Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 11 MAYU, 1910. Ora Ana 2

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

Watu-watu adamantine saka abad crumble. Werna godhong bentuk lan bentuk ilang. Musik metu saka swara lan swara mburi ing wails saka sedih lan reproach. Kebakaran mati. Sate dering munggah. Kabeh iku kadhemen. Urip lan cahya donya ora ana. Kabeh isih ana. Pepeteng peteng. Murid ing sekolah tuane saiki entuk wektu mati.

Donya utama mati kanggo wong; iku ilang. Jagad fisik njaba uga mati. Panjenengane ngidini bumi, nanging nduweni kekuwatan saka bayangan. Bukit-bukit ora bisa diobahake kaya awan lan kaya kudung; dheweke ndeleng liwat menyang njaba, yaiku kekosongan. Lampu wis metu saka srengenge sanajan isih padhang. Lagu manuk minangka jeritan. Kabeh donya katon ing kondisi fluks lan refluks sing tetep; ora ana barang sing permanen, kabeh ana owah-owahan. Urip nyiksa, sanadyan murid wis mati amarga kasenengan. Kabeh iku ora nyata; kabeh iku mockery. Cinta iku spasm. Sing mesthi seneng urip katon mung curiga. Wong suci iku nandhang lara, wong dosa iku gila. Wicaksana kaya wong gemblung, ora ana sing ala lan ora becik. Atine siswa entuk perasaan. Wektu katon minangka delusi, nanging iku katon paling nyata. Ora ana munggah utawa mudhun ing alam semesta. Bumi sing padhet katon minangka gelembung gelap sing ngambang ing papan sing luwih peteng lan kosong. Sanadyan murid sekolah ing tuane mlaku-mlaku lan sacara fisik katon kaya sadurunge, pepeteng mental bakal kepethik saka dheweke. Waking utawa turu, pepeteng karo dheweke. Pepeteng dadi peteng lan terus ngeculake. Dheweke ora bisa ngomong apa-apa. Nggawe bisu katon kaya kristal dadi bab sing ora bisa katon, lan ing ngarsane ana pati. Lungaa ing pundi kepengin, apa sing bakal ditindakake, murid ora bisa ngelayake perkara iki. Iku ing kabeh lan watara kabeh. Iku ana ing dheweke lan watake wong. Kelainan kasebut minangka bliss minangka dibandhingake karo kedadeyan iki peteng. Nanging ing ngarsanane prakara iki peteng, murid iku piyambak. Panjenenganipun ngrasa minangka sanadyan panjenenganipun tilar donya ing donya mati. Sanadyan tanpa swara, pepeteng sing ora ana ing alam semesta ngeling-eling nikmate jagad indhustri indra kanggo murid, lan nalika nulak ngrungokake, dituduhake yen dheweke bisa lolos utawa liwati saka kasengsaran kasebut yen bakal njawab panggalihe manungsa . Malah ing tengah-tengah peteng, murid murid-murid padha weruh yen dheweke ora bakal nggatekake peteng, sanadyan dheweke wis ditibakake. Kanggo murid kabeh wis ilang daya tarik. Ideal wis sirna. Usaha ora ana guna lan ora ana tujuane. Nanging senajan wis kaya wis mati murid isih sadhar. Dheweke bisa dadi peteng, nanging perjuangane ora ana guna. Kanggo peteng eludes wong nalika crushes. Dheweke percaya yen dheweke pancen kuat, dheweke mbuwang awake dhewe marang pepeteng ing upaya kanggo ngalahake, mung nggoleki sing luwih abot nalika dheweke nentang. Murid iku ana ing kumparan saka ular kuno ing donya nglawan kekuwatan manungsa minangka kelemahane. Delengen murid sing ana ing pati abadi, sanadyan urip lan cahya wis metu saka apa-apa lan ora ana apa-apa kanggo dheweke lan sanajan dheweke kaya kuburan, nanging dheweke isih sadhar.

