Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 MARCH, 1910. Ora Ana 6

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

Badan fisik minangka lemah ing endi awak anyar saka wiji pikiran wiwit tuwuh. Kepala fisik yaiku jantung awak sing anyar lan urip ing kabeh awak fisik. Iku ora fisik; iku ora psikis; iku urip murni lan pikirane murni. Sajrone wiwitan nalika tuwuh lan tuwuh ing awak iki, murid kasebut bakal nemoni para master lan nganggo pandhita lan ndeleng papan sing asring digunakake lan wong-wong sing diprentahake; Nanging sing dipikirake karo murid, yaiku jagad anyar sing dibukak.

Ing sekolah master master saiki sinau babagan negara-negara sawise mati lan sadurunge lair. Dheweke ngerti kepiye pikiran sawise mati, sing ora ngalami, godhong daging ing bumi, mbuwang rereged sing kepinginan lan tangi menyang jagad swarga; kepriye, nalika gegayuhan hawa nepsu ilang ora kepenak atine dadi lali lan ora dingerteni dheweke. Murid kasebut mangerténi jagad swarga ing pikiran manungsa; manawa pikirane sing dudu saka daging utawa sensual sing ditindakake sajrone urip, yaiku jagad swarga manungsa lan nggawe swarga manungsa. manawa makhluk lan wong sing duwe gegayuhan karo gegayuhane nalika wong kasebut ana ing awak fisik, padha karo dheweke ing jagad swarga; nanging mung sejatine padha saka cita-cita lan dudu saka daging. Dheweke ngerti manawa dawane suwarga ing swarga gumantung lan ditemtokake dening orane katrangan ideals lan jumlah kekuatan lan pamikiran sing diwenehake kanggo ide-ide miturut manungsa nalika ana ing awak fisik; yen kanthi gegayuhan lan kekarepan sing kuwat kanggo entuk swarga, saya suwe, dene sing luwih entheng utawa luwih becik lan kurang kekuatan sing diwenehake, luwih cendhek dadi jagad swarga. Bisa dirasakake manawa jagad swarga beda karo wektu ing jagad kepinginan astral utawa wektu jagad fisik. Wektu jagad swarga ora kalebu gegayuhane. Wektu jagad astral diukur karo owah-owahan kepinginan. Déné, wektu ing jagad fisik dianggep minangka gerakan bumi ing antarane lintang lan kedadeyan kedadeyan. Dheweke ngerti yen swarga sing apik banget wis rampung lan kudu rampung amarga cita-cita kasebut kase lan ora ana cita-cita anyar sing bisa dirumusake, nanging mung ana sing nahan nalika manungsa ana ing awak fisik. . Murid kasebut ngerti kepiye pikiran metu saka pesawat; kepiye narik kawigaten lan kepinginan urip fisik sing wis dirampungake dadi wiji; kepiye tendensi lawas kasebut digambar menyang bentuk anyar sing dirancang sajrone urip kepungkur; kepiye bentuk dadi lan mlebu ing napas formulir wong tuwa sing bakal; kepriye bentuk minangka wiji mlebu matrik ibu lan kepiye benere formatif iki nyabrang utawa tuwuh liwat kerajaan-kerajaan sing beda-beda sajrone proses gestasi kasebut; kepiye sawise nganggep wujud manungsa kasebut lair menyang jagad lan kepiye pikiran nganti mlebu. Kabeh murid iki ndeleng, nanging ora kanthi mripat fisik utawa uga ora ana sing ndeleng clairvoyant. Murid iki ing sekolahan guru ndeleng kanthi cara mikir lan dudu pikiran sehat. Murid iki paham amarga katon dening lan kanthi pikiran lan ora saka indra. Kanggo ndeleng kanthi clairvoyantly iki bakal katon kaya nganggo kaca berwarna.

