Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 11 JUNE, 1910. Ora Ana 3

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

Master takon babagan proses sing dadi dheweke, lan nampilake medeni sing dialami dheweke ing sajroning pepeteng nalika dadi murid. Ora ana prekara kasangsaran saiki. Raos ora ilang. Peteng ora ana terror kanggo dheweke, amarga pepeteng tiwas sanajan ora rampung.

Nalika master nyemak owah-owahan dadi, dheweke ngerti perkara sing dadi sababe kabeh kesusahan sing kepungkur lan jantung sing surem, lan ing ndhuwur dheweke wis wungu, nanging dheweke ora bisa dipisah. Bab kasebut yaiku pepinginan sing angel dipengini lan tanpa wujud, saka ngendi lan metu saka ngendi wae lan wujud wedi. Sing ana formless digawe pungkasan.

Ing kana saiki saiki, formulir kaya sphinx turu. Mesthi bisa diarani urip dening wong yen bakal ngucapake tembung panguripan kanggo urip kasebut. Iki minangka sphinx jaman. Kaya kewan setengah manungsa sing bisa mabur; nanging saiki ngaso. Iku turu. Iki minangka perkara sing njaga dalan lan ora ngidini wong sing ora ngalahake.

Sphinx kanthi tenang nyawang, nalika manungsa tetep ana ing coolness saka grumbulan, nalika dheweke nemplek ing pasar, utawa nggawe papan panguripan sing nyenengake. Nanging, kanggo panjelajah urip, kanggo wong sing dadi jagad gurun lan kanthi wani nyoba ngliwati limbah kasebut menyang tlatah liyane, dheweke sphinx kasebut menehi teka-teki, teka-teki alam, yaiku masalah wektu. Manungsa njawab nalika dadi abadi-manungsa sing abadi. Sapa sing ora bisa mangsuli, wong sing ora nguwasani kepiye, sphinx minangka monster, lan dipangan. Dheweke ngatasi masalah kasebut, master pati, ngalahake wektu, ngalahake alam lan dheweke bakal nglumpukake awak sing dikalahake.

Master iki wis rampung. Dheweke wis urip fisik, sanajan dheweke tetep ana; Dheweke wis nelukake pati, sanajan dheweke isih kudu njupuk awak sing bakal mati. Dheweke minangka penguasa wektu, sanajan ing wektu, lan dheweke nyambut gawe kanthi undang-undang. Panguwasa ndeleng manawa nalika lair saka awak fisik, yaiku dinaikane, dheweke wis ngluncurake awak sphinx saka awak fisik, lan sing ora ana formasi; yen ing wujud iki diwujudake tenaga lan kapabilitas kabeh awak kewan ing urip fisik. Sphinx ora fisik. Duwe kekuatan lan wani saka singa, lan kewan; iku duwe kebebasan manuk, lan kepinteran manungsa. Iki minangka wujud sing kabeh pikiran lan bisa digunakake kanthi lengkap.

Master ing jagad fisik lan mental, nanging ora ing donya kepinginan astral; dheweke wis nggawe bisu kanthi ngatasi awak sphinx. Kanggo urip lan tumindak ing jagading astral, mula kudu tumindak awak sphinx, awak sing dikarepake, saiki turu. Dheweke Telpon; dheweke ngucapake tembung kekuwatan. Tangi saka istirahat lan ngadeg ing jejere awak fisik. Iki ana ing bentuk lan fitur sing padha karo awak fisik. Iku manungsa minangka wujud, lan ngluwihi kekuatan lan kaendahan. Munggah karo telpon master lan wangsulan. Iku awak adept, lan adept.

