Yayasan Word

THE

WORD

Vol. 14 DESEMBER, 1911. Ora Ana 3

Hak cipta, 1911, dening HW PERCIVAL.

Nyembah

TO bocah-bocah asring crita babagan dongeng babagan pasangan lawas sing ngenteni akeh wektu. Nalika lagi lungguh ing pemadam kebakaran ing sawijining wayah, lan, kaya biasane, kepengin duwe prekara iki utawa kedadeyan, ana dongeng lan ujar, ngerti yen kepéngin kepéngin menehi kepuasan kanthi seneng, mula dheweke bakal mènèhi pangarepan mung telu. Dheweke seneng lan ora kelangan wektu kanggo menehi tawaran loman kanggo pengujian kasebut, wong tuwa, sing menehi swara kanggo kepinginan jantung utawa weteng, yen kepengin duwe telung yard saka pudding ireng; lan, cukup, ana ing puteran ana telung yard ireng pudding. Wanita lawas kasebut, nesu-nesu kanggo mbuwang kesempatan kanggo entuk barang mung kanggo sing dikarepake, lan kanggo nunjukake dheweke ora nate mikir karo wong tuwa, yen puding ireng bakal nempel ing irung, lan ing kana macet. Wedi yen bisa terus ana ing kono, wong tuwa kasebut - kepengin yen bakal mudhun. Lan iya. Dongeng musna lan ora mbaleni maneh.

Bocah-bocah nalika ngrungokake crita kasebut rumangsa ganggu karo pasangan sing wis tuwa, lan kanthi nesu amarga ora ana kesempatan sing gedhe, kayadene wanita tuwa karo bojone. Mbok menawa kabeh bocah sing wis ngrungokake crita kasebut, wis mbantah apa sing bakal ditindakake yen dheweke duwe kekarepan telu kasebut.

Dongeng dongeng sing kudu ana gegayuhan, lan sing dikarepake biasane bodho, minangka bagean saka folklor meh kabeh balapan. Bocah-bocah lan sepuh bisa ndeleng awake dhewe lan kekarepan sing dibayangke ing "Goloshes of Fortune" Hans Christian Andersen.

Dongeng kasebut duwe sepasang golf sing bakal nyebabake pemikat kasebut langsung diangkut ing wektu lan papan lan apa wae sing dikarepake. Kanthi tujuan kanggo mènèhi sih-rahmat kanggo manungsa, dongeng kasebut ndemok golongkol ing antarané ruangan ante ruangan omah sing pésta ngumpul lan negesake pitakonan apa jamane jaman pertengahan ora luwih becik tinimbang duwe.

Nalika metu saka omah kasebut, para ahli dewan kuliah sing milih umur tengah ing Goloshes Fortune tinimbang dadi dhewe lan, isih mikir babagan bantahan nalika metu saka lawang, dheweke kepengin awake ing jamane Prabu Hans. Mbalik maneh telung atus taun lan nalika jumangkah dheweke mlebu lemah, amarga ing dina-dina iku dalan-dalan ora diaspal lan trotoar ora dingerteni. Iki nggegirisi, ujar ahli dewan kasebut, nalika dheweke nyemplungake ing jamban, lan saliyane, lampu-lampu kabeh wis padha metu. Dheweke nyoba golek konvetensi kanggo nggawa dheweke menyang omahe, nanging ora ana sing duwe. Omah-omah padha kurang lan apik. Ora ana jembatan saiki nyabrang kali. Wong-wong kasebut tumindak kanthi anteng lan aneh didandani. Mikir awake lara mlebu ing jeroan. Sawetara sarjana banjur diajak ngobrol. Dheweke kuwatir lan keprihatinan amarga tampilan ora nggatekke, lan liya-liyane sing dheweke weruh. Iki minangka wayahe sing paling ora seneng ing uripku, ujare, nalika mudhun saka meja lan nyoba uwal saka lawang, nanging perusahaan kasebut nyekel dheweke. Ing perjuangane, golongane teka, lan dheweke nemokake ing dalan sing akrab, lan ing teras ing ngendi ana sing jaga turu turu kanthi becik. Seneng amarga bisa lolos saka jamane Prabu Hans, para ahli dewan kasebut entuk taksi lan cepet digawa menyang omahe.

Halo, jarene pengawas tangi, ana sepasang golos. Nganti cocog karo kabecikan, mula dheweke katon kaya dheweke. Banjur nyawang jendela saka lètnan sing manggon ing ndhuwur, banjur weruh sinar lan padhang sing mlaku-mlaku mudhun. Apa jagad iki maneh. Ana lnan sing mlaku lan mudhun ing kamare ing jam iki, nalika bisa uga ana ing kamar turu sing kepenak. Dheweke ora duwe bojo, ora duwe anak, lan dheweke bisa uga seneng saben dinane. Apa wong seneng! Kulo pengen aku.

