Yayasan Word

Zodiak minangka angger-anggering Toret sing diwujudake, tetep sedina, banjur ora ana maneh, kanggo muncul maneh miturut zodiak.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 5 MAYU, 1907. Ora Ana 2

Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

WANGSA NUNGGAL-DATENG.

ING wong ora mati tanpa lair, utawa ora nglairake mati. Kanggo saben lair ana pati, lan kanggo saben tilar donya kelairan.

Lair tegese owah-owahan kahanan; mangkono uga pati. Kanggo lair menyang jagad iki manungsa biasa kudu mati ing jagad iki teka; mati tekan jagad iki pancen kudu lahir menyang jagad liya.

Ing lelungan menyang turunan sing ora kaetung wis bola-bali takon, "Saka ngendi kita tekan? Ana ing ngendi kita? ”Siji-sijine wangsulan sing wis dirungokake yaiku sing dadi pitakon.

Saka pikiran meditatif, ana pitakon kembar liyane, "Kepiye aku teka? Kepiye cara aku lunga? "Iki nambah misteri luwih misterius, lan bisa uga subyek kasebut.

Nalika ngliwati bayangan kita, wong-wong sing sadar utawa wis ndeleng ing salah sawijine sisih liya kanggo nyebutake manawa ana sing bisa ngrampungake teka-teki lan njawab pitakon-pitakon sing ana gandhengane karo masa depan. Pratelan kasebut pancen prasaja supaya kita ngrungokake lan mbuwang tanpa dipikirake.

Mesthine ora bisa ngatasi misteri kasebut. Kanggo nindakake iki bisa uga ngrusak bayangan kita sadurunge bisa urip kanthi cahya. Nanging kita bisa nemokake ide sing bener kanthi nggunakake analogi. Kita bisa uga ngerti "Ana ing ngendi kita lunga?" Kanthi ndeleng perspektif "Saka ngendi kita teka?"

Sawise takon pitakon kembar, "Saka ngendi lan ing endi?" Lan "Kepiye aku teka?" Lan "Kepiye aku lunga?" Banjur ana pitakon sing gawe kebangkrutan, "Aku iki sapa?" Nalika jiwa wis takon kanthi tenanan. pitakon, ora bakal dadi konten nganti ngerti. "Aku! Aku! Aku! Sopo aku? Kulo sopo? Aku teka saka ngendi? Aku arep lunga? Kepiye carane aku teka? lan Kepiye cara? Nanging, aku teka utawa ngliwati papan, liwat wektu, utawa ngluwihi, isih, nate lan mesthi, aku lan aku dhewe! "

Saka kesaksian lan pengamatan, ana sing ngerti manawa dheweke teka ing jagad iki, utawa paling ora awak dheweke, wiwit lair, lan dheweke bakal uwal saka jagad sing katon liwat pati. Lair minangka portal sing mlebu jagad lan mlebu menyang jagad urip. Pati iku dalane metu saka jagad.

Teges sing ditampa umum saka tembung "lair" yaiku nglebokake awak sing wis urip lan diatur menyang jagad iki. Makna sing umum ditampa saka tembung "pati" 'yaiku mandheg saka awak sing urip lan teratur kanggo nyusun uripe lan njaga organisasi.

Iki, jagad iki, kanthi swasana, inti saka Bahan abadi minangka spek sing ngambang ing papan tanpa wates. Jiwane kasebut asale saka abadi, nanging wis ilang swiwine lan pangeling-eling nalika nembus swasana sing asat bumi. Teka ing bumi, kelingan omah sing sejati, disambar nganggo rompi lan kumpul daging sing saiki, ora bisa ndeleng menyang sisih njaba saiki. Kaya manuk sing swiwine mumet, ora bisa munggah lan sumunar menyang unsur dhewe; lan supaya jiwa manggon ing kene sawetara suwe, dipenjara nganggo daging daging ing jaman saiki, ora ngerti jaman kepungkur, wedi mbesuk - ora dingerteni.

