Yayasan Word

THE

WORD

Vol. 12 DESEMBER, 1910. Ora Ana 3

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

HEAVEN.

ING atine manungsa ana sumber kanthi alami lan tanpa usaha mikirake papan sing bakal teka utawa kahanan seneng. Pikirane wis diucapake maneka warna. Ing basa Inggris dijlentrehake kanthi wujud swarga.

Tinggalan sing ditemokake ing gubug lan kuburan para penduduk prasejarah ing Amerika menehi kesaksian babagan swarga. Monumen, candhi, lan prasasti babagan logam lan watu ing reruntuhan peradaban kuno ing Amérika Serikat menehi kapercayan ing swarga, dening para pembina peradaban kasebut. Para empu ing tanah Nil Nil nambani obelis, piramida lan kuburan, lan ninggalake dheweke dadi saksi sing nyembah, nyatakake kahanan seneng ing manungsa. Bangsa-bangsa ing Asia nawakake kesaksian akeh ing guwa lan tempat suci, lan sawijining literatur sing cocog karo katrangan babagan kahanan seneng manungsa ing ngarep minangka asil tumindak apik ing bumi. Sadurunge langit-langit nuding swarga iman Kristian digedhekake ing tanah Eropa, bunderan watu lan pilar lan crypts digunakake dening manungsa kanggo nggayuh berkah saka swarga nalika dheweke ana ing bumi, lan supaya dheweke mlebu ing swarga sing seneng sawise pati. Kanthi cara primitif utawa diwatesi, utawa kanthi gampang utawa nggedhekake kabudayan, saben balapan nyatakake yakin marang kahanan swarga sing bakal teka.

Saben balapan duwe mitos lan legenda sing nuduhake cara utawa kahanan salah sawijining, kanthi balapan urip kanthi seneng. Ing negara asli iki diwujudake dening makhluk sing luwih unggul sing dheweke wedi karo rasa wedi, wedi banget, lan wedi, lan sing dianggep dheweke dadi master, hakim utawa minangka bapak, kanthi kapercayan anak-anak. Crita kasebut ujar yen aturan diwenehake dening pangripta utawa makhluk sing unggul, supaya urip miturut iki, balapan kudu terus urip kanthi tentrem sing gampang, nanging asil sing nyenengake bakal nemoni pamrih saka urip sing wis diangkat. Saben critane nyritakake babagan cara sing ora setuju karo lomba utawa kamanungsan, lan banjur ana masalah, kasangsaran, lan bencana, kanthi rasa lara lan kasusahan akibat saka nggatekke lan ora setya saka para leluhur.

Mitos lan legenda lan tulisan sing nyatakake manawa balapan manungsa kudu urip ing dosa lan duka, diserang penyakit lan nandhang lara nalika umure nganti mati, amarga dosa kuna leluhur kasebut. Nanging saben cathetan kanthi cara dhewe, lan karakteristik saka wong-wong sing digawe, nyatakake sawijining wektu nalika sih saka panyipta utawa kanthi ngilangi kesalahan sing wis ditindakake, manungsa bakal uwal saka impen sing nyata babagan urip ing bumi lan mlebu papan sing nyebabake lara lan kasangsaran lan penyakit lan pati ora ana, lan ing endi wae sing mlebu, bakal urip kanthi tentrem. Iki janjine swarga.

Mitos lan legenda nyritakake lan menehi teks babagan carane manungsa kudu urip lan apa sing kudu ditindakake sadurunge bisa entuk utawa wis menehi fecility swarga. Cocog karo urip lan karakter balapane, manungsa dikandhani yen bakal entuk swarga kanthi sih-rahmat ilahi utawa entuk kanthi tumindak sing kuat ing perang, kanthi ngatasi mungsuh, kanthi ngalahake wong sing ora sopan, kanthi urip pasa, kasepen, iman pandonga utawa dhemen, kanthi tumindak amal, kanthi nyuda kasangsaran wong liya, kanthi mandhiri lan urip layanan, kanthi pangerten lan ngatasi lan ngontrol hawa nafsu, tendensi lan kecenderungan sing ora cocog, kanthi mikir, tumindak sing bener, lan tumindak sing bener. kawruh, lan langit iku uga ngluwihi utawa ndhuwur bumi utawa bakal ana ing bumi ing sawetara negara.

Kapercayan Kristen babagan kahanan wiwitan lan manungsa beda karo kapercayan liyane lan liyane kuna. Miturut piwulang Kristen, manungsa lair lan urip ing dosa, lan ujar manawa paukuman dosa iku pati, nanging dheweke bisa uwal saka pati lan dosané dosa liyane kanthi percaya marang Putraning Allah minangka Juru Juru Slameté.

