Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 JANUARI, 1910. Ora Ana 4

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

Kasedhiya akeh gelar sing dileksanakake sakabehe sadurunge dheweke dadi pengetahuan. Dheweke bisa duwe guru siji utawa luwih. Sajrone wektu kasebut, dheweke diunjuk ing fénoména alam sing dadi subyek ilmu ilmiah njaba, kayata struktur lan pambentukan bumi, tanduran, banyu lan distribusi, lan biologi lan kimia sing ana hubungane. Saliyane lan gegayutan karo iki, dheweke ngajar ilmu-ilmu batin bumi, banyu, hawa lan geni. Dheweke ditampilake lan sinau kepiye geni minangka asal lan nduwe kabeh barang sing dadi manifestasi; kepriye aspek kasebut minangka panyebab owah-owahan ing kabeh awak lan kepiye owah-owahan sing disebabake, kabeh ditampa kanthi nyata. Murid dituduhake lan ndeleng kepiye udhara minangka kahanan medium lan netral sing nyawiji kobongan sing tanpa geni nyebabake barang-barang sing ora disiapake disiapake lan siap diwujudake; kepriye kedadeyan kasebut ora bakal diwujudake, mlebu menyang udhara lan digantung ing udara; kepiye hawa minangka medium ing antarane indera lan pikiran, antarane perkara sing ditrapake kanggo fisik lan sing nyenengake ing pikiran. Banyu ditampilake minangka panampa kabeh perkara lan wujud saka udara lan dadi fashioner lan pemancar menyang jagad iki; dadi panyedhiya urip fisik, lan dadi pembersih lan ndandani lan nggedhekake lan nyebarake urip menyang jagad iki. Bumi dituduhake minangka lapangan ing babagan perkara kasebut disesuaikan lan imbang ing tumindak lan evolusi, lapangan ing endi geni, hawa lan banyu ketemu lan ana gandhengane.

Murid dituduhake para abdi lan buruh lan ana ing unsur sing beda-beda iki, kanthi kekuwatan sing tumindak liwat dheweke, sanajan dheweke ora kaya murid sing digawa menyang ngarsane para pamrentah. Dheweke ndeleng kepiye geni, udhara, banyu lan bumi minangka tumindak tumindak papat balapan utawa hierarki. Kepiye telung balapan sadurunge awak fisik yaiku geni, hawa lan banyu. Dheweke ketemu badan sing kalebu ing balapan iki lan ndeleng hubungane karo awak fisik dhewe, yaiku bumi sing dumadi saka makhluk-makhluk iki. Kejabi papat elemen kasebut, dheweke ditampilake sing nomer lima, ing endi dheweke bakal lair minangka ades nalika rampung pembangunan. Murid kasebut didhawuhi babagan balapan kasebut, kekuwatan lan tumindak, nanging dheweke ora digawa menyang kasunyatan utawa balapan kasebut nganti ora dadi murid. Sawetara makhluk iki dijaluk sadurunge ngrasakake panemune manawa dheweke bisa kenal karo dheweke sadurunge lair ing antarané lan sadurunge dipercaya lan diidini tumindak kanthi mandiri ing antarané.

Murid kasebut didhawuhi babagan bumi lan sisih njero; malah bisa dijupuk ing awak fisik menyang sawetara bagean ing njero bumi, ing kana dheweke bakal nemoni sawetara balapan sing diomongake. Murid kasebut mulang babagan sifat-sifat mineral mineral lan dituduhake carane kekuwatan magnetik mlebu lan liwat bumi lan awak fisik dhewe. Dheweke ditampilake kepiye magnetisme minangka awak lan pasukan tumindak ing awake dhewe lan kepiye awak bisa didandani ing struktur lan dikuatake minangka reservoir urip. Antarane tugas sing dibutuhake yaiku yaiku kudu sinau daya penyembuhan kanthi cara magnetisme lan nggawe awake dhewe minangka wadhah reservoir lan pemancar urip. Murid ditunjuk ing kualitas tanduran; Dheweke ditampilake kepriye bentuk urip liwat dheweke; dheweke diajari musim lan siklus tumindak saka tanduran sap, potensi lan karangan; dheweke dituduhake cara nggawe senyawa lan manipulasi esai iki minangka prasaja, obat-obatan utawa racun, lan tumindak kasebut ing jaringan awak manungsa lan liyane. Dheweke ditampilake kepiye racun dadi racun, racun kepiye antidotes lan apa hukum proporsi ngontrol iki.

