Yayasan Word

Saka karma manungsa iki manungsa nduweni rasa naluri utawa intuisi sing ora samesthine lan amarga wedi marang bebendune Gusti Allah lan njaluk pangapura.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 7 AGUSTUS, 1908. Ora Ana 5

Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

KARMA.

Pambuka.

KARMA minangka tembung sing wis digunakake sewu taun suwene wong Hindhu. Karma kalebu ide-ide sing dicritakake dening masarakat liyane lan mbesuk, kayata tembung kismet, nasibe, preduliasi, predestinasi, bukti, ora bisa dielem, takdir, nasib, siksa, lan ganjaran. Karma kalebu kabeh sing diandharake dening istilah kasebut, nanging tegese luwih akeh tinimbang kabeh utawa kabeh. Tembung karma digunakake kanthi cara sing luwih gedhe lan luwih lengkap dening sawetara wong sing pertama muncul tinimbang ana ing antarane bangsa sing padha karo saiki digunakake. Tanpa mangerténi makna saka bagean-bagean kasebut lan apa sing digayuh karo bagean kasebut, tembung karma ora bisa diciptakake. Panganggone sing wis dilebokake ing taun-taun pungkasan iki durung ana ing pangerten sing komprehensif, nanging mung diwatesi lan diwatesi kanggo pangerten kaya tembung ing ndhuwur.

Wis luwih saka rong abad, sarjana Oriental wis kenal karo istilah kasebut, nanging ora nganti tekan Madame Blavatsky lan liwat Theosophical Society, sing diadegake dheweke, duwe tembung lan doktrin karma dadi dikenal lan ditampa dening akeh wong ing Kulon. Tembung karma lan piwulang sing diwulangake saiki ditemokake ing leksikon paling modern lan digabung menyang basa Inggris. Gagasan karma diandharake lan dirasakake ing karya sastra saiki.

Theosophists wis nemtokake karma minangka sabab lan efek; ganjaran utawa paukuman minangka asil saka pikirane lan tumindak siji; ukum ganti rugi; angger-angger imbangan, keseimbangan lan keadilan; ukum sebab etika, lan tumindak lan reaksi. Kabeh mau bisa dingerteni ing salah sawijine tembung karma. Pangertosan dhasar tembung kaya sing dituduhake dening struktur tembung kasebut dhewe ora diandharake dening definisi sing luwih maju, yaiku modifikasi lan aplikasi ide lan prinsip tartamtu babagan tembung karma. Sawise ide iki nangkep, makna tembung kasebut katon lan kaendahan proporsi katon ing gabungan bagean-bagean sing nggawe tembung karma.

Karma kaperang dadi rong akar basa Sanskerta, ka lan ma, sing dibentuk nganggo huruf R. K, utawa ka, kalebu klompok gandhengane, yaiku sing nomer siji saka klasifikasi lima huruf saka huruf Sanskrit. Ing evolusi huruf, ka minangka sing pertama. Iku swara pisanan sing ngliwati tenggorokan. Iki minangka salah sawijining simbol Brahmâ minangka pencipta, lan diwakili dening dewa Kama, sing cocog karo Cupid Romawi, dewa katresnan, lan Eros Yunani ing aplikasi sing sensitif. Antarane prinsip yaiku kama, prinsip kepinginan.

M, utawa ma, minangka serat pungkasan ing grup labil, yaiku nomer lima ing klasifikasi lima kaping lima. M, utawa ma, digunakake minangka angka lan ukurane lima, minangka akar manas lan padha karo nous Yunani. Iki minangka simbol ego, lan minangka prinsip ana manas, ing pikiran.

R kalebu cerebral, yaiku klompok katelu ing klasifikasi kaping lima Sanskrit. R nduwe swara Rrr sing terus-terusan, digawe kanthi ngetrapake lidah ing payon cangkeme. R tegese tumindak.

