Yayasan Word

Pikiran manungsa minangka manungsa, kepinginan iku setan.

Kepinginan kanggo jinis lan kepinginan kanggo kekuwatan nggawe neraka.

Neraka duwe panguwasa ing jagad fisik, libra, jinis, lan ing jagad psikis, virgo-scorpio, kepinginan wujud.

- Zodiak

THE

WORD

Vol. 12 NOVEMBER, 1910. Ora Ana 2

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

KANGEN.

Ora ana tembung sing wis antagonis lan tuwuh, nesu lan wedi, rumangsa lan nglarani pikiran manungsa luwih saka neraka pikiran lan tembung neraka. Saklawasé kabeh wong sing ngerti, akeh sing ora bisa ngomong tanpa, sawetara brood ing ndhuwur, nanging, ing njaba gereja lan pangakuan, sawetara sing mikir cukup suwe tanpa prasangka kanggo ngerti babagan iki, kepiye, lan yen ana , ngapa iku.

Pikirane neraka dikirim dening kabeh sistem religius lan diwedharake kanthi tembung sing diwenehake marang wong-wong kanthi teologi agama kasebut. Malah suku liar uga ngliwati pikiran neraka; sanajan ora duwe agama sing disetel, dheweke ngarepake sawetara papan utawa kahanan sing diwedharake ing atine kanthi tembung sing ana ing neraka.

Pikirane neraka entuk luwih penting saka sumber basa Ibrani, Yunani lan Latin; saka tembung kaya gehenna, sheol, tartaros, hades. Teologi Kristen wis bali menyang pangerten kuno lan wis nganyari maneh, nggedhekake, nglukis, dihiasi, tegese lawas kasebut dadi tokoh lan pemandangan sing disaranake dening eksigensi agama lan motif kasebut. Dadi neraka wis dijlentrehake minangka papan ing ngendi dheweke mlebu digawe ngalami kasangsaran, kasiksa, lan nyiksa macem-macem tingkat intensitas lan durasi.

Neraka ngandika ora ana ing endi wae saka jagad iki. Punika ngandika ing tengah bumi; lan maneh, ing bagean ngisor bumi, lan, ana ing ngisor kita. Pangucap kasebut ing babagan kayata bolongan, kuburan, kuburan utawa kuburan, jurang sing ora ana ngisor, tanah bayangan, papan utawa wilayah sing ora katon, papane wong jahat. Dikandhakake kothong, guwa, papan kerja, pakunjaran, papan kanggo nglarani, papan sing ditutupi utawa ndhelik, papan nyiksa, kali utawa tlaga geni, papan sing nyembur. Uga dikandhakake supaya jero, peteng, kabeh nesu, ora marem, ora lali, lan nyiksa. Iki diterangake minangka papan sing diobong geni lan welirang lan ing endi cacing kasebut mesthi ora puas.

Neraka teologi wis digunakake kanggo ngematake pikiran ing masarakat supaya kabutuhan agama supaya ora ana agama. Nanging ora mbantingake awake dhewe kanthi menehi conto sing nggumunake kanggo wong tuwa, para teolog wis rajin melu njlentrehake marang bocah-bocah cilik sawetara institusi neraka. Ing nulis babagan sawetara helah Brahmanisme, Monier Williams mbandhingake dheweke karo neraka Kristen lan ngutip buku Katolik Roma kanggo bocah-bocah sing ditulis dening Pdt. J. Furniss. Rama Pandhita, miturut katrangane, wis entuk penjara papat sing yaiku cerutu nggodhok. "Rungokna," ujare, "ana swarane kaya kedul. Getih wis nggodhok ing otak sing dikerjakake bocah kasebut; otak wis nggodhok lan umpluk ing sirah; sumsum nggodhok ing balunge. "Dheweke terus," Penjara kaping lima yaiku oven panas abang sing ana bocah cilik. Rungokake carane njerit bakal metu; deloken kepiye banjur mbaleni geni. sirah kasebut dikepung ing payoning oven. "Buku iki ditulis kanggo kepentingan bocah-bocah dening bapakne gereja Katolik Roma.

Monier Williams nuduhake penulis liyane sing menehi tampilan lengkap lan jagad umum babagan nasib. Dheweke nyerat, "Jagad iki mungkin bakal diowahi dadi tlaga utawa geni sing gedhe banget, sing wong duraka bakal kebangeten, sing mesthi ana ing badai, mula dheweke bakal diluncurake lan ora ana dina liyane. wengi. . . sirahe, mripat, basa, tangane, sikil, cangkem lan vitals mesthi bakal kebak glowing, lebur geni, sengit kanggo nyirami rock lan unsur. "

Munculake detail, Monier Williams menehi pitakon saka khutbah saka prejanjen sing misuwur, sing ngandhani para pamirsa apa sing bakal diarepake minangka nasibe - kajaba dheweke bakal mlebu agama kasebut minangka siji-sijine petungan aman. "Yen sampeyan mateni nyawa sampeyan bakal disiksa; sing bakal neraka; nanging ing Dina Pengadilan, awak sampeyan bakal melu nyawamu lan sampeyan bakal duwe helm kembar; awak sing kringes setes getih, lan jiwa sampeyan lara banget. Ing geni sengit, kaya sing awake dhewe ing bumi, awak bakal dadi, kaya asbes, tanpa dikira; kabeh dalane urat sampeyan kanggo sikil sing bakal ditambahi; saben saraf senar sing setan bakal terus muter lagu ing neraka ora ana tangisan sing ora bisa diganti. "

Iki minangka gambaran sing apik lan njupuk ing jaman modern. Nanging nalika pikiran dadi luwih terang, bantahan sing apik kasebut bakal bobote, lan jinis helem kaya ngono. Nyatane, kanthi jumlah budaya anyar sing terus saya tambah, kapercayan modis saiki wis ana: ora ana neraka. Dadi bandul bandhulan saka siji nemen menyang sing liyane.