Mbok menawa dibutuhake ing tugas ing donya supaya dheweke dadi dokter sing terkenal utawa ora jelas. Kayane bisa uga menehi informasi kasebut marang para siswa sing ditunjuk dhewe sing cocog nampa, utawa bisa menehi informasi babagan jagad kaya sing bisa digunakake kanggo menehi keuntungan.

Murid kasebut diwenehi pitunjuk babagan sisa-sisa astral wong mati; tegese, sisa-sisa pembuangan sing dikarepake saka wong-wong sing wis tiwas. Dheweke dituduhake kepriye hawa nafsune suwe utawa suwe lan bakal diapiki maneh lan disesuaikan karo ego teka maneh ing urip fisik. Murid dituduhake wujud kepinginan, sipat lan kekuwatan beda lan cara tumindak ing jagad fisik. Dheweke ditampilake makhluk sing ora mbebayani lan inimis sing urip ing swasana manungsa. Sampeyan bisa uga dibutuhake kanggo nyegah makhluk kasebut kanggo nyerang manungsa, nalika manungsa ngidini perlindungan. Bisa uga dadi tugas kanggo mbedakake sawetara makhluk kasebut nalika ngliwati watese lan ngganggu manungsa. Nanging murid kasebut ora bisa ngalangi makhluk kasebut yen ora kepinginan lan pikirane manungsa ora ngidini. Dheweke diajar cara komunikasi lan nyeluk anane makhluk-makhluk iki; tegese, dheweke diunjuk, ing jenenge, wujud jenenge, ngucapake lan intonasi jeneng kasebut, lan simbol lan segel sing dadi lan meksa. Dheweke kudu kenal karo prekara kasebut ing sangisore pengurus gurune, sadurunge diijinake praktek dhewe. Yen murid nyoba kanggo menehi prentah utawa pangaribawa kasebut tanpa bisa nguwasani kabeh, dheweke bakal kelangan nyawane kanthi cara sing padha karo wong sing kalah nalika eksprimen karo kimia utawa listrik, tanpa pancegahan kudu nglindhungi awake dhewe.

Murid sing ing urip kasebut kudu dilalekake ing urip sing anyar kaya sing adhem, yaiku sadurunge urip kudu diwajibake ninggalake wong sing sibuk lan mundur menyang papan sing sepi utawa sepi utawa menyang komunitas sekolah sing dadi pawaiane. . Giliran urip manungsa minangka wiwitaning kekuwatan fisik. Kanthi sawetara wong, kedadeyan kasebut ana ing telung puluh lima lan liya-liyane nganti ora umur limang puluh taun. Mundhakaken gesang kendhang fisik ditandhani kanthi nambah kekuwatan prinsip seminal. Kekuwatan iki mundhak nganti tekan papan sing paling dhuwur, mula mula saya suda kekuwatan nganti manungsa bisa dadi impoten kaya nalika ana ing negara bocah. Giliran urip sawise entuk kekuwatan seminal sing paling dhuwur. Murid ora bisa ngerti nalika titik paling dhuwur; nanging yen dheweke ninggal jagad iki kanggo tujuan adeptship ing urip lan awak kasebut, mesthine nalika kekuwatane saya mundhak lan ora yen wis ana mandheg. Fungsi seks mesthi wis mandheg ing pikirane lan tumindak sadurunge bisa miwiti mbentuk awak kasebut nalika lair sing bakal dadi wong sing duwe penganggep. Nalika dheweke ninggalake jagad iki kanthi tujuan ora ana hubungane, ora nglirwakake kapercayan, ora serenaded lan pamisike ora diumumake. Piyambakipun asring nate mirsani lan misi kasebut ora dingerteni dening wong lanang. Lungahe wis alami kaya sejam.

