Yayasan Word

Cermin siji, loro, telu permukaan minangka simbol saka jagad fisik, astral lan mental; globe kristal, saka kaca rohani.

Cermin rohani yaiku donya tumitah. Dunia mental, donya emanation saka nggawe; donya psikologis nyathet pamikiran emanations lan pantulan dhewe; donya fisik minangka bayangan bayangan.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 9 MAYU, 1909. Ora Ana 2

Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

MIRROR.

ING wektu yen kita ndeleng pangilon kita weruh bab sing apik banget, apik banget lan misterius. Misteri kasebut ora mung ing gambar lan refleksi kasebut, nanging ing pangilon dhewe, bab sing digambarake, tujuan sing dilayani, lan sing diwujudake.

Apa sing kita sebut, iku bayangan? mboten? nanging sanajan bayangan, apa bayangan? Tujuan langsung sing digunakake kanggo pangilon lan sing digunakake biasane ana ing susunan busana lan ndeleng cara sing katon kanggo wong liya. Pangilon minangka simbol ilusi, sing ora nyata dibedakake karo sing nyata. Mirrors minangka simbol saka jagad fisik, astral, mental, lan spiritual.

Kaya sing paling penting kanggo peradaban, kita nampa cermin minangka kontroversi sing gampang lan migunani lan nganggep minangka perabotan sing umum. Mirrors mesthi dikepengini kanthi luhur dening para tuwa lan dianggep ajaib, misterius lan suci. Sadurunge abad kaping telulas, seni ngasilake mirrors ora dingerteni ing Eropa, lan nganti pirang-pirang abad rahasia saka pabrik kasebut dijaga kanthi cemburu karo sing duwe. Tembaga, salaka lan baja ing wiwitan digunakake kaca pangilon kanthi nggawa polish sing dhuwur. Mengko ditemokake yen kaca bakal dadi tujuan sing padha nalika didhukung karo amal saka logam kayata timah, timah, seng lan salaka. Ing wiwitan mirrors sing diprodhuksi ing Eropa ukuran cilik lan larang, sing paling gedhe dadi rolas diameter diameter. Kaca-kaca saiki saiki murah lan digawe kanthi ukuran apa wae.

Pangilon yaiku barang sing penting, saka, ing, utawa utawa ing, cahya lan bentuk sing ana ing cahya bisa uga dibayangake.

Pangilon iku sing nuduhake. Apa wae sing nggambarake bisa uga diarani pangilon. Pangilon sing paling sampurna yaiku sing nuduhake paling sampurna. Bengkok utawa mbalikake cahya utawa barang sing ana ing cahya sing dibayangke. Pangilon nggambar, nggeser, utawa mbuwang gambaran, gambar utawa cahya sing dibuwang miturut posisi utawa sudut sing diselehake saka gambar utawa cahya.

Pangilon, sanajan mung siji, kasusun saka pirang-pirang bagean utawa konstituen, kabeh kudu ana pangilon. Bagian penting kanggo pangilon yaiku kaca lan logam utawa amalgam logam.

Yen kaca wis latar mburi tetep, iku pangilon. Iku pangilon sing siap kanggo nggambar. Nanging pangilon ora bisa nggambarake obyek ing pepeteng. Cahya perlu kanggo pangilon kanggo nggambarake apa wae.

Ana pangilon sing sampurna lan ora sampurna. Kanggo dadi pangilon sing sampurna, gelas kasebut kudu tanpa cacat, cukup transparan, lan permukaan loro mesthi pas lan padha. Partikel amalgam kasebut kudu warna lan kualitas sing padha lan dipasang kanthi siji ing jisim sing gegandhengan sing nyebar merata lan tanpa cacat ing kaca. Solusi utawa bahan sing ndandani latar mburi gelas kudu ora ana warna. Banjur cahya kudu cetha lan tetep. Nalika kabeh kahanan kasebut saiki ana pangilon sing sampurna.

Tujuan pangilon yaiku nggambarake prekara sing sejatine. Pangilon sing ora sampurna nggedhekake, nyuda, ngganggu, sing nggambarake. Pangilon sing sampurna nggambarake kedadeyan kasebut.