Tembung karma, tegese, tegese kepinginan lan pikiran in tumindak, utawa, tumindak lan interaksi kepinginan lan pikiran. Dadi, ana telung faktor utawa prinsip ing karma: kepinginan, pikiran lan tumindak. Pangucapan sing tepat yaiku karma. Tembung iki kadang diarani krm, utawa kurm. Ora ngucapake ungkapan kanthi ekspresi babagan karma, amarga karma minangka tumindak bareng (r) ka (kama), kepinginan, lan (ma), pikiran, dene krm utawa kurm ditutup, utawa ditekan karma, lan ora makili tumindak, prinsip utama sing melu. Yen konsonan ka ditutup, k lan ora bisa dirungokake; r bisa nyuworo, lan yen diterusake karo konsonan tertutup, sing banjur dadi m, ora ana swara sing digawe lan mula ora ana ekspresi babagan karma, amarga tumindak ditutup lan ditekan. Supaya karma duwe maksude, mula kudu bebas swara.

Karma minangka hukum tumindak lan nyebar saka gandum saka wedhi menyang kabeh jagad sing wis kawujud ing papan lan papan. Undhang-undhang kasebut ana ing endi wae, lan ora ana wates sing ana ing jero awan sing ana pangerten kaya ora sengaja utawa ana kemungkinan. Hukum nggayuh sing paling dhuwur ing endi wae lan karma minangka hukum sing kabeh undang-undang. Ora ana sing disimpang utawa ora duwe hukum karma mutlak.

Sawetara wong percaya yen ora ana hukum keadilan sing mutlak, amarga kedadeyan-kedadeyan tartamtu sing diarani "kacilakaan" lan "kasempatan." Tembung-tembung kasebut diadopsi lan digunakake dening wong-wong sing ora ngerti prinsip kaadilan utawa ndeleng intricacies saka tumindak kasebut. ukum ing hubungane karo kasus khusus. Tembung-tembung kasebut digunakake gegayutan karo fakta lan fénoména sing urip ora katon miturut utawa ora ana hubungane karo hukum. Kacilakan lan kemungkinan bisa uga kedadeyan sing kapisah ora sadurunge nimbulake sebab, lan bisa kedadeyan kaya sing ditindakake utawa kanthi cara liyane, utawa sing ora ana kedadeyan kaya kedadeyan meteor, utawa petir utawa striking utawa ora ngganggu omah. Kanggo wong sing ngerti karma, mula ana kacilakan lan kasempatan, yen digunakake kanthi cara kanggo nerak ukum utawa minangka sebab tanpa sebab, ora mungkin. Kabeh bukti sing ana ing pengalaman lan sing dianggep nglanggar undang-undang sing biasane dingerteni utawa tanpa sabab, diterangno miturut hukum - nalika benang penghubung dilacak bali menyang sadurunge lan tujuane.

Laka minangka salah sawijining kedadean ing bunder. Kacilakan kasebut minangka perkara sing kapisah sing ora bisa nyambung karo kedadeyan liyane sing nggawe acara bunder. Dheweke bisa nglacak sawetara sabab sadurunge lan efek sawise "kacilakan", nanging amarga dheweke ora bisa ndeleng kepiye lan kenapa kedadeyan dheweke nyoba nggawe akun kanthi menehi kacilakan utawa nganggep kedadeyan kasebut. Dhewe, diwiwiti saka latar mburi pengetahuan sadurunge, motif wong menehi arah lan nyebabake dheweke mikir nalika dheweke diadhepi karo pikirane utawa kahanan tartamtu, tumindak sawise pamikiran lan tumindak ngasilake asil, lan asil ngrampungake bunder acara sing digawe saka: kawruh, motif, pikirane lan tumindak. Kacilakan minangka segmen sing katon saka acara sing ora ana gandhengane lan sing cocog karo asil utawa kedadeyan saka bunder acara sadurunge, kanggo saben bunder acara ora rampung dhewe, nanging minangka wiwitan bunder liyane. saka prastawa. Mangkono kabeh gesang digawe saka rantai bunderan dawa saka pirang-pirang bunderan acara sing ora kapetung. Kacilakan - utawa kedadeyan sing ana, yaiku kanggo kedadeyan kasebut - mung minangka salah sawijining asil tumindak saka rantaian acara lan kita nyebat kacilakan amarga kedadeyan ora dikarepke utawa tanpa niat, lan amarga kita ora bisa ndeleng kasunyatan liyane. ndhisiki minangka sabab. Peluang minangka pilihan tumindak saka macem-macem faktor sing mlebu menyang tumindak kasebut. Kabeh iku amarga kawruh, motif, pikirane, kepinginan lan tumindak, yaiku karma.

