Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 11 APRIL, 1910. Ora Ana 1

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus saka Vol. X.)

APA murid sing sadurunge sinau nalika kontak karo wong-wong ing donya, dheweke saiki dadi bener utawa palsu kanthi nggawa fikiran pikiran kanggo nandhang subjek apa wae sing dianggep. Murid nemokake yen pikirane kabeh pikiran liyane wis dicampur lan dheweke wis ketemu dadi murid, lan wis ngerti dheweke dadi murid sing ditampa ing sekolah master, nyatane bisa mbukak lan bisa nggunakake fakultas fokus kanthi sadar; bilih piyambakipun, sasampunipun nindakaken dawa lan nerusaken, saged narik kawigatosan pikiranipun ingkang sampun narik kawigatosanipun lan nindakaken paningalipun, amargi panggunaan fakultas fokusipun; sing dening fakultas fokus dheweke wis dikumpulake lan dipusatake pikirane lan supaya sepi ing aktivitas pikiran supaya ngidinake fakultas cahya kanggo ngandhani dheweke ing ngendi dheweke lan mlebu ing donya mental. Dheweke ora bisa nggunakake fakultas fokus lan fakultas lampu terus-terusan, lan supaya dadi master dheweke kudu bisa nggunakake limang fakultas ngisor, wektu, gambar, fokus, fakultas peteng lan motif kanthi sengaja, cerdas lan bakal minangka terus-terusan kaya dheweke bisa netepake.

Nalika murid wiwit nggunakake fakultas fokus kanthi cerdas, dheweke katon kaya dheweke wis teka ing kawruh lan dheweke bakal mlebu kabeh alam ing donya sing beda kanthi nggunakake fakultas fokus. Nemtokake yen dheweke bisa ngerti kabeh lan njawab pitakonan kanthi nggunakake fakultas fokus, lan kabeh fakultas katon ing dheweke lan siap kanggo nggunakake, nalika dioperasèkaké saka fakultas fokus, supaya nalika dheweke bakal ngerti dening sembarang subyek makna utawa sifat obyek utawa bab apa wae, dheweke nempatake fakultas sing dienggo ing subyek, sing terus ditemokake dening fakultas fokus. Minangka fakultas fokus, dheweke ngajokake subyek lan narik kawigaten fakultas liyane kanggo nanggung, fakultas I-am nggawa cahya, fakultas motif ngarahake prakara wektu fakultas menyang fakultas gambar, lan kabeh iki bebarengan ngatasi fakultas peteng , lan metu saka pepeteng sing mbludag ing pikiran obyek utawa bab kasebut katon lan dikenal ing negara subyektif, ing kabeh sing utawa mungkin. Iki ditindakake dening murid ing sawayah-wayah lan ing ngendi wae nalika ing jasmane.

Murid bisa ngliwati proses iki sajrone nglangi lan nglangi ngrasake alamiah tanpa stoppage. Nalika dheweke ngerteni apa wae utawa ngrungokake swara utawa raos apa wae panganan utawa pikiran sehat manawa ambegan utawa kontak apa wae utawa mikir apa wae panginten, dheweke bisa nemokake makna lan alam sing wis disaranake dening dheweke utawa dening fakultas ing pikiran, miturut alam lan jenis motif sing ngarahake penyelidikan. Fakultas fokus tumindak ing badan fisik saka wilayah jinis, libra (♎omb). Pangertèn sing cocog yaiku rasa ambegan. Awak lan kabeh elemen awak diganti nalika nyebarake lan metu. Siji inbreathing lan outbreathing mung setengah saka siji lengkap babak saka bunder saka ambegan. Iki setengah saka bunder ambegan dijupuk ing liwat irung lan paru-paru lan jantung lan dadi ing getih menyang organ jinis. Iki setengah saka ambegan. Setengah liyane ambegan entuk getih liwat organ jinis lan bali dening getih menyang jantung liwat paru-paru lan exhaled liwat ilat utawa irung. Antarane swings iki saka ambegan fisik lan Magnetik ana wayahe imbangan; ing wayahe keseimbangan kabeh obyek utawa barang dadi dikenal siswa liwat panggunaan fakultas fokus.

