Yayasan Word

Sing eling tanpa pikiran sehat yaiku.

- Zodiak

THE

WORD

Vol. 5 JULY, 1907. Ora Ana 4

Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

Aku ING SENSES.

WE SMELL lan TASTE lan ngrungokake lan ndeleng lan rumangsa; kita manggon ing pikiran sehat, tumindak kanthi indra, mikir liwat pikiran sehat lan asring ngerteni awake dhewe karo pikiran sehat, nanging jarang utawa ora bakal takon babagan asal saka pikiran sehat, utawa kepiye wong sing manggoni. Kita nandhang sangsara lan nyenengake, usaha lan budak kanggo menehi feed lan nyenengake rasa sehat; kita mikir lan ngrancang lan kerja kanggo nggayuh cita-cita kita tanpa nyadari yen cita-cita kasebut kabeh ana gandhengane karo pikiran sehat lan manawa kita dadi rencang. Kita nggawe cita-cita sing adhedhasar persepsi sensuous. Cita-cita kasebut dadi brahala lan kita wong-wong sing musyrik. Agama kita minangka agama pikiran sehat, panca indera. Kita nyipta utawa milih dewa kita miturut pamrentah kita. Kita mugia kanthi kawicaksanan rasa, lan nyembah kanthi taat kanthi cara indra-indera. Kita pendhidhikan lan berbudaya miturut kapasitas lan pencerahan umur sing kita urip; nanging budaya lan pendhidhikan kita yaiku kanggo menehi penghormatan lan penghormatan kanggo pikiran sehat kanthi cara seni lan estetika, lan miturut metode ilmiah. Ilmu kita minangka ilmu indera. Kita nyoba nuduhake yen ide mung minangka bentuk sensori lan nomer kasebut nemokke supaya gampang kanggo ngitung lan digunakake kanggo entuk kenyamanan lan nyenengake rasa indra ing jaman saiki kita urip.

Ngiwa kanggo pikiran sehat sing kudu dicekel lan ditutup dening jagad pikiran sehat; kita kudu menehi panganan, tumindak, urip lan mati kaya kewan sing ana sajroning pikiran sehat. Nanging ana "Aku" sing manggon ing pikiran sehat - sing pancene gumantung marang kepinteran sing sensitif - lan sanajan indra kasebut dadi tuane saiki, bakal ana dina nalika "Aku" bakal tangi saka stupor dheweke lan bakal tangi lan mbuwang rantai indra. Dheweke bakal mungkasi ukum budak lan nuntut hak ketuhanan. Kanthi cahya sing dheweke sumunar, dheweke bakal nyingkirake kekuwatan pepeteng lan ngilangi glamor saka indra sing wis nggawe buta lan dilalekake dadi lali kanggo asal-usul ketuhanan. Dheweke bakal meneng, ngalahake, disiplin, lan ngembangake pikiran sehat dadi fakultas lan dheweke bakal dadi rencanane. Banjur "Aku" bakal minangka raja gaib mrentah kanthi kaadilan, katresnan lan kawicaksanan tumrap jagad iki.

"Aku" banjur bakal ngerti dununge ing jero lan sajroning pikiran, sing dadi sumber ilahi kabeh perkara, lan bakal dadi partisipasi ing ngarsane sing ora ana gandheng cita, pikiran sehat, ora bisa dirasa.