Miturut jinis pikiran sing mlebu awak fisik, kapercayan saka manungsa, nglawan utawa babagan neraka wis owah lan bakal ganti saka wektu. Nanging ana sing menehi lan isih nyebabake panemu lan kapercayan babagan neraka. Neraka bisa uga dudu sing dicet. Nanging yen ora ana neraka saiki, ora nate nate nesu, lan kabeh pikiran sing hebat banget karo topik kasebut wis berjuang karo perkara sing ora ana, lan pirang-pirang juta kepungkur sing wis urip lan mikir babagan neraka ngarepake lan kuwatir karo awake dhewe bab sing ora ana.

Ajaran sing diadegake dening kabeh agama ngemot apa sing bener, lan apa sing kudu dipelajari manungsa. Nalika tokoh lan karya fresco disisihake, siji nemokake babagan piwulang sing bener.

Loro penting piwulang kasebut yaiku, sepisanan, nandhang sangsara; minangka asil, kapindho, tumindak sing salah. Ana barang ing manungsa sing diarani kalbu. Konservasi ngandhani manungsa nalika ora tumindak salah. Yen manungsa ora ngilangi kalbu, dheweke pancen salah. Nalika tumindak salah dheweke nandhang sangsara. Kasangsarane pas karo kaluputan sing salah; bakal langsung utawa ditundha kaya sing ditemtokake dening sebab-sebab sing nyebabake tumindak kasebut. Kawruh manungsa sejatine saka sing salah, bebarengan karo penderita sing dialami, yaiku rong fakta sing ana ing neraka. Iki nyebabake dheweke nrima doktrin teolog, sing direncanakake, dibangun lan dipasang karo perabot, instrumen lan bahan bakar, perlu kanggo kerja ing tangan.

Saka sistem religius sing kompleks nganti iman sing sederhana kanggo balapan sing ora duwe kabudayan, saben rencana lan ndandani neraka minangka papan lan prekara-prekara sing pas kanggo nyebabake rasa ora puas lan rasa nyeri kanggo para neraka. Ing negara tropis agama pribumi nyedhiyakake neraka panas. Wong sing urip ing suhu kutub duwe neraka sing adhem. Ing zona temperate wong duwe hell panas lan adhem. Sawetara agama beda-beda nomer. Sawetara agama nyedhiyakake rong puluh wolu utawa luwih helk karo sub bagean lan departemen supaya bisa duwe akomodasi cocog karo kabeh kabutuhan.

Agama kuno nyedhiyakake helm kanggo iman dheweke. Saben pirang-pirang denominasi agama Kristen nyedhiyakake neraka, ora kanggo wong sing kalebu denominasi lan sing percaya marang doktrin tartamtu, nanging kanggo denominasi Kristen liyane, wong liya agama, lan sing ora duwe agama. Saka pethikan saka negara sing entheng lan penengah nganti sengsara banget, tahane kabeh jinis lan derajat dipercaya.

Faktor utama neraka agama yaiku setan. Saben agama duwe setan lan saben setan beda-beda wujud lan layanan sing diwenehake saka setan liyane. Sétan ngladeni rong tujuan. Dheweke nggodha lan narik kawigaten wong kanggo tumindak ala, lan yakin bakal nyekel wong sing nindakake. Iblis diijini kabeh kebebasan sing diarepake ing upaya kanggo nggodha manungsa, lan yen sukses ing usahane, dheweke bakal entuk wong dadi hadiah.

Kasunyatan ing mburi kapercayan Iblis ana ing ngarsane manungsa sing duwe kepinginan lan pengaruh lan kekuwatane ing atine. Kekarepan ing manungsa iku ujar. Yen manungsa nundhung saka kepinginan sing ora sah - ora dikalahake dening kalbu lan standar moral - dheweke dipasrahake kanthi kepinginan kasebut kanthi aman kaya Iblis dikandhani supaya bisa dadi subuh. Amarga akeh pasien lan hawa nafsu sing ora dikarepake, mula akeh sétan lan hell lan liya-liyane nandhang sangsara.

Pikirane bocah-bocah lan wong liya sing ora percaya lan wedi ora bisa dilungguhi lan ora bisa nggayuh jabatane kanthi cara doktrin-doktrin teologi helikopter. Gusti Allah wis disalahake lan Iblis ngfitnah piwulang sing diarani crabbed, tegese utawa ora jelas.

Salah tumindak medeni wong tuwa lan bocah-bocah lan medeni wong-wong kanthi doktrin sing elek babagan neraka. Nanging kudu ngerti kabeh babagan neraka, ing ngendi, apa, lan apa sababe, lan apa sing ana gandhengane karo manungsa. Ana akeh sing bener ing pernyataan umum babagan hell teologi, nanging piwulang lan variasi kasebut wis dadi discolored, overdrawn, warped, misshapen, yen pikiran antagonizing, moyoki, nolak percaya utawa ora nggatekake piwulang.

