Yayasan Word

Pesenan ganti: ing ndhuwur ana Cahya, ing ngisor iki yaiku Life sing mbangun macem-macem bentuk babagan pusat.

Pusat kasebut urip lan ing tengah ana cahya, lan ing, babagan, lan kabeh wujud urip.

—Leo.

THE

WORD

Vol. 1 AGUSTUS, 1905. Ora Ana 11

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

LIFE.

Prinsip paling apik ing jagad noumenal yaiku: eling, gerakan, zat, lan napas. Faktor utawa proses sing gedhe sing prinsip prinsip noumenal ditulis ing jagad nyata, yaiku: urip, wujud, jinis, lan kepinginan. Prestasi faktor-faktor utawa proses kasebut liwat manifestasi ing jagad fenomenal, yaiku: mikir, individu, jiwa, lan kekarepan. Prinsip, faktor, lan prestasi, pungkasane dirampungake lan dadi kesadaran. Subjek jagad noumenal wis dideleng sedhela. Faktor pisanan ing alam fenomenal yaiku sadurunge kita: subjek babagan urip. yen ora ngerti apa kesadaran kanggo jagad noumenal.Kadhuan minangka ide babagan kabeh kemungkinan; ing ngarsane kabeh samubarang dituntun menyang negara lan kahanan tekan pungkasan.

Urip minangka wiwitan proses iki; naluri lan gaweyan dhisikan; kemajuan liwat manifestasi ing jagad fenomenal. Urip minangka proses dadi; iku mung liya, dudu pungkasane. Urip ing alam fenomenal ora kabeh; iku mung salah sawijining gerakan - gerakan sentrifugal - sing dadi alam semesta fenomenal dadi wujud amarga ambegan saka bahan homogen.

Urip minangka samodra sing kuat sing AMBEGAN obah, nuli berkembang saka sistem ambane lan alam sing ora cetha lan ora katon. Bab kasebut diluncurake ing swarga sing ora katon dadi wujud. Nanging nalika sedhela, pasang surut lan kabeh dilalekake dadi ora katon. Dadi ing ombone kahuripan sing ora katon jagad digulung lan digambar maneh. Akeh ombone samodra panguripan; donya kita kanthi kabeh urip ing salah sawijining arus iki. Sing kita ngerti babagan urip yaiku mung liwat bentuk sing katon, ing owah-owahane pasang, saka sing ora katon menyang sing ora katon.

Urip iku penting, nanging luwih becik tinimbang unsur-unsur sing dingerteni manawa ora bisa diklasifikasikake karo prekara fisikawan. Ilmu minangka pesulap intelektual peradaban modern; nanging ilmu materialistik bakal mati nalika isih cilik, yen ora tuwuh ngluwihi strata ngisor saka fase fenomenal. Ngimpi fizik yaiku mbuktekake manawa urip minangka asil tinimbang sebab. Dheweke bakal ngasilake urip ing ngendi urip ora ana; ngatur operasi kanthi ukum tartamtu; menehi kapinteran; banjur uculake, ora ana sing njlèntrèhake wujud, utawa ora duwe intelijen. Ana wong sing percaya manawa urip bisa diasilake nalika ora ana; supaya bisa nyatakake intelijen; kapinteran kasebut bisa dibuang ing salawas-lawase. Nanging ora kena diarani manawa ngerti babagan proses-proses urip nalika dheweke ora gelem percaya utawa milih spekulasi babagan wujud lan ora ana bentuk. Sawetara kawujudan urip sing dihargai, nanging sing ngaku bisa ngasilake urip saka prekara "inert" isih adoh saka solusi saka masalah kasebut nalika wiwitan. Kanggo ngasilake urip saka perkara sing inert bakal nyebabake panemuan yen ora ana masalah "intine", amarga ora ana urip sing bisa diasilake ing ngendi urip ora ana. Bentuk sing nyata-nyata urip bisa tanpa wates, nanging urip saiki ana ing kabeh bentuk. Yen urip ora kalebu kedadeyan, masalah ora bisa owah.