Wiwitane alam semesta, siji bahan homogen beda, lan liwat salah sawijining sifat, dualitas, dadi prekara roh. Saka lan minangka perkara roh digawe kabeh kekuwatan. Mangkono kedadeyan alam semesta tanpa wujud. Sajrone melu-terusan pasukan bisa ngasilake unsur-unsur kasebut minangka kendharaane. Saben tenaga duwe kendharaan sing cocog. Kendharaan utawa unsur iki minangka ekspresi grosser saka kekuwatan. Minangka sisih mbalikake kekuwatane, kayadene perkara roh-roh lan prekara-roh minangka cagak sing beda-beda. Kabeh kekuwatan lan unsur-unsur ora langsung diwiwiti, nanging mung nyata lan ing tingkat sing bisa diwujudake. Ana pitung pasukan, kanthi kendharaan sing padha, ana pitung elemen. Iki dadi alam semesta amarga ora melu lan evolusi. Zodiak nuduhake keterlibatan lan evolusi iki kanthi pitung pratandha saka kanker (♋︎) kanthi cara libra (♎︎) nganti capricorn (♑︎). Ing wiwitan wektu pisanan (babak) manifestasi, nanging salah sawijining pasukan nyatakake awake dhewe lan liwat unsur tartamtu. Elemen iki banjur dadi sarana kanggo ekspresi tenaga nomer loro uga karo unsur nomer loro. Ing saben wektu (bunder) pasukan tambahan lan unsur nyata. Semesta saiki wis ngliwati telung wektu sing kaya ngono lan saiki wis kaping papat. Badan kita minangka asil saka tumindak pasukan lan unsur sing diwujudake lan dadi nyata. Ing wektu kaping papat yaiku titik balik saka tumindak menyang evolusi.

Kanthi tumindak unsur-unsur, badan digawe sing ngubungi unsur lan unsur-unsur kasebut dienggo. Unsur kasebut dilebokake menyang badan lan dadi pikiran sehat sing diatur. Intra kita yaiku nggambar lan campuran unsur dadi siji awak. Saben pangerten disambung karo bagean awak sing bagean yaiku organ lan pusat tartamtu ing ngendi pangerten kasebut tumindak ing unsur sing cocog lan liwat unsur kasebut menehi reaksi. Mangkono wis melu unsur geni, udhara, banyu lan bumi; lan nomer lima yaiku saiki ngalami éter. Inti kaping nem lan kaping pitu saiki wis ana, lan isih kudu diwujudake liwat organ lan pusat sing cocog karo awak. Kekuwatan sing makarya liwat unsur geni, udhara, banyu, bumi lan eter iku entheng, listrik, tenaga banyu sing durung ana jeneng ilmiah, magnet, lan swarane. Inti sing cocog yaiku: paningal (geni), pangrungu (udhara), ngicipi (banyu), mambu (bumi), lan sentuhan utawa krasa (eter). Organ-organ saka unsur kasebut ing sirah yaiku mripat, kuping, lidah, irung lan kulit utawa lambe.

Unsur kasebut kanthi kekuwatane yaiku entitas, dudu apa-apa sing semrawut. Dheweke digabung lan nyawiji supaya ngasilake awak manungsa kanthi sehat-sehat.

Saklawasé kabeh wujud kewan diwenehi limang pikiran, nanging ora ana sing padha karo manungsa. Pikiran sehat ing kewan iki diatur lan dikontrol dening unsur sing cocog, nanging ing wong "Aku" nawakake resistensi kanggo kontrol kabeh dening unsur. Panca indike kewan kasebut katon adoh banget tinimbang wong liya. Iki amarga unsur-unsur ora nemoni oposisi nalika tumindak kewan, mula kewan kasebut dipandu kanthi bener dening unsur-unsur kasebut. Rasa kewan kasebut mung sadhar saka unsur masing-masing, nanging "Aku" ing wong takon tumindak sensai nalika dheweke nyoba kanggo nyritakake dheweke, lan supaya kebingungan katon. Rintangan sing kurang sing ditawakake "Aku" kanggo pikiran sing luwih cetha bakal elemen nuntun indra, nanging yen unsur-unsur nuntun wong kasebut liwat pikiran sehat, dheweke kurang cerdas lan kurang tanggung jawab. Sing luwih cedhak karo manungsa urip luwih gampang bakal menehi tanggapan lan dituntun karo alam liwat pikiran sehat. Sanajan wong primitif bisa ndeleng lan krungu luwih adoh lan ambune lan rasa dadi luwih apik ing sadawane garis alami, nanging dheweke ora bisa mbedakake antarane warna lan warna, sing dideleng dening seniman lan apresiasi, uga ora bisa mbedakake bedane nada lan harmoni sing dimangerteni musisi, uga ora duwe kepinteran rasa sing dikembangake dening epikik utawa para ahli testis sing dikembangake, uga dheweke ora bisa ndeteksi prabédan lan ambu sing ora bisa diandharake.

