Yayasan Word

Ing segara angkringan sing sumunar dadi srengenge tengah, spiritual, lan Kahuripan. Jagad iki minangka badan, roh lan jiwa; lan sawise model sing cocog iki bakal dipigunakaké ALL THINGS. Telung emanasi kasebut yaiku telung jiwa, telung derajat saka Pleroma gnostik, telu "Pasuryan Kabalistic," kanggo ANTARA kuna, suci saka wong tuwa, En-Soph sing gedhe, duwe wujud "banjur dheweke duwe ora ana wujud. ”

- Wong-wong mau Dibukak.

THE

WORD

Vol. 1 NOVEMBER, 1904. Ora Ana 2

Hak cipta, 1904, dening HW PERCIVAL.

KAMPUNG.

ING dadi kabutuhan kanggo majalah kaca sing bakal mbukak kanggo filosofi, ilmu, lan agama sing gratis lan ora adil, adhedhasar dhasar. WORD dimaksudake kanggo nyedhiyakake kebutuhan kasebut. Etika diadegake babagan persaudaraan.

Kasedhiya tujuan kita menehi papan kanggo artikel sing ditulis luwih maju babagan gerakan apa wae, sejatine obyek utama yaiku nggarap kadhang umat manungsa.

Kamanungsan minangka salah sawijining kulawarga sing gedhe, nanging dipisah dening prejudis balapan lan fahaman. Kita duwe kapercayan kanthi tulus babagan ide kasebut sing mung diwartakake dening tembung, "persaudaraan." Makna tembung iki diwatesi kanggo saben wong, miturut tendensi, kecenderungan, pendhidhikan, lan pembangunan. Pancen ana macem-macem panemume babagan makna tembung persaudaraan amarga ana gegayutan karo makna Sabda. Tumrap bocah cilik, tembung "sedulur" iku duwe pertolongan lan pitulung saka wong sing bisa nglindhungi para mungsuh. Tegese marang sedulur tuwa manawa dheweke duwe wong sing kudu dilindhungi. Kanggo anggota gereja, saka komunitas rahasia utawa klub, nuduhake keanggotaan. Sosialis nyambungake karo enggo bareng utawa bareng-bareng, kanthi ekonomi.

Ora diraos, diapusi lan diobati dening kesan sing nggegirisi ing jagad sing nggronjal, jiwane ora ngerteni kahanan sing sejatine marang jiwane.

Persaudaraan yaiku hubungan sing ora ana hubungane antarane jiwa lan jiwa. Kabeh fase urip cenderung ngajar kekuwatan iki marang jiwa. Sawise sinau dawa lan terus-terusan cita-cita, bakal ana wektu nalika persaudara wis dingerteni. Banjur, jiwa iku ngerti kebeneran. Iki kaya lampu kilat. Kilauan cahya menehi saben wong ing wektu tartamtu, kayata sesambungan jiwa pisanan karo awak, awake kesadaran ing jagad iki minangka bocah, lan nalika mati. Lampu kilat sumunar, banjur lunga lan lali.

Ana rong tahap katerangan sing beda karo ndhuwur, yaiku petunjuk lampu sajrone ibu, lan katrangan saka sadulur Kamanungsan. Kita ngerti manawa rasa sakit lan kuatir lan kasusahan wulan sing suwe, sing sadurunge lair anak, nyegerake perasaan "ibu". Ing wayahe tangis pisanan saka bayi sing nembe lair, lan nalika dheweke ngrasakake urip dheweke, ana misteri sing diungkapake babagan "ibu". Dheweke ndeleng liwat gapura Kehidupan sing luwih gedhe, lan nalika sedhela ana kelip-kelip dheweke sadar, dadi sinar cahya, jagad pengetahuan, mbabarake kasunyatan manawa ana kesatuan karo makhluk liyane. saupama awake dhewe iku dudu awake dhewe. Ing wayahe iki ana rasa nyenengake, rasa kesatuan, lan sesambungan sing ora bisa dilalekake antarane wong siji lan liyane. Iki minangka ungkapan paling sampurna saka awake dhewe, kadhang, katresnan, sing ana ing pengalaman manungsa. Lampu kilat lan lali. Tresna, biasane, enggal ngasorake polahe ibune, lan klelep menyang tingkat awake dhewe saka ibu.

Ana analogi ing antarane hubungane anak karo ibune, lan hubungane wong lanang kaping pindho menyang Atman utawa Diri Universal. Ibu ngrasakake kekerabatan lan katresnan kanggo anake, amarga ing wektu sing misterius iki, salah sawijining langsing urip ditarik lan ana rapat, pangerten bebarengan, antarane jiwa ibu lan jiwa anak, sing siji kudu njaga lan nglindhungi, lan sing liyane sing kudu dilindhungi.

Neophyte, liwat akeh semangat cita-cita lan kepengin banget kanggo cahya spiritual, pungkasane tiba nalika cahya kasebut murub. Dheweke entuk tujuan iki sawise pirang-pirang dina ing bumi, sawise akeh urip ing kabeh fase, kahanan, kahanan, karo akeh wong , ing pirang-pirang negara, sajrone siklus akeh. Nalika wis ngrampungake kabeh, dheweke ngerti sipat lan simpati, kabungahan lan rasa wedi, ambisi lan cita-cita para kanca liya - sing dadi awake dhewe. Wis lair ing jagad iku minangka kesadaran anyar: eling kadhang. Suarane manungsa nyegerake awake. Swarane uga kaya anane bayi sing nembe lair ing kupinge "ibune". Luwih akeh: ana hubungan pindho sing ngalami. Dheweke rumangsa hubungane karo Jiwa Parental sing gedhe kaya bocah ing wong tuwa. Dheweke uga ngrasakake kepinginan kanggo nglindhungi lan nglindhungi, kayata ibune bakal nglindhungi anak. Ora ana tembung sing bakal nerangake kesadaran iki. Donya dadi murup. A kesadaran saka Jiwa Universal bangun. Dheweke minangka Sadulur. Dheweke wis kaping pindho, lair kaping pindho.

Kaya dene tangine bayi sing wis tangi, yaiku urip sing anyar dibukak. Swara sing ana ing pasar, ing sepi sing ora ana bulan, utawa nalika semedi jero, dheweke keprungu tangisane manungsa sing gedhe-gedhe yatim.

Telpon iki mbukak urip anyar, tugas anyar, tanggung jawab anyar. Minangka anak marang ibune uga kamanungsan kanggo dheweke. Dheweke keprungu tangine lan rumangsa urip metu. Ora ana sing bisa nyukupi dheweke kajaba urip sing diwenehake kanggo kabecikan manungsa. Dheweke pengin nyukupi minangka bapak, kanggo nyayogakake minangka ibu, kanggo nglindhungi minangka sadulur.

Manungsa durung ngerti babagan kadhang, nanging bisa uga ngerti babagan iki, lan wiwit nggunakake teorine.