Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 DESEMBER, 1909. Ora Ana 3

Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

AMONG wong-wong sing wis ngrungokake lan pengin dadi pandhita, master lan mahatmas, akeh sing wis mandheg, ora kanthi persiapan, nanging wis nyoba dadi siji. Dadi dheweke wis diatur karo sawetara guru sing diduga supaya menehi pitunjuk. Yen para cita-cita kasebut luwih apik, dheweke bakal ngerti manawa yen pamrentah, master lan mahatmas wis ana, lan duwe kekuwatan sing apik lan duwe kawicaksanan, dheweke ora duwe wektu kanggo ngrameke wong bodho kaya ngono kanthi mulang dheweke trik, nuduhake kekuwatan, lan nyekel pengadilan kanggo pikiran sing gampang.

Ana akeh alangan babagan cara sing kepengin dadi murid. Nesu, semangat, napsu, lan kepinginan, bakal nyuda kepinginan; Mangkono uga penyakit virulen utawa mbuang, kayata kanker utawa konsumsi, utawa penyakit sing nyegah tumindak alami organ internal, kayata watu gall, goitre lan lumpuh; Mangkono uga amputasi anggota awak, utawa ilang nggunakake organ pangerten, kayata mripat, amarga organ-organ kasebut perlu dadi murid amarga dheweke dadi pusat pasukan sing didhawuhi para sakabat.

Wong sing kecanduan nggunakake omben-omben sing mabuk, nyasar awake dhewe, amarga alkohol dadi pikiran ing pikiran. Semangat alkohol ora saka evolusi kita. Wujud evolusi sing beda. Mungsuh ing pikiran. Panggunaan alkohol bisa nyandhang kesehatan awak, overstimulates saraf, ora seimbang pikiran utawa ngilangi saka kursi sing ana lan ngendhaleni awak.

Medium lan wong sing sering ruangan ruangane ora cocog karo subjek kanggo murid, amarga dheweke ana bayangan utawa hantu wong mati. Medium narik kawigaten saka swasana ing wayah wengi, yaiku pethi lan charnel, sing golek badan manungsa kanggo barang-barang saka daging - sing wis ilang utawa ora ana. Dene makhluk kaya ngono iku dadi mitra manungsa, dheweke ora pantes dadi murid sing duwe adab utawa master sing dadi kanca manungsa. A medium ilang panggunaan fakultas lan pikiran sehat nalika awak obes. Murid kudu nggunakake sakabehane fakultas lan pikiran lan duwe lan ngontrol awak dhewe. Mula, somnambulists lan sing nandhang lara demam, yaiku tumindak apa wae sing ora normal utawa ora bisa diresiki, ora ana. Badan somnambulist tumindak tanpa ngarsane lan arah saka pikiran lan mulane ora dipercaya. Ora ana wong sing kena pengaruh hipnotis sing cocog kanggo dadi murid, amarga dheweke gampang banget kena pengaruh sing kudu dikendhaleni. Ilmuwan Kristen sing dikonfirmasi ora cocog lan ora ana gunane minangka murid, amarga murid kudu duwe pikiran sing mbukak lan pemahaman sing siap nampa bebener, dene ilmuwan Kristen nutup pikirane menyang bebener tartamtu sing téorine nentang lan meksa atine supaya bisa nampa bener. , negesake babagan akal lan alesan sing ngganggu.

Saka sudut pandang manungsa, sekolah pandhuan lan master bisa dipérang dadi rong jinis: sekolah indra lan sekolah pikiran. Ing loro sekolah, pikiran kasebut mesthi wae sing diprentahake, nanging ing sekolah indra pikiran pikiran murid ditunjuk ing pangembangan lan panggunaan indra. Ing sekolah indra, para murid didhawuhi ngembangake fakultas psikologis, kayata clairvoyance lan clairaudience, ing pangembangan awak psikis utawa kepinginan lan kepiye urip ora adoh saka fisik lan tumindak ing jagad kepinginan; déné ing sekolah sing nggayuh pikiran, murid dituntun ing panggunaan lan pangembangan pikiran lan fungsine pikiran, kayata transference lan imajinasi, fakultas bangunan gambar, lan ngembangake awak mikir kanggo urip lan tumindak bebas ing jagad pamikiran kasebut. Adaptor minangka guru ing sekolah indra; guru minangka guru ing sekolah sing dadi pikiran.

Sing paling penting yaiku aspirant kanggo murid kudu ngerti bedane antarane sekolah loro kasebut, sadurunge dheweke dadi luwih saka aspirant. Yen dheweke ngerti bedane sadurunge dadi murid, dheweke bisa nylametake awake saya suwe saya nandhang kasangsaran lan cilaka. Mayoritas aspirants, sanajan ora ngerti bedane ing antarane adepts, masters lan mahatmas (utawa istilah liyane sing digunakake kanthi sinonim utawa ana hubungane karo jeneng kasebut), kepengin banget kekuwatan psikis lan pangembangan awak psikis sing bisa dicritakake. saiki ora katon. Sanajan ora sadar, dheweke duwe kekarepan lan kepinginan ana ing sekolah sing nampa aplikasi kanggo diakoni. Penerimaan aplikasi lan mlebu sekolah sekolah kasebut, kaya ing sekolah-sekolah wong lanang, ngumumake pelamar nalika dheweke mbuktekake manawa dheweke layak diakoni. Dheweke mbuktekake awake dhewe ora kanthi njawab pitakonan kanthi resmi babagan apa sing wis disinaoni lan apa sing wis disiapake kanggo sinau, nanging kanthi nduwe rasa psikologi lan fakultas tartamtu.

Sing pengin dadi murid, sing upaya mikir kanthi jelas lan ngerti apa sing dikepengini, sing seneng melu ide liwat proses pamikiran kaya sing digambarake ing jagad pamikiran, sing ndeleng ekspresi pikirane kanthi wujud fisik , sing nelusuri bentuk perkara liwat proses pamikiran menyang ide kasebut, mula sing ngupayakake ngerti sebab-sebab sing ndadekake emosi manungsa lan ngontrol nasibe manungsa, yaiku wong sing wis nggawe utawa nggawe aplikasi kanggo diakoni dadi murid. ing sekolah master. Sing ditampa minangka murid dikenal nalika dheweke wis nggawe fakultas mental sing cocog karo dheweke lan nggawe dheweke siap nampa instruksi ing sekolah guru.

