Yayasan Word

Wirang-wirang, tulus, asor karo pengabdian, kamurahan, ngendhaleni dhiri, takwa, lan almsgivings, sinau, mortification, lan rectitude; ora mbebayani, veracity, lan kebebasan saka nesu, mundur, kesetaraan, lan ora ujar saka kesalahane wong liya, welasan universal, andhap, lan entheng; sabar, kekuwatan, kekuwatan, lan kemurnian, budi pekerti, kamulyan, unrevengeful, lan kebebasan ora bisa dibayangke - iki minangka tandha saka dheweke sing kabecikan saka watak dewa, yaiku putra Bharata.

-Bhagavad-Gita. ch xvi.

THE

WORD

Vol. 1 DESEMBER, 1904. Ora Ana 3

Hak cipta, 1904, dening HW PERCIVAL.

KRISTUS.

Nalika tanggal rong puluh wulan Desember, srengenge, sing wis suwe ora suwe wiwit tanggal rong puluh wulan Juni, wiwit solstis musim dingin, ing tandha capricorn, tandha kaping sepuluh zodiak. Telung dina sawise dikhususake dening para wong tuwa kanggo upacara agama. Ing tengah wengi saka rong puluh papat, yaiku wiwitane rong puluh lima, minangka rasi lintang sing dikenal minangka Celectial Virgin utawa Virgo, tandha kaping enem saka zodiak, munggah ing ndhuwur cakrawala, dheweke njaluk lagu pujian lan banjur ana. ngumumake manawa Gusti Allah nglairake; yen dheweke bakal dadi Juruwilujeng jagad saka pepeteng, kasusahan lan pati. Ing rong puluh lima wulan Desember, wong Romawi nganakake festival kabungahan - festival surya - minangka penghormatan nalika lair saka Gusti Allah, lan dolanan ing sirkuit wiwit ana ing kabungahan gedhe.

Allah ing dina iki, Juru Salamet ing jagad iki, yaiku putrane bocah cilik sing diarani Isis prawan kasebut diarani ibune ing prasasti kasebut ing Kuil Saïs sing ujar: "Woh-wohan sing dakkarepake yaiku Srengenge." Musim iki (Natal -tide) dirayakake ora mung dening wong Romawi, nanging dening para sepuh ing jaman biyen, nalika Virgin-Nature-Isis-Maya-Mare - Mary wis nglairake nglairake Sun Sun Bebener, Gusti sing Masyarakat. Juruwilujeng jagad.

Papan kelairan diterangake beda karo bangsa sing beda. Wong-wong Mesir nyritakake dheweke minangka guwa utawa pethi, wong Persia ujar manawa iku grotto, wong-wong Nasrani nganggep manawa iku manger. Nanging, ing kabeh misteri, ide saben wong dilestarekake, amarga saka ruangan suci utawa guwa keramat sing Initiate, Dhewe kaping Lair, Maha Suci, lair, lan dheweke dadi kewajiban metu menyang jagad iki kanggo martakake lan mulang lan kanthi terang kayekten sing ana ing Panjenengane kanggo nglipur rasa sedhih lan kasusahan; marasake wong lara lan lumpuh, lan nylametake wong-wong saka pati sing ora nggatekke.

Titik ing babagan komersialisme, skolastikisme, lan teologi materialisme ing saindenging jagad iki nyuda kapercayan kuno kasebut.

Srengenge minangka simbol Kristus, tengah, spiritual lan Kahuripan, sing ana ing awak yaiku nylametake saka pembubaran lan pati. Planet kasebut minangka prinsip sing nyebutake wujud awak sing katon minangka alam jasmani, lan nalika awak utawa alam semesta iki bakal dadi srengenge Rohani. Mula, fénoména surya kasebut nuduhaké jaman lan jaman nalika prinsip Kristus iki bisa nedahake awake dhewe marang manungsa; lan musim Natal minangka kaping penting nalika upacara suci ditindakake ing Mysteries.

Ora ana sing ngelingake subjek kasebut, bisa ndeleng kasunyatan manawa crita babagan sifat lahir saka Yesus, Zoroaster, Buddha, Krishna, Horus, Hercules, utawa Juruwilujeng jagad iki, yaiku crita karakteristik lan deskriptif. lelungan srengenge liwat rolas tandha tandha tandha zodiak. Kaya dene ing perjalanan srengenge, kaya ngono karo saben Juruwilujeng: dheweke wis dilahirake, dianiaya, martakake Injil kawilujengan, nambah kekuwatan lan kekuwatan, panglipur, nambani, memeri lan njaja jagad, disalib. , bakal urip maneh lan ditangekake maneh kanthi kuwasa lan kekuwatan lan kamulyan. Nolak kasunyatan iki yaiku ngumumake ora nggatekke awake dhewe utawa ngumumake awake dhewe ora sabar lan menehi gegayuhan.