Pratelan ing Prajanjian Anyar babagan swarga iku bener lan apik. Pernyataan teologi babagan swarga teologi yaiku jumlahe ora rasional, kontradiksi lan ora masuk akal sing cetha. Dheweke ngusir pikiran lan ngiringan indra. Swarga teologi minangka papan sing surem karo lampu sing padhang, lan dilengkapi kanthi apik lan dihiasi barang-barang kadonyan sing larang banget; papan sing dipuji-pujian kanggo lagu-lagu pujian; ing endi dalan-dalan mili susu lan madu lan ing endi panganan ambrosial akeh; ing endi udhara digawa karo minyak wangi sing wangi-wangi lan dupa balmy; endi rasa seneng lan rasa seneng nanggapi saben sentuhan lan ing ngendi tahanan utawa pikiran wong sing nyanyi lan nari lan nari-nari lan throb menyang hosannal pandonga lan pujian, ing salawas-lawase tanpa wates.

Sapa sing pengin swarga kaya ngono? Apa mikir manungsa sing bakal nampa swarga kasebut cethek, sensitif, yen didorong marang dheweke? Jiwane manungsa kudu kaya wong gemblung, iwak jeli utawa mummy, supaya ora nganggo uyon kaya ngono. Ora ana sing pengin swarga teologi saiki lan ora kurang saka teolog, sing martakake hal kasebut. Dheweke pengin nginep ing bumi sing wis dikutuk iki tinimbang mlebu swarga sing wis direncanakake lan dibangun lan ana ing swarga sing adoh banget.

Apa swarga? Apa ora utawa ora ana? Yen ora, ngapa mbuwang wektu mbuwang awake dhewe karo fancies sing kaya ngene? Yen ana lan rumangsa ana, mula luwih becik siji kudu ngerti lan nyambut gawe.

Pikiran kepengin banget karo rasa seneng lan ngarepake papan utawa kahanan ing ngendi rasa seneng bakal diwujudake. Papan utawa kahanan kasebut ditulis ing swarga. Kasunyatan manawa kabeh balapan umat manungsa mesthi mikir lan percaya karo sawetara swarga, kasunyatan manawa kabeh isih mikir lan ngarepake swarga, minangka bukti yen ana ing pikiran sing meksa pikir. lan manawa prekara iki kudu padha karo perkara sing dienggo, lan bakal terus nyurung lan nuntun pamikiran kasebut menyang ideine nganti tujuan sing becik digayuh lan diwujudake.

Ana gedhe energi ing pikirane. Kanthi mikir lan ngarepake swarga sawise mati, siji nyimpen kekuwatan lan mbangun miturut sing cocog. Kekuwatan iki kudu ana ekspresi. Bumi bumi biasa ora entuk kesempatan kanggo ekspresi kaya ngono. Cita-cita lan cita-cita kasebut kaya-kaya nemokake ekspresine sawise mati ing jagad swarga.

Pikiran kasebut minangka wong manca saka dunyo sing seneng, jagad mental, ing endi kasusahan, konflik lan penyakit ora dingerteni. Teka ing gisik jagad fisik sing sensitif, pengunjung dilebokake, dijaluk, ngeling-eling dening pira-pira, khayal lan ngapusi wujud lan warna lan sensasi. Nglupakan kahanan seneng dhewe lan ngupaya rasa seneng liwat indera sing ana ing sensasi, dheweke nyoba lan berjuang lan banjur kesedihan nalika nyedhaki obyek kasebut, manawa rasa seneng ora ana. Sawise lelungan barter lan nyang-nyangan, konflik, sukses lan kuciwane, sawise ngasuh saka rasa lara lan lega amarga rasa bungah, para pengunjung budhal saka jagad fisik lan bali menyang negara pribumi sing seneng, njupuk pengalaman.

Pikiran maneh lan urip lan urip saka jagad fisik menyang awake dhewe, jagad mental. Pikiran kasebut dadi lelungan wektu sing asring ngunjungi, nanging durung tau nyatak utawa ora ngatasi masalah-masalah urip sing sithik. Manungsa duwe pengalaman akeh kanthi bathi sithik. Dheweke asale saka omah sing abadi lan ngenteni sedina ing jagad iki, banjur bali maneh kanggo ngaso, mung teka maneh. Iki terus nganti dheweke bakal nemokake awake dhewe, penyelamat, sing bakal nyirami kewan-kewan liar sing nggegirisi, sing bakal ngilangi khayalan sing dikelirukan, sing bakal nuntun dheweke liwat kesenengan sing sensitif ing ara-ara samun ing bumi lan dununge. ing ngendi dheweke ngerti awake dhewe, ora ditarik karo indera lan ora kena pengaruh saka ambisi utawa panggodha lan ora digayuh karo asil tumindak. Nganti tekane panguwasa lan ngerti sejatine manungsa sing aman bisa mandeng swarga, nanging dheweke ora bakal ngerti utawa mlebu swarga nalika dheweke ora bakal ngerti ing jagad fisik.

