Yayasan Word

Ora ana papan kanggo duka utawa wedi ing atine wong sing nggoleki Kesadaran ngluwihi kabeh.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 1 APRIL, 1905. Ora Ana 7

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

KONSUS.

KONSEP yaiku subjek kabeh subjek sing bakal ditliti, lan sing kudu dipengerteni, yen manungsa kudu terus maju. Pramila kesadharan saiki dadi subjek sing bakal kita deleng.

Kesadaran minangka asal, tujuan, lan pungkasane saben sistem filsafat, ilmu, utawa agama. Kabeh prekara kabeh wis sadar, lan pungkasane kabeh makhluk iku eling.

Pitakonan kesadaran mesthi ora bakal dadi kekarepan kanggo materialis. Sawetara wis nyoba mbuwang subyek kasebut kanthi ngandharake yen kesadaran minangka akibat saka tumindak kekuwatan lan masalah. Wong liya nyatakake kesadharan kasebut nglangkungi kekuwatan lan prekara, lan luwih nyatakake, sanajan perlu kanggo wong loro, nanging isih mandhiri. Liyane wis ujar manawa dudu topik sing bisa diduga karo wong sing duwe bathi.

Saka kabeh subyek, eling iku paling luhur lan penting. Panliten menehi asil sing paling praktis. Liwat ide-ide paling dhuwur kita digayuh. Kanthi kabecikan, kabeh mau bisa. Ing kesadaran piyambak gumantung banget karo urip lan urip kita. Yen ora, kita ora bakal ngerti apa-apa jagad sing kita urip lan ora bakal bisa ngerti sapa lan kita.

Apa sing kudu kita prihatin saiki ora kalebu tembung kesadaran, nanging uga tegese kesadaran. Eling ora kalebu perkara sing eling. Sing dingerteni mung kanthi sadar, sing kalebu minangka ekspresi.

Kesadaran minangka kasunyatan sing kabeh gumantung, nanging kita asring banget ora ana sing penting tinimbang sawetara bau utawa acara sing ora ana. Mbok manawa amarga saya terus-terusan karo awake dhewe, saya entheng lan dianggep minangka sekunder utawa gumantung. Tinimbang menehi rasa hormat, pakurmatan, ibadah amergo Iku, lan Mung; kita ora nggegirisi marang dewa-dewa sing tau diganti.

Misteri misteri, Agung Ora dingerteni, dilambangake marang kita kanthi ora bisa dicethakake sing kita ucapake kanthi nyebutake kesadaran. Sanajan sawetara makna saka tembung iki bisa dingerteni karo pikiran sing paling gampang, durung ana sing urip sing durung ngatasi misteri kesadaran pungkasan. Kosok baline, nalika pikiran terus nggoleki, subjek kasebut dadi luwih wiyar, luwih jero, luwih lengkap lan tanpa wates, nganti panelusur, ngetrapake badane, mandheg nggambarake: kanggo sedhela, ngluwihi domain wektu, ing ambang. saka sing Ora dingerteni, ing pakurmatan lan nggawe bisu, dheweke sing katon ibadah mung tanpa sadar. Digambar ing ora bisa diwaca, ora bisa diweruhi, ora bisa dicethakake, dheweke tetep ana ing njaba wates wektu, nganti ana rasa nggegirisi, kepenginan ngerti, ngerti, ngerti, supaya bisa dipikirake apa-apa sing ngluwihi pikirane. sing ora bisa dirembug, nimbulaké pikiran saya sithik lan visi gagal. Bali menyang negara ing ngendi pemahaman dibatesi karo watesan, dheweke nemokake dheweke saiki saiki, ngelingi masa lalu lan nunggu masa depan. Nanging dheweke ora bisa maneh ora dingerteni maneh: dheweke nyembah eling kaya sing diwujudake kanthi pirang-pirang wujud lan negara sing ora ana wates.