Kayata, ana wong loro sing lelungan ing tebing tebing sing tegal. Kanthi nempatake sikil ing watu sing ora aman, salah sawijine kelangan sikil lan dadi cemprotan. Pengiringe, ngluwari, nemokake awak ing ngisor iki, dienggo, ana ing antarane batu-batu sing nuduhake corong biji emas. Pejah salah sawijining kaluwarga lan nyebabake kegagalan wong sing melu bisnis, nanging kanthi kekalahan sing padha uga bisa nemokake tambang emas sing dadi sumber kasugihane. Kedadeyan kasebut diarani minangka kacilakan, sing nyebabake rasa sedhih lan mlarat menyang kulawarga almarhum, kegagalan kanggo kanca-kancane ing bisnis, lan nggawa kabegjan marang kanca sing dirasakake.

Miturut hukum karma ora ana kacilakan utawa kasempatan sing ana gandhengane karo kedadeyan kaya ngono. Saben prekara kasebut salaras karo penggawean ukum lan ana hubungane karo sebab-sebab sing digawe luwih saka wates pemahaman. Pramila, wong-wong sing ora bisa ngetutake sebab-sebab kasebut lan prekara-prekara sing ana gandhengane nganti saiki lan mengko, nyebat kacilakan lan kasempatan kasebut.

Apa kemiskinan kudu nyipta mandhiri saka wong sing wis gumantung marang almarhum lan nggawa fakultas lan prinsip supaya ora katon nalika dheweke gumantung ing liyane; utawa apa, yen ana ing ngelawan, wong-wong sing gumantung kudu dadi pedhot lan ora kenthel, dadi ora kenthel lan dadi luput, bakal gumantung marang wong-wong sing kuwatir; utawa apa kesempatan kasugihan dijupuk saka wong sing nemokake emas lan dheweke nambah kesempatan kasugihan supaya luwih apik kahanan awake dhewe lan wong liya, kanggo ngeculake penderitaan, menehi endek rumah sakit, utawa kanggo miwiti lan ndhukung karya pendhidhikan lan ilmiah investigasi kanggo kabecikan rakyat; utawa apa ora, ora liya, ora nggunakake kekarepan, lan kekuwatan lan pengaruh sing diwenehake marang dheweke, kanggo nganiaya wong liya; utawa apa dheweke kudu dadi debat, nyengkuyung wong liya supaya ora urip, nggawa kawirangan, kasusahan lan karusakan kanggo awake dhewe lan liya-liyane, kabeh bakal miturut hukum karma, sing bakal ditemtokake kabeh wong sing prihatin.

Wong sing mratelakake kedadeyan lan kacilakan, lan ing wektu sing padha, ujar lan ngakoni prekara kasebut kaya undang-undang, ngilangi awake dhewe saka mental sing ora dingerteni saka ilmu pengetahuan sing abstrak lan mbatesi proses mental babagan perkara-perkara sing ana gandhengane karo jagad kasar prakara. Deleng, nanging fénoména alam lan tumindak manungsa, ora bisa ngetutake apa sing nyambung lan nyebabake fénoména alam lan tumindak manungsa, amarga apa sing nggandhengake panyebab efek lan efek karo panyebabe ora bisa dideleng. Hubungane digawe lan ing jagad iki sing ora katon, lan mulane ditolak, dening wong-wong sing alesane saka fakta fisik. Nanging, jagad iki ana. Tumindak wong sing nyebabake asil sing ala utawa mupangat bisa dingerteni, lan sawetara asil sawise saka iki bisa ditelusuri, dening pengamat lan pemikir lan saka kasunyatan ing jagad fisik; nanging amarga dheweke ora bisa nemokake sesambungan tumindak kasebut kanthi motif, pamikiran lan tumindak antik (sadurunge), dheweke nyoba nggawe tumindak utawa kedadeyan kasebut kanthi ngandhakake yen iki minangka dorongan utawa kacilakan. Ora ana tembung iki nerangake kedadeyan; Ora ana tembung kasebut bisa menehi katrangan materi kanggo menehi katrangan utawa nerangake, sanajan miturut ukum utawa ukum sing dheweke ngakoni minangka operasional ing jagad iki.