Neraka iku dudu paukuman sing langgeng, ora kanggo awak utawa uga nyawa. Neraka ora dadi papan ing wektu sadurunge utawa sawise "dina pangadilan" awak mati bakal dibangkitake lan dibuwang ing endi dheweke bakal ngobong selawase lan ora bakal entek. Neraka ora dadi papan, ing endi bayi utawa jiwane bayi lan bocah sing ora dibaptis banjur nampa siksa sawise mati. Uga ora dadi papan ing ngendi pikiran utawa jiwa sing nampa paukuman apa wae amarga ora mlebu bosok pasamuwan utawa nampa sawetara akidah utawa artikel kepercayaan tartamtu. Neraka dudu papan utawa jurang, utawa bolongan, utawa pakunjaran, utawa tlaga sing ngrusak watu sing dadi badan utawa jiwa manungsa dibuwang sawise mati. Neraka ora dadi papan kanggo nggampangake utawa mbuwang dewa utawa dewa sing nesu, lan dheweke uga ngukum wong-wong sing ora nate menehi dhawuhe. Ora ana gereja sing duwe monopoli neraka. Neraka ora kanggo mupangat kanggo pasamuwan apa uga agama.

Neraka duwe panguwasa ing jagad loro; jagad fisik lan jagad astral utawa psikis. Fase saka doktrin neraka beda kanggo siji utawa loro jagad iki. Neraka bisa mlebu lan ngalami nalika ana ing jagad fisik lan pengalaman kasebut bisa dilebokake menyang jagading astral utawa psikis sajrone urip fisik utawa sawise mati. Nanging iki ora perlu lan ora bakal nyebabake teror utawa wedi. Minangka alam lan minangka urutan sing urip lan tuwuh ing jagad fisik. Panguwasa neraka ing jagad fisik bisa dingerteni karo pikiran apa wae sing ora cukup dikepengini utawa ora pati cetho supaya ora bisa dingerteni. Dominasi neraka ing jagad psikis utawa astral uga bisa dingerteni dening wong sing ora meksa manawa ora ana jagad astral utawa psikis lan wong sing ora percaya manawa pati bakal mungkasi kabeh lan yen ora ana negara sing bakal teka sawise tiwas.

Kanggo saben wong bakal kabuktian ing kala iku ana prekara sing diandharake dening tembung neraka. Urip ing jagad fisik bakal mbuktekake. Nalika manungsa mlebu jagad psikis pengalaman dheweke bakal menehi bukti liyane. Nanging, ora prelu manawa manungsa ngenteni nganti sawise mati ngalami neraka astral utawa psikis. Pengalaman kasebut bisa uga nalika urip ing awak fisik. Sanajan jagad psikis bisa uga ngalami pengalaman sawise tiwas, ora bisa ditangani kanthi intel. Sampeyan bisa uga dikenal lan cerdas ditangani nalika wong urip ing awak fisik lan sadurunge mati.

Neraka ora pegat utawa tetep. Iki owah-owahan kualitas lan jumlahe. Manungsa bisa ndemek wates neraka utawa njelajah misteri sing ana jerone. Dheweke bakal tetep ora nggatekake utawa sinau saka pengalamane miturut kekirangan utawa kekarepan lan kapasitas pikirane lan miturut kekarepan dheweke kanggo ngadhepi tes lan ngakoni kasunyatan miturut panemuane.

Katon ana rong jinis neraka ing jagad fisik. Ana neraka pribadi dhewe, sing duwe panggonane ing awake dhewe. Nalika neraka ing awak dadi aktif, ngasilake rasa lara sing umume wong akrab. Banjur ana neraka umum utawa komunitas, lan ing saben wong duwe bagean. Neraka ora nate ditemokake, lan yen ora, mula bisa dirasakake lan wutuh minangka individu. Ora ana garis sing cetha sing katon.

Nalika manungsa terus njelajah, dheweke bakal nemokake manawa "setan lan para malaekat" bisa ditindakake - sanajan ora wujud fisik. Sétan neraka pribadi dhewe yaiku kepinginan gedhe lan nguwasani. Malaekat dhemit, utawa sétan-sétan cilik, yaiku napsu, hawa nepsu, hawa nafsu, lan hawa nafsu sing padha nurut lan ngabdi marang kepinginan utama, yaiku Iblis. Kepinginan utama dikuatake lan dipenggalih dening tentarane setan-setan cilik, kepinginan, lan dheweke dipasrahake kekuwatan lan dikuasai dening pikiran. Nalika dheweke diwenehi utawa nguwasani setan ora dirasakake lan neraka tetep ora dingerteni sanajan alam sing aktif. Nalika manungsa manut, parket utawa nggawe nyang-nyangan utawa menehi karep lan hawa nafsu, sétan lan neraka ora dingerteni.