Manungsa ngalami pangerten kaping enem sing durung ana kewan. Iki minangka kepribadian utawa pangertian moral. Pangertosan moral wiwit awake manungsa primitif lan dadi faktor sing luwih dominan amarga manungsa nambah pembiakan lan pendhidhikan. Unsur sing cocog karo pangerten iki ora bisa dirasakake dening manungsa sanajan saiki, nanging kekuwatan sing dienggo liwat rasa pribadine lan moralitas dikira, lan liwat pikirane ana awake dhewe saka rasa nyata "I" yaiku adicara pitu, yaiku gegayuhan karo awake dhewe, pemahaman lan kawruh.

Sejarah kepungkur alam semesta iki, babagan tumindak unsur-unsur alam lan kabeh urip kewan, digawe maneh ing pambentukan awak manungsa. Aktivitas unsur rampung nalika lair lan evolusi indera diwiwiti. Perkembangan sensasi bertahap ing balapan jaman biyen bisa disinaoni kanthi ati-ati karo manungsa kanthi ati-ati, wiwit lair nganti durung ngalami lengkap. Nanging cara sinau sing luwih apik lan surer babagan cara pikiran sing dikembangake yaiku mbalik menyang wektu bayi dhewe lan nonton evolusi sing ana bertahap lan cara sing digunakake.

Bayi minangka obyek sing apik banget; kabeh makhluk sing urip iku sing paling ora bisa dibantu. Kabeh kekuwatan bumi nimbali kanggo mbiyantu katrangan awak cilik; iku sejatine "Nuh Nuh" sing ngemot pasangan kabeh jinis urip lan kabeh perkara. Kewan, manuk, iwak, reptil, lan wiji ing kabeh urip dicekel ana alam semesta. Nanging ora beda karo kewan liyane, bayi mbutuhake perawatan lan pangayoman nganti pirang-pirang taun, amarga ora bisa nyukupi utawa mbantu awake dhewe. Bumi cilik kasebut dilahirake ing jagad tanpa nggunakake pikiran sehat; nanging kanthi fakultas nggawe dhewe krungu nalika teka lan nuntut perhatian.

