Yayasan Word

Sejarah gesang lan pati lan janji kekebalan ditulis ing Zodiak. Sapa sing bakal maca kudu sinau babagan bayi sing durung lahir lan tindakake pembangunan liwat cita-cita lan cita-cita nalika lelungan ing jagad iki.

THE

WORD

Vol. 3 APRIL, 1906. Ora Ana 1

Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

THE ZODIAC.

Sadurunge jaman sejarah, wong wicaksana maca sejarah nggawe kabeh perkara ing zodiak, amarga ing kono ora ana kontrol lan direkam kanthi wektu - sing paling penting lan ora ana hubungane para sejarawan.

Liwat pengalaman akeh lan bola-bali babagan roda rebirth ing jagad iki, manungsa dadi wicaksana; dheweke ngerti manawa awak manungsa minangka duplikat ing alam semesta gedhe; dheweke maca sejarah nggawe universal amarga ditrapake maneh ing genesis saben manungsa; dheweke sinau manawa zodiak ing swarga mung bisa dingerteni lan diinterpretasi kanthi cahya zodiak ing awak; dheweke sinau manawa jiwa manungsa asal saka sing ora dingerteni lan slumber lan impen dhewe menyang sing dingerteni; lan kudu siyaga lan nglarani kanthi eling tanpa wates yen bakal ngrampungake dalan zodiak.

Zodiak tegese "bunder kewan," utawa "bunder gesang." Zodiak dikandhakake dening astronomi minangka sabuk imajin, zona, utawa bunder langit, dipérang dadi rolas rasi lintang utawa tandha. Saben konstelasi utawa tandha udakara telung puluh derajat, rolas bebarengan nggawe kabeh bunder telung atus sewidak derajat. Ing bunder utawa zodiak iki dalan srengenge, rembulan, lan planet. Konstelasi kasebut dijenengi Aries, Taurus, Gemini, Kanker, Leo, Virgo, Libra, Scorpio, Sagittarius, Capricornus, Aquarius, lan Pisces. Simbol rasi lintang iki yaiku ♈︎ ♉︎, ♊︎, ♋︎, ♌︎, ♍︎, ♎︎, ♏︎, ♐︎, ♑︎, ♒︎, ♓︎ Konstelasi zodiak utawa bunder kasebut dikandhakake udakara udakara wolung derajat ing saben sisih khatulistiwa. Tandha-tandhane sisih lor yaiku (utawa luwih kaya 2,100 taun kepungkur) ♈︎ ♉︎, ♊︎, ♋︎, ♌︎, ♍︎. Tandha kidul yaiku ♎︎, ♏︎, ♐︎, ♑︎, ♒︎, ♓︎.

Kanggo disimpen ing pikiran wong-wong, lan dipasrahake marang kita saka tradhisi, zodiak kudu duwe prekara sing praktis babagan urip. Zodiak minangka pandhuan kanggo kabeh masarakat primitif. Iki minangka tanggalan urip - siji-sijine tanggalan kanggo nuntun dheweke ing usaha pertanian lan ekonomi liyane. Nalika saben rolas konstelasi zodiak katon ing bagean tartamtu ing swarga, dheweke ngerti yen minangka tandha musim tartamtu lan dheweke ngatur tumindak lan melu tugas lan tugas sing dibutuhake ing musim kasebut.

Motif lan cita-cita urip modern pancen beda banget karo jaman biyen mula angel kanggo manungsa saiki apresiasi penghargaan industri lan profesional, omah, lan panguripan agama masarakat jaman kuna. Maca sejarah lan mitologi bakal nuduhake minat sing nyenengake kanggo para masarakat ing awal kedadean sing ana fenomena alam, lan utamane fase fenomena langit. Kajaba makna fisik, uga akeh makna sing kudu dijupuk saka saben mitos lan simbol. Pentinge sebilangan rasi lintang sing diwenehake ing buku. Editorial iki bakal ngupayakake sawetara makna saka zodiak — amarga ana hubungane karo manungsa. Aplikasi ing ngisor iki bisa ditemokake kasebar liwat karya-karya sing wis nulis ing babagan iki.