Kesadaran sekaligus nyata, kabeneran, paling gedhe lan paling misterius. Jagad iki kalebu eling. Eling, ora dadi perkara, papan, utawa zat; nanging eling ana ing kabeh zat, ana ing saben ruang, lan ana ing jero lan ngubengi saben zat. Eling ora owah. Iku mesthi tetep padha. Kesadaran iku padha karo kristal tembus, wit sing ngrokok, kewan sing gedhe banget, wong sing mulya, utawa dewa. Iki dadi masalah sing terus-terusan ganti sifat, sifat, lan derajat pembangunan. Kesadaran sing dibayangke lan dicritakake liwat prakara katon ing saben bentuk dadi beda, dene bedane mung ana ing kualitas masalah, ora eling.

Liwat kabeh negara lan kahanan masalah, eling mesthi wae. Boten nate owah-owahan kanthi cara apa wae, uga ora ana kahanan liya. Nanging kabeh prekara, ora dingerteni lan diwenehi ukuran ing pitung negara utawa derajat sing biasane diarani negara-negara kesadaran, nanging kasunyatane minangka kasunyatan, lan ora eling.

Saka negara sing paling ngisor nganti paling dhuwur, tujuan pembentukan lan transformasi perkara yaiku kanggo mbangun wujud lan badan lan nambah minangka kendharaan kanggo ekspresi eling. Negara-negara prekara minangka kelas utawa derajat sing penting kanggo ngrembug zat. Negara-negara kasebut nggawe kabeh jagad raya, saka prima dhasar sing paling gampang kanggo masalah sing diresapi dewa sing paling dhuwur.

Tujuan evolusi yaiku transformasi perkara nganti pungkasane dadi kesadaran. Saka negara sing durung kawangun, prakara nuli dikembangake menyang kesadaran, liwat wujud, wutah, naluri, kawruh, ora mupakat, ketuhanan.

Negara pertama yaiku masalah dhasar utawa atom. Ing prakara iki, ora ana wujud lan ora sadhar mung gelar sing paling gampang.

Negara masalah nomer loro yaiku mineral utawa molekuler. Ing kawitan negara sing ngalahake atom, lan miturut pangembangan sadurunge, nggawe atom liyane sing kurang berkembang. Kanthi iki, gabungan, kondensasi, crystallizes, menyang bentuk mineral sing konkrit saka mineral, lan dadi sadar saka negara sing beda karo atom. Minangka atom, ora dingerteni saka negarane dhewe, sing ora entuk kesempatan kanggo ekspresi kesadaran kajaba ing negara sing ora ana hubungane. Sanalika atom gabungke karo atom liyane, saya mundhak tuwuh ing eling, nuntun atom sing dadi pusat, lan ngliwati negara pekat sing ora ana formasi menyang negara molekuler mineral, ing endi berkembang liwat wujud . Negara-negara mineral utawa molekuler duwe hubungan sing kuwat kanggo masalah dhasar lan nuduhake pengaruh sing kuat marang kabeh kekuwatan dhasar. Daya iki dipamerake ing sembrani.

Negara prakara katelu yaiku sayuran utawa mRNA. Atom sing nuntun atom liyane lan dadi molekul, narik molekul kurang berkembang lan nuntun saka negara molekular, sing dadi kerajaan mineral, dadi negara selular sing sadar, dibedakake minangka kerajaan sayur-sayuran, lan dadi sel. Masalah sel sadar ing jurusan beda tinimbang zat molekuler. Déné fungsi molekul minangka wujud statis, fungsi sel tuwuh ing awak. Mangkene masalah dikembangake liwat urip.

Kahanan nomer papat yaiku kewan utawa organik. Atom sing nuntun atom liyane menyang negara molekular, lan saka negara selular ing saindhenging kerajaan sayur-sayuran, dadi sel menyang awak kewan, lan ana pengaruh pangaribawa kaya sing diungkapake kewan, fungsi ing sawijining organ ing kewan kasebut, banjur ngontrol organ lan akhire berkembang menyang negara kewan sing sadar, yaiku kepinginan. Banjur njupuk tanggung jawab lan maju, saka organisme kewan sing ringkes nganti kewan sing paling kompleks lan maju.