Pikirane iki eling ing pepeteng iki minangka glammering urip pisanan kanggo murid kasebut wiwit mlebu tiwas. Murid kasebut kanthi lemah ing gulungan mati lan ora nglawan, nanging tetep sadar; pethi gelut nempuh perang. Tanggi sing peteng ndorong gelut, nanging ndeleng perjuangan kasebut ora ana gunane, murid kasebut ora terus berjuang. Nalika murid gelem tetep ing pepeteng kanthi slamet yen kudu, lan nalika rumangsa ana ing kalanggengan, sanajan ana ing pepeteng lan ora bakal ngasilake, pikirane sing dingerteni kedadeyan. Dheweke saiki ngerti manawa pepeteng sing diubengi yaiku fakultas gelap dhewe, dadi bagian saka awake dhewe yaiku mungsuh dheweke dhewe. Pikiran iki menehi kekuwatan anyar, nanging ora bisa nglawan, amarga fakultas peteng awake dhewe sanajan dheweke ora ngganggu. Murid saiki nglatih fakultas fokus kanggo nemokake fakultas gelap kasebut. Nalika murid kasebut terus ngetrapake fakultas fokus lan nggawa fakultas gelap katon ana rasa pikiran lan awak.

Fakultas gelap nyebar yen bisa dadi surem sing luwih jero. Fakultas fokus dadi pikirane para sakabehe. Kekuwatan gedhe dibutuhake dening murid supaya bisa nggunakake fakultas fokus dheweke. Minangka sawetara pikir lawas sing dibuwang saka fakultas peteng, perhatian murid kasebut langsung dialihake babagan perkara kepungkur, yaiku anak sing dikarepake. Saben murid kasebut dadi fakultas fokus kanggo nggawa fakultas abang sing peteng, prekara iki nate nggunakake piranti anyar. Nalika ketoke ing jero lan bisa ditemokake, kedadeyan sing ana ing pepeteng, kaya iwak setan, ngetokake cemeng sing ora bisa ditemoni sing ngubengi lan nggawe kabeh peteng. Nalika pepeteng luwih milih bab kasebut maneh fakultas fokus murid kasebut. Nalika murid kasebut nggawa fokus kanggo terus tetep dadi ireng, mula diwiwiti, lan metu saka pepeteng peteng uga ana macem-macem wujud. Makhluk-makhluk kaya cacing sing gedhe banget ndadekake awake metu saka cemeng lan ing saubenge. Wujud kaya kepiting kaya nyuda ireng lan dheweke. Luwih saka kadal cemeng dadi wadhah lan proyek sing slimy lan garpu. Makhluk sing nggegirisi yaiku kegagalan alam sajrone nyoba ngasilake makhluk-makhluk sing urip, ngubengi murid kasebut saka ireng amarga fakultas fokus. Wong-wong mau terus clathuk lan ketoke bisa mlebu dheweke lan bakal duwe. Nanging murid kasebut terus nggunakake fakultas fokus kasebut. Saka pepeteng sing ora katon lan ana ing fakultas fokus ana sing nyusup lan mantep lan bakal nyenyut lan ngrampungake lan tanpa wujud. Kucing ora duwe warna cemeng, kejahatan lan kejahatan, kanthi sirah manungsa utawa mishapen ngelek-elek lan nempel swiwi-simbok sing ana ing dheweke, lan kanthi medeni saka ngarsane sing nggegirisi, ana manungsa lan wanita katon ekspresi saka saben maksiat lan tumindak angkara. Makhluk sing duwe rasa sengit lan lara yaiku nyepelekake awake dhewe. Reptilean lanang lan wadon sing komposit, jalmo manungsa sing kaya rupane. Nanging dheweke ora wedi nganti ngerti yen dheweke kuwi gaweyane dhewe. Banjur wedi teka. Dheweke lara gela. Nalika ndeleng utawa ngrasakake prekara sing nggegirisi, dheweke ndeleng awake dhewe. Saben dina ndeleng ati lan otak, lan katon menyang papan sing diisi. Saben wong nangis marang dheweke lan nuduhake babagan pamikiran lan tumindak kepungkur sing menehi wujud lan nimbali. Kabeh kadurjanane ing rahasia nganti pirang-pirang nganti teror ireng sadurunge dheweke.