Pengawas kasebut langsung diangkut menyang awak lan mikirake lètnan lan ngerti manawa dheweke jendela ing jendela lan kanthi sedhih ing sepotong kertas jambon sing wis ditulis sajak. Dheweke ditresnani, nanging dheweke ora apik lan ora ngerti kepiye wong sing wis disetel bisa menang. Dheweke mandhiri tanpa pengarep-arep karo pigura jendela lan ngegeg. Rasane rembulan ing badan pengawas ing ngisor iki. Ah, dheweke kandha, manawa manungsa luwih seneng tinimbang aku. Dheweke ora ngerti apa sing dikarepake, kaya sing dakkarepake. Dheweke nduwe omah lan bojo lan anak-anake supaya tresna karo dheweke, nanging aku ora duwe. Apa aku, nanging duwe akeh, lan ngliwati urip kanthi kepinginan sing andhap asor lan ngarep-arep sing asor, aku luwih seneng tinimbang aku. Kulo pengen dadi pangawas.

Mbalik maneh karo awake dhewe banjur dadi wong jaga. Oh, apa impen sing ala banget, ujar dheweke, lan mikir yen aku iki dadi letnan lan ora duwe bojo lan anak-anak lan omahku. Aku bungah yen aku minangka pengawas. Nanging dheweke isih duwe golokan. Dheweke ndelok ing langit lan weruh lintang Mudhun. Banjur diuripake pandangane karo bulan.

Apa papan aneh sing kudu dipengini, rembug dheweke. Muga-muga bisa ndeleng kabeh papan lan prekara aneh sing kudu ana.

Ing wayahe dheweke diangkut, nanging rumangsa ora ana panggonan. Prekara-prekara ora kaya sing ana ing bumi, lan makhluk-makhluk ora dingerteni, kaya apa wae, lan dheweke lara kepenak. Wis tekan rembulan, nanging awaké ana ing teras sing dituju.

Jam pira, jam? takon marang wong sing liwat. Nanging pipa kasebut wis metu saka tangan penjaga, dheweke ora mangsuli. Wong-wong padha nglumpuk, nanging dheweke ora bisa tangi. Wong-wong mau nuli mulih menyang rumah sakit, lan para dhokter nganggep dheweke wis mati. Ing nyiapake dheweke kanggo dikubur, sing pertama ditindakake yaiku nyopot golfe, lan enggal-enggal wali jam tangan. Wengi sing ala banget iki, jarene. Aku pengin ora ngalami liyane. Lan yen dheweke mandheg kepengin, bisa uga dheweke ora nate gelem.

Pengawas mlaku adoh, nanging dheweke banjur ditinggal golf. Saiki, kedadeyan ana penjaga sukarelawan tartamtu duwe jam tangane ing rumah sakit ing wengi kasebut, lan sanajan udan pengin dheweke metu. Dheweke ora pengin supaya pori ing gapura ngerti babagan pamitane, mula dheweke rumangsa bakal nyemprotake wesi. Dheweke nyemprotake golong gol lan nyoba ngliwati ril. Liré amba banget. Kepiye apes, ujar. Muga-muga sirahku bisa ngliwati alur. Lan iya kaya ngono, nanging awake dhewe banjur ana ing mburi. Ing kono dheweke mandheg, kanggo nyoba kaya sing dikarepake, dheweke ora bisa nyandhak awake ing sisih liyane utawa sirahe bali liwat ril. Dheweke ora ngerti manawa golongane sing dipasang dheweke yaiku Goloshes of Fortune. Dheweke ana masalah sing angel ditindhes, amarga udan luwih angel tinimbang dheweke, lan dheweke mikir yen dheweke kudu ngenteni dikepasi ing rel lan disegel dening bocah-bocah amal lan wong-wong sing bakal esuk. Sawise nandhang pikirane kaya ngono, lan kabeh nyoba mbebasake awake dhewe kanthi ngapusi, mula dheweke pengin kepinginan maneh; lan kaya mangkono. Sawise akeh pangarep-arep liyane sing nyebabake dheweke ora kepenak, sukarelawan kasebut nyingkirake Goloshes Fortune.

Golongan golong kasebut digawa menyang kantor polisi, ing ngendi, salah sawijining juru tulis, terus daklakoni lan mlaku-mlaku. Sawise kepengin nggawe awake pujonggo lan kritik, banjur ngalami pikirane lan sentimen para pujangga, lan sensasi murub ing sawah lan ditangkep, dheweke pungkasane kepengin lan bisa nemokake dheweke ing meja ing omah.

