Yayasan Word

THE

WORD

Vol. 12 OCTOBER, 1910. Ora Ana 1

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ATMOSPHERE.

Sadurunge, sakwisé lan sawise saben manifestasi fisik konkrit ana atmosfer. Saka wiji pasir menyang bumi, saka lichen menyang oak raksasa, saka animalculae nganti manungsa, saben awak fisik dumadi ing atmosfir tartamtu, njaga struktur ing jero lan pungkasanipun dibubarake menyang atmosfer.

Tembung iki asalé saka basa Yunani, atmos, tegesé uap, lan sphaira, bola. Istilah sing dipigunakaké kanggo ngenalaké udhara sing ngubengi bumi lan kapindho ing unsur utawa pengaruhe lingkungan, sosial utawa moral, sing dadi lingkungan liya. Makna kasebut kalebu ing tembung sing digunakake ing kene, nanging uga ana sing luwih penting lan luwih akeh aplikasi. Saliyane ing impor fisik sing winates, atmosfer kudu dikenal duwe pangaruh fisik lan panggunaan sing luwih gedhe, lan kudu dimakmune menawa ana uga atmosfir psikis, atmosfir mental lan atmosfèr rohani.

Kuman ing kabeh urip ditahan ing penundaan ing atmosfer sadurunge kedadeyan ing banyu utawa ing bumi. Urip sing perlu kanggo kabeh barang-barang fisik teka saka lan ngalir ing udara. Atmosfer menehi urip ing bentuk bumi lan bumi kasebut. Atmosfer menehi urip menyang segara, tlaga, kali lan gunggunge. Saka atmosfer dumadi urip sing ndhukung alas, vegetasi, lan kéwan, lan manungsa niru urip saka atmosfer. Atmosfer nyedhiyakake lan ngirimake cahya lan swara, panas lan kadhemen, lan wewangenane bumi. Ing njero angin, udan tiba, awan dibentuk, petir ngiris, angin ribut ditemokake, werna katon, lan ing njeronane kabeh fenomena alam dumadi. Ing atmosfer ana urip lan pati.

Saben obyek wis ana ing atmosfer. Ing sawijining atmosfer, fénoména karakteristik saka saben obyek dilakoni. Pisahake utawa mateni obyek saka atmosfer lan urip bakal ninggalake, wangune bakal disintegrate, partikel-partikel kasebut bakal misahake lan eksistensine bakal mandheg. Yen atmosfer bumi bisa mati saka bumi, wit-witan lan tanduran bakal mati lan ora bisa ngasilake pangan, banyu bakal ora cocok kanggo ngombe, kewan lan manungsa ora bakal bisa urip lan bakal mati.

Minangka ana atmosfèr bumi, ing endi bumi napas lan urip, njaga wujud lan nduwèni wujud, saéngga ana atmosfer ing ngendi, minangka bayi, manungsa lair, lan ing pundi piyambakipun nandhang lan njaga . Atmosfiré iku wong pisanan njupuk lan iku pungkasan sing, minangka fisik, dheweke menehi munggah. Atmosfir saka manungsa ora ana sing ora mesthi lan ora mesthi, iku nduweni garis-garis lan kuwalitas. Bisa ditemokake ing pikiran lan dikenal ing atine. Atmosfer manungsa ora kudu kaya massa kacongo utawa woh. Atmosfer makhluk-makhluk sing golek manungsa, duwe wates tartamtu lan ana hubungane karo siji-sijine obligasi tartamtu, kanthi rancangan tartamtu lan miturut hukum.

Wong fisik ing atmosfer kaya janin sing dibungkus amnion lan chorion ing proses pembangunan ing atmosfer sing luwih gedhe, kandhutan. Sekitar telung sasi saka panganan sing dijaga dening awak dijupuk liwat ambegan. Ambane ora mung jumlah gas sing mili menyang paru-paru. Ambegan kuwi saluran sing mligi kanthi cara sing bisa ditemokake ing njero atmosfer fisik lan psikis, kayadene janin diwenehake saka aliran getih liwat rahim lan plasenta kanthi cara umbilical cord.

Atmosfir fisik manungsa diwangun saka partikel fisik infinitesimal lan ora kasat mata sing dijupuk lan dicemplungake saka awak fisik kanthi napas lan liwat pori-pori kulit. Partikel-partikel fisik yang dipancarkan lewat napas masuk ke dalam kombinasi dengan tubuh dan mempertahankan strukturnya. Partikel-partikel fisik iki ditahan ing sirkulasi dening ambegan. Padha ngubengi wong fisik lan nggawe atmosfir fisik. Atmosfir fisik rentan kanggo bau lan dupa lan ngasilake ambu, sing ana ing alam lan kualitas awak jasmani.