Aspirant kanggo murid dadi umume luwih narik kawigaten kanggo pikiran sing luwih apik tinimbang sing nyenengake ing pikiran, mula, akeh sing mlebu sekolah ing pikiran. Cita-cita kasebut kudu mutusake sekolah sing bakal digawa dheweke. Dheweke bisa uga milih salah siji. Pilihan sing disusul karo pakaryane, bakal nemtokake masa depan. Ing tahap wiwitan, dheweke bisa mutusake kanthi jelas lan tanpa kangelan. Sawise pilihan dheweke digawe lan urip diwenehake kanggo milih, angel utawa meh ora bisa ditindakake maneh. Sing milih sekolah saka master bisa, dadi master, dadi mahatma banjur mung aman, dadi aman. Sing milih lan mlebu sekolah sing sehat, lan sing dadi adab, jarang yen wis dadi master utawa mahatmas. Sebabe yaiku yen ora ndeleng lan ngerti bedane ing pikiran lan pikiran, utawa yen wis nyumurupi prabédan banjur milih lan mlebu sekolah ing indra, mula, sawise mlebu lan ngembangake pikiran lan awak digunakake ing sekolah kasebut, dheweke bakal kakehan prihatin lan kebangeten saka pikiran sehat supaya bisa mbebasake awake dhewe lan munggah ing ndhuwur; amarga sawise ngembangake awak sing bisa mateni fisik, pikiran bisa nyetel awake dhewe lan tumindak ing awak kasebut, lan umume ora bisa tumindak kanthi mandiri lan ora ana. Kahanan iki bisa dingerteni ing urip biasa. Ing pamuda bisa uga ngleksanani lan dibudidaya lan melu ngupayakake sastra, matématika, kimia utawa ilmu liyane. Pikiran kasebut bisa uga ora seneng utawa mbrontak marang pakaryan kasebut, nanging gaweyan kasebut dadi luwih gampang nalika diterusake. Minangka maju umur, kekuwatan intelektual mundhak lan ing jaman majeng atine bisa nyenengake literatur utawa ilmu kasebut. Saliyane iku, wong sing ana kahanan sing padha lan ing wiwitane luwih disenengi kanggo karya mental, bisa uga ditolak amarga dheweke wis nate kepenak karo urip. Urip mung sedina, dheweke kurang lan sinau ora nuli sinau serius. Nalika umure wis maju, dheweke ora bisa ngetutake matématika utawa proses pertimbangan lan ora bisa ngerteni prinsip-prinsip ilmu. Dheweke bisa uga rumangsa kepincut karo sawetara upaya intelektual, nanging narik pikirane diwiwiti.

Pikiran wong sing wis milih lan mlebu sekolah ing pikiran sehat, lan wis ngatasi pati fisik lan wis dadi adep, kaya pikiran sing dicelupake ing kesenengan lan ora digunakake kanggo mikir. Dheweke rumangsa ora bisa miwiti tugas amarga mbengkongake atine bisa nyegah. Getun bisa ngutangi dheweke amarga kesempatan sing ilang utawa dibuwang, nanging ora ana gunane. Kesenengan fisik dadi akeh, nanging kesenengan lan wisata ing dunia sing asipat kasebut kaping ewu luwih akeh, nengsemake lan kuat kanggo wong sing wis dipikat dening dheweke. Dheweke dadi mabuk kanthi nggunakake fakultas lan kekuwatan, sanajan ana wektu, kaya kasus alkohol sing lara, nalika pengin uwal saka pengaruh; nanging dheweke ora bisa mbebasake awake dhewe. Tragedi sepisanan saka moth lan nyala kasebut maneh digawe.

Ora ana pandhita utawa master sing bakal nampa minangka murid sing ora duwe akal kanthi sehat ing awak kanthi akal. Pikiran sing resik lan resik ing awak sing apik lan resik dibutuhake kanggo dadi murid. Wong sing wicaksana kudu netepi syarat kasebut sadurunge dipercaya dheweke dadi murid lan nampa pitunjuk langsung utawa ora langsung saka adhiri utawa master.

Siji kudu sinau kanthi motif babagan kepengin dadi murid. Yen motif dheweke ora diwanti-wanti karo tresna layanan marang kanca-kancane, luwih-luwih kanggo kemajuane dhewe, luwih becik dheweke nundha upaya nganti wektu-wektu kaya dheweke bisa ngrasa awake dhewe ing sajroning ati wong liya lan rumangsa manungsa ing ati dhewe.

Yen cita-cita arep mutusake dadi murid, dheweke bakal dadi murid sing dipilih ing sekolah sing dipilih. Ora ana sekolah utawa badan kanggo wong sing diangkat dadi murid sing kudu ditrapake lan nyritakake kekarepane. Dheweke bisa mlebu ing masyarakat sing diarani rahasia utawa gaib utawa badan esoterik utawa gabung karo wong sing njaluk kenalan karo pandhita, master utawa mahatmas utawa menehi instruksi babagan ilmu gaib; lan sanajan ana komunitas sing ana ing kene, bisa uga, sing bisa menehi sawetara instruksi sithik babagan perkara sing ora jelas, nanging kanthi menehi intresi utawa intresi karo keprigelan, master utawa mahatmas, dheweke bisa nggawe pratelan lan kepemilikan, awake dhewe - Ditampilake lan nuduhake manawa dheweke ora duwe hubungan utawa hubungan sing kaya ngono.

Murid sing ditunjuk minangka siji-sijine seksine janjian. Ora ana saksi liyane sing dibutuhake. Yen murid sing ditunjuk minangka barang saka para siswa sejatine digawe, dheweke bakal rumangsa yen bukti dokumentasi sing sithik ora ana kepentingan apa-apa kanggo milih prekara sing ana upaya apa wae.