"Nanging," sambat sectarian kanthi gemeter lan wedi, "aku kudu ngakoni iki minangka kasunyatan bakal sirna kanthi pangarep-arep lan janji kanggo nebus lan kawilujengan." "Ngakoni iki," ujar para pengikut materialisme sing hebat ora bisa ndeleng. atine wong sing dianggep minangka mungsuh dheweke, lan ora mikir babagan rasa nyeri sing diwenehake lan pangarep-arep sing diilangake saka wong sing percaya, "ngakoni iki lan sampeyan uwal saka siksa kabeh sekte lan agama. Wong-wong mau bakal mumetake lan bakal ilang kaya salju ing salju sing srengenge. "

Kanggo wong sektarian lan materialis, kita mangsuli: Luwih luwih ngaku ngakoni sing bener sanajan kudu nyebabake jimat lan brahala sing wis dibangun ing antarane cahya lan kita bakal dicopot lan ora lali, dadi terus percaya ing jagad peteng ndhelik dening monsters sing ora katon. Nanging sawetara fase bebener sing dikandhani dening agama lan dening pengikut materialisme. Saben siji, nanging ekstremis; saben wong mikirake tugas dheweke kanggo mbujuk kesalahan liyane lan ngowahi dheweke percaya marang dheweke. Ana lapangan bebarengan kanggo dheweke. Yen saben bakal nempuh awake dhewe ing papan liya, dheweke bakal nemokake manawa dheweke kurang ngrampungake iman, wong liya duwe.

Kristen ora kudu wedi yen bakal kelangan agama yen dheweke bakal nampa fakta. Materi materialis ora kudu wedi yen bakal kelangan kanyatan yen dheweke nampa agama. Apa-apa sing cocog dijaga bisa ilang dening wong sing bener-bener nggoleki bebener. Lan yen sing bener yaiku obyek nggoleki wong agama lan wong sing ngerti apa sejatine bisa ngilangi liyane?

Yen agama bakal ngakoni kasunyatan-fakta kerasis materialis, dheweke bakal ngrusak swarga kanthi gapura mutiara ing saindenging brahala-brahala sing wis ana ing kono, ngusir hawa-awan kaya hawa-nepsu sing seneng banget, Ing neraka, api-api sing ngobong mungsuh-mungsuh sing ora gelem nampani iman lan nurut piwulang-piwulang sing dipercaya. Sawise ngilangi kasunyatan sing sejatine, dheweke bakal nemokake manawa sawise ngobong brahala lan sampah, isih ana panguripan sing ora bisa diterangake karo pahat utawa sikat musik.

Yen materialisisme bakal nyelehake awake ing papan agama agama sing tulus, dheweke bakal nemokake manawa ana sumber daya, lampu, geni, sing ndadekake dheweke bisa tanggung jawab, nindakake tugas, ngrampungake mesin alam lan mangertos prinsip-prinsip sing digunakake mesin iki, kanggo ngobong prasangka lan bangga kasunyatan-kasunyatan sing adhem lan angel, lan ndandani dheweke dadi kawujudan vesture lan saksi kebeneran semangat sing terus-terusan.

Kanggo ngakoni manawa uripé Kristus minangka duplikat perjalanan srengenge, ora ateges wong Kristen kudu dadi astronomi, nate nganggep Kristus lan dadi murtad. Uga ora ana wong Kristen utawa wong liya sing duwe agama liya kanggo menehi pasar kanggo ngluwari jiwa, dadi kapercayan lan monopoli skema agama lan nyoba nylametake jagad sing keluwen kanthi kepemilikan kanggo tuku tunjangane.

Rusak alangan! Mbusak kabeh kepercayaan sing bakal mateni lampu universal! Kabeh bumi siram sajroning cahya srengenge, lan bocah-bocah padha mangan sinar kaya sing dikarepake. Ora ana bangsa utawa wong sing bisa memonopoli lampu iki. Kabeh padha ngerti manawa srengenge padha karo kabeh. Nanging srengenge katon mung mripat fisik. Iku anget awak fisik lan nyemprotake urip menyang kabeh perkara.