Sanajan manungsa ngliwati watese lan ngalami sawetara lara sing ditemokake ing pinggiran domain, iki ora dingerteni kanthi nilai sing bener lan dianggep minangka kacilakan ing urip. Dadi urip sawise manungsa urip menyang jagad fisik lan dheweke prigel wates neraka, lan seneng sawetara kesenengan lan mbayar rega utawa paukuman neraka. Sanajan dheweke bisa uga mlebu ing domain, dheweke ora bisa ndeleng lan ora ngerti yen dadi neraka. Dadi neraka tetep ora katon lan ora dingerteni wong. Nyiksa neraka ngetutake indulgensi sing ora umum, ora sah lan ora nyenengake, kayata napsu gluttony, nggunakake obat-obatan lan alkohol sing gedhe banget, lan variasi lan penyalahgunaan fungsi seks. Ing saben gerbang neraka ana sing bisa mlebu. Indhasi minangka sensasi kesenengan.

Sajrone manungsa nututi naluri lan kepinginan alam sing ora bakal ngerti babagan neraka, nanging bakal urip kanthi alami karo kesenengane para prawan lan kanthi nrenyuhake neraka. Nanging pikiran ora bakal marem ninggalake bagean utawa kahanan alam semesta sing ora digarap. Dadi ora nggatekke atine ing wektu sing padha nglanggar ukum, lan yen neraka mlebu. Pikiran nggoleki kesenengan lan entuk. Nalika pikiran terus seneng, sing kudu ditindakake liwat organ-organ sing sehat, mula bakal surem; dheweke kelangan reseptif lan mbutuhake stimulasi luwih akeh; saengga pikirane diwanti-wanti supaya nggawe kesenengan luwih gedhe. Kanggo nggoleki kesenengan sing luwih akeh, lan ngupayakake nambah kesenengan, banjur nglanggar undang-undang lan pungkasane nampa paukuman sing sithik lan nandhang lara. Wis wae mlebu neraka. Pikiran bisa metu saka neraka sawise mbayar paukuman saka penderita akibat saka tumindak sing ora sah sing nyebabake. Nanging pikiran sing ora nggatekake ora gelem nindakake iki lan nyoba uwal saka paukuman. Kanggo lolos penderita, pikiran kepengin minangka antidote luwih nyenengake lan ditahan ing fastness neraka. Dadi pikiran saka urip nganti urip nglumpukake, dihubungake liwat link, rantai utang. Iki dibangun kanthi pikirane lan tumindak. Iki minangka rantai sing diikat lan dipengeti karo kepenginan, yaiku Iblis. Kabeh wong mikir, wis mlaku menyang domain neraka lan ana sawetara misteri sing apik. Nanging ora sawetara sing sinau babagan cara utawa bisa ngetrapake, mula ora ngerti sejatine, lan uga ora ngerti apa sing kudu ditindakake supaya bisa metu.

Apa dheweke ngerti, saben wong mikir sing urip ing jagad fisik ana ing neraka. Nanging neraka ora bakal bisa ditemokake lan setan ora bakal bisa ngerteni dheweke kanthi cara alami sing biasa lan gampang. Nemokake neraka lan ngerti setan sing kudu ditindakake kanthi cerdas, lan kudu siyap njupuk akibat kasebut. Akibaté ana nalika nandhang sangsara, sing terus nambah. Nanging ing pungkasan, ana kebebasan. Siji kudu ora ngandhani sapa wae yen dheweke bakal nemokake neraka lan nguwasani setan. Dheweke bisa lan kudu nindakake loro-lorone nalika urip ing jagad iki.

Kanggo golek neraka lan ketemu setan, siji kudu mung nolak lan nelukake lan ngontrol kepinginan sing diputusake. Nanging manungsa ora asring nantang kepinginan dhasar sing gedhe lan kepinginan marang alam. Kepinginan gedhe kasebut ing latar mburi, nanging dheweke dadi kepala kabeh malaikat, sétan-sétan cilik, kepinginan sing luwih cilik. Manungsa, yen dheweke nantang setan, mung nemoni salah sawijining praptane utawa sing wis diremehake. Nanging, sing nantang salah sawijining iki cukup kanggo menehi tentara gedhe kanggo tantangan.

Siji-sijine urip bisa dijupuk kanggo ngatasi lan ngontrol sawetara kepinginan sing luwih cilik. Kanthi nglawan lan ngatasi sawetara napsu tartamtu, utawa nolak kanggo dikuasai lan kerja kanggo nggayuh ambisi sing salah, wong ngalahake salah sawijining malaikat setan. Isih durung ketemu setan gedhe. Kepinginan gedhe, iblis-master dheweke tetep adoh, nanging diwujudake kanthi rong aspek: jinis lan kekuwatan; dheweke menehi neraka - sawise kepenak. Iki loro, jinis lan kekuwatan, duwe asal-usul ing misteri tumitah. Kanthi ngalahake lan ngontrol dheweke kanthi cerdas, bisa ngatasi masalah sing ana lan nemokake bagean kasebut.

Usaha sing ditemtokake kanggo ngatasi kepinginan master yaiku tantangan lan samane iblis. Tujuan jinis yaiku kesatuan. Supaya ngerti kesatuan ora kudu dikalahake kanthi kepinginan jinis. Rahasia lan tujuan kekuwatan yaiku entuk kapinteran sing mbantu kabeh. Dadi cerdas kanthi cara iki wong kudu ngatasi lan dadi kekebalan marang kepinginan kekuwatan. Siji sing dikendhaleni dening kepinginan seks utawa duwe kekarepan ora ngerti apa kesatuan utawa kepinteran sing mbiyantu. Saka pengalaman liwat pirang-pirang jiwa, pikiran ngupaya pangembangan, liwat proses intelektual utawa kanthi aspirasi ketuhanan utawa kalorone. Nalika pikiran terus maju ing pangembangan, iki bakal nemoni akeh kesulitan lan kudu ngatasi utawa ngatasi pirang-pirang ramalan saka indera lan akeh obyek sing ana ing pikiran. Wutah lan pangembangan pikiran sing terus-terusan nyebabake iki melu perjuangan gedhe karo Iblis, perjuangan karo seks, lan sawise iku, pamrentahan pungkasan Iblis kanthi ngatasi kepinginan kanggo kekuwatan.