Nanging Goloshes of Fortune sing paling apik digawa menyang mahasiswa teologi enom, sing nutul ing lawang juru tulis copine esuk sawise ngalami puisi lan lark.

Ayo, ujare juru tulis penyalin. Sugeng enjang, ujare siswa. Iku esuk sing mulya, lan aku seneng mlebu taman, nanging suket udan. Apa bisa uga nggunakake gol gol? Mesthine, ujar juru tulis sing disalin, lan siswa kasebut sijine.

Ing kebon kasebut, pandangan siswa dibuwang dening tembok sing sempit sing nutupi. Dina iki musim semi sing indah lan pikirane mbalik ing negara-negara sing dheweke kepengin weruh, lan dheweke terus-terusan sesambat, Oh, muga-muga sampeyan bisa ngliwati Swiss, lan Italia, lan. - Nanging dheweke ora pengin luwih maju, amarga dheweke nuli nemu pelatih panggung karo para wisatawan liyane, ing gunung Swiss. Dheweke krasa lara lan lara amarga wedi ngilangi passport, dhuwit lan barang liyane, mula tetep adhem. Iki ora setuju banget, ujare. Kulo pengen sing ana ing sabrange gunung, ing Italia, mula kepenak. Lan, cukup manawa, dheweke.

Kembang, wit-witan, manuk, tlaga pirus nggulung ing sawah, gunung-gunung sing mandheg ing sisih lan tekan kadohan, lan srengenge sing surem minangka kamulyan kanggo kabeh, nggawe tampilan sing apik banget. Nanging ana bledug, anget lan lembab ing pelatih. Flies lan gnats macet kabeh penumpang lan nyebabake swellings gedhe banget; wetengé ora ana apa-apa lan badané kesel. Pengemis sing ala lan cacat dikepung lan nerusake dheweke menyang panginepan sing mlarat lan sepi ing kono mandheg. Tiba ing siswa akeh sing kudu ditonton nalika penumpang liyane padha turu, liya yen wis dirampok kabeh duwe. Sanajan serangga lan ambu ora enak sing ngganggu dheweke, siswa dikabarake. Lelungan bakal rame banget, ujare, apa ora kanggo awak siji. Nang endi wae aku lunga utawa apa wae sing kudu daklakoni, isih ana kekarepan ing atiku. Sampeyan kudu dadi badan sing ngindhari babagan iki. Yen awak mandhiri lan tanpa pikiran, mesthine bisa nemokake tujuan sing seneng. Aku pengin pungkasan sing paling seneng.

Banjur dheweke ketemu ing omah. Tirai ditarik. Ing tengah ruangane ngadeg keranda. Ing kono dheweke turu turu turu. Ragae wis santai lan semangaté saya serem.

Ing kamar ana rong bentuk obah kanthi tenang. Dheweke yaiku Fairy Happiness sing wis nggawa Goloshes of Fortune, lan dongeng liyane sing diarani Care.

Delengen, apa kebahagiaan sing sampeyan lakokake menyang wong lanang? ujar Care.

Nanging dheweke wis mupangate sapa sing ana ing kene, wangsulane Fairy of Happiness.

Ora, ujar Care, dheweke dadi awake dhewe. Dheweke ora ditelpon. Aku bakal nggawe dheweke sih.

Dheweke nyingkirake golongane ing sikile lan murid kasebut tangi lan tangi. Lan dongeng kasebut ilang lan njupuk Goloshes Fortune karo dheweke.

Untunge wong ora duwe Goloshes of Fortune, yen dheweke bisa uga nemoni kacilakan sing luwih gedhe kanthi ngagem dheweke lan njaluk kepinginan kanthi cepet tinimbang hukum sing diidini.

Nalika bocah-bocah, bagean gedhe saka urip kita dikirim kanthi pengarepan. Ing urip mengko, yen pangadilan mesthine bakal diwasa, kaya pasangan lawas lan sing nyandhang golet gol, nglampahi wektu akeh ing pengarepan, kanthi ora puas lan kuciwane, babagan perkara sing entuk lan apa sing dikarepake, lan ing kasusahan sing ora ana gunane. amarga ora kepengin golek perkara liya.