Sing pengin njamin yen bakal ditampa ing sekolah sawetara, dheweke ora yakin apa ana sekolah utawa ora sekolah, lan dheweke rumangsa yen dadi murid, dheweke kudu nampa pengakuane sawise kepengin dadi murid, kayata amarga iki durung siap dadi murid sing ditunjuk dhewe. Kayata kasebut gagal sadurunge wis cukup tugas. Dheweke kelangan kapercayan ing awake dhewe utawa ing kasunyatan sing wis ditelusuri, lan, nalika diluncurake dening kasunyatan sing angel, utawa nalika mabuk karo perikatan indera, dheweke lali lali tekad utawa ngguyu yen bisa nggawe. Pikiran kasebut lan liya-liyane sing padha karo sipat sing padha. Nanging sapa sing bener, iku ora bakal disundurake. Pikiran kasebut, pangerten lan nyebarake, dadi salah sawijining cara kanggo mbuktekake awake dhewe. Siswa sing ditunjuk dhewe sing bakal dadi murid mlebu, ngerti yen dheweke wis nemtokake tugas sing bisa njupuk akeh upaya sing ora pati roso, lan sanajan dheweke asring rumangsa ora sabar amarga kemajuan sing awake dhewe wis siyap, nanging tekad tetep tetep lan dheweke nyinaoni ing dalan kasebut. Nyiapake murid sing ditunjuk dhewe ing sekolah indra padha lan ora padha karo sekolah ing pikiran, kanggo wektu sing cukup; yaiku, loro-lorone upaya ngontrol hawa nafsune, ngarahake pikirane menyang pasinaon sing cedhak, ngilangi adat lan kabiasaan sing ngganggu dheweke saka pakaryan sing ditunjuk dhewe, lan uga bisa milih ide-ide.

Panganan minangka subyek sing gegayuhan karo aspirant ing tahap awal, asring asring aspirant bakal entuk luwih saka subyek panganan. Ora ana pangerten babagan panganan ing antarane faddist sing cepet utawa sayuran utawa "arian." Yen flirter aspirant ing rock food dheweke bakal terdampar kanggo sisa inkarnasi kasebut. Aspirasi kasebut ora ana bebaya saka panganan nalika dheweke weruh lan ngerti manawa awak sing kuwat lan sehat, dudu panganan, yaiku sing paling disenengi. Dheweke bakal menehi regane lan njupuk panganan sing kaya ngono supaya njaga kesehatane awak lan uga nambah kekuwatane. Kanthi pengamatan lan, bisa uga, kanthi pengalaman pribadi sing sithik, para aspirant ndeleng manawa wong sing cepet, vegetarian lan fruitarians luwih cepet, gampang marah, gampang nesu lan ora sabar, ora ana wong liya, yen ora wis sinau sadurunge sadurunge dadi wong vegetarian dheweke ora bisa mikir dawa utawa berturut-turut babagan masalah apa wae; yen dheweke ringkih lan ora kepenak ing pikir lan becik. Paling apik dheweke ora duwe pikiran ing awak sing gedhe banget, utawa pikiran sing angel banget ing awak sing ringkih. Dheweke bakal weruh manawa dheweke ora kuwat lan sehat pikiran ing awak sing kuwat lan sehat. Cita-cita kasebut kudu diwiwiti utawa terus saka papan dheweke, ora saka sawetara titik. Ora bisa urip kanthi biasa lan njaga kesehatan tanpa nggunakake daging kanggo sawetara badan sing khas. Nanging saiki awak manungsa saiki, dheweke dadi kewan kewan kewan lan kewan. Dheweke duwe weteng yaiku organ sing mangan daging. Loro pertiga untune yaiku untu karnivora. Iki minangka pratandha sing durung mesthi yen alam wis nyedhiyakake pikiran karo awak karnivora, sing mbutuhake daging uga woh-wohan utawa sayuran kanggo njaga kesehatan lan njaga kekuwatane. Ora ana sentimentitas utawa teori apa wae sing bakal ngatasi fakta kasebut.

Ana rawuh wektu, nalika para siswa wis cedhak karo kepemimpinan utawa masterhip, nalika mbuwang panggunaan daging lan uga ora nggunakake panganan sing padhet utawa cair; nanging dheweke ora nyerah nggunakake daging nalika dheweke aktif ing kutha gedhe lan karo wong liya. Dheweke bisa mbuwang panggunaan daging sadurunge durung siyap, nanging dheweke mbayar paukuman kasebut dening awak sing ringkih lan lara, utawa kanthi pikiran sing ora sabar, ora sabar, gampang marakke utawa ora seimbang.

Salah sawijining sebab utama kanggo nyerah daging yaiku, yen mangan kasebut nambah kepinginan kewan ing manungsa. Uga ana sing ngandhakake manawa manungsa kudu mateni hawa nafsune supaya spiritual. Panganan daging ora nguatake awak kewan ing manungsa, yaiku kepinginan. Nanging yen manungsa ora butuh awak kewan, dheweke ora duwe awak fisik, yaiku kewan alam. Tanpa awak kewan, lan awak kewan sing kuwat, cita-cita kasebut ora bakal bisa mlaku-mlaku mligine awake dhewe. Awak kewan yaiku kewan sing duweke tetep, lan kanthi latihan sing bakal ana dheweke wis siyap kanggo terus maju. Badan kewane yaiku kewan sing arep ditunggangi lan nuntun ing dalan sing dipilih. Yen mateni utawa nyirnakake awake kanthi nolak panganan sing dibutuhake, sadurunge sadurunge wis mlaku, dheweke ora bakal adoh. Murid sing ditunjuk dhewe ora kudu nyoba mateni utawa ngremehake kepinginan, kewan kasebut tetep; Dheweke kudu ngopeni lan duwe kewan sing kuat, bisa ngrampungake lakune. Usahae yaiku ngontrol kewan lan meksa nindakake kekarepane. Ora bener, kaya sing asring dakkandhakake, yen daging sing dipangan manungsa kapenuhan karo kekarepane kewan, utawa duwe kepinginan astral sing ngubengi. Sembarang daging resik minangka bebas saka kepinginan kaya kentang sing resik utawa sakepel kacang polong. Kewan lan pepenginané ninggalake daging kasebut sanalika getih iku ora ana. Potongan daging sing resik yaiku salah sawijining panganan sing paling akeh dikembangake dening manungsa lan jinis panganan sing paling gampang ditularake ing jaringan awak. Sawetara balapan bisa njaga kesehatan tanpa nggunakake daging, nanging bisa ditindakake kanthi alesan iklim lan liwat latihan turun temurun. Balapan barat yaiku balapan mangan daging.