Pengalaman sing sakdurungé saka sakabat disiplin, banjur diwenehake marang fakultas fokus, lan kanthi nggunakake fakultas sing pisanan, murid kasebut nggunakake kanthi sadar lan cerdas. Sakdurungé nggunakaké murid sing kaya bayi sing, sanadyan nduwèni organ pangertèn, durung duwé pangertèn. Nalika bayi lair, lan sawetara wektu sawise lair, ora bisa ndeleng obyek sanajan mripate mbukak. Dheweke ngerteni swara bongkahan sanadyan ora ngerti asal saka swarane. Butuh susu ibu, nanging ora duwe rasa rasa. Werna nglebokake hidung, nanging ora bisa mambu. Iku ndemek lan ngrasa, nanging ora bisa dilokalisasi perasaan; lan kabeh bayi sing ora mesthi lan ora seneng karo pikiran. Obyek dicekel sadurunge kanggo narik kawigaten, lan ing sawetara wektu, perkara cilik bisa nggawa mata menyang fokus ing obyek. Ana wektu bungah nalika obyek katon. Bab sethitik katon ing donya saka lair. Ora ono masalah ing donya, nanging warga negara kasebut. Iku dadi anggota masyarakat nalika ngerti ibune lan bisa ngandhut organ-organ kasebut kanthi obyek pikiran. Dadi sing bisa nggawa organ-organ ing ngarsane, pandelengan lan indra-indra liyane sajrone obyek sing katon, dirungu utawa liya-liyane, yaiku daya fokus. Saben manungsa sing rawuh ing jagad fisik kudu ngliwati proses ngenani gegayuhanane organ lan pangertene marang bab-bab sing diwujudake. Saklawasé kabeh wong lali obyek pisanan sing katon, lali swara pisanan sing krungu, ora ngeling-eling samubarang sing diarani dhisik, ambegan apa sing dicithak ing kawitan, kepiye carane ditampa karo donya; lan akeh wong lali carane fokus fakultas digunakake lan carane isih nggunakake fakultas fokus dening sing padha ngrungokake donya lan bab-bab donya. Nanging murid ora lali karo pikirane sing kabeh pikirane wis terpusatake lan kanthi asring dheweke ngerti kabeh samubarang, lan dheweke ngerti dheweke minangka murid sing ditampa.

Dheweke ngerti yen ana ing fakultas fokus dheweke ngerti dheweke bisa ing donya liyane tinimbang donya ing panca indra, sanajan dheweke ana ing panca indra, kaya nalika bayi nemokake dhewe ing donya fisik nalika bisa fokus marang organ saka akal ing donya panca indra. Lan kanthi nggunakake fakultas iki kanthi cerdas murid kasebut minangka bocah sing gegandhèngan karo donya mental, sing dipikiraké kanggo mlebu fakultasé, kanthi fakultas fokus. Kabeh fakultas dheweke disesuaikan kanthi cara fakultas fokus. Fakultas fokus iki yaiku kekuwatan pikiran kanggo ngowahi lan nyaritakake bab apa wae saka sumber lan sumbere. Kanthi nyekel perkara ing atine lan kanthi nggunakake fakultas fokus, lan ing bab iku, bisa uga dikenal, lan proses kasebut dadi kaya, lan uga bisa dadi apa. Nalika sawijining barang langsung karo sumber lan sumber kasebut dikenal kanthi jeneng kasebut. Miturut fakultas fokus, dheweke bisa nglacak dalan lan acara sing wis dadi kaya liwat saderengipun, lan kanthi fakultas dheweke uga bisa nglacak dalan kasebut nganti wektu yen kudu mutusake dhewe apa milih dadi. Fakultas fokus yaiku pencari jarak antara obyek lan subyek lan antarane subyek lan gagasan; sing tegese, fakultas fokus nggawa obyek maneka obrolan ing donya fisik kanthi subyek ing donya mental lan ndadekke ing baris liwat subjek ing donya mental gagasan ing donya rohani, yaiku asal lan sumber obyek utawa bab lan kabeh jenise. Fakultas fokus kaya kaca awan sing ngetokake sinar cahya lan pusat ing sawijining titik, utawa kaya lilin sing nuduhake dalan liwat kabut utawa peteng sakitar. Fakultas fokus yaiku kekuwatan gaya vorteks sing ngobahake gerakan menyang swara, utawa nyebabake swara sing dikenal kanthi wujud utawa tokoh. Fakultas fokus kadhangkala minangka percikan listrik sing pusatake rong unsur menyang banyu utawa kanthi banyu dadi gas. Fakultas fokus kaya magnet sing ora katon sing narik kawigaten lan ndadekake ing dhewe menyang partikel-partikel sing apik sing nuduhake ing awak utawa wujud.