Kanthi tekane urip lan tumindak awak adhem, jagading batin, jagad astral, dirasakake lan katon lan dingerteni, kaya nalika bali menyang badan fisik dheweke master maneh ngerti jagad fisik. Awak adept ndeleng awak jasmani lan bisa mlebu. Master iku liwat kabeh, nanging ora dadi salah siji. Awak jasmani ngerti adhisi sing ana ing njero, sanajan ora bisa ndeleng dheweke. Dhiskusi kasebut ngerti yen master sing wis milih dheweke tumindak lan sing diwenehake, nanging sing ora bisa dideleng. Dheweke ngerti gurune minangka wong biasa sing ngerti nanging ora bisa ndeleng kalbu. Master duwe ing wong loro. Dheweke dadi master ing jagad telu. Badan jasmani tumindak dadi manungsa sing jasmani kanthi fisik, nanging didhawuhi lan diarahake dening adept sing saiki dadi panguasa kasebut. Pandhita tumindak ing jagading astral, jagading pikiran sehat; nanging sanajan tumindak bebas, dheweke tumindak sesuai karo karsane master, amarga dheweke rumangsa duwe master, ngerti kawruh lan kekuwatane, lan ngerti yen luwih becik dipandu dening pikiran master tinimbang saka pengaruh saka indra. Master kasebut tumindak ing jagade dhewe, jagad mental, sing kalebu jagad astral lan jagad fisik.

Kanggo wong sing tumindak ing jagad fisik, katon aneh, yen ora mokal, dheweke kudu duwe telung badan utawa dikembangake dadi telung badan, sing bisa tumindak kanthi kapisah lan ora beda. Kanggo wong sing saiki wis ora mungkin; nanging, minangka manungsa, dheweke duwe telu minangka prinsip utawa badan potensial sing saiki wis dicampur lan ora dibangun, lan tanpa ana salah sawijine wong. Awak jasmani menehi papan ing jagad fisik. Prinsip kepinginan dheweke menehi kekuwatan lan tumindak ing jagad fisik, kaya manungsa. Pikirane menehi kekuwatan pikiran lan akal. Saben iki pancen béda. Yen wis ninggalake, wong liya ora bisa cacat. Nalika kabeh tumindak bareng manungsa dadi kekuwatan ing jagad. Ing negara sing durung lahir ora bisa duwe badan fisik, utawa kepinginan, utawa atine, tumindak kanthi cerdas lan mandiri saka loro liyane, lan, amarga dheweke ora ngerti awake dhewe tinimbang awake lan kepinginan, dadi aneh yen dheweke , minangka pikiran, bisa tumindak kanthi mandiri lan cerdas sacara selain saka kekarepan lan awak fisik.

Kaya sing wis dingerteni ing artikel sadurunge, manungsa bisa uga nganggep kekarepan utawa pikiran, supaya bisa tumindak kanthi cermat lan tumindak kanthi mandiri awak fisik. Apa sing saiki kewan ing manungsa bisa uga dilatih lan dikembangake dening pikiran sing tumindak lan ana ing njero, saengga bakal dadi entitas bebas saka awak fisik. Perkembangan utawa lair saka kepinginan dadi awak sing pikiran lan tumindak, padha karo pikiran manungsa saiki dadi jasad fisik, yaiku adhem. Printer ora biasane ngrusak utawa ninggalake awak fisik; dheweke nggunakake kanggo tumindak ing jagad fisik, lan sanajan bisa tumindak mandiri kanthi mandiri awak lan bisa bebas kanthi bebas sanajan ora adoh saka kono, mula, iku minangka bentuk dhewe. Nanging badan kepinginan manungsa mung minangka prinsip lan tanpa wujud sajrone uripe.

Katon aneh yen kepinginan manungsa bisa dikembangake lan lair, lan bentuk kepinginan kasebut bisa tumindak kanthi misah saka awak fisik, lan uga pikiran bisa tumindak minangka awak sing beda sacara mandiri. Nanging, ora ana sing aneh maneh yen wanita kudu nglairake anak lanang sing katon rupa lan tendensi beda karo awake dhewe lan bapake.

Daging lair saka daging; kepinginan lair saka kepinginan; pikiran lair saka pikiran; saben badan lair saka alam dhewe. Lair muncul sawise konsepsi lan kematangan awak. Sing bisa dingerteni yen bisa diwujudake.

