Yayasan Word

Zodiak waking dumadi saka kanker liwat libra nganti capricorn; zodiak turu saka capricorn liwat kanker.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 6 NOVEMBER, 1907. Ora Ana 2

Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

SUKIT.

SLEEP kaya ngono umume kita jarang utawa ora nate mikir kedadean sing apik banget lan uga bagean misterius sing ana ing orane. Kita mbuwang babagan sapratelonne urip nalika turu. Yen kita wis umur sewidak taun, kita wis ngenteni rong puluh taun wektu kasebut turu. Minangka bocah-bocah, kita luwih jam siji saka rong puluh papat jam turu, lan, nalika bayi, wis turu luwih saka setengah dina.

Kabeh ing saben departemen lan karajan alam turu, lan ora ana sing ditindakake miturut undang-undang alam. Alam dhewe turu. Donya, wong, tanduran lan mineral, padha karo turu supaya aktifitas. Wektu turu yaiku sifat wektu ngaso awake dhewe saka kegiatan kasebut nalika dheweke tangi. Ing wektu turu bisa ngrusak kerusakan sing ditindakake kanggo organisme dheweke kanthi cepet-cepet, lan nyandhang lan nyuwek urip.

Kita ora krasa turu amarga mupangat sing apik sing bakal ditindakake. Kita asring nyeselake wektu sing turu sajrone ngaso; déné ora kanggo turu, kita ora mung bisa ngetrapake urusan ing sajroning urip, nanging kudu kelangan manfaate sing bisa ditampa saka dununge sing ora katon.

Yen kita sinau luwih turu, tinimbang nyuda wektu sing ilang, utawa nrima minangka piala sing dibutuhake, kita kudu sesambungan sing luwih akrab karo jagad iki sing ora katon tinimbang sing saiki saiki ngadeg, lan apa sing kudu kita sinaoni bakal nerangake akeh misteri gesang fisik iki.

Kateritas turu lan tangi dadi simbol urip lan negara sawise mati. Gesang dina sing urip yaiku simbol siji urip ing bumi. Tangi saka turu wengi lan nyiapake kerjane awan padha karo bocah cilik lan nyiapake kerja kanggo urip. Banjur teka kapentingan, tugas lan tanggung jawab ing urip ing omah, bisnis, kewarganegaraan lan negesitas, lan banjur umure. Sawise iku turu turu sing saiki diarani pati, nanging sing sejatine santai lan persiapan kanggo nyambut gawe liyane, sanajan turu wis nyiyapake kita kanggo dina sing bakal teka. Ing turu jero ora ngeling-eling bab urip sedina, ngrawat awak, lan ora nganti urip maneh sing wis tangi bakal bisa dirasakake. Kita wis mati ing jagad iki nalika turu turu kaya awake ana ing kuburan utawa dadi awu.

Sing nyambungi kita saben dina yaiku wujud awak, sing ngematake kenangan ing dina sadurunge. Saengga sawise turu, kita nemokake gambar utawa kenangan iki sing nunggu kita ing ambang gesang, lan ngerteni minangka gambar dhewe kita terus nggawe gambar gambar. Bentenane antarane pati lan turu sing ana hubungane karo jagad iki yaiku yen awak bisa nunggu kita bali menyang jagad sawise turu, dene sawise seda nemokake awak anyar sing kudu dilatih lan dikembangake tinimbang duwe siap kanggo langsung panggunaan.

Atom, molekul, sel, organ lan awak sing teratur, masing-masing kudu ngaso lan turu supaya kabeh organisasi bisa terus. Saben wong duwe wektu istirahat miturut fungsine.

Kabeh sing ana ing alam semesta sadar, nanging saben perkara sadar babagan pesawat dhewe, lan miturut tingkat fungsine. Awak manungsa sacara utami duwe prinsip sadar sing koordinasi, ndhukung lan nembus organ lan bagean awak. Saben organ awak duwe prinsip sadar sing nahan lan kalebu sel. Saben sel duwe prinsip sadar sing nahan molekul ing njero bumi