Murid nggunakake fakultas fokus minangka salah siji sing bakal nggunakake kaca lapangan kanggo nggawa obyek menyang tampilan. Nalika salah sijine kaca lapangan ing mripate, ora ana sing katon, nanging nalika dheweke ngatur lensa antarane obyek lan mripate, bidang penglihatan dadi kurang foggy. Secara bertahap obyek njupuk garis lan nalika lagi fokus, katon jelas. Kaya mengkono, murid dadi fokus fakultas ing bab sing bakal dheweke ngerti lan bab kasebut dadi luwih cetha nganti wektune fokus, nalika materi disetel menyang subyek lan digawe polos lan cetha lan dipahami dening pikiran. Roda balane dening obyek sing digawe dikenal ing pikiran kanthi fakultur fokus yaiku roda utawa lingkaran ambegan. Fakultas fokus ing fokus ing wayahe imbangan antarane inbreath lan outbreath normal.

Murid iku seneng ing wektu iki. Panjenenganipun takon lan mangerteni obyek lan bab ing donya fisik lan panyebabe ing donya mental; iki menehi kabungahan. Dheweke ana ing masa pemakaman lan seneng kabeh pengalaman nalika pensiun saka dunia, kaya bocah seneng karo urip ing donya lan sadurunge kesusahan urip wis diwiwiti. Langit nuduhake marang rencana nggawe. Angin srengenge nyanyekake sejarah nyanyian lagu ing wektu sing saya terus-terusan. Udan lan banyu mbukak kanggo dheweke lan ngandhani yen wiji urip sing ora apik sing digawa menyang wangun, kepiye samubarang kabeh diisi lan diwenehake dening banyu lan saiki kanthi rasa sing menehi banyu, kabeh tetanduran milih panganan lan tuwuh. Kanthi parfum lan bau, bumi ndudohake marang murid carane dheweke narik lan repels, carane siji lan siji dadi dicampur dadi siji, carane lan kanthi cara apa lan kanggo maksud apa kabeh teka utawa ngliwati awak manungsa lan carane langit lan bumi nyawijèkaké emosi lan nyoba lan ngimbangi pikiran manungsa. Lan nalika bocah murid kasebut murid disumurupi werna alam ing sajroning cahya sing sejati, ngrungokake musik swara, ngombe ing kaendahan wujud lan nemu awake diubengi dening wangine.

Wiwitane pemuridan berakhir. Lumantar panca indera, dheweke wis maca kitab alam ing ketentuan pikiran. Dheweke wis duwe rasa seneng mental sajrone berkomplikasi karo alam. Dheweke nyoba nggunakake fakultas tanpa nggunakake pikiran sehat, lan dheweke nyoba kanggo ngerti dheweke minangka béda saka kabeh pikiran sehat. Saka jinising jinis, dheweke nglatih macem-macem fakultas fokus kanggo nemokake donya mental. Iki ndadekake dheweke metu saka sawetara indra ing awak jasmani, sanajan dheweke isih duwe pikiran sehat. Nalika dheweke terus nggunakake fakultas fokus, siji-sijine maneh indra-indra kasebut isih ana. Murid ora bisa ndemek utawa ngrasa, dheweke ora bisa ngambu, ora duwe rasa rasa, kabeh swara wis mandheg, sesanti wis ilang, dheweke ora bisa ndeleng lan peteng ndhedhes; nanging dheweke wis sadar. Iki wayahe, nalika murid sadar tanpa ningali, ngrungu utawa ngicipi utawa wangi lan tanpa ndemek utawa ngrasa apa-apa, iku penting banget. Apa sing bakal ditrapake ing wayahe tanpa sadar? Sawetara pikiran sing akal ing donya wis nyoba nemokake kahanan iki tanpa sadar. Sawetara wis nyebar kanthi medeni nalika wis meh ketemu. Liyane wis musna. Mung siji sing wis dawa dilatih ing lan sing wis tempered dening pikiran sehat bisa tetep mantep ing sadawane wayahe penting.