Sanajan katon cukup ringkes, pangilon minangka perkara misterius lan gaib lan nindakake salah sawijining fungsi sing paling penting lan penting ing jagad fisik iki utawa ing salah siji saka patang jagad iki. Tanpa mirrors, mokal yen Ego bakal ngerti apa wae sing wis ana nyata, utawa kanggo jagad nyata. Kanthi nggawe, emanasi, refraksi lan refleksi sing wis diwujudake tanpa diwujudake. Mirrors ora diwatesi kanggo digunakake ing jagad fisik. Mirrors digunakake ing kabeh jagad. Cermin dibangun saka bahan jagad sing digunakake. Materi lan prinsip sing digunakake kudu beda ing saben jagad iki.

Ana papat jinis cermin: cermin fisik, cermin psikis, mirr mental lan cermin spiritual. Ana macem-macem jinis saben jinis cermin kasebut. Saben jinis pangilon duwe jagad tartamtu kanthi varian, lan kabeh jinis cermin duwe wakil fisik ing jagad fisik kanthi simbol.

Donya jasmani ditambani kanthi pangilon saka salah sawijine permukaan; jagat astral dening pangilon kanthi rong permukaan; mental kanthi siji kanthi telung permukaan, dene jagad spiritual kasebut dening pangilon kabeh-lumahing. Pangilon siji-permukaan padha karo jagad fisik, sing katon mung saka sisih siji-saiki. Pangilon loro-sudhut nuduhake jagading astral, sing bisa dideleng saka rong sisih mung: sing kepungkur lan sing saiki ana. Pangilon sing didhuwur telung nggambarake jagad mental sing bisa dideleng lan dingerteni saka telung sisi: kepungkur, saiki lan mbesuk. Pangilon sing didelok kabeh kanggo jagad spiritual sing nyedhaki lan dingerteni saka sisih endi wae lan ing jaman saiki, saiki lan saiki bakal dadi siji.

Lumahing siji yaiku pesawat; rong permukaan minangka sudut; telung permukaan mbentuk prisma; permukaan kabeh, langit kristal. Iki minangka simbol fisik kanggo cermin saka jagad fisik, psikis utawa astral, mental lan spiritual.

Fisik yaiku jagad refleksi saka refleksi; astral, jagat refleksi; mental, jagad emanasi, transmisi, refraksi; spiritual, donya ide, dadi, wiwitan, nggawe.

Jagad fisik minangka pangilon kabeh alam liyane. Kabeh alam sing digambarake dening jagad fisik. Kanggo tatanan kawujudane, jagad fisik minangka titik paling murah sing digayuh ing proses ketidaktimukan lan wiwitan proses evolusi. Ing kawujudan saka cahya, nalika cahya nganti mudhun menyang titik paling cendhak, mbengkongake mundur lan bali menyang dhuwur sing ana ing ndhuwur. Hukum iki penting. Iki nggambarake ide kanggo tumindak lan evolusi. Ora ana sing bisa berkembang sing ora ana hubungane. Ora ana cahya sing bisa dibayangke pangilon sing ora dibuwang ing pangilon. Garis cahya nalika nggambarake pangilon bakal dibayangake kanthi pojokan utawa kurva sing padha ing ndhuwur. Yen garis cahya dibuwang ing pangilon kanthi sudut derajat 45, bakal dibayangke ing sudut kasebut lan kita kudu ngerti sudut endi lampu sing dibuwang ing permukaan cermin supaya bisa nyritakake ing sudut sing bakal dibayangke. Miturut garis manifestasi kanthi semangat sing ana ing masalah, bakal diwujudake semangat.

Jagad fisik mandhegake proses keterlibatan lan dadi gegayutan evolusi kanthi cara evolusi, kanthi cara sing padha karo pangilon dibalik kanthi nggambarake cahya sing dicelehake. Sawetara pangilon fisik mung nuduhake obyek fisik, amarga obyek sing katon ing kaca sing katon. Kaca-kaca fisik liyane nggambarake cahya saka donya kepinginan, mental utawa spiritual.

