Yayasan Word

Wis ana papat jinis psikologi. Psikik fisik nggayuh jiwa-raga lan bojo-jiwa, kanggo nuroni incubi lan succubi lan supaya awake kepengin obes. Psychic psychic mbukak lan nggunakake fakulti psikologis sing luwih murah. Psikik mental ngrambah menyang alam psikis sing luwih dhuwur, nanging psikis spiritual mung ngerti lan nduweni kekuwatan wangsit lan kekarepan.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 7 JUNE, 1908. Ora Ana 3

Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

TINDAKAN PSYCHIC lan PEMBANGUNAN.

EPIDEMIK saka macem-macem jinis katon ing saben umur. Akeh epidemi sing ngunjungi kita, ing antarane kedadeyan penyakit virus. Penyebaran psikologis tetep ana nalika akeh wong ing komunitas sing menehi kekarepan kanggo alam sisih manungsa sing cenderung misterius lan menehi masalah karo subyek kayata omens, rezeki, impen, wahyu, komunikasi karo makhluk alam sing ora katon, lan komunikasi karo lan ngibadah wong mati. Penyebaran kasebut, kayata gerakan liyane, teka siklus utawa ombak. Yen lagi ditindakake, katon ana tendhangan umum ing antarane wong-wong sing berkembang minangka olahraga utawa minangka psikisme psikologi lan psikologi. Wong-wong sing beda-beda, kahanan iklim, lingkungan lan siklus utawa wektu tartamtu ngasilake macem-macem fase psikisme.

Amarga giliran materialistik modern, ilmiah psikologi, ilmu jiwa, wis diskriminasi lan sembarang saran babagan kepemilikan, pangembangan utawa kecenderungan sinau babagan fakultas psikologi wis dibuwang dening pikiran ilmiah kanthi ngolok-olok lan ngala-ala. Yen ana sing duwe fakultas psikis, utawa percaya yen dikembangake, dheweke dianggep para pemikir sing angel dadi salah siji impostor, wong munafik, utawa ora bisa dianggep mental utawa bodho. Lan sawetara pamikir sing seneng banget sing wis nyelidiki psikisme lan psikologi durung cukup kuwat kanggo nglawan senjata ejekan lan penghinaan, kaya sing dienggo kanca-kancane.

Nanging siklus wis diuripake. Pikiran ilmiah wis diwiwiti kanthi serius banget kanggo nliti fakultas psikologis ing manungsa. Saiki fashion dadi wong sing psikis: ndeleng, mambu, lan ngrungokake prekara aneh, lan rumangsa ora kepenak lan kepenak. Iki minangka reaksi cepet saka materialisme modern, nanging utamane amarga musim, siklus utawa wektu sing wis kita lebokake. Siklus iki nyebabake organisme fisik manungsa dadi luwih gampang ngrasakake pengaruh saka jagad sing ora katon sing ngubengi lan meresake jagad fisik, sanajan jagad iki padha karo sadurunge organisme manungsa supaya responsif banget.

Wis pirang-pirang abad, pikiran manungsa duwe tujuan ideals lan obyek sing ana gandhengane; nanging wiwit pungkasan abad kaping 19, pikiran wis diarahake menyang garis pamikiran anyar, kanggo cita-cita lan aspirasi anyar. Wis nuding manawa ana jagad iki nganti saiki ora bisa dibukak kanggo manungsa. Wis ditampilake ana kemungkinan pembangunan bisa uga luwih saka apa wae sing dianggep dheweke bisa nyoba utawa entuk.

Minangka asil saka pikirane kasebut, akeh masarakat sing wis kabentuk kanggo sinau lan riset babagan masalah psikis. Sawetara masyarakat kasebut mulang lan nyengkuyung pangembangan fakultas psikik. Ana sawetara sing nggawe bisnis, lan ana sing bisa menehi kapercayan saka wong kanthi ndalang lan duwe dhuwit lan kawruh sing durung ana.