Murid sing ditunjuk dhewe ing sekolah indra lan uga ing sekolah sing duwe pikiran, mbutuhake kekarepan sing kuwat, lan kekarepane kudu nggayuh obyek kasebut, yaiku murid sing sadar lan cerdas. Dheweke ora kudu uwal saka perkara sing katon alangan; Dheweke kudu ngliwati lan ngatasi dheweke kanthi wedi. Ora ana lemah sing bisa sukses. Iki mbutuhake kepinginan sing kuwat lan tekad sing tetep kanggo nindakake lan nggawe perjalanan. Wong sing nganggep manawa dheweke kudu ngenteni nganti ana syarat-syarat wis siyap, wong sing nganggep manawa kabeh bakal ditindakake dening kekuwatan sing ora katon, mula luwih becik. Wong sing percaya yen posisi dheweke ing urip, kahanan, kulawarga, hubungan, umur lan encumbrances, minangka alangan sing banget kanggo ngatasi, pancen bener. Kapercayanane mbuktekake manawa dheweke ora ngerti karya kasebut sadurunge lan mula dheweke ora siyap miwiti. Yen duwe kekarepan sing kuwat, yakin yen bisa ditindakake, mula dheweke wis siyap miwiti. Dheweke miwiti: mula saka iku. Dheweke dadi murid sing ditunjuk dhewe.

Wong bisa milih dheweke dadi murid ing salah sawijining sekolah, ora ana sing miskin utawa sugih, ana prakara manawa kekurangan utawa nduwe "pendhidhikan", ora preduli manawa dheweke dadi abdi ing kahanan, utawa ing bagean apa. jagad iku. Dheweke bisa dadi pendhudhuk gurun sing ana ing srengenge utawa bukit salju sing salju, ing sawah sing amba utawa kutha sing rame; kiriman kasebut bisa uga ana ing kapal sing ana ing segara utawa ing bedam bursa saham. Ing endi wae, dheweke bisa milih dheweke dadi murid.

Umure utawa watesan awak liyane bisa nyegah dheweke dadi murid sing mlebu salah sawijining sekolah ing salah sawijining sekolah, nanging ora ana kahanan sing bisa nyegah dheweke dadi murid sing ditunjuk ing urip saiki. Yen ana sing dadi kekarepan, urip saiki yaiku wong sing dadi murid sing ditunjuk dhewe.

Rintangan ngatasi murid sing ditunjuk dhewe ing saben giliran. Dheweke kudu ora uwal saka dheweke, lan ora nglirwakake dheweke. Dheweke kudu ngadeg lan bisa nggarap dheweke miturut kemampuane. Ora ana alangan utawa kombinasi alangan sing ora bisa ngalahake dheweke, yen ora nglawan perang. Saben alangan sing ngatasi menehi kekuwatan ditambah sing bisa ngatasi sabanjure. Saben kamenangan menang ndadekake dheweke sukses. Dheweke sinau carane mikir kanthi mikir; dheweke sinau cara tumindak kanthi tumindak. Apa dheweke ngerti utawa ora, saben alangan, saben pacoban, saben kasusahan, nggodha, alangan utawa ngrawat ora ana sing dadi sababe tangisan, nanging mulang babagan dheweke mikir lan kepiye tumindak. Apa wae kesulitan sing kudu ditandingi, mula bisa mulang dheweke; kanggo ngembangake dheweke kanthi cara. Nganti kasusah kasebut ditemokake kanthi bener, tetep bakal tetep. Nalika dheweke wis nemoni angel, lan ora ngatasi masalah kasebut lan bakal ngerti apa sing ana ing dheweke, mula bakal ilang. Bisa nahan dheweke nganti suwe utawa bisa ilang kaya sihir. Dawane tetep utawa cepet banget nyuda gumantung saka perawatan kasebut. Wiwit esuk ing dhiri sing ditetepake yen kabeh masalah, kesulitan lan kasangsaran, uga kepenak lan kekarepane, duwe papan sing jelas babagan pendhidhikan lan karakter, mula dheweke urip kanthi percaya diri lan tanpa wedi. Dheweke saiki nyiapake dheweke dadi murid sing bener-bener mlebu.

Minangka wong sing bakal miwiti lelungan dawa, mung mbutuhake lelungan lan ninggalake barang-barang liyane, dadi murid sing ditunjuk dhewe nempuhake awake dhewe mung sing dibutuhake kanggo pakaryane lan mung ninggalake barang liyane. Iki ora ateges mandheg mandhiri barang-barang sing berharga marang dheweke; Dheweke kudu ngormati bab apa sing digayuh kanggo wong liya uga kanggo apa sing cocog karo dheweke. Apa sing luwih penting kanggo dheweke tinimbang kahanan, lingkungan lan posisi, yaiku cara sing diajoni, mikir lan tumindak karo iki. Minangka dina digawe sawetara jam, jam menit, menit detik, saengga uripe digawe kedadeyan sing luwih gedhe lan luwih cilik, lan iki urusan sing ora pati penting. Yen cita-cita bisa ngurus urusan sing ora katon saengga, lan kanthi cermat ngontrol prekara-prekara sing ora pati penting, iki bakal nuduhake cara tumindak lan mutusake prekara sing penting. Kedadeyan sing penting ing urip iki kaya pagelaran umum. Saben aktor sinau utawa gagal sinau bageane. Kabeh mau ora katon dening mripat umum, nanging apa sing ditindakake ing masyarakat yaiku apa sing didhawuhi sacara pribadi. Kaya gaweyan sing rahasia, alam sing cita-citine kudu terus-terusan lan ing pepeteng sadurunge bakal weruh asil pakaryane. Piranti pirang-pirang taun utawa urip bisa uga ana sethithik, nanging dheweke kudu mandheg nyambut gawe. Kaya wiji-wiji sing ditandur ing lemah, dheweke kudu bisa urip ing pepeteng sadurunge bisa ndeleng cahya sing jelas. Cita-cita kasebut ora kudu cepet-cepet mlebu donya supaya nindakake pakaryan penting supaya nyiyapake awake dhewe; dhewek ora butuh balapan ing saindenging jagad supaya bisa sinau; awake dhewe minangka subjek panliten; dheweke dhewe yaiku bab sing kudu diatasi; awake dhewe minangka bahan sing bisa ditindakake; dheweke dhewe minangka asil saka upaya; lan dheweke bakal weruh ing wektu sing wis ditindakake, miturut apa sing ana.