Pangarep-arep umume diakoni ora kesusu, lan akeh sing nganggep manawa ora disenengi karo barang-barang sing dikarepake lan duweni pengaruh sethithik. Nanging konsepsi sing salah. Pengarepan pengaruh pengaruh kanggo urip lan penting kita kudu ngerti kepiye pengarepan pengaruh lan nggawa efek tartamtu ing urip kita. Sawetara wong luwih dipengaruhi apusane tinimbang liyane. Bentenane asil pengarepan saka wong liya saka pengarepan wong liya gumantung saka impotensi utawa kekuwatan sing dipikirake, babagan volume lan kualitas kepinginan, lan ing latar mburi motif lan pikirane lan tumindak sing sadurunge nggawe riwayat sing.

Pangarepan minangka play ing antarane pikiran lan kepinginan babagan sawetara kepinginan. Pangarepan minangka kepinginan jantung sing diungkapake. Pangarep-arep beda karo milih lan milih. Milih lan milih prelu mbutuhake pambandhingan ing antarane lan liya, lan pilihan kasebut milih bab sing dipilih luwih disenengi karo prekara liya sing wis dibandhingake. Nalika pengin, kepinginan nyebabake pikirane menyang sawetara obyek sing dikarepake, tanpa mandheg mbandhingake karo liyane. Pangarepan sing ditulis yaiku kanggo obyek kasebut sing dikarepake dening kepinginan. Pangarepan nampa kekuwatan saka lan lair saka kepinginan, nanging pikirane menehi wujud.

Sapa sing nindakake pikirane sadurunge ngucapake, lan sing ngomong sawise mikir mung, ora kepengin banget kaya sing ngucapake sadurunge mikir lan sing wicara minangka gegambarane. Kasunyatane, wong sing wis tuwa pengalaman lan entuk manfaat saka pengalamane pancen kepengin banget. Wong anyar ing sekolah gesang, golek pengarepan sing dikarepake. Gesang akeh yaiku proses pengarepan, lan landmark sajrone urip, kayata rejeki, kulawarga, kanca, papan, posisi, kahanan lan kahanan, minangka wujud lan kedadeyan ing tahap sukses minangka asil sing dikarepake.

Pangarepan prihatin karo kabeh prekara sing katon apik banget, kayata ngilangi cacat sing dikira, utawa nduwe dimple, utawa dadi pemilik saka estet lan kasugihan, utawa kanggo muter bagian sing cetha ing mripat umum. lan kabeh iki tanpa rencana tumindak sing jelas. Pangarep-arep sing paling umum yaiku sing ana hubungane karo awak dhewe lan napsu, kayata pengin kanggo sawetara artikel panganan, utawa entuk sawetara panganan, kepinginan kanggo cincin, perhiasan, potongan rambut, gaun, jas, duwe gratifikasi sensual, duwe mobil, prau, omah; lan kekarepan iki diluwihi wong liya, kayata kepinginan sing kudu ditresnani, direnungake, dihormati, misuwur, misuwur, lan duwe keunggulan jagad tinimbang wong liya. Nanging asring asring entuk apa sing dikarepake, dheweke bisa nemokake manawa dheweke ora bisa ngisi maneka warna.

Wong-wong sing wis pengalaman karo kadonyan lan karep ing jagad iki lan nemokake dheweke bakal evanescent lan ora bisa dipercaya sanajan dipikolehi, pengin mandheg, dikendhalekake, dikepengini dhewe, dadi mulya lan wicaksana. Yen pengarepan bakal dadi subyek kasebut, dheweke ora kepengin duwe lan nyoba ngolehake kabeh kanthi nindakake apa sing dikira bakal ngasilake kabecikan lan nggawa kawicaksanan.

Liyane sing pengin duwe prekara sing ora ana gandhengane karo pribadine dhewe, nanging ana hubungane karo wong liya, kayata pengarep-arep yen wong liya bakal pulih kesehatan, utawa bathi, utawa sukses ing perusahaan bisnis, utawa yen dheweke bakal bisa ngontrol diri lan bisa disiplin alam lan ngrembakake pikirane.

Kabeh jinis pengarepan duwe efek lan pengaruh tartamtu, sing ditemtokake miturut volume lan kualitas kepinginan, kanthi kualitas lan kekuatan atine, lan kekuwatan sing diwenehake marang pamikiran lan tumindak sing kepungkur sing nggambarake pengin saiki sesok.