Mystics lan sage wis nggambarake lan nggambarake pikiran sing ana ing perjuangan, kanthi nggambarake utawa gambaran kaya sing ana ing Laocoon, labour Hercules, mitos Prometheus, legenda bulu emas, crita Odysseus, legenda Helen saka Troy.

Akeh mistik sing mlebu neraka, nanging ora sawetara sing ngalahake lan nundha Iblis. Sawetara sing gelem utawa bisa nerusake gelut sawise set pertama lan, sawise padha bruised lan scarred dobel setan dobel kepinginan kanggo jinis lan kepinginan kanggo kekuwatan, dheweke wis diwenehake, nilar perang, dikalahake , lan padha tetep miturut kekarepane. Sajrone perjuangan kasebut, dheweke nemoni akeh goad amarga dheweke gelem ngadeg. Sawise diwenehake, akeh sing nganggep manawa dheweke wis nelukake amarga liyane sawise perang lan amarga sukses tartamtu sing melu minangka hadiah kanggo kiriman sawise perang. Ana wong sing nganggep awake dhewe dadi impen impen lan bodho amarga nindakake tumindak nakal utawa mokal. Ora ana tandha-tandha njaba sukses nalika ana sing wis perang lan ngatasi setan lan ngliwati neraka. Dheweke ngerti, lan kabeh rincian sing ana gandhengane.

Jinis neraka paling kasar utawa jagad, yaiku nandhang lara utawa nyiksa awak. Yen awak fisik ngalami kesehatan lan kenyamanan, ora ana sing dipikirake utawa saran saka neraka. Zona kesehatan lan kenyamanan iki isih ditinggalake nalika fungsi awak mbebayani, tatu kanggo awak diserang, utawa nalika hawa-nepsu alami awak ora puas. Siji-sijine jinis neraka fisik sing bisa dialami manungsa nalika urip ing jagad fisik iki. Manungsa ngalami neraka fisik minangka akibat saka keluwen lan nyeri. Yen panganan butuh keluwen awak diwiwiti, lan keluwen dadi kuwat amarga awak ditolak panganan. Badan sing kuwat lan sehat luwih gampang ngrasakake keluwen tinimbang sing keluwen lan ora kesel. Nalika panganan ditolak awak lan awak nangis njaluk panganan, pikiran bakal kesengsem lan nambah rasa keluwen kanthi mikirake panganan sing ora ana. Nalika pikiran terus mikirake kasangsaran awak tambah kuat, lan saben dina awak dadi luwih angel, lan liar. Luwe dadi keluwen. Badan dadi kadhemen utawa demam, ilat diluncurake nganti awak dadi kerangka gedhung lan nalika isih mikir nggawe awak saya lara luwih jero kanthi mikir babagan kekarepan awak. Sapa sing ngasilake penderita kanthi pasa kanthi sukarela, ora ngalami neraka kajaba ing tahap sing paling entheng, amarga pasa iku sukarela lan ana kanggo tujuan lan tujuane. Ing pasa sukarela, pikirane ora nggedhekake keluwen kanthi menehi kekarepan kanggo golek panganan. Nolak pikirane lan nyengkuyung awak supaya metu kanggo wektu sing dituju, lan biasane pikiran ngandhani awak yen bakal cepet mangan. Luwih beda saka neraka sing diabari amarga keluwen ora mesthi.

Wong sing sehat ora wiwit ngerti apa neraka nyeri fisik nganti dheweke ngalami pengalaman kaya ngelu. Yen dheweke wis mripat metu, jarane wis krasa remuk, ambegan banjur angel; yen dheweke tiba ing njero asam urung utawa ilang kulit sirah, utawa yen kena kanker mangan ing tenggorokan, kabeh kedadeyan penderita sing disebabake dening kacilakan sing diarani lan sing koran wis kebak, pengalaman kaya ngono bakal nempatake siji ing neraka . Intake neraka bakal miturut sensasional lan kemampuane kanggo nandhang sangsara, uga kanggo nggedhekake kasangsaran awak kanthi pikiran medeni lan rumangsa, kaya sing kedadeyan karo para korban penyelidikan Spanyol. Wong-wong sing weruh dheweke ora bakal ngerti neraka, sanajan dheweke bisa ngerti lan nindakake apa sing bisa. Kanggo ngurmati neraka dheweke kudu bisa nyelehake awake ing papan sing nandhang lara tanpa dikalahake kanthi lara. Sawise ngluwihi wong sing nemahi neraka kaya ngono, bisa uga lali, utawa duwe pengeling-eling impen mung.

Ora ana kedadeyan utawa negara sawise mati minangka neraka teolog, kajaba arsitek-arsitek bisa nggawa gambar sing dicet sajrone urip fisik. Iki meh ora mungkin; nanging sanajan bisa, liyane saka dheweke ora bakal ngalami dheweke. Helikopter gambar mung ana kanggo sing nulis.

