Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 11 SEPTEMBER, 1910. Ora Ana 6

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Rampung.)

ING subyek babagan kabersihan, siji bisa sinau babagan panganan. Sapa sing mlebu sekolah sing dadi guru kudu sinau apa sing dadi panganan, lan apa jenis lan jumlahe sing kudu dijupuk. Jenis panganan sing dibutuhake, kudu diwiwiti, bakal gumantung marang kekuwatan pencernaan lan asimilatif. Sawetara mung entuk macem-macem panganan. Sawetara bisa entuk macem-macem panganan saka sithik pangan. Wong lanang ora perlu nganggu apa gandum sing ora diresiki, nasi, daging, iwak utawa kacang, dadi panganan sing cocog kanggo dheweke. Kejujuran bakal ngomong apa sing kudu dipangan. Jinis panganan sing dibutuhake kanggo sawijining siswa sing dipilih ing sekolah master minangka tembung lan pikirane.

Tembung lan pikirane gampang banget kanggo umume wong, nanging bakal ditindakake kanggo murid kasebut. Dheweke apa sing dibutuhake. Tembung lan pikirane minangka panganan sing bisa digunakake nalika wiwitan lan tembung lan pikirane bakal digunakake wiwit jaman saiki, yen dheweke luwih saka manungsa. Saiki, tembung ora ana regane lan mung swara kosong, lan pikirane ora bisa nemu pangarep-arep, lan ora bisa dilewati karo pikiran. Nalika siji sinau tembung lan sinau artine, dheweke banjur dadi panganan. Nalika dheweke bisa ndeleng perkara anyar lan barang-barang lawas ing tembung kasebut, dheweke butuh urip mental sing anyar. Dheweke wiwit mikir, lan nyenengake ing pikirane minangka panganan. Dheweke duwe panggunaan anyar kanggo saluran pencernaan mental.

Saiki, pikirane manungsa ora bisa nyerna tembung lan pikiran asimilasi. Nanging kanggo nindakake iki ora dadi wong sing bakal dadi murid. Tembung lan pikirane minangka panganan dheweke. Yen ora bisa nggawe awake dhewe, dheweke kudu nggunakake kaya sing wis ana. Pikiran njupuk, sirkulasi, pencernaan lan asimilasi panganan kanthi maca, ngrungokake, ngomong, lan mikir. Umume wong mbantah kanggo njupuk obat-obatan lan barang beracun lan ora bisa dibantah minangka panganan karo sup, salad lan daging, supaya bisa nyebabake cedera lan mbutuhake dokter; nanging dheweke bakal maca kanthi irah-irahan kuning lan kertas kulawarga paling anyar, kanthi rapes, pembunuhan, cengkok, korupsi lan nyembah babagan kasugihan lan ekskresi paling anyar. Dheweke bakal ngrungokake pitenah lan nyalahake wong liya, seneng karo gosip ing meja teh utawa kertu, ing opera utawa sawise pasamuwan, lan dheweke bakal nglampahi wektu sing aneh kanggo ngrancang penaklukan sosial, utawa mikirake usaha bisnis anyar mung watesan hukum; Iki liwat bagean sing luwih gedhe ing wayah awan, lan ing wayah wengi impene yaiku apa sing wis dirungokake lan dipikir lan dilakoni. Akeh prekara sing apik wis rampung lan wis ana akeh pikiran sing apik lan tembung sing apik. Nanging pikirane ora tuwuh panganan sing campuran banget. Kaya badan manungsa digawe saka panganan sing dipangan, mula pikiraning manungsa kalebu tembung lan pikirane. Sawijining wong sing bakal dadi murid sing butuh butuh panganan sing sederhana saka tembung sing jelas lan pikirane sing apik.

Tembung minangka titah saka jagad iki, lan pikirane minangka semangat sing ana ing pikiran kasebut. Kabeh perkara fisik katon dadi tembung, lan pikirane urip tetep ana. Nalika salah sawijining wis sinau babagan kebersihan lan panganan, nalika bisa mbedakake babagan beda pribadine lan wong sing manggon ing kono, awake bakal duwe makna anyar kanggo dheweke.

