Yayasan Word

Nafas sing liwat gerbang kanker nyabrang baris menyang jagad sing wis nyata, lan saka gerbang capricorn bali kaya manas, pikiran sing luwih dhuwur, individualitas, awake dhewe mikir, menyang donya sing luwih akeh.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 2 JANUARI, 1906. Ora Ana 4

Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

INDIVIDU.

Zodiak minangka jam lintang sing gedhe banget tanpa wates, lan kanthi misterius, misterius, mbesuk wektu lair saka alam semesta, durasi lan bosok, lan ing wektu sing padha bakal nemoni transformasi sel getih ing sirkulasi liwat awak.

Zodiak minangka Kitab Suci tanpa wates, sejarah lan buku teks nggawe, pengawetan, lan karusakan kabeh barang. Iku cathetan kabeh kepungkur lan saiki lan takdir mbesuk.

Zodiak minangka path saka jiwa sing ora dingerteni liwat alam sing dikenal lan mlebu tanpa wates. Zodiak sing arep diteliti, lan sing kliwat iki, ana ing rolas tandha sing dituduhake ing manungsa.

Zodiak kanthi bunderan rolas tandha menehi kunci kanggo noumenal sing ora dikenal lan ing universal fenomenal. Gambar garis horisontal saka kanker nganti capricorn. Banjur tanda-tanda ing ndhuwur garis kasebut nuduhake universe sing ora diweruhi; pratandha ing ngisor garis horisontal saka kanker dadi capricorn makili alam semesta sing diwujudake ing aspek spiritual lan psikis lan fisik. Tanda-tanda kanker, virgo, lan libra, nggambarake tumindak tanpa ambegan menyang urip lan wujud, pangembangan wujud dadi jinis, lan inkarnasi napas ing kana. Tanda-tanda libra, scorpio, sagittary, lan capricorn, nggambarake evolusi napas liwat jinis, kepinginan, mikir, lan individualitas, siklus manifestasi, pembentukan lan pangembangan ambegan liwat jagad fenomenal sing wis nyata, lan bali maneh ing jaman biyen noumenal sing ora katon.

Yen entitas sing wiwit ngalami kanker amarga napas ora bisa nggayuh kawruh dhiri lan lengkap, kaya sing dituduhake dening tandha capricorn, utawa kepribadian, nalika mlebu sadurunge sadurunge kapribadian - sing kapribaden digawe saka tandha-tandha urip, wujud, jinis, kepinginan, lan pikirane - mula kepribadiane mati lan kepribadiane duwe wektu istirahat, lan maneh wiwit ambegan kanggo nggawe kapribaden liyane. Iki terus urip sawise urip nganti karya sing gedhe pungkasane wis rampung lan individualitas kudu ora ana maneh, kajaba ana kekarepan.

Nafas minangka wong pisanan sing muncul nalika wiwitan tumindak ora ana ing jagad iki; iku brooded liwat segara gesang lan ambegan menyang kegiatan kuman gesang; isih ngrumus lan napas ing banyu panguripan, napas nyebabake dheweke dadi bentuk ethereal-astral, banjur konkrit dadi jinis fisik, sing dadi nafas ngombe. Banjur kepinginan ing bentuk manungsa nanggapi napas pikiran lan dikethok dadi pikirane manungsa. Kanthi dipikir wiwit tanggung jawab manungsa; panginten iku karma. Nafas, kanthi dipikirake, wiwit ngirim urip lan wujud, jinis lan kepinginan, menyang vesture ego sing luwih dhuwur, yaiku individu. Ora bisa ngalami manungsa nganti manungsa bisa menehi kapribadhen nganti tekan pamisah.

