Yayasan Word

Ora ana sing ndeleng sapuan alon lan munggah
Kang dadi jiwa saka jerone urip jero
Asccnds, - tanpa, mayhap, yen gratis,
Kanthi saben seda anyar kita mundur
Perspektif dawa balapan kita
Tilas livcs kepungkur.

—William Sharp.

THE

WORD

Vol. 1 JANUARI, 1905. Ora Ana 4

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

CYCLES

Masalah AMONG sing wis ngrusak pikiran manungsa, ora ana sing nyebabake kebingungan tinimbang siklus utawa kedadeyan-unduran périodik.

Para nonoman ngupayakake babagan hukum siklus supaya bisa nyaranke urip. Ing jaman saiki, manungsa kepengin nemokake hukum siklus supaya bisa tumindak kanthi nguntungake. Ing kabeh wong wis nyoba nemokake hukum siklus amarga kanthi ilmu kasebut, dheweke bisa ngetutake tatanen pertanian kanthi kepastian, papan wabah, penyakit pesti, lan nyedhiyakake nalaren; prédhiksi perang, badai, gangguan seismik, lan njaga njaga rasa seneng ing atine; ngerti sababe kelahiran, urip, seda, lan sawise kedadeyan; lan menehi saran pengalaman sadurunge, bisa nggambarake acara ing mangsa kanthi tepat.

Siklus tembung asale saka basa Yunani "kuklos," tegese dering, rodha, utawa bunder. Ing pangertèn sing luwih lengkap, siklus yaiku tumindak lan reaksi saka gerakan saka pusat, sifat lan durasi siklus diukur miturut arah lan dorongan saka gerakan nalika lagi mlaku lan bali menyang sumber. Pungkasane siji siklus utawa bunder minangka wiwitan liyane, saengga gerakan kasebut dadi spiral, kaya ana ing angin kanthi senar utawa mbentuk kembang kelopak mawar.

Siklus bisa dipérang dadi rong kelas sing wiyar: sing dikenal lan sing ana spekulasi. Antarane wong sing paling akrab yaiku siklus sedina, nalika bumi wis nggawe revolusi lengkap babagan sumbue sajrone rong puluh papat jam; siklus wulan lunar, nalika wulan wis nggawe revolusi ing saindenging jagad sajrone 28 dina; Siklus setaun setaun, nalika bumi wis ngrampungake siji revolusi ing srengenge lan srengenge wis nggawe siji revolusi liwat tandha-tandha zodiak, wektu udakara 365 dina; lan taun sidhang utawa siklus precesi equinox nalika cagak saka khatulistiwa nuli revolusi ing kutub ecliptik ing 25,868 taun.

Iki minangka ilmu umum sing saka perjalanan srengenge sing katon liwat rasi lintang zodiak, kita entuk musim XNUMX: musim semi, musim panas, musim gugur, lan musim semi, sing saben dina suwene telung wulan, lan saben ana wulan iki dipérang dadi patang suku lan bagian sekedhik, saben seprapat wulan dadi fase wulan minangka waktu pertama, wulan purnama, pungkasan waktu, lan wulan anyar. Zodiak minangka jam sidereal sing apik, srengenge lan rembulan tangane sing menehi tandha wektu. Sawise zodiak, kita wis nyiptakake chronometer sing duwe rolas tandha; iki menehi tandha wektu entheng lan peteng ing sedina kaping pindho kaping rolas jam.

Tujune minat karo statistikawan lan sejarawan yaiku penampilan siklus saka perompak, bala, bala, lan peperangan; munculé siklus lan ngilangi balapan, lan kebangkitan mundhak lan tumiba peradaban.

Antarane siklus individu ana siklus urip saiki sing ngliwati aura ngubengi awak menyang ruangan-hawa ing paru-paru, ing endi nggunakake getih minangka kendharaan kasebut mili nganggo urat pulmonari menyang auricle kiwa, banjur menyang kiwa kiwa, mula ngliwati aorta disebar menyang kabeh bagean awak minangka getih arteri. Saiki urip karo sel urip bali liwat kapiler menyang urat, saka ing kono liwat venae cavae menyang auricle tengen, mula menyang ventrikel sisih tengen, lan saka ing kana liwat arteri pulmonari menyang paru-paru, ing endi, sawise diresiki, maneh dadi operator urip menyang awak, siklus lengkap sing dikuwasani udakara telung puluh detik.