Negara prakara kaping lima yaiku pikiran manungsa utawa aku-aku-aku. Sajrone jaman ora kapetung, atom sing ora bisa dilacak sing nuntun atom liyane menyang mineral, liwat sayur-sayuran, lan nganti kewan, pungkasane bisa nggayuh negara sing dhuwur, sing bisa ditampilake siji kesadaran. Minangka entitas individu lan duwe refleksi saka eling, iku mikir lan ngomongake awake dhewe, amarga aku minangka simbol Siji. Entitas manungsa duwe pedoman minangka badan kewan sing teratur. Entitas kewan meksa saben organine kanggo nindakake fungsi tartamtu. Entitas saben organ ngarahake saben sel kanggo nindakake pakaryan tartamtu. Urip saben sel nuntun saben molekul dadi wutah. Desain saben molekul kasebut ndadekake saben atom dadi wujud sing tertib, lan kesadaran ngematake saben atom kanthi tujuan dadi sadar. Atom, molekul, sel, organ, lan kewan, kabeh ana ing sangarepe pikiran - kahanan prekara awake dhewe - fungsi sing dipikirake. Nanging pikiran ora nggayuh awake dhewe, yaiku pangembangan sing lengkap, nganti wis ngalahake lan ngontrol kabeh kepinginan lan kesan sing ditampa liwat indra, lan dadi pusat ing kabeh kesadaran kaya sing ditampilake ing awake dhewe. Banjur mung sadhar saka awake dhewe; lan pitakonane dhewe: aku iki sapa? Bisa nganggo kawruh, wangsulan: Aku iki.

Kahanan nomer enem yaiku jiwa manungsa utawa I-am-You-and-You-art-I. Pikiran yen wis ngatasi kabeh kekejeman ing prekara dhewe lan entuk kawruh ing awake dhewe, bisa uga tetep abadi ing negara iki; nanging yen ngupayakake dadi kesadaran, bakal dadi kesadaran kaya sing dibayangke ing kabeh pikiran manungsa kamanungsan. Nuju mlebu ing kahanan sing ana ing pikiran kabeh manungsa.

Ing negara kasebut, I-am-You-and-You-art-I ngliwati kabeh manungsa lan rumangsa dadi manungsa.

Kahanan nomer kapitu yaiku ketuhanan utawa ketuhanan. Manungsa kamanungsan utawa I-am-You-and-You-art-I, nyerahake dhewe kanggo kabecikan kabeh, dadi gaib. Ilahi nyawiji dadi siji, kayata dewa, manungsa, kewan, tanduran, mineral, lan unsur.

Kita minangka awake dhewe minangka manungsa sadar yen salah sawijine eling iku dibayangake ing pikiran kita. Nanging pikiran kita uga nggambarake macem-macem kahanan perkara sing katon minangka emosi, impulsi, lan kepinginan. Ngalahake sing ora stabil, evanescent, kanggo kesadaran langgeng sing ora owah, masing-masing ngenalake awake dhewe karo awak tinimbang tanpa eling. Iki nyebabake kabeh kasusahan lan kasusahan kita. Liwat kesadharan ing njero pikiran ngerti babagan sing abadi lan kepengin banget nyawiji, nanging atine ora bisa mbedakake antarane sing bener lan sing salah, lan ing upaya kasebut, supaya bisa mbedakake. Liwat usaha terus, saben kita bakal tekan golgotha ​​sing nandhang sangsara lan disalib ing prekara ing jagad sing kerusuhan lan kamulyan ing saindenging jagad. Saka panyaliban iki dheweke bakal nuwuhake makhluk anyar, urip maneh saka kesadharan saka pikiran sing awake dhewe-dhewe, menyang jiwa aku-amili-I-sampeyan-seni-aku. Kanthi mangkono, dheweke bakal dadi inspirasi kanggo ngupayakake wong liya, lan pandhuan ing kabeh manungsa sing percaya marang Salah eling.