Aspirasi kudu mriksa metu saka nesu lan semangat. Sing nesu, gairah lan swasana ati yaiku vulkanik ing tumindak kasebut, dheweke ngganggu awak lan mbuwang kekuwatane. Nelesake napsu kanggo panganan utawa nikmat kudu dikalahake. Napsu awak utawa awak kudu kepenak nalika perlu kanggo awak.

Awak jasmani kudu disinaoni; kudu diurus kanthi sabar, ora dianiaya. Badan kudu digawe kanggo rumangsa yen kanca, tinimbang mungsuh, saka cita-cita. Yen wis rampung lan awak fisik rumangsa diopeni lan dilindhungi, prekara-prekara sing bisa ditindakake sadurunge ora mungkin. Iki bakal mbukak liyane babagan aspirant babagan anatomi, fisiologi lan kimia, tinimbang bisa sinau babagan ilmu-ilmu kasebut ing sawijining universiti. Badan kasebut bakal dadi kanca tumrap aspirant, nanging iku kewan sing ora muni lan kudu dicenthang, dikontrol lan diarahake. Kaya kewan kasebut, iki mbrontak nalika kendhali dicoba, nanging ngajeni lan dadi kekarepan saka bendarane.

Kesenengan lan latihan alami kudu dijupuk, ora disenengi. Kesehatan pikiran lan awak yaiku sing dikarepake dening aspirant. Kesenengan ruangan lan latihan ruangan kayata nglangi, prahu, mlaku-mlaku, menek kanthi moderat, apik kanggo awak. Pengamatan cedhak bumi, struktur lan urip sing ana ing jero banyu, saka banyu lan barang-barang sing ana ing njero, wit-witan lan apa sing didukung, awan, segara lan fenomena alam, uga sinau babagan kebiasaan serangga. manuk lan iwak, bakal nyukupi pikiran ing aspirant kasebut. Kabeh kasebut duweni arti khusus kanggo dheweke lan bisa uga sinau saka apa sing ora diwulangake ing buku.

Yen murid sing ditunjuk minangka medium kudu ngatasi kecenderungan mediumistik, yen ora, dheweke mesthi bakal gagal. Ora ana sekolah sing bakal nampa medium minangka murid. Dening medium iku ateges kelangan kontrol awak ing wektu liya tinimbang turu normal. A medium minangka alat kanggo kepinginan manungsa sing ora diprogram, disembodied lan kanggo entitas liyane, utamane kanggo pasukan inimical utawa sprite alam, kepinginan yaiku ngalami sensasi lan nggawe olahraga awak manungsa. Bunder kasebut minangka medhar babagan kebutuhan medium kanggo nampa instruksi saka intelektual spiritual sing dhuwur ngluwihi manungsa. Intelijen sing dhuwur ora bakal luwih milih media minangka cangkeme saka pamrentahan ing omah bakal milih idiot sing nyalahake minangka utusan menyang salah sawijining koloni kasebut. Yen intelektual sing luwih dhuwur pengin komunikasi karo manungsa, dheweke ora nemoni kekuwatan kanggo menehi pesen kanggo manungsa liwat saluran sing cerdas, lan kanthi cara sing ora bakal nolak utusan kekuwatane utawa nyebabake tontonan sing apik utawa nesu sing dadi media.

Cita-cita sing minangka mediumistik bisa ngatasi kelainane. Nanging supaya dheweke kudu tumindak tegas lan tegas. Dheweke ora bisa paroki karo utawa ora sopan karo mediumisme. Dheweke kudu mungkasi kanthi kabeh kekarepan sing dikarepake. Kecenderungan Mediumistik ing sawijining aspirant mesthi bakal ilang lan mandheg kanthi nemen yen dheweke netepake atine kanthi kuwat marang dheweke lan nolak supaya kecenderungan kasebut nyata nyata. Yen dheweke bisa nindakake iki dheweke bakal rumangsa nambah kekuwatan lan peningkatan pikiran.

Cita-cita kasebut ora kudu ngidini dhuwit utawa duweke kasebut dadi daya tarik kanggo dheweke. Yen dheweke rumangsa sugih lan duwe kekuwatan lan penting amarga duweke akeh dhuwit lan kekuwatan, utawa yen dheweke rumangsa miskin lan ora ana gunane amarga dheweke ora sithik utawa ora ana, kepercayaan kasebut bakal nyegah luwih maju. Kasugihan utawa kamiskinan aspirant ana ing kekuwatane pamikiran lan fakultas liyane saka jagad fisik, dudu dhuwit. Aspirasi, yen dheweke mlarat, bakal nyukupi kebutuhane; dheweke ora bakal duwe maneh, apa wae sing diduweni, yen dheweke dadi cita-cita sing sejatine.

Murid sing ditunjuk dhewe ora kudu gabung karo seting wong sing metode kepercayaan utawa wujud iman sing kudu dheweke langganan, yen iki beda karo awake dhewe utawa yen dheweke mbatesi tumindak lan nggunakake pikiran sing gratis. Dheweke bisa uga ngandelake kapercayane dhewe, nanging dheweke ora kudu nolak yen ditampa saka wong liya utawa wong liya. Dheweke ora bisa nyoba ngontrol tumindak bebas utawa mikir sapa wae, kaya sing dikarepake wong liya ora ngontrol dheweke. Ora ana aspirant utawa murid sing bisa ngontrol wong liya sadurunge bisa ngontrol awake dhewe. Usaha kanggo ngontrol kendhali bakal menehi akeh kerja lan mbutuhake perhatian akeh kanggo nyegah dheweke nyoba ngontrol wong liya. Siswa sing ditunjuk dhewe ora bisa urip dadi murid sing ditampa ing salah sawijining sekolah, nanging dheweke kudu terus nganti pungkasan, yen yakin dheweke nyata. Dheweke kudu disiapake supaya bisa dingerteni kapan wae ditampa minangka murid, lan siyap bakal terus urip tanpa ditampa.