Donya sing katon ing antarane kalanggengan minangka téater gedhe ing kalanggengan. Sing ora nyata lan sing ora katon ing kene dadi materi lan katon, kedadeyan sing ora nyata lan tanpa wujud ing formulir sing nyata, lan Tanpa wates ing kene katon terbatas nalika mlebu ing play urip.

Ing rahim minangka aula sing saben wong nyandhang awake dhewe ing kostum banjur diluncurake ing sandiworo. Jiwane lali karo masa lalu. Tampal, cat, kostum, lampu sorot lan lakon nyebabake jiwa lali kanggo urip ing kalanggengan, lan dicelupake ing littleness play. Pungkasane, jiwa kasebut lega saka rompi siji lan diwiwiti maneh menyang kalanggengan liwat lawang pati. Jagad kasebut nyandhang jubahé kanggo mlebu ing jagad; bagean kasebut, ngilangi jubah kasebut kanggo ninggalake jagad iki. Urip sadurunge mati yaiku proses kostum, lan lair dadi langkah menyang tahap donya. Proses pati yaiku ngilang lan bali menyang donya kepinginan, pamikiran utawa kawruh (♍︎-♏︎, ♌︎ – ♐︎, ♋︎ – ♑︎) mula kita teka.

Kanggo ngerti proses unmasking, kita kudu ngerti proses masker. Kanggo ngerti transformasi sajrone mbuwang jagad iki, kita kudu ngerti babagan transformasi nalika teka ing jagad iki. Kanggo ngerteni proses masking utawa nggawe kostum awak fisik, wong kudu ngerti babagan fisiologi lan fisiologi perkembangan janin.

Wiwit wektu copulasi nganti lair dadi jagad fisik ego reinkarnasi gegayutan karo persiapan rompi, lan bangunan awak fisik sing dienggoni. Sajrone wektu kasebut, ego kasebut ora ana gandhengane, nanging ana hubungane karo ibune liwat emosi lan pikiran, yaiku kanthi sadar nglarani persiapan lan bangunan awak utawa ana ing kahanan impen. Kahanan kasebut ditemtokake dening pangembangan ego sadurunge babagan kekuwatan lan kapasitas.

Saben wong urip ing jagad sing béda lan dhewe, lan sing ana gandhengane, sing ana hubungane utawa kenal karo awake dhewe. Jiwa kasebut nggawe awak fisik ing jero lan sauntara bagean kanggo awake dhewe lan ana pengalaman ing jagad fisik. Nalika plancongan wis pungkasan, nyisihake awak fisik kanthi proses sing diarani pati lan bosok. Sajrone lan sawise proses mati iki nyiyapake badan liyane sing bisa urip ing alam sing ora katon menyang jagad fisik kita. Nanging apa ing jagad fisik sing katon utawa jagad sing ora katon, ego reinkarnasi ora ana ing njaba jagad dhewe utawa tumindak.

Sawise urip mung rampung ego nyebabake awak fisik bubar, dikonsumsi lan mutusake menyang sumber alami kanthi nggunakake kebakaran fisik, kimia, unsur-unsur, lan ora ana sisa awak kasebut. Kuman iki ora katon mripat fisik, nanging tetep ana ing jagad jiwa. Kanggo nglambangake awak fisik, kuman iki katon minangka batu bara sing murup lan ngobong sajrone proses mati lan bosok awak fisik. Nanging nalika unsur-unsur awak fisik wis dirampungake ing sumber alam lan ego reinkarnasi wis liwati menyang jaman istirahat kuman kasebut mandheg lan ngobong; mboko sithik saya suda nganti pungkasane katon dadi cuwilan saka warna ashy. Iki terus dadi spek ashy ing bagean sing ora nyepengake jagad iki sajrone kabeh wektu nyenengake lan sisa ego kasebut. Wektu istirahat iki dikenal karo agama-agama agama sing beda-beda minangka "Langit." Yen suwene swarga wis rampung lan ego wis siyap ngati-ati, cinder sing diobong, minangka kuman urip fisik, wiwit cemlorot maneh. Iki terus cemlorot lan dadi luwih cerah amarga gegayuhan karo magnet karo wong tuwa ing jaman hukum.