Nalika srengenge ngliwati ekuinoks vernal, pria ngerti yen iku wiwitan musim semi. Sing diarani rasi iki dadi sing pertama lan dijenengi "Aries," yaiku wedhus utawa wedhus.

Rasi lintang ingkang nderek, lan srengenge ngrampungake lakune, ana nomer lan jeneng kanthi berturut-turut.

Nalika srengenge liwati menyang rasi lintang kaloro, dheweke ngerti yen wis ana wektu kanggo nyemplungake lemah, sing ditindakake karo sapi, lan yaiku wulan nalika bayi wedhus, dheweke ngarani rasi lintang "Taurus," bantheng.

Nalika srengenge saya mundhak luwih panas mangsa; manuk lan kewan wis padha masi; pikiran wong nom-noman kanthi alami mbalikake pikirane katresnan; penyayang dadi sentimental, dumadi ayat lan mlaku lengen liwat lapangan ijo lan ing antarane kembang musim semi; Rasi lintang katelu diarani "Gemini," kembar utawa penyayang.

Dina-dina saya suwe saya suwe srengenge terus mundhak dhuwur ing swarga, nganti dheweke wis tekan titik paling dhuwur ing lakune, nalika nyabrang solstis musim panas lan mlebu konstelasi kaping papat utawa tandha zodiak, sawise dina-dina kasebut mudhun dawa nalika srengenge wiwit maju mundur. Amarga obah srengenge sing serem lan mundur, tandha diarani "Kanker," kepiting, utawa lobster, mula diarani amarga gerakan retrograde seram sing sithik nggambarake gerakan srengenge sawise dheweke mlebu ing tandha kasebut.

Panas musim panas tambah nalika srengenge terus lelungan liwat tandha utawa konstelasi kaping lima. Kali ing alas asring garing lan kéwan galak asring mlebu desa kanggo nggolek banyu lan golek mangsa. Tandha iki diarani "Leo," singa, amarga swaran singa asring dirungokake ing wayah wengi, lan uga amarga kekerasan lan kekuwatan singa meh padha karo panas lan kekuwatan srengenge ing musim iki.

Musim panas musim panas banget nalika srengenge ana ing tandha kaping enem utawa rasi lintang. Banjur gandum lan gandum wiwit nyebar ing sawah, lan umume bocah-bocah wadon nglumpukake gedhang, tandha nomer enem utawa konstelasi diarani "Virgo," prawan.

Musim musim panas saiki wis cedhak, lan nalika srengenge nyabrang garis ing equinox musim gugur, pancen ana keseimbangan antara awan lan bengi. Pramila tandha iki diarani "Libra," timbangan, utawa timbangan.

Nalika udakara srengenge wis mlebu rasi lintang wolung, hawa es mandheg, banjur nyebabake vegetasi mati lan bosok, lan, kanthi angin beracun saka sawetara lokal, bakal nyebar penyakit; saéngga tandha wolu diarani "Scorpio," asp, naga, utawa scorpion.

Wit-witan saiki dicelupake godhonge lan uripe sayur wis ilang. Banjur, nalika srengenge mlebu rasi lintang sanga, musim mburu wiwit, lan tandha iki diarani "Sagittarius," panahan, centaur, busur lan panah, utawa panah.

Ing wektu solstice musim srengenge mlebu rasi sepuluh lan ngumumake dheweke wis tekan titik paling murah ing perjalanan sing gedhe, lan, sawise telung dina, dina wiwit suwe saya suwe. Srengenge banjur miwiti perjalanan lor dheweke kanthi obah sing maju, lan tandha kaping sepuluh diarani "Capricorn," wedhus, amarga nalika dipakani wedhus terus munggah gunung kanthi arah sing oblong, sing paling apik nglambangake gerakan srengenge sing maju.

Nalika srengenge wis diliwati rasi lintang sewelas, biasane ana udan deres, lan banyu cukur gedhe, ular kasebut ilang lan asring nyebabake freshet sing mbebayani, saengga tandha nomer sewelas diarani "Aquarius," wong sing duwe banyu utawa tandha banyu.