Nanging tendensi psikis ora diwatesi kanggo masyarakat sing ditata khusus kanggo sinau lan praktik kasebut. Gelombang psikis wis mengaruhi badan-badan agama amarga wong-wong sing ora minat banget karo agama. Nyatane, agama mesthi gumantung marang sifat psikologis lan tendha manungsa kanggo kekuwatan lan kekuwatane. Nurut piwulang pertama saka sawijining pendiri agama lan kanca-kancane ing kono wis ngembangake aturan lan pemerhatian sing keras lan cepet, sing dileksanakake marang wong akeh. Penasehat agama tartamtu asring uwal saka ajaran sing sejati kanggo entuk pengikut, mbangun pasamuwan lan nambah kekuwatan pasamuwan. Kanggo nindakake iki, dheweke nilar alesan lan nuntut sipat emosi psikis manungsa. Dheweke pisanan ngudhari sifat psikis dheweke lan ngrasakake simpatikane, banjur dikontrol lan nglestarekake atine. Luwih angel kanggo ngontrol manungsa kanthi proses intelektual. Pikirane ora bakal bisa dibebasake dening banding nalar. A agama tansah ngontrol manungsa kanthi nglancarake sifat psikologis emosional.

Yen ana gerakan spiritual diwiwiti biasane ana karep para pengikutnya saya rusak dening praktik psikis. Yen praktik kasebut disenengi sadurunge anggota awak kasebut kanthi mumpuni sacara fisik, moral lan mental kanggo miwiti praktik, gangguan lan kebingungan lan kedadeyan-kedadeyan liyane sing ora bakal ditindakake. Sampeyan uga bisa uga ujar sawetara tembung babagan kedadeyan tendensi psikologis lan cita-cita spiritual saiki wis ana.

Gelombang psikis sing saiki ngliwati jagad wiwit ing pungkasan abad kaping pungkasan. Ing bagean ing salah siji saka New England States, ana serangan spiritual sing banjur dadi gegayuhan lokal. Nanging spiritualisme minangka salah sawijining fase tendha psikis. Kecenderungan psikis bener-bener diresmikake ing New York dening Madam Blavatsky, sing nggawe Theosophical Society, ing 1875. Masyarakat Theosophical dibentuk dening Madame Blavatsky minangka instrumen kerja ing endi Teosofi kudu diwenehake menyang jagad. Theosophical Society mesthi dumadi lanang lan wadon ing jaman saiki, dene Teosofi minangka kawicaksanan ing jaman saiki. Liwat Masyarakat Theosophical dipersembahake dening Madam Blavatsky ajaran filosofi tartamtu. Ajaran kasebut ditrapake kanggo subjek sing nyakup kabeh pikirane lan ngenalake masalah jagad Kulon ora sadurunge dianggep. Iki ditrapake kanggo urusan sing regane lan uga gegayuhan lan kekarepan sing cocog lan kasukman. Nanging, wong Madam Blavatsly bisa dianggep sawetara wong liya, piwulang sing digawa kasebut pantes dadi pertimbangan lan pamikiran sing paling serius.

Akeh masyarakat saiki melu masalah psikis, lan pangembangan mental lan spiritual manungsa, wis nampa dorongan nyata liwat Masyarakat Theosophical. Masyarakat Theosophical nggayuh wakil saka balapan lan agama liya teka ing jagad Kulon lan menehi piwulang sing beda marang masarakat. Wong-wong Kulon sing ora bakal nolak utawa ngrungokake agama liyane tinimbang sing ana, amarga ajaran Theosophical aneh, kasengsem lan siyap mikirake apa wae saka "kabir." Bangsa-bangsa Timur teka, dheweke nemokake pendengaran ing Kulon. Apa manawa kanggo mupangate Kulon bakal gumantung karo integritas guru-guru Timur, kejujuran ing presentasi piwulange, lan babagan kesucian urip.