Murid sing ditunjuk dhewe sing bakal ditampa ing sekolah indra, adepts, apa sing dipilih wis digawe kanthi jelas lan jelas kanggo awake dhewe utawa amarga motif sing ditetepake lan mbengkongake alam, bakal luwih kasengsem ing fakultas psikologis lan pangembangan tinimbang proses panginten babagan sebab-sebab. Dheweke bakal prihatin karo jagad psikis lan bakal nyoba mlebu. Dheweke kepengin ngupayakake mlebu ing astral kanthi ngembangake fakultas psikis, kayata clairvoyance utawa clairaudience. Dheweke bisa nyoba salah siji utawa akeh cara sing disaranake dening guru sing beda babagan topik kasebut, mbuwang barang sing ora cocog lan nggunakake kayata sing cocog karo sifat lan motif, utawa dheweke bisa nyoba cara lan pengamatan anyar sing bakal ditliti nalika dheweke terus kanggo mbayangake obyek sing dikarepake, yaiku, anane eling ora ana ing awak fisik lan nggunakake lan nyenengake fakultas sing melu ana. Paling asring dheweke ngganti cara utawa sistem sing luwih suwe sadurunge entuk asil. Kanggo entuk asil, dheweke kudu terus nyekel sistem siji lan terus nganti tekan asil sing cocog utawa mbuktekake sistem salah. Bukti yen sistem apa-apa salah ora, yen asil ora cepet, nanging ora lila sawise praktik, nanging bukti-bukti kasebut bisa ditemokake: yen sistem kasebut salah karo pengalaman panca indera, utawa ora nalar lan ora miturut sebab. Dheweke ora bakal ngganti sistem utawa cara prakteke mung amarga ana wong sing wis ujar utawa amarga dheweke wis maca buku ing buku, nanging mung yen apa sing wis dirungokake utawa diwaca wis cukup nyata utawa dituduhake karo pikiran sehat, lan bisa bukti nyata. pangertenipun. Cepet dheweke negesake awake dhewe kanggo ngadili perkara kasebut kanthi cara pandhawa dhewe utawa kanthi akal dhewe, mula dheweke bakal ngluncurake kelas aspirants lan cepet dheweke bakal mlebu dadi murid.

Sajrone nglanjutake praktik kasebut, pikiran sehat dadi kasengsem. Ngimpi ing wayah wengi bisa uga luwih cetha. Pasuryan utawa tokoh bisa uga katon sadurunge mripate jero; pemandangan saka papan sing ora pati ngerti bisa dipenging sadurunge. Iki bakal ana ing papan sing mbukak utawa katon kaya gambar ing pigura; wong-wong mau ora bakal kaya gambar utawa malang sing dicet. Wit lan awan lan banyu bakal kaya wit lan awan lan banyu uga. Pasuryane utawa tokoh bakal kaya wajah utawa tokoh lan ora kaya potret. Swara kaya musik lan swara bisa dirungokake. Yen musik wis dirasakake, ora bakal ana plengking. Yen musik wis dirasakake, asale saka ngendi wae utawa ora ana. Sawise dirasakake kuping, mula saiki ora ana maneh musik musik. Musik instrumen kaya strings utawa swaraning senar, clinging lonceng utawa bledosan kumis. Musik instrumental paling apik niru utawa refleksi musik suwene ing papan.

Makhluk utawa obyek sing cedhak utawa nyedhaki bisa dirasakake tanpa obah awak fisik. Nanging koyo kasebut ora bakal kaya nutul cangkir utawa watu. Iki minangka entheng kaya napas, sing nalika pengalaman pertama muter kanthi alon utawa liwat awak sing ngubungi. Dadi makarya utawa obyek sing dirasakake bakal dirasakake ing alam lan dudu sentuhan fisik.

Panganan lan obyek liyane bisa dirasakake tanpa kontak fisik. Dheweke bisa uga kenal utawa aneh karo rasa; rasa ora bakal ngalami ing ilat khusus, nanging ing kelenjar tenggorokan, lan ing kana liwat cairan awak. Wangi ora bakal dirasakake, lan bakal beda karo wangian sing ana kembang. Iki bakal dadi intisisi sing katon nembus, ngubengi lan ngangkat awak lan ngasilake rasa sing dhuwur.

Murid sing ditunjuk dhewe bisa ngalami utawa kabeh sensai anyar iki, yaiku duplikat astral saka indra fisik. Rasa donya anyar iki ora bakal mlebu lan urip ing jagading astral. Iki sensasi saka jagad anyar asring salah amarga mlebu ing njero. Kesalahan kasebut minangka bukti yen wong sing rumangsa ora pas dipercaya ing jagad anyar. Donya astral anyar uga kanggo wong sing rumangsa bisa ngrasakake sapa sing wis rumangsa, wis mikir manawa dheweke wis mlebu. Clairvoyants lan clairaudients lan liya-liyane ora tumindak kanthi cerdas nalika ndeleng utawa krungu. Dheweke kaya bocah ing jagad sing nggumunake. Dheweke ora ngerti carane nerjemahake kanthi bener babagan apa sing dideleng, apa uga, utawa ora ngerti apa sing dimaksud karo apa sing dirungu. Dheweke mikir dheweke metu menyang jagad iki nanging ora ninggalake awak, (kajaba yen ora dadi medium, ing kasus kasebut dheweke ora sadar).

Rasa sing anyar sing saiki wis dienggo minangka bukti kanggo siswa sing ditunjuk dhewe yen dheweke luwih maju kanthi upaya kanggo ngrembakakake awake dhewe. Nganti dheweke duwe bukti luwih akeh tinimbang nggunakake indera ing ngisor iki, dheweke ora kudu salah lan ngira manawa dheweke tumindak kanthi intel ing jagading astral, lan uga dheweke ora mikir manawa dheweke isih murid sing ditrima kanthi lengkap. Nalika dheweke dadi murid sing ditampa, dheweke bakal duwe bukti sing luwih apik tinimbang sing ana ing clairvoyance utawa clairaudience. Dheweke ora bakal percaya apa swarane utawa swarane sing ora katon, nanging dheweke kudu takon apa sing dheweke deleng lan krungu yen ana suwene, lan yen ora, dheweke kudu prentah apa sing dikandhani ilang, utawa milih swara sing ora katon. Dheweke kudu mandheg nggunakake fakultas kasebut yen dheweke nemoni sedhih utawa ora sadar, kaya medium, nalika nggunakake. Dheweke ora nate lali yen mediumship bisa mbahas dheweke mlebu sekolah sekolah utawa master, lan yen medium ora bakal bisa dadi adhem utawa master.