Pati minangka alam minangka kelairan. Negara-negara sasampunipun pejah iku asipat alami lan berturut-turut minangka tahap berturut-turut ing awak fisik. Bentenane yaiku, wiwit bayi nganti tuwa, ana klumpukan, teka bebarengan, kabeh konstituen kanggo wong; déné, ing pati utawa sawise tiwas ana sing mandheg kanthi eling babagan kabeh bagean reged lan pangerten, lan bali menyang kesucian sing asli.

Pikiran sing nempuh kanthi semangat kanggo sensasi daging lan seneng banget, bakal neraka paling angel. Neraka kasebut dumunung ing pamisahan saka pikiran saka kepinginan lan sensasi, sawise pati nyatakake. Neraka mungkasi nalika pikiran misahake awake dhewe saka kepinginan sensual sing nemplek. Ing pati ana kadang, nanging ora mesthi, terus-terusan identitas padha karo pangerten sing padha karo urip fisik. Sawetara pikiran turu sawise mati. Pikiran saka kapribaden sing ngemu ide kasebut sing digawe lan gumantung karo indera duwe neraka paling angel. Neraka sawise mati wiwit sanalika pikiran wis bebas saka awak fisik lan ngupaya menehi ekspresi sing nyata kanggo urip sadurunge. Kepinginan urip sing dikepengini, dikuatake dening kabeh kepinginan sing luwih cilik, nuntut perhatian manungsa waé lan nyoba meksa pikiran kanggo ngakoni lan ngakoni kesetiaan. Nanging pikirane ora bisa, amarga saka alam sing beda lan golek kebebasan saka kepinginan kaya sing ora cocog karo urip sing cocog nalika urip, nanging ora bisa menehi ekspresi lengkap. Neraka mung kanggo wektu sing dibutuhake dening pikiran kanggo mbebasake awake dhewe saka kepinginan sing bisa nyegah, pikiran, supaya ora golek kasunyatan. Pasien kasebut bisa uga sawetara utawa bisa dadi dawa. Periode kasebut, pitakon babagan durasi neraka, yaiku sing nuwuhake nate teologis abadi utawa abadi. Teolog prakiraan wektu neraka ora ana pungkasane - minangka pangerten tanpa wates wektu ing jagad fisik. Wektu fisik, utawa wektu jagad fisik, ora ana sing nyatakake sawise mati. Saben negara duwe wektu dhewe. Miturut intensitas sensasi kalanggengan utawa wektu sing dawa banget bisa uga bakal nate daktingali, utawa sauntara bisa uga dilalekake. Kanggo pikiran sing lengkap babagan tumindak kanthi cepet, neraka sing ora abadi bisa uga dadi pengalaman sekedap. Pikiran sing kurang lan bodoh bisa mbutuhake neraka suwe. Wektu minangka misteri sing luwih gedhe tinimbang neraka.

Saben atine mung tanggung jawab kanggo neraka sing dawa utawa cendhak sawise mati uga ing urip. Sajrone wektu sawise mati lan sadurunge bisa ngluwihi neraka, pikiran kudu ketemu lan ngatasi Iblis. Minangka proporsi saka kekuatan pikiran lan definisi pamikiran, setan bakal dadi wujud lan dirasakake dening pikiran. Nanging setan ora bisa milih yen pikirane ora bisa menehi. Sétan ora katon padha. Saben pikiran duwe setan dhewe. Saben setan cukup cocog karo kualitas lan kekuatan kanggo atine masing-masing. Iblis yaiku kepinginan sing wis nguwasani kabeh kepinginan urip sing bubar rampung, lan bentuk kasebut minangka wujud komposit sing digawe kabeh pikirane sing asale lan kadonyan. Sanalika Iblis wis dirasakake dening pikiran, ana perang.

Peperangan dudu saka pitchforks, gludhug lan petir, geni lan welirang, kayadene awak lan jiwa. Pertarungan kasebut antara pikiran lan kepinginan. Pikiran kasebut nuduh setan lan setan sing nuntut pikiran. Pikirane mrentah supaya Iblis lunga, lan Iblis nolak. Pikiran kasebut menehi alesan, Iblis mangsuli kanthi nuduhake kekarepan sing diwenehake karo pikiran sajrone urip fisik. Saben kepinginan lan tumindak sing ditindakake utawa diwenehake dening pikiran sajrone urip ora disenengi lan dikira ing pikiran. Kepinginan kasebut nyebabake nyiksa. Kasangsaran iki minangka api neraka lan walirang lan nyiksa sing wis diputarake dening teolog menyang pelindung teologi. Iblis minangka kepinginan kanggo urip, didamel kanthi wujud. Akeh macem-macem pasamuwan sing diwenehake marang sétan-sétan amarga saka macem-macem sétan lan kepinginan, diwenehake sawise dipateni dening akeh pikiran.