Awak fisik kaya wong sing turu. Kekarepan ora tumindak ngliwati; pikiran ora tumindak liwat; ora bisa tumindak dhewe. Yen bangunan diobong lan geni, daging kasebut ora ngrasakake, nanging yen kobong kasebut ngrasakake saraf, dheweke kaget kepinginan lan nimbali tumindak. Kepinginan sing tumindak liwat pikiran sehat nyebabake awak fisik kanggo ngalahake wanita lan bocah-bocah, yen ngadeg kanthi cara lolos menyang papan sing aman. Nanging yen, nalika mlaku, tangisan bojo utawa anak kudu tekan jero ati lan wong kasebut cepet-cepet ngluwari lan ngluwari nyawane kanggo nylametake dheweke, iki wong mental, sing ngatasi kepinginan kejem lan nuntun kekuwatane , supaya liwat awak fisik menehi upaya kanggo ngluwari. Saben wong beda saka liyane, nanging kabeh tumindak bebarengan.

Yen pandhita, sing padha karo awak fisik kudu mlebu lan tumindak ing awak fisik ora beda maneh yen sel getih putih awak kudu ngliwati sel liyane utawa jaringan konektip awak, nanging dheweke nindakake . Ora luwih aneh yen sawetara intelijen sing dadi kontrol medium kudu tumindak ing awak medium utawa muncul saka bentuk sing béda lan kapisah; nanging bebener kedadeyan kasebut wis dibuktekake dening sawetara wong ilmu sing bisa.

Bab sing aneh kudu ora disepelekake. Pernyataan sing aneh kudu digatekake kanggo apa sing cocog; ora prelu ngomong apa sing ora dingerteni, kaya ora nesu utawa ora mungkin. Bisa uga diarani ora masuk akal dening wong sing wis nyawang saka kabeh sisih lan ora ana prasangka. Sapa sing ora bisa nolak ujar sing penting tanpa nggunakake akal, ora nggunakake prerogatif minangka wong liya.

Wong sing dadi master ora mbengkongake upaya atine supaya dadi pengaruhe kanthi ngembangake badan kepinginan. Dheweke nggawe kabeh upaya kanggo ngatasi kepenginan lan ngetrapake kekarepan dheweke. Nuli dijlentrehake manawa wong sing dadi master ora luwih kepenak. Alasan kasebut yaiku kanthi dadi pikiran sing dipikirake bakal luwih aman karo kepinginan tinimbang nalika awak fisik; kanggo awak sing kepéngin, minangka pandhita, sing tumindak ing jagad jero lan astral saka pikiran sehat duwe daya luwih akeh tinimbang pikiran tinimbang awak sing ora duwe kabentuk, dene pikiran manungsa tumindak ing awake dhewe ing jagad fisik. Nanging nalika manungsa ngupayakake upaya kanggo mlebu ing jagad mental kanthi intel lan cerdas, lan sawise dheweke mlebu, dheweke nindakake kekuwatan sing ditindakake dening aspirant kanggo adeptship, kanthi kekarepan kepinginan. Wong sing dadi master dadi luwih ngerti lan urip kanthi sadar ing jagad mental, banjur mudhun menyang jagading pangerten saka pandhita, sing banjur ora duwe kekuwatan marang dheweke. Pikiran adike sing durung lahir duwe perjuangan sing ora padha karo awak kepinginan sing lengkap, yaiku adhiri, lan mulane wong sing wis dadi pangreten ora bisa dadi master ing jaman evolusi kasebut.