Kanthi udakara srengenge menyang rasi lintang nomer rolas, es ing kali wiwit awan. Musim iwak diwiwiti, lan saéngga tandha kaping rolas saka zodiak diarani "Pisces," iwak kasebut.

Dadi zodiak saka rolas tandha utawa konstelasi diturunake saka turun-tumurun, saben tandha katon kanggo njupuk papan kasebut ing saben taun taun 2,155. Owah-owahan iki amarga srengenge mundhak sawetara detik ing saben taun saka 365 1-4 dina, wektu kasebut dibutuhake dheweke ngliwati kabeh rolas tandha, lan sing terus mundur nyebabake dheweke ing taun 25,868 katon ing sembarang tandha yen dheweke wis ing 25,868 taun sadurunge. Periode gedhe iki sing diarani taun sidereal amarga presesi equinox, nalika cagak khatulistiwa wis malih nalika ngubengi kutub ecliptik.

Nanging sanajan saben tandha muncul kanggo ngganti posisi kanggo sing sadurunge sadurunge ing saben 2,155 taun, ide sing padha kanggo saben tandha ing ndhuwur sing bakal dikepengini. Balapan sing manggon ing tropis kasebut bakal duwe tandha sing cocog karo musim, nanging ing antarane saben wong padha duwe ide sing padha. Kita ndeleng iki ing jaman kita dhewe. Srengenge wis ana ing pisang sajrone taun 2,155, siklus mesianik, lan saiki wis mlebu ing akuarium, nanging kita isih bisa ngucapake aries minangka tandha ekuinoks vernal.

Iki minangka dhasar fisik kanggo tandha-tandha saka zodiak sing jenenge. Ora aneh kaya nalika wiwitan katon ide-ide sing padha babagan zodiak kasebut kudu ana ing antarane wong-wong sing dipisahake lan liwat kabeh wektu, amarga iku kalebu alam lan, kaya sing wis ditampilake, zodiak dadi tanggalan kanggo nuntun wong-wong sing padha ngupayakake, kaya sing saiki ana kanggo nuntun kita kanggo nggawe tanggalan kita. Nanging ana akeh sebab liya kanggo njaga ide sing padha ing antarane balapan sing beda-beda, babagan rasi lintang, sing bisa uga ana sawetara minangka koleksi lan simbol sing ora ana artine.

Wiwit jaman wiwitan, ana sawetara wong wicaksana sing wis nampa kawruh, lan kawicaksanan, lan kekuwatan, kanthi cara lan proses sing ora dingerteni utawa gampang dituruti. Wong-wong ketuhanan iki, sing digambar saka kabeh bangsa lan saka kabeh lomba, digabung dadi persatuan umum; obyek persaudaraan yaiku nggarap kepentingan sedulur-sedulure. Iki minangka "Master," "Mahatmas," utawa "Elder Brothers," sing diarani Madame Blavatsky ing "Doktrine Rahasia," lan saka dheweke, dheweke dituntut, dheweke nampa piwulang sing ana ing buku kasebut. Sedulure wong wicaksana iki durung dingerteni ing jagad iki. Dheweke milih saka kabeh balapan, minangka murid, kayata fisik, mental lan moral sing cocog kanggo nampa instruksi.

Ngerti apa sing bisa dingerteni wong-wong ing wektu apa wae, kekarepan saka wong wicaksana iki ngidini para sakabate - dadi utusan lan guru kanggo wong-wong sing diutus - kanggo menehi panjelasan marang wong liya babagan zodiak sing bakal ngladeni dobel tujuan kanggo mangsuli kebutuhan lan ing wektu sing padha nglestarekake jeneng lan simbol saka tandha-tandha. Ajaran gaib lan batin diwenehake kanggo sawetara wong sing wis siyap nampa.

Nilai kanggo wong sing njaga ilmu babagan tandha-tandha zodiak liwat kabeh fase pembangunan rasis ana ing kasunyatan manawa saben tandha ora mung ditugasake lan cocog karo bagean awak manungsa, nanging amarga konstelasi, minangka klompok saka lintang, yaiku pusat gaib ing awak; amarga rasi lintang kasebut padha karo penampilan lan fungsi. Salajengipun, perlu kanggo njaga kawruh babagan zodiak ing pikiran wong-wong amarga kabeh kudu ngetrapake pangerten kasebut, sing saben, yen siyap bakal nemokake pitulung sing dibutuhake lan ana ing zodiak.