Wong wis ngerteni kekuwatan utawa pikirane lan dheweke nggunakake, sanajan kanthi cepet. Sawise nemokake kekuwatan raksasa, dheweke seneng ndeleng perkara kasebut, lan ora takon babagan sing bener. Bisa uga nyebabake rasa lara lan rasa sedhih sadurunge ngerti yen pamikiran bisa tumindak mbebayani uga apik, lan luwih gawe piala tinimbang sing apik bakal ditindakake kanthi nggunakake pamikiran minangka daya sing obah kajaba proses pamikiran wis dingerteni, ukum sing ngatur dheweke netepi. lan wong-wong sing nggunakake kekuwatan kasebut gelem njaga ati sing resik lan ora goroh.

Panginten minangka kekuwatan sing nyebabake manungsa urip saka urip tumuju urip. Panginten iku sababe saka manungsa saiki. Panginten yaiku kekuwatan sing nggawe kahanan lan lingkungane. Pikirane nyedhiyakake dheweke kerja lan dhuwit lan panganan. Panginten minangka tukang omah nyata, kapal, pemerintah, peradaban, lan jagad iki dhewe, lan rumangsa urip ing kabeh mau. Panginten ora katon dening mripate manungsa. Manungsa ndeleng mripate sing dipikirake; dheweke bisa ndeleng pangira sing urip ing prekara-prekara mau. Panginten minangka pekerja sing tetep. Panginten bisa digunakake sanajan ing pikiran sing ora bisa ndeleng pamikiran babagan perkara sing wis dibangun. Minangka manungsa ndeleng pamikiran, prekara-prekara dadi nyata lan nyata. Sing ora bisa ngira-ngira perkara kasebut kudu nglayani jagad nganti bisa, mula dheweke bakal dadi karyawan lan panginten dadi master lan ora digawa kanthi buta. Manungsa kuwi dadi budi pikir, sanajan dheweke rumangsa dadi bendarane. Struktur sing gedhe katon ing pamrentah, kali bisa diganti lan bukit sing dikepengini, pamrentah digawe lan dirusak dening pikirane, lan dheweke rumangsa minangka pemikir. Dheweke ilang; lan dheweke teka maneh. Maneh nggawe, lan maneh ilang; lan asring rawuh, dheweke bakal diremehake, nganti sinau ngerti pamikiran lan urip ing pikirane, nanging ora kalebu ekspresi.

Otak manungsa yaiku rahim nalika dheweke nglairake lan nglairake pikirane. Kanggo ngerti pamikiran lan alam pamikiran, wong kudu nganggep prekara sing dipikirake lan mikir babagan lan tresna lan tetep bener, lan nyambut gawe kanthi cara sing sah sing bakal diwedharake dening subjek kasebut. Nanging dheweke kudu bener. Yen dheweke ngidini otak bisa nglipur topik pamikiran sing ora cocog karo salah sawijining pilihan, dheweke bakal dadi kekasih akeh lan bakal mandheg dadi kekasih sing sejati. Putrine bakal dadi kuciwane. Dheweke bakal mati, amarga mikir ora bakal ngakoni dheweke menyang rahasia. Dheweke ora bakal sinau kekuwatan lan tujuan pamikiran sing sejati.

Sawijining wong sing bakal mikir mung kapan lan ana sing kepingin mikir, utawa wong sing mikir amarga iki minangka bisnis sing kudu dipikirake, ora mikir tenan, yaiku, dheweke ora ngliwati proses mbentuk pikirane kaya sing kudune kabentuk, lan dheweke ora bakal sinau.