Saben dheweke mandheg nggunakake fakultas fokus dheweke nemokake relief, nanging ora lali. Dheweke pancen kudu ngupayakake upaya lan kudu nemokake fakultas gelap. Sekali maneh dheweke nggolek fakultas sing gelap lan kakehan yen dheweke nate nyamar. Ing sawetara wektu, bisa uga ana ing salah sawijining wektu sing paling peteng utawa menehi relief, siji mikir babagan murid kasebut muncul maneh; lan maneh dheweke ngerti perkara kaya saiki. Dheweke dadi anak saka pikirane lan tumindak kepungkur sing dikandung ing ora nggatekake lan lair ing pepeteng. Dheweke ngerti manawa dheweke minangka hantu kepungkur sing wis tiwas, sing diarani fakultas gelap kasebut lan dheweke kudu ngowahi utawa ditanggung. Dheweke ora wedi lan mratelakake kanggo ngowahi, dening siji sing ngerti. Dheweke miwiti iki, gaweyane. Banjur dheweke ngerti lan tangi lan nggunakake fakultas gambar.

Pas murid kasebut entuk fakultas gambar dheweke ngerti yen fakultas gelap ora bisa ngasilake wujud. Dheweke ngerti yen fakultas gelap wis bisa mbuwang sadurunge dheweke kanthi wujud kanthi nggunakake fakultas gambar, nanging saiki dheweke wis entuk lan sinau nggunakake dheweke, fakultas gelap sanajan isih durung angel dipengeti, ora bisa nggawe wujud. Mbah-mbah-mbahan murid kasebut percaya banget marang awake dhewe lan sinau ora bisa wedi nalika kepungkur. Dheweke marshal acara-acara sing kepungkur supaya sadurunge. Liwat fakultas gambar dheweke menehi formulir sing ana ing kono, lan kanthi siji sing mikir dheweke ngerti dheweke ngadili apa wae. Miturut fakultas gambar dheweke ngemu prekara kepungkur minangka diwakili dening bentuk, lan dheweke ngasilake perkara ing jagad iki utawa ing fakultas gelap, mula ana sing teka. Sing bali menyang jagad diwenehake arah lan tatanan lan nada sing dhuwur. Sing bali menyang fakultas peteng dikalahake, dikontrol, olahan. Miturut fakultas gambar dheweke bisa menehi form menyang peteng lan kanggo nggambar fakultas gelap, nanging dheweke durung bisa ngerti fakultas peteng ing awake dhewe. Minangka murid menehi hakim, ndandani lan ngrampungake prekara kepungkur dheweke bisa dening fakultas gambar kanggo takon babagan bentuk alam sing paling awal lan bisa nglacak babagan macem-macem wujud saka periode wiwitan kanggo nindakake, liwat tahapan berturut-turut, link dening link, liwat kabeh chain jaman évolusi nganti saiki. Kanthi nggunakake fakultas gambar dheweke bisa nglacak kanthi analogi kepungkur lan saiki wujud-wujud sing bakal diwujudake saka alam lan nggunakake fakultas pikiran. Dening fakultas gambar lan kanthi fakultas fokus dheweke bisa nggawe bentuk gedhe utawa cilik. Kanthi nggunakake fakultas gambar, murid bisa nglacak kabeh jinis mental, nanging ora ana ing njero. Kanthi nggunakake fakultas gambar, murid ngerti proses pambentukan manungsa saiki, metempikes, transmigrasi lan reinkarnasi lan bisa nggambarake proses sing dadi murid bakal dadi penguasaan fakultas ing jagad mental.

Murid bisa nyoba kanggo nggambarake awake dhewe lan apa wujude. Nanging kanthi mikir sing ngerti dheweke ngerti yen dheweke durung lair lan sanajan dheweke ngerti "I" dheweke, dheweke ora bisa nggambarake awake dhewe. Murid kasebut nemokake manawa saka upaya pisanan kanggo fokus fokus ing fakultas peteng, sanajan bisa, dheweke ora bisa nemokake dosen gelap amarga perhatian dheweke wis dialihake saka makhluk-makhluk sing digawe saiki nggo kae. Nalika dheweke ngerti iki, dheweke ngerti yen dheweke wis ngindhari fakultas gelap. Dheweke ngerti awake dhewe dadi bayi, kaya janin.