Yen salah sijine bisa ndeleng atmosfer fisik saka wong kasebut bakal katon minangka partikel sing ora bisa ditemokake ing kamar digawe kanthi sinar sinar matahari. Iki bakal katon minangka circling utawa whirling babagan awak, kabeh sing katahan ing gerakan dening ambegan. Wong-wong bakal katon cepet, ngubengi lan bali menyang njero awak, nyusul ing ngendi wae, lan ndarbeni partikel-partikel saka atmosfèr fisik liyané, kanthi gegayutan karo kekuwatan lan kelemahan saka atmosfir fisik sing kontak . Punika kanthi kontak utawa penggabungan saka atmosfer fisik sing nyebarake penyakit lan nyebarake infeksi fisik. Nanging awak fisik bisa digawe meh ketan saka panularan fisik kanthi tetep resik ing lan tanpa, kanthi ora gelem njaga rasa wedi, lan kanthi percaya diri ing kesehatan lan daya tahan.

Atmosfir psikis manungsa nyebar lan ngubengi suasana fisik. Atmosfir psikis luwih kuat lan luwih kuat ing pangaruh lan efek tinimbang fisik. Wong paranormal durung kawangun, nanging diwakili dening wangun fisik astral saka wong fisik. Kanthi awak wangun astral minangka pusat, atmosfir psikis ngubengi lan fisik kanggo jarak kanthi proporsional. Yen katon bakal muncul minangka uap transparan utawa banyu. Atmosfir fisik bakal katon minangka partikel utawa endapan ing banyu. Atmosfir psikis saka wong bisa diarani samodra bunder, kanthi arus panas lan kadhemen, ombak lan gerakan undero, puyuh lan eddies, hanyutan lan kahanan, lan munggah lan tiba ing ombak. Atmosfir psikis manungsa tetep ngalahake awak jasmani kanthi awak bentuk astral, kayadene samudra ngalahake pantai. Atmosfir psikis mungkasi liwat lan ngubengi awak fisik lan awak sensasi, wangun awak astral. Emosi, kepinginan lan hawa napsu bisa ditindakake kanthi atmosfer psikis kayata udan lan rontog ing ombak, utawa kaya banyu pucuk lan banyu sing mlaku alon-alon marang alur gundhul, utawa kaya arung jeram utawa banyu swiwi sing nyoba nggambar kabeh obyek ing pangaruh , menyang dhewe. Kaya samodra, atmosfir psikis ora gelem lan ora puas. Atmosfir psikis nyerang lan ndadekake liyane. Minangka kasebut ing awak utawa liwat banjir, wangun awak astral, kabeh proses emosi utawa sensasi diprodhuksi lan tumindak kasebut utamane ing rasa tutul, sentuhan batin. Iki bisa dienggo metu ing tumindak lan ngrasa kaya gelombang sing ningkatake obyek kasebut, utawa nyebabake nggoleki obyek kasebut lan nggawe sensasi kaya sing kuwat.

Sirkulasi liwat awak wangun astral lan ngubengi jasmani, atmosfik psikis minangka salah sawijining fitur sing pengaruhe subtle kaya magnetisme pribadi. Magnetik ing alam lan uga nduweni atraksi kuat kanggo wong liya. Atmosfir psikis manungsa nyedhaki wong liya sing disedhiyakake, kanthi proporsi kekuatan utawa magnetisme pribadhi lan miturut karep liyane wong, liwat atmosfer psikis. Atmosfir psikis saka wong siji iki nyebabake atmosfer psikis saka wong liya utawa akeh lan banjur tumindak ing awak utawa badan fisik; lan organ-organ awak digitikake miturut sifat kepinginan utawa emosi utawa gairah sing dominan. Iki bisa uga ditindakake dening siji, tanpa nggunakake tembung utawa tindakan apa wae. Supaya sawetara ngira bisa nggawe utawa ngucapake apa wae utawa menehi ekspresi emosi tartamtu, yen dheweke ora bakal dimangerteni dening atmosfir psikis utawa magnetisme pribadine sing ngandhakake utawa narik wong-wong mau. Sapa sing weruh yen atmosfine psikis iku mengaruhi liyane marang apa sing dikira-kira dadi paling apik, utawa yen dheweke mikir yen dheweke wis banget dipengaruhi, bisa mriksa tindakan utawa ngganti pengaruhe kanthi ora nrima emosi utawa kepinginan, lan ngganti pikirane kanggo subyek saka alam sing beda lan kanthi nyekel pamikiran marang ajeg kasebut. Kabeh perasaan lan sensasi saka apa wae sing diprodhuksi dening atmosfer psikis dhewe lan atmosfer psikologis liyane. Atmosfir psikis saka sawetara wong nduweni pengaruh sing menehi stimulus, nyenengake, lan nyenengake karo kanca-kanca. Iki bisa dadi alam sing nyenengake. Liyane duwe efek ngelawan saka enervating utawa mateni wong-wong kang padha ketemu, utawa nyebabake supaya ilang kapentingan ing urusane.

Atmosfir psikis yaiku medium sing pikirané tumindak ing awak jasmani liwat awak bentuk astral, lan minangka media sing ngakibatake kabeh tayangan lan sensasi ing pikiran. Tanpa atmosfer psikis, pikiran manungsa ing jaman saiki pangembangan bakal ora bisa weruh utawa komunikasi karo lan tumindak ing awak jasmani utawa donya fisik.