Pikirane ngliwati proses konsepsi, gestasi lan lair. Lan yen wong ngandhut lan nglairake pikiran sajrone gestasi lan bakal lair, mula dheweke bakal ngerti babagan kekuwatan pikiran, lan pikiran kasebut kalebu. Kanggo nglairake pikirane, siji kudu melu ngeling-eling lan kudu mikir babagan iki, nganti ati lan otake anget lan nuwuhake kekarepan mau. Iki bisa mbutuhake pirang-pirang dina utawa pirang-pirang taun. Nalika isine menehi wangsulan tumrap pikirane brooding, otak dheweke cepet-cepet lan dheweke ngandhani subjek kasebut. Angen-angen kasebut minangka katerangan ilokasi. Prekara kasebut dingerteni dheweke, saengga. Nanging dheweke durung ngerti. Dheweke mung kuman kawruh, germik pikiran sing cepet. Yen ora ngopeni iku kuman bakal mati; lan nalika dheweke ora ngrawat kuman sawise germ, dheweke bakal bisa nyisipake pamikiran; otake bakal dadi mandap, mandheg. Dheweke kudu ngliwati periode gestasi pamikiran lan nggawa nalika lair. Akeh wong sing ngandhut lan nglairake pikirane. Nanging sawetara wong sing bakal nandhang sangsara kanthi becik lan bisa ngasilake kanthi apik, mula isih kurang sing bisa utawa bakal ngetutake proses pangembangan kanthi sabar, eling lan cerdas nganti lair. Nalika dheweke bisa ngetrapake, mula bisa rumangsa ora tahan.

Wong-wong sing ora bisa nduwe pikiran lan ndherek kabeh babagan pangowahan lan jaman pangembangan lan nonton kelahiran lan wutah lan kekuwatane, ora kudu ngrusak pikiran lan tetep ora diwiwiti dening penyesalan lan pengarepan sing ora ana guna. Ana cara sing siap supaya bisa dadi diwasa kanggo dipikirake.

Cara liya sing bisa nggawe awake dhewe diwasa lan cocog kanggo dipikirake yaiku, pisanan, kanggo ngetrapake lan ngetrapake ngresiki kanthi ringkes ing ati, lan bebarengan sinau babagan tembung. Tembung mung sethithik kanggo wong biasa. Dheweke tegese akeh kanggo wong sing ngerti kekuwatan pamikiran. Tembung sing kalebu pikiran sing dipasang. Iki minangka pikiran sing ditulis. Yen ana wong sing bakal njupuk tembung lan nylekit, tembung sing dijupuk bakal ngucapake. Bakal nuduhake marang wujud lan kepiye carane digawe, lan tembung sing sadurunge dheweke ana swara kosong bakal menehi artine minangka pahala kanggo nelpon kasebut ing urip lan menehi memitran. Siji tembung sawise liyane dheweke bisa sinau. Lexicons bakal menehi dheweke kenalan kanthi tembung. Penulis sing bisa nggawe dheweke bakal nempatake dheweke ing sikil sing luwih akrab. Nanging dheweke kudu milih banjur dadi tamu lan kanca. Dheweke bakal ngerti dheweke amarga dheweke seneng karo perusahaane. Kanthi mangkono tegese manungsa bakal canggih lan siyap nglairake.

Akeh subjek sing kudu teka ing jagad, nanging pria durung bisa nglairake. Akeh sing ngandhut nanging sawetara sing lair kanthi bener. Pikirane pria yaiku bapak sing ora gelem lan otak lan atine ora bisa dipercaya. Nalika otak wong ngandhut, dheweke seneng lan gestasi wiwit diwiwiti. Nanging umume pikir kasebut isih lair utawa ora bisa dipilih amarga pikiran lan otak ora bener. Pikirane sing dikandung lan sing kudu teka ing jagad iki lan diwujudake kanthi pas, kudu mati asring amarga wong sing nindakake iku wis nate ngrusak awake dhewe. Merga kekuwatane, dheweke wis nggawe perbuatane dhewe lan ngrampungake kekuwatan supaya bisa ngrampungake. Supaya wong sing bisa nggagas jagad iki mikir sing apik lan apik, nolak dheweke lair lan nimbulake monstrositas ing papan kasebut sing ora bisa ngatasi lan ngrusak. Prekara-prekara sing angel banget iki bisa nemokake lemah sing ana ing pikiran liyane sing mentingake awake dhewe lan gawe piala ing donya iki.

Umume wong sing mikir mikir mikir kabeh. Dheweke ora bisa utawa ora nglairake pikirane. Bojone mung minangka lapangan sing disiapake pikirane sing isih lair lan pikirane sing abortive utawa liwat pikirane wong liya. Ora akeh wong lanang ing jagad iki sejatine pemikir. Pamikir kasebut nyengkuyung pikirane sing digarap lan dibangun ing lapangan pikiran liyane. Prekara-prekara sing disalahake dening wong lan sing dianggep dheweke, dudu pikirane sing sah; yaiku, dheweke ora dikandung lan diwenehi lair. Akeh kebingungan bakal mandheg amarga wong mikirake pirang-pirang perkara lan nyoba mikir luwih akeh babagan perkara sing luwih sithik.