Nalika lair bayi ora duwe rasa sing sehat. Ora bisa ndeleng, ora bisa dirungokake, ora dirasakake, ora mambu, utawa ora dirasa. Kudu sinau nggunakake saben indera kasebut, lan ditindakake kanthi bertahap. Kabeh bayi ora sinau nggunakake pikiran sehat kanthi urutan sing padha. Kanthi sawetara pangrungon rawuh dhisik; karo wong liya, ndeleng luwih dhisik. Nanging umume, bayi kasebut mung sadhar kaya impen sing ora jelas. Saben pangerten dibukak minangka kaget, sing diprodhuksi dening ndeleng utawa pangrungon pertama, sing ditindakake dening ibune utawa sing ana. Obyek bledug ing mripat bayi, lan ora bisa ndeleng apa-apa kanthi jelas. Swarane ibune mung keprungu minangka swara bisul utawa swara liya sing nggegirisi organ keprungu. Ora bisa mbedakake ambu ora enak. Nutrisi sing dijupuk yaiku saka pituduh saka sel-sel awak, sing mung cangkem lan weteng, lan ora bisa dirasakake kanthi tepat lan ora nemokake bagian awak. Wiwitane ora bisa nutup tangane karo obyek apa wae, lan nyoba kanggo mangan dhewe karo tangan. Yen ora bisa dideleng kanthi ora bisa fokus marang obyek sing diwenehake. Ibu kudu ngajar supaya bisa dideleng lan dirungokake, nalika mulang dheweke kanggo golek khasiat. Kanthi tembung lan sadurunge nyeret dheweke nyoba narik kawigaten. Kanthi sabar, ibune nyawang mripat sing ora bisa dingerteni, lan pirang-pirang minggu utawa wulan sadurunge jantunge seneng karo eseman sing cerdas. Nalika sepisanan bisa ndeteksi swarane banjur bisa ngindhungake sikil cilik sing cepet, nanging ora bisa nemokake swara kasebut. Biasane kanthi swarane swarane bisa uga katon nalika sawetara obyek sing cerah dipindhah sadurunge mripat utawa perhatiane bisa narik kawigaten. Pengamat sing ati-ati sing ngetutake perkembangan bayi ora bisa dirasakake amarga tumindak kasebut kanthi bener. Yen nada sing digunakake diucapake iku entheng lan kepenak bakal mesem, yen atos lan nepsu bakal njerit kanthi wedi. Wektu nalika nduwe obyek bisa dingerteni kanthi tampilan pangenalan sing cocog sing disenengi obyek. Ing wektu iki, mripat bakal katon fokus kanthi bener; ing wektu liya tinimbang ndeleng manawa mata ora fokus. Kita bisa nguji bocah kasebut apa bisa ndeleng lan ngrungokake salah sawijining dolanan favorit, kluruk. Yen kita guncang rattle lan bocah kasebut ngrungokake nanging ora bisa ndeleng, mula bakal nyenggol tangane ing arah apa wae lan tendhangan kanthi kasar, sing bisa uga ora ana arah sing nyerang. Iki gumantung saka kemampuane kanggo nemokake swara kasebut. Yen ndeleng ratune bakal langsung fokusake mripat lan tekan mrene. Sing ditindakake utawa ora ndeleng dibuktekake kanthi ngobahake rattle kanthi alon-alon menyang mripat lan mbatalake maneh. Yen ora bisa ndeleng, mripate bakal menehi mandhiri kothong. Nanging yen ndeleng, dheweke bakal ngganti fokus miturut jarak utawa jarak sing cedhak karo rattle.

Rasa minangka pangerten sabanjure dikembangake. Wiwitane bayi ora bisa nampilake sing luwih disenengi kanggo banyu utawa susu utawa gula utawa panganan liyane sing sejatine ora ngganggu utawa dadi bis getih. Iki bakal njupuk kabeh panganan, nanging ing wektu kasebut, nate milih luwih seneng karo wong liya, kanthi nangis nalika panganan khusus kasebut mundur. Dadi, umpamane, yen sepotong permen dilebokake ing cangkeme, dheweke bakal nangis manawa permen wis diilangi lan ora bakal diremehake dening susu utawa susu. Nanging manungsa waé bisa diilangi saka rasa pangrasane kanthi goyangake tikus utawa nari obyek sing padhang sadurunge disawang. Rasa mambu dideteksi dening para pengamat kanthi nampilake ambu ora enak, luwing seneng kanggo ditampilake kanthi eseman, frown, utawa coo bayi.

Rasa dikembangake kanthi bertahap lan pas karo indera liyane. Nanging bocah durung sinau babagan jarak. Bakal tekan rembulan utawa cabang wit sing duwe kapercayan kaya kanggo tekan irung ibune, utawa jenggot bapake. Kerep iki bakal nangis amarga ora bisa ngerteni rembulan utawa sawetara objek sing adoh; nanging mboko sithik sinau babagan jarak. Nanging ora, kanthi gampang sinau babagan nggunakake organ-organ kasebut, amarga bakal nyoba menehi panganan dhewe kanthi sikil utawa rattle utawa dolanan apa wae. Ora nganti pirang-pirang taun kepungkur bakal mungkasi nyoba kanggo nyelehake kabeh ing cangkeme.

Panca indera kasebut ana ing urip wiwitan sing dikontrol dening unsur kaya kewan. Nanging ing pemuda iki pancene pancene ora dikembangake; kanggo, sanajan ana prodigies sing minangka pengecualian kanggo aturan biasa, panca indike ora wiwit digunakake kanthi intelijen nganti umur baligh; banjur wiwit nggunakake pikiran sehat. Banjur, pangerten moral, rasa kapribadine diwiwiti, lan kabeh pikiran sehat entuk makna sing beda nalika iki ing tahap pangembangane.