Ing jaman saiki pangembangane manungsa ora nduweni wujud mental lan bisa uga ditemtokake ing jagad mental. Nanging ana atmosfer pesti sing mesthi ngubengi lan tumindak lan liwat atmosfer psikis, lan saka ing jasmani kanthi napas lan kanthi sarana pusat syaraf saka fisik. Atmosfir mental sing kadadéyan minangka energi listrik utawa listrik, sing béda karo kualitas magnetik atmosfir psikis. Ana hubungane karo atmosfir psikis minangka listrik kanggo medan magnet. Atmosfir psikis narik kawigaten atmosfer mental lan kanthi cara aksi atmosfir mental lan liwat atmosfir psikis kabeh fenomena lan manifestasi psikis lan fisik diprodhuksi utawa digawa.

Pikiran sing obah ing atmosfer mental ora bisa dideleng, lan ora kena sensasi apa wae. Mung nalika tumindak lumantar lan gegayutan karo atmosfir psikis lan awak fisik sing rentan lan ngalami sensasi. Atine ing atmosfer mental aktif kanthi pikirane. Pikiran sing tumindak ing atmosfer mental lan nalika nyinaoni pamikiran abstrak tanpa sensasi.

Mung nalika pamikiran wis dicocogake ing atmosfer psikis lan gegandhèngan karo pikiran sing pikirané ngalami sensasi.

Atmosfir mental perlu kanggo urip manungsa kayata hawa perlu kanggo bumi lan banyu lan urip tetanduran lan kéwan. Tanpa atmosfer mental manungsa bisa isih urip, nanging dheweke mung dadi kewan, maniak, utawa idiot. Iku amarga atmosfer mental sing katon jitu lan luwih saka kewan. Atmosfir psikis ora nduweni kalbu utawa ora kuwatir. Iki ditindakake lan didominasi dening kepinginan, lan ora diganggu dening gagasan moral utawa bener lan salah. Nalika hubungan mental lan tumindak sing gegayutan karo atmosfir psikis, pangertèn moral bakal awaken; Ide bab bener lan salah dianggep, lan, nalika tumindak sing dianggep nalisir karo akal moral sing awake, atine ati bisik, Ora. Yen pikiran ing atmosfir mental nanggepi iki Ora, atmosfer mental subdues, nyenengake lan ngontrol atmosfer psikologi tempestuous, lan tumindak immoral sing ditemokake ora diijini. Nanging nalika kepinginan luwih kuwat tinimbang pamikiran sing bener, atmosfir psikis nutup wektu kanggo atmosfer mental lan kepinginan dileksanakake minangka kahanan lan kondisi bakal ngidini.

Atmosfir mental wong bisa nyerang wong liya kanthi cara sing béda karo suasana psikis. Atmosfir psikis nyebabake emosi liyane, lan kepinginan yaiku faktor aktif lan sensasi yaiku asil; dene atmosfine mental mengaruhi wong liya kanthi proses mental. Pikirane yaiku faktor-faktor kanthi proses mental. Operasi atmosfir psikis sensasional lan nyebabake sensasi. Atmosfer mental kuwi intelektual, lan mujudake pikirane. Tindakan mental ing atmosfir psikis iku moral, lan nalika psikis didominasi mental, asil moralitas.

Kanthi bebas saka jasmane, atmosfèr lan atmosfer psikis saka manungsa utawa wong liya, atmosfer mentalé narik kawigaten, ngrangsang lan nyengkuyung wong liya kanggo mikir lan menehi saran marang subjek pamikiran, utawa manawa nduweni pangaruh nandhang damper marang, nindhes , mblastus lan nyebabake aktivitas mental. Iki ora tansah dilakoni kanthi niat. Salah siji sing ndadekake wong liya bisa uga ora nyenengi efek; efek kasebut diprodhuksi nganggo utawa tanpa niat miturut kekuwatane pikirane lan kerentanan suasana mental wong liya kanggo dheweke. Minangka atmosfer mental positif sing padha, utawa meh padha, mesthine bisa antagonis lan nentang siji-sijine yen ide-idine beda-beda. Oposisi kaya mengkono bisa awake lan ngasilake utawa ngembangake daya kanggo mikir, lan bisa ngiyatake atmosfir mental salah siji utawa loro-lorone, yen ora ngasilake efek ngelawan lan ngalahake.

Atmosfir mental yaiku mediator antarane manungsa kewan fisik karo alam psikis, lan individualitas utawa wong spiritual. Kanthi atmosfer mental lan pikirane ngoperasikake, kepinginan sing kuat ing atmosfer psikis sing atos bisa dikontrol lan diatur lan wong fisik nggawe instrumen sing sampurna kanthi kepinginan sing dioperasikake kanthi cerdas, pikiran sing dilatih lan digawe kanthi sadar dhewe lan karya-karyane ing donya lan terus-terusan keprungu.