Nganti saiki lan saiki saiki murid ing sekolahan guru uga wis ketemu karo master lan ngerti kehadirane, nanging mung liwat awake dhewe. Murid kasebut ora bisa ngrasakake awak master kanthi mandiri awak fisik lan sanadyan murid kasebut bisa ngerti nalika ana master nanging ora bisa ngerti kanthi jelas karo awak master; amarga awak master ora badan rasa lan ora bisa dirasakake dening indera. Lan murid kasebut durung sinau nggunakake motif motif kanthi bebas saka indera lan nggunakake mung bisa dadi badan master. Nalika murid berjuang karo fakultas gelap master ora bisa nulungi dheweke amarga murid kasebut banjur nguji kekuwatane dhewe, mbuktekake mantep tujuane, ngirimake prekara dhewe, lan menehi pitulung nalika iku bakal nyebabake murid tetep. pati. Nanging nalika murid kanthi mantep lan wani iku wis kabukten tuhu kanthi tujuan lan kanthi nggunakake fokus lan fakultas gambar lan kanthi salah sawijining pamikiran sing wis dingerteni, wis ngindhari fakultas gelap, banjur murid ditampilake master kasusah sing wis diliwati lan tujuan sing wis diwenehake. Dheweke nemokake utawa wis nuduhake yen dheweke wis berjuang yaiku kepinginan sing ora dikendhaleni lan wuta saka jinis manungsa lan kanthi ngalahake kepinginan dheweke nulungi lan menehi semangat kanggo manungsa supaya tumindak bareng karo dheweke.

Saiki murid kasebut ora ngatasi turu; dheweke durung ngalahake pati. Dheweke ngerti yen dheweke ora bisa mati, sanajan dheweke ana ing jero kandungan pati. Dheweke ora berjuang maneh. Dheweke ngenteni kadewasan wektu sing bakal nglairake lair. Dheweke ora bisa ndeleng utawa ngrasakake proses sing bakal ditindakake ing awak fisik, sanajan dheweke bisa ngetrapake proses kasebut. Nanging enggal ana gerakan anyar ing dheweke. Katon yen ana pengaruh anyar cerdas. Dheweke njupuk jiwa mental ing awak fisik, kaya nalika jabang bayi njupuk urip ing jero kandungan. Murid kasebut ngrasakake yen bisa uga njedhul saka awak fisik lan eseman ing endi sing disenengi lan ana ing kekarepan. Nanging dheweke ora. Ana sing entheng lan kepenak sing ana ing njero awake lan awake dhewe sensitif babagan kabeh perkara ing njero alam. Pikirane bakal diwiwiti sadurunge, nanging dheweke ngerti manawa dheweke durung nganggep prekara sing dipikirake. Nalika nyedhaki kelairan, mula pamikiran sing dingerteni wis ana ing dheweke. Fakultas fokus dheweke tetep ing pikirane siji iki. Kabeh prekara sing ana gandhengane karo pikiran iki lan pikiran sing dingerteni yaiku kabeh perkara. Dheweke dadi luwih sadar babagan pikirane siji iki; manggon ing kono, lan nalika awak jasmani bakal nindakake fungsine kanthi prihatin sakabehane ana ing pikirane. Kabungahan lan tentrem iku ana ing njero. Harmony babagan dheweke lan dheweke nyegerake miturut pikirane. Kekuwatan gerakan mlebu ing dheweke. Dheweke seneng ngomong, nanging ora langsung nemoni swara mental. Usahae bisa muni minangka cathetan ing lagu wektu. Lagu jaman mlebu ing awake lan nahan dheweke munggah lan munggah. Pikirane luwih kuwat. Dheweke nyoba maneh kanggo ngomong lan wektu maneh nanggapi, nanging dheweke ora duwe swara. Wektu misale jek banjir. Kekuwatan rawuh lan wicara kasebut lair ana ing awake. Nalika dheweke ujar, dheweke minggat saka fakultas gelap kaya sing ana ing rahim. Dheweke, master, wis munggah.

Pangucapane, swarane, yaiku kelahiran. Menika minggah. Apa maneh dheweke ora bakal nemoni pati. Dheweke ora ngalami. Tetembungane yaiku tembung. Tembung iku jenenge. Jenenge, tembunge minangka keynote lagu sing ditembangake ing saindenging jagad wektu, ngubengi lan meres jagad fisik. Jenengé minangka tema lagu urip sing digawa lan diwantoni saben partikel wektu. Nalika harmoni wektu wis dingerteni, murid kasebut ndeleng awake minangka awak mental. Badan mentalipun minangka badan fakultas, dudu indra. Fakultas fokus dheweke nggunakake kanthi gampang. Kanthi ngerteni, dheweke, awak mental, yaiku salah sawijining pikiran sing dadi murid ing sekolah guru, pikirane sing padha sing nuntun dheweke ing kabeh kesulitan lan dheweke ngerti apa wae; iku fakultas motif dheweke.

