Yayasan Word

Dosa gaib ragu-ragu yaiku keraguan ing rohani siji. Hukuman kasebut yaiku buta spiritual.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 7 JULAI, 1908. Ora Ana 4

Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

DONGGO.

DOUBT minangka tembung sing umum digunakake ing antarane sing durung sinau uga karo sing sinau. Nanging sawetara sing njaga supaya makarya mandheg nimbang lan nimbang prinsip sing ana tembung kasebut.

Ragu-ragu asale saka loro, loro, sing kalebu ide babagan dualitas babagan apa wae, lan ngluwihi kabeh babagan. Minangka keraguan ana gegayutan karo ide loro, utawa dualitas, mesthi diiringi indefiniteness, amarga dibagi utawa ngadeg ing antarane loro. Gagasan loro iku asale saka bahan, yaiku oyod alam utawa prekara. Intine iku homogen ing awake dhewe, nanging dituduhake liwat siji sifat - dualitas. Kalodhangan minangka wiwitan manifestasi ing saindenging jagad. Dualitas tetep ing saben atom. Kalodhangan ana ing rong aspek yaiku inti.

Sabalikna saka mungsuh sing ora ana gandhengane duwe dominan lan sing liyane dikuasai wong liya. Ing siji wektu ana ing ascendency banjur liyane. Ragu-ragu mesthi ngladeni wong loro, dadi saben wong padha gegayutan lan sijine bakal ditahan maneh. Ragu-ragu mung bisa dingerteni nalika operasi mental, nanging ide mamang wis ana ing kabeh prekara, wiwit wiwitan kawujudan nganti tekane kawruh lengkap. Ragu-ragu dioperasikake ing kabeh jagad sing wis kawujud; padha ing prinsip, lan beda-beda miturut pesawat tumindak.

Ragu-ragu mula asale ora nggatekke. Iki owah-owahan ing jurusan miturut pangembangan saka sawijining saiki. Ing manungsa, keraguan yaiku kahanan kritis ing pikiran, sing atine ora bakal mutusake milih salah sawijining rong prekara utawa prekara, utawa ora duwe kapercayan liyane.

Ragu-ragu dudu prekara babagan subjek, uga riset lan penyelidikan, utawa proses mikir; sanajan asring ana gandhengane pikir, lan timbul saka nyelidiki lan priksaan menyang prekara.

Ragu-ragu kayadene mega sing nyolong pikiran lan ngalang-alangi supaya ora dingerteni kanthi cetha, lan kanggo ngrampungake masalah apa sing dirasakake. Kaya awan, keraguan nambah utawa nyuda ukuran lan kapadhetan amarga ana sing gagal tumindak miturut pemahamane, utawa mandhiri lan tumindak kanthi percaya diri. Nanging ragu-ragu minangka syarat pikiran sing kudu dialami lan diatasi sadurunge luwih jelas babagan visi mental bisa digayuh.

Disambungake lan ana hubungane karo keraguan, kaya para leluhur, guru, kanca, keturunan, lan abdi-abdi saka keraguan, yaiku kekeliruan, ragu-ragu, ora sabar, ora puas, ora sabar, gampang jengkel, kerusuhan, ora percaya, ora percaya, ora percaya, curiga, kaluputan, kesusu, ora kesusu, moroseness, irresoluteness, indecision, unsure, perbudakan, sloth, ora nggatekke, wedi, kebingungan, lan pati. Iki minangka sawetara kahanan sing bisa dingerteni manawa ragu.

Ragu-ragu ing jero pikirane, sejatine sinonim karo salah sawijining fungsi pikiran: fungsi kasebut utawa sifat pikiran sing dikenal minangka peteng, turu. Ragu-ragu minangka salah sawijining faktor sing nemtokake cara inkarnasi saka pikiran wiwit wiwitan saka inkarnasi pikiran sing paling dhisik. Ragu-ragu minangka faktor penting tumrap tumindak manungsa, wis dadi salah sawijining sabab sing nyebabake penderitaan kanggo manungsa yaiku ahli waris lan kahanan sing ditindakake nalika manungsa. Ragu-ragu saiki minangka salah sawijining alangan kanggo kemajuan lan pembangunan manungsa.