Ora kaya wong psikis lan fisik ing atmosfir psikis lan fisik, wong rohani ing atmosfer rohani nduwèni permanèn. Punika amarga definiteness lan permanen saka atmosfer rohani wong spiritual sing atmosfer mental emanated, atmosfer psikis sijine lan fisik disebut menyang dumadi, saben ing lan liwat liyane, lan fisik lan paranormal lan mental atmosfer dipriksan sawise sanadyan ana bedane saka atmosfer spiritual.

Sing pikiran bisa ngemudhine minangka subyek pamikiran, atmosfir rohani manungsa bisa dibandhingake karo cahya tanpa bayangan tanpa warna lan wong kasukman kanggo sing sadar lan ing cahya. Miturut cara hubungan lan proporsi, siji bisa uga mikirake atmosfir mental kaya ing ngisor rohani, psikis sajrone mental, fisik ing atmosfir psikis, lan manungsa fisik minangka sedimen kabeh.

Ora ana atmosfèr rohani utawa atmosfer bisa ditemokake dening clairvoyants. Atmosfir rohani mungkin, nanging biasane ora ditindakake dening pikiran, utawa ora bisa dirasakan dening wong, amarga atine paling asring kuwatir babagan hal-hal indera. Malah yen rohani dianggep wis dituturake kanthi istilah, nanging wong rohani lan atmosfèr rohani iku ora saka pikiran utawa aktivitas saka pikiran. Atmosfir rohani ora biasane dikawruhi dening manungsa amarga atmosfir psikis iku goyah lan ora gelem maneh yen wong ora bisa ngerti kekuwatan rohani utawa ora nerangake kehadirane. Siji bisa uga ngerteni atmosfine rohani kanthi perasaan utawa presensi yen dheweke, "Aku," bakal terus minangka sadar manawa ana ing antarane pati. Kelanjutan "I" bakal luwih nyata tinimbang pati. Wonten ing atmosfer psikis, atine misunderstands lan misinterprets perasaan kontinuitas "Aku," lan menehi nilai kanggo pribadine (sing, raos aku lan ora fakultas aku), sing kepinginan gemeter kanggo terus. Nalika pikiran ngemot atmosfèr rohani, atmosfèr rohani dibandhingaké minangka perdamaian lan kekuwatan sing bisu lan kebal. Atmosfir rohani menehi pikiran sing iman, luwih jero lan langgeng ketimbang pangaruh sing bisa diprodhuksi dening bukti saka panca indera utawa logika. Amarga anané atmosfèr rohani, pikiran inkarnasi duwé iman lan kapercayan saka kekekalané.

Bagian saka pira-pira pikiran sing ana ing njero pikiran ora suwe ngemohi wong kasukman nalika atmosfir rohani nyebabake kepenakane dikenal, amarga atmosfrange roh kasebut ora kagayuh lan beda saka atmosfir psikis sing ngasilake kagum, tenang, kuwasa lan kehadiran , banget aneh sing bakal ditemokake dening pikiran manungsa tanpa dread utawa trepidation. Supaya nalika atmosfrange rohani ndadekake awake dhewe bisa dikawruhi dening atine, atine wedi banget lan bakal ngerti.

Sawetara wong wis menehi pemikiran marang subyek atmosfer kaya sing ditrapake kanggo manungsa. Mbok menawa beda-beda lan sesambungan antarane wong fisik, psikis, mental lan rohani lan atmosfèr ora dianggep. Nanging, yen atine prasaja karo subyek atmosfer lan nyelidiki kanthi cerdas, kothak anyar bakal kabuka lan cahya anyar bakal kacemplungake ing dalan kanthi pangaruh sing bakal ditanggung dening wong liya. Siswa bakal nemokake yen dheweke lan wong-wong liyane duwe sipat-sipat sing nalisir lan akeh, lan saben alam saben wong bisa ngendhaleni tumindake lan banjur menehi panggonan kanggo sing sabanjure. Tanpa pemahaman sing jelas saka atmosfer manungsa, siji ora bakal ngerti babagan jero babagan fisik lan hukum sing nduwe aturan sing ngenani fenomena fisik, utawa dheweke ora bakal bisa nemokake, kanthi cerdas, bisa mlebu lan tumindak ing donya apa wae diubengi. Sethitik dikenal saka subyek saka atmosfir, nanging ora ana sing ora pati ngerti karo efek sing ditemokake ing atmosfir manungsa lan ing wong liya.

Yen wong lungguh dhewe lan jeneng liyane diumumake, jeneng kasebut bakal langsung ditrapake. Nalika liyane lumebu, efek sing beda diprodhuksi amarga atmosfer fisik pengunjung ngalami atmosfir fisik sing nampa dheweke. Saben uwong bisa kena pengaruh saka atmosfir fisik sing liyane, sing bisa nyenengake utawa ora, miturut sameness utawa contrariness saka alam partikel fisik sing saben atmosfer fisik dumadi. Awake fisik saben bakal narik utawa ngusir sing liyane; utawa padha supaya meh padha karo kualitas sing padha ora ngusir utawa narik nanging dadi "ing ngarep" ing perusahaan saben liyane.