Antarane cermin fisik bisa uga disebutake watu, kayata onyx, berlian lan kristal; logam, kayata wesi, timah, salaka, merkuri, emas lan amalgam; kayu, kayata kayu eak, mahoni lan ebony. Ing antarané kewan utawa organ kewan, mripat utamane nuduhake cahya sing dibuwang. Banjur ana banyu, udhara, lan langit, kabeh padha sumunar cahya, lan barang sing katon katon sinar.

Kaca-kaca fisik duwe macem-macem wujud. Ana kaca spion sing akeh sisi lan beveled. Ana pangilon cekak lan cembung, dawa, amba lan sempit. Ana mirrors sing ngasilake efek sing ndhelik, ngganggu fitur sing ngadhepi. Beda jinis miring iki nggambarake aspek jagad fisik yaiku pangilon saka jagad liyane.

Sing dideleng ing donya yaiku bayangan saka apa sing ditindakake ing jagad iki. Donya nggambarake apa sing dipikirake lan ditindakake. Yen dheweke grins lan nyegelake tangane, iya bakal nindakake uga. Yen dheweke ngguyu, refleksi uga ngguyu. Yen dheweke nggumunake, dheweke bakal weruh wonder sing nggambarake saben baris. Yen dheweke nandhang rasa sedhih, nesu, nesu, ngrancang, ora salah, licik, ora waras, guyon, egois, loman, katresnan, dheweke bakal ndeleng iki dipateni lan diuripake maneh, dening jagad iki. Saben owah-owahan emosi, medeni, bungah, wedi, kepenak, kabecikan, meri, kesombongan, dibayangake.

Kabeh sing teka ing donya iki mung minangka refleksi apa sing wis kita lakoni utawa ing jagad iki. Iki bisa uga katon aneh lan ora dipercaya amarga ana akeh kedadeyan lan kedadeyan sing bakal kedadeyan ing sawijining individu sajrone urip lan ora ana gandhengane karo hubungane lan tumindak. Kaya sawetara pikirane sing anyar, aneh, nanging ora bener. Pangilon bakal nggambarake kepriye sejatine; siji kudu kenal karo ukum sadurunge menehi kejahatan ilang.

Kanthi eksprimen karo kaca tingal bisa uga ngerti babagan fenomena aneh. Ayo loro pangilon sing amba supaya padha adhep-adhepan lan sawetara wong liya ndeleng salah sawijining pangilon. Dheweke bakal ndeleng refleksi awake ing awake sing dirasakake. Ayo katon ing bayangan bayangan sing bakal dideleng ing pangilon sing ana ing mburi. Ayo katon maneh menyang pangilon ing ngarepe lan dheweke bakal ndeleng awake minangka refleksi saka refleksi saka awake dhewe. Iki bakal nuduhake dheweke loro refleksi saka tampilan ngarep lan loro tampilan mburi awake. Ayo ora marem karo iki, nanging katon luwih adoh lan dheweke bakal ndeleng refleksi liyane lan liyane lan liyane. Minangka asring nggoleki wong liya, dheweke bakal weruh, yen ukuran pangilon ngidini, nganti dheweke bakal ndeleng refleksi saka awake dhewe ing jarak nganti mripat bisa nggayuh, lan refleksi kasebut katon kaya garis wong. ambruk ing dalan sing dawa nganti ora bisa dingerteni amarga mripat ora bisa ndeleng luwih adoh. Kita bisa uga nggambarake ilustrasi fisik kanthi nambah jumlah cermin supaya ana papat, wolung, nembelas, telung puluh loro, pasangan lan saben liyane. Banjur, jumlah refleksi bakal tambah lan eksperimen ora mung tampilan ngarep lan mburi, nanging bakal bisa ndeleng tokoh kasebut saka sisih tengen lan kiwa lan saka sudhut penengah. Ilustrasi kasebut isih bisa digawa kanthi nggunakake ruangan kabeh sing kalebu cermin, lantai, langit-langit lan papat tembok yaiku kaca spion lan ing pojok-pojokan sing dipasang. Iki bisa terus tanpa wates. Banjur eksperimen bakal ana ing mbingungake, bakal weruh awake dhewe saka ndhuwur lan saka ngisor lan saka ngarep lan mburi, saka tengen lan kiwa; saka kabeh sudhut lan sajrone refleksi sing akeh.