Master kayane wis mesthi ora ana. Kalanggengane kayadene ora mung diwiwiti, nanging supaya bisa urip nganti kepungkur. Dheweke dudu awak fisik, dheweke ora kalebu psikis utawa astral. Dheweke dadi badan master, perkara sing dipikirake. Dheweke mikir lan wektu nyetel awake dhewe kanthi pikirane. Dheweke ana ing jagad swarga manungsa, lan nemokake manawa kabeh manungsa ana sing diwakili. Dheweke nemokake, sanajan kabeh manungsa diwakili ing jagad iki, jagad swarga, jagad mental, jagad empu, manawa manungsa pancen terus muncul lan muncul maneh ing sawetara aspek anyar. Yaiku swarga siji sing diowahi dadi siji lan nikmati kanthi beda karo saben muncul maneh lan jagad swarga sapa wae sing diganti kanthi ganti ide sing cocog. Bendara ngerti manawa jagad iki swarga ora bisa dirasakake dening manungsa, saliyane dheweke ana ing bumi, sanajan dheweke gagal nyadari swarga nalika isih ana ing bumi. Dheweke rumangsa manawa swarga manungsa digawe saka pikirane lan pikirane saben mbangun swarga dhewe sing saben wong nyadari yen kekuwatan atine ngiwa awak fisik nalika mati lan digabung karo ideolo sing dadi swarga lan dheweke ngalami ing antarane urip. Master kasebut nyumurupi individu manungsa sing teka lan teka saka swarga, saben ndawakake utawa mbatesi wektu pengalaman miturut miturut sing cocog lan miturut motif sing sinau saka pengalaman lan sebab-sebab sing dialami. Master ngerteni manawa pikiran pribadine urip mikirake awake dhewe kanthi pikirane sing paling dhuwur, minangka pribadine, nanging ora ngerteni manawa beda inkarnasi nalika ana ing swarga. Nanging master durung ngetrapake pikirane nalika teka lan lunga saka swarga.

Bendara ndeleng ing jagad swarga yen wong-wong sing mlebu lan sawise mlebu pati lan miturut cita-cita sing diwakili ing sajrone urip fisik, ora ngerti babagan swarga nalika dheweke ngerti. Pria sing durung lair durung manggon ing swarga, seneng swarga amarga dheweke wis ngerti babagan urip. Sanajan ana makhluk sing urip kanthi sadar lan ing saindenging jagad swarga, nanging wong sing urip ing donya suwarga iki ora ngerti para makhluk iki, lan sajrone tetep dheweke ora ngerti yen ana para master, kajaba panginten para empu wis dadi bagian gegayuhanipun ing gesang fisik. Bendara ndeleng manawa ing jagad swarga manungsa minangka badan pikir, ditarik saka awak fisik; manawa swarga manungsa minangka negara transitory, sanajan negara kasebut luwih nyata tinimbang dheweke urip fisik; yen minangka badan mikir tanpa awak fisik, manungsa nggunakake fakultas gambar lan banjur nggawe jagad swarga; manawa jinis jagad swarga manungsa diputusake kanthi motif pikiran sing nggawe.

Saka kabeh mau, master wis ngerti nalika dheweke dadi murid; saiki wis dingerteni dening dheweke. Jagad swarga sing dadi pikiran minangka manungsa sing ora bisa urip nganti pirang-pirang taun. Wektu ing jagad mental nalika dikembangake dening pikiran fana pancen ora langgeng tanpa dibandhingake karo jaman jagad fisik. Bumi ing negara swarga ora bisa nggunakake fakultas wektu; master ora. Fakultas wektu master digunakke, dening fakultas motif, kaya sing dikira. Nalika dheweke mikir, atom klompok wektu dhewe lan ana gandhengane karo pikirane, lan sing ditemtokake lan disebabake motif. Master nganggep wektu, kommentar lan lakune. Dheweke ngetutake wektu lan ndeleng sirkulasi wiwit wiwitan, aliran tetep saka jagad spiritual, dadi flobding lan bali menyang jagad spiritual. Motif nyebabake komune lan mutusake sing bakal ditindakake, sajrone wektu sing dibutuhake kanggo mujudake lan nggarap ideine.