Ragu-ragu sing sabenere urip saben dinane lan ing krisis penting sajrone urip sadurunge muncul sadurunge urip sing beda. Dheweke katon saiki minangka ragu-ragu amarga ora ngatasi wingi. Saiki dheweke muncul kanggo ngrusak kemajuan wong utawa dikalahake kanthi kawruh liwat tumindak. Siklus utawa wektu mamang sing kedadeyan gumantung karo pangembangan lan umur nalika siklus kaya mangu nyerang wong sing ngalami.

Ana papat jinis utawa kelas mamang. Iki ana hubungane karo jagad fisik lan telung jagad iki ing jero lan sekitar: keraguan fisik, keraguan psikis, keraguan mental lan keraguan spiritual. Iki minangka macem-macem jinis pria sing kita ketemu, lan uga ana saka papat wong lanang sing nduwe jinis zodiak. Sekawan wong iki wis diucapake lan dilambangake ing editorial "Zodiak." Deleng "Tembung," Maret, 1907 (Tokoh 30).

Keraguan fisik ana hubungane karo jagad fisik lan awak fisik, wakil (libra, ♎︎). Nalika pikiran tumindak liwat awak fisik, iki diserang dening kabeh kedadean ing jagad fisik babagan tumindak awak jasmani ing jagad fisik. Supaya pikiran wiwit ragu-ragu wiwit mula pisanan ngerti tumindak ing awak fisik, lan liwat awak fisik dadi sadar saka jagad fisik. Kewan mau ora mangu-mangu kaya dene manungsa. Kewan kasebut wiwit mlaku nalika lair, nanging manungsa ora bisa ngadeg utawa malah nyusup lan mbutuhake pirang-pirang wulan utawa pirang-pirang taun sadurunge dipercaya ing sikil lan njaga keseimbangan awak nalika mlaku. Manungsa kewan nggawa naluri padha karo wong tuwa kaya asu utawa pedhet saka wong tuwane. Yen amarga keturunan mung bayi kudu didorong mlaku-mlaku lan olahraga kanthi gampang kaya pedhet utawa anak kirik. Nanging ora bisa. Iki amarga kasunyatan manawa kewan manungsa tundhuk ora mung naluri kewan lan tendensi para leluhur, nanging uga dadi gegayuhan karo sawijining entitas, pikiran; lan pikiran sing nembe ngalami, ora duwe kapercayan saka pengalaman saiki, ora bisa mlaku; iku mamang lan wedi yen awak bakal tiba. Yen dicemplungake ing banyu sing sepisanan, jaran, utawa kucing, utawa kewan liyane, bakal langsung nyemplung menyang pesisir, sanajan ora njupuk banyu alami. Bisa nglangi ing upaya pisanan. Nanging wong sing diselehake ing tengah-tengah, bakal tenggelam, sanajan dheweke bisa sinau teori nglangi sadurunge nyoba. Unsur keraguan ngganggu kewan alami awak manungsa lan nyegah supaya ora nggunakake kekuwatan alam, lan ora nggunakake teori nglangi sing wis sinau. Tumindak alami awak fisik asring dipriksa dening mamang sing ana ing pikiran. Ragu-ragu iki dilebokake ing pikiran saka siji urip liyane, ing jagad fisik iki, nganti sangsi ragu. Badan jasmani disesuaikan karo jagad fisik, nanging pikiran ora asli saka jagad iki; wong liya dadi dununge jagad iki lan awak. Sing ora dingerteni saka pikiran karo awak ngidini elemen ragu-ragu ing pikiran bisa ngetrapake tumindak lan ngganggu kontrol awak. Iki ditrapake kanggo kabeh kahanan urip lan kahanan lan posisi sing diwenehake dening manungsa kanthi pusaka.

Mboko sithik, pikirane wis biasa karo awak fisik lan bisa ngontrol gerakan kanthi gampang lan sih. Yen, ing pangembangan rutin manungsa, sawise dheweke sinau barang-barang ing jagad fisik sing perlu dheweke ngerti - kayata, kayata, minangka olahraga lan disiplin awak, pangopènan lan panguripan liwat bisnis utawa profesional posisi, adat sosial ing jagad sing dienggoni, lan literatur ing jaman kasebut - lan dheweke wis misuwur karo panggunaan biasa kanggo ngatasi mantan mamang, lan yen dheweke wis sinau duwe kapercayan lan percaya marang jabatane, banjur pikiran wis ngliwati tahap awal ragu-ragu lan diadhepi karo keraguan sing ana gegayutan karo jagad sing ora dingerteni.