Soko sing kedadeyan utawa dibayangke karo tumindak dening wong liya, bisa uga katon mbalikake apa sing dakgambar utawa nindakake ing jagad iki, lan, nalika kita nganggep saka sudut pandang saiki. kita ora bakal weruh sesambungan kasebut. Kanggo ndeleng koneksi kita bisa uga kudu ana pangilon liyane, sing nggambarake masa lalu. Banjur kita bakal weruh apa sing dibuwang sadurunge kita, minangka bayangan saka sing ana ing mburi kita. Kedadeyan sing ora bisa dilacak saka sabab utawa sumber, yaiku refleksi sing dibuwang menyang saiki, tumindak sing wis wiwit biyen, tumindak sing ditindakake dening aktor, pikiran, yen ora ing awak iki ing urip iki, mula ing awak liyane ing urip sadurunge.

Kanggo ndeleng bayangan refleksi, iku kanggo wong biasa sing kudu duwe pangilon luwih saka siji. Fitur penting kanggo eksprimen yaiku nduwe cahya sing bakal ngidini bentuk lan tumindak bisa dibayangake. Ing cara sing padha, penting kanggo wong sing bakal nemokake sesambungan ing antarane wujud saiki lan tumindak kanthi wujud liyane lan tumindak ing jaman kepungkur, lan uga ana bentuk liya ing jaman saiki, supaya duwe wujud- dina lan tahan kanthi ilahi pikiran. Sanalika formulir kasebut katon dibayangake ing cahya saka pikiran, refleksi kasebut ing cahya saka pikiran, yen lampu iki diuripake dhewe, bakal katon maneh lan maneh. Saben refleksi minangka lampiran saka refleksi sadurunge, masing-masing minangka wujud sadurunge. Banjur, kabeh wujud lan refleksi sing ana ing pikiran dhewe, liwat seri inkarnasi kasebut, bakal katon kanthi jelas lan kanthi kekuwatan lan pangerten properti kanggo kekuatan pikiran kanggo ndeleng, mbedakake, lan mbedakake antarane saiki, kepungkur lan sambungan.

Sampeyan ora perlu duwe kaca tingal kanggo ndeleng refleksi dheweke yen bisa eksperimen kanthi nggambarake atine kanthi cahya dhewe. Minangka akeh pangilon sing bisa ditetepake lan dheweke bakal bisa nggambarake refleksi, tikel kaping pindho lan nambah nomer tanpa wates, saengga akeh sing bisa ndeleng tanpa pangilon, yen dheweke bisa nggambarake ing pikirane. Dheweke ora mung bisa ndeleng refleksi awake ing awake, nanging bisa uga bisa nyambung lan ndeleng hubungane kabeh kedadeyan sing ana, karo urip saiki, lan dheweke bakal ngerti manawa ora ana sing nindakake. kedadeyan nanging sing ana gandhengane karo panguripane, minangka refleksi saka tumindak sadurunge, utawa dina-dina liyane ing urip iki.

Kabeh ing jagad iki, animasi utawa ora diarani, nanging kalebu refleksi utawa refleksi saka manungsa ing aspek liyane. Watu, bumi, iwak, manuk, lan kewan ing macem-macem spesies lan wujud, yaiku imaji lan refleksi dadi wujud fisik lan pikirane manungsa. Manungsa liyane, ing kabeh beda lan karakteristik ras lan variasi lan imajinasi individu sing ora kapetung, dadi pantulan saka manungsa liyane. Andharan kasebut bisa uga ora salah karo salah sawijine sing ora ana hubungane karo awake dhewe lan liya-liyane. Sampeyan bisa uga ujar yen pangilon mung menehi refleksi, sing kalebu refleksi dudu obyek sing dibayangke, lan, barang-barang kasebut beda saka refleksi, lan ing jagad iki obyek ana ing awake dhewe minangka ciptaan independen. Yen obyek ing jagad iki duwe dimensi, diarani dawa, ambane lan kekandelan, dene obyek sing katon ing mirr ana refleksi permukaan, dawane dawane lan ambane, nanging ora kekandelan. Luwih, refleksi ing pangilon bakal ilang sanalika obyek kasebut sadurunge dicopot, dene makhluk urip terus obah dadi entitas sing beda ing jagad iki. Babagan bantahan kasebut, bisa uga dijawab manawa ilustrasi babagan barang kasebut dudu barang sing digambarake, sanajan ana prekara sing pas karo.

