatan. Para pamrentah sing dadi gubernur kanthi tuwuh lan tuwuh ing kantor. Wong sing diatur utawa menehi saran nampa saran kaya ngono, amarga ngerti yen keputusan lan saran diwenehake kanthi adil.

Adhike lan master, kaya ngono, ora manggon ing kutha utawa komunitas. Nanging ana komunitas ing ngendi pandhuan lan master manggon ing awak fisik. Kasedhiyan ana sing perlu kanggo mangan lan ngombe lan ngurus awak fisik. Paling ora ana siji komunitas sing arupa badan fisik pandhita, master lan mahatmas lan primitif, balapan fisik primitif sing dadi wakil saka umat manungsa wiwitan. Balapan kaping papat iki wiwit ana ing tengah balapan katelu. Makhluk primitif iki dudu Todas sing dicritakake dening HP Blavatsky ing Isis Unveiled, lan dheweke ora dikenal karo donya. Kulawarga kasebut wis dilestarekake kanthi murni. Dheweke ora ketagihan karo praktik lan indulgences sing dadi ciri fisik bangsa manungsa saiki sumebar ing saindenging jagad.

Ora bisa dingerteni manawa pamrentah, master lan mahatmas ing awak fisik bebas saka kabeh jenis bebaya, penyakit lan pangowahan. Iki ana ing saindenging jagad sing nyata, sanajan ing jagad iki ora padha karo jagad liyane. Saben jagad duwe pencegahan, obat antik, obat, utawa obat kanggo nglindhungi badan jagad kasebut saka bebaya, penyakit lan pangowahan. Ora ana kekarepan cerdas kanggo mutusake apa sing kudu ditindakake lan tumindak kanthi bebas miturut apa sing ditemtokake.

Adhike, master lan mahatmas, kayata, ora ana ing bebaya, penyakit lan pangowahan sing awak fisik dadi tundhuk. Badan jasmani minangka fisik lan fana, ana ing sangisore angger-angger sing ngatur prakara fisik, lan kena ing bebaya, penyakit lan pangowahan kabeh awak fisik sing nomer papat sing ana gandhengane. Badan fisik pamrentah, master lan mahatmas bisa diobong kanthi geni, lemut, utawa ditumbuk karo watu. Badan fisik kasebut bakal kontrak penyakit sing mengaruhi awak manungsa liyane yen ngalami kondisi penyakit kasebut. Badan iki krasa panas lan kadhemen lan duwe pikiran sing padha karo awak manungsa liyane; dheweke ngliwati owah-owahan pamuda lan umur lan minangka badan fisik dheweke mati nalika umur urip fisik wis rampung.

Nanging amarga badan fisik adhes, master lan mahatmas kena bahaya, penyakit lan pangowahan sing dadi ahli waris, ora mèlu manawa dheweke ngidini badan fisik ngalami akibat saka bebaya, penyakit lan owah-owahan saka manungsa sing nemahi manungsa, kajaba owah-owahan sing diarani pati fisik.

Wong fisik cepet-cepet nemoni bebaya, ngrasakake penyakit lan nemahi pati amarga dheweke ora ngerti apa sing ditindakake; utawa yen ora nggatekake, amarga dheweke ora bisa nahan lan ngontrol hawa nafsune, kepinginan lan kepengin banget babagan prekara lan kahanan sing nyebabake penyakit lan cepet-cepet mati.

Ing mlaku-mlaku ing negara sing mbebayani manawa ana wong sing cidera utawa bisa dipateni, nanging sing duwe pikiran sehat ora bakal nandhang lara amarga dheweke nyoba lelungan lan buta. Wong biasa ing jagad fisik yaiku efek saka napsu lan kepinginan lan budheg kanthi alesan. Mula saka kasangsaran lan penyakit sing melu ing lelampahan sajrone urip. Yen ana pengaruhe, master utawa mahatma mlaku saka pucuk awak sing awake dhewe lan ngidini awak fisik tiba, mula bakal dipateni. Nanging dheweke ngerti kapan lan ing endi ana bebaya lan ngindhari utawa nglindhungi awake. Dheweke ora ngidini awak fisik ngalami penyakit amarga ngerti hukum kesehatan lan nggawe awak fisik cocog karo dheweke.