Murid saiki ngerti manawa apa sing dirasakake dheweke yaiku kanggo sawetara gelar sadurunge dheweke pensiun saka jagad wong sing sibuk lan dheweke ngerti manawa apa sing dialami wong biasa utawa mung sawise mati, dheweke kudu ngliwati mbesuk. nalika kanthi sadar ing awak fisik. Supaya dadi murid dheweke wis ngliwati lan ngalami jagad kepinginan astral sadurunge ninggalake jagad iki. Saiki dheweke kudu sinau kanthi sadar lan makarya saka jagad swarga kanggo dadi master. Ngalami jagad kepinginan astral ora ateges dheweke urip kanthi sadar ing jagading astral, nggunakake clairvoyant utawa pikiran psikis liyane, kanthi cara sing padha karo para pandhita utawa murid, nanging ateges ngalami dunya jagad kanthi kabeh kekuwatane, liwat panggodha, tarikan, kesenengan, wedi, gething, sungkawa, sing kabeh murid ing sekolah guru kudu ngalami lan ngatasi sadurunge bisa ditampa lan ngerti bakal ditampa minangka murid ing sekolah master.

Nalika isih dadi murid, jagading swarga manungsa ora cetha lan béda karo dheweke; iki mung bisa diwujudake dening master. Nanging murid kasebut dingerteni dening gurune babagan jagad langit lan fakultas sing kudu dienggo lan sampurna supaya bisa uga luwih saka sinau ing jagad swarga.

Jagad swarga manungsa minangka jagad jiwa mental sing sinau para siswa sinau kanthi sadar lan ing endi gurune urip kanthi sadar. Kanggo urip kanthi sadar ing jagad mental, pikiran kudu ngripta awake dhewe lan cocog karo jagad mental. Murid iki ngerti manawa dheweke kudu nindakake, lan yen mung nglakoni, dheweke bakal mlebu ing jagad mental. Minangka murid dheweke kudu duwe kekarepan ing sangisoring kendhalihe. Nanging minangka murid mung dheweke durung nguwasani utawa sinau babagan cara kanthi terang minangka kekuwatan sing beda karo awake dhewe lan pikirane. Coil kepinginan isih babagan dheweke lan nyegah pembangunan lan panggunaan fakultas mental. Minangka pikiran misahake saka kepinginan sawise mati supaya mlebu jagad swarga, mula saiki murid bakal tuwuh saka kekarepan sing dheweke diubengi utawa ing endi, minangka entitas pemikiran, dicelupake.

Dheweke saiki ngerti yen ing wektu dadi murid lan sajrone wayahe utawa kenikmatan sing tenang kasebut, ana ruangan ing njero otak minangka wiji utawa kuman cahya sing sejatine dadi panyebab pikirane cepet lan pikirane. isih layon, lan ing wektu kasebut dheweke ngandhut urip anyar lan saka konsepsi kasebut kudu dikembangake lan lair kanthi intel ing jagad mental sing bakal ndadekake dheweke dadi master, awak master.

Kaya dene murid ing sekolah pandhita, dheweke uga ngliwati wektu lanang lan wadon sajrone pangembangan janin. Nanging sanajan proses kasebut padha karo asil beda. Wong wadon ora sadar proses lan ukum sing ana gandhengane. Murid pandhita ngerti proses kasebut; dheweke kudu netepi aturan tartamtu sajrone wektu gestasi lan dheweke dibantu nalika lair kanthi adhem.

Murid master bisa ngerti wektu lan proses nanging ora duwe aturan sing diwenehake. Pikirane minangka paugeran. Dheweke kudu sinau dhewe. Dheweke ngadili pikirane lan efek kasebut kanthi nggunakake pamikiran sing ngadhepi pamikiran liyane kanthi ora adil. Dheweke ngerti babagan perkembangan bertahap awak sing bakal nggawe dheweke luwih akeh tinimbang manungsa lan dheweke ngerti yen kudu ngerti babagan tahap-tahap perkembangane. Sanajan wong wadon lan pandhita pandhita bisa uga bisa mbantu pangembangan awak sing bakal dilahirake, nanging iki terus berkembang kanthi sabab lan pengaruh alami lan bakal rampung tanpa pengawasan langsung. Ora kaya ngono karo murid sing nduwe. Dheweke kudu awake dhewe nggawa awak sing anyar. Badan anyar iki dudu awak fisik kaya sing lair saka wanita lan sing duwe organ-organ fisik, lan uga kaya awak kepinginan sing ora duwe organ kayata organ sing digunakake ing awak fisik kanggo pencernaan, nanging duwe wujud fisik saliyane iku ora fisik, lan duwe organ sing beda kayata mripat, utawa kuping, sanajan iki, ora kalebu fisik.