Sasampunipun Madam Blavatsky, Theosophical Society kanggo wektu sing dikritik lan disalahake dening Madam Blavatsky. Malah saiki, sanajan Masyarakat dibagi dhewe, ajaran kasebut padha. Nanging nalika lumrahe, sawetara ajaran rada owah. Kanthi divisi sing terus, ana uga uwal saka nada ajaran filosofis lan spiritual lan kecenderungan kanggo praktik psikis. Theosophical Society ora bisa dadi pengecualian ukum: manawa anggotane terus menehi cenderung psikologis, dheweke uga duwe badan sing padha ing jaman kepungkur, bakal ngrusak moral, mental lan fisik lan pungkasane ora ngganggu lan nyepelekake. Ana kemungkinan liyane: yen sawetara kekuwatan inimical kudu ngontrol salah sawijining Theosophical Society saiki sing bisa nggunakake piwulang filosofis kanthi owah-owahan sing cocog karo kepenak, lan, yen ndominasi awak, mbangun munggah gereja utawa hirarki kuat. Tutorial kaya ngono bakal paling ora disenengi kanggo manungsa minangka kekuwatan, liwat hierarki, bakal duwe lan nguasai lan ngetrapake pikiran manungsa malah luwih akeh tinimbang agama-agama jaman biyen utawa saiki. Masyarakat Theosophical wis nindakake karya sing apik kanggo menehi bagean Theosophy kanggo jagad iki, nanging bakal luwih apik yen kabeh komunitas sing diciptakake ora ana ketimbang tinimbang duwe kabeh utawa bagean kasebut dadi kutukan kanggo umat manungsa minangka kanggo netepake hirarki spiritual sing diarani saka ing antarane anggotane kanthi kabeh kekurangan lan kekurangan manungsa.

Ing peradaban liyane, kayata, Yunani, Mesir, lan India, psikis wis digunakake dening para imam. Psikik kasebut digunakake minangka oracles, kanggo tujuan divisi, panemuan, ing perawatan penyakit lan komunikasi karo kekuwatan sing ora katon. Psikologi peradaban kita wis digunakake kanggo tujuan sing padha, nanging utamane wis digunakake kanggo wong sing golek penasaran, ngasilake sensasi, lan kanggo ngramut kepinginan pemburu tes lan kepengin banget para penyayang.

Nanging kecenderungan psikis ing peradaban kita, yen kanthi arah sing bener lan dikendhaleni, bakal nulungi kita nggawe peradaban sing luwih gedhe lan luwih mulya lan luwih mulya tinimbang sadurunge. Ing sisih liya, kecenderungan psikis bisa uga cepet-cepet ngrusak kita lan nyempurnakake sejarah kita kanthi kepenginan babagan dhuwit, kanthi katresnan saka kemewahan, utawa kanthi kepenak lan nyembah wong liya. Peradaban iki kudu luwih gedhe tinimbang liyane amarga organisme fisik wong, kesesuaian karo kahanan, kemampuan kanggo ngganti kahanan, inventiveness, kekarepan kanggo ngetrapake lan nggawe paling apik ing sawijining kahanan, padha karo kahanan darurat, lan akun saka pasukan gemeter lan aktifitas mental.

Ana kerugian, uga entuk bathi, sing bisa uga nyebabake tendensi psikis lan pangembangane. Apa kita bakal entuk keuntungan tinimbang gawe piala saka tendensi psikis gumantung karo individu kaya sing ditindakake ing negara. Pengaruh sing mengaruhi psikis iku asale saka jagad sing katon lan ora katon. Liwat jagad sing katon kita terus muter lan sesambungan kekuwatan lan kekuwatan saka jagad sing ora katon. Saben jagad, katon utawa ora katon, duwe balapan lan makhluk sing khas kanggo awake dhewe. Entitas saka jagad sing ora katon yaiku hubungane karo manungsa liwat psikis, lan, miturut tendhane psikis, pengaruh lan entitas sing ora katon bakal tumindak lan nggawe dheweke bisa tumindak. Makhluk lan kekuwatan sing saiki durung diwarisake tumindak manungsa lumantar sifat psikis emosional. Visi mental lan swara imajiner lan perasaan aneh asring disebabake anane kekuatan lan makhluk iki. Nalika manungsa dipisahkan saka wong-wong mau kanthi pandeleng fisik sing winates, lan tembok lan dilindhungi saka dheweke dening awak fisik sing kuwat, dheweke pancen aman, amarga awak fisik dheweke dadi benteng. Nanging manawa tembok beteng bisa diremehake, amarga tumindak sing bodho, mula makhluk sing ora nyata saka jagad sing ora katon bakal ngrusak lan nggawe dheweke dadi tawanan. Kekuwatan unsur alam bakal ngusir dheweke kanthi berlebihan lan dheweke ora bisa nglawan serangan kasebut. Dheweke bakal nggegirisi kekarepan dheweke, nggawe dheweke ora bisa ngontrol awak fisik, nyandhang dheweke dadi kepinginan, obsess awak, lan ora diremehake lan mudhun ing ngisor kewan.