Badan siji ora kudu disengiti, uga ora dihormati. Iki kudu diurus, dihormati lan dihargai. Badan manungsa dadi lapangan perang lan penjajahan, pendopo persiapan inisiatif, ruang tiwas, lan rahim lair menyang saben donya. Awak jasmani dhewe lan kabeh iki.

Sing paling gedhe lan mulya, fungsi sing paling rahasia lan suci sing bisa ditindakake dening manungsa kanggo nglairake. Ana macem-macem jinis kelahiran sing bisa diwenehake kanggo awak manungsa. Ing kahanan saiki, bisa menehi lair kanthi fisik, lan ora mesthi cocog kanggo pakaryan kasebut. Awak jasmani uga bisa nglairake awak sing sehat, lan liwat awak fisik uga bisa dadi awak master lan badan mahatma.

Badan jasmani dikembangake lan dijlentrehake ing wilayah panggul lan lair saka papan seks. Awak adep dikembangake ing wilayah weteng lan ngliwati tembok weteng. Awak master digawa ing njero ati lan ambegan. Badan mahatma digawa ing endhas lan lair liwat gendheng tengkorak. Awak jasmani lair menyang jagad fisik. Awak adept lair ing jagading astral. Badan master lair ing jagad mental. Badan mahatma lair menyang jagad spiritual.

Wong sing duwe budi sing serius nate takon babagan kemungkinan apa ana sing kaya adhiri, master utawa mahatmas, nanging saiki percaya manawa kebutuhan nuntut kasebut lan manawa bisa uga ana kemungkinan, bakal nesu marang obyek kasebut nalika ujar manawa pratelan sing dilahirake liwat tembok weteng , master wis lair saka jero ati lan yen difma kasebut dilahirake tengkorak. Yen ana pandhita, master lan mahatmas, mesthine bakal ana ing sawetara cara, nanging kanthi cara sing gedhe, mulia lan unggul, lan dadi siji sing dadi kekuwatan lan kamulyan. Nanging kanggo mikir yen lair liwat awak kanca utawa awak dhewe, pamikiran kasebut gawe kaget kanggo kepinteran siji lan pratelan kasebut pancen ora dipercaya.

Wong sing katon kaya ngejut iki ora bisa disalahake. Pancen aneh. Nanging lair fisik kaya aneh liyane. Nanging yen dheweke bakal kelingan ing jaman kanak-kanak ing awal bocah, bisa uga kelingan manawa dheweke ngalami kejut banget. Pikirane kurang prihatin karo tampilan awake dhewe lan jagad sekitar. Dheweke ngerti manawa dheweke urip lan dheweke asale saka endi wae lan konten nganti pikirane nganti ana bocah liyane sing njelasake, lan banjur dheweke ora gelem takon marang ibu. Wis dina-dina kepungkur; kita manggon ing liyane saiki. Nanging, sanajan luwih tuwa, kita isih bocah. Kita manggon; kita ngarepake pati; kita ngarepake kekebalan. Kaya bocah-bocah, mesthine kita bakal ana ing pirang-pirang cara, nanging ora bisa mikir babagan iki. Wong gelem dadi abadi. Pikiran lepak ing pikirane. Gereja-gereja ing jagad iki minangka monumen tumrap kekarepan jantung. Kados nalika bocah-bocah, andharan, akal lan sinau sing apik bakal dirasakake nalika krungu kelahiran awak sing abadi. Nanging pikirane dadi luwih gampang nalika kita tambah tuwa.

Murid tuane ngormati awake awake beda-beda tinimbang nalika dheweke isih anak ing jagad iki. Nalika ngresiki ati kanthi jujur, lan ora bakal ngapusi, ati dadi rahim, lan kanthi murni ing pikirane, dheweke mikir; dheweke ngandhani master; Yaiku konsepsi sing ora sopan. Ing konsepsi, jantung dadi rahim lan nduwe fungsi rahim. Ing wektu kasebut, organ awak duwe hubungan sing beda karo saben liyane tinimbang konsepsi fisik. Ana proses analog ing kabeh tata krama nalika lair.