Printer, master utawa mahatma bisa nindakake awak fisik sing bakal nyebabake cedera utawa matine wong biasa. A master bisa, ing awak fisik, obah ing singa, macan lan reptilia berbisa tanpa gawe piala marang awak. Dheweke ora wedi, lan dheweke ora wedi marang dheweke. Dheweke wis ngalahake prinsip kepinginan ing awake dhewe, sing minangka prinsip tumindak ing kabeh kewan kewan. Kewan ngerteni kekuwatane lan ora bisa tumindak. Kekarepane ora ana kekarepan kanggo mbebayani. Iki ora, ora amarga dheweke ora bisa ngremehake lan nyuwara lan ngunyah utawa nyegel awake fisik, dadi prekara fisik, nanging amarga badan fisik dheweke ora diganggu dening kekarepan seks lan mulane ora kanthi sengit utawa wedi utawa nesu, sing mindhah awak fisik lan sing nggedhekake rasa wedi utawa gething utawa nesu kewan; mula kewan ora nyoba kanggo cilaka, luwih saka nyoba nyoba banyu utawa nyemprot udara. Amarga ngerti babagan hukum alami lan kemampuane kanggo ngetrapake prekara, panemu bisa ngindhari bencana sing kedadeyan saka lindhu, badai, kebakaran utawa jeblugan gunung geni; uga efek racun bisa ditanggulangi karo antidotes, utawa kanthi nyebabake organ-organ awak mbebasake sekresi kanthi jumlah sing dibutuhake kanggo ngatasi lan nggawe racun.

Sanajan adhem ora kena penyakit lan pati kaya awak fisik, nanging minangka wujud kepinginan, dheweke bisa nandhang lara lan owah-owahan sing kalebu psikis. Minangka pandhita, dheweke ora bisa nandhang lara fisik, saka tiba utawa geni, lan uga ora kena kacilakan dening kewan galak utawa kena racun. Sanajan dheweke ora ngalami perkara-perkara fisik, nanging dheweke uga tundhuk karo perkara sing ana ing jagad astral padha karo perkara kasebut. Dheweke bisa uga kena pengaruh meri sing bakal tumindak dadi racun kajaba dheweke bakal ngilangi lan ngatasi utawa nggunakake kabecikan kanggo nyerang efeke. Dheweke bisa uga ambruk kanthi nesu, nesu utawa gething, yen ora bakal ngalahake piala kasebut, kaya kewan galak. Sanajan ora bisa tiba, kegagalan ngatasi kabecikan bakal mandhegake kekuwatan lan kuwasa ing jagad iki. Dheweke bisa ditanggung bangga kaya badai, lan dibakar dening kepinginan dhewe.

Minangka master minangka salah sawijining jagad mental, dheweke ora kena nandhang kasangsaran sing ana ing kepinginan, lan uga ora ana bebaya, kaluputan lan owah-owahan ing jagad fisik. Pikiran lan ideals sing ditindakake lan dheweke dadi master bisa uga mriksa kemajuan lan kekuwatane, mula dheweke bisa cilaka yen ora ngalahake utawa tuwuh saka dheweke amarga dheweke ngalahake kepinginan. Amarga kepinginan sing bakal ngatasi minangka kekuwatan buta lan minangka akar napsu lan narik kawigaten kanggo bentuk sensual, kanthi kekarepan pikirane, pikirane bisa nganggep pentinge dheweke ngluwihi nilai sing nyata, lan kanthi mikir yen master bisa mbangun mental tembok babagan awake dhewe sing bakal mateni cahya saka jagad spiritual. Yen dheweke ngrambah nilai sing dipikirake dheweke bakal adhem lan dibuwang saka jagad fisik lan mikir dhewe karo awake dhewe ing jagad mental dhewe.