Siswa sing ditunjuk kudu ngerti manawa dheweke ora kudu nggunakake indhisi énggal kanggo kepenak kanggo awake dhewe utawa kanggo pameran apa wae sing bakal nyenengake hiburan wong liya utawa menang kanggo apesasi utawa keprokalan kanggo dheweke. Yen kepinginan kanggo kesepakatan kanthi nampilake pikiran sehat anyar utawa menehi informasi marang wong liya babagan pikiran sehat anyar, dheweke bakal ilang kanthi sepira utawa kabeh. Kerugian iki kanggo apik. Yen dheweke ana ing dalan sing bener, dheweke ora bakal katon maneh nganti dheweke wis ngatasi kekarepan dheweke supaya dikagumi. Yen dheweke kudu digunakake ing jagad iki kudu kerja tanpa memuji; yen ing wiwitan dheweke kepengin pujian, kepinginan iki saya tambah kanthi kekuwatane lan bakal ndadekake dheweke ora bisa ngerteni lan ngatasi kesalahan.

Murid sing ditunjuk dhewe sing wis maju lan, yen dheweke wis sawetara utawa akeh kesalahan, wis ngerti lan mbenerake kesalahane, bakal ana pengalaman anyar. Pikirane kaya-kaya bakal cair dadi siji lan dheweke bakal ngerti yen ora akeh ing papan kaya ing kondon, dheweke bakal ngerti yen dheweke dadi murid sing ditampa. Pengalaman iki ora kaya kedadeyan, mula dheweke dadi sebagian utawa ora sadar, lan sawise dheweke lali ing bagean utawa kabeh sing wis ana. Dheweke bakal ngelingi kabeh kedadeyan kasebut lan ora bakal sadar babagan apa wae. Pengalaman iki bakal dadi wiwitan lan urip sing anyar. Tegese dheweke wis nemokake lan banjur mlebu dadi murid sing dipilih ing sekolah sing dadi sekolah. Pengalaman iki ora ateges dheweke isih bisa urip dhewe tinimbang awak fisika. Tegese dheweke wis mlebu sekolah ing sekolah sing diwulang kepiye carane bisa urip dhewe lan mandhiri awak fisik. Nalika dheweke wis sinau supaya bisa urip lan tumindak kanthi mandiri ing awak fisik, dheweke bakal duwe penganggep.

Pengalaman anyar iki minangka wiwitan istilah kanggo murid. Ing kana, dheweke bakal ngerti sapa utawa gurune, lan bakal ngerti para siswa liyane sing bakal dihubungake lan ditunjuk dening guru. Pengalaman anyar iki bakal diwarisake, sing sadurunge wis dipilih dhewe nanging saiki dadi murid sing ditampa. Nanging pengalaman kasebut bakal urip karo dheweke. Kanthi gurune, guru bakal menehi katrangan anyar kanggo murid kasebut, lan dheweke bakal bisa nguji rasa liya lan kabeneran bukti sing bisa diwenehake dheweke. Pangertosan anyar iki guru sing komunikasi karo muridé yaiku pangertèn sing dadi aspirant dadi murid. Kanca-kancane sing ora mesthi dikenal karo dheweke, nanging kanthi pangerten anyar dheweke bakal ngerti sapa dheweke lan ketemu dheweke, lan dheweke bakal dadi sedulure. Iki liyane mbentuk set utawa kelas murid sing bakal diajari gurune. Gurune bakal dadi murid sing canggih utawa murid sing maju. Kanca-kancane liyane bisa urip ing wilayah liyane, utawa ing sacedhake sing langsung. Yen padha adoh saka saben liyane, kahanan, urusane lan kahanan urip bakal owah, satemah bakal padha caket. Nganti saben murid disesuaikan karo kanca-kancane sing padha bakal ditunjuk nalika dibutuhake dening gurune. Nalika murid-murid wis siap ditunjuk minangka kelas dheweke disebut bebarengan ing awak fisik dening gurune, lan dibentuk dadi kelas murid sing biasa lan diwulang dening guru ing awak fisik kasebut.

Piwulang kasebut ora saka buku, sanajan buku bisa digunakake gegayutan karo piwulang kasebut. Ajaran kasebut gegayutan karo unsur lan kekuwatan; kepiye cara mengaruhi rasa utawa pikiran anyar sing dipikolehi; carane ngontrol dheweke kanthi pancaindera; kepriye raga fisik bisa dilatih lan digunakake ing pakaryan. Ora ana salah sawijining anggota siswa sing diwenehi jabatan iki supaya bisa dikenal ing jagad iki, utawa kanggo sapa wae sing ora dadi murid utawa ora kena dihubung karo kelas dheweke. Saben murid sing pantes jeneng, sekolah apa wae, nyingkiri babagan terkenal. A murid biasane nandhang sangsara tinimbang ora diwartakake marang jagad. Sapa sing ngakoni dadi murid lan nampa pitunjuk saka wong sing duwe budi utawa master ora kalebu murid sing diomongake kaya iki. Dheweke dadi salah sawijining masyarakat sing diarani gaib utawa rahasia sing mratelakake kerahasiaan, nanging ora ilang kesempatan kanggo ngiklanake awake dhewe ing jagad iki.

A siswa sing ditunjuk dhewe njupuk utawa nggawe aturan sing nggawe awake dhewe nyoba urip. Murid sing ditrima wis ngetrapake sadurunge aturan, sing kudu dilakoni lan praktek. Antarane aturan kasebut yaiku sawetara gegayutan karo awak fisik, lan liya-liyane kanggo pangembangan lan lair saka awak anyar minangka adep. Antarane aturan sing ditrapake kanggo awak fisik yaiku: netepi angger-angger ing negara siji, gegayutan karo kulawarga, kesucian, perawatan lan perawatan awak, ora campur tangan karo wong liya karo awak. Antarane aturan sing ditrapake kanggo awak fakultas psikis sing anyar yaiku babagan taat, medium, sengketa utawa bantahan, perawatan kepinginan, perawatan para siswa liyane, nggunakake pikiran lan kekuwatan.