Badan jasmani jarang ditemokake nalika kesucian. Biasane wis ana, amarga dikandung tumindak ala, lair saka rasa lara lan wedi, lara lan lara. Yen badan-badan fisik bisa dikandung ing kesucian, dileksanakake ing wektu gestasi supaya lair ing kesucian, lan banjur kanthi cerdik dikepengini, ana wong sing duwe kekuwatan fisik lan kekuwatan sing bakal mati bisa angel nggayuh dheweke.

Kanggo awak fisik dikandung ing kesucian, wong lanang lan wadon kudu ngliwati wektu pacoban mental lan persiyapan awak sadurunge konsepsi kudu diidini. Yen awak fisik digunakake kanggo legitimatized utawa pelacuran liyane, iku ora pantes kanggo nyipta badan-badan manungsa sing pantes menyang jagad iki. Sawetara wektu durung badan bakal teka ing jagad kaya saiki. Pikir sing ati-ati ngupaya badan sing cocog kanggo nyipta. Nanging kabeh badan manungsa minangka pikiran kanggo ngenteni kesiapane mlebu. Badan fisik sing beda lan pantes kudu siyap lan ngenteni pikiran sing unggul kanggo balapan anyar sing bakal teka.

Sawise konsepsi fisik lan sadurunge jabang bayi njupuk urip anyar, mula nemokake hamung ing kolom. Sawise wis nemokake urip lan nganti lair, panganan diwenehake dening ibu. Liwat getihé janin disusoni saka jantung ibune.

Ing konsepsi sing ora normal, ana owah-owahan hubungane organ. Ing konsepsi sing ora apik, nalika jantung wis dadi rahim kanggo nyiapake awak master, sirah dadi jantung sing dipakani. Mikir master sing dikandung ing jero ati wis cekap kanggo awake dhewe nganti awak sing tuwuh butuh urip anyar. Banjur sirah, minangka jantung, kudu menehi panganan sing bakal nggawa awak sing anyar. Ana sirkulasi pamikiran antarane jantung lan sirah amarga ana ing antarane janin lan jantung ibune. Jabang bayi minangka awak fisik lan diwenehi nutrisi getih. Badan bageyan minangka badan sing dipikirake lan kudu disuguhake pamikir. Panginten yaiku panganan lan panganan sing dipasihan awak master kudu murni.

Nalika jantung wis cukup ngresiki, dheweke nampa gaya germis sing isih urip. Banjur ana sinar srengenge kanthi ambegan sing ngrusak kuman ing njero ati. Nafas sing kaya mangkene yaiku ambegan bapak, master, pikiran sing luwih dhuwur dhewe, ora ana gandhengane. Iki minangka napas sing disandhangake ing ambegan paru-paru lan mlebu jantung lan mudhun kuman. Awak master munggah lan lair liwat ambegan.

Badan mahatma dikandung ing sirah nalika kuman lanang lan wadon ing awak sing padha, ana sing ditemoni sinar saka ndhuwur. Nalika konsepsi gedhe iki kedadeyan, endhas dadi rahim nalika dikandung. Kaya dene pangembangan janin rahim dadi organ sing paling penting ing awak lan kabeh awak nyumbang kanggo mbangun, mula nalika jantung utawa sirah tumindak dadi rahim, kabeh awak digunakake utamane lan utamane kanggo menehi dhukungan. jantung lan sirah.

Jantung lan sirah manungsa durung siap dadi pusat operasi kanggo badan master utawa mahatma. Saiki dheweke dadi pusat sing lair saka tembung lan pikirane. Atine utawa sirah manungsa kaya ing rahim, nalika nglairake lan nglairake barang-barang kelemahane, kekuatan, kaendahan, kekuwatan, katresnan, tumindak angkara, kosok lan kabeh sing ana ing jagad iki.

Organ-organ generative minangka pusat procreation. Sirah minangka pusat kreatif awak. Bisa digunakake kanggo wong kaya ngono, nanging sing nggawe awake kasebut minangka kandungan tumitah kudu ngormati lan ngurmati kaya ngono. Saiki, pria nggunakake otak kanggo tujuan cabul. Yen ora dienggo, endhase ora bisa ngalahake pikiran sing gedhe utawa apik.

