Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 9 JULY, 1909. Ora Ana 4

Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

INI tembung wis digunakake umume pirang-pirang taun. Loro sing nomer loro asale saka basa Latin, sing terakhir saka Sanscrit. Adept minangka tembung sing wis digunakake ing pirang-pirang abad lan wis digunakake ing pirang-pirang cara. Nanging, digunakake kanthi cara tartamtu dening alchemists mediaeval, sing nggunakake istilah kasebut, tegese wong sing wis nampa kawruh babagan seni alchemical, lan sing mahir ing laku alchemy. Ing umum digunakake, tembung kasebut ditrapake kanggo sapa wae sing pinter seni utawa profesi. Tembung master wis digunakake ing jaman biyen. Asale saka magister Latin, panguasa, lan wis digunakake minangka judhul kanggo nunjukake sapa sing duwe panguwasa kanggo wong liya kanthi tenaga kerja utawa kekuwatan, minangka kepala kulawarga, utawa minangka guru. Iki diwenehake papan khusus ing terminologi alchemists lan rosicrucians ing mediaeval minangka artine wong sing wis dadi master subjek, lan sing bisa ngarahake lan menehi pitunjuk marang wong liya. Tembung mahatma minangka tembung Sanscrit, tegese umum minangka jiwa sing gedhe, saka maha, hebat, lan atma, jiwa, wiwit pirang-pirang ewonan taun. Nanging, durung digabung ing basa Inggris nganti saiki, nanging saiki bisa ditemokake ing leksikon.

Istilah mahatma saiki ditrapake ing negara pribumi uga kanggo sapa wae sing dianggep apik minangka jiwa lan fakir India. Ing kedadeyan kasebut, tembung kasebut biasane ditrapake kanggo wong sing dianggep wis entuk gelar adeptship sing paling dhuwur. Dadi istilah kasebut wis digunakake digunakake nganti atusan lan ewonan taun. Teges khusus wis diwenehake kanggo dheweke sajrone telung puluh lima taun kepungkur.

Wiwit founding Theosophical Society ing 1875 ing New York dening Madam Blavatsky, istilah kasebut, liwat panggunaan dheweke, nganggep teges sing beda lan luwih jelas tinimbang sadurunge. Madam Blavatsky ujar manawa dheweke diwenehi pitunjuk, master utawa mahatmas kanggo nggawe masyarakat kanggo menehi katrangan babagan jagad tartamtu babagan Allah, Alam lan Manungsa, sing mulangake jagad iki ora lali utawa ora dingerteni. Madam Blavatsky nyatakake yen adate, master lan mahatmas sing diomongake yaiku wong-wong sing duwe kawicaksanan paling dhuwur, sing duwe kawruh babagan hukum urip lan pati, lan fénoména alam, lan sing bisa ngontrol pasukan alam lan ngasilake fenomena miturut hukum alami kaya sing dikarepake. Dheweke ujar manawa pamrih, master lan mahatmas sing dheweke nampa kawruh kasebut dumunung ing Timur, nanging ana kabeh ana ing saindenging jagad, sanajan ora dingerteni kanggo manungsa umume. Salajengipun nyariosaken dening Madam Blavatsky, yen kabeh pandhuan, master lan mahatmas iku utawa wis dadi wong, sing liwat umur lan kanthi terus-terusan wis sukses nguwasani, nguasai lan ngontrol alam sing asor lan sing bisa lan nindakake tumindak miturut kawruh lan kawicaksanan sing wis diraih. Ing Theosophical Glossary, ditulis dening Madam Blavatsky, kita nemokake ing ngisor iki:

"Adept. (Lat.) Adeptus, 'Sapa sing wis tekan.' Ing Occultism siji sing wis tekan tahap wiwitan, lan dadi Master ing ilmu filsafat Esoteric. "