Amarga ana pasukan sing makarya kanthi kendharaan, unsur-unsur, uga ana prinsip sing ana gandhengane lan tumindak liwat indra lan organ-organ. Wiwitane elemen pertama yaiku geni, kawujudake kekuatan pertama yaiku entheng sing dioperasekake kendharaan lan unsur, geni. Ing wiwitan manungsa minangka cahya minangka geni ing alam semesta, yaiku, sanajan wiwitane ana ing bentuk sing paling primitif, ngemot germs kabeh perkara sing kudu dikembangake lan uga nyetel watesan kanggo ngrembakake . Rasa iku ngarsane lan organine minangka mripat, sing uga dadi simbol.

Banjur teka operasi tenaga, listrik, liwat unsur udhara. Ing manungsa prinsip sing cocog yaiku urip (prana), kanthi pangrungon, lan kuping minangka organ. Kekuwatan "banyu" tumindak liwat banyu unsur, lan nduweni koresponden prinsip wujud (awak astral utawa linga sharira), kanthi rasa, lan rasa ilat.

Kekuwatan magnetisme ditindakake nganggo unsur bumi, lan duwe prinsip lan pangerten sing cocog karo manungsa, jinis (awak fisik, sthula sharira) lan mambu, kanthi irung minangka organ.

Tekanan swara tumindake liwat eter kendharaan. Ing manungsa prinsip sing cocog yaiku kepinginan (kama) lan rasa, kanthi kulit lan lambe minangka organ. Limang pikiran iku umum kanggo kewan lan manungsa, nanging beda-beda jurusan.

Rasa kaping enem yaiku rasa sing mbedakake kewan saka manungsa. Pangertosan kasebut diwiwiti, apa ing bocah utawa wong, kanthi rasa I-am-ness. Ing bocah kasebut dituduhake nalika bocah kasebut dadi sing diarani "mandhiri." Bocah-bocah alam kasebut, kayata kewan alam utawa wong alam, cukup ora ana gandhengane, lan ora wedi lan percaya marang tumindak. Ananging bareng wis ngerti dhewe, saya nate ilang tanggapan saka indera ing unsur njaba, lan rumangsa ora bisa dirasakake.

Yen ndeleng gegayuhan kepungkur wong diwasa ora ngeling-eling pirang-pirang pangrehe lan wadhah sing ana ing ngarsane. Sing luwih ngerti aku dhewe, saya luwih lara bakal nyebabake organisasi sensitif. Babagan iki utamane diwartakake dening bocah lanang utawa bocah wadon sing mung tekan remaja kasebut. Banjur pangerten kaping enem, moral utawa rasa kapribadhen, dibuwang amarga aku banjur luwih positif sesambungan karo awak tinimbang sadurunge. Mula, prinsip pamikiran kasebut tumindak kanthi cara, rasa moral utawa pribadine. Ing pangertèn iki pribadine mung refleksi saka I, topeng I, ego palsu. Aku minangka individu utawa prinsip pikiran sing sempurno, sing cocog karo dhisikan saka pikiran kanggo nyatakake awake dhewe liwat pangertine sing sepisanan, sing dideleng, kanthi kekuatan cahya lan geni sing cocog.

Panca indike diwakili ing zodiak. Yen diameteripun ditarik saka kanker tandha (♋︎) nganti capricorn (♑︎), mripat ing endhas ana ing garis horisontal ing zodiak sing mbagi rongga dadi bagean ndhuwur lan ngisor. Sisih sisih ndhuwur zodiak utawa sirah yaiku sing ora ana gandhengane, dene setengah ngisor zodiak utawa sirah yaiku sing nyata lan setengah nyata. Ing setengah ngisor iki, ana pitung sisih, sing nuduhake pitung pusat, nanging saiki ora ana limang pikiran.