Ing kasus loro lelungan kasebut, yen almarhum nggunakake perawatan kanggo milih jalur kasebut, dheweke ora bakal tiba, sanajan tiwas, amarga dibutuhake hukum hukum, mung bakal ditundha. Yen pandhuane ora mudhun ing dalan sing cilaka, kanthi pangarep-arep menehi pitulung, dheweke ora bakal nemokake cara supaya dheweke entuk kasugihan. Nanging, minangka kasugihan kanggo dadi, minangka asil saka jaman biyen, sanajan wedi kudu nyebabake dheweke nolak mudhun kanggo pitulung karo mitra, mesthi mung nggantungake kamakmuran. Kanthi ora ngeculake kesempatan, tugas sing diwenehake, dheweke cepet karma.

Karma minangka ukum apik, ayu lan harmoni sing unggul ing saindenging jagad. Apik banget nalika dipikirake, lan kedadeyan sing ora dingerteni lan ora bisa dideleng lan diterangno kanthi lampahing motif, pamikiran, tumindak, lan asil, kabeh miturut hukum. Iku ayu amarga sesambungan ing antarane motif lan pamikiran, pamikiran lan tumindak, tumindak lan asil, cocog karo proporsi kasebut. Iki harmoni amarga kabeh bagean lan faktor sing ditindakake ing hukum, sanajan asring beda karo saben liyane yen katon dhewe, digawe kanggo ngrampungake ukum kanthi nyetel siji-sijine, lan netepake hubungan lan asil sing rukun. akeh, sing cedhak lan adoh, sebanding lan faktor sing ora nyenengake.

Karma nyetel tumindak saling gumantung saka pirang-pirang miliar wong sing wis tiwas lan urip lan sing bakal mati lan urip maneh. Sanajan gumantung lan gumantungake marang wong liya, saben manungsa minangka "karma." Kita kabeh dadi karma amarga saben wong dadi panguwasa dhewe.

Jumlah pikirane lan tumindak urip sing ditindakake dening aku nyata, yaiku awake dhewe, kanggo urip sabanjure, lan sabanjure, lan saka siji sistem donya nganti liyane, nganti tingkat kesempurnaan wis tekan angger pikirane lan tumindak dhewe, ukum karma, wis marem lan dirampungake.

Operasi karma didhelikake saka pikiran wong amarga pikirane dadi fokus ing bab sing ana gandhengane karo pribadine lan sensasi sing diwartakake. Pikiran kasebut mbentuk tembok sing ora bisa dilacak karo pikiran sing bisa ngubungake pamikiran, kanthi pikiran lan kepinginan sing ana ing endi, lan ngerti tumindak ing jagad fisik nalika lair menyang jagad fisik saka pikirane. lan kepinginan manungsa. Karma didhelikake saka kapribadhen, nanging jelas dingerteni miturut kepribadian, sing kalebu kepribadian kasebut yaiku dewa sing dadi kapribaden kasebut lan minangka bayangan lan bayangan.

Rincian karya-karya karma bakal tetep didhelikake nganti saiki manungsa ora gelem mikir lan tumindak kanthi bener. Yen manungsa bakal mikir lan tumindak kanthi adil lan ora wedi, tanpa ngormati utawa nyalahake, mula dheweke bakal sinau ngapresiasi prinsip lan nuruti pakaryan ukum karma. Dheweke banjur bakal ngiyatake, nglatih lan ngasah pikiran supaya bisa ngusir tembok pikirane sing ana ing pribadine lan bisa nglacak tumindak pikirane, saka fisik liwat astral lan liwat mental menyang spiritual lan bali maneh menyang sing fisik; mula dheweke bakal mbuktekake karma dadi kabeh sing dituntut dening para sing ngerti apa ana.

Wujud karma kemanusiaan lan sing ana ing ngarsane wong ngerti, sanajan ora sadhar, mula dadi sumber saka kedadeyan sing ora samesthine, ora langsung utawa intuisi manawa keadilan kasebut mrentah. Iki wujud ing saben manungsa lan amarga ana, wedi karo "bebendune Gusti Allah" lan njaluk "sih-rahmat."