Sing paling penting kabeh siklus yaiku siklus sing kalebu negara pra-natal, kelahiran, urip ing jagad iki, pati, lan negara sawise mati. Saka wahyu saka siklus iki, kawruh babagan kabeh siklus liyane bakal melu. Kita yakin manawa ing pembangunan pra-natal manungsa kabeh sejarah planet kita dituduhake.

Badan manungsa diwenehi kunci kanggo jangka tartamtu, siklus urip. Ing wektu iki, umure kepungkur ing urip manungsa uga urip maneh dening individu kasebut. Banjur rodha urip dadi siklus pati.

Kanthi siklus kelahiran lan urip lan seda, para filsuf kuna padha prihatin, amarga kanthi ngerti babagan dheweke bisa uga mlebu lan metu saka bourne kasebut, mula ora ana sing lelungan. Tujuan pangembangan pra-natal yaiku nggambar elemen universal dadi siji, nggawe cetakan menyang bentuk manungsa, sing menehi kesempatan paling gedhe kanggo pengalaman kanggo prinsip cerdas, pikiran, yaiku kanggo nginep ing awak manungsa. Kanggo pikiran, tujuan urip yaiku nduwe ilmu sing ana hubungane karo alam semesta, liwat lan sajrone awak, kanggo nindakake tugas sing ngetutake ilmu kasebut, lan mbangun ing jaman ngarep kanthi pengalaman saka jaman biyen.

Pati iku nutup, nyemak lan nimbang gaweyan, lan cara bali menyang jagad pikirane. Iki minangka gapura sing bali menyang jiwane dhewe.

Negara sawise mati yaiku wektu istirahat lan gestasi pakaryan urip sadurunge wiwitan urip liyane.

Lair lan seda yaiku esuk lan sore jiwa. Urip minangka wektu kerja, lan sawise mati teka istirahat, reuperasi, lan asimilasi. Minangka tugas esuk sing dibutuhake nalika istirahat wengi, banjur pakaryan ing wayah awan, pakaryan ing wayah sore, lan bali maneh, saengga jiwa nyandhak sandhangan sing cocog lan dheweke ngliwati wektu bocah, melu ing pakaryan urip nyata, lan disisihake ing wayah awan kanthi umur tuwa, nalika jiwa mlebu ing istirahat kasebut sing bakal nyiyapake perjalanan anyar.

Kabeh fénoména alam nyritakake jiwa liwat siklus, inkarnasi lan reinkarnasi ing urip. Kepiye cara kanggo ngatur siklus kasebut, kepiye nyepetake, nyuda utawa ngganti gerakan? Nalika cara nyata banget, saben wong nemokake ing kekuwatan supaya bisa ditindakake. Cara iku liwat pamikiran. Liwat pamikiran ing pikiran, jiwa teka menyang jagad, kanthi ngira yen jiwa dadi kaiket jagad iki, kanthi ngira manawa jiwa bisa dibebasake.

Sifat lan arah sing dipikirake yaiku nemtokake kelahiran, karakter lan nasibe. Otak minangka bengkel awak, pikirane sing diwiwiti saka bengkel iki mlebu angkasa supaya bali maneh sawise luwih dawa utawa luwih ringkes marang pangripta. Amarga pikirane digawe mengaruhi pikiran manungsa kaya pikirane, mula dheweke bali menyang pangripta kanggo menehi reaksi marang dheweke kaya tumindak ing wong liya. Pikiran sengit, mentingake awake dhewe lan liya-liyane, meksa pangripta kanggo menehi pengalaman kaya ngono lan ngiket dheweke menyang jagad iki.

Pikiran saka awake dhewe, welas asih, lan gegayuhan, tumindak ing pikirane wong liya lan, bali menyang titahane, mbebasake dheweke saka ikatan kelahiran maneh.

Iki minangka pikirane sing ditindakake proyek manungsa sawise mati. Dheweke kudu manggon karo pamikiran kasebut, nyerna lan mbasmi, saben wong ing kelas dhewe, sawise rampung, dheweke kudu bali menyang jagad iki, sekolah lan pendhidhikan jiwa. Yen manungsa waé kudu diwenehi kasunyatan, bisa ditemokake manawa ana wektu sajrone urip maneh. Wektu kuciwane, surup, ora kentekan; wektu sing gedhe banget lan rasa seneng; wektu ambisi utawa kekarepan. Ayo wektu iki kudu dicathet, tempur tendensi-kejahatan sing ala, lan nggunakake kesempatan sing cocog.

Katrangan iki mung bisa nemoni wong sing dadi "wicaksana kaya ula lan ora mbebayani kaya manuk dara."