Prinsip sing digandhengake dening Mme. Blavatsky ing piwulang teosofis yaiku, awak fisik (sthula sharira), awak astral (linga sharira), prinsip urip (prana), prinsip kepinginan (kama), pikiran (manas). Prinsip pikiran (manas) yaiku dening Mme. Blavatsky ujar dadi prinsip individualisasi, yaiku siji-sijine sing kasebut dening dheweke sing abadi, lan siji-sijine prinsip sing ora ana nyata sing nyata ing manungsa. Prinsip sing luwih dhuwur durung diweruhi, lan mula diwakili ing setengah ndhuwur zodiak; nanging, minangka prinsip pikiran yaiku sing nyata ing alam semesta lan manungsa, tandha-tandha saka zodiak nuduhake cara prinsip iki dikembangake liwat kontak karo prinsip transitory sing luwih murah, kanthi tatanan alami saka tumindak kanggo evolusi. Dadi, umpamane napas sing pisanan, kanker (♋︎), ngrusak kuman urip, leo (♌︎), sing mboko sithik dadi wujud, virgo (♍︎), lan bentuk sing ditemtokake dening jinis lan kelahiran, libra (♎︎). Jinisnya ditulis karo pangembangan prinsip kepinginan, scorpio (♏︎). Ing kene mungkasi manungsa sing mung kewan fisik. Nanging ana rasa batin, kayata clairvoyance lan clairaudience, sing cocog karo ndeleng lan pangrungon. Iki, kanthi akal pikiran, duwe organ lan pusat tumindak ing sisih ndhuwur sirah. Pikiran lan fungsine kudu bisa dhisiplin lan dikembangake sadurunge prinsip sing luwih dhuwur (atma lan buddhi) bisa dadi aktif.

Manungsa wiwit nduwe rasa kepribadian lan moral sing kaping enem yaiku panuntun utawa dituntun karo pamikiran, sagittary (♐︎). Nalika pamikiran kasebut dadi ketat moral, lan pikiran sehat digunakake ing fungsi sing tepat lan nggunakake panggunaan sing tepat, pikirane minangka pribadine lan refleksi saka aku sing cocog karo sing nyata, kepribadian utawa pikiran, yaiku ngrampungake indra kanthi nimbali tumindak sing luwih dhuwur pikiran. Organ sing dadi kapribaden sing dibayangke lan ing endi raos moral ana ing klasifikasi sing diwakili dening badan pituitary. Organisasi sing nuduhake individu, capricorn (♑︎) yaiku kelenjar pineal. Minangka organ awak pituitary diselehake ing mburi lan tengah ing mripat. Kelenjar pineal rada ing ndhuwur lan ndhuwur. Mripat nglambangake rong organ kasebut sing ana ing mburi.

Iki pikiran saka kita nalika tumindak liwat pusat utawa organ ing endhas ora mung kacilakan, utawa kedadeyan - evolusi miturut lingkungan. Dheweke dadi loro sing nampa lan stasiun operasi sing dipikirake, wong, bisa nampa instruksi, lan ngontrol utawa ngarahake pasukan lan unsur alam. Mula, tandha-tandha saka zodiak yaiku arbitrase jeneng-jeneng konstelasi tartamtu ing langit. Konstelasi ing langit minangka simbol uga planet dhewe. Tandha saka zodiak nuduhake akeh kelas utawa pesenan gedhe. Ing endhase saben kelas utawa tertib yaiku intelijen sing luwih suci kanggo luwih penting tinimbang sing diarani. Saka saben intelijen sing hebat banget, prosesi kanthi apik kabeh proses lan elemen sing nggawe awak manungsa, lan saben kasebut duwe koresponden ing awak manungsa kaya sing wis dingerteni.

Indra kasebut beda karo aku sing nyata lan ora bisa dingerteni. Nalika aku sesambungan karo awak, pancene ora nyenengake, dheweke dadi mabuk, dheweke nyobel lan mbuwang kamulyan sing ora bisa dikalahake. Aku ora bakal dirasakake dening indera; iku intangible lan impalpable. Nalika teka ing jagad iki lan gegayutan karo indra sing dingerteni dhewe kanthi sawetara utawa panca indra, amarga ana ing jagad fisik sing ora ana sing ngelingake dhewe, lan ora nganti suwe gerah lan akeh perjalanan sing diwiwiti kanggo ngenali dhewe minangka béda saka indra. Nanging ing upaya banget kanggo mbedakake awake dhewe ing kawitan dadi luwih kepenak lan disengiti.

