Yayasan Word

THE

WORD

Vol. 14 NOVEMBER, 1911. Ora Ana 2

Hak cipta, 1911, dening HW PERCIVAL.

HOPE lan FEAR.

HOPE nginep ing gapura Swarga lan nyawang dewan dewa.

"Ketik, oh makhluk sing nggumunake!" tangis tentara langit, lan ujarake sapa sampeyan lan apa sing bakal panjenengan lakoni. "

Pangarep-arep mlebu. Udhara babagan dheweke seneng karo entheng lan kabungahan sadurunge ora dingerteni ing Swarga. Wujude, kaendahan, jenenge nggambarake makutha, kekuwatan ditawakake teken, lan sekilas samubarang sing dikarepake dibukak kanggo ndeleng swasana abadi. Lampu gaib ditokake saka mripate Pengarep. Dheweke ambegan bau sing langka kanggo kabeh. Sikepé nyuwara ing alam urip kanthi irama sing bungah lan njelasake pirang-pirang kaendahan. Swarane nyandhak saraf, ngasah pikiran, ndadekake jantung saya seneng, menehi kekuwatan anyar kanggo tembung, lan musik sing luwih kepenak tinimbang karo pendhudhuk langit.

"Aku, Muga, lair lan dijenengi dening Thought, bapakmu, lan dipupuk dening Kepinginan, Ratu ing Bumi, lan dadi raja ing wilayah tengah jagad iki. Nanging sanadyan aku kasebut dadi salah sijiné saka wong tuwa sing ora abadi, aku wis ora ana, tanpa wong tuwa, lan langgeng minangka bapak sing paling gedhe.

"Aku bisikake marang Sang Pencipta nalika jagad iki dikandung, lan dheweke ambegan menyang aku. Ing inkubasi endhog universal, aku ngeterake kuman kasebut lan nyiptakake energi sing ana ing urip. Ing gestasi lan busana ing jagad, aku nyanyi lan ngukur kekuwatane. Ing nada alam sing modulasi, aku nyebut asmane Gusti nalika lair makhluk, nanging dheweke ora krungu aku. Aku wis mlaku bareng karo bocah-bocah bumi lan ing gunung bungah, aku ngucapake mukjijat lan kamulyan saka pikirane, nanging dheweke ora ngerti. Aku wis nedahake dalan sing cerah menyang Swarga lan ngambah dalane, nanging mripat kasebut ora bisa ndeleng cahyae, kupinge ora dirungokake karo swarane, lan kajaba api-api sing ora abadi tumurun saka wong-wong mau supaya bisa nyalekake bahan bakar sing bakal dakparingake. ati bakal semono kosong, aku bakal ora dingerteni lan ora diwedhani, lan bakal mlebu formlessness kasebut sing diarani, tanpa nggayuh tujuane sing ditakdirkan.

"Dening wong sing ndeleng aku, aku ora lali. Ingsun, oh putra Surga, delengen kabeh perkara! Karo aku, sampeyan bisa uga ngluwihi watesing langit sing ana ing swarga, lan menyang papan sing paling mulia lan durung dijlentrehake saiki durung diluncurake. Nanging aja ngapusi aku, yen sampeyan bakal kelangan poise, ora kenthel, lan bisa uga mlebu menyang neraka paling murah. Nanging, ing Neraka, ing Swarga, utawa saliyane, aku bakal melu sampeyan yen sampeyan kaya ngono.

"Ing jagad iki wis dakweruhi, misi saya kanggo nggambarake kabeh makhluk menyang wong sing ora ditanggung. Aku ora mati, nanging wujud-wujudku bakal mati lan aku bakal katon maneh kanthi wujud nganti tumindake manungsa. Ing jagad iki wis nyata, aku bakal diarani kanthi pirang-pirang jeneng, nanging ora sawetara sing ngerti aku. Wong sing prasaja bakal memuji aku minangka bintang kutu lan dipandu dening pepadhang. Sing sinau bakal ngucapake ilusi lan ngukum aku ora dijaluk. Aku bakal ora dingerteni ing jagad ngisor kanggo wong sing durung nemokake ing aku. "

Kanthi makaten ngrembug para dewa sing direncanakake, Pengarep ngaso. Lan dheweke, tanpa ngrungokake sing paling gedhe, dadi siji.

"Ayo, sing paling dikarepake," saben wong nangis, "Aku ngaku sampeyan dhewe."

"Enteni," ujare Pengarep. "Oh, para putrane Sang Pencipta! pewaris Swarga! Sapa sing ngarani aku kanggo awake dhewe, ora ngerti sapa sing dakkenal kaya aku. Aja cepet-cepet banget. Dituntun ing pilihan sampeyan kanthi Alesan, arbiter dewa. Nuwun sewu takon: Delengen kaya aku. Aja salah kula ing formulir sing dakdeleng. Yen ora, aku bakal kathuntun saka jagad iki, lan sampeyan bakal dikalahake kanggo ngetutake aku lan mlaku bumi kanthi bungah lan susah ing pengalaman sing terus-terusan nganti sampeyan nemokake aku kanthi murni, lan bali, nebus karo aku menyang Swarga. '

"Aku ngomong babagan kawruh, berkah, tanpa pati, korban, kabeneran. Nanging sawetara wong sing bakal krungu swaraku bakal bisa mangerti. Dheweke bakal nerjemahake aku menyang basa ati, lan aku bakal nggolek wujud kekayaan, rasa seneng, fame, katresnan, kekuwatan. Nanging, bab apa sing ditepungi, aku bakal nggusah; supaya entuk, lan ora golek apa sing dikarepake, dheweke bakal terus berjuang. Yen gagal, utawa katon ora bisa gagal maneh, aku bakal ngomong lan dheweke bakal ngrungokake swara lan miwiti telusuran maneh. Lan mesthi bakal padha telusuran lan usaha nganti padha golek aku lan ora kanggo hadiah.