Pikirane ora nemoni barang-barang penting swarga ing bumi, lan ora nate ora ana wektu sing cendhak kanthi cocog karo lingkungane lan uga emosi lan indera lan sensasi sing dirawuhi. Nganti pikiran bakal ngerti lan nguwasani kabeh mau, mula ora bisa ngerti langit ing bumi. Dadi pikirane kudu dibebasake saka pati saka jagad fisik, mlebu ing negara sing dadi kabahagiaan minangka pahala, supaya bisa urip kanthi cita-cita sing diarepake, lan dibebasake saka penderita sing wis ditanggung, lan uwal nggodha sing wis dicelupake, lan bisa ngrasakake kabecikan sing wis ditindakake lan kesatuan sing cocog karo sing dikarepake.

Sawise mati ora kabeh wong mlebu swarga. Wong-wong sing mikir lan kerja nggarap perkara-perkara saka urip fisik, sing ora nate mikir utawa mikirake awake dhewe ing kahanan mbesuk sawise mati, sing ora duwe cita-cita kajaba seneng kesenengan utawa pakaryan fisik, sing ora duwe pikiran utawa cita-cita menyang ketuhanan sing ngluwihi wong-wong mau ora bakal mati sawise mati. Sawetara pikiran sing kagolong saka kelas iki, nanging sing ora dadi mungsuh tumrap manungsa, tetep ing negara penengah kayata ing turu sing jero, nganti awak fisik wis siyap lan siyap; banjur mlebu nalika nglairake lan mengko bisa nerusake urip lan pakaryan kaya sing dituntut ing urip sadurunge.

Kanggo mlebu swarga, siji kudu mikir lan nindakake sing nggawe swarga. Swarga ora digawe sawise mati. Langit ora digawe saka kesedihan mental, ora nindakake apa-apa, kanthi gampang gawe serik, kanthi ngaso wektu, utawa ngalamun malas nalika siyaga, lan tanpa tujuan. Swarga digawe kanthi mikirake kesejahteraan spiritual lan moral wong liya lan liyane lan entuk asil sing sregep. Siji-sijine bisa ngrasakake swarga sing mung dibangun dhewe; swarga liyane ora liya-liyane.

Sawise matine awak fisik, pikirane miwiti proses penghapusan sing nesu, kepinginan, hawa nafsu, lan nafsu kobong utawa ora kepencut. Iki minangka prekara sing nyusahake lan ngapusi lan diapusi lan disalahake lan nyebabake rasa lara lan penderita nalika urip ing fisik lan nyegah supaya ora ngerti rasa seneng. Prekara-prekara kasebut kudu disingkirake lan dipisahake supaya pikiran bisa ngaso lan rasa seneng, lan bisa nggayuh cita-cita sing diarepake, nanging ora bisa nggayuh urip sacara fisik.

Langit pancen perlu kanggo umume pikiran lan turu lan istirahat kanggo awak. Nalika kabeh kepinginan lan pikiran sensual wis diilangi lan diilangi kanthi eling, banjur mlebu swarga sing sadurunge wis disiapake.

Langit iki sawise mati ora bisa diarani ana ing papan tartamtu utawa lokalitas ing bumi. Bumi sing dikenal karo manungsa sajrone urip fisik ora bisa dideleng utawa dirasakake ing swarga. Langit ora winates mung dimensi sing diukur bumi.

Wong sing mlebu swarga ora diatur karo undang-undang sing ngatur gerakan lan tumindak awak fisik ing bumi. Sing ana ing swarga ora mlaku, lan uga ora mabur, lan uga ora obah kanthi nindakake otot. Dheweke ora melu mangan sing enak, lan ora ngombe ramuan manis. Dheweke ora krungu utawa ngasilake musik utawa swara ing piranti senar, kayu utawa logam. Dheweke ora ndeleng watu karang, wit, banyu, omah, kostum, kaya sing ana ing bumi, uga ora ndeleng wujud fisik lan fitur saka sapa wae ing bumi. Gerbang mutiara, lurung jasper, panganan manis, omben-omben, mega putih, kecapi lan kerub bisa ditemokake ing bumi, mula ora ditemokake ing swarga. Sawise mati saben wong mbangun swarga dhewe lan tumindak dadi agen dhewe. Ora ana sing adol utawa adol barang, mula barang sing ora dibutuhake. Transaksi bisnis ora ditindakake ing swarga. Kabeh bisnis kudu dirawuhi ing bumi. Persembahan akrobik lan pagelaran sing nggumunake, yen disekseni, kudu katon ing bumi. Ora ana pemain sing kaya ngono kanggo ngatur swarga, lan ora ana sing kepengin weruh pertunjukan kaya ngono. Ora ana jobbery politik ing swarga, amarga ora ana posisi sing kudu diisi. Ora ana sekte utawa agama ing swarga, amarga saben wong wis ninggalake pasamuwan ing bumi. Uga ora bakal ditemokake fashionables lan elite masyarakat eksklusif, amarga katrangan, sutra lan lapisan ing jerohe masyarakat ora diidini ing swarga, lan wit kulawarga ora bisa ditrapake. Pirang lan kemul lan pembalut lan kabeh perhiasan kasebut kudu dicopot sadurunge ana wong sing mlebu swarga, amarga kabeh ana ing swarga kaya ngono lan bisa dingerteni kaya-kaya, tanpa ngapusi lan nyamar palsu.