Nalika samubarang saka kerajaan-kerajaan ing dunia psikis sing disenengi utawa ora disenengi karo indera fisik, ana keraguan ing pikiran yen ana jagad sing ora katon, ing njero lan sekitar fisik, amarga pikiran kasebut wis diatur lan akrab karo awak jasmani, lan dididik dening kunci lan jagad fisik. Iki ragu yen tumindak fisik bisa asale saka sumber sing ora katon. Ragu-ragu kasebut ana hubungane karo jagad astral utawa psikis sing ora dikarepake. Wakil ing manungsa yaiku linga-sharira, utawa bentuk awak (virgo-scorpio, ♍︎-♏︎), kanthi naluri lan tendha kewan.

Iki minangka keraguan sing biasane ditangani karo manungsa lan urip ing saben dinane. Ing ngisor iki minangka sumber tumindak fisik sing langsung. Mangkene kekuwatan lan entitas sing cocog karo, utawa yaiku, panyebab tumindak fisik lan emosi kaya nesu, wedi, iri, lan sengit, lan sensasi liyane kayata kesenengan lan perasaan seneng. Ing ngisor iki kekuwatan lan entitas sing tumindak awak psikis sing disesuaikan karo manungsa. Emosi lan sensasi iki dialami liwat awak fisik kanthi indra kanthi cara psikis. Kekuwatan kasebut ora katon kanggo manungsa fisik, nanging katon kanggo wong psikis nalika, kanthi praktik tartamtu, utawa kanthi cara "medium," utawa liwat penyakit, wong psikis cukup dibebasake utawa dipisah saka koil awak fisik supaya sensasinya kunci menyang oktaf ing ndhuwur lan ing jagad fisik.

Kabeh keraguan sing nyerang wong jasmani ing kene bisa ditemoni lan ditanggulangi, kaya sing diatasi ing awak fisik. Dheweke dikalahake ing jagad psikis lan awak bentuk astral mung nganti tingkat sing ditemoni lan ngatasi fisik.

Ing njero lan ndhuwur jagad fisik lan psikis lan wong-wonge yaiku jagad mental lan pikiran sing urip (pikiran, life – ♐︎).

Iki jagad sing urip ing manungsa lan amarga kabutuhan pikiran bisa tumindak karo awak fisik, iku jagad sing paling ragu-ragu. Saka panggunaan utawa penyalahgunaan ing awak fisik, pikiran wis nggandhengake awake dhewe karo urip fisik saengga wis lali karo manungsa nyata lan awake dhewe minangka béda karo awak fisik. Pikiran kasebut ngerteni kanthi dipikirake awake dhewe lan awake dhewe, lan nalika téori kasebut disaranake supaya pikiran lan pikirane beda saka awak fisik, sanajan ana hubungane, pikirane ragu lan cenderung nolak ujaran kasebut.

Ragu-ragu iki asring ditemokake ing antarane sing sinau tinimbang ing antarane wong sing durung sinau, amarga wong sing sinau kasebut sinau ing perkara sing mung ditrapake ing pikiran sing ana hubungane karo jagad fisik, lan wong sing nggawe awake dhewe mikir babagan perkara lan subjek sing ana. hubungane kanthi kenceng karo jagad fisik ora seneng ninggalake strata pikirane lan tuwuh dadi pesawat sing luwih dhuwur. Wong sing sinau kasebut kaya wit anggur, sing nemplek karo obyek sing wis diikat lan dipasang dhewe. Yen pakebonan anggur ora bakal nempel, mesthine bisa ninggalake oyod, banjur tuwuh lan thukul saka lemah tuwa sing luwih jero, mula bakal mandheg. Yen wong sing wis sinau bisa dibebasake saka taliti liyane, lan pikirane kudu nggayuh lan tuwuh saka barang saka wong tuwa sing wis digawe pikiran liyane, mula tanduran kasebut ora bakal tuwuh maneh. lan wajib ngetutake kalirane minangka duweke, nanging dheweke bakal dadi wutah individu lan duwe hak kanggo munggah ing udhara gratis lan nampa cahya saka kabeh sisih.