Ana liyane, Srengenge sing ora katon, sing dadi srengenge mung simbol. Ora ana wong sing bisa ndeleng Srengenge sing ora katon lan tetep fana. Kanthi cahya iki eling saka materi ditularake menyang kesadaran spiritual. Yaiku Sang Kristus sing bisa ngluwari ora nggatekke lan ora mati, yaiku wong sing luwih dhisik nrima lan pungkasane nyadhangi Pepadang.

Saiki, saiki wis cukup dicethakake ing ilmu astronomi kanggo ngerti yen srengenge nindakake kalenggahane dudu dening pengorbanan lan pandonga sing bisa ditawakake dening bangsa balap utawa sing ora ngerti, nanging miturut hukum. Miturut ukum iki kabeh badan liyane ing papan padha digunakake kanthi rukun. Para guru sing muncul saka wektu-wektu ing jagad iki mung dadi abdi ing hukum iki sing ora bisa dingerteni.

Kasunyatan mung yen kita lair ing kulawarga sing iman Kristen ora menehi hak kanggo nyebut awake dhewe Kristen. Utawa uga kita ora duwe monopoli utawa hak khusus utawa hak istimewa ing Kristus. Kita duwe hak kanggo ngomongake awake dhewe minangka wong Kristen mung nalika semangat Kristus, sing dadi prinsip Kristus, nyatakake awake dhewe liwat pamikiran lan tumindak lan tumindak. Iki ngumumake awake dhewe, mula ora diumumake. Kita ngerti manawa dudu panca indra, nanging kita ndeleng, ngrungokake lan nutul, amarga nembus, meres lan nyangga kabeh perkara. Kadadeyan kaya ngene adoh. Nanging ndhukung lan munggah lan nalika kita ana ing jerone, ana sing ngangkat kita munggah. Sampeyan ora bisa diterangake durung katon ing saben pamikiran lan tumindak sing apik. Yaiku iman saka wong sing kuwat, tresnane wong sing welas asih, lan bisu wong wicaksana. Iku semangat ngapura, pituduh ing kabeh tumindak tanpa mupakat, sih-rahmat lan kaadilan, lan ing kabeh makhluk kasebut minangka Prinsip cerdas, nyawiji.

Amarga kabeh perkara ing alam semesta mlaku kanthi rukun lan miturut hukum sing umum, mula gesang sing dituntun isih ngrampungake. Yen ora ngerteni prinsip dhasar, kedadeyan kaya kabeh kedadeyan kebingungan. Nanging mbalik ing prinsip kita ngerti efek kasebut.

Kita ora, kaya sing apik, sing urip ing jagad kasunyatan. Kita turu ing jagad bayangan. Slumber cilik kita saiki banjur dadi bungah utawa kaganggu karo sawetara impen utawa ngimpi elek amarga ngganti bayangan. Nanging jiwa ora bisa turu. Ana kudu awakening ing tanah bayangan. Kadhangkala sawetara utusan teka, lan kanthi sentuhan sing kuat, mbantu kita siyaga lan melu kerja nyata. Kaya mangkono, jiwa bisa njalari lan nindakake tugas utawa, sing dipengini dening mantra impen, bisa uga bali menyang tanah bayangan lan slametan. Iku slumber lan ngimpi. Nanging impen kasebut bakal diganggu karo memori sing tangi nganti bayangan, dheweke bakal nggawe komplotan supaya bisa mlebu ing alam dhewe, banjur, kanthi lara lan gemeter bakal miwiti gawe. Tugas sing ditindakake kanthi drudging yaiku pakaryan sing nyambut gawe lan mbuwang jiwa kanggo pelajaran sing diwulangake. Tugas sing dilayani kanthi kekarepan yaiku karya sing ditresnani lan mbukak marang piwulang babagan piwulang sing diwenehake.

Saben manungsa minangka utusan, putrane sing ora katon, dadi Juruwilujeng jagad sing dadi prinsip Kristus dadi sumunar, nganti dheweke ngerti lan ngerti kesadaran sing urip ing njero. Saka salah siji sing eling karo eling iki, kita bisa duwe hadiah Natal sing sejatine yen iki sing dikarepake. Presensi Natal minangka lawang sing ndadékaké urip sing abadi. Presensi iki bisa uga nalika kita isih ana ing bayangan. Bakal nyalahake wong sing turu saka impen lan ngaktifake dheweke ora wedi karo bayangan sekitar. Ngerti bayangan dadi bayangan dheweke ora wedi nalika dheweke katon kaya lan ngebaki dheweke.