Ing kahanan bocah utawa wong primitif, dheweke duwe pikiran alami, nanging kanthi ora bisa ngerti dhewe. Liwat penanaman lan pendhidhikan pikiran pikiran wis digayuh kanthi luwih dhuwur. Iki dituduhake dening macem-macem cabang seni. Contone, sculptor luwih jelas nduwe wujud lan proporsi lan ngeculake lempung plastik utawa ngukir marmer sing solid dadi bentuk sing meh dianggep karo kaendahan. Artis kanthi warna warna nglatih mripat dheweke kanggo ndeleng lan prinsip pamikirane supaya ngandhut kaendahan ora mung wujud nanging warna. Dheweke ndeteksi prabédan warna lan warna sing ora dikepengini dening manungsa biasa, lan pria utawa bocah primitif ndeleng mung bedhane karo warna liyane. Malah wong pendhidhikan biasa kanggo ndeleng pasuryane mung ndeleng kontur, lan entuk gambaran umum babagan warna lan fitur. Saka pemeriksaan luwih cedhak, dheweke ndeleng apa sing ora bisa dijenengi minangka warna-warna warna tartamtu; nanging seniman kasebut ora mung entuk kesan umum babagan warna, nanging dheweke bisa mriksa luwih akeh warna kulit ing kulit sing uga ora diduga dening manungsa biasa. Kaendahan lanskap utawa tokoh sing ditindakake dening seniman gedhe ora dihargai dening wong biasa, lan mung katon dengkeng dening pria utawa bocah primitif. Kewan salah siji ora nggatekake warna, utawa liya mung nggumun. Bocah utawa primitif kudu dilatih kanthi tliti supaya bisa ngerteni ide warna lan perspektif ing lukisan. Wiwitane lukisan katon mung permukaan rata sing entheng utawa peteng ing bagean-bagean tartamtu, nanging mboko sithik pikiran bisa ngormati ing latar ngarep lan latar mburi kanthi obyek lan swasana intervensi, lan amarga sinau ngapresiasi warna jagad katon beda karo . Bocah utawa primitif mung ngerti swara liwat perasaan utawa emosi sing diasilake. Banjur mbedakake antara swara sing ora pas karo swara lan melodi sing gampang. Mengko bisa uga dilatih kanggo ngormati swara sing luwih kompleks, nanging mung musisi sejatine sing bisa mbedakake lan ngapresiasi persatuan kanthi harmoni ing simfoni sing gedhe.

Nanging glamor sing asale saka budidaya pancaindhene njiret dheweke luwih sensitif, lan ndadekake dheweke dadi abdi liyane tinimbang sadurunge. Saka abdi sing tundhuk kanthi ora nggatekke, dheweke dadi abdi sing setya kanthi budaya, sanajan kanthi pendhidhikan lan budaya dheweke nyedhak wektu kebangkrutan.

Saben limang pikiran minangka dhuwur utawa murah miturut panggunaan sing digawe saka pribadine. Peradaban lan pendhidhikan cenderung ngetrapake I kanggo pikiran sehat, yen aku lan fakultas akal kudu ditrapake kanggo ujung-ujug materi lan aku dipasang ing jagad iki lan kepiye salah apa sing dadi gegayuhane. Kerugian, kemiskinan, nyeri, penyakit, kasusahan, kasusahan saka macem-macem jinis, mbuwang aku bali lan ora adoh saka para lawan sing narik kawigaten lan ngilangi I. Nalika aku cukup kuwat mula mbantah dhewe karo awake dhewe. Mula, bisa uga sinau babagan makna lan panggunaan sing nyata. Banjur ngerti yen dudu saka jagad iki, yaiku utusan sing duwe misi ing jagad iki. Sing sadurunge bisa menehi pesen lan nglakokake sawijining misi, kudu ngerti babagan pancaindera sing sejatine nyata, lan digunakake kaya sing kudu digunakake tinimbang ora disalahake lan dikontrol.