Individu ora urip, sanajan ambegan kasebut minangka upaya awal ambegan sing menehi ambegan kanggo kegiatan, nemtokake kursus urip, lan mbatesi bidang operasional. Individu ora dibentuk, sanajan ing saben inkarnasi individu bakal nggawe wujud. Individu nggawe wangun desain kanggo pribadine sabanjure sing bakal dibangun dening urip lan lair menyang jagad liwat jinis. Keperibadian ora jinis, sanajan nyebabake wong loro-lorone dadi salah siji jinis sing bisa ngalami, dadi bisa ngliwati kebesaran jinis lan dadi tempek karo kekuwatan jagad, yaiku ing jinis individu bisa uga nyemprotake ambegan sing metu lan mlebu, dadi ora bisa diluncurake lan bisa nyetir dalan kanthi aman liwat angin gedhe, hawa nafsu, lan whirlpool saka jinis, liwat jinis kanggo nindakake kepinginan kanggo kulawarga lan jagad, lan liwat lan nalika badan jinis kanggo imbang, harmoni, lan manunggal dadi siji, sing katon beda-beda sajrone operasi dual minangka ambegan lan kepribadian, nanging sejatine minangka salah sawijining tumindak sing sampurna. Kepribadian ora kepenginan, sanajan nuwuhake kepinginan saka kahanan latin sing banjur narik kawigaten lan nggambarake kepribadian kasebut dadi urip sing nyata. Banjur keprigelan digawe kanthi kepinginan, lan ngatasi ketahanan sing dikarepake. Kanthi mangkono pikiran tuwuh kuwat lan tegas, lan dadi medium sing dikarepake ditularake menyang pisau.

Individu ora dikira, sanajan ngasilake pamikiran kanthi ambegan, banjur nuwuhake proses siksa ketuhanan, proses sing siji-sijine tahan karo rasa lara lan kesenengan, kemiskinan lan bandha, kamenangan lan kekalahan, lan muncul saka tungku sentosa ora pati rame sajrone kesucian lan tenang ing kalanggengan. Pikiran sing luwih dhuwur padha karo sing diarani ing kene. Iku prinsip I-am-I, sing mbayangake pribadine lan sebagian nggayuh saka urip dadi urip. Pikiran ngisor minangka refleksi saka pikiran sing luwih dhuwur lan kapribadhen lan minangka bagean saka pikiran sing luwih dhuwur sing digawe. Sing umum diarani pikiran yaiku pikiran ngisor, sing nduwe fungsi liwat cerebellum lan cerebrum, otak njaba.

Pikiran saiki wis ana limang fungsi. Iki asring diucapake kaya umpluk, ngrasakake, ngrungokake, ndeleng, ndemek utawa ngrasa, nanging ana rong fungsi pikiran liyane sing ora umum dingerteni lan arang diarani amarga ora digunakake utawa dialami dening akeh wong. Dheweke digunakake dening sage paling gedhe lan panggunaane bisa ngrampungake manungsa. Kaloro pikiran lan fungsi pikiran iki yaiku indria I-am-I-I-sampeyan-lan-kowe-sampeyan. Organ sing cocog sing bakal dikembangake kanggo fungsi kasebut yaiku awak pituitary lan kelenjar pineal, saiki sebagian ana atrophied ing wong biasa. Fakultas, saiki mung dikepengini, bakal dadi kawruh lan kawicaksanan, ngerti lan dadi.

Pikiran ngisor kudu nyawiji karo barang, kanthi pikiran sing luwih dhuwur utawa liya kanthi rasa lan kepinginan. Kekirangan iki yaiku rong fase katresnan. Sing biasane digandhengake karo pikiran sehat lan kepinginan, lan apa sing diarani manungsa minangka "katresnan." Katresnan sing luwih dhuwur sing ora diarani, kalebu pikiran sing luwih dhuwur. Katresnan iki pedhot saka indera lan pribadine; intine minangka prinsip kanggo ngorbanake, nyerah kanggo prinsip-prinsip abstrak.

Kepiye polahe pikiran dadi budak saka indera, kepinginan, awak, sanajan napas pikiran minangka pangripta lan kudu dadi panguwasa? Jawaban ditemokake ing sejarah sing kepungkur saka pikiran sing nglerem. Mangkene: sawise napas pikiran wis nggawe pikiran sehat lan ngerti, ilusi sing diasilake dening indera kasebut nyebabake pikiran kanggo ngenali awake dhewe karo pribadine.

Bagean saka individu sing diarani pikiran ngisor iki ambegan menyang pribadine (kewan) nalika lair. Ketelapan kasebut ditindakake sacara normal liwat napas fisik, yaiku pikiran ngisor menyang awak kanthi ambegan fisik, nanging dudu napas fisik. Nafas fisik disebabake ambegan, lan ambegan-pikiran iki dadi pikiran sing luwih ngisor. Nafas kasebut minangka pikiran sing luwih dhuwur, yaiku individu, yaiku ing Kitab Suci sing diarani pneuma suci, lan uga diarani ambegan spiritual. Ora bakal ngalami nganti manungsa urip maneh, lan wong urip maneh amarga pneuma, kanthi tembung liyane individu sing lengkap.