Vine tetep karo obyek; ora bisa tumindak liya amarga mung tanduran tanduran, wutah sayur. Nanging manungsa bisa nyingkirake pikirane lan tuwuh saka wutah sinau amarga dheweke minangka tanduran tanduran spiritual sing dadi kewajiban lan takdir kasebut tuwuh saka kerajaan alam sing sensasional lan menyang jembare kawruh spiritual sing apik banget. . Wong ora mung sinau lan pedagang ora tuwuh luwih saka sinau amarga keraguan. Ragu-ragu, lan wedi sing dadi anak angkat saka ragu, tambah akeh dheweke gumantung saka sinau. Ragu-ragu nyebabake dheweke ragu. Dheweke ragu banget; banjur wedi ngrebut dheweke lan nuli bali menyang wana sinau sing dikepengini dadi pungkasan kabeh upaya mental, utawa liya dheweke terus mangu nganti dheweke ragu kabeh, kalebu sinau lan mamang.

Pikiran sing nggambarake awake dhewe minangka pikiran sing tumindak ing jagad mental, sing beda karo jagad fisik, mesthi diserang saka mamang. Masalah sing dadi gegayutan karo pikiran - kayata: prabédan lan hubungane karo Gusti Allah lan alam, asal-usul manungsa, tugas ing urip, takdir utama, yaiku wong-wong sing nyoba kabeh pikiran nyoba tumindak kanthi bebas ing jagad mental.

Ragu-ragu babagan apa wae pitakonan kasebut, utawa kemungkinan kamulyaning pikiran saka indera, nduweni karep kanggo nggawe wawasan mental. Yen visi mental dadi peteng, pikiran kelangan keyakinan dhewe. Yen ora entheng, ora bisa ndeleng utawa ngrampungake masalah, lan ora bisa ndeleng dalane, lan banjur bisa bali menyang pikirane sing sensitif.

Nanging pikiran sing nduweni keyakinan tumrap tumindak bebas kasebut nyingkirake keraguan. Iki ndeleng tumindak dhewe ing jagad pikirane sing digawe. Entuk kapercayan lan mental ndeleng pikirane lan pikirane dhewe, bisa ndeleng manawa wujud jagad psikis ditemtokake dening pikirane jagad mental, manawa kebingungan kepinginan lan gejolak emosi yaiku amarga kebingungan pikirane lan pikiran sing saling kontroversi, manawa penyebab pasukan lan makhluk duwe entitas minangka wujud ing jagad psikis ditemtokake dening pikirane sing digawe saka pikiran. Nalika iki diwujudake, kabeh keraguan babagan penyebab emosi lan sensasi wis diilangi, tumindak bisa uga jelas lan sababe dingerteni.

Ragu-ragu babagan jagad spiritual lan manungsa spiritual kudu ana hubungane karo entitas sing ora abadi sing nyepelekake lan ngubungi manungsa fisik kanthi pikiran sing ora nduwe. Minangka wakil jagad spiritual, Allah, saka Mind Universal, manungsa spiritual minangka pikiran sing luwih dhuwur, manungsa ing jagad spiritual (kanker-capricorn, ♋︎ – ♑︎). Ragu-ragu kaya sing nyerang pikiran sing dialami yaiku: manawa bisa uga ora mandheg sawise mati; yen kabeh iku lumebu ing jagad fisik kanthi lair lan ora metu saka jagad fisik kanthi pati, mulane uga bakal uwal saka jagad fisik lan bakal mandheg; pikirane bisa uga minangka produk utawa reaksi saka urip fisik, dadi dudu sebab urip. Masalahe sing luwih serius yaiku, sanajan pikiran kudu mati sawise mati, bakal mlebu negara sing cocog karo urip ing bumi, yen urip ing bumi ing badan daging bakal rampung ing salawas-lawase lan ora bakal bali menyang bumi. panguripan.

Pikiran kasebut ragu-ragu utawa ana bisa uga ana jagad pengetahuan spiritual sing ana ide kabeh fase orane, mula pamikiran kasebut njupuk asal; manawa jagad kawruh sing terus-terusan iki, kanthi wujud sing cocog kanggo urip iki, amarga ana gegayuhane manungsa sing becik tinimbang mratelakake kasunyatan. Pungkasane, pikiran sing ora pati cetho ragu-ragu manawa padha karo Inti sing Abadi lan Pikiran Universal. Ragu-ragu iki minangka keraguan sing paling serius, ngrusak lan dadi peteng, amarga cenderung misahake pikiran sing ora nyata lan sing tundhuk karo kahanan transitory, saka wong tuwa sing abadi lan abadi.