Sawijining wong sing milih dheweke dadi murid ing sekolah sing dadi guru, lan uga kanggo tujuan urip sing mulya, bisa uga mikirake ati utawa sirah minangka fashioners lan papan lair ing pikirane. Sawijining wong sing wis nganggep awake dhewe sing ora urip, yaiku wong sing ngerti yen ati utawa endhas iku kudune suci, ora bisa urip maneh ing jagad sensitif. Yen dheweke nyoba nindakake loro-lorone, ati lan sirahe bakal dadi papan laku cabul utawa laku jina. Avenues sing nyedhaki otak yaiku saluran sing mlebu pikirane ora kena nuroni. Pikiran kasebut kudu dijaga. Cara kanggo nyegah dheweke yaiku ngresiki ati, milih subyek pamikiran sing pantes lan ngomong kanthi bener.

Setuju, master lan mahatmas bisa dijupuk minangka subjek sing dipikirake lan bakal entuk manfaat kanggo pemikir lan balapane. Nanging subjek kasebut bakal migunani kanggo wong sing mung nggunakake alesan lan keputusan sing paling apik. Ora ana prekara sing digawe babagan prakara iki sing kudu ditampa kajaba mung nrenyuhake pikiran lan ati sing bener, utawa kajaba diwujudake lan diandharake karo pengalaman lan pengamatan babagan urip, lan katon kaya cocog karo kemajuan, evolusi lan pangembangan. saka manungsa.

Artikel sadurunge babagan iklan, master lan mahatmas bisa uga ana mupangat kanggo wong sing duwe keputusan sing apik, lan dheweke ora bisa ngrusak dheweke. Dheweke bisa uga mupangate wong akeh yen dheweke bakal ngrungokake saran sing diwenehake lan ora nyoba nindakake perkara sing diwaca saka sing diwaca nanging sing durung ditulis.

Donya wis dilaporake babagan adhik, master lan mahatmas. Dheweke ora bakal terus kehadirane marang manungsa, nanging bakal ngenteni nganti bisa urip lan tuwuh ing kono. Lan wong bakal urip lan tuwuh dadi ana.

Kaloro donya ngupaya mlebu utawa ngenali ing pikiran manungsa. Manungsa saiki wis nemtokake sapa sing bakal dipilih karo jagad iki: jagad astral pikiran utawa jagad mental. Manungsa ora pantes mlebu salah siji, nanging bakal sinau mlebu siji. Dheweke ora bisa mlebu kalorone. Yen dheweke mutusake jagad astral saka pikiran lan tumindak kanggo dheweke, dheweke bakal ngerti babagan pandhuane, lan ing urip iki utawa sing bakal teka, dheweke bakal dadi murid. Yen dheweke mutusake kanggo ngrembakake pikiran dheweke bakal bener-bener bakal kelakon ngerteni dening para bendara, lan dadi murid ing sekolah kasebut. Loro-lorone kudu nggunakake pikirane; nanging, panca indera bakal nggunakake pikiran supaya entuk utawa ngasilake pikiran-pikiran mau lan entuk mlebu menyang jagading batin, lan nalika nyoba mikir lan nggayuh pikirane lan bakal bisa nggayuh pikiran, jagad pangertosan utama, jagading astral, bakal saya tambah nyata. Bakal mandheg dadi spekulasi lan bisa dingerteni dheweke kasunyatan.

Sapa sing ngerti master lan mlebu jagading mental kudu nyipta kekuwatan pikirane kanggo ngembangake pikiran, supaya bisa nggunakake fakultas atine kanthi mandhiri. Dheweke ora kudu nglirwakake jagad rasa jero, jagad astral, nanging yen dheweke rumangsa kudu nyoba nggunakake fakultas nganti ilang. Ing mikir lan malah kanthi nyoba mikir ing jagad mental, pikirane dadi enteni.

Mung partisi, kudung, misahake pikirane manungsa saka jagad mental, lan sanajan saiki wis ana lan alam asli, katon aneh, manca, ora dingerteni, menyang pambuwangan. Manungsa bakal tetep diasingake nganti wis entuk lan mbayar duwene.

Pungkasan.