Murid saiki didhawuhi lan tuntunan saka pengalamane sing wis pengalaman sing bakal ana ing dheweke nganti lair. Murid kasebut ngliwati proses sing bisa dianakake karo wong wadon sajrone gestasi lan kelairan anak. Kabeh limbah seminal mandheg, kekuwatan lan karangan awak sing dilestarekake kaya sing diwulangake ing tahap awal murid. Dheweke ditampilake kepiye saben organ awak sing nyisihake awake dhewe menyang pambentukan lan ngrampungake awak sing ana ing njero; sanadyan sing digawe ing awak anyar ora padha lan ora kanggo tujuan sing padha karo organ sing asalé. Piwulang sing kaya ngono, ing njero awak lan awak, saiki wis ditemoni lan dikomunikasi karo murid kasebut, amarga dheweke maju ing babagan kemajuan. Iki dadi, supaya dheweke luwih ngerti babagan sifat lan panguripan sing duwe budi pekerti lan supaya dheweke bisa lair kanthi temen. Dheweke bisa manggon ing antarane utawa ngunjungi komunitas sing duwe pandhuan utawa salah sawijining aturan sing nampa.

Ing komunitas kayata sadurunge dijlentrehake minangka lomba awal manungsa fisik sing dilestarekake ing kesucian alam, murid ndeleng kamanungsan fisik kayata sadurunge kelas pikiran sensual wis ngalami. Simpenan iki dilestarekake supaya manungsa bisa digawa ing garis fisik sing ora bisa dipateni wiwit jaman mbesuk fisik nganti tekan jamane saka lomba kaping papat manungsa kamanungsan dadi balapan kalima lan balapan kaping enem lan umat manungsa kaping pitu, utawa lumantar fisik , tahap psikologis, mental lan spiritual; manungsa, adaptor, master lan mahatmas. Lomba fisik sing murni ing antarane pamrih pandhita bisa dideleng dening para sakabat supaya ana musim sing ditetepake kanthi alami kanggo ngasilake dhiri. Dheweke ngerti yen dheweke ora duwe kepinginan kanggo jinis tinimbang musim kaya ngono. Dheweke ndeleng macem-macem jinis kekuwatan lan kaendahan, lan rahmat kanggo manut umat manungsa saiki bakal tuwuh maneh nalika dheweke bakal sinau bakal tuwuh lan ora nyenengake nafsu jinis lan rasa saiki. Masyarakat kamanungsan awal nganggep pandhangan lan master sing uga ana ing antarane, amarga bocah nganggep bapakne; ing kesederhanaan lan lilin, nanging tanpa rasa wedi utawa ora dingerteni, yen ana bocah sawetara wong tuwa. Murid kasebut sinau manawa yen murid kudu gagal sajrone wektu sing saiki diliwati, dheweke ora ilang utawa ora nyeselake utawa mundur dening pati sawise negesake sadurunge urip maneh kaya wong liya, nanging wong sing ora bisa nampa adipati sawise dheweke wis tekan titik tartamtu ing dalan sing bisa digayuh, dipandu dening pandhita ing pandhuane sing ditindakake sawise mati lan bali menyang urip fisik lan lair minangka salah sawijining komunitas sing urip. Ing kelairan dheweke mesthi bakal nampa ketaatan.

Minangka murid maju, dheweke ndeleng manawa sing nampa, ora duwe organ internal sing padha karo awak fisik. Dheweke ndeleng manawa organ awak fisik dibutuhake kanggo generasi lan pengawetan awak fisik, nanging saliyane iku cocog karo kekuwatan lan fakultas liyane. Terusan alimentary ora dibutuhake ing adhepan amarga adhem kaya kasebut ora butuh panganan fisik. Ora ana sekresi empan utawa sirkulasi getih ing adhem, uga ora ana produk sing diprodhuksi lan dijlimake dening awak fisik kanggo njaga struktur. Adhisi duwe badan fisik sing nindakake kabeh iki, nanging dheweke minangka manungsa sing kapisah lan dudu awak fisik. Bener, fisik pandhuan duwe awak bentuk virgo (♍︎ linga sharira), nanging awak adept astral ing kene sing disebat yaiku awak adept sing disempurnakan, awak kepinginan scorpio (♏︎ kama), yaiku pelengkap awak bentuk virgo .