Sawetara agama ing jaman saiki ora kaya sing dianggep biyen. Sawetara agama lawas ngidini pikiran metu saka neraka supaya bisa entuk pahala kanggo apik sing wis ditindakake sajrone urip fisik. Siji denominasi agama Kristen nahan setan lan ngidini manungsa metu saka neraka, yen kanca-kancane bakal mbayar biaya lan pitunjuk marang pasamuwan. Nanging ora ana kedadeyan sing bakal dijupuk kanggo sapa wae sing ora sopan mlebu greja kasebut sadurunge seda. Dheweke kudu tetep ing neraka mesthi, lan setan bisa uga nindakake apa-apa kaya sing dikarepake, mula dheweke ujar. Denominasi liya nyuda penghasilan kanthi luwih ketat babagan keputusan. Ora ana bisnis utawa cara liyane sing metu saka neraka. Yen sampeyan mlebu, sampeyan kudu tetep mlebu. Apa sampeyan mlebu utawa tetep gumantung saka apa sampeyan ora percaya utawa ora percaya marang akidah saben pasamuwan kasebut.

Nanging apa wae sing disebutake pasamuwan-pasamuwan, kasunyatane yaiku sawise setan, kekarepan sing wujud, wis nuduhake lan nuduhake kabeh pikiran sing salah sajrone urip, lan sawise pikiran wis nandhang sangsara amarga kepinginan sing kobong. mula Iblis ora bisa nahan maneh pikiran, perangane pikiran lan ana pungkasane neraka kasebut. Pikiran kasebut pindhah menyang wayah istirahat utawa ngimpi kanthi cita-cita, nyiapake bali menyang jagad fisik kanggo miwiti istilah sekolah liyane ing sajroning urip. Sétan tetep ing kahanan kepéngin waé, nanging negara kasebut ora nuli kepinginan. Amarga ora duwe pikiran, Iblis ora bisa terus dadi wujud lan kanthi alon-alon diatasi menyang pasukan kepinginan tartamtu sing didadekake siji. Yaiku pungkasane Iblis tartamtu.

Neraka lan setan ora kudu dipikirake kanthi wedi lan gemeter. Neraka lan setan kudu dipikirake dening kabeh wong sing bisa mikir lan duwe kapentingan ing asal lan mbesuke. Dheweke minangka bugaboo kanggo wong-wong sing isih lara pulau sing diwenehake dening latihan awal. Kita bisa uga yakin manawa neraka lan setan ora ana sing bisa uwal saka nyoba ngliwati lan tetep ora nggatekake. Sing liyane ngerti babagan Iblis lan neraka kurang wedi dheweke. Nglirwakake yen sampeyan seneng, nanging bakal terus nganti ngerti lan ngerti bareng dheweke.

Nanging kenapa pikiran kudu nandhang neraka, lan apa tujuane? Pikiran kasebut ngalami neraka amarga durung entuk penguasaan kanggo awake dhewe, amarga fakultas kasebut ora dikembangake, dikelarasake lan disesuaikan karo saben liyane, amarga ana ing endi sing ora nggatekke, yaiku nglawan tatanan lan harmoni, sing narik kawigaten. sensasi. Pikiran kasebut bakal kena ing neraka nganti berkembang lan nyetel fungsine, ngganti kejahilan kanthi kawruh lan entuk penguasaan liwat awake dhewe.

Tujuan donya lan kepinginan, setan, yaiku olahraga lan ngajar pikiran kanthi menehi pengalaman liwat sensasi, supaya bisa mbedakake antara tumindak fakultas dhewe lan asil sensasi, lan kanthi ngatasi ketahanan ditawakake kanthi kepinginan fakultas pikiran bisa dikembangake, lan kanthi mangkono pikiran pungkasane entuk pangerten lan keprigelan dhewe lan saka penguasaan dhewe, menyang kawruh babagan awake dhewe, lan kebebasan. Tanpa pengalaman, ora ana sensasi; tanpa sensasi, ora nandhang sangsara; tanpa nandhang sangsara, ora tahan lan ora tahan ora duwe penguasaan diri; tanpa keprigelan, ora dingerteni; tanpa kawruh, ora ana kabebasan.

Neraka diwenehake ing pikiran kanthi kepinginan, yaiku kekuwatan kewan sing wuta lan ora nggatekake lan sing kepengin ngubungi kontak, amarga ekspresi liwat sensasi bisa ditindakake mung dening pikiran. Kepinginan sing nyenengake rasa seneng kaya kepenak, amarga menehi sensasi, lan sensasi nyenengake. Sensasi ora nyenengake ati, pikiran sing luwih dhuwur, ora dadi jelmaan.

Neraka minangka perang perang pikiran lan kepinginan. Neraka lan kepinginan iku dudu saka pikiran. Yen pikiran minangka sifat kepinginan, kepenginan ora bakal nate nandhang naraka utawa kasangsaran. Pikirane ngalami neraka amarga beda lan ora padha karo sing digawe karo neraka. Nanging ngalami amarga wis melu ing tumindak sing nyebabake neraka. Kasusahan ing atine luwih suwe sajrone wektu sing kudu misahake awake dhewe saka sing beda. Ing mbebasake awake dhewe saka kepinginan lan neraka sawise mati ora bisa nemokake kebebasan ing salawas-lawase.

Alesan kenapa pikiran kudu ngubungi lan nggarap kepinginan, sing beda lan ora ana, yaiku ana kualitas ing salah sawijining fakultas pikiran sing kalebu sifat kepinginan. Kualitas kasebut minangka fakultas peteng ing pikiran. Fakultas peteng ing pikiran yaiku ing lan saka pikiran sing nggayuh pikiran. Fakulti gelap minangka fakultas pikiran sing paling ora nyata lan sing ndadekake penderita bisa dikepengini. Pikiran kasebut kepincut kepinginan amarga fakultas pikiran sing peteng. Urip sensual lan sensual ing awak fisik, lan prinsip universal kepinginan, nduweni kekuwatan kanggo pikiran. Nalika pikiran nelukake lan ngontrol fakultas gelap, kekarepan ora bakal nguwasani pikiran, Iblis bakal kesusu lan pikiran ora bakal nemoni neraka, amarga ora ana apa-apa sing bisa ngobong neraka.