Ayo saiki mbandhingake kewan utawa obyek lan simbol zodiak, kanthi bagean fisiologis awak sing diwenehi tandha lan simbol.

Aries, wedhus iku, kewan sing ditugasake ing sirah amarga kewan kasebut digawe kanthi eksplorasi kanthi nggunakake sirah; amarga tandha tanduk ram, sing minangka simbol simbol aries, yaiku tokoh sing dibentuk dening irung lan alis ing saben manungsa; lan amarga simbol aries ngadeg kanggo setengah bunderan utawa hemispheres otak, sing dicekel bebarengan karo garis tegak, utawa, garis tegak sing mbagi saka ndhuwur lan mlengkung mudhun, banjur nuduhake manawa pasukan ing awak mundhak kanthi pons lan medulla oblongata menyang tengkorak lan bali kanggo nyegerake awak.

Bantheng kasebut ditugasake ing gulu lan tenggorokan amarga kekuwatan kewan kasebut ing gulu; amarga energi kreatif gegandhengan karo tenggorokan, amarga sungu loro banthang kasebut nglambangake dalan mudhun lan ndhuwur lan loro arus ing awak, nalika mudhun saka ndhuwur lan munggah menyang sirah, liwat gulu.

Kembar, utawa penyayang, diwujudake kanthi beda karo almanak lan kalender sing beda, mesthi njaga ide loro lawan, positif lan negatif sing, sanajan saben beda dhewe, loro-lorone isih dadi pasangan sing ora bisa dipisah lan nyawiji. Iki ditugasake menyang lengen amarga, yen lipatan, lengen lan pundhak banjur nggawe simbol gemini, ♊︎; amarga penyayang bakal nyandhak saben liyane; lan amarga tangan lan kiwa tengen lan tangan dadi loro cagaran magnetik positif lan negatif sing paling kuat ing awak uga dadi organ sing tumindak lan tumindak.

Kepiting, utawa lobster, dipilih kanggo nggambarake payudara lan toraks amarga bagian awak ngemot paru-paru sing nduwe gerakan mudhun lan mudhun; amarga sikil crab paling apik minangka simbol tulang rusuk toraks; lan amarga kanker, ♋︎, minangka simbol nuduhake loro payudara lan loro aliran, uga arus emosi lan magnet.

Singa dijupuk minangka wakil jantung amarga iki kewan sing dipilih sacara umum kanggo makili rasa wani, kekuatan, kawani lan kuwalitas liyane sing isih dikepenehi ing jero ati; lan amarga simbol leo, ♌︎, digambarake ing awak dening sternum kanthi tulang rusuk tengen lan kiwa ing sisih loro, ing ngarep jantung.

Amarga sifat wanita sing konservatif lan reproduksi, prawan, prawan dipilih kanggo makili bagean awak kasebut; kanggo njaga wiji urip; lan amarga simbol virgo, ♍︎, uga simbol matrik generik.

Libra, ♎︎, timbangan utawa timbangan, dipilih kanggo nuduhake bagean saka awak; kanggo mbedakake antarane saben awak dadi wanita utawa masculine, lan kanggo nglambangake virgo lan scorpio kaloro organ kelamin.

Scorpio, ♏︎, kalajengking utawa asp, nggambarake tandha masculine minangka kekuwatan lan simbol.

Tanda-tanda sagittary, capricorn, aquarius, pisces, sing ngadeg kanggo pupu, dhengkul, sikil, lan sikil, kaya ngono, ora nggambarake zodiak bunder utawa gaib sing dadi tujuan kanggo ngatasi. Mangkono bakal ditinggalake menyang editor sabanjure ing endi bakal dituduhake kepiye zodiak yaiku desain universal sing ngetrapake kekuwatan lan prinsip universal lan cara tumindak prinsip kasebut ditransfer menyang awak, lan bangunan anyar awak utawa embrio manungsa, fisik uga spiritual.