"Mahâtma. Lit., 'jiwa gedhe.' Pengajaran sing paling dhuwur. Makhluk sing nggumunake, sawise nggayuh penguasaan babagan prinsip-prinsip sing luwih murah, mula urip ora dikepengini karo 'wong kadagingan,' lan duwe kawruh lan kekuwatan padha karo tahap sing wis tekan evolusi spiritual. "

Ing volume "Theosophist" lan "Lucifer" sadurunge 1892, Madam Blavatsky wis nulis akeh babagan adires, master lan mahatmas. Wiwit saiki sastra sing akeh dikembangake liwat Theosophical Society lan ing pirang-pirang panggunaan wis digawe saka syarat kasebut. Nanging Blavatsky minangka otoritas lan seksi ing saindenging jagad babagan anane makhluk-makhluk sing diucapake kaya adine, master lan mahatmas. Istilah kasebut wis digunakake dening theosophists lan liya-liyane kanthi cara sing beda tinimbang sing diwenehake dening Blavatsky. Iki kita bakal ngomong mengko. Nanging, kabeh sing duwe hubungan karo lan nrima piwulang sing diwenehake marang dheweke lan banjur ujar banjur nulis babagan adapt, master lan mahatmas ngakoni entuk kawruh saka dheweke. Madam Blavatsky kanthi ajaran lan tulisane wis menehi bukti sawetara sumber kawruh sing diarani piwulang sing dikenal minangka theosophical.

Nalika Madam Blavatsky lan wong-wong sing ngerti wulangan dheweke wis nulis babagan pamrih, master lan mahatmas, durung ana informasi sing jelas utawa ora langsung diwenehake babagan makna tartamtu saben liyane sing dibedakake karo istilah liyane, utawa babagan posisi lan tahapan kasebut. makhluk iki ngisi evolusi. Amarga nggunakake tembung kasebut dening Madam Blavatsky lan Theosophical Society, istilah kasebut banjur diadopsi dening wong liya sing, kanthi akeh theosofis, nggunakake istilah kasebut sinonim lan kanthi cara sing bingung lan ora sopan. Dadi ana informasi sing terus saya tambah babagan sapa lan apa tegese, kanggo ngapa, ing ngendi, kapan, lan kepiye, para makhluk sing diwakili wis ana.

Yen ana tumindak kaya, master lan mahatmas, mula kudu ngenggoni papan lan tahap sing ana sajroning evolusi, lan papan lan panggung iki kudu ditemokake ing saben sistem utawa rencana sing ana gandhengane karo Gusti Allah, Alam lan Manungsa. Ana sistem sing diwenehake karo alam, rencana sing ana ing manungsa. Sistem utawa rencana iki dikenal minangka zodiak. Zodiak sing kita guneman, dudu konstelasi ing langit sing dikenal dening istilah iki, sanajan rasi lintang rolas iki minangka simbol zodiak kita. Kita uga ora ngucapake babagan zodiak ing pangerten sing digunakake dening para ahli nujum modern. Sistem zodiak sing kita ucapake wis digambarake ing pirang-pirang editorial sing ditampilake ing "Tembung."

Bakal ditemokake kanthi konsultasi artikel kasebut yen zodiak dilambangake minangka bunderan, sing banjur ana wates. Bunder kasebut dipérang nganggo garis horisontal; saparo ndhuwur kasebut dianggep makili jagad raya sing ora ana lan setengah ngisor. Pitu pratandha saka kanker (♋︎) nganti capricorn (♑︎) ing ngisor garis horisontal ana hubungane karo alam semesta sing nyata. Tandha-tandha ing ndhuwur garis horisontal tengah minangka simbol saka alam semesta sing ora dianggep.