Sawise awak fisik wis disingkirake, pikiran sing diraos wiwit mbuwang lan mbebasake awake dhewe saka gegayuhan hawa nafsu. Nalika lali lan ora dingerteni dheweke, pikiran alon-alon tangi lan mlebu jagad swarga kasebut. Sing penting kanggo swarga yaiku rasa seneng lan pikiran. Ora ana sing diakoni sing bakal nyegah utawa ngganggu rasa seneng. Ora ana konflik utawa gangguan apa wae sing ora bisa mlebu swarga. Jagad rasa seneng, jagad swarga, ora patih banget, nggumunake utawa luhur amarga bisa nyebabake pikiran krasa ora pati penting utawa ora ana panggonan. Uga swarga ora prihatin, biasa, ora narik kawigaten utawa monoton kanggo ngidini pikiran nganggep awake dhewe luwih unggul lan ora cocog karo negara kasebut. Swarga iku dadi pikiran sing mlebu, kabeh sing bisa menehi pikiran kasebut (dudu pikiran sehat) rasa seneng sing paling gedhe lan paling lengkap.

Kabahagiaan swarga lumantar pikir. Pikirane yaiku pangripta lan tukang fashion lan tukang swarga. Panginten pemikiran lan ngatur kabeh janjian saka swarga. Panginten ngakoni kabeh wong liya sing melu ing swarga. Panginten nemtokake apa sing ditindakake, lan cara sing ditindakake. Nanging mung pikirane sing seneng bisa nggayuh swarga. Panca indhange bisa mlebu swarga sing mung mikir nganti tekan tingkat sing dikarepake kanggo kebahagiaan kanthi dipikirake. Nanging indera sing digunakake digunakake luwih alami tinimbang rasa urip ing bumi lan mung bisa digunakake nalika padha ora setuju karo pikirane swarga. Rasa utawa pikiran sing ngrasakake daging ora ana bagean utawa papan ing swarga. Banjur, apa jenis panca langit iki? Iku pikiran sing digawe saka pikiran kanggo sementara lan kanggo kesempatan, lan ora pungkasan.

Sanajan bumi ora katon utawa dirasakake kaya sing ana ing bumi, nanging bumi uga bisa uga dirasakake dening pikiran nalika pikirane duwe pikiran, kanggo nggambarake ide, wis prihatin karo bumi. Nanging bumi ing swarga banjur dadi bumi sing becik lan ora dirasakake dening pikiran ing kahanan fisik sing nyata kanthi kasangsaran sing ditindakake ing awak fisik. Yen panginten manungsa wis prihatin karo nggawe lumayan lan ndandani lokalitas tartamtu ing bumi, kanthi nambah kahanan alam ing bumi lan ngowahi supaya mupangate kabecikan tumrap awake dhewe lan wong liya, utawa bisa nambah fisik, kahanan moral lan mental kanthi cara apa wae, mula bumi utawa lokal sing dianggep awake, bakal, ing swarga, bakal diwujudake kanthi sampurna, kanthi mikir, lan tanpa alangan lan alangan. wis padudon ing urip fisik. Pikirane njupuk papan kayu lan jarak ukurane ilang. Miturut pamikiran sing cocog ing bumi lan bumi, mulane bakal dingerteni ing swarga; nanging tanpa tenaga kerja lan tanpa upaya mikir, amarga pikirane sing nggawe realisasi digawe ing bumi lan mung urip ing swarga. Pikirane ing swarga yaiku rasa seneng lan asil saka pikiran sing ditindakake ing bumi.

Pikiran ora prihatin karo topik lokomosi kajaba subjek kasebut ana gegayutane karo sing cocog ing bumi lan ora dianggep akeh kepentingan pribadi. Penemu sing mikir ing bumi prihatin karo sawetara kendharaan utawa alat lokomotif kanggo ngasilake dhuwit saka panemuane, yen dheweke mlebu swarga, wis lali lan ora ngerti babagan karyane ing bumi. Ing kasus panemu sing mupangat kanggo nyampurnakake kendharaan utawa alat kasebut kanggo tujuan luwih apik kahanan masarakat utawa kanggo ngeculake kasangsaran, kanthi motif kamanungsan, malah ing kasus wong sing dipikirake nggawe lan nyiptakake penemuan kanthi obyek sing nuduhake sawetara rencana sing penting - anggere pikirane tanpa pamrentah utawa pamrentah sing nggawe dhuwit - karya sing dikira bakal nduwe bagean ing swarga panemu lan dheweke bakal ngrampungake kanthi lengkap. durung bisa éling ing bumi.