A mahatma ora kena ing bebaya, penyakit utawa watesan sing ana ing jagad fisik utawa psikis utawa mental, apa wae sing diarani. Nanging dheweke uga kena pengaruh karo kawruh sing akeh banget saka asil sing ditrapake. Dheweke ora kena lan ora ngalami owah-owahan ing jagad ngisor; kepinginan kaya ngono iku ora ana wong liya; dheweke ngluwihi syarat pemikiran lan proses pamikiran; iku kawruh. Dheweke ngerti kekuwatane, lan ide kekuwatan banget supaya bisa tuwuh saka egoisme utawa egotisme. Egoism nggawa asil ekstrem ing dheweke ndeleng awake minangka Gusti Allah ing saindenging jagad. Egotisme pungkasane dadi sadar yen aku mung dadi utawa aku. Kekuwatan egotisme bisa uga akeh banget kanggo nyirnakake kabeh jagad banjur dheweke ora ngerti apa-apa liyane, nanging awake dhewe.

Ing saindenging jagad sing wis nyata, ana rong prekara sing gegayuhan karo manungsa liwat kabeh owah-owahan lan prestasi. Dheweke melu lan ora bisa ngalahake saben unit kamanungsan kajaba unit kasebut bisa ngalahake lan nggunakake. Rong prekara kasebut yaiku dening manungsa sing diarani wektu lan papan.

Wektu minangka owah-owahan partikel utama sing ana hubungane karo saben liyane, amarga prekara sing mili jagad iki bakal kedadeyan. Perkara iku dobel. Kabutuhan minangka perkara spiritual. Kabutuhan minangka semangat materialisasi. Roh dadi perkara spiritual. Ruang iku podo ing siji. Ing kaharmonyan iki tetep jagad nyata lan ing sajrone operasi ditindakake. Gagal kanggo nelukake wektu nyebabake pati ing jagad iki sing unit individu kamanungsan tumindak. Béda wektu ing macem-macem jagad iki béda karo bedane masalah ing saben jagad iki. Wektu dikalahake ing endi wae ing jagad nalika ana keseimbangan antara mungsuh-mungsuh ing prakara-roh ing jagad kasebut. Nalika salah sijine neraca keseimbangan partikel wektu utawa perkara, owah-owahan perkara, wektu mandheg. Yen pangowahan mandheg, wektu bakal dirasakake. Nanging yen wektu ora ditawan nalika keseimbangan kudu disabetake, pangowahan sing diarani mati iku mati, lan manungsa lunga saka jagad iki nalika tumindak lan mundur menyang jagad liyane. Nalika wektu ora dikalahake ing jagad mundur, pati maneh bisa ngalahake. Dadi unit individu kasebut pindhah saka awak fisik ngliwati psikis lan asring menyang swarga, nanging mesthi bali maneh menyang jagad fisik, terus-terusan diatasi wektu lan dicekel dening pati, sing meksa saka jagad iki menyang jagad yen gagal nyerang imbangan ing wektu.

Adpektif yaiku wong sing wis seimbang antara perkara fisik lan imbang antara perkara wujud lan imbang antara perkara kepinginan. Dheweke wis nyekel perubahan babagan perkara fisik kanthi ngalahake lan kanthi sadar dilahirake menyang jagad kepinginan. Owah-owahan terus ing prekara jagad kepinginan, lan ing wektu kanggo ngimbangi prekara sing dikarepake ing jagad kepinginan dheweke kudu nimbang utawa pati bakal bisa ngrebut lan ngusir dheweke saka jagad kepinginan. Yen dheweke neraca keseimbangan lan mandhegake owah-owahan prekara kepinginan dheweke bakal ngatasi kepinginan lan seda ing jagad kepinginan lan dilahirake kanthi sadar menyang jagad pamikiran kasebut. Dheweke banjur dadi master, lan minangka master dheweke nemoni lan ngrampungake prekara, utawa wektu, ing jagad mental lan kudu ana imbangan lan nyekel wektu jagad mental. Yen dheweke gagal, pati, pejabat sing dhuwur, njupuk dheweke saka jagad jiwa lan dheweke bakal miwiti maneh kanthi masalah fisik. Apa dheweke kudu ngimbangi prekara jagad mental lan nangkep yen dheweke bisa ngatasi owah-owahan ing jagad pamikiran lan dadi pamikiran sing penting ing jagad spiritual. Ngatasi kepinginan, ngalahake owah-owahan pikirane lan masalah jagad mental, yaiku ora kena.