Faktor liyane, Nanging, ngetrapake awake dhewe. Iku atmosfer psikis saben. Atmosfer fisik loro kasebut bisa uga setuju utawa bisa ditentang. Persetujuan utawa oposisi iki bakal dikuatake utawa dikurangi kanthi cara ing atmosfer psikis bisa saling mangaruhi. Kajaba saka kepinginan sing saiki aktif ing saben atmosfer psikologis lan adoh saka tujuan kunjungan kasebut, ana sifat dasar lan kualitas magnetik atmosfir psikis, sing bakal mengaruhi alam sing ndasari lan atmosfasi psikis liyane . Supaya bisa nandhang antagonisme, nesu, iri, kepedul, kebencian, cemburu utawa hawa nafsu, utawa rasa seneng, nikmat, semangat, semangat, semangat, semangat uga bisa disebabake. Efek iki digawe dening kegiatan prinsip keinginan ing baterei magnetik, awak bentuk astral. Badan wangun astral ngasilake arus magnetik sing ngetokake saka kabeh bagean liwat awak fisik, nanging utamane saka tangan lan awak. Serangan saiki minangka nyawa sing lembut utawa kuwat sing nyebabake atmosfer psikis bisa pindhah ing ombak alon utawa kuwat kang bisa nempuh lan nyerang utawa nyampur karo atmosfir psikis. Yen iki cocok karo atmosfer liyane, nampa, ngasilake lan nanggapi pangaruh lan tumindak miturut sing liya; yen alam ditentang ing atmosfer psikis sajrone jenis lan kualitas, atmosfir banjur gugup lan tumindak kanthi cara sing padha kaya nalika loro arus sing ngisi daya dhuwur; badai punika asil.

Ing wayahe, utawa sawise patemon ing atmosfer fisik lan psikis, atmosfer mental saben mujudake dhewe, lan miturut kekuwatan lan kakuwatan sing relatif saka salah siji atmosfir mental sing bakal ngetokaké lan ngontrol atmosfir fisik lan psikis lan nimbulaké atmosfir mental liyane. Yen atmosfer fisik lan psikis sarujuk karo saben liyane, lan yen atmosfer mental sing pas karo kanca-kanca, sipat sing apik lan harmoni diadegake ing antarane loro. Nanging gesekan, perasaan gerah utawa perang sing adhem bakal ana miturut perselisihan antarane atmosfer fisik lan psikis lan mental saka wong loro kasebut.

Yen pikiran siji sing dilatih kanthi apik lan nduweni sifat psikis sing bisa dikendhaleni, bakal bisa ngetokake pikiran lan ngontrol atmosfer psikis liyane. Nanging yen ora ana pikiran sing ndominasi suasana psikis dhewe, sing paling kuat saka rong atmosfer psikologis iki bakal ngetokake lan nguwasani atmosfir psikis lan mental sing liyane.

Yen posisi bisnis lan posisi sosial lan barang-barang sing bisa ditemokake ing babagan fisik, yaiku perkara sing paling dirasa, banjur bakal paling gedhe wong liya. Yen dheweke bisa ditindakake, simpatik lan gampang dipindhah dening emosi lan sensasi, dheweke bakal paling kena pengaruh ing atmosfir psikis saka pendatang anyar. Yen dheweke nganggep prakara sing luwih apik sadurunge tumindak, yen dheweke diwenehi investigasi lan riset analitik, yen dheweke nganggep manungsa kanthi daya mental lan ora dening kesenengan sing bisa diprodhuksi, utawa ora kanthi atribut fisik, mula dheweke bakal luwih rentan lan dipengaruhi dening atmosfir mental liyane. Miturut sameness jenis atmosfir mental siji bakal ketemu lan setuju karo sing liyane lan miturut daya sawijining bakal dipengaruhi utawa dipandu dening liyane. Nanging yen atmosfer mental siji-sijine ora dianggep beda, banjur ana oposisi lan pertentangan, nganti siji saka loro kasebut bakal setuju karo utawa menehi lan diarahake dening liyane, kajaba loro atmosfer mental sing beda-beda ing jinis kudu meh roto-roto sing cocog karo kualitas, utawa yen atmosfir psikis cukup kuwat kanggo nyegah persetujuan lan nyebabake dheweke tetep ora gelem lan saling bertentangan.

Pikiran umum ora bisa tumindak langsung liwat atmosfer mental ing atmosfer mental liyane, saéngga tumindak utawa ditindakake kanthi atmosfir psikis kanggo tumindak kasebut ing atmosfir mental sing liya. Pikiran tekan otak lan gerakan awak wujud, lan kepinginan. Kanthi akting saka pikiran karo kepinginan lan wujud, sinar sing ora katon katon saka antarane alis lan dahi. Mulane tumindak, siji pikiran salutes, tantangan utawa greets, pikiran liyane liwat atmosfer mental kang; pikirané tumindak kanthi cara sing padha lan mbangun stasiun ing dahi; stasiun loro kasebut diadegake metu lan nampa pesen liwat saben atmosfer mental. Tembung bisa digunakake kanggo nyambung utawa nggawa stasiun menyang rapport, nanging miturut daya sawijining atmosfer saben atmosfer wis menehi efek ing liyane independen tembung.