Minangka aturan kanggo awak. Aturan kasebut mbutuhake murid ora nglanggar undang-undang negara sing urip. Ing hubungane karo kulawarga, murid kasebut bakal nindakake kewajibane marang wong tuwa, garwa lan anak. Yen pemisahan saka bojo utawa bocah-bocah kudu kelakon, mula kudu dijaluk lan tumindak garwa utawa anak; pisah kudu ora duka maneh dening murid. Kaya dene kabecikan, yen murid kasebut ora omah-omah, ing wektu dadi murid dheweke bakal tetep ora omah-omah nyedhiyakake kanthi nindakake tumindak dheweke bakal njaga kabecikan, nanging yen dheweke ora tetep resik ing kepinginan lan tumindak banjur kudu omah-omah. Minangka kanggo negara sing wis nikah. Aturan babagan kesucian mbutuhake supaya murid kasebut ora bakal nyurung kekarepane garwane lan kudu terus-terusan ngontrol awake dhewe. Aturan babagan kemurnian nglarang panggunaan fungsi seks ing endi wae, kajaba hubungane manungsa lan wanita. Minangka perawatan lan perawatan awak, kudu dipangan sing paling apik kanggo kasarasan lan kekuwatan awak, lan awak kudu dijaga, dijaga lan diopeni, lan diwenehi latihan, istirahat lan turu ditemokake perlu kanggo njaga kesehatan awak. Kabeh stimulan alkohol lan obat-obatan sing ngasilake kahanan sing ora sadar. Pamrentahan sing gegayutan karo ora ngganggu wong liya karo awak, tegese murid kasebut ora ngalami kahanan utawa ndedonga ngidini wong liya mesem utawa hipnotis.

Antarane aturan babagan perkembangan awak psikis lan fungsine yaiku yaiku ketaatan. Pambangun-turut tegese murid kasebut kudu nindakake kabeh dhawuhe gurune ing kabeh prekara sing gegayuhan karo pangembangan awak psikis lan fakultas; manawa dheweke bakal setya kanthi setya kanthi kepengin lan mikir ing sekolah sing dipilih; yen dheweke bakal terus kerja ing sekolah iki sajrone gestasi awak psikis, ora kira-kira urip apa sing dibutuhake, nganti lair dadi ades. Aturan babagan kesederhanaan mbutuhake murid nggunakake kabeh pancegahan marang awake dhewe dadi medium lan dheweke ora bakal nulungi, utawa ngajak wong liya dadi medium. Pamrentahan sing gegayutan karo musuhan lan bantahan mbutuhake murid kasebut ora mbantah utawa mbantah karo kanca-kancane utawa karo wong liya. Perselisihan lan bantahan kasebut nyebabake rasa gerah, pertengkaran lan nesu lan kudu ditindhes, Kabeh perkara sing ana gandhengane karo pasinaon, yen ora ngerti antarane awake dhewe, kudu dirujuk dening para sakabate marang gurune. Yen ora disepakati, masalah kasebut bakal ditinggalake nganti fakultas sing tuwuh bakal ngetrapake. Kesepakatan lan pangerten babagan topik kasebut bakal teka, nanging ora kanthi argumentasi utawa perselisihan, sing nggawe kebingungan tinimbang sing jelas. Minangka wong liya, murid kasebut bisa negesake pandangane yen dheweke kepengin, nanging kudu mungkasi argumen yen rumangsa antagonisme mundhak. Pamrentahan babagan perawatan kepinginan mbutuhake supaya bisa ngolah lan nambani apa sing diarani kepinginan nganti bisa nyukupi ing jero awake dhewe lan ngontrol ekspresi kasebut, lan dheweke bakal duwe siji kepinginan sing tetep lan ora ana gandhengane nggayuh lair minangka adhiri. Aturan babagan perawatan murid liyane mbutuhake para sakabat bakal nganggep dheweke luwih cedhak tinimbang sedulure getih; manawa dheweke gelem ngladeni awake dhewe utawa barang darbeke utawa kekuwatan kanggo mbiyantu murid sadulure, yen kanthi korban kuwi, dheweke ora njupuk utawa ngganggu kulawargane utawa tumindak nglanggar undang-undang ing negara sing manggon, lan yen korban kasebut ora dilarang karo gurune. Apa murid rumangsa nesu utawa cemburu dheweke kudu nggoleki sumber lan ngirim. Dheweke campur tangan karo kemajuane dhewe lan kasejarane kanthi maringi rasa sakit marang kanca-kancane. Pamrentahan sing ditrapake kanggo ngobati panca indera lan kekuwatan yaiku, manawa dheweke kudu dianggep minangka mburi, pungkasane aditship lengkap; manawa dheweke ora bisa digunakake kanggo narik kawigaten, kanggo nyenengi kekarepan wong liya, pengaruhe wong liya, ngalahake mungsuh, nglindhungi awake dhewe, utawa supaya bisa sesambungan utawa ngontrol pasukan lan unsur, kajaba sing diarahake dening guru. Murid kasebut dilarang nyoba nyoba metu saka awake dhewe, utawa ninggalake awak fisik, utawa ngewangi murid liyane supaya bisa ditindakake. Cobaan kaya ngono, apa wae sing nggodha, bisa uga dilanjutake nalika keguguran nalika lair ing badan anyar lan bisa nyebabake edan lan seda.

Tugas saka murid sing ana hubungane karo jagad iki diwenehake dening karma ing jaman kepungkur lan yaiku sing diwenehake kanthi alami. A murid urip ing saindenging jagad. Nalika dheweke urip kanthi luwih njero ruangan, dheweke bisa uga pengin ninggalake jagad iki lan urip bareng karo sekolah sing dadi daleme. Kekarepan kasebut ora dilarang lan kudu dikalahake dening murid kasebut, amarga kepinginan kanggo ninggalake jagad iki bakal nyebabake pamrih, nanging isih ana kebutuhan kanggo bali maneh nganti bisa kerja ing jagad tanpa kepinginan kanggo ninggalake. Pakaryan murid ing jagad iki bisa uga nyakup sawetara urip, nanging ana wektu nalika kudu ninggalake wektu sing cendhak utawa dawa utawa kabeh. Wektu iki ditemtokake dening ngrampungake tugas kanggo sedulur lan kanca, lan kanthi tuwuh lan ngrembaka awak psikis anyar sing bakal dilahirake ing akhir murid.

Kanggo terus.