Ragu-ragu minangka dosa gaib. Dosa gaib iki keraguan yaiku ragu ing spiritualitas siji. Hukuman iki keraguan yaiku buta spiritual lan kasedhiyan kanggo ndeleng bebener spiritual nalika ana.

Penyebab keraguan wong liya yaiku pepeteng pikiran sing ora tuwuh. Nganti gelap disingkirake utawa diowahi dening lampu interior, manungsa bakal terus mangu lan bakal tetep ana ing kahanan sing ana ing kene. Ragu-ragu saka kekebalan dening tuwuh tuwuh ing pikiran manungsa dening wong-wong sing bakal dominan lan ngontrol urip kanthi ngontrol pikiran. Wedi dianakke sadurunge pikiran lan nggawe phantom kembar. Wong supaya awake dhewe bakal ditunggangi imam, dijaga ana ing pepeteng mental lan dikalahake dening kembar kembar lan rasa wedi. Iki ditrapake ora mung kanggo massa wong sing ora ngerti, nanging uga wong sing sinau sing atine wis dilatih dening latihan awal menyang alur tartamtu, lan kanthi mangkono diwatesi wedi kanggo nyoba ngluwihi alur lan ora mangu sing bisa tuwuh.

Ragu mamang. Wong sing terus-terusan ragu-ragu minangka kasusahan kanggo awake dhewe lan hama kanggo kabeh wong. Ragu-ragu terus ndadekake manungsa rumangsa ringkih, merga apes banget ora wani tumindak, mula wedi karo tumindak dheweke. Ragu-ragu bisa dadi pikiran sing nggoleki lan takon babagan prekara, sing seneng mbantah lan bicker, kanggo ngilangi utawa ngganggu kapercayan saka wong-wong sing dheweke hubungi, babagan harapan utawa kapercayan ing urip ing ngarep, lan, ing papan iman lan pangarep-arep, ninggalake rasa ora puas, ora puas lan ora kentekan. Ragu-ragu nyebabake pikirane wong sing ora jujur ​​lan ora rumangsa motif wong liya, sing salah nggugat apa wae, sing nyalahake lan nyalahake lan nyoba ngindhari kabeh kanthi mangu-mangu ing pikirane dhewe.

Ragu-ragu yaiku indefiniteness sing nyebabake pikiran dadi gedhe, lan ora nate mutusake, siji bab utawa liya. Geguritan dibuwang ing pikiran minangka asil saka osilasi antarane rong negara utawa luwih lan ora ngatasi utawa mutusake apa wae. Dadi, kita nemokake wong sengsara sing ora nate mutusake apa-apa, utawa, manawa kudu mutusake, dheweke gagal tumindak amarga ana sawetara keraguan utawa rasa wedi amarga ana keputusan kasebut. Kekirangane pikiran lan nolak tumindak kasebut ndadekake pikiran kurang bisa mutusake lan tumindak, nanging luwih becik nyengkuyung sloth lan ora nggatekke lan nggawe kebingungan.

Nanging, ana tujuan kanggo mangu, bagean sing kudu dimainake ing pangembangan manungsa. Ragu-ragu minangka salah sawijining inisiatif pikiran menyang alam sing entheng. Ragu-ragu njaga kabeh dalan kanggo menehi kawruh. Nanging ragu-ragu kudu ngatasi pikiran yen pikirane kepengin mlebu menyang alam donya. Ragu-ragu yaiku wali kawruh sing ngalang-alangi wong-wong sing wedi lan ora duwe pikiran luwih adoh tinimbang papane. Ragu-ragu meksa mbesuk bayi-bayi mental sing kepengin tuwuh tanpa usaha, lan dadi wicaksana tanpa kawruh. Minangka pepeteng perlu kanggo tuwuh kewan lan tanduran, semono uga keruwetan keraguan perlu kanggo tuwuh.

Pikiran sing ragu sing durung sinau pengadilan kanthi bener utawa tumindak sing bener ditampilake ing wektu kritis ing urip. Kayata, umpamane, nalika ana wong sing mandhiri dadi rong kreta saka arah sing beda. Dheweke katon pisanan, banjur liyane, sing ora bisa dilacak kanthi cara uwal saka bebaya kasebut. Indhikasi iki sing dirasakake ragu-ragu, kayane bakal mbatalake salah tumindak sing salah, amarga wong sing kaya ngono iku ora bakal mlaku.