Bendara mikirake motif motif lan fakultas motif dheweke ngerti motif kasebut sing nyebabake dheweke dadi master. Nalika dheweke rumangsa dadi master, dheweke ngerti manawa dheweke dadi kekarepan ing jamane. Wiwitane, sanajan adoh ing jagading wektu cilik, saiki wis ana ing jagad mental. Dheweke ngerti manawa wis rampung, mula wis dadi wiwitan, lan nggawe unine karo wiwitan. Nanging dheweke ngerti manawa proses proses ora ana ing kene; padha ana ing jagad ngisor.

Motif liyane tinimbang motif sing nyebabake dheweke dadi apa, mula dikandhakake manawa dheweke mikir lan nggunakake fakultas motif. Dheweke wis ngetutake wektu ing wiwitan lan ing ngrampungake, nanging dheweke ora weruh kabeh proses sing dadi master. Dheweke mikir babagan proses lan nggunakake gambar lan fakultas fokus. Mlaku wektu terus. Dheweke ngetutake klompok lan nggawe jagad iki. Donya njupuk minangka form-time, sing dadi masalah, lan wujud sing ditampilake. Atom wektu ngisi formulir, yaiku molekul wektu. Atom wektu ngliwati molekul bentuk; dheweke ngliwati jagad formalan, lan nalika lagi nggawe aliran kasebut dadi fisik. Jagad fisik, minangka jagad bentuk sing katon lan konkrit, terus-terusan dadi terus-terusan tetep ora konkrit lan padhet. Formulir katon lan ilang kaya gelembung, lan wektu sing terus diterusake liwat formulir sing dibuwang ing ndhuwur lan ditanggung. Babagan kasebut lan nggambar yaiku urip lan seda barang-barang sing mlebu jagad fisik. Wujud manungsa ana ing antarane. Dheweke ndeleng garis wujud sing terus-terusan, lulus kanthi perspektif, ngluwihi wates jagad fisik lan pungkasane awake dhewe. Iki formulir utawa umpluk nyebabake awake dhewe. Dening fokus fakultas dheweke ngetrapake dheweke lan ndeleng dheweke minangka wujud utawa bayangan dheweke. Dheweke fokus, lan kabeh saiki banjur dicampur lan sirna ing awak fisik, awak fisik sing saiki, mula dheweke mung bangkit, munggah dadi master.

Dheweke ora ngalami; kalanggengane yaiku sakabehing wektu. Sanajan kabeh wis saya suwe, dheweke isih urip nalika dheweke wis nyembah lan diwenehi jeneng marang awake dhewe, lan nalika dheweke munggah. Awak jasmani ana ing posisi sing padha lan, miturut wektu fisik, ora suwe ana kedadeyan.

Master saiki duwe organisme awak sing lengkap; dheweke ngerti babagan jagad fisik; dheweke nduwe limang fakultas mental lan nggunakake mandhiri. Kang jasmani ngaso; katentreman wis ana; wong iki pindhah. Dheweke, master, minangka badan master, ora saka bentuk awak fisik. Dheweke ana ing fisik, nanging dheweke ngluwihi. Master wis ngerti lan ndeleng master liyane babagan dheweke. Dheweke ngomong dheweke minangka salah sawijining.

Murid sing saiki wis dadi master, urip lan tumindak kanthi sadar ing jagad fisik lan mental. Badan jasmani ana ing jero awak master, amarga jagad fisik kasebut ana ing jero ruangan mental. Liwat utawa nggunakake awak jasmani jagad fisik isih urip kanggo dheweke. Kabeh ing jagad fisik luwih nyata. Srengenge sumunar, manuk-manuk padha ngidung, banyune nembangake melorane bungah, lan alam sing diwujudake nuwuhake master minangka pencipta lan pengawas dheweke. Jagad batin sing dadi dheweke dadi murid saiki kanthi seneng menehi ketaatan lan pamrentah marang master. Sing ora ditrapake dadi murid saiki bakal nuntun lan ngarahake dadi guru. Dheweke ndeleng manawa menyang jagad manungsa, sing wis menehi kamulyan lan njaluk pitulung, mula saiki bisa menehi layanan lan bakal menehi pitulung. Dheweke nyebutake awak fisik kanthi simpati lan welas asih. Dheweke ndeleng minangka prekara sing dheweke wis dadi dhewe.

Kanggo terus.