Semesta sing wis kawujud saka pitung tandha dipérang dadi papat jagad utawa sherang, sing diwiwiti kanthi sing paling cendhak, yaiku fisik, astral utawa psikis, mental utawa rohani spiritual. Donya iki dianggep saka sudut pandang motivasi lan evolusi. Ing jagad pisanan utawa jagad sing wis ana yaiku spiritual, sing ana ing jalur utawa pesawat, kanker-capricorn (♋︎-♑︎) lan ing aspek keterlibatan kasebut yaiku jagad napas, kanker (♋︎). Sabanjure yaiku jagad urip, leo (♌︎); sabanjure yaiku jagad form, virgo (♍︎); lan sing paling ngisor yaiku jagad seks fisik, libra (♎︎). Iki minangka rencana musyawarah. Ngompliti lan ngrampungake jagad iki katon ing aspek evolusi. Tandha sing cocog lan ngrampungake sing kasebut yaiku scorpio (♏︎), sagittary (♐︎), lan capricorn (♑︎). Scorpio (♏︎), kepinginan, yaiku prestasi sing digayuh ing jagad iki, (♍︎-♏︎); pikiran (♐︎), minangka kontrol jagad urip (♌︎-♐︎); lan individualitas, capricorn (♑︎), yaiku ngrampungake napas lan sempurno napas, jagad spiritual (♋︎-♑︎). Donya spiritual, mental lan astral dibentuk lan seimbang karo jero jagad fisik, libra (♎︎).

Saben jagad duwe makhluk dhewe sing rumangsa ngerti marang jagad tinamtu lan sejatine. Nalika ora aktif, makhluk saka jagad napas, sing ana ing alam urip, sing ana ing jagad bentuk, lan sing ana ing jagad fisik saben wong sadhar babagan jagad tartamtu, nanging saben kelas utawa jinis ing jagad iki ora utawa ora sadar sing ana ing jagad liyane. Minangka conto, manungsa sing kenceng fisik ora weruh bentuk-bentuk astral sing ana ing awake lan uga ngubengi dheweke, utawa uga jagad urip sing urip lan dipunjulake, utawa ambegan spiritual sing menehi dheweke Makhluk khas lan ing njerone katrampilan sing sampurna. Kabeh alam lan prinsip iki ana ing njero lan sekitar manungsa fisik, amarga ana ing njero lan sekitar jagad fisik. Tujuan evolusi yaiku kabeh jagad iki lan prinsip cerdas kudu disemprotake lan tumindak kanthi intel liwat awak fisik manungsa, saengga manungsa ing awake fisik kudu eling marang kabeh jagad sing wis nyata lan bisa tumindak kanthi intel. utawa kabeh alam nalika isih ana ing awake fisik. Kanggo nindakake kanthi mantep lan terus-terusan iki, manungsa kudu nggawe awake dhewe kanggo saben jagad; saben badan kudu dadi bahan saka jagad sing kudu ditindakake kanthi cerdas. Ing tahap evolusi saiki, manungsa duwe prinsip sing wis dijenengi; tegese, dheweke minangka napas spiritual liwat urip pulsing kanthi wujud sing pasti ing jero awak fisik sing tumindak ing jagad fisik. Nanging dheweke ngerti awake dhewe, lan mung saka jagad fisik amarga dheweke ora duwe awak permanen utawa wujud kanggo awake dhewe. Dheweke sadhar babagan jagad fisik lan awake fisik saiki amarga dheweke lagi aktif ing awak fisik saiki. Dheweke eling awake fisik nganti suwe lan ora suwe; lan amarga jagad fisik lan awak fisik iku mung jagad lan badan keseimbangan lan keseimbangan, mula dheweke ora bisa mbangun awak fisik supaya bisa owah-owahan. Dheweke terus nggawe awak fisik siji-siji liwat sawetara urip sing urip sajrone wektu sing cendhak, lan nalika seda saben wong dheweke mundur menyang kahanan turu utawa istirahat ing jagad iki utawa ing jagad tanpa dipikir prinsip lan ketemu awake dhewe. Dheweke teka maneh menyang fisik lan bakal terus urip sawise urip nganti bakal ngadeg kanggo awake dhewe utawa awak liyane saka fisik, sing bisa urip kanthi sadar utawa ora ana ing fisik.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♎︎
Tokoh 30.

