Yayasan Word

Ucapan paling gedhe ing antarane fakultas, indeks saka pikiran, lan kamulyan budaya manungsa; nanging asal saka kabeh ucapan ana ing Nafas. Saka ngendi Nafas lan ngendi wae bisa sinau kanthi cara menehi pitunjuk saka Orph Delphic: "Manungsa Ngerteni Diri."

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 1 JULY, 1905. Ora Ana 10

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

Gesang.

Anggota kulawarga manungsa ambegan saka wayahe mlebu mlebu ing jagad fisik iki nganti wektu budhal, nanging ora nganti seprapat pungkasan abad kepungkur nduweni cabang sisih kulon kulawarga kanggo menehi perhatian serius babagan pentinge napas, lan kanggo proses napas. Perhatian wis diarahake menyang topik kasebut, dheweke nggunakake cara sing menehi saran "guru" lan akeh wong sing wis nesu. Profesor ilmu napas wis tampil ing antarane kita, sing, kanggo menehi pertimbangan, mulang ora ngerti carane njaluk lan kepiye njaga pemuda sing abadi, mundhak opulence, entuk kekuwatan kanggo kabeh wong, ngontrol lan ngarahake pasukan semesta, lan kepiye nggayuh urip langgeng.

Kita mratelakake, manawa latihan napas mung entuk bathi yen dijupuk ing pandhuan saka wong sing duwe kawruh nyata lan sawise pikiran siswa wis dilatih lan diwenehake kanggo sinau filsafat, amarga iku bakal mulang macem-macem fakultas lan kuwalitas ing siswa amarga dikembangake kanthi ambegan, lan bakal ngrampungake bahaya psikis. Pernafasan alami sing dawa banget, nanging amarga latihan latihan napas, akeh sing ngrusak tumindak jantung lan gangguan saraf, dikembangake penyakit, lan luwih akeh konsumsi - dadi kurang ajar lan melankol, kepinginan napsid lan fancies gedhe banget. wis ora seimbang atine, lan malah mungkasi nglalu.

Ana macem-macem napas. Ana Nafas Gedhe sing nyedhot lan irama tanpa hente; dening sistem semesta wis ambegan saka alam sing ora katon. Saka saben sistem tata surya ora kapetung sistem jagad dhewe; lan saben liyane menehi ambegan saka macem-macem formulir. Formulir kasebut diwujudake kanthi ambegan saka sistem jagad, sing ilang ing sistem surya, lan kabeh bali menyang Nafas Agung.

Liwat manungsa, sing dadi salinan kabeh iki, akeh macem-macem napas sing dimainake. Sing umum ambegan fisik ora ambegan maneh, iku tumindak napas. Gerakan napas disebabake ambegan psikologis sing umum kanggo manungsa lan kewan, napas iki nyipta urip. Nafas ora dadi nitrogen lan oksigen, nanging unsur-unsur kasebut karo liyane digunakake dening napas psikis kanggo nyengkuyung awak kanthi panganan tartamtu. Nafas iki diputer akeh bagean lan ngladeni akeh tujuan. Nalika mlebu awak nalika lair ndadekake sesambungan ing antarane urip ing awak kasebut lan segara urip sing bumi lan awak manungsa obah. Sawise sambungan ditetepake ambegan iki nyritakake panguripane urip tanpa lan jero karo prinsip wujud, sing ngrancang arus urip menyang desain lan bentuk awak. Tumindak ing weteng lan ati ambegan iki ngrangsang hawa nafsu, nafsu, lan kepinginan. Minangka angin muter liwat tali kecapi Aeolian, uga ambegan psikis muter-muter netes awak ing awak, ngganggu pikiran lan nuntun menyang arah pikirane sing sregep, - sanadyan ora duwe wong liya - utawa omah lan nindakake kekarepan sing disaranake dening awak.

Nanging napas manungsa yaiku napas pikiran lan beda karo awake. Iki minangka instrumen liwat pikiran sing ngrusak. Iki minangka napas sing mengaruhi pikirane, yaiku pikiran sing digawe saka pikiran. Nafas pikiran iki minangka awak utawa prinsip pikiran sing awake dhewe, sing digunakake kanggo nyawa manungsa sing abadi minangka kendharaan kasebut supaya bisa sesambungan karo awak fisik nalika lair. Yen ambegan iki mlebu awak nalika lair, mula nggawe hubungan antarane awak fisik lan ego utawa prinsip "Aku". Liwat ego kasebut mlebu ing jagad, urip ing jagad iki, ninggalake jagad iki, lan liwat inkarnasi menyang inkarnasi. Ego makaryakke lan makarya kanthi awak kanthi ambegan iki. Tumindak lan reaksi sing terus-terusan antara awak lan pikiran ditindakake kanthi napas iki. Nafas atine nyuda ambegan psikis.