Ahli biologi ora bisa nemokake asal usul amarga telusuran diwiwiti lan pungkasan nalika urip bakal ngliwati jagad. Dheweke nolak golek urip sadurunge katon, utawa ngetutake spekulasi sawise metu saka formulir. Urip minangka agen misterius sing bisa diwujudake kanthi wujud, nanging urip minangka faktor sing bakal kita wujudake: saéngga gerakan ombak urip ing pembubaran lan rekonstruksi wujud. Urip minangka prinsip pertumbuhan lan ekspansi ing kabeh perkara.

Bumi kita kaya spons gona lan balung ing samodra panguripan saiki. Kita manggon ing kulit karang iki. Kita digawa menyang jagad iki kanthi ombak ing ombak samodra sing urip lan sawise sawetara wektu, ing sabanjure, kita ninggal gelombang lan terus, nanging isih ana ing segara urip. Amarga alam semesta lan jagad iki masing-masing urip ing segara uripe, saéngga nalika pikirane mlebu napas mlebu awak nalika lair, saben wong mlebu menyang segara urip dhewe.

Ing bangunan awak bisa cepet lan mbangun miturut desain sing disiapake, lan organ-organ sehat dikembangake. Pikiran sing manggon ing awak iki dicemplungake ing urip sens sensitif. Samubarang sing sejatine urip kanthi ngliwati awak rasa kasebut diwarnai kanthi kepenak. Wiwitane pikiran menehi wangsulan saka rasa seneng sensasi urip. Kesenengan minangka salah sawijining fase sensasi urip, fase liyane yaiku rasa nyeri. Pikiran kasebut nyenengake kanthi nyenengake nalika ngalami sensasi urip ing awak. Usaha kanggo nambah sensasi kesenengan nyebabake pengalaman nyeri nalika, kesel, organ-organ rasa ora bisa nanggepi saiki urip kanthi teratur. Ing jagad nyata wis katon kapenuhan urip, lan pikirake bisa ngrasakake saiki.

Kita manggon ing segara urip iki, nanging kemajuane saya suwe, amarga kita mung ngerti urip amarga ngrangsang pikiran sehat. Pikiran kasebut seneng nalika pikiran sehat lan isi kanthi ngliwati urip; nanging nalika, sajroning pangembangan pikiran, panemune wis tekan watesan batune fisik, kabeh disapu dening ombak-omben, kajaba yen atine mbuwang awake dhewe saka gegambarane fisik, mula bisa mbukak rasa batin. Iki banjur bakal metu saka aliran keruh kasebut menyang arus umur sing luwih dhuwur. Banjur pikirane ora disapu karo lintasan sing ora lali, lan uga ora nggepok ilok-ilok lan nggegirisi, nanging ditanggung ing njero jubah kasebut menyang aliran urip sing padhang, ing endi dheweke sinau lan nahan keseimbangane lan bisa nyuda mesthi aman liwat kabeh arus lan fase urip.

Urip ora bisa mandheg. Sensasi urip iki luwih suwe nanging wektu sing cendhak. Nggayuh lumantar pikiran sehat bakal nempuh kabeh wujud urip iki; nanging yen pancene pikiran sehat lan diwasa ing sajagad iki, dheweke enggal bubar. Wangun sing bakal diupayakake kaya ngene lan wis ilang sanajan wis dirangkul.

Pikiran nggoleki pengalaman sajrone urip sing bisa sinau kanggo nyoba lan navigasi ambane. Yen pikiran bisa nelusuri ambane lan tahan marang sing sejatine nglawan kabeh arus sing nentang obyek urip wis ditindakake. Pikiran kasebut dirangsang lan semangat dening saben arus sing nentang amarga bisa ngatasi. Sampeyan banjur bisa nggunakake kabeh arus urip kanggo apik tinimbang ora disingkirake lan mesthi dikalahake.

Sing saiki kita nemoni utawa ngerti, mung minangka wujud wujud sing saiki saya ganti. Sing kudu kita coba ngerti lan urip yaiku urip abadi, prestasi gedhe yaiku eling.