"Aja wicaksana, immortals! Heed Alesan, utawa sampeyan bakal nggawe adhine kembarku, Wedi, durung dingerteni sampeyan. Ing ngarsane sing nggegirisi ana kekuwatan supaya kosong lan isih ana ati nalika dheweke ndhelikake saka pandelengmu.

"Aku wis ngumumake awakku. Aku tresna. Aja lali karo aku. Iki aku. Coba aku kaya sing sampeyan karep. "

Kepengin awoke ing para dewa. Saben wong ndeleng ing pangarep-arep, nanging tanpa kepinginan. Pekak kanggo Alesan lan apik banget karo hadiah sing dituduhake, dheweke maju lan kanthi swara gumanggu:

"Aku njupuk sampeyan Pengarep. Ing salawas-lawase sampeyan duwekku. "

Kanthi ardor saben wong nggawe wani nggambarake Hope marang awake dhewe. Nanging kaya sing dikira dheweke menang hadiah, Muga-muga mlayu. Cahya Swarga metu karo Pangarep-arep.

Nalika para dewa cepet-cepet nututi Pangarep-arep, bayangan sing ala banget tumiba ing gapura Swarga.

"Begone, Presensi salah," ujare. "Kita ngupaya Pangarep-arep, lan dudu Shadow sing ora duwe wujud."

Ing ambegan kothong Shadow berbisik:

"Aku wedi."

Ngenyek saka Pati terus urip ana ing njero kabeh. Spasi gumeter nalika bisik-bisik saka jenenge wedi maneh ing jagad. Ing kono bisik-bisik ngungun kasusahan sing sedhih, ngasorake kasusahan ing jagad sing saya kuwatir lan nuwuhake rasa kuciwa tumrap manungsa sing ngalami penderita.

"Ayo," ujare wedi, "sampeyan wis ngilangi Pangarep-arep lan nimbali aku. Aku nunggu sampeyan ing njaba gapura Swarga. Aja golek Pangarep-arep. Dheweke mung dadi lampu sing fleksibel, cemlorot glukosa. Dheweke luwih cepet semangat kanggo ngimpi ala, lan wong-wong sing ngepung dadi dheweke dadi batur-baturku. Pangarep-arep wis entek. Tetep ana ing swarga, dewa, utawa pass gapura, lan bakal dadi abdi-Ku, lan aku bakal ngirid menyang papan-papan kanggo nggoleki Pengarep-arep, lan sampeyan bakal bisa nemokake dheweke. Nalika dheweke dadi becike lan nyedhaki dheweke, sampeyan bakal nemoni aku. Lah aku! Wedi. "

Dewa-dewa weruh wedi lan dheweke padha gemeter. Ing njero gapura ana urip kosong. Ing njaba kabeh dadi peteng, lan getar wedi wedi banget. Lintang pucet kelip lan swarane Harapan swara surem.

"Aja wedi saka wedi; dheweke mung bayangan. Yen sampeyan bakal sinau saka dheweke, dheweke ora bisa nganiaya sampeyan. Yen sampeyan wis ngliwati lan wedi wedi, sampeyan bakal nyisihake awakmu dhewe, ketemu aku, lan kita bakal bali menyang Swarga. Tindakake aku, lan Alesane nuntun sampeyan. "

Malah wedi ora bisa nahan kekarepan sing ngrungokake swarane Hope. Dheweke kandha:

"Luwih becik ngumbara ing alam sing ora dingerteni karo Pengarep, tinimbang ing swarga sing kosong lan wedi ing gapura. Kita ngetutake Pangarep-arep. "

Kanthi sarujuk siji host sing abadi ninggal swarga. Nang njaba gerbang, wedi-wedi nyekel wong-wong mau, banjur dilalekake lan digawe lali kabeh.

Durung amarga wedi lan ngumbara ing jagad peteng, kekarepan abuh tumurun ing jagad iki ing wiwitane lan nate urip lan ora ana ing antarane manungsa sing fana. Lan Pangarep-arep teka karo dheweke. Suwe-suwe, dheweke lali karo sapa wae lan ora bisa, kajaba kanthi ngarep-arep saka ngendi tekane.

Pengarep-arep ana ing njero ati, sing ora weruh dalan ala wiwit enom. Wong tuwa lan bosen ndeleng bumi, ngarep-arep, nanging Wedi teka; dheweke rumangsa bobote pirang-pirang taun lan Muga-muga pengarep-arep banjur mbalekake swarga. Nanging nalika ngarep-arep dheweke katon swarga, wedi wedi yen dheweke ora bisa ndeleng ana ing njaba gapura.

Dijupuk dening wedi, kekirangan mlaku ing bumi kanthi lali, nanging Pengarep-arep karo dheweke. Sawetara dina, ing cahya sing ditemokake kanthi kesucian urip, dheweke bakal nyingkirake wedi, golek Pangarep-arep, lan bakal ngerti awake dhewe lan Swarga.