Bebendune Gusti Allah yaiku klompok tumindak sing salah kanthi sengaja utawa ora nggatekake, kaya Nemesis, siyap, umpetan; utawa gantung kaya pedhang Damocles, siap tiba; utawa kaya awan gludhug mudhun, siyap kanggo nyempurnakake awake sanalika kahanan wis mateng lan kahanan bakal ngidini. Rasa karma manungsa iki dienggo bareng kabeh anggota, saben anggota kasebut duwe pangerten uga Nemesis lan awan guruh tartamtu, lan rasa iki nyebabake manungsa nyoba propitiate sawetara makhluk ghaib.

Kasedhiya manungsa sing dikepengini yaiku wong sing pas dheweke bisa dicopot utawa ditundha sedina. Ngilangi ora mungkin, nanging karma saka tumindak bisa ditahan nganti sawetara wektu, nganti pengganti sih-rahmat bisa ketemu karma. Rahmat dijaluk dening wong-wong sing rumangsa ringkih banget utawa dikalahake kanthi wedi, supaya njaluk ukum kasebut enggal.

Kejaba rasa "murka" utawa "dendhung" lan kepinginan kanggo "sih-rahmat", ana uga kapercayan utawa iman sing ana ing manungsa ing endi wae ing jagad iki, sanajan kabeh keadilan sing katon nyata ing saben kita. urip dina - ing kana yaiku, sanadyan ora katon lan ora dingerteni, ukum keadilan. Kasedhiya iman ing kaadilan iki lair saka semangat manungsa, nanging mbutuhake sawetara krisis ing endi manungsa dibuwang dening awake dhewe kaya sing dianggep ora adil saka wong liya. Rasa keadilan sing ana ing njero yaiku amarga intuisi kekebalan sing terus ditindakake ing manungsa, senadyan agnostikisme, materialisme lan kahanan sing ala sing ditindakake.

Intuisi kekebalan yaiku kawruh dhasar sing bisa ditindakake lan bakal urip liwat tumindak sing ora dingerteni sing ditindakake, lan dheweke bakal urip kanggo ngatasi kesalahan sing ditindakake. Rasa keadilan ing njero manungsa yaiku salah sawijine perkara sing bisa ngluwari dheweke saka cringing kanggo njaluk dewa sing murka, lan nandhang sangsara nganti suwe lan apus-apus karo imam sing ora ngerti, rakus, apikan. Pangertosan keadilan iki ndadekake wong lanang lan ngidini dheweke ora wedi ing pasuryan liyane, sanajan eling kudu nandhang salah. Iki raosane, saka bebendu utawa dendam saka dewa, kepinginan kanggo sih-rahmat, lan iman marang keadilan sing langgeng, ana bukti saka ngarsane karma kamanungsan lan ngakoni sawijining orane, sanajan pangenalan ana kadang ora sadar utawa remot.

Minangka wong mikirake lan tumindak lan urip miturut pikirane, diowahi utawa diwujudake kanthi kahanan sing ana, lan kayadene wong kaya ngono, mulane bangsa utawa kabeh peradaban tuwuh lan tumindak miturut pamikiran lan ideals lan pengaruh siklik sing isih ana, sing minangka asil pikirane sing isih ditindakake luwih suwe, mula uga manungsa pancen akeh lan jagad sing ana ing jaman saiki, urip lan berkembang wiwit cilik nganti tekan mental lan spiritual sing paling dhuwur, miturut hukum iki. Banjur, kaya wong, utawa balapan, manungsa kanthi wutuh, utawa kabeh anggota-anggota kemanusiaan sing durung tekan kasampurnan sing paling utama, mula tujuane nyata kanggo ndhelikake jagad iki. Kapribaden lan kabeh sing ana hubungane karo pribadine wis sirna lan bentuk jagad sensoro mandheg, nanging intine jagad tetep, lan individu-individu minangka djalmo manungso tetep, lan kabeh dadi kahanan istirahat padha karo ing endi manungsa lulus nalika, sawise upaya sedina, dheweke nempatake awake dhewe lan leren menyang negara utawa alam misterius sing diarani turu. Kanthi manungsa teka, sawise turu, tangi sing ngundang dheweke tugas-tugas ing dina, menyang perawatan lan nyiyapake awak supaya dheweke bisa nindakake tugas-tugas ing dina kasebut, yaiku asil pikirane lan tumindak ing dina sadurunge. utawa dina. Kaya manungsa, alam semesta karo jagad lan wong tangi saka wektu turu utawa istirahat; nanging, ora kaya manungsa sing urip saben dinane, ora duwe awak utawa awak fisik sing nyumurupi tumindak-tumindak kasebut sadurunge. Sampeyan kudu nyebutake jagad lan badan sing bisa ditindakake.

