Yayasan Word

Telu kelas Pikiran kasebut yaiku sing pungkasane manvantara ana ing capricorn, sagittary, scorpio.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 5 AGUSTUS, 1907. Ora Ana 5

Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

PERSONALITI.

PERSONALITI asale saka rong latin, saben, liwat, lan putra, swara. Persona minangka topeng utawa kostum sing ditindakake dening aktor. Dadi kita entuk tembung pribadine. Pribadine manungsa, sing saiki wis dibangun lan saiki digunakake dening individu, pikiran sing luwih dhuwur, manas, supaya bisa sesambungan karo jagad iki, ora kedadeyan saiki. Asalé ana ing wiwitaning sejarah jagad iki.

Tembung pribadhi digunakake kanthi ora sopan dening masarakat lan dening para ahli teologi sing kudu ngerti bedane, amarga nggawe bedane antara pribadine lan kepribadian. Kepribadian kasebut ora ana siji, utawa unsur sing gampang; iku kalebu pirang-pirang unsur, pikiran lan prinsip, sing kabeh dadi siji. Kabeh kasebut wis entuk umure kanggo umure. Nanging sanajan kepribadian kasebut dumadi saka pirang-pirang bagean, mula bisa digawe amarga loro sumber, pikiran sing irung, utawa napas (♋︎), lan pikiran awake dhewe, utawa awake dhewe (♑︎).

Mesthine kanggo konsultasi karo zodiak nalika ngatasi prekara sing ana hubungane karo manungsa, amarga zodiak minangka sistem sing didegake manungsa. Nalika zodiak biyen dihargai bisa sinau babagan bagean utawa prinsip manungsa utawa alam semesta liwat tandha tartamtu. Kabeh pratandha ing setengah ngisor zodiak ana hubungane karo fabrikasi pribadine, nanging kanker tandha (♋︎) lan capricorn (♑︎) yaiku pangripta nyata. Kabeh kapribadhen sing ora sadar diri iku saka kanker (♋︎); kabeh sing dingerteni kanthi kapribadhen kanthi intelektual asalé saka capricorn (♑︎). Ayo kita nglacak sejarah kapribaden kanthi nggunakake zodiak.

Kaya sing dijelasake ing mantan artikel babagan zodiak, bumi kita nggantosi babak kaping papat utawa periode evolusi. Ing wektu kaping papat iki pitu balapan utawa aspek kamanungsan gedhe. Sekawan balapan iki (♋︎, ♌︎, ♍︎, ♎︎) wis ngliwati wektu, lan kabeh kajaba sisa-sisa saka papat wis ilang. Lomba balung akar sing paling kaping lima (♏︎) saiki dikembangake liwat bagean bagean ing saindenging jagad. Kita ana ing sub-lomba kaping lima (♏︎) kalima balapan balapan kalima (uga ♏︎). Persiapan lan wiwitan sub-lomba kaping enem ditindakake ing Amerika. Balapan akar sing paling gedhe yaiku kanker (♋︎).

Gambar 29 diterbitake saka artikel sadurunge supaya pangembangan balapan bisa luwih dingerteni lan papane ing sistem zodiak bisa dideleng. Kanthi iki, bisa ditelusuri keprigelan kapribadene, lan utamane hubungane lan hubungane karo kanker pratandha (♋︎) lan capricorn (♑︎). Tokoh 29 nuduhake babak kaping papat kanthi pitung balapan lan sub-balapane. Saben zodiak cilik nggambarake balapan akar, lan saben dituduhake duwe tandha-tandha utawa balapan ing ngisor garis horisontal.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ ♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎
Gambar 29.

Lomba gedhe pisanan sing dituduhake dening kanker tandha (♋︎). Makhluk-makhluk balapan kasebut ambegan. Dheweke ora duwe wujud kaya dene umat manungsa saiki. Dheweke ambegan kaya kristal. Yaiku saka pitung jinis, kelas, pesenan utawa hirarku, saben jinis, kelas utawa tatanan, minangka pola sing cocog kanggo balapan akar sing cocog, lan bagean divisi sing cocog. Balapan akar pisanan iki ora mati kaya balapan sing ngetutake; iku lan balapan sing cocog kanggo wong sing ngetutake.

Ing wiwitan, papat, bunder, hierarki kanker (♋︎) balapan kanker (♋︎) pisanan, diikuti hierarki leo (♌︎) sing dadi divisi kaping loro saka balapan pertama, lan liya-liyane hierarki liyane sing diwakili dening tanda-tanda virgo (♍︎) lan libra (♎︎), scorpio (♏︎), sagittary (♐︎), lan capricorn (♑︎). Nalika hirarki capricorn (♑︎) wis tekan, balung capricorn (♑︎) dadi kesempurnaan kanggo kabeh lomba, lan ngrampungake hierarki kanker (♋︎). saka balapan pisanan kasebut, wong loro kasebut ing pesawat sing padha.