Isih ana owah-owahan ing jagad spiritual spiritual. Abadi minangka unit kamanungsan individu sing negesake lan nggayuh kepribadiane ing jagad spiritual lan duwe kawruh babagan owah-owahan ing jagad ngisor babagan wektu. Nanging pangowahan sing durung ditawakake yaiku owah-owahan babagan perkara jasmani sing ora kena; Dheweke bisa ngatasi kanthi ngimbangi keseimbangane awake dhewe lan kabeh unit manungsa sing ana ing endi wae. Yen gagal nggambar keseimbangan antara awake dhewe lan unit spiritual manungsa liyane, dheweke ana ing sangisore pemisahan. Pati iki sing separat yaiku egotisme sing ekstrem. Banjur kekarepan spiritual sing dhuwur iki wis tekan watesan sing ditrapake nganti unit kamanungsan lan dheweke bakal tetep ing kahanan egotisme, eling, ngerti awake dhewe, ing sajrone kabeh wektu nyata saka alam spiritual.

Sameness minangka masalah wektu jagad fisik lan wektu kanggo saben donya liyane. Kemampuan kanggo ngimbangi para lawan ing prakara iku gumantung karo ndeleng jejer amarga yaiku owah-owahan prekara lan nyritakake prekara kasebut, ora bisa ndeleng sameness. Gagal ngerteni sameness liwat operasi wektu nyebabake ora nggatekke. Gagal utawa ora pengin ndeleng kahanan sing padha karo kahanan fisik, wong ora bisa ngimbangi masalah seks fisik, ora bisa nyekel owah-owahan prekara kepinginan, ora bisa dirampungake utawa tetep dadi perkara sing dipikirake, lan manungsa ora bisa dadi abadi.

Ana rong jinis pamrentah, yaiku master lan mahatmas: yaiku tumindak sing awake dhewe, dhewe lan awake dhewe, lan sing tumindak kanggo awake dhewe.

Unit kamanungsan individu bisa ngalami kekebalan minangka mahatma ing jagad spiritual spiritual kanthi diwiwiti ing jagad fisik kanggo ngimbangi prilaku seks sanajan tanpa ngerteni kedadeyan. Dheweke miwiti kanthi ndeleng prekara sing sepele tinimbang dadi pas karo masalah. Imbangan kaya ngono, nanging ora nimbang. Iki ora nggatekke lan asil saka ora sinau kanggo ndeleng sing bener, béda karo tampilan kasebut. Nalika dheweke terus nglangkungi jagad, salah sawijine kedadeyan, jebul ora ngerti babagan sing sejatine lan para imperman terus saka jagad menyang jagad. Kepitohe lan kapisah ora ana ing awake manungsa yen ora nimbang keseimbangan ing saben jagad iki. Nalika sameness, ruang, ora dikuasai nanging manungsa terus maju, ora nggatekke karo dheweke saka jagad iki menyang jagad, lan ing jagad spiritual dheweke duwe kawruh, nanging tanpa kawicaksanan. Kawruh tanpa kawicaksanan tumindak kanthi egois lan nganggo ide supaya kapisah. Asil kasebut yaiku nirvana pembunuhan ing pungkasan wujud jagad. Nalika sameness katon lan ide sing dikepengini lan tumindak, banjur wektu minangka owah-owahan prekara seimbang ing kabeh jagad, pati bakal ditumpes, ruangan ditawan, mentingake awake dhewe lan separat ilang lan sing ngerti, ngerti yen dheweke, minangka individu Unit kamanungsan sing abadi, ora ana sing bisa digunakake saka unit liyane ing jagad iki. Dheweke wicaksana. Dheweke duwe kawicaksanan. Wong kaya mangkene menehi kawruh kanggo nggunakake sing paling apik kanggo kabeh makhluk. Ngerti babagan hubungan sing ana ing antarane kabeh umat manungsa kanthi wicaksana mutusake kanggo mbantu kabeh unit lan jagad liyane miturut ukum sing ngatur jagad iki. Dheweke minangka mahatma sing dadi pandhuan lan panguasa umat manungsa lan salah sawijine kekarepan manungsa sing sadurunge dicritakake.