Sing urip sawise mati wong, iku minangka pakaryan, minangka conto saka pikirane. Gunggunge pikirane lan cita-cita saka djalmo manungso jagad yaiku karma sing bisa ditindakake, sing nyipta lan nyebat kabeh perkara sing ora katon menyang kegiatan sing katon.

Saben jagad utawa seri jagad iki wis ana, lan wujud lan badan dikembangake miturut ukum, sing ukum ditemtokake dening manungsa sing padha sing wis ana ing jagad iki utawa jagad sadurunge manifestasi anyar. Iki minangka hukum keadilan sing bisa ditindakake dening manungsa sejatine, uga saben unit individu, kudu nyenengake woh-wohan saka pegawe kepungkur lan ngalami akibat saka tumindak sing salah, persis kaya sing diwenehake dening pikirane lan tumindak sing kepungkur, sing nggawe hukum kanggo kahanan saiki. Saben unit kamanungsan nemtokake karma masing-masing lan, minangka unit bebarengan karo kabeh unit liyane, ndherek lan nindakake ukum kanthi cara manungsa dadi kabeh.

Ing cedhak saka siji wektu gedhe saka manifestasi sistem jagad, saben unit individu kamanungsan terus maju menyang tingkat kesempurnaan utama sing dadi tujuan evolusi kasebut, nanging sawetara unit durung tekan lengkap, lan kabeh pass menyang negara istirahat sing cocog karo sing kita ngerti minangka turu. Ing dina teka maneh ing dina anyar sistem donya, saben unit awake waktune ing wektu lan kahanan sing tepat lan terus pengalaman lan pakaryane ing dina sadurunge utawa jagad sadurunge.

Beda karo kebangkrutan manungsa sing saben dina, urip, urip, utawa saka sistem jagad menyang sistem donya, beda-beda mung wektu; nanging ora ana bedane prinsip prinsip tumindak karma. Badan lan kapribadhen anyar kudu dibangun saka jagad menyang jagad kaya sandhangan sing dipasang ing awak saben dinane. Bentenane ana ing tekstur awak lan sandhangan, nanging individualitas utawa aku tetep padha. Angger-anggering Toret mbutuhake sandhangan kasebut dadi siji sing ditanggulangi lan diatur ing dina sadurunge. Sing milih, nawarake lan nyusun lingkungan lan kahanan sing kudu dipakai, yaiku aku, yaiku individu, sing nggawe undang-undang, sing dipeksa dadi tumindak dhewe kanggo nrima sing diwenehake kanggo awake dhewe.

Miturut kawruh babagan pikirane lan tumindak kapribadhen, sing ditahan ing memori eling, ego kasebut nggawe rencana kasebut lan nemtokake hukum miturut pamrentahan sing bakal ditindakake. Minangka pikirane sak suwene ditahan ing memori ego dadi pikirane lan tumindak kamanungsan minangka wutuh disimpen ing memori manungsa. Kaya ana gegayuhan nyata sing isih ana sawise matine kapribadine, uga ana gegayuhane manungsa sing isih urip sawise urip utawa ana wektu nyata manungso. Ego kamanungsan iki minangka individu sing luwih gedhe. Saben unit masing-masing perlu, lan ora ana sing bisa dicopot utawa ora ana sebab amarga ego kamanungsan salah siji lan ora bisa dibedakake, ora ana bagean sing bisa nyirnakake utawa ilang. Ing memori eling manungsa, pikirane lan tumindak kabeh unit manungsa tetep disimpen, lan miturut memori iki rencana kanggo sistem jagad anyar. Iki karma manungsa sing anyar.