Kanggo atmosfir fisik siji kanggo mangaruhi atmosfèr jasmani liyane, awak fisik kudu cedhak. Yen atmosfasi psikis salah sawijining pangaruh sing liya, biasane perlu kanggo saben awak fisik bisa katon utawa dengar saka liyane. Awak fisik biasane dibutuhake amarga atmosfer psikis bisa mlaku lan ngubengi. Kajaba ing kasus-kasus khusus, atmosfir psikis salah sawijining ora cukup kuwat kanggo tumindak ing jarak dawa ing atmosfer psikis liyane. Yen atmosfer mental wis disambung karo sing liyane, kadohan fisik ora perlu kanggo dheweke kanggo mengaruhi liyane atmosfer mental. Miturut pikirane, siji bisa nyambung suasana mental karo atmosfer mental liyane. Liwat pikirane atmosfer bisa dipundhentahake utawa disaranake menyang liyane.

Atmosfir rohani wong sing teka ing kamar mungkin, nanging jarang, sanalika, dirasakan dening pikiran. Ora aneh yen atmosfèr rohani manungsa pancen gegayutan karo pikiran lan sipat psikis sing bisa dirasakake utawa ditemokake dening wong liya. Nanging, atmosfer rohani, sanadyan ora bisa diawasi karo atmosfer psikis, bisa uga cukup kuwat kanggo nyedhiyakake kehadirane supaya bisa ditahan lan dirasakake dening atmosfer mental lan psikis liyane, lan atmosfer rohani liyane bisa uga digawa menyang hubungan karo atmosfiré sing liyane. Nalika suasana rohani siji kasebut diucapake, dheweke bisa nindakake kekuwatan lan daya psikis, lan nyiptakake kalem lan tenang, lan sajrone wektu iku suasana rohani iku ana hubungane karo pengaruh lan bisa dominasi atmosfir mental lan psikis.

Kabeh iki bisa rampung kanthi nganggo utawa tanpa nggunakake tembung, lan sanadyan sipat spiritual saka wong loro kasebut ora kasebut. Ing kasus kasebut, kekuwatan laten lan kapercayan lan tujuane bakal tetep karo lan ndadekake siji sing dipengaruhi sawise sing liyane lunga. Nanging, yen subyek manungsa spiritual kudu diajak ngobrol lan sing atmosfir rohani sing kuwat kudu nandhang lan ngrangsang atmosfer sing liyane kanthi subyek agama utawa individu spiritual, banjur wong sing aroused bakal padha aspirasi minangka wong sing dipengaruhi. Nanging sawisé pengaruhe wis dibusak, lan miturut kekuwatan rohani utawa mental utawa psikologis atmosfer lan adaptasi saka saben liyane, dheweke bakal tumindak kanthi atmosfer kang paling kuat. Yen kasukmane ndominasi atmosfir liya, gagasan-gagasan sing ditampa lan ditampa bakal menang; pikirane bakal menehi atur lan atmosfir psikis bisa diarani karo wong-wong mau. Nanging yen atine menguasai atmosfir liya, sanajan gagasan-gagasan kasebut ditampa, dheweke bakal ditimbang lan diukur lan mechanically ditangani kanthi pikiran. Penafsiran mekanik kakuatan rohani sing bakal dilakokaké bakal ngetokake saka ing atine, ing atmosfer rohani. Nanging yen pikirané ora kuwat lan ora bisa kanthi argumen lan logika nutup rohanié saka atmosferé, banjur atmosfer psikis bakal ditimbulaké dadi semangat keagamaan; emosi bakal ngontrol atine. Lampu rohani sing disedhiyakake marang dheweke bakal diinterpretasikake sajroning panca indera lan dheweke bakal ngetokake wong liya lan dheweke bisa didominasi dening sensasi religius lan emosi sentimen.

Owah-owahan ing antarane saben atmosfer manungsa iku angel kanggo loro wong lan atmosfer sing padha kanggo campuran, setuju, utawa dadi cocok siji, kajaba saben atmosfer saka siji wong padha ing jenis sajrone sing saka liyane, lan yen kualitas lan daya saka saben atmosfer disetel menyang atmosfer cocog liyane. Supaya kompromi biasane digawe antarane manungsa lan atmosfir.

Nalika loro kasebut bebarengan ing sawijining ruangan lan kompromi diasilake, kombinasi digawe ing antarane atmosfèr. Ing ngleboke wong katelu bisa uga bakal ngganti kombinasi kasebut. Faktor anyar bakal ngancurake kompromi lan salah siji bakal mecahake atmosfir saka loro, utawa bakal ngenalake elemen sing bakal luwih seimbang, nyemangati, ngandhut lan menehi persetujuan antarane wong lan atmosfir. Sawise rampung, kombinasi anyar digawe antarane wong telu lan atmosfir. Ngleboke sesampune wong kaping sekawan lan kaping lima bakal ngasilake owah-owahan lan beda lan kombinasi anyar antarane atmosfer nalika saben faktor anyar dienalake. Ing cara sing padha, kombinasi atmosfer sing digawe kanthi jumlah wong sing ditemtokake bakal diganti lan sing anyar digawe minangka saben godhong ing kamar. Karakter ing atmosfir umum iki diputus dening kualitas lan daya saka saben atmosfer saka saben wong.