Manungsa saiki manggon ing awak fisik lan mung sadhar babagan jagad fisik. Ing jaman mbesuk manungsa isih bakal urip ing awak fisik, nanging manungsa bakal tuwuh ing jagad fisik lan bakal ngerti saben alam liyane amarga nggawe awak utawa sandhangan utawa jubah sing ana ing saindenging jagad iki.

Tembung-tembung adept, master lan mahatma nggantosi tahap utawa derajat saben telung donya liyane. Tahap-tahap kasebut ditandhani miturut gelar kanthi tandha-tandha utawa simbol saka rencana universal zodiak.

Pandhita yaiku salah sawijine sing sinau nggunakake analogi panca ati sing ana ing indra fisik lan sing bisa tumindak lan ngliwati pikiran jero ing jagad lan wujud. Bentenipun yaiku yen manungsa tumindak ing pikiran sehat ing jagad fisik lan ndelok saka panca indra sing nyata karo indra fisik, pandhita nggunakake indera paningalan, pangrungu, berbau, ngrasakake lan ndemek ing jagad iki wujud lan kepinginan. lan manawa wujud lan kekarepan ora bisa dideleng utawa dirasakake dening awak fisik, dheweke saiki bisa oleh budidaya lan pangembangan pikiran batin, kanggo ndeleng lan ngrampungake kepinginan sing tumindak kanthi wujud sing dikarepake supaya fisik bisa tumindak. Printer kasebut minangka tumindak ing awak sing wujud padha karo fisik, nanging wujud kasebut dingerteni apa sing ana miturut sifat lan tingkat kepinginan lan bisa dingerteni kabeh wong sing bisa tumindak kanthi intel ing pesawat astral. Yaiku, kaya wong sing cerdas bisa nyritakake babagan lomba lan pangkat lan tingkat budaya saka wong liya, uga ana sing ngerti bisa ngerti sifat lan jabatan apa wae sing bisa ditemokake ing jagad iki. Nanging, manawa wong sing urip ing jagad fisik bisa uga ngapusi wong liya ing jagad fisik, kayata karo lomba lan jabatane, ora ana wong sing duwe jagad sing kepenak bisa ngapusi sifat lan jabatane. Ing urip fisik awak fisik dikendhaleni kanthi bentuk sing menehi prekara, lan perkara fisik iki digawe tumindak kanthi kepinginan. Ing wong fisik bentuk kasebut béda lan ditetepake, nanging kepinginan kasebut ora. Pandhita iku salah siji sing wis nggawe badan kepinginan, awak sing dikarepake bisa tumindak liwat bentuk astral utawa awake dhewe minangka awak sing dikarepake, sing diwenehake wujud. Wong normal ing jagad fisik duwe kepinginan, nanging kepinginan iki minangka pasukan buta. Pandhita kasebut wis mbentuk kekarepan buta sing dadi wujud, sing saiki ora dadi buta, nanging duwe pikiran sing cocog karo awak sing wujud, sing tumindak liwat awak fisik. Pramila katrampilan, yaiku salah siji sing wis nggayuh panggunaan lan fungsi sing dikarepake ing awak wujud ora bisa uga awake dhewe. Bumi utawa jagad sing nduweni fungsi adhike kaya ngono yaiku bentuk astral utawa psikis, ing pesawat virgo-scorpio (♍︎-♏︎), bentuk-keinginan, nanging dheweke tumindak saka sudut scorpio (♏︎). Sawijining pandhita wis ngrampungake tumindak kepinginan. Printer kaya ngono yaiku awak kepinginan sing tumindak beda saka fisik. Karakter sing duwe ciri yaiku adhike babagan fenomena, kayata ngasilake wujud, ganti wujud, nimbali wujud, pamrih kanggo tumindak wujud, kabeh dikontrol dening kekarepan kepinginan, nalika dheweke tumindak saka kepinginan kanggo wujud lan barang-barang saka jagad pangertèn.