Ing tahap pangembangan manungsa biasa, kecenderungan psikis ora ana gunane kaya instrumen wiski lan astronomi menyang India Amerika. Mupangat tendensi psikis lan fakultas psikis yaiku supaya wong bisa responsif karo alam, lan nggawe dheweke simpati karo kanca-kancane. Dheweke minangka instrumen sing bisa digunakake kanggo ndeleng lan ngerti detail alam lan kabeh fenomena alam. Sifat psikis, yen dilatih kanthi bener, bisa ndadekake manungsa luwih gampang ngganti lan ningkatake awak fisik lan uga dikendhaleni. Sifat psikis, yen dikontrol lan berbudaya, bisa ndadekake manungsa nggawa menyang jagad fisik sing ngurmati sing bisa diklumpukake saka jagad sing ora katon, nggawa kabeh gegayuhan fisik sing cocog karo gegayuhan lan bentuk sing cocog sing disimpen ing jagad pamikiran, jagad mental, lan nggawe jagad fisik siyap ngerteni kawruh saka jagad spiritual.

Cenderung saka wong-wong sing kasengsem ing psikologi lan pangembangan psikis yaiku nglirwakake alesan utawa nggawe fakultas akal sing tundhuk menyang fakultas psikologi lan jagad anyar sing dibukak. Nilar alesan kasebut kanthi cepet nate ngilangi proses kasebut. Kanggo nggawe fakultas sing anyar, migunani, panggunaan kasebut kudu dingerteni lan dirawat, nganti fakultas anyar dikenal lan dikendhaleni. Alesan kudu ora ditinggalake.

Wong ing donya Kulon, utamane ing Amerika Serikat, bakal terus ngembangake tendensi psikis, nanging dheweke kudu ngormati lan duwe pangerten sing luwih apik babagan panggunaan lan penyalahgunaan tendensi psikis lan pangembangan, tinimbang saiki ngidini sifat psikis nyata lan mbukak kerusuhan.

Ing kahanan saiki, wong sing sehat sehat yaiku awak sing sèl fisik (♎︎) rapet karo awak molekul astral (♍︎) - prinsip desain sing bisa dibangun jaringan jaringan awak.

Make-up umum lan karakteristik psikis biasane beda karo wong lanang sing normal sehat. Psikik yaiku salah sawijining bentuk awak astral sing mbentuk sithik karo sel-sel fisik awak, lan bentuk astral, amarga ana hubungane karo jaringan sel fisik, luwih gampang kena pengaruh ing saindenging jagad sekitar sing cocog karo sifate.

Ana psikologi lair lan alam sing wis digawe kanthi ngremboko. Psikik lair kaya, amarga kahanan fisiologis lan psikologis saka wong tuwa utawa kahanan umum sing ana sadurunge lan nalika lair. Kabeh kanthi kecenderungan psikis kudu kenal karo filosofi babagan psikis alam sadurunge nyoba praktik psikis. Cara paling apik kanggo nglawan bahaya psikisme yaiku sinau filsafat lan panguripan sing resik.