Miturut ngarsane siji utawa akeh wong kamar lan omah wis menehi menyang atmosfer kang karakteristik saka pikirane lan kepinginan wong sing manggon utawa wis manggon ing utawa frequented iku. Atmosfer iki nyedhaki kamar utawa omah sakwisé pamundhutan para penumpang minangka kekuatan pikirane lan kepinginan kanggo nemtokake; bisa ditrima utawa ditemokake dening wong sing lumebu ing kamar utawa omah kasebut.

Saben papan ing ngendi wong ngumpul kasebut nduweni suasana tartamtu, sifat utawa karakter sing ditemtokake dening pikirane, kepinginan lan tumindak wong. Bioskop, toko minuman keras lan rumah sakit, pakunjaran, gréja, ruang sidang, lan kabeh institusi umum utawa swasta, kabeh duwe atmosfer karakteristik, sing bisa dirasakake kabeh. Wong paling awet lan kandel ora kebal saka efek saka atmosfir iki, nanging bakal dirasakake utawa dirasakake kanthi luwih apik dening wong sing pancen paling rentan lan awake.

Desa, kutha, kutha gedhé, nduwèni atmosfèr sing khas. Wong sing weruh utawa ngerteni karakter kasebut bakal ditinggalake utawa menyang panggonan kasebut minangka atmosfer ing panggonan kasebut ngasilake efek ing atmosfer masarakat. Siji bakal kesengsem karo prabédan antarané paprangan, bal-balan, trek balap, papan pertemuan, utawa kuburan. Tayangan kasebut diprodhuksi dening tayangan-tayangan sing beda-beda ing atmosfèré dhéwé.

Panggonan sing dikunjungi dening wong ora mung panggonan sing nduweni atmosfer karakteristik. Lokalitas manawa sikil manungsa ora jarang nduweni atmosfine aneh dhewe. Sapa sing mlaku liwat alas gedhé, liwat dhataran sing amba, ing saubengé ara-ara samun, gunung-gunung sing mlaku mubeng, utawa sing wis mlebu ing tambang, mlebu guwa-guwa, utawa nggolèki ing tlaga bumi, bakal ngerti yèn saben panggonan kuwi wis diresiki lan wis watara pangaruh alam sing ora bisa ditemokake. Pangaruh iki disampekake marang atmosfir wong saka atmosfase lokal.

Saben bangsa utawa negara nduweni atmosfir dhewe, sing béda karo negara lan negara liya. Wong Jerman, wong Perancis, wong Inggris, Hindhu, Chinaman, utawa Arab, beda karo sing liyane. Nalika wong siji bangsa ninggalke negarane dhewe, dheweke nggawa karo atmosfèr sing khas ing negara sing dilairake lan dikembangke. Atmosfiré bakal dirasakan déning bangsa-bangsa minangka beda karo dhéwé. Bentenane iki ditandhani amarga atmosperane negarane, kang nyatakake dheweke minangka individualitas dheweke kena pengaruh atmosfer nasional.

Semangat bangsa nyedhiyakake dhewe liwat atmosfer. Semangat utawa atmosfèr nasional iki narik kawigaten anak sing durung lahir, lan sawisé lair, atmosfèré negarané nyambut gawé ing anak lan bocah enom, lan dianggep minangka adat lan adat lan prejudis, miturut stasiun ing babagan urip lan cara pemuliaan. Bayi njupuk lan wis dicithak dadi atmosfer individu dhewe ing atmosfer nasional. Ukiran utawa panyerakan utawa pewarnaan nasional ing saben atmosfer saben dituduhake minangka "patriotisme," lan bisa uga ditemokake ing apa sing diarani kabiasaan lan tendensi nasional sing uga bisa, lan uga kerep menehi pengaruh marang pola pikirane.

Atmosfir saka negara mengaruhi sing dilahirake lan sing manggon ing kono. Miturut kekuwatan lan kakuwatan rohani lan mental lan psikis lan atmosfir fisik manungsa bakal mengaruhi atmosfèr negara kasebut. Dheweke bakal ditarik utawa ditarik dening atmosfir negara, miturut hubungan sing ana ing antarane atmosfiré dhewe lan kanthi sifat utawa motif sing ndhominasi.

Atine biasane njelma ing negara sing atmosfer paling cocok karo dhuwit. Nanging kerep ana pikiran sing njalari panggonan ing atmosfir nasional beda banget saka dhewe. Iki amarga penyebab karmic, sing bisa dadi sifat rumit. Nanging wong sing mlebu inkarnasi bakal banget ninggalake negara kasebut lan milih liyane sing bakal luwih kondhang karo atmosfèr sing dominasi.