Obahe utawa lelungan pikirane ing jagad swarga ora ditindakake kanthi mlaku-mlaku utawa nglangi utawa mabur, nanging kanthi dipikirake. Panginten iku cara sing diwenehake pikiran saka siji lokalitas liyane. Pamikiran kasebut bisa uga ditindakake ing babagan fisik. Sawijining manungsa bisa diangkut ing sisih ndhuwur bumi. Badan jasmani tetep ana ing papan kasebut, nanging pikirane mlaku menyang ngendi wae sing dikarepake. Kayane gampang ngeterake awake dhewe saka New York menyang Hong Kong, kaya ing New York tekan Albany, lan ora ana wektu sing dibutuhake. Wong lanang nalika lungguh ing kursi bisa uga ora bisa mikir lan ngunjungi papan sing adoh amarga dheweke wis urip lan bisa urip maneh ing acara-acara penting sadurunge. Kringet bisa ngadeg manik-manik ing bathuk nalika nindakake tenaga kerja sing gedhe. Pasuryane bisa uga nandhang warna amarga dheweke, nuli bali menyang jaman kepungkur, nesu karo polahe pribadi, utawa bisa dadi pethak ashen nalika ngliwati sawetara bebaya sing gedhe, lan ing kabeh wektu dheweke bakal ora sadhar karo awak fisik kasebut. lan saubengane kajaba dheweke diganggu lan kelingan, utawa nganti dheweke mikir maneh awak fisik ing kursi.

Minangka wong bisa tumindak lan urip maneh mikirake prekara-prekara sing wis dialami dheweke liwat awak fisik tanpa nyadari awake dhewe, pikiran uga bisa tumindak lan urip kanthi apik ing swarga miturut tumindak lan pikirane sing paling apik. nalika ing bumi. Nanging pikirane banjur bakal dibubarake saka kabeh sing nyegah pikiran supaya seneng. Awak sing digunakake dening pikiran kanggo ngalami urip bumi yaiku awak fisik; awak sing digunakake dening pikiran kanggo nemu rasa seneng ing swarga yaiku badan pikir. Badan fisik cocog karo urip lan tumindak ing jagad fisik. Badan panginten iki digawe dening pikiran sajrone urip lan urip sawise mati lan ora luwih suwe tinimbang suwarga. Ing pikirane, pikirane isih urip ing swarga. Badan pamikiran digunakake dening pikiran kanggo manggon ing jagad swarga amarga jagad swarga asipat pikiran, lan digawe saka pikiran, lan awak panginten tumindak alamiah ing jagading swarga kaya dene awak jasmani ing jasmani donya. Awak fisik butuh panganan, supaya bisa dipertahankan ing jagad fisik. Pikiran uga butuh panganan kanggo njaga badan sing dipikir ing swarga, nanging panganan ora bisa fisik. Panganan sing digunakake yaiku dipikir lan pikirane sing dilipur nalika pikiran ana ing awak nalika isih ana ing bumi. Nalika wong wis maca lan mikir lan nggawe ide nalika ing bumi, dheweke wis nyawisake panganan swarga. Karya lan pamikir swarga minangka siji-sijine jinis panganan sing bisa digunakake ing pikiran swarga.

Pikiran bisa uga ngerti ucapan lan musik ing swarga, nanging mung kanthi dipikir. Lagu urip bakal dibarengi karo musik sherek. Nanging lagu kasebut bakal disusun dening pamikiran dhewe lan miturut cita-cita dhewe nalika ing bumi. Musik kasebut bakal dadi saka alam swarga ing jagad liyane, amarga padha selaras.

Pikiran ora ndemek pikiran liyane utawa obyek ing swarga, amarga barang-barang fisik bisa ngubungi awak fisik liyane ing bumi. Ing swarga iku badan pikiran, yaiku badan sing dipikirake, nyentuh badan liyane kanthi dipikir. Sapa sing ngerti mung saka kontak daging karo materi liyane utawa tutul saka daging karo daging, ora bakal ngormati kabungahan sing bisa diwenehake saka pikiran saka pikiran sing dipikir. Bagas bisa direbut, meh, kanthi sentuhan sing dipikir kanthi pikir. Kabahagiaan ora bisa dirasakake kanthi kontak daging karo daging. Swarga ora dadi papan kang ringkes utawa negara ing ngendi saben pikiran ana ing swarga sing ora ana gunane. Hermits, solitual dhetik lan metafisis sing dipikirake meh istimewa kanggo mikirake awake dhewe-dhewe utawa duwe masalah sing abstrak, bisa uga seneng swarga dhewe, nanging jarang yen pikirane bisa utawa ora ngilangi kabeh makhluk utawa pikiran liyane saka ing swarga.