Apa sing ana ing pengalaman murid wis mutusake motif-motif kasebut kanggo nyoba. Murid metu saka pengalaman wong diganti. Pengalaman mung bisa kaping pindho ing wektu indra-indra, nanging bisa uga kedadeyan ing kalanggengan. Sajrone wayahe, murid wis sinau rahasia pati, nanging dheweke ora nguwasani pati. Apa sing bisa ditindakake kanthi cepet saka indra iku kanggo murid kaya urip ing donya mental. Murid sing jumeneng ana ing lawang mlebu menyang donya swarga, nanging dheweke ora mlebu. Donga dunya pikiran ora bisa digabung utawa digawé karo donya panca indra, sanadyan ana hubungane karo siji liyane. Donya pikiran sing nggegirisi kanggo pancen indra. Donya pancen kaya neraka kanggo pikiran sing murni.

Nalika murid bisa, dheweke bakal ngulang maneh eksperimen sing wis dheweke sinau. Utawa eksperimen sing ditakokake utawa ditemokake kanthi banget, bakal mimpin murid kasebut dadi periode negasi lan peteng. Badan jasmani murid wis dadi wigati tumrap awake dhewe, sanajan dheweke isih ana. Kanthi nggunakake fakultas fokus ing nyoba kanggo ngetik donya mental utawa swarga kang kasebut ing aksi fakultas peteng ing atine.

Pengalaman sadar tanpa ningali, ngrungu, ngicipi, ngandhut, ndemek lan ngrasa minangka demonstrasi mental marang murid kabeh sing wis dikarepake lan dirungu sadurunge babagan kasunyatan dunya mental lan manawa beda lan béda karo fisik lan donya astral. Pengalaman iki saéngga dadi kasunyatan uripé, lan ora kaya pengalaman sadurungé. Wis ditampilake dheweke carane sethitik lan transitory awak fisik lan wis menehi dheweke rasa utawa prescience immortality. Wis menehi dheweke béda saka kang fisik awak lan saka persepsi sensual, nanging durung ngerti sapa utawa apa dheweke, sanadyan dheweke ngerti dheweke ora wangun fisik utawa astral. Murid ngerti yen dheweke ora bisa mati, sanadyan awak jasmani dheweke dadi owah-owahan. Pengalaman sadar tanpa panca indera menehi murid sing gedhe kekuatan lan kekuwatan, nanging uga nggawa dheweke menyang wektu sing ora bisa diomongke. Kesurupan iki disebabake dening awakening tumindak fakultas peteng kaya sing durung tau ditindakake.

Liwat kabeh wektu lan eksistensi ing pikiran, fakultas peteng ing atine wis lambat lan alon, kaya boa sing gorged utawa ula ing kadhemen. Fakultas peteng, wuta dhewe, wis nyebabake wuta kanggo pikiran; dhewe budheg, wis nyebabake kebingungan swara ing pikiran lan nyuda pangerten; tanpa wujud lan werna, iku wis nyegah utawa campur karo pikiran lan pikiran sehat saka ngerteni kaendahan lan menehi wujud marang prakara sing ora wujud; tanpa imbangan lan ora ana paukuman sing nyebabake naluri indra lan nyegah pikiran dadi siji-pointed. Dheweke ora bisa ndemek utawa ngrasa apa-apa, lan wis bingung pikiran lan nggawe keraguan lan ora mesthi ing pangertene. Sanadyan ora ana pikirane utawa paukuman sing bisa nyegah bayangan, pikiran lan obah sing nyebabake tumindak. Tanpa pikir lan tanpa identitas, dheweke nentang alesan, minangka alangan kanggo kawruh lan nyegah pikiran saka ngerti identitase.