Siji bisa sinau maneka warna atmosfer kanthi ngelingi carane lan ing bagean apa kang diasilake dheweke kena pengaruh tartamtu saka wong kang ditemokake, lan carane tumindak lan tembung lan nengsemake nyebabake wong liya. Dheweke ora kudu nglakoni penasaran lan ora seneng karo eksperimen, nanging supaya dheweke bisa sinau babagan cara paling apik ing donya ing karyane ing donya. Dheweke ora kudu nulis "tes", utawa nyoba nemokake apa sing bakal disembunyikan saka dheweke. Yen dheweke nyoba kanggo mengaruhi wong liwat atmosfer kanthi motif kaya dheweke ora bakal maju ing studi, nanging bakal maya lan bingung atmosfer mental dhewe lan apa sing bisa ditindakake dheweke bakal nanggepi lan ngobong lan mengaruhi dheweke liwat atmosfer psikis dhewe.

Sapa sing rentan kanggo pengaruh lan ora bisa ngontrol wong-wong mau kudu ngalang-alangi akeh wong sing nate kepenak lan kudu ngalang-alangi mobs, amarga atmosfase mobs ditindhes dening semangat lan kepinginan, sing bakal nyebabake pasukan kasebut ing atmosfir psikis dhewe lan bisa mimpin wong supaya tumindak sing bakal disesali ing wektu sing tenang, utawa atmosfèr massa bisa nyebabake dheweke bisa tatu amarga dheweke ora ngasilake lan tumindak miturut impuls sing dikalahake wong akeh.

Obyek studi saka atmosfere kudu kanggo wong teka ing kawruhane dhewe, lan supaya bisa nggawa atmosferé dadi sesambungan sing tepat; supaya dheweke bisa mangerteni prabédan antarane ngisor lan luwih dhuwur; supaya bisa nggedhekake wong kang luwih dhuwur tinimbang sing luwih dhuwur; lan saben wong bakal dadi sampurna ing jagad dhewe.

Kanggo manungsa ngembangake saben-saben atmosfer lan saben-saben atmosfer kudu tumindak lan kabeh bisa digarap supaya bisa bebarengan. Pikiran sing kena inkarnasi kudu sadar saben atmosfir lan bisa ngasilake kanthi cerdas. Kanggo nindakake iki, tumindak perlu. Atmosfir fisik dipengaruhi dening tindakan fisik, atmosfir psikis kanthi kepinginan, atmosfir mental kanthi pikirane, lan atmosfir rohani kanthi iman marang sing dikawruhi.

Kanggo atmosfer siji sing bisa digawa menyang sesambungan siji, kudu ana aksi consecutive utawa bebarengan ing saben-saben. Ana sing kudu tumindak kaya sing bakal ngusung saben atmosfer lan minangka bakal ngakoni kawruh utawa cahya bab kabeh. Pidato fisik utawa tembung sing diucapake bakal tumindak ing atmosfir fisik, kepinginan bakal tumindak kanthi tembung kasebut lan nglakokake atmosfer psikis, pamikiran bakal menehi arahan menyang kepinginan lan nelpon menyang atmosfer mental, lan iman ing kawruh kabeh bakal ngandhut rohani kanggo atmosfir liya.

Anane daya tarik lan panyuwunan pribadi sing paling dhuwur bisa uga digawe dening tembung sing diucapake, kanthi kanthi temen-temen kepingin ngerti, kanthi mikir makna lan kanthi iman sing jero ana ing awake dhewe sing dipratelakake dening rohani.

Kaya benang nglewati saben atmosfer lan nyambungake karo wong fisik, ana sing ngandhut saben liyane menyang liya lan kanthi cara pikiran ing awak fisik bisa nyadari saben atmosfer lan nyetel dhewe ing sawijining sesambetan becik tumrap saben atmosfer. Iki ora mesthi wae. iku bener. Pikiran ing awak fisik ana ing siji ujung benang; wong sing ndarbeni "Aku" ing mburi liyane. Kanggo pikiran inkarnasi sepertane ora ana ujung liyane tinimbang ing ngendi iku; utawa liya, yen mikir ana ujung spiritual, ora nate nate kepincut. Wekdal sing ana ing alam bisa nyedhaki pungkasan kasukman. Cara kanggo nggayuh lan nyempurnakake ends iku kanthi cara pikirane. Panginten ora cara, nanging pikirane ndadekake utawa nyiapake cara. Cara iki minangka benang. Panginten lelungan ing thread iki lan nemokake lan inspirasi. Utas dhewe iku sing sadar liwat kabeh atmosfir. Mikir babagan iki minangka wiwitan; kang sadar iku mbukak dalan. Kanthi terus-terusan ngenani babagan iki lan nggedhekake prinsip sadar, pikiran inkarnasi dadi sadar dhewe lan sadar marang bab sing luwih dhuwur ing pungkasane prinsip sadar, lan ing sajroning usaha sing tetep terus dadi siji.