Master minangka salah siji sing duwe hubungane lan imbang jinis fisik awak, sing ngatasi kepinginan lan prakara iki dadi wujud, lan sing ngontrol lan ngarahake masalah ing jagad urip ing pesawat leo-sagittary (♌︎ —♐︎) saka posisi lan kanthi kekuwatan mikir, sagittary (♐︎). Pandhita yaiku salah sawijine, kanthi kekarepan kepinginan, ngrampungake tumindak gratis ing jagad bentuk-keinginan, kapisah lan ora adoh karo awak fisik. A master minangka salah siji sing wis nguwasani napsu fisik, kekarepan kepinginan, sing ngontrol omben-omben gesang, lan sing nindakake iki kanthi kekuwatan pamikiran saka jabatane ing jagad mental. Dheweke dadi master of life lan wis ngalami awak mikir lan bisa urip ing awak pamikiran iki kanthi jelas lan bebas saka kekarepan lan awak fisik, sanajan dheweke bisa urip utawa tumindak liwat siji utawa loro kasebut. Wong fisik ngrampungake obyek, adicara kasebut gegayuhan karo kepinginan, master ngatasi pamikiran. Saben tumindak saka jagade dhewe. Wong fisik duwe pikiran sing narik kawigaten menyang obyek jagad iki, adhem kasebut wis ngetrapake bidang tumindak nanging isih duwe pikiran sing cocog karo fisik; nanging master wis ngalahake lan munggah ing ndhuwur ideals urip sing pikiran lan hawa nate lan obyek ing fisik minangka refleksi. Amarga obyek ana ing fisik lan kepinginan ana ing jagad iki, mula pikirane ana ing jagad urip. Cita-cita ing jagad pamikiran mental apa kepinginan ing jagad iki lan obyek ing jagad fisik. Minangka pandhita ndeleng kepinginan lan wujud sing ora katon kanggo manungsa fisik, saéngga master ndeleng lan ngrampungake pamikiran lan cita-cita sing ora dirasakake dening adhiri, nanging bisa uga ditangkep dening adept kasebut uga kanthi cara sing dikarepake manungsa fisik lan wujud sing dudu fisik. Amarga kepinginan ora beda wujud ing manungsa fisik, nanging adhike adep-adhepan, mula pamikiran adep ora beda, nanging pikirane minangka badan master khas. Minangka pandhita duwe dhiri lan tumindak kepinginan beda saka fisik sing ora ana ing fisik, mula master duwe tumindak lan kekuwatan mikir sing lengkap lan bebas ing awak pamikiran sing ora nduweni pandhita. Ciri khas saka master yaiku dheweke ngrampungake urip lan cita-cita urip. Dheweke ngarahake lan ngontrol omben sing urip miturut cita-cita. Dheweke tumindak kanthi urip minangka master of life, ing awak sing dipikirake lan kanthi daya pikiran.

A mahatma yaiku wong sing wis ngatasi, tuwuh, urip lan mundhak ing ndhuwur jagad fisik wong, jagad sing duwe kepemimpinan, jagad master sing mikir lan tumindak kanthi bebas ing jagad napas spiritual. minangka individu kanthi sadar lan abadi, duwe hak kanggo bebas dibebasake lan ora ana utawa sesambungan utawa tumindak liwat awak sing dipikirake, awak kepinginan lan awak fisik. A mahatma yaiku kesempurnaan lan ngrampungake evolusi. Nafas minangka awal tumindak sing ora bisa ditemoni kanggo jagad pendhidhikan lan kesempurnaan pikiran. Individu minangka mburi evolusi lan kesempurnaan pikiran. A mahatma minangka pangembangan individu utawa pikiran sing lengkap lan lengkap, sing menehi tandha pungkasan lan prestasi evolusi.