Yen wektune wis mateng kanggo kuman jasmani, mula bakal tuwuh tuwuh awak sing dadi luwih cedhak karo wong tuwa.

Ing tahap wiwitan manungsa dewa mlaku bumi karo manungsa, lan manungsa dikuwasani karo kawicaksanan para dewa. Ing jaman kasebut, manungsa nyonto mung ing musim tartamtu lan kanggo tujuan nglairake makhluk. Ing wektu kasebut, ana hubungan sing erat antara ego sing wis siyap diuripake lan egos sing arep nyedhiyakake awak fisik. Nalika ego wis siyap lan gelem nyipta, dheweke wis siyap kanthi takon babagan jinis lan tata cara sing wis urip ing jagad fisik kanggo nyiyapake awak fisik sing bisa uga dadi inkarnasi. Kanthi idin siji, wong lanang banjur nyedhaki wiwit menehi persiapan lan pangembangan sing bisa urip nganti lair. Persiapan kasebut kalebu latihan tartamtu lan sawetara upacara religius sing dianggep suci lan suci. Dheweke ngerti manawa dheweke bakal miwiti sejarah nggawe tumitah lan awake dhewe bakal tumindak minangka dewa-dewa ing ngarsane umure manungsa sing universal. Sawise ngresiki lan latihan awak lan pikiran sing dibutuhake lan ing wektu lan musim tartamtu sing cocog lan dituduhake dening ego kanggo nyipta, upacara suci saka sakramen kesatuan copulatif ditindakake. Banjur ambegan individu masing-masing dadi siji ambegan sing kaya nyala, sing nggawe swasana ing sauntuke pasangan kasebut. Sajrone ritus kesatuan copulative kuman sumilir saka awak fisik sing nembak ditembak saka jiwane nyawa ego lan mlebu jroning napas pasangan. Kuman kasebut ngliwati kaya petir ing awake kalorone lan nyebabake rasa seneng nalika nggambarake saben bagean awak, banjur dadi pusat ing weteng wanita lan dadi ikatan sing nyebabake loro kuman seks dadi sekring. siji - ovum sing impregnasi. Banjur wiwit bangunan badan sing dadi jagad ego fisik.

Iki minangka cara nalika kawicaksanan ngwasani manungsa. Banjur kelahiran bocah dirawuhi ora oleh lara weteng, lan makhluk ing jagad iki ngerti sapa sing bakal mlebu. Ora kaya ngono.

Nafsu, hawa nepsu, seksualitas, voluptuous, animitas, dadi panguasa saiki sing saiki kepengin nggawe kesatuan seksual tanpa dipikirake makhluk-makhluk jahat sing mlebu jagad iki. Kanca sing ora bisa ditelangke dadi praktik yaiku lamis, ngapusi, penipuan, kepalsuan lan khianat. Kabeh bebarengan minangka sebab-sebab kasusahan ing jagad, penyakit, penyakit, idiok, kemiskinan, ora nggatekke, gerah, wedi, meri, senadyan, cemburu, slothness, kesucian, lali, gugup, kelemahane, ora yakin, kesesakan, kesusu, kuatir, ora prihatin, nglokro lan seda. Lan ora mung wanita-wanita bangsa kita nandhang lara nalika nglairake, lan loro jinis kasebut kena penyakit sing padha, nanging egos sing bakal mlebu, padha nglakoni dosa sing padha sajrone urip sadurunge lair lan lair. (Waca Pengarang, Sabda, Vol. 5, No 1, p.97.)

Kuman sing ora katon saka jagad jiwa yaiku ide lan desain archetypal miturut sing dibangun fisik. Kuman manungsa lan kuman wanita minangka pasukan alam sing aktif lan pasif sing ngripta miturut desain kuman sing ora katon.

Nalika kuman sing ora katon wis teka saka papan ing jagad iki lan wis ngliwati ambegan sing nyemburake pasangan lan njupuk papan ing rahim iku nyawiji kuman loro pasangan kasebut, lan alam wiwit karya nggawe .