Iki ditrapake kanggo balapan wong kaya saiki. Ing jaman mbiyen lan sadurunge kepinginan wis entuk ketinggalan ing pikirane manungsa, cara pangembangan alami sawise inkarnasi menyang awak fisik yaiku, badan kepinginan dikembangake lan dilahirake lan saka awak fisik. Banjur pikiran bisa, kanthi upaya kanggo ngurus awak kepinginan kasebut bisa dilahirake liwat awak kepinginan sing adhem, amarga lair saka awak fisik. Minangka balapan wong saya maju lan pikiran luwih akeh dikuasai dening kepinginan wong-wong sing dadi pandhita tetep tetep lan ora bisa dadi master. Kanthi kelairan lomba Aryan, kesulitan saya tambah. Balapan Aryan duwe karep minangka prinsip lan kekuwatan sing dominan. Kepinginan iki ngontrol pikiran sing dikembangake.

Pikiran yaiku prekara, perkara, kekuwatan, prinsip, entitas, sing dikembangake liwat kabeh balapan liyane, saka jaman wiwitan sing wis ana ing jagad nyata. Pikirane babagan pangembangane, ngliwati balapan, lan dikembangake liwat balapan.

Badan fisik minangka balapan kaping papat, sing diwakili ing zodiak dening libra ♎︎, jinis, lan siji-sijine balapan sing katon manungsa, sanajan kabeh balapan liyane sing ana ing njero lan babagan fisik. Kepinginan minangka balapan kaping lima, sing dituduhake ing zodiak dening tandha scorpio ♏︎, kepinginan, sing ngupayakake ngetren kanthi wujud fisik. Lomba sing nomer lima, iki kudu dikendhalekake dening pikiran ing wektu sing luwih dhisik lan utamane nalika ngetrapake badan-badan fisik kasebut biasane diarani balapan Aryan. Nanging, pikiran ora nguwasani lan ngontrol kepinginan lan dadi luwih kuat, kepinginan bakal ngatasi lan nempatake pikiran menyang awake dhewe, saengga saiki wis munggah. Dadi, pikiran wong sing kerja kanggo adepthip dicekel ing awak adept, kaya pikiran manungsa saiki ditahan ing omah penjara awak fisik. Lomba kaping lima, yen dikembangake kanthi alami nganti kebak, bakal dadi balapan piwulang. Pikirane manungsa sing tumindak kanthi bebas, lan dikembangake kanthi lengkap, dadi utawa bakal dadi balapan kaping enem, lan dituduhake ing zodiak kanthi tandhing tandha tandhing ♐︎, dikira. Balapan kaping enem wiwit ing tengah lomba kaping lima minangka balapan kaping lima diwiwiti ing tengah balapan kaping papat, lan nalika balapan kaping papat diwiwiti ing tengah lomba katelu.

Balapan kaping lima durung rampung kanthi lengkap, amarga kepinginan tumindak liwat manungsa ora dikembangake. Mung wakil saka balapan kaping lima yaiku panampa, lan dudu fisik nanging badan sing dikembangake kanthi lengkap. Balapan kaping enem bakal dadi badan sing dipikirake, dudu badan fisik utawa kepinginan (adept). Balapan kaping enem yen wis maju bakal dadi balapan empu lan balapan kasebut saiki diwakili para tuan. Pakaryan master yaiku kanggo mbiyantu wong-wong sing ngasuh manungsa kanthi nggayuh upaya kanthi nggayuh ing jagad mental, yaiku jagad pribumi. Balapan Ayran, yaiku balapan fisik, luwih saka setengah lare.

Ora ana garis demarkasi sing tepat ing ngendi siji balapan rampung utawa balapan liyane diwiwiti, nanging ana tandha-tandha sing beda miturut urip manungsa. Tandha kaya ngono digawe saka prekara-prekara sing ana ing uripe manungsa lan ana ing babagan owah-owahan kaya sing wis kacathet ing tulisan minangka sejarah utawa ditandhani kanthi cathetan ing watu.