Aku sinau manawa indera kasebut bener-bener dadi juru basa jagad iki, aku, lan kaya ngono, kudu diwenehi khalayak, nanging aku kudu sinau basa interpretasi, lan nggunakake kaya ngono. Tinimbang dadi pangaribawa saka pangaribawa, aku sinau manawa mung kanthi kendhali saka pikiran sehat iku bisa napsirake alam semesta liwat dheweke, lan kanthi cara ngontrol, aku, Aku, nindakake tugas kanthi menehi formasi kanggo wong sing ora duwe bentuk lan ngewangi masalah ing proses keterlibatan lan evolusi. Aku banjur luwih ngerti manawa ing mburi lan ndhuwur unsur sing diomongake liwat pikiran sehat, ana intelijen lan pengawetan sing bisa komunikasi liwat fakultas anyar lan ora bisa digunakake lan diduweni kanthi nggunakake lan kontrol fisik sing tepat. indra. Minangka fakultas sing luwih dhuwur (kayata pemahaman lan diskriminasi) dikembangake, dheweke njupuk papan indra fisik.

Nanging kepiye carane aku bakal ngerti lan ngerti karo aku? Proses sing bisa ditindakake mung diandharake, sanajan akeh bisa uga angel ditindakake. Proses minangka proses mental lan proses penghapusan. Bisa uga ora ditindakake kanthi sepisan, bisa uga cukup yen upaya terus.

Ayo wong sing sukses ngilangi pikiran sehat njagong kanthi tenang lan nutup mripate. Sanalika bakal ana pikiran ing pikirane kabeh babagan sing ana. Ayo mung miwiti ngilangi salah sawijining indera, ujar sing mambu. Banjur, dheweke kudu ngethok rasa, supaya dheweke ora ngerti apa wae sing bisa mambu utawa dirasakake. Ayo dheweke terus kanthi ngilangi rasa ndelok, tegese ora bakal ngeling-eling kanthi mikir babagan apa wae babagan warna utawa warna. Ayo luwih ngilangi pangrungon, supaya dheweke ora ngeling-eling utawa ora muni, malah kumrungut ing kuping, utawa sirkulasi getih liwat awak. Ayo banjur luwih maju kanthi ngilangi kabeh rasa rumangsa supaya dheweke ora eling karo awake. Bakal dikandung saiki yen ora ana cahya utawa warna lan ora ana sing katon ing jagad raya, yen rasa rasa ilang, rasa bau ilang, ora ana sing bisa dideleng, lan ora ana sing ana ora ana krasa apa maneh.

Bakal dikandhakake manawa ana wong sing duwe paningal, pangrungu, ngrasakake, mambu lan krasa wis ora ana, yen dheweke wis tiwas. Iki bener. Ing wayahe dheweke tiwas, lan ora ana, nanging ing panggonane dheweke Duwe, lan ora duwe urip sensitif, dheweke pancen IS.

Sing isih eling sawise pikiran sehat wis disingkirake yaiku I. Ing wektu sing cendhak wektu manungsa dipadhangi menyang eling. Dheweke duwe kawruh babagan I kaya aku, sing beda karo panca indra. Iki ora bakal suwe. Dheweke bakal maneh bakal sadar saka indra, ing pikiran sehat, liwat pikiran sehat, nanging dheweke bakal ngerti dheweke babagan apa wae, lan dheweke bakal ngelingake memori nyata karo dheweke. Dheweke banjur bisa ngupayakake lan bakal ngrasakake pikiran nalika dheweke ora bakal dadi abdi maneh, nanging bakal dadi awake dhewe, mesthi aku bakal ana hubungane sing cocog.

Wong sing wedi mati lan proses mati kudu ora melu ing latihan iki. Dheweke kudu sinau babagan kedadeyan pati lan proses mental sadurunge sadurunge nggoleki I.