Sanajan ora nduweni pikiran lan oposisi fakultas liya saka pikiran, ing ngarsane fakultas peteng wis nahan kawruh ing kegiatan, lan ngidini utawa mbantu dheweke kanggo maya utawa mbusak fakultas pikiran. Iku wis diwenehake ing panca indera aktivitas sing wis mbayar upeti terus-terusan, lan upeti sing disimpen ing negara torpid. Nanging murid sing nyoba ngatasi pikiran lan nglebokake donya mental wis gelem sarjana tanpa menehi upeti saka bab iki ora ngerti, fakultas peteng ing atine. Kanthi akeh panuwun marang ngatasi lan ngontrol hawa nafsu, sakdurungé murid mau ngetokake fakultas peteng lan wis nate nggunakake fungsi fakultas liyane ing interpretasi panca indera. Nanging dheweke nemokake yen kepenak dheweke ora bisa ditemtokake lan fakultas peteng ora bisa diatasi. Nalika murid kasebut bisa sadar tanpa nggunakake lan nyathet indra-indra, dheweke nimbali wektu kasebut lan kanthi pengalaman iku fakultas peteng kang dadi aktivitas ora kaya sadurunge.

Iki, fakultas peteng kang atine, yaiku musuh saka murid. Fakultas peteng saiki dadi kekuatan ula dunia. Wis ana ing jagad ora keprentah, nanging uga licik lan wilujeng lan glamour lan ngapusi kabeh wektu dawa. Sadurunge awakening iki, fakultas peteng ora kepranan, ora seneng lan tanpa alesan, lan isih ana. Dheweke ndeleng tanpa mata, ngrungokake tanpa kuping, lan nduweni pikiran sing luwih apik tinimbang sing bisa diweruhi wong jasmani. Iku tumindak kanthi langsung lan kanthi cara sing paling mungkin kanggo ngatasi lan nyegah murid sing nyebrang liwat dununge pati menyang donya mental gesang abadi.

Murid ngerti babagan fakultas peteng lan wis dilaporake babagan wilujengan lan kudu ketemu lan ngalahake. Nanging sing ala lawas, fakultas peteng, jarang nyerang murid ing cara dheweke ngarepake ketemu, yen dheweke ora nyana. Wis ora ana macem-macem cara lan cara nyerang lan nentang murid. Ana mung rong cara sing bisa dipunginaake, lan ora bisa nggunakake nomer loro mung yen pisanan gagal.

Sasampunipun sedaya tanpa panca indra, murid punika langkung peka marang donya tinimbang ing saderengipun. Nanging dheweke dadi cara sing beda tinimbang sadurunge. Dheweke ngerti babagan apa wae. Watu-watu lan wit-witan akeh banget sing ora katon, nanging ditindakake kaya mangkono. Kabeh unsur kasebut bisa diomongake, lan dheweke uga bisa menehi pituduh marang dheweke. Donya misale jek urip, throbbing, sing. Bumi katon kaya gerakane awak. Wit wit ketoke kanggo nod. Segara koyone ngoyak lan pasang surut bisa munggah lan tiba kanthi pukulan jantung lan banyu kanggo ngetokake sirkulasi getih. Angin koyone teka lan pindhah ing gerakan rhythmic karo ambegan lan kabeh katon ing gerakan kanthi energi.

Murid iki pengalaman kanthi nyinau tinimbang ngerteni. Nanging ing sawetara wektu nalika dheweke ngerti kabeh iki, pikiran utama dheweke spring menyang urip lan dheweke ndeleng lan pikiran donya batin kang wis ngerti mental. Donya iki misale jek mbukak kanggo dheweke utawa kanggo tuwuh saka lan kalebu lan beautify lan ngurmati donya fisik lawas. Werna lan nada lan tokoh lan formulir luwih harmonis lan éndah lan luwih apik tinimbang apa sing dideleng ing donya fisik. Kabeh iku lan kabeh samubarang kanggo wong piyambak kanggo langsung lan nggunakake. Dheweke katon raja lan penguasa alam sing wis nunggu dheweke liwat jaman nganti dheweke kudu, kaya saiki, akhire wis teka kanggo nguwasani karajan-karajaane. Kabeh pamikiran murid ing sekolah para master saiki diuncalake menyang pitch paling dhuwur. Ing tengah-tengah rasa seneng, ana sing teka ing pikirane murid. Iku panginten sing bisa dideleng liwat bab-bab lan ngerti wong-wong mau minangka padha. Dadi, murid ing sekolah para pangagem mangerténi manawa donya anyar kang isih ana iku ora dadi tuane, donya mental, sanajan apik. Nalika piyambakipun badhé nate nindakaken pangadilan ing donya ingkang muluk-muluk punika, donya panca indera, tokoh-tokoh lan wujud lan unsur-unsur sami nguwuh-uwuh. Kawitan seneng karo wong-wong mau lan, kaya kang ditampik, banjur tetep karo wong-wong mau lan dadi panguwasa, Juruwilujengé, lan nuntun dheweke menyang donya sing luwih dhuwur. Padha nyuwun; padha matur marang wong-wong sing padha ngarep-arep marang dheweke; supaya aja padha lunga; yen dheweke mung bisa nylametake dheweke. Wong-wong padha nguwuh-uwuh, nyuwun marang Panjenengané, supaya aja padha bali. Iki minangka daya tarik kuat sing bisa dilakoni. Murid ing sekolah para panguwasa ngupaya pamikiran murid kasebut. Miturut pikirane iki dheweke nggawe keputusan. Dheweke ngerti yen donya iki dudu jagad; yen formulir sing ditemokake iku ora permanen lan rusak; sing nada lan voices sing mréntahaké iku gema crystallized saka kepinginan donya, kang ora bisa wareg. Murid ngucapaken pamikiran marang donya sing wis ngaku. Panjenenganipun nedahaken bilih piyambakipun mirsa lan boten badhe paring piwucal dhateng donya indra. Sanalika ana ing sajroning pangertene kekuwatan karo kawruh yen dheweke wis kanthi bijak diadili saka donya pangertèn lan ora gelem ngrungokake.