Ana cara pengarepan utawa bocah sing kepengin banget, lan cara sing luwih diwasa lan kadhangkala diarani ilmiah. Cara sing ngeculke yaiku supaya wong liya kepengin ngeling-eling bab sing dadi gegambaran lan nggegirisi, utawa sing disaranake dening pikirane lan kepinginan. Dheweke kepengin duwe mobil, kapal layar, jutaan dolar, omah gedhong gedhe, taman-taman gedhe ing negara kasebut, lan kanthi kepenak kaya nalika ngarepake kothak cerutu, lan kancane Tom Jones bakal mbayar dheweke. ngunjungi sore kasebut Ora ana definisi babagan cara pengarepan utawa kebocoran saka pengarepan. Sawijining wong sing duwe prekara kasebut kaya-kaya ana pengin apa wae. Dheweke mlumpat saka siji lan sijine tanpa pamikiran pikirane utawa cara sajrone operasi.

Kadhangkala para pandhawa sing cerdas bakal ndelok menyang kekosongan, lan saka papan kasebut wiwit pengin lan nonton bangunan kraton kasebut, lan banjur pengin macem-macem jinis urip kanthi dadakan karo monyet nalika nggandhol karo buntut kasebut, kedutan browsing lan katon wicaksana, banjur bakal mlumpat menyang bagian sabanjure lan miwiti ngobrol. Pangarepan kaya ngono ditindakake kanthi cara setengah sadar.

Siji-sijine sing nyoba ngetrapake metode sing dikarepake, kanthi sadhar lan ngerti babagan apa sing dikarepake lan apa sing dikarepake Kaya dene wong sing luwih canggih, pangarep-arepe bisa diwiwiti babagan perkara sing dikarepake. Nanging karo dheweke, bakal tuwuh ora samesthine. Banjur dheweke bakal keluwen, lan kekarepane bakal tetep dadi pengarepan lan pengarepan sing mantep lan mantep nuntut kekarepan kasebut, miturut apa sing wis diarani pungkasan dening sekolah tartamtu para juru golek metode, "Hukum Opulence. "Sing luwih apik kanthi metode biasane ngluncurake miturut skema anyar, yaiku, nyatakake kepinginan lan njaluk lan njaluk tuntutan hukum supaya bisa ditindakake. Panjalukku manawa ana ing jagad kabeh akeh kanggo kabeh, lan iku hak kanggo nimbali saka pirang-pirang bagean sing dikarepake lan saiki dheweke bakal nuntut.

Sawise negesake hak lan ngaku dheweke nerusake kekarepan kasebut. Iki ditindakake kanthi gigir lan kepenginan kanggo menehi kepinginan, lan kanthi terus-terusan narik kepinginan lan pamikiran babagan suplai universal sing akeh banget, nganti ana kekarepan sing ora dikepengini. Ora asring luwih wicaksana, miturut metode anyar-anyar, duwe kekarepan dheweke, sanajan jarang yen nampa perkara sing dikarepake, lan cara sing dikarepake. Nyatane, cara tekane asring nyebabake rasa sedhih, lan dheweke kepengin ora kepengin, tinimbang nandhang musibah sing dibutuhake kanggo njaluk pesenan iki.

Gambaran babagan kabodhoan sing diarep-arep dening para wong sing ngaku nanging ora ngerti hukum, yaiku:

Ing wicara babagan muspra pengarepan sing ora dikarepake lan cara kanggo nuntut lan pengarepan sing disaranake dening akeh budaya anyar, wong sing ngrungokake kanthi minat, ujar: "Aku ora setuju karo juru pidato. Aku percaya yen aku duwe hak kanggo njaluk apa sing dikarepake. Aku mung pengin rong ewu dolar, lan aku percaya yen aku kepengin banget, aku bakal entuk. "" Pama, "wangsulane wong pisanan," ora ana sing bisa nyegah sampeyan pengin, nanging aja cepet-cepet. Akeh sing duwe alasan njaluk getun amarga cara sing dikarepake wis ditampa. "" Aku ora mratelakake panemume, "dheweke mbantah. "Aku pitados babagan ukum ketahanan. Aku ngerti wong liya sing njaluk panjaluk iki, lan saka jagad raya akeh sing dikarepake. Aku ora peduli carane nerangake, nanging aku pengin rong ewu dolar. Kanthi kepénginan lan nuntut, aku yakin bakal éntuk. "Sawetara wulan sabanjure dheweke bali, lan, ora weruh praupane, wong sing dikandhani takon:" Pama, apa sing sampeyan kepingin? "" Aku, "dheweke kandha. "Apa sampeyan wis wareg karo sampeyan duwe?" "Ora," dheweke mangsuli. "Nanging saiki aku ngerti yen pengarepanku ora ana kebijaksanaan." "Kepiye?" Ujare. "Inggih," dheweke nerangake. "Bojoku duwe asuransi sajrone urip rong ewu dolar. Iki asuransi sing aku entuk. "

(Bisa dirampungake ing Jeksa Agung bisa ngetokake Janji.)