A mahatma minangka pikiran sing mandhiri kanthi mandhiri saka alam sing luwih murah tinimbang jagad napas spiritual. A mahatma gegayuhan karo napas miturut ukum, kabeh prakawis diwujudake saka alam semesta, lan kabeh kedadeyan kasebut diwujudake maneh menyang unmanifested. A mahatma gegayuhan karo ide, kasunyatan sing abadi, kasunyatan cita-cita, lan miturut jagad sensoro katon lan sirna. Minangka obyek lan jinis ing jagad fisik, lan pikiran ing jagad kepinginan, lan cita-cita ing jagad pemikiran, nyebabake tumindak dening makhluk-makhluk kasebut ing jagad kasebut, mula uga ana ide-ide ukum sing selaras miturut lan lan ngerti Fahas tumindak ing spiritual donya napas.

Pandhita ora bebas saka reinkarnasi amarga dheweke ora ngatasi kepinginan lan ora dibebasake saka virgo lan scorpio. A master wis ngatasi kepinginan, nanging bisa uga ora dibebasake saka kebutuhan kanggo reinkarnate amarga dene dheweke wis nguasani awak lan kepenginan dheweke ora bisa nggarap kabeh karma sing ana gandhengane karo pikirane lan tumindak sing kepungkur, lan ing endi ora bisa ditindakake. dheweke bisa nyambut gawe ing awak fisik saiki kabeh karma sing wis digambar ing jaman biyen, mula bakal dadi dheweke milih maneh dadi pirang-pirang badan lan kahanan sing dibutuhake, supaya bisa nindakake karma kanthi lengkap lan rampung. tumrap ukum. A mahatma beda karo pandhita lan master yen adhi kasebut isih kudu reinkarnasi amarga dheweke isih nggawe karma, lan master kudu nggawe regane amarga, sanajan dheweke ora nggawe karma dheweke lagi nggarap sing wis digawe, nanging mahatma, sawise mandheg nggawe karma lan wis rampung kabeh karma, wis dibebasake saka kabutuhan apa wae. Tegesing tembung mahatma kasebut cetha banget. Ma nuduhake manas, pikiran. Ma minangka ego individu utawa pikiran, dene mahat iku prinsip pikiran universal. Ma, pikiran individu, tumindak ing mahat, prinsip universal. Prinsip universal iki kalebu kabeh alam lan alam kabeh. Ma minangka prinsip pikiran sing beda karo awake dhewe, sanajan ana ing universal universal; nanging ma kudu dadi individu sing lengkap, sing ora ana ing wiwitan. Ing awal ma, pikiran, tumindak saka ambegan rohani ing kanker tandha (♋︎), napas, lan isih ana nganti ora aktif lan pangembangan prinsip liya titik paling anyar ora ana ing libra (♎︎) ), jagad fisik saka jinis, mula prinsip liyane sing perlu kanggo pangembangan lan kesempurnaan pikiran kudu diwujudake. Ma utawa pikiran tumindak ing pikirane utawa paham universal liwat kabeh tahap tumindak lan evolusi nganti muncul lan munggah pesawat kanthi pesawat, jagad kanthi donya, menyang pesawat ing arka munggah sing cocog karo pesawat sing diwiwiti ing mudhun aret. Wiwit keturunan kanker (♋︎); titik paling ngisor yaiku libra (♎︎); saka ing kono wiwit munggah lan munggah menyang capricorn (♑︎), yaiku pungkasan perjalanan lan minangka pesawat sing padha saka ing ngisor iki. Sampeyan iki, pikiran, ing wiwitan melu kanker (♋︎); iku ma, pikiran, ing pungkasan evolusi ing capricorn (♑︎). Nanging ma wis ngliwati mahat, lan pancen ngerti. Yaiku, pikirane wis ngliwati kabeh fase lan derajat pikiran universal, ngerti, lan sawise nyawiji, lan ing wektu sing padha rampung, dadi sawijining fahami.

(Kanggo terus.)