Pikirane saiki katon kaya nggoleki samubarang kabeh, lan bisa ngowahi bentuk-bentuk samubarang kanthi daya pikirane. Matter bisa dicithak kanthi pikirane. Formulir menehi cara lan diganti dadi wangun liya dening pikirane. Pikirane lumebu ing jagad manungsa. Dheweke ndeleng kelemahan lan cita-citae, kabecikan lan ambisi. Panjenenganipun sumerep bilih piyambakipun saged ngginakaken pikiran manungsa kanthi pikiranipun; supaya dheweke bisa mungkasi pertambangan, pacelathon, pidato lan strife, kanthi pikirane. Dheweke ndeleng menawa dheweke bisa ngalahake faksi perang kanggo nemu tentrem. Dheweke weruh yen dheweke bisa ngrangsang atine wong lan mbukak dheweke kanggo sesambungan lan cita-cita luwih dhuwur tinimbang apa wae sing duwe. Dheweke ndeleng yen dheweke bisa nandhang utawa mbusak penyakit kanthi ngandika tembung kesehatan. Dheweke weruh yen dheweke bisa ngilangake kasusahan lan ngundhakake beban wong. Dheweke weruh yen kanthi kawruh dheweke bisa dadi tuhan-tuhan ing antarane manungsa. Dheweke ngerteni yen dheweke bisa dadi kaya utawa kaya asor ing antarane wong kaya dheweke. Donya mental misale jek mbukak lan nyatakake kakuwatane marang dheweke. Donya wong nyebut dheweke nanging ora menehi respon. Banjur wong-wong sing gelem ngrungokake guneman kanthi bisu. Dheweke ora gelem dadi pengageng manungsa, lan dheweke nyuwun supaya dheweke bisa dadi Juruwilujeng. Dheweke bisa ngrasakake sedhihing ati, nggedhekake wong kang lembah, ngremehake wong miskin ing sajroning ati, ngendhogake wong sing kesengsem, nggedhekake wong sing rumangsa, ngilangi keputusane lan nepangi pikiran manungsa. Umat ​​manungsa perlu dheweke. Suwe-suwe wong lanang ngomong dheweke ora bisa apa-apa tanpa dheweke. Dheweke kudu maju. Panjenengane bisa menehi wong-wong mau kekuatan rohani sing kurang lan bisa miwiti pamaréntahan anyar babagan hukum spiritual manawa dheweke bakal metu wong lan mbantu dheweke. Murid ing sekolah tuane mbebasake ambisi lan posisi. Panjenenganipun nolak panggilan dados guru agung utawi kudus, sanadyan panjenenganipun ngrungokake kanthi sae kangge ngupados pitulung. Pemikiran pemuridan iku maneh karo dheweke. Dheweke fokus ing telpon lan ngadili wong-wong mau kanthi pikirane. Meh kabeh dheweke wis metu menyang jagad kanggo mbantu.

Kanggo terus.