Minangka jagad laba-labah diwatesi ing web saka spinning dhewe, saengga jagad manungsa diwatesi kanggo pikirane nenun dhewe. Jagad individu kasebut minangka salah sawijining pikirane ing endi tukang tenun lan terus nenun. Spider kasebut mbuwang benang sutra lan nyemprotake menyang sawetara obyek, lan liyane, lan liyane, lan ing garis-garis kasebut nggawe jagad iki. Pikiran kasebut nggayuh garis pikirane lan nyepetake wong-wong, papan, lan cita-citane, lan kanthi iki, liwat pamikiran kasebut bakal ndadekake jagad iki. Kanggo jagad saben wong iku subyektif; alam semesta diwatesi awake dhewe; tresnane lan senenge, ora nggatekke lan kawruh ana ing awake dhewe. Dheweke urip ing alam semesta dhewe, sing dadi dhiri. Lan apa sing dipercaya dadi kasunyatan yaiku gambar pikirane sing ngisi. Minangka web bisa disapu lan laba-laba tetep mbangun liyane, saengga ing saben urip, individu bisa nyebabake alam semesta anyar, sanajan asring pribadine ora ngerti.

Kepribadian lan kepribadian digunakake saling ganti kaya sing ditemokake ing konsultasi karo leksikon sing paling disetujoni, loro uga diwenehi kabiasaan lan karakteristik pikiran lan awak. Turunane tembung-tembung kasebut, padha ora kalebu artine. Kepribadian asale saka saben-sonus, liwat-swara, utawa muni liwat. persona yaiku topeng sing ditindakake dening para aktor kuno ing drama kasebut, lan tegese artine kabeh kostum sing ditindakake dening aktor nalika nyamarake karakter. Individu asale saka ing-dividuus, ora mbahagiake. Makna lan gegayutan ukara kasebut saengga dijlentrehake kanthi jelas.

Individu mung jeneng. Bisa ditrapake kanggo alam semesta, jagad, utawa manungsa, utawa kanggo sapa wae sing nggambarake prinsip prinsip kesadaran diri.

Kepribadian kasebut minangka topeng, jubah, kostum sing disandhang dening kepribadiane. Perwatakan kasebut yaiku ego permanen sing ora bisa dibagi, mikir, ngomong, lan tumindak liwat topeng utawa kapribaden kasebut. Kaya aktor, identitas kasebut ngenalake awake dhewe karo rasukan lan bagean nalika lakune diwiwiti, lan, biasane, terus ngenalake awake dhewe karo part kasebut lan muter sajrone tumindak waktune. Pribadine digawe saka urip lan wujud lan jinis lan kepinginan, yen diselehake lan ditetepake kanthi bener, kalebu mesin pemikiran sing bisa dadi kekarepan kasebut.

Ing kapribaden ana wit sing, yen kepribadiane, tukang kebon, bakal nyiram lan ngrampungake, bisa uga nglumpukake lan mangan woh rolas, lan tuwuh dadi urip sing ora sadar. Kepribadian minangka wujud, kostum, topeng, ing endi individu kasebut muncul lan melu bagian tragedi drama-komedi-komedi ing jaman saiki maneh dimainake ing panggung jagad iki. Kepribadian kasebut minangka kewan sing duwe ciri individu, sing lelungan jaman saiki, amarga layanan, lan dipandu lan dikendhaleni, bakal nggawa rider liwat dataran gurun lan wutah wana, liwat papan sing mbebayani, liwat ara-ara samun menyang tanah aman lan katentreman.

Kepribadian kasebut minangka kerajaan, ing endi individu, raja, diubengi dening menteri-menteri, panca indera. Raja nyekel pengadilan ing kamar kraton ati. Kanthi mung menehi petunjuk sing adil lan migunani para putrane, raja-raja bakal nggawa kabingungan, tumindak sing sah lan gegayuhan metu saka kerusuhan lan kraman, lan nduwe negara sing teratur lan diatur kanthi becik, sing saben makhluk urip nindakake bagean kasebut kanggo kabecikan umum. negara.