Psikik sing ora lair bisa ngembangake organisme psikis lan dadi psikis kanthi menehi kekarepan lan dadi negatif lan menehi pengaruh marang kabeh pengaruh sing dirasakake, utawa kanthi ringkih lan ngrusak kekuwatan awak kewan liwat diet vegetarian. Iki psikologi sing ora tanggung jawab. Nanging organisme psikis bisa uga dikembangake kanthi ngarahake tumindak miturut alesan, kanthi ngontrol nafsu lan kepinginan, kanthi nindakake tugas, utawa ngembangake pikiran liwat ngontrol fungsi. Yen kursus sing pungkasan diterusake, fakultas psikologis bakal tuwuh kanthi alami kaya wit sing ngetokake godhong, tunas, mekar lan woh ing musim sing tepat. Iki psikis sing terlatih. Ana sawetara banget.

Make-up psikis kaya kaleavykop. Badan jasmani kaya gumpalan utawa sarung, aspek sing akeh sisi kaya pikiran sehat; obyek sing ora ana warna lan tanpa warna sing nemplek ing kaca ing saben kedadeyan kaya pikirane lan kepinginan sing dibuwang lan dibayangake ing kaca utawa awak astral, mripat sing katon katon kaya pikiran ing awak. lan kapinteran sing mbedakake apa sing katon kaya wong nyata. Amarga kaleidoskop, beda-beda uga psikologi beda karo kualitase lan amarga individu sing ngatasi kaleidoskope beda-beda, semono uga wong sing nggunakake sifat psikis.

Tembung "psikis," "psikisme" lan "psikologi" asring digunakake, nanging bedane ora ditarik kanthi cetha. Tembung psikis kasebut asale saka tembung Yunani Psyche, bocah wadon sing apik banget, jiwa manungsa, sing ngalami akeh uji coba lan kesusahan, nanging pungkasane dadi abadi kanthi nggabungake ing omah-omah karo Eros. Psyche dhewe tegese jiwa, lan kabeh tembung kanthi ater-ater iki kudu ana hubungane karo jiwa; mangkono psikisme yaiku sing kalebu saka jiwa. Nanging psikisme kaya saiki wis ana sesambungane karo tumindak fisiologis saraf pribadine tinimbang karo jiwa sing tepat. Psikologi minangka ilmu jiwa, utawa ilmu jiwa.

Nanging, ing pangertene sing luwih spesifik, lan miturut mitos Yunani, Psyche ing manungsa yaiku awak-awak molekul astral, utawa prinsip desain (linga-sharira). Psyche dikandhakake dadi mortal amarga awak molekuler fungsional astral mung suwene awak fisik, sing pasangan. Rama uga Psyche dadi fana amarga minangka pribadine kepungkur dheweke uga ngalami pati. Badan molekuler astral sing saiki urip yaiku jumlah total lan asil saka pikirane ing urip sadurunge - ing pangerten sing padha karo kepinginan lan pikirane saiki kanggo nggawe urip sabanjure awak molekuler astral, lan miturut prakara fisik dheweke bakal dicithak. Psyche dikasihi dening Eros, sing jeneng digunakake ing indra beda. Eros sing pisanan tresna Psyche minangka prinsip kepinginan, sing ora katon Psyche, gabung karo dheweke. Nyedhot awak molekular astral yaiku awak sing kabeh sensasi dialami minangka rasa nyenengake lan nyeri pikiran; yaiku panyedhiya kesenengan. Nanging minangka bentuk fana, mati. Yen, Psyche, awak molekular astral, jiwa sing fana, bisa nemoni kabeh kesusahan lan uji coba sing dileksanakake, banjur ngliwati metamorfosis sing padha karo Psyche lan simbol dheweke, kupu-kupu, lan diowahi dadi makhluk sing beda: saka fana dadi abadi. Iki kedadeyan nalika wangun molekul astral diganti saka fana sauntara dadi abadi permanen; mula banjur ora pati tiwas, amarga wis thukul metu saka kahanan larang saka awak fisik. Eros kadhangkala digunakake kanggo nunjukake bagean saka pikiran sing luwih dhuwur, yaiku awake dhewe, sing mlebu ing awak bentuk molekular astral (linga-sharira) lan ora wujud ing awak fisik. Amarga katresnan atine kanggo wujud fana, Psyche, ing awak fisik, manawa Psyche, jiwa pribadi, pungkasane disimpen, wungu saka ing antarane wong mati lan nggawe abadi dening kesatuan karo pikiran. Panggunaan beda-beda sing digawe saka jeneng Psyche lan Eros lan misteri hubungane Eros karo Psyche, jiwa pribadi manungsa sing fana, bakal luwih dingerteni amarga salah siji ngerti karo sifat dhewe lan sinau kanggo mbedakake lan nyaritakake beda konstituen. bagean lan prinsip sing nggawe dheweke minangka kompleks sing ana. Sinau babagan psikologi bakal mbuktekake marang manungsa manawa dheweke kalebu macem-macem jiwa utawa jiwa.