Ana uga napas spiritual, sing kudu ngontrol napas lan psikis. Nafas spiritual minangka prinsip kreatif sing bakal ditindakake, ngontrol pikiran, lan cocog karo urip manungsa nganti pungkasan. Nafas iki dituntun karo kekarepan kasebut liwat awak ing ngendi awak kasebut nyipta pusat-pusat sing wis mati, ngresiki organ-organ sing digawe reged dening urip sensual, ngrangsang cita-cita, lan nyebutake kemungkinan nyata manawa kemungkinan gaib manungsa.

Nelegake kabeh ambegan kasebut lan nyengkuyung yaiku Nafas Agung.

Kanthi gerakan ambegan vorteks kaya sing cepet, yaiku napas pikiran, mlebu lan ngubengi awak nalika dilebokake. Lawang napas iki minangka wiwitan pambentukan pribadine kanthi wujud manungsa sing ana ing bumi. Ana siji napas ing jero awak lan pusat liyane ing njaba awak. Ing saindenging urip ana pasang surut lan aliran ing antarane loro pusat kasebut. Ing wektu saben inbreathing fisik ana panyerakan napas pikiran sing cocog. Kesehatan fisik, moral, lan spiritual, gumantung saka gerakan ambegan sing harmoni ing antarane pusat kasebut. Apa sing dikarepake bisa ambegan maneh saka gerakan sing ora gelem dilindhungi, kudu dirawat manawa proses lan napas sing ditemtokake kudu gumantung karo fitness fisik, moral, lan spiritual siswa, ing cita-cita lan aspirasi. Nafas yaiku swiwi jero lan metu saka pendulum sing tundha nyawane awak. Gerakan napas ing antarane loro pusat kasebut ngemu keseimbangan urip ing awak. Yen diselani liwat kabodhoan utawa kanthi sengaja, kesehatan awak lan pikiran bakal ngalami gangguan lan penyakit utawa pati bakal nyebabake. Nafas biasane mili saka bolongan sisih kiwa tengen udakara rong jam, mula banjur ganti lan mili merata liwat rong bolongan irung suwene sawetara menit, lan banjur nuli irung kiwa udakara rong jam. Sawise iku mili roto-roto liwat, lan banjur liwat bolongan sisih tengen. Kabeh wong sing sehat, terus wiwit lair nganti mati.

Keanehan ambegan liyane sing ora dingerteni yaiku yen nesu lan ombak ing ombak kanthi macem-macem dawa, sing ditemtokake dening ambegan alam, lan kesehatan lan pangembangan fisik, moral, lan spiritual.

Saiki praktik napas dumadi ing owah-owahan sukarela aliran saka bolongan kiwa utawa tengen menyang sisih tengen utawa kiwa, kaya sing kedadeyan, sadurunge owah-owahan alami, kanthi ora sengaja nyegah aliran, lan uga ngganti gelombang dawa. Gegayutan karo apa sing wis diucapake manawa ambegan kudu jelas manawa sesambungan subuh manungsa karo alam semesta bisa gampang diganggu lan hubungane dibuwang kanthi imbang. Mula, bebaya gedhe tumrap wong sing ora nggatekke lan rame-rame sing njupuk latihan napas tanpa jaminan bakal dipasang, lan duwe guru sing mumpuni.

Gerakan napas tumindak akeh kapasitas ing awak. Pangopènan urip kewan mbutuhake penyerapan oksigen lan ekskresi asam karbonat. Kanthi nyedhot udhara ditarik menyang paru-paru ing endi sing ditemoni getih, sing nyerep oksigen, diresiki, lan disinaake liwat sistem arteri menyang kabeh bagean awak, bangunan lan dipakani; banjur kanthi vena getih ngasilake ngasilake karbonat lan bagean saka produk sampah lan prekara, kabeh diusir saka paru-paru kanthi outbreathing. Dadi, kesehatan awak gumantung saka oksigenasi getih sing cukup. Luwih utawa ana oksigenasi getih nyebabake pambentukan sel kanthi saiki getih sing cacat ing alam, lan ngidini kuman penyakit saya akeh. Kabeh penyakit fisik amarga kena utawa liwat oksigenasi getih. Getih dioksida kanthi ambegan, lan napas gumantung saka kualitas pamikiran, cahya, udhara, lan panganan. Pikirane murni, udhara sing entheng, udhara murni, lan panganan sing resik, nuwuhake pernafasan sing bener lan mulane oksigenasi sing tepat, mula kesehatan hepat.

Paru-paru lan kulit ora mung saluran sing bisa ambegan. Nafas teka lan ngliwati saben organ ing awak; nanging dimangerteni manawa ambegan ora fisik, nanging psikis, mental, lan spiritual.

Nafas kasebut nyurung lambung, ati, lan limpa; ing napsu, karep, lan kepinginan. Iki mlebu ing jantung lan menehi kekuwatan kanggo emosi lan pikiran; iku mlebu ing sirah lan miwiti gerakan irama organ jiwa ing jero batin, nggawa hubungane karo pesawat sing luwih dhuwur. Dadi napas sing dadi pikiran sing irung owah dadi pikiran manungsa. Pikiran kasebut eling "Aku," nanging "Aku" minangka wiwitan dalan sing ndadékaké siji sing ora bisa dingerteni - eling.