Langit sing dienggoni sawise mati ana swasana mental manungsa. Kanthi mangkono dheweke diubengi lan ing kono dheweke urip sajrone urip fisik. Manungsa ora sadhar saka swasana mental, nanging ora ngerti sawise mati, mula ora kaya swasana, nanging swarga. Dheweke kudu ngliwati dhisik, tuwuh, swasana psikis, yaiku liwat neraka, sadurunge bisa mlebu swarga. Sajrone urip fisik, pikirane sing mbangun swarga sawise mati tetep ana ing swasana mental. Dheweke, nganti ora akeh, ora urip. Swarga iku kalebu ing pangembangan, urip lan mujudake ide-ide kasebut sing cocog; nanging kabeh wektu, eling, dheweke ana ing swasana dhewe. Saka atmosfer iki dilengkapi kuman sing bisa dibangun saka awak fisik sabanjure.

Saben pikiran duwe lan manggon ing swarga dhewe, amarga saben pikiran urip ing awak fisik lan ing atmosfer dhewe ing jagad fisik. Kabeh pikiran ing swarga masing-masing ana ing jagad swarga sing gedhe, padha karo manungsa sing ana ing njero alam fisik. Pikiran kasebut ora ana ing swarga amarga manungsa iku miturut posisi lan lokalitas, nanging pikiran ana ing negara kasebut kanthi cita-cita lan kualitas pikirane. Pikiran bisa nutup dhewe ing swarga dhewe ing jagad swarga sing gedhe lan ora bisa dikandhani karo pikiran liyane kaya kualitas utawa kekuwatan, padha karo wong sing nyingkirake awake saka jagad nalika ora ana awake dhewe saka kabeh masarakat manungsa. Saben pikiran bisa melu swarga liyane pikiran utawa kabeh pikiran liyane sing tingkat cita-cita padha lan miturut tingkat sing dipikirake, padha karo wong ing bumi sing duwe cita cita kasebut digambar lan seneng karo asosiasi mental lumantar pikir.

Jagad swarga wis dibangun lan dipikirake, nanging mung pikirane sing bakal nuwuhake rasa seneng. Pikirane kaya mangkene: wis ngrampok aku, bakal mateni aku, dheweke bakal nyalahake aku, dheweke wis ngapusi aku, utawa, aku cemburu karo dheweke, aku meri marang dheweke, aku sengit marang dheweke, ora bisa main bagean ing swarga. Sampeyan ora kudu ngira yen swarga minangka papan sing kurang utawa negara amarga digawe barang sing ora yakin lan ora bisa dipercaya kaya sing dipikirake. Kepala manungsa rasa seneng ing bumi, sithik saliyane iku, digawe saka pikirane. Raja-raja ing bumi ora nemu rasa seneng kanthi mung emas, nanging ing pikirane duwe, lan kekuwatane. Wong wadon ora bisa entuk rasa seneng saka rasa finery sing digunakake nalika nggawe gaun lan saka ngagem gaun kasebut, nanging rasa seneng kasebut asale saka pikirane sing ngucapake dheweke lan mikir iku bakal mrentahake kekaguman saka wong liya. Kesenengan seniman ora ana ing asil karyane. Pikirane ana ing mburi sing dheweke seneng. Sawijining guru ora kepenak banget amarga siswa bisa ngelingake rumus sing angel. Kepuasane ana ing pikiran sing dheweke ngerti lan bakal ngetrapake apa sing dielingake. Sithik rasa seneng sing bisa dirasakake dening manungsa ing bumi, dheweke ora mung saka kekarepan utawa sukses fisik. Ing pikirane bumi kayane ora nyata lan ora nyata, lan bandhane katon nyata banget. Ing swarga obyek-obyek panguripan wis ilang, nanging pikirane nyata. Yen ora ana bentuk pangerten sing lumayan lan ana ing kasunyatan lan kasunyatan subjek, pikiran kasebut ora seneng banget tinimbang pikiran wong biasa liwat pikiran sehat nalika isih ana ing bumi.

Kabeh sing mikirake nalika kita ing bumi, utawa sing kita pikirake diarahake kanggo nggayuh sawetara sing cocog, bakal dirasakake lan mbantu nggawe swarga. Dadi kanca ora bisa dipedhot saka swarga. Hubungan bisa diterusake dening pikiran ing jagad swarga iki, nanging mung yen sesambungan kasebut nduweni sifat sing becik lan ora sejatine fisik lan daging. Perisik ora duwe bagian ing swarga. Ora ana panginten jinis utawa tumindak jinis ing swarga. Sawetara pikiran nalika ngalami awak fisik, asring nggandhengake pikirane "bojomu" utawa "bojo", lan bisa uga angel dipikirake bojomu tanpa mikir babagan hubungan fisik. Ora angel kanggo wong liya mikirake bojomu utawa bojo, amarga para kanca padha nindakake pakaryan menyang gegayuhan umum utawa dadi prekara sing katresnan lan ora sensual. Nalika pikiran sing cenderung nggawe pamisah saka awak fisik lan uga mlebu swarga, dheweke uga ora bakal ngira-ngira seks amarga bakal pisah saka awak daging lan nafsu sensual lan bakal diresiki saka reged kepinginan.