Nanging kuman sing ora katon, sanajan metu saka panggonane ing jagad iki, ora dikethok saka jagad jiwa. Nalika mangkat jagading kuman murup sing ora katon nilar godhong. Dalan iki pancen sarwa utawa saka cast sing lurid, manut sipat titah sing bakal dibentuk. Dalan kasebut dadi tali sing ngubungake kuman sing ora katon karo jagad jiwa. Tali sing nyambungake kuman sing ora katon karo jiwa wong tuwa, dumadi saka papat lembar ing telung sarung. Bareng padha kaya siji kabel; ing warna padha beda-beda, plumbum abot kanggo warna sing cerah lan emas, sing nuduhake kesucian awak sajrone proses pembentukan.

Kord iki menehi saluran sing ditularake menyang janin kabeh kemampuan lan tendensi karakter, amarga ora mlebu awak lan tetep dadi wiji (skandas) mekar lan ngasilake woh nalika umur diwasa, lan kahanan kasedhiya kanggo expression saka tendensi kasebut.

Sekawan larik sing arupa tali yaiku saluran sing mbuwang perkara kasar, prakara astral, prekara jiwa, lan prelu kepinginan, bisa digambar dadi awak janin. Liwat telung sarung sing ngubengi patang lembar yaiku prakara sing luwih dhuwur ing awak, yaiku, yaiku inti balung, saraf lan kelenjar (manas), sumsum (buddhi), lan prinsip viril (atma). Sekawan larang kasebut ngirimake masalah yaiku inti kulit, rambut lan kuku (sthula sharira), jaringan daging (linga sharira), getih (prana) lan lemak (kama).

Amarga prekara iki wis kepencut lan dipadhetke ing prodhuksi sensasi lan tendensi tartamtu kanggo ibu, kayata, minangka kepinginan kanggo panganan tartamtu, sentimen lan outbursts dadakan, swasana ati lan hawa nafsu aneh, tendensi mental saka agama, seni, puisi lan warna heroik. Saben fase kasebut katon minangka pengaruh ego wis ditularake lan digunakake menyang awak janin liwat wong tuwa sing ibu-ibu.

Ing jaman biyen bapak duwe peran sing paling penting ing pangembangan janin lan njaga awake kanthi ati-ati kanggo pakaryan kasebut kaya ibu. Ing kaping durhake hubungane bapak karo janin ora dilalekake lan ora dingerteni. Mung liwat naluri alami, nanging ora nggatekke, bisa uga dheweke tumindak kanthi positif babagan sifat pasif wanita ing pangembangan janin.

Saben tulisan lan kosmogoni sing sejatine nggambarake bangunan awak fisik sajrone tuwuh bertahap. Dadi, ing Purwaning Dumadi, bangunan jagad sajrone nem dina minangka katrangan babagan pangembangan janin, lan ing dina kaping pitu Gusti, Elohim, tukang gawe, ngaso saka penggaweane, amarga pakaryan wis rampung lan manungsa gaya gambar ciptane; yaiku, kanggo saben bagean awak manungsa ana kekuatan lan entitas sing ana gandhengane, yaiku awak Gusti Allah, lan makhluk-makhluk sing melu ing bangunan awak, dadi kabeh bagean sing dibangun. kudu nanggapi fungsine fungsi sing dileksanakake dening ego sing ditindakake.

Saben bagean awak minangka jimat sing bisa narik kawigaten utawa njaga alam. Amarga jimat kasebut digunakake kekuwatan bakal menehi respons. Manungsa sejatine mikrocosma sing bisa uga njaluk macrocosm miturut kawruh utawa iman dheweke, nggawe citra lan karsane.

Yen janin wis rampung, bangunan kasebut mung bangunan fisik sing ana ing divisi kaping pitu. Iki minangka jagad paling murah. Nanging ego iki durung digawe.

Jabang bayi, sing wis sampurna lan wis ngaso, ninggalake jagading peteng lan weteng jagad iki. Lan matine jabang bayi iki lair dadi alam cahya jasmani. A napas, gasp lan mewek, lan liwat ambegan ego wiwit inkarnasi kasebut lan dilahirake lan dilebokake dening jurang psikologi saka wong tuwa. Ego, uga mati saka jagad lan lair menyang lan nyemplungake ing jagad daging.