Kabebasan saka neraka, utawa setan, utawa penderita, mung bisa digayuh nalika awak fisik. Neraka lan setan dikalahake dening pikiran sawise mati, nanging mung sementara. Perang pungkasan kudu diputus sadurunge mati. Nganti perang pungkasan wis perang lan menang, pikiran ora bisa ngerti dhewe minangka sawijining kabebasan terus-terusan. Saben pikiran bakal ana ing sawetara urip fisik sing melu perang kanggo kabebasan. Bisa uga ora menang kanthi sukses ing urip kasebut, nanging ilmu sing dialami lumantar pengalaman perang kasebut bakal nambah kekuwatan lan luwih cocog kanggo perjuangan pungkasan. Kanthi upaya terus, mesthine bakal dadi rebutan akhir lan bakal menang ing perang kasebut.

Kekarepan utawa Iblis ora tau ndorong perjuangan terakhir. Yen pikiran wis siyap diwiwiti. Sanalika atine nolak amarga kepinginan lan nolak menehi kepinginan apa wae sing kudu diweruhi, mula ora mlebu. Neraka minangka negara sing nandhang sangsara ing upaya kanggo ngatasi kejahatane dhewe, supaya bisa nguwasani lan kawruh. Yen pikiran minangka lemah lan ora ngasilake, Iblis dadi luwih aktif lan nggunakake goad dheweke lan api-api neraka mbobot kanthi wangi. Nanging kajaba perang wis dipecat saka geni kanthi sedhih, getun lan lara atine amarga wis menehi asil lan gagal. Nalika mbarengi perang utawa tetep mandegake, kabeh pikiran sehat entuk pajak watesan. nanging ora bakal tugel. Kabeh watu lan naluri lan insinuasi asil saka kepinginan bakal katon ing dalan pikiran ing "keturunan" menyang neraka. Geni neraka bakal nambah intensitas amarga pikiran terus nglawan dheweke utawa munggah saka dheweke. Nalika atine nolak kanggo menehi rasa seneng utawa menehi dalan kanggo saben ambisi sing nggayuh, lan amarga ora gelem mratelakake saka pacelathon utawa kekarepan ing jinis, pembakaran tuwuh lan tukang nggegirisi. Nanging kasangsaran kasebut ora suda, amarga ing panggonane ana kekirangan lan rasa kobong lan ora entheng, yaiku medeni kaya geni sing paling panas. Donya kabeh dadi neraka. Ngguyu kaya cackle utawa rintihan. Wong-wong bisa uga katon kaya wong edan utawa wong gemblung sing ngoyak bayangan utawa melu dolanan sing ora ana gunane, lan urip dhewe katon kaya-kaya. Nanging sanajan ing kasus susah banget, pikiran bakal ngerti manawa bisa tahan kabeh tes, uji coba lan kasusahan apa wae, lan ora bakal gagal, yen ora bakal ngasilake, lan bakal ngatasi yen bakal nyekeli.

Sétan sing bakal diperangi ora ana ing awak wanita utawa wong liya. Sétan sing bakal diperangi lan ditanggulangi ana ing awak dhewe. Ora ana wong liya utawa awak liyane sing ora disalahake dening wong sing nantang sétan lan mlebu neraka. Pemanggih kasebut minangka trick angel saka sétan, sing nyoba nyoba ngilangi pikiran lan nglancarake siji sing ora bisa ndeleng setan sing sejatine. Nalika siji nyalahake liyane kanggo nandhang sangsara, iku mesthi ora nglawan perang sejati. Iki nuduhake manawa dheweke nyoba mlayu utawa nglindhungi awake saka geni. Dheweke gerah karo kebanggaan lan egotisme, utawa yen visi banget ora kepenak lan dheweke ora bisa nerusake perang, mula dheweke mlayu.

Pikiran kasebut bakal ngerti yen yen ngasilake lan menehi cara kanggo nggambarake indera utawa ambisi kekuwatan kasebut, mula ora bisa urip kanthi fisik lan ora duwe kabebasan. Nanging pikiran sing wis siyap ngerti manawa yen ora bakal nesu utawa cita-cita, iku bakal urip ing Iblis, ngilangi neraka, ngatasi pati, dadi abadi lan duwe kebebasan. Selama atine bisa nandhang neraka ora cocog yen abadi. Yen ing pikiran utawa pikiran utawa ing pikiran sing bisa nandhang neraka ora bisa abadi lan kudu diobong supaya pikiran bisa urip kanthi ora pati. Neraka kudu dilewati lan geni kudu diobong nganti kabeh wis dibakar sing bisa dibakar. Karya kasebut mung bisa ditindakake dening manungsa kanthi sukarela, eling lan cerdas lan tanpa repining. Ora ana kompromi. Neraka ora nduwe wong lan dijaluki dening umume wong. Sing wis siyap bakal mlebu lan bisa ngalahake.

Ing nomer Desember, editorial bakal ana babagan HEAVEN.