Murid kasebut ngrasakake owah-owahan sing ana ing njero lan liwat awake fisik lan diwedharake nalika wis tekan. Iki minangka acara umume upaya. Lairipun sami kaliyan pejah fisik. Iki minangka kapisah awak saka awak. Iki bisa didhisiki dening conflux lan geger saka kekuwatan lan cairan awak fisik lan dirasakake dening rasa kuwatir utawa kanthi tenang lan wengi kaya ing wayah awan, nalika sinar matahari srengenge. Apa pakaryané kaya swaraning gluntur ing tengah-tengah pepeteng mendhet awan utawa kamulyan srengenge sing srengenge sing sithik, pati fisik katon disusul dening lair. Kaya sawise angin gedhe utawa sinar matahari sing surem bakal padhang dening lintang-lintang lan banjir rembulan sing mandheg, mula metu saka upaya ngatasi, mula tuwuh saka pati, dadi bayi sing nembe lair. Salin kasebut muncul saka utawa liwat awak fisik dheweke menyang jagad iki sing dheweke ngerti kanthi apik nanging dheweke ngerti dheweke ora sithik. Gurune pandhita, sing saiki lair, nyetel dheweke menyang jagad sing saiki urip. Kaya owah-owahan ing awak bayi sing ditindakake nalika mlebu menyang jagad fisik, mula owah-owahan kedadeyan saka lair sing anyar nalika dheweke mundhak saka awak fisik. Nanging ora kaya bayi, dheweke duwe rasa sing anyar lan ora ana sing ora ngrewangi.

Akeh sing wis diterangake babagan urip aspirant ing sekolah indra sing ditrapake kanggo murid sing ditunjuk dhewe ing sekolah para guru, sejatine gegayutan karo pengamatan njaga kendali lan perawatan awak. Nanging syarat aspirant kanggo murid ing sekolah guru beda-beda karo sekolah liyane ing siswa kasebut yen siswa sing ditunjuk dhewe ora bakal nyoba pangembangan utawa nggunakake pikiran psikis. Dheweke kudu nggunakake pikiran fisik ing pengamatan kanyatan lan ing rekaman pengalaman, nanging ora kudu nrima apa-apa sing dibuktekake karo pikiran sehat, kajaba ora diwatesi. Pikirane duwe bukti, nanging tes kasebut digawe kanthi alesan. Ora ana watesan umur kanggo cita-cita dadi murid ing sekolah guru. Siji bisa milih dheweke dadi murid nalika umure tuwa. Dheweke bisa uga ora dadi murid sing ditrima lan mlebu ing urip kasebut, nanging langkah kasebut bakal nyedhaki dheweke supaya bisa dadi murid sing sukses. Murid sing ditunjuk biasane dadi awake dhewe babagan perkara sing ora jelas, takon karo awake dhewe utawa wong liya sing durung dipikirake. Dheweke bisa uga kasengsem ing subjek misteri kanggo pikiran sehat utawa ing masalah mental lan proses. Fakultas psikis bisa uga diduweni dening dheweke wiwit lair utawa nggawe penampilan sajrone pasinaon. Ing salah sawijining kasus kasebut, murid sing ditunjuk dhewe sing pengin mlebu sekolah para master kudu nyuda lan mungkasi nggunakake fakultas kasebut. Suppression tanpa kacilakan yaiku kanthi narik kawigaten saka panca indra menyang subjek sing dirasakake. Murid sing ditunjuk dhewe sing duwe fakultas psikologi alami bisa nggawe kemajuan kanthi cepet ing pangembangan mental yen bakal nutup lawang menyang jagad psikis. Nalika dheweke nutup lawang, dheweke kudu nyoba mlebu ing jagad jiwa kanthi nggunakake lan ngembangake fakultas mental. Nalika dheweke nyembah banjir psikis, dheweke dadi energi lan dheweke nampa kekuwatan mental. Cara iki mbutuhake wektu sing dawa kanggo lelungan yen dibandhingake karo asil sing diolehake ing sekolah indra, nanging pungkasane minangka cara sing paling cendhak.

Kanggo terus.