Gaze menyang kaca sing nyawang. Apa kaca kasebut katon? utawa latar mburi? utawa sing duwe latar mburi lan gelas bareng? Yen mangkono refleksi ora katon cetha, nanging kanthi cara ora jelas. Ing sisih liyane, apa pasuryan lan outline tokoh sing katon jelas? Yen mangkono, ora ana gelas, latar mburi, utawa uga sing nyepeng kalorone uga katon. Renungan kasebut katon. Kepiye bayangan sing ana gandhengane karo apa sing digambarake? Ora ana hubungan sing bisa dideleng antarane refleksi lan obyek. Yaiku minangka refleksi, beda karo awake dhewe minangka obyek sing digambarake.

Maneh, kaca sing nampilake nuduhake pirang-pirang sisi saka barang sing kapapar. Kabeh sing bisa dideleng saka tokoh liya bisa uga katon kanthi refleksi ing kaca sing dipikir. Kita mung ndeleng lumahing barang ing kaca sing dideleng; nanging ora katon maneh karo wong liya ing jagad iki. Namung sing katon ing permukaan kasebut, lan mung nalika interior mlebu, banjur katon ing jagad iki. Banjur bakal uga katon ing kaca sing dideleng. Gagasan ambane utawa kekandelan kasebut pancen jelas lan bisa dingerteni ing kaca sing ana kaya ing endi wae. Jarak katon ing kaca sing bisa uga bisa dirasakake. Nanging kaca sing katon mung lumahing. Mangkono jagad. Kita manggon lan pindhah ing permukaan bumi kaya obyek ing kaca sing dideleng.

Angka lan wujud sing obah ing jagad iki, dianggep wujud lan ora beda karo refleksi ing kaca tingal. Nanging iki mung dawa lan ora kasunyatan. Bentuk sing obah ing permukaan bumi mung refleksi, kaya ing kaca tingal. Gambar sing dituduhake yaiku awak astral. Sing ora katon; mung bayangan sing katon. Bentuk sing dibayangke ing saindenging jagad iki terus maju anggere gambar sing dideleng. Nalika gambar uga ilang, bentuk kasebut uga ilang, kaya ing kaca sing dideleng. Bentenane mung ing wektu, nanging ora dhasar.

Saben wong beda karo wong liya sing rumit, tokoh lan fitur, nanging mung gelar. Wujud manungsa karo manungsa kabeh. A irung yaiku irung apa wutah utawa nuding, warata utawa bunder, abuh utawa tipis, dawa utawa cendhak, dibungkus utawa lancar, ora sopan utawa pucat; mripat iku mripat apa coklat, biru utawa ireng, wujud almond utawa bal. Iki bisa uga kurang, cair, murub, berair, isih mripat. Kuping bisa uga dadi gajah utawa mandhuwur ing proporsi, kanthi tracings lan pewarnaan sing alus kaya cangkeme samodra utawa kasar lan abot kaya potongan ati sing pucet, nanging dudu kuping. Bibir bisa dituduhake kurva lan garis sing kuat, alus utawa landhep; tutuk bisa uga katon kaya ngethok utawa kasar ing rai; iku tutuk, lan bisa uga nyuworo swara kanggo nyembah dewa-dewa sing kuwawa utawa uga nggegirisi sedulur-sedulur, para sétan. Fitur kasebut minangka manungsa lan nuduhake macem-macem jinis lan refleksi saka manungso.

Manungsa pancen akeh jinis utawa fase alam manungsa sing dibandhingake ing pirang-pirang refleksi ing sisih utawa beda aspek manungsa. Djalmo manungso yaiku wong lanang, lanang wadon, sing ora katon, ora ndeleng awake dhewe kajaba refleksi loro-lorone, diarani pria lan wanita.

Kita wis nyawang kaca-kaca saka cermin fisik lan ndeleng sawetara obyek sing padha nggambarake. Ayo kita nganggep kaca spion psikis.

Supaya bisa disimpulake.