Nglirwakake nyebar ing saindenging jagad nganti kawruh lengkap lan lengkap. Dosa lan tumindak sing ora dingerteni beda ing jurusan. Minangka conto, ana wong sing bisa nglakoni dosa, utawa tumindak tanpa nggatekake, kanthi ngombe saka kolam renang sing kena demam, ngliwati banyu kasebut menyang kanca sing uga ngombe, lan bisa uga kalorone nandhang sangsara minangka asil tumindak sing ora dingerteni kasebut; utawa siji bisa ngrancang lan sengaja nyolong dhuwit gedhe saka investor miskin; utawa liyane bisa nggawe perang, mateni, ngrusak kutha lan nyebarake deso ing saindenging nagara; isih liya bisa ngundhakake wong supaya percaya yen dheweke dadi wakil saka Gusti Allah lan Gusti Allah sing nggawe, kanthi percaya yen dheweke bisa nyebabake alesan kasebut, menehi awake dhewe luwih gedhe lan melu tumindak kaya ngono sing bakal nyebabake cilaka moral lan spiritual. Dosa, minangka tumindak sing ora dingerteni, ditrapake kanggo saben kasus, nanging paukuman kasebut minangka asil saka tumindak kasebut beda-beda miturut jabatan sing ora dingerteni. Sawijining wong sing duwe kawruh babagan ukum manungsa sing ngatur masyarakat lan nggunakake pengetahuan kanggo ngrusak wong liya, bakal nandhang sangsara luwih dawa lan sajrone wektu sing luwih suwe amarga pengetahuan dheweke ndadekake dheweke tanggung jawab, lan dosa, tumindak salah, luwih gedhe amarga ora nggatekke.

Dadi salah sawijining dosa sing paling ala, kanggo wong sing ngerti utawa kudu ngerti, yaiku kanthi sengaja nyingkirake hak pilihan wong liya, kanggo ngremehake dheweke kanthi ndhelikake angger-angger keadilan, supaya bisa menehi kekarepan, kasurung utawa nggawe dheweke gumantung kanggo pengampunan, kekuwatan spiritual, utawa kalanggengan kanggo wong liya, tinimbang gumantung saka hukum keadilan lan asil pakaryane dhewe.

Dosa salah sawijining tumindak sing salah, utawa nolak tumindak sing bener; kalorone dituruti karo ukum adil. Crita saka dosa asli ora ngapusi; iku dongeng sing ndhelikake, durung ngandhani, sejatine. Iku gegayutan karo procreation lan reinkarnasi manungsa awal. Dosa asli yaiku nolak salah sawijining telu kelas Anak Minda Universal, utawa Gusti Allah, kanggo njalari maneh, njupuk salib daging lan ngasilake kanthi sah supaya balapan liyane bisa dadi tatanan sing cocog. Penolakan iki nglanggar hukum, karma saka manifestasi sadurunge sing padha dilanjutake. Sing nolak kanggo reinkarnasi nalika dheweke bakal giliran, ngidini lembaga sing luwih maju ora mlebu ing badan sing disiapake kanggo dheweke lan para entitas ngisor ora bisa. kanggo nggawe apik saka. Liwat ora nggatekke, lembaga ngisor dikandhakake karo jinis kewan. Iki, nyalahi panggunaan tumindak procreative, minangka "dosa asli," ing pangerten fisik. Asil saka tumindak procreative saka manungsa ngisor sing ora sah yaiku menehi katrangan marang manungsa kanggo nglanggar procreation sing ora sah - sing nggawa dosa, ora ngerti, tumindak sing salah lan pati, menyang jagad.