Ibu sing misale bisa dipisahake saka pati saka anak dheweke bisa ketemu maneh ing swarga, nanging swarga ora beda karo bumi, semono uga ibune lan bocah beda-beda ing swarga saka apa sing ana ing bumi. Ibu sing nganggep anak dheweke mung duwe kepentingan egois, lan nganggep bocah kasebut minangka properti pribadi dhewe, ora pengin bocah kaya ngono utawa uga ora bisa duwe dheweke ing swarga, amarga pikirane sing duwe sifat mentingake awake dhewe iku dadi manca lan ngilang saka swarga. Ibu sing ketemu anak ing swarga nganggep sikap sing beda karo dheweke sing dikepengini, tinimbang ibune sing egois ngasorake anak fisik, dene dheweke ana ing jagad fisik. Pikirane dominan saka ibu sing ora mandhiri yaiku katresnan, pitulung lan pangayoman. Pikiran kasebut ora dirusak utawa dicegah dening pati, lan ibu sing duwe pikiran kaya ngono kanggo anake nalika ing bumi bakal terus didunani ing swarga.

Ora ana pikiran manungsa sing diwatesi utawa ora ana ing awak fisik lan saben pikiran manungsa duwe swarga dhewe ing swarga. Pikirane sing wis ninggalake urip ing bumi lan mlebu swarga, lan pikirane sing paling apik diarahake utawa prihatin karo wong-wong sing ngerti ing bumi iki, bisa uga mengaruhi pikiran para wong ing bumi yen pikiran ing bumi cukup dipikir.

Pikirake bocah sing dikendhalekake ibune karo swarga iku ora wujud lan ukurane. Ing gesang fisik dheweke ngerti yen anak minangka bayi, kaya bocah ing sekolah, lan mengko bisa uga dadi bapak utawa ibu. Liwat kabeh karir ing badan fisik pamikiran sing becik marang anak dheweke ora owah. Ing swarga, pikirane anak saka anak dheweke ora kalebu awak fisik. Pikirane mung miturut sing cocog.

Saben wong bakal nemoni kanca-kancane ing swarga nganti ngerti yen dheweke ngerti kanca-kanca ing bumi. Ing bumi kancane bisa uga duwe jarum utawa mata rembulan, tombol utawa irung botol, cangkem kaya ceri utawa scuttle, sajian piring utawa kothak, sirah kanthi bentuk pir utawa sirah kaya peluru, rai kaya kupluk utawa satrun. Wujudipun bisa uga kanggo wong liya kaya Apollo utawa satri. Iki asring nyamar lan topeng sing dienggo kanca-kancane ing bumi. Nanging nyamar kasebut bakal ditindik manawa dheweke ngerti kanca kasebut. Yen dheweke weruh kancane liwat nyamar ing bumi dheweke bakal ngerti dheweke ing jagad swarga tanpa nyamar kasebut.

Ora cukup kanggo nyana manawa kita kudu ndeleng utawa duwe barang ing swarga kaya sing ana ing bumi, utawa rumangsa swarga bakal ora disenengi kajaba kita bisa duwe. Manungsa jarang ndeleng apa sing ana, nanging kaya ngene. Dheweke ora ngerteni barang sing diduweni karo dheweke. Objek kasebut minangka barang ing awake dhewe lan ing bumi nyata. Pikirane mung obyek kasebut bisa dijupuk menyang swarga lan mung pikirane sing bisa mlebu swarga sing bakal nuwuhake rasa seneng ing pikirane. Pramila pikiran ingkang sami ing pamikiran ing bumi punika mboten bakal kuciwani kanthi nyerah sing ora bisa menehi rasa seneng. Sapa sing kita tresnani ing bumi, lan tresna marang sapa sing kudu kanggo kabegjan, ora bakal nandhang lara amarga kesalahan lan piala kasebut ora digawa menyang swarga. Kita bakal luwih ngormati nalika kita bisa mikir tanpa kesalahan lan uga mikirake ide kasebut. Kesalahan kanca kita clash karo kesalahan kita dhewe ing bumi, lan rasa seneng persahabatan wis rusak lan mendhung. Nanging paseduluran tanpa cacat luwih bisa dingerteni ing jagad swarga, lan kita ngerti dheweke luwih nyata tinimbang sing katon nalika nggeser bumi.

Ora mokal yen ing swarga bisa komunikasi karo siji ing bumi, utawa uga ing bumi supaya bisa komunikasi karo siji ing swarga. Nanging komunikasi kasebut ora ditrapake kanthi produksi fenomena psikis, lan uga ora ana sumber saka rohani utawa apa sing diarani rohani minangka "jagad roh" utawa "musim panas." Pikiran ing swarga dudu "roh" para rohani ngomong. Jagad swarga ora mikir jagad roh utawa uga musim panas bumi sing duwe semangat spiritual. Pikiran sing ana ing swarga ora mlebu utawa ngomong babagan musim panas, uga ora ana pikiran ing swarga dhewe kanthi cara sing nggumunake menyang para rohani utawa kanca-kanca ing bumi. Yen pikiran ing swarga wis mlebu ing musim panas utawa ora katon spiritualis utawa katon awake kanthi wujud fisik lan salaman karo kanca-kanca ing awak fisik, mula pikiran kasebut kudu ngerteni bumi, lan daging lan lara, kasangsaran utawa kekurangan sing dikandhani, lan kontras kasebut bakal ngganggu lan ngganggu rasa seneng lan swarga bakal ana pungkasane. Dene atine ana ing swarga, rasa seneng ora bakal disusuki; ora bakal ngerti apa-apa piala utawa kesalahan utawa penderitaan ing bumi, lan ora bakal ninggalake swarga nganti suwene swarga rampung.