Nalika hierarki kaping papat, libra (♎︎), balapan napas (♋︎) dadi dominan, dheweke banjur ambegan lan metu saka awake dhewe, dadi balapan akar sing nomer loro, balapan urip (♌︎), sing ngliwati pitung tahap utawa derajat minangka ditandhani dening hierarki balapan napas (♋︎). Nanging nalika napas (♋︎) minangka karakteristik balapan napas (♋︎), karakter sing nomer loro, balapan urip (♌︎), dadi kabeh. Nalika balapan nomer loro utawa urip (♌︎) uga tekan tandha pungkasan utawa gelar (♑︎) pungkasane, ora kaya balapan pertama, ilang kabeh. Nalika iku, balapan urip, wis tekan gelar, mula miwiti balapan katelu sing dadi balapan (♍︎), lan minangka bentuk balapan wujud diluncurake dening lomba urip, urip (♌︎ ) balapan diserep dening dheweke. Loro balapan sub (♍︎) pisanan dadi astral, minangka bagean pertama saka sub katelu (♍︎). Nanging ing bagean pungkasan saka balap katelu kasebut dadi luwih kuat lan pungkasane fisik.

Balapan kaping papat, jinis seks (♎︎), wiwit ana ing tengah balapan katelu utawa wujud (♍︎). Balapan kaping lima, balapan kepinginan (♏︎), wiwit ing tengah-tengah balapan kaping papat (♎︎) lan digawe dening union of sexes. Saiki, kanggo ndeleng hubungan antarane balapan kaping papat lan kaping lima karo balapan sing paling dhisik, lan ing endi kita ngadeg ing pembangunan.

Nalika balapan pisanan nyipta ambal kaping loro, lomba urip (,) dadi kedadeyan, saéngga lomba urip manut tuladha kasebut nyedhiyakake, njalari balapan katelu sing ngasilake wujud. Wangun iki ing wiwitan, nanging mboko sithik dadi fisik nalika nyedhaki utawa ngrambah. Wujud kasebut banjur dadi saiki sing diarani manungsa, nanging ora nganti balapan kaping papat, apa sing digawe liwat procreation. Balapan kaping papat diwiwiti ing tengah balapan katelu, lan minangka balapan sing kelima lair ing tengah-tengah balapan kaping papat badan kita digawe kanthi cara sing padha.

Liwat wektu kasebut, spheres napas balapan napas ngawasake lan nulungi pembangunan saben lomba dhewe miturut hierarki sing cocog lan miturut kelas hirarki kasebut. Lomba napas ora manggon ing bumi sing kandhel kaya awake dhewe; dheweke urip ing lapangan sing ana lan isih ngubengi bumi. Lomba urip ana ing sajroning napas, nanging uga ngubengi bumi. Nalika balapan urip dikembangake lan nggawe awak, hirarki virgo (of) ambegan (pro) digambarake saka wangun sing ana ing lomba urip supaya ora ana lomba urip. Bentuk astral sing digambarake urip ing jagading sajroning urip, sing bisa kita cocog karo swasana bumi. Nalika dadi luwih padhet lan solidar, urip, kaya sing kita lakoni ing bumi sing padhet. Nafas kanthi wutuh bisa uga dikandhakake yaiku bapak-bapak kemanusiaan, sing dikenal ing Doktrin Rahasia minangka "pharis bharishad." Nanging amarga ana pirang-pirang kelas utawa gelar "bapak-bapak", kita bakal nyelehake kelas kasebut sing njalari wong sing ora duwe akal minangka kelas virgo (♍︎) utawa hirarki pitris bharishad. Bentuk kasebut nyerep urip kaya tanduran lan nglairake awake dhewe kanthi metamorfosis sing padha karo kupu-kupu. Nanging formulir kasebut, mbesmi jinis seks. Wiwitane wanita kasebut minangka virgo (♍︎), lan banjur, kanthi kepinginan dadi nyata, organ lanang dikembangake kanthi wujud kasebut. Banjur digawe dening kesatuan saka jinis kelamin. Kanggo wektu iki ditemtokake miturut musim utawa siklus, lan dikendhaleni karo balapan ambegan sing cocog.

Nganti wektu iki, kamanungsan fisik ora duwe pikiran. Bentuk kasebut wujud manungsa, nanging kabeh aspek liya, kewan. Dheweke dituntun karo kepinginan sing sejatine kewan; nanging, kaya kewan-kewan ngisor, kekarepane bisa kanggo jinis lan dikontrol dening siklus musim. Dheweke kewan alam tumindak miturut sipat lan ora duwe isin. Dheweke ora duwe pangerten moral amarga dheweke ora ngerti carane tumindak liya tinimbang njaluk kepinginan. Iki minangka kahanan kamanungsan fisik kaya sing diterangake ing Kitab Suci minangka Taman Eden. Nganti wektu iki manungsa kamanungsan duwe kabeh prinsip sing ana kanggo umat manungsa saiki, kajaba batine.

Wiwitan balapan pisanan nyipta lomba kapindho utawa urip, lan balapan urip ngetokake balapan kaping telu sing wujud. Banjur formulir kasebut, ngalangi lan nyerep balapan urip, nggawe badan-badan fisik ngubengi awake dhewe. Banjur kepinginan awak tangi lan dadi aktif ing bentuk; apa sing ana ing njaba saiki tumindak saka njero. Nafas mindhahake kepinginan, kepinginan menehi arah urip, urip bisa urip, lan mbentuk kristal. Saben badan utawa prinsip kasebut minangka ekspresi reged saka jinis ambegan sing paling becik, masing-masing miturut jinis sing.