Nalika atine ndeleng manawa awak wis dijupuk saka balapan ngisor, utawa entitas kurang saka manungsa, amarga ora nggunakake badan, mula padha ngerti yen kabeh wis gawe dosa, tumindak ala; nanging, nalika balapan ngisor wis tumindak ora nggatekake, para pikirane, ora gelem nindakake tugas, mula dheweke dadi dosa sing luwih gedhe amarga kawruh sing salah. Dadi pikirane cepet-cepet entuk duweke badan-badan sing ditolak, nanging wis ditemokake yen wis dikuasai lan dikuasai hawa nafsu. Paukuman saka dosa asli Mind of Universal Mind sing ora bakal reinkarnasi lan procreate yaiku, saiki dheweke dikuasai dening dheweke nolak pamrentah. Nalika padha bisa mrentah ora, lan saiki bakal mrentah ora bisa.

Buktine saka dosa kuna ana saiki karo saben wong ing kasusahan lan kasusahan atine sing nduwe tumindak kepenginan sing diusir, malah kanthi alesan, nindakake.

Karma dudu hukum buta, sanajan karma bisa digawe kanthi wuta dening wong sing ora ngganggu. Nanging, asil tumindak, utawa karma, diwenehake kanthi cerdas tanpa milih utawa ora prasangka. Operasi karma kanthi mekanik mung. Sanajan asring ora nggatekake kasunyatan, saben manungsa lan kabeh makhluk lan kapinteran ing alam semesta duwe fungsi sing ditunjuk sing kudu ditindakake, lan masing-masing minangka bagean ing mesin sing apik kanggo nggarap hukum karma. Saben wong duwe papan, ing kapasitas cogwheel, pin, utawa gauge. Iki dadi apa bisa dingerteni utawa ora sadar. Nanging, bagean sing ora pati penting bisa uga main, nanging nalika tumindak dheweke miwiti kabeh mesin karma dadi operasi sing melu kabeh bagean liyane.

Miturut salah siji nindakake bagean sing kudu diisi, mula dheweke ngerti babagan tumindak hukum; banjur dheweke njupuk bagean sing luwih penting. Yen dibuktekake kanthi adil, amarga mbebasake awake dhewe saka konsekuensine lan tumindak, dheweke bakal diwenehake karo pamrentah karma saka sawijining bangsa, bangsa, utawa jagad.

Ana intelektual sing tumindak minangka agen umum hukum karma ing tumindak kasebut liwat jagad. Skripsi iki beda karo sistem religius sing diarani: lipika, kabiri, kosmocrator lan archangels. Malah ing papan sing dhuwur, ilmu-ilmu kasebut manut karo ukum kanthi nindakake. Dheweke minangka bagean ing mesin karma; iku bagean ing pamrentahan ukum karma sing gedhe, kaya macan sing nyerang lan mangan anak, utawa minangka wong mabur lan sodok sing nyambut gawe utawa nyembeleh. Bentenipun yaiku yen tumindak ora nggatekke, dene sing liyane tumindak kanthi cerdas lan amarga pancen bener. Kabeh prihatin kanggo nindakake undang-undang karma, amarga ana kesatuan liwat alam semesta lan karma njaga kesatuan kanthi operasional kanthi gampang.

Kita bisa uga nyebutake intelektual sing gedhe kasebut kanthi jeneng sing luwih disenengi, nanging mung menehi wangsulan nalika kita ngerti carane nimbali wong-wong mau, banjur dheweke mung bisa mangsuli telpon sing kita ngerti carane menehi lan miturut sipat panggilan . Dheweke ora bisa milih lan ora seneng, sanajan kita duwe kawruh lan hak kanggo ngundang dheweke. Dheweke uga nggatekake pria nalika wong kepengin tumindak kanthi adil, ora mentingake lan nggayuh kabecikan. Yen wong-wong kaya wis siyap, agen-agen karma cerdas bisa mbutuhake dheweke nglayani kapasitas sing dipikirake lan pakaryan. Nanging nalika manungsa diarani kepinteran sing gedhe, ora nganggo ide milih, utawa kapentingan pribadi kanggo dheweke, utawa duwe ide kanggo menehi hadiah. Dheweke ditimbali kerja ing lapangan sing luwih gedhe lan luwih jelas amarga dheweke nduweni kualitase lan amarga pancen kudu dadi buruh karo ukum. Ora ana sentiment utawa emosi nalika pemilihane.

Ing karma "Sabda" September bakal ditrapake ing aplikasi urip kanggo fisik. — Hd.

(Kanggo terus.)