Pikiran ing swarga bisa komunikasi karo siji ing bumi liwat pamikiran lan pikirane mung lan pikirane lan komunikasi kasebut mesthi dadi kanggo ennoblement lan kabecikan, nanging ora bakal menehi saran marang wong sing ana ing jagad iki supaya bisa golek dhuwit, utawa kepiye ngrampungake kepinginan utawa kanggo menehi panglipur mung kanggo memitran. Nalika pikiran ing swarga bisa komunikasi karo siji ing bumi, biasane liwat pamikiran ora langsung sing nuduhake sawetara tumindak sing apik. Nanging bisa uga, saran kasebut bisa uga diiringi pamikiran saka kanca sing ana ing swarga, yen apa sing disaranake ana gegayutan karo karakter utawa apa sing dadi karyane ing bumi. Yen pikirake wong ing swarga dicepengake karo pikiran ing bumi, pikirane ora bakal bisa ngerteni kedadeyan. Komunikasi kasebut bakal dipikir liwat awake dhewe. Ing wektu cita-cita lan ing kahanan sing cocog, wong ing bumi bisa menehi pikirane menyang swarga. Nanging pamikiran kasebut ora bisa duwe cita-cita kadonyan lan kudu cocog karo sing cocog lan ana hubungane karo rasa seneng ing swarga, lan ora ana hubungane karo pribadine almarhum. Yen komunikasi antarane pikiran ing swarga lan pikiran ing bumi wis ditindakake, pikirane ing swarga ora bakal mikir yen ana liyane ing bumi, lan manungsa uga ora mikir ing swarga liyane. Komunikasi bisa uga mung nalika pikiran wis ditrapake kanggo saben liyane, nalika papan, posisi, properti, ora kena pengaruh ing pikirane lan nalika pikirane ana ing pikiran. Wong sing ora biasa kasebut ora ngandhut. Yen komuni kaya ngono, wektu lan papan ora katon. Yen komuni kaya ngono, pikiran ing swarga ora mudhun ing bumi, lan manungsa uga ora munggah ing swarga. Komuni pamikiran kaya ngono yaiku lumantar pikiran sing luwih dhuwur ing bumi.

Amarga beda cita-cita lan kualitas utawa kekuwatan pikirane lan harapan manungsa, swarga ora padha karo kabeh wong sing menyang kana. Saben ana mlebu lan ndelok lan ngajeni minangka pangarepan sing dikarepake. Bedane pikirane lan cita-cita wong wis menehi perwakilan saka nomer lan grading langit sing beda manungsa sawise mati.

Kathah langit kaya sing ana pikiran. Nanging kabeh ana ing jagad siji. Saben urip ing swarga kanthi seneng lan ora bisa ngganggu kebahagiaan wong liya. Kesenangan iki bisa uga, yen diukur, ing wektu lan babagan pengalaman ing bumi, koyone kaya kalanggengan telas. Ing istilah bumi nyata bisa uga cendhak banget. Kanggo sing ana suwarga bakal dadi kalanggengan, yaiku siklus pengalaman utawa pamikiran lengkap. Nanging wektu bakal mungkasi, sanajan pungkasane ora bakal katon kaya sing ana ing swarga dadi pungkasane rasa seneng. Wiwitane swarga ora kaya ngono utawa dadakan. Pungkasan lan diwiwiti ing swarga dadi saben liyane, ateges wis rampung utawa ngrampungake lan ora nyebabake rasa nyesel utawa ora kaget amarga tembung-tembung kasebut mangertos ing bumi.

Wektu swarga kaya sing ditemtokake karo pikirane sing becik lan tumindak sadurunge mati ora dawa utawa cendhak, nanging lengkap lan rampung nalika pikirane wis leren saka sawijining pegawe lan wis kesel lan asimilasi pikirane sing becik sing durung dingerteni ing bumi. lan saka asimilasi iki dikuatake lan disegerake kanthi lega lan ora lali karo peduli lan kuatir lan penderita sing dialami ing bumi. Nanging ing jagad swarga ora bisa ngerteni luwih akeh tinimbang sing ana ing bumi. Bumi minangka perang perang lan sekolah sing entuk ilmu, lan ing bumi kudu pikiran kanggo ngrampungake latihan lan pendhidhikan.

Redaksi editor ing Januari bakal dadi babagan Langit ing Bumi.