Sing ora mutusake antarane loro posisi sing ditawakake, amarga keraguan dheweke milih sing pas, biasane bakal menehi kesempatan sing paling apik. Kesempatan ora nunggu. Kesempatan pancen saiki sanajan terus ngliwati. Kesempatan minangka prosesi kesempatan. Wong sing ragu-ragu duwe kesempatan sing ora ana, lan dheweke wis ilang, nanging wektu sing dieling-eling kanggo nyeselake lan nyalahake wong liya, nyegah dheweke ndeleng kesempatan kasebut saiki, nanging ora katon maneh nganti saiki wis ora ana. Indeks lan kegagalan sing ora terus-terusan ndeleng kesempatan nyebabake sawijine ragu-ragu menehi kemampuan kanggo milih utawa tumindak. Wong sing terus-terusan ragu-ragu karo pikirane lan tumindak nyebabake kesedihan, kekirangan, lan kuciwane, kabeh mau yakin kapercayan ing tumindak. Tumindak kapercayan nuntun tangan sing mbuwang bal terus menyang tandha. Kanthi tangane kanthi tumindak, kanthi mlaku, kanthi kreta awak, kanthi poise sirah, kanthi tunjangan ing mripat, kanthi swarane swara, kahanan mental saka wong sing dobel utawa wong sing tumindak kanthi yakin bisa katon.

Ragu-ragu yaiku perkara sing peteng lan tanpa wates sing mikir atine lan dadi kuwat amarga ngatasi. Kawruh teka utawa tuwuh dadi keraguan wis diatasi, nanging keraguan mung diatasi mung karo kawruh. Kepiye carane kita bakal ngatasi keraguan?

Ragu-ragu diatasi dening keputusan manteb lan ngetrapake tindakan sing dituduhake. Ujian kasebut sing paling disenengi kanggo rong prekara utawa prekara iku dudu kapercayan buta tumindak sing ora dingerteni, lan uga ora mangu, sanajan keraguan mlebu lan bakal ana nalika pikiran nolak mutusake. Ragu ora nate mutusake; mesthi ngganggu lan nyegah keputusan. Yen sampeyan bakal ngatasi keraguan, babagan pilihan antarane rong obyek, utawa kanggo nemtokake pitakon, mula kudu dipikirake kanthi ati-ati pitakonan kasebut, mutusake lan tumindak kanthi bener, tanpa mangu utawa wedi karo asil. Yen salah siji mutusake lan tumindak ora cukup nate mutusake lan tumindak bisa mbuktekake salah lan nyatane, kaya ngono, biasane salah. Nanging, dheweke kudu terus nliti babagan subjek utawa pitakonan sabanjure lan mutusake lan tumindak miturut keputusan, tanpa wedi. Keputusan lan tumindak iki kudu ditindakake sawise mriksa kanthi ati-ati kesalahan sing digawe ing keputusan lan tumindak sing salah sadurunge. Mbalek maneh keraguan sing ora sopan sawise tumindak siji wis mbuktekake salah, sanajan dipercaya dadi bener ing wektu kasebut, minangka kekalahan ing pikiran lan ngalangi wutah. Siji kudu ngerteni kesalahane, ngakoni lan mbenerake kanthi terus tumindak. Kesalahane kudu entuk bathi kanthi nggayuh dheweke.

Kanthi keputusane lan tumindak sing terus, pangenalan kesalahane lan upaya kanggo ngakoni lan mbenerake, siji bakal ngatasi misteri tumindak sing bener. Siji bakal sinau mutusake lan tumindak lan bakal ngrampungake misteri tumindak sing bener kanthi iman lan keyakinan sing mantep yen dheweke ana intine karo Mind Universal utawa Allah, liwat kekarepanane, pikiran sing luwih dhuwur utawa gaib, lan kesadaran nyata kang asale saka sumber kasebut lan bakal madhangi pikirane. Yen ana sing mikir babagan pikirane iki, terus eling, mutusake kanthi tliti lan tumindak miturut keputusan, dheweke ora suwe bakal sinau mutusake kanthi bijak lan tumindak kanthi adil, lan liwat keputusan sing tepat lan tumindak sing bakal ditindakake, menyang pusaka ilmu sing diwarisake karo dewa sepuh, yen wis entuk.