A mahatma bisa mutusake njaga awak, yaiku wujud fisik, sing bisa komunikasi lan katon manungsa. Banjur dheweke nggayuh wektu awak fisik lan mati ing jagad fisik kanthi ora nyipta bentuk awak fisik, dudu masalah fisik. Dheweke nempatake awak kanthi latihan lan menehi panganan khusus sing mboko sithik. Awak mundhak kekuatan lan mboko sithik mbuwang partikel fisik, nanging njaga bentuk. Iki terus nganti kabeh partikel fisik dibuwang lan awak wujud, sing ngalahake pati, ing jagad fisik, ing endi bisa ndeleng manungsa, sanajan manggon ing jagad iki kepinginan lan dikenal minangka jagad pandhita, pandhita sing luwih dhuwur. Badan iki minangka sing wis diucapake ing piwulang teosofis minangka nirmanakaya.

Kelas sakamasmas sing dikembangake yaiku ninggalake psikis lan mental, sing dikembangake, terus dadi ilmu spiritual lan nutup awake dhewe saka kabeh perkara ing jagad iki; dheweke seneng kebahagiaan sing asale saka prestasi lan kawruh babagan awake dhewe lan kekuwatan sing melu. Sajrone inkarnasi dheweke nemoni kekekalan lan kebahagiaan kanggo awake dhewe, lan sawise ngalami kalanggengan, dheweke ora duwe perawatan kanggo jagad iki utawa kanca ing jagad iki. Dheweke wis nyambut gawe kanggo ngatasi masalah; dheweke wis ngatasi masalah, lan duwe hadiah kanggo pakaryan. Dadi dheweke seneng banget kebahagiaan lan dadi ora ana ing njaba kabeh. Sanajan wis ngatasi masalah, wektu, dheweke mung bisa ngatasi kekuwatan sajrone wektu. Ora duwe kawenangan sameness, ruang, sing saiki mlaku, dheweke isih ana ing sangisoring ruang.

Wong-wong mahatma sing ora ngencengi jagad iki isih dadi hubungane karo jagad manungsa kanthi njaga awak pikirane mental, mula kedadeyan kasebut mung ngubungi wong lanang lan ora katon utawa dikenal dening wong lanang liwat pikiran sehat. Cara sing padha kanggo ngembangake bentuk fisik sing abadi iki digunakake dening loro mahatmas.

The mahatma sing ngripta awak bentuk fisik dheweke bisa katon pria ing jagad fisik kanthi bentuk manungsa, geni sing nyala, utawa minangka cahya cahya. Tujuan saka mahatma sing isih ana hubungane karo jagad iki yaiku kanggo ngatur balapan wong utawa manungsa kanthi wutuh, kanggo ngontrol pikiran manungsa, ngarahake tumindak, menehi ukum lan duwe pangibadah lan pemujaan manungsa. Tujuan iki minangka asil pangembangan egoisme sing ditindakake. Kekuwatan sing ana lan pengetahuan dheweke, nggawe kekarepane. Nalika siji dadi mahatma saka jinis iki, sing egoisme wis dikembangake kanthi lengkap, mula alami dheweke bisa nyembah deweke dhewe. Dheweke dadi dewa lan kepengin supaya kekuwatan lan kawruh bisa nguasani jagad lan manungsa. Nalika dadi pangerten kasebut, dheweke bisa nggawe agama anyar ing jagad iki. Umume agama donya sing luwih akeh yaiku asil lan wis diciptakake dening mahatma kaya ngono.