Penemuan Amerika lan pendaratan Pilgrim menehi tandha wiwitan pambentukan balapan gedhe kaping enem. Saben balapan gedhe berkembang ing bawana dhewe lan nyebar dadi cabang ing saindenging jagad. Pendaratan Pilgrim minangka kebangkrutan fisik, nanging menehi tandha wiwitan kanggo jaman anyar ing pambentukan pikiran. Fitur karakteristik lan dominan balapan kaping enem, sing diwiwiti ing Amerika lan saiki tuwuh ing Amerika Serikat lan liwat Amerika Serikat. Panginten menehi ciri kanggo balapan sing kabentuk ing Amerika Serikat, amarga kepinginan minangka fitur dominan balapan kalima sing lair ing Asia, nyebar ing saindenging jagad lan wis nganggo ing Eropa.

Jinis jinis pamikiran sing bakal menehi macem-macem fitur lan jinis fisik kanggo balapan kaping papat saka balapan nomer enem utawa pemikiran, sing bakal beda karo gaya Mongolia saka Kaukasian. Para balapan duwe musim lan nglakokake kursus kanthi alami lan miturut hukum, amarga ana siji musim diterusake liyane. Nanging sing ana ing balapan sing ora kaya ngono, ora kudu mati bareng balapan. Sawijining balapan mlayu, balapan tiwas, amarga ora entuk kamungkinan. Lomba sing bakal, kanthi usaha individu, bisa entuk apa sing bisa kanggo balapan kasebut. Mula, wong bisa berkembang dadi penganggep amarga dheweke duwe kekuatan balapan ing mburine. Siji bisa dadi master amarga dheweke duwe kekuwatan mikir. Tanpa kepinginan, ora bisa dadi kepinteran; karo, dheweke bisa. Tanpa kuwasa mikir ora bisa dadi master; dening mikir, dheweke bisa.

Amarga pikiran kerja ing jagad kepinginan lan kepinginan; amarga kepinginan duwe dominan ing pikiran; amarga wektu wis lulus kanggo manungsa nyoba kanthi pangembangan alam supaya dadi pengaruhe, mula dheweke ora nyoba dhisik kanggo adepthip dhisik. Amarga manungsa ora mungkin tuwuh saka adeptship lan dadi master; amarga balapan anyar minangka salah sawijining pamikiran; amarga dheweke bisa uga aman kanthi awake dhewe lan wong liya kanthi mikir lan amarga dheweke bisa dadi luwih akeh layanan kanggo awake dhewe lan lomba kanthi nggayuh kemungkinan balapan, luwih becik kanggo wong sing ngupaya kemajuan utawa nggayuh supaya awake dhewe mikir karo golek lawang mlebu sekolah guru, lan ora sekolah ing pariwara. Kanggo nyoba adepthip saiki, kaya nandur pari ing pungkasan mangsa panas. Bakal njupuk oyod lan bakal thukul, nanging ora bakal sampurna lan bisa dipateni utawa dibuwang karo frosts. Yen ditanem ing musim sing tepat ing musim semi bakal tuwuh kanthi alami lan bakal tuwuh terus. Pangarep-arep tumindak ing pikiran kaya frost ing gandum sing ora garing, sing dheweke garing ing kulit.

Nalika manungsa dadi master, dheweke wis ngliwati kabeh sing dienggo adesi kasebut nanging ora kanthi cara sing berkembang. Pandhita kasebut tuwuh liwat pikiran sehat-sehat. Pikiran kasebut tuwuh minangka master liwat fakultas. Panca intine dipahami ing fakultas. Apa sing dilalekake karo manungsa sing dadi pandhita, lan sing dialami ing jagad pangerten liwat kekarepane, murid saka tuane ngliwati mental, ngatasi kepinginan dening pikiran. Ing ngatasi kepinginan kanthi pikiran, kepinginan diwenehake wujud, amarga pikirane menehi wujud kepinginan; kepinginan kudu nggawe wujud miturut pamikiran yen pikirane ora bakal wujud. Dadi, yen master dening fakultas dheweke nyemak proses saka mula dadi murid, dheweke kepengin duwe tumindak lan form kasebut ngenteni tumindak kasebut.

Kanggo terus.


Figure Tokoh iki bakal ditampilake ing Juli ngetokake Sabda.