Badan master dadi ora fisik, lan uga ora duwe bentuk fisik. Badan master nduwe fakultas, tinimbang rasa lan organ. Murid kasebut dadi sadhar babagan awak sing ngrembaka liwat dheweke nalika nyoba lan bisa ngembangake lan nggunakake fakultas mental. Badane tuwuh nalika dheweke terus lan sinau nggunakake kapinteran kanthi intel. Fakultas iki dudu pikiran sehat lan uga ora ana gandhengane karo pikiran sehat, sanajan padha karo indera lan digunakake ing jagad mental uga pikiran sehat digunakake ing jagad astral, lan organ-organ ing jagad fisik. Wong biasa nggunakake pikiran sehat lan keprigelan, nanging ora nggatekake apa pikiran sing ana ing awake dhewe lan kepiye fakultas mental lan ora ngerti babagan mikir, apa sing dipikirake, kepiye dikembangake, lan kepiye fakultas mental tumindak sing ana gandhengane utawa liwat pikiran sehat lan organ-organ. Wong umume ora duwe bedane antarane fakultas mentale. Murid sing dadi master kudu ora mung ngerti bedane lan bedane antarane fakultas mental, nanging dheweke kudu tumindak kanthi jelas lan cerdas ing jagad mental minangka wong biasa saiki tumindak ngliwati organ pangerten ing jagad fisik.

Kanggo saben pangerten saben wong duwe fakultas mental sing cocog, nanging mung murid sing ngerti carane mbedakake antarane fakultas lan pangerten lan cara nggunakake fakultas mental kanthi mandiri saka indra. Kanthi nyoba nggunakake fakultas mental kanthi mandhiri, murid kasebut dibuwang saka jagad kepinginan sing isih ana lan mula dheweke kudu ngliwati. Nalika dheweke terus nyambut gawe, dheweke sinau artikulasi mental saka kapinteran lan ndeleng kepiye. Murid dituduhake manawa kabeh perkara sing ana ing jagad fisik lan jagad kepinginan astral nampa jinis-jinis sing cocog ing jagad mental minangka emanasi saka ide-ide langgeng ing jagad spiritual. Dheweke ngerti manawa saben subjek ing jagad mental mung sesambungan karo perkara miturut ide ing jagad spiritual. Dheweke rumangsa yen panemu ing endi obyek fisik utawa obyek astral katon yaiku pangilon astral sing dibayangke, liwat organ fisik, obyek fisik sing katon, lan obyek sing katon mung dihargai nalika rasa nampa lan uga bisa nggambarake jinis ing jagad mental, obyek kasebut ing jagad fisik minangka salinan. Renungan iki saka jagad mental yaiku kanthi fakultas mental tartamtu sing ana gegayutan karo obyek ing jagad fisik kanthi jinis kasebut minangka subjek ing jagad mental.

Murid kasebut ndeleng obyek kasebut lan ngrasakake prekara-prekara sing ana ing jagad fisik, nanging dheweke njlentrehake kanthi nggunakake fakultas mental masing-masing lan kanthi ngowahi fakultas menyang jinis obyek jagad fisik, tinimbang nyoba mangertos obyek. indra kanthi panca indra. Nalika pengalamane terus, dheweke luwih seneng ngerti yen ora ana ing panca indera lan pemahaman. Dheweke ngerti manawa kawruh sing sejati bisa dingerteni mung dening gegayuhan pikiran, lan barang-barang saka panca indra utawa panca ora bisa dingerteni sejatine, nalika fungsine pikiran bisa ditindakake kanthi nyata. Dheweke rumangsa sejatine yen kawruh babagan kabeh perkara ing jagad fisik lan jagad kepinginan astral mung sinau ing jagad mental, lan sinau iki kudu ditindakake ing jagad mental kanthi nggunakake fakultas pikiran kanthi mandiri awak fisik, lan fungsine pikiran kasebut digunakake kanthi sadar lan kanthi akurasi lan tliti sing luwih gedhe tinimbang bisa nggunakake organ rasa fisik lan indera astral.