Nalika kesepakatan kasebut kanggo ngetrapake wong lan supaya padha manut marang dheweke, dheweke bakal rumangsa milih lan milih ing antarane manungsa yaiku pikiran sing dikepengini minangka alat kanggo nggawe agama anyar. Nalika wong dipilih, dheweke nuntun lan nyiyapake lan asring nyebabake dheweke dituntun karo kekuwatan sing unggul. Yen mahatma yaiku wong sing duwe pamikiran mental mung, dheweke mlebu ing wong sing dipilih lan ngangkat dheweke menyang jagad mental, yaiku swarga, lan ana sing nerangake manawa dheweke, wong iku, dadi pangadeg. agama anyar lan, Allah, wakil ing bumi. Dheweke banjur menehi pandhuan marang wong kasebut supaya bisa ngadegake agama. Wong lanang kasebut bali menyang awake lan nyritakake instruksi sing ditampa. Yen mahatma wis ngrembaka lan nggunakake awak wujud, ora perlu dheweke mlebu ing wong sing wis dipilih minangka wakil ing antarane wong. The mahatma bisa tampil karo dheweke lan ngandelake ing misi kasebut nalika wong kasebut duwe pikiran fisik. Apa wae sing ditindakake yaiku mahatma, wong sing dipilih percaya yen dheweke iku salah siji ing kabeh wong sing disenengi dening Gusti Allah, sing mung siji. Kepercayaan iki menehi dheweke semangat lan kekuwatan sing ora bisa diwenehake maneh. Ing kahanan kasebut, dheweke nampa pandhuan saka dewa sing diakoni lan nerusake upaya superhuman kanggo nindakake karsane dewa. Wong sing rumangsa duwe kekuwatan marang wong sing padha nglumpukake dheweke, melu semangat, lan ngalami panguwasa karo dewa anyar. The mahatma menehi ukum, aturan, ritual lan peringatan kanggo para pemuja, sing nampa dheweke minangka hukum ketuhanan.

Nyembah dewa-dewa kasebut kanthi yakin percaya yen dewa kasebut sejatine mung Gusti sing sejati. Cara lan cara wahyu dheweke, lan ibadah sing ditindakake, nuduhake karakter sing cidra. Iki ora diadili manawa ora dening fancies liar utawa musyrik, utawa keagungan lan fanatisme saka para pengikut lan teologi sing padha, nanging miturut ukum lan piwulang sing diwenehake sajrone wektu urip ngedegake agama kasebut. Agama perlu kanggo klompok balapan tartamtu, kayadene wedhus sing butuh kandhungan lan pangon. Mahatma utawa dewa menehi pangayoman tartamtu marang para pengikute lan asring nuntun lan ngucapake pengaruh sing migunani lan pelindung marang umate. A agama nggantosi salah sawijining sekolah sing diwulang manungsa nalika pikiran isih ana ing tahap pembangunan sing enom.

Ana uga kekuwatan lan makhluk liya, sing ora grapyak utawa ora duwe hubungane karo manungsa, nanging ora kesasar lan gampang dilalekake marang manungsa. Ing antawisipun makhluk kasebut minangka sawetara pandhita. Dheweke uga katon wong. Nalika dheweke menehi sawetara wahyu lan menehi kekuwatan kanggo miwiti agama utawa masyarakat utawa nggawe klompok wong ing piwulang pernicious sing diwenehake, praktik diabolik, lan upacara nakal lan licentious ditindakake sing mbutuhake mbuwang getih lan nggegirisi, ghoulish lan indulgences njijiki. Kultus iki ora diwatesi kanggo siji lokalitas; lagi ana ing kabeh wilayah. Wiwitane, bisa uga diweruhi sawetara, nanging yen rahasia dikarepake utawa ngejarke, agama sing didhasarake praktik kasebut bakal muncul lan tuwuh amarga ana ruangane wong liya. Donya lawas lan warga umume ana madu karo budaya kaya ngono. Gerombolan manungsa nyemprotake awake dhewe menyang njero kuto-kultus kaya ngono lan dikonsumsi.

Manungsa ora wedi wedi percaya marang siji utawa akeh dewa lan kepercayaane, nanging kudu ngati-ati supaya percaya marang agama, piwulang utawa allah, sing mbutuhake iman sing ora muni kanthi pengabdian sing mutlak. Ana saben wektu nalika agama ora mulang dheweke, nanging mung nuduhake rekaman apa sing dheweke lewat lan wis metu. Ana wektu nalika dheweke ngliwati saka kelas bayi manungsa sing dadi tanggung jawab sing kudu milih awake dhewe ora mung babagan perkara-perkara ing jagad lan kode moral, nanging babagan kepercayaan marang ketuhanan ing awake dhewe lan njaba .

Kanggo terus.