Ana papat jinis psikis: psikis fisik, psikis astral, psikis mental, lan psikologis spiritual, kaya sing dituduhake ing zodiak dening tanda-tanda libra, (♎︎) virgo-scorpio, (♍︎ – ♏︎), leo-sagittary, (♌︎ – ♐︎), kanker-capricorn (♋︎ – ♑︎). Papat jinis kasebut dituduhake lan diterangake ing Sabda, Vol. 6, Ora. 3, kaca 4-7. Ing zodiak sing beda ing zodiak mutlak, saben zodiak nggambarake manungsa.

Sawijining bisa ngembangake sifat psikis fisik (libra, ♎︎) kanthi ngrusak kesehatan fisik, kanthi cara sing ora bener, kanthi pasa, kanthi perawatan lan penyalahgunaan awak, kayata njupuk alkohol, lan obat-obatan, kanthi ngasuh, dening tumindak makhluk, dening flagellation, utawa kanthi indulgence seksual sing gedhe-gedhe.

Sifat psikis astral (virgo-scorpio, ♍︎ – ♏︎) bisa dikembangake kanthi ndelok kanthi tetep ing papan sing padhang, utawa kanthi lungguh kanthi peteng ing kahanan sing pasif, utawa kanthi mencet eyeballs lan ngetutake warna sing katon, utawa kanthi perawatan magnet, utawa kanthi hypnotized, utawa kanthi ngobong dupa tartamtu, utawa kanthi nggunakake papan ouija, utawa kanthi nggayuh semangat kekiyatan, utawa kanthi mbaleni lan nantang tembung tartamtu, utawa kanthi asumsi postingan fisik, utawa dening asumsi ambegan, ambegan lan nahan napas.

Fisik psikologis mental (leo-sagittary, ♌︎-♐︎), kudu dikembangake kanthi laku mental, kayata pambentukan gambar mental, kanthi menehi wujud mental kanggo warna mental, lan kanthi ngontrol kabeh fungsi ing pikiran liwat semedi.

Perkembangan alam psikis spiritual (kanker-capricorn, ♋︎ – ♑︎) digayuh dening kontrol fungsi-fungsi pikiran nalika siji bisa ngenalake awake dhewe ing jagad spiritual spiritual, sing kabeh fase liyane alam psikologis wis dingerteni.

Prestasi, kekuwatan utawa fakultas sing dikembangake dening kelas psikologi sadurunge yaiku:

Kaping pisanan: kapercayan lan praktik bojo spiritual bojo, utawa sanggama sing ditindakake karo incubi utawa succubi, utawa obsesi awak dening sawetara entitas aneh.

Kapindho: ngembangake clairvoyance utawa clairaudience, minangka medium materialization, utawa medium trance, utawa medium curah hujan, utawa somnambulisme.

Katelu: fakultas pandeleng nomer loro, utawa psikometry, utawa telepathy, utawa divisi, utawa ecstasy, utawa imajinasi sing kuat - fakultas bangunan.

Papat: nggayuh kawruh, utawa fakultas wangsit, utawa kekuwatan kanggo nggawe intelektual, yaiku kekarepan.