Ing rekonstruksi pribadine sadurunge lair lan ing endowment kasebut kanthi ngurmati keturunan sawise lair, asring nggawe formasi lan pangembangan alam semesta wiwit tahap sing diwiwiti, bebarengan karo sejarah ing saben umur. Ing kapribaden kasebut, mula banjur dadi individu, pencipta, pengawet, lan nggawe maneh alam semesta - ing bengkel alchemical awak. Ing bengkel iki ana perpustakaan sihir sing cathetan saka jaman saiki lan horoskop sing ana ing jaman saiki, ana alambik lan salib sing ana ing pesulap alchemist bisa njupuk saka panganan ing kuintasi kasebut yaiku elixir urip, yaiku nektar para dewa. Ing ruangan alchemical iki, alchemist bisa nundha napsu lan napsu lan kepinginan pribadine menyang purgasi, transformasi, lan sublimasi, sing dikenal seni seni sulap. Ing ngisor iki dheweke ngirimake logam dhasar hawa nafsu lan sifat murah ing bathi sing luwih apik ing emas.

Ing kene penyihir alchemist nggunakake karya sing apik, misteri ing jaman saiki - ngganti kewan dadi manungsa lan wong dadi dewa.

Kepribadian kasebut nduweni nilai sing gedhe. Yen pribadine saiki kudu dirusak ngapa kok tau dibangun lan ngapa? Yen saiki ing kahanan saiki, pribadine kudu dirusak, mula bakal dadi impen abu-abu ing wengi sing ora aktif, wengi ing jagad iki, utawa bakal mandheg saka swarga sing ora bakal awujud kalanggengan, utawa dadi tahanan abadi ing ing tengah-tengah wektu, duwe kawruh nanging tanpa kekuwatan nggunakake; sculptor tanpa marmer utawa pahat; potter tanpa rodhane utawa lempung; napas tanpa kepinginan, awak utawa wujud; dewa tanpa jagad.

Tukang kebon ora entuk woh tanpa wit; aktor ora bisa main bagean tanpa klambine; wong lelungan ora bisa lelungan tanpa kewan; raja ora bakal jumeneng tanpa pamrentahan; pesulap alchemist ora bisa makarya tanpa laboratorium. Nanging wit kasebut bakal ngasilake woh pait utawa ora ana gunane, utawa ora ana woh, tanpa tukang kebon kanggo nyemprot; rasukan bakal tanpa wujud utawa ora bisa main tanpa aktor nganggo; kewan kasebut ora bakal ngerti papan sing bakal diluncurake tanpa lelungan kanggo nuntun; kraton bakal mandheg dadi kerajaan tanpa raja sing mrentah; laboratorium bakal tetep ora ana gunane tanpa pesulap bisa.

Wit iku urip, awujud kostum, kekarepan kewan; iki njupuk awak fisik jinis. Kabeh awak minangka laboratorium; individualitas yaiku penyihir; lan pikiran minangka proses transmutasi. Urip minangka pembangun, wujud minangka rencana, jinis yaiku imbangan lan ekualiser, kepinginan yaiku energi, mikir proses, lan personel arsitek.

Kita bisa gampang mbedakake antara pribadine lan kapribadhen. Nalika mikir babagan subyek etika lan moral sing penting, akeh swara sing bakal dirungokake, saben nyoba nuntut perhatian lan ngeculake wong liya. Iki swarane pribadine, lan sing ngucapake banter biasane bisa uga. Nanging nalika ati-ati takon kanthi temen-temen marang bebener, mula swara banjur keprungu swarane lirih tetep dadi pasulayan. Iki minangka swarane sengkalan saka dewa batin - luwih dhuwur, batine.

Alasan, nanging proses kasebut diarani pertimbangan. Ngucapake nanging yen ana ing saben subyek. Yen sing paling gedhe ditindakake, mula ana rasa kekuwatan lan kekuwatan lan jaminan yen wis bener. Nanging yen ana mandheg kanggo mbantah lan ngrungokake swara saka pikiran ngisor, mula dheweke dadi kuwatir lan bingung, utawa ngapusi dheweke percaya yen salah sawijine swara iku kalebu swara siji. Yen ana sing mbantingake swara siji utawa ora ngrungokake, nanging bakal ora bisa ngomong manawa dheweke ora ngerti apa sing salah. Nanging yen ana sing ngrungokake kanthi ati-ati lan bakal nuruti apa sing dicritakake, mula dheweke bisa sinau sesambungan karo allah ing saben tumindak sing penting, lan mlaku kanthi tentrem liwat saben badai urip nganti dheweke bakal dadi awake dhewe dadi awake dhewe, aku-am -Aku ngeling-eling.