Kebingungan dumadi ing pirang-pirang sekolah saka spekulasi filosofis, sing nyoba nerangake pikiran lan operasional kanthi pemahaman sing sensitif. Murid kasebut ngerti yen ora mungkin para pemikir bisa ndeleng urutan fenomena universal kanthi sebab-sebab, amarga, sanajan para spekulator asring bisa munggah menyang jagad mental kanthi salah sawijining fakultas mental lan ana salah sawijining ngerti. ana, dheweke ora bisa njaga panggunaan fakultas sing ora ana ing jero nganti dheweke ngerti babagan apa sing dingerteni, sanajan pangertene pancen kuwat banget, mula dheweke mesthi bakal duwe pendapat sing dibentuk saka rasa kuwatir kasebut. Salajengipun, nalika fakultas iki aktif maneh ing pikiran sehat dheweke nyoba nggawe persegi apa sing wis dicepengake ing jagad mental kanthi fakultas mental nalika saiki tumindak nganggo indera masing-masing. Asile yaiku apa sing bisa dicepengake ing jagad mental dibantah utawa bingung karo pewarna, swasana, intervensi lan bukti-bukti indera.

Donya wis lan saiki ora ngerti apa sing ana ing pikiran. Manéka panemu bisa dianggep apa pikiran sadurunge utawa asil organisasi lan tumindak fisik. Sanajan ora ana persetujuan umum apa pikiran duwe entitas lan awak sing kapisah, nanging ana definisi sing biasane ditampa minangka definisi saka pikiran. Iki minangka bentuk umume: "Pikiran minangka jumlah negara sing digawe saka pamikiran, kekarepan, lan perasaan." Definisi iki misale jek wis ngrampungake pitakon kanggo akeh pamikir, lan kudu menehi kabetahan. Sawetara wis banget disenengi karo definisi supaya dheweke nimbali kanggo nimbali utawa nggunakake minangka formula sihir kanggo ngilangi kesusahan babagan masalah psikologis sing bisa kedadeyan. Definisi kasebut nyenengake minangka rumus lan akrab amarga swantenane umume, nanging kurang minangka definisi. "Pikiran minangka jumlah negara sing eling, pikirane, lan rumangsa," nengsemake kuping, nanging nalika cahya saka wong sing takon, mula pesona wis ilang, lan ing papan kasebut ana kosong. wujud. Telung faktor kasebut dikira, rasa, lan perasaan, lan pikiran dikandhakake ngalami negara kesadaran. Apa faktor kasebut ora ditetepake ing antarane sing nrima rumus kasebut, lan sanajan tembung "negesake kesadaran" asring digunakake, kesadaran ora dingerteni ing awake dhewe, lan negara-negara sing didakwa yen Kesadaran dipérang utawa dibahagiake ora ana kasunyatan minangka eling. Dheweke ora eling. Kesadaran ora duwe negara. Eling iku Salah. Ora kena dibagi utawa diwilang miturut sarjana utawa diklasifikasikake miturut negara utawa kahanan. Kaya lensa kanthi macem-macem warna ing endi sing katon siji, saengga fakultas pikiran utawa pikiran, miturut pewarna lan tingkat pangembangan kasebut, bisa ngerteni Kesadaran minangka warna utawa kualitas utawa pangembangan sing bisa ditangkep; Padahal, ora ana sing rumangsa duwe pikiran utawa kuwalitas pikiran, lan sanajan saiki ana ing kabeh perkara, Kesadaran tetep Siji, ora owah lan tanpa sifat. Sanajan para filsuf mikir, dheweke ora ngerti apa sing dipikirake yaiku intine utawa proses pamikiran, kajaba bisa nggunakake fakultas mental saka indra. Dadi pikirane iku umume ora ditepungi utawa fitrah sing disepakati karo para filsuf saka sekolah-sekolah. Bakal dadi subyek sing nduweni gegayutan karo pikiran filosofis. Bakal ing negarane dhewe luwih adoh dibuwang lan luwih cetha tinimbang dipikirake, amarga bakal ana ing negarane dhewe ora bisa dingerteni nganti pikiran wis nggawe kabeh fakultas lan bebas saka dheweke. Rasa minangka salah sawijining indera, lan dudu fakultas. Pikiran kasebut duwe fakultas sing ana gandhengane lan ing wong biasa sing ngoperasikake rasa pangrasa, nanging pangrasa dudu fakultas. Ora bisa dingandikani yen "Pikiran minangka jumlah negara kesadharan saka pamikiran, rasa lan perasaan."

Murid ing sekolah guru ora nggatekake awake dhewe karo spekulasi saka sekolah filsafat. Dheweke bisa ndeleng kanthi piwulang manawa para pendiri sawetara sekolah sing isih dikenal ing saindenging jagad, nggunakake fakultas mental sacara mandiri saka pikiran sehat, lan digunakake kanthi gratis ing jagad mental lan bisa nggunakake lan nggambarake nganggo pikiran sehat. Murid kasebut kudu nggayuh kawruh liwat fakultas mental dhewe lan iki dheweke entuk kanthi bertahap lan gaweyane dhewe.

Saben manungsa alami saiki duwe pitung, sanajan kudune mung limang. Iki minangka pandeleng, pangrungu, rasa, mambu, sentuh, moral lan "Aku". Papat iki pisanan minangka organ rasa, mata, kuping, lidah lan irung, lan dadi tatanan mlebu awak. Tutul utawa krasa iku sing nomer lima lan umum saka panca indra. Wong lima iki kalebu sifat kewan kewan. Pangertosan moral minangka raos kaping enem lan digunakake mung dening pikiran; iku dudu saka kewan. Rasa "Aku", utawa rasa Ego, yaiku pikiran dhewe. Telung telu, sentuhan, moral lan aku, iki nuduhake evolusi lan pangembangan pikiran kewan. Kewan dijaluk nggunakake limang pikiran sehat, minangka penglihatan, pangrungu, ngrasake, mambu lan nutul, kanthi dorongan alami lan ora nggatekake pangerten moral, sing ora ana, kajaba kewan kewan lan sing ana ing pangaribawa. pikiran manungsa, sing bisa nggambarake sawetara tingkat. Rasa aku dadi nyata liwat pangerten moral. Rasa iku pangraos pikiran ing njero awak. Sentuhan, moral lan aku rumangsa gegayutan karo papat liyane lan awak minangka sakabehe, lan ora ana perangan awak utawa organ awak. Sanajan ana organ-organ sing bisa ditindakake, nanging saiki durung ana organ sing wis dadi spesialis, sing bisa digunakake kanthi intelektual dening pikiran sehat.

Cocog karo pikiran sehat yaiku fakultas pikiran. Fakultas pikiran bisa uga diarani fakultur, wektu, gambar, fokus, peteng, motif lan aku-am. Saben manungsa duwe fakultas kasebut lan nggunakake kanthi cara sing kurang lan ora pati jelas.

Ora ana wong sing bisa duwe pangerten mental tanpa fakultas terang. Gerakan lan tatanan, owah-owahan lan irama ora bisa dingerteni utawa digunakake tanpa fakultas wektu. Angka lan warna lan prekara ora bisa diwenehi gegayutan, ana gandhengane lan gambar tanpa fakultas gambar. Ora ana awak utawa gambar utawa warna utawa gerakan utawa masalah sing ora bisa diakoni utawa dicekel tanpa fakultas fokus. Hubungi, serikat, ndhelikake, obscuration lan transformasi ora bisa ditindakake tanpa fakultas gelap. Kemajuan, pangembangan, ambisi, persaingan, aspirasi, bakal ditindakake tanpa fakultas motif. Identitas, kesinambungan, permanen ora ana arti, lan kawruh ora bisa dipikolehi tanpa fakultas I-am. Tanpa fakultas I-am ora bakal ana daya refleksi, ora ana tujuan ing urip, ora ana kekuwatan utawa kaendahan utawa proporsi sing wujud, ora ana kahanan lan lingkungane utawa kekuwatan kanggo ngganti, amarga manungsa bakal dadi kewan.

Manungsa nggunakake fakultas kasebut sanajan dheweke ora ngerti kepiye carane jurusan sing digunakake. Ing sawetara wong siji utawa pirang-pirang fakultas luwih maju tinimbang sing liyane, sing tetep asor. Jarang ana wong sing duwe utawa nyoba nggadahi kapinteran. Wong-wong sing nggedhekake tenaga kanggo spesialis ing siji utawa loro fakultas tanpa nggatekake wong liya bakal, sajrone wektu, dadi jenius fakultas khusus, sanajan fakultas liyane bisa dibanting lan dibuwang. Wong sing nduweni gegayuhan karo awake fakultas, bisa uga mundhak dikembangake dibandhingake karo wong sing duwe keahlian khusus, nanging nalika dheweke terus maju kanthi sengaja lan tetep jenius khusus iki bakal ditemokake kanthi ora seimbang mental lan ora cocog kanggo ketemu syarat ing dalan entuk.

Murid ing sekolah guru kasebut mangertos manawa dheweke kudu ngembangake fakultas kanthi adil lan teratur, sanajan dheweke uga duwe pilihan kanggo ahli lan ora nggatekake wong liya. Dadi dheweke bisa nglirwakake gambar lan fakultas gelap lan ngembangake wong liya; ing ngono dheweke bakal sirna saka jagad manungsa. Utawa dheweke uga ora nglirwakake kabeh fakultas kajaba sing entheng lan aku lan fokus fakultas; ing kasus kasebut, dheweke bakal ngasilake egotisme sing luwih gedhe lan campuran fakultas fokus ing fakultas lan fakultas lan ilang saka jagad manungsa lan jagad mental sing cocog, lan tetep ing saindenging evolusi ing jagad spiritual. Dheweke bisa ngembangake siji utawa luwih fakultas, kanthi kanthi gandheng utawa ing kombinasi, lan tumindak ing jagad utawa jagad sing cocog karo fakultas utawa fakultas sing dipilih. Iki dijlentrehake karo murid kasebut yen fakultas khusus dheweke bakal dadi saka murid ing sekolah guru, guru, yaiku fakultas motif. Miturut fakultas motif dheweke bakal ngumumake awake dhewe. Kabeh perkara iku motif sing paling penting.

Sajrone pengalaman lan ngliwati tugas ing jagad iki murid wis sinau akeh babagan lakune pembangunan sing kudu dheweke lakoni. Nanging minangka murid pensiun saka jagad lan manggon kanthi siji utawa ing komunitas sing ana murid liyane, mula dheweke nindakake apa sing ditakoni utawa dheweke wis dilaporake nalika ing jagad iki. Kasunyatan kasunyatane dhewe dadi luwih nyata. Dheweke ngerti kasunyatane fakultas, nanging dheweke durung ngerti nggunakake lengkap lan gratis kanggo awake dhewe. Sing mlebu menyang dheweke dadi murid, yaiku wiji lan proses pangembangane, wis nyata. Dadi nyata yen fakultas digunakake luwih bebas. Yen murid milih pangembangan selaras karo hukum universal lan tanpa motif pembangunan kanggo awake dhewe, mula kabeh fakultas mbukak lan berkembang kanthi alami lan teratur.

Nalika ana ing awak fisik, murid sinau mboko sithik kekuwatan fakultas I-am ing njero. Iki disinaoni kanthi nelpon fakultas lampu. Kekuwatan fakultas I-am sinau liwat tenaga fakultas lampu. Nanging sinau mung amarga murid berkembang lan bisa nggunakake fakultas fokus dheweke. Kanthi nggunakake fokus fakultas fokus, I-am lan kekuwatan cahya nyoto motif lan fakultas wektu. Olahraga fakulti motif ngembangake kualitas lan tujuan ing fakultas I-am. Fakultas wektu menehi gerakan lan wutah. Fakultas fokus nyetel kekuwatan motif lan fakultas wektu menyang fakultas I-am kanthi kekuwatane, sing dadi luwih jelas. Fakulti gelap cenderung ngganggu, amplop, galau lan ora ndhelikake fakultas cahya kasebut, fakultas gelap, tangi utawa digunakke. Nanging nalika fakultas fokus wis dileksanakake, fakultas gelap tumindak karo fakultas gambar, lan fakultas gambar nyebabake awakku I-am kanthi kekuwatane. Kanthi nggunakake fakultas fokus fakultas liyane wis diatur dadi awak. Kanthi fakultasi dheweke tangi lan tumindak kanthi harmoni, murid kasebut, kanthi proporsi sing ana ing njero kedadeyan, dadi ngerti babagan ilmu ing jagad iki utawa sing ditindakake.

Fakultas cahya kasebut ngerteni cahya sing ora ana wates. Apa cahya iki, durung dikenal maneh. Kanthi nggunakake fakultas cahya kabeh perkara wis dirampungake dadi entheng. Kanthi nggunakake fakulti entheng kabeh bab kasebut diwartakake utawa liwat fakultas liyane.

Fakultas wektu nglaporake masalah ing revolusi, kombinasi, pamisahan lan pangowahan. Liwat fakultas wektu dijelasake babagan prekara; ngukur kabeh awak lan ukuran utawa dimensi masing-masing, ukuran wujud lan hubungane saben liyane. Fakultas wektu ngukur bagean utama, utawa divisi paling penting ing wektu. Liwat fakultas wektu dijelasake manawa divisi paling penting yaiku divisi utama.

Liwat fakultas gambar, perkara kudu diwujudake. Fakultas gambar nyegat partikel saka perkara sing dadi koordinasi, wujud lan nahan. Kanthi nggunakake fakultas gambar ora wujud ora bisa digawa metu lan spesies dijaga.

Fakultas fokus nglumpukake, nyetel, ngrujuk lan nggawe sentral. Kanthi dualitas fakultas fokus dadi kamanunggalan.

Fakultas gelap minangka kekuwatan turu. Yen dienggo, fakultas gelap ora resah lan semangat lan nolak supaya tatanan. Fakulti gelap minangka tenaga ngasilake sing turu. Fakultas gelap digawe dening fakultas liyane sing negatives lan nolak. Fakulti gelap kanthi acak ora ngganggu lan nyamar kabeh fakultas lan prekara liyane.

Fakultas motif milih, milih lan ngarahake miturut keputusan. Liwat fakultas motif, pesenan sing bisu diwenehake sing dadi sebab-sebab supaya kabeh kedadeyan. Fakultas motif menehi arah menyang partikel saka prakara sing dipeksa dadi wujud miturut arah sing diwenehake. Panggunaan fakultas motif dadi panyebab saben asil ing jagad iki, nanging adoh. Panggunaan fakultas motif nggawe kabeh sabab sing nyebabake lan nemtokake kabeh asil ing fenomenal lan jagad liyane. Kanthi nggunakake fakultas motif jurusan lan nggayuh kabeh kapinteran wis ditemtokake. Motif minangka panyipta kreatif tumrap saben tumindak.

Fakultas I-am yaiku ing ngendi kabeh bisa dingerteni, yaiku fakultas sing ngerti. Fakultas I-am yaiku ing endi identitas I-am dikenal lan kanthi identitas kasebut digawe beda karo kapinteran liyane. Kanthi idhentitas fakultas I-am diwenehi masalah. Fakultas I-am minangka fakultas kanthi sadar babagan awake dhewe.

Murid kasebut ngerti fakultas kasebut lan panggunaan sing bisa diwenehake. Banjur dheweke miwiti latihan lan latihan saka dheweke. Mesthi latihan lan nglatih fakultas kasebut ditindakake nalika murid kasebut ana ing awak fisik, lan kanthi latihan lan pangembangan sing diatur, adaptasi lan nyetel fakultas menyang awak sing bakal diluncurake liwat dheweke, lan pangembangan lan kelairane dheweke bakal dadi master. Murid kasebut sadhar marang fakultas sing entheng, fakultas I-am, fakultas wektu, fakultas motif, fakultas gambar, fakultas gelap, nanging minangka murid dheweke kudu miwiti pakaryan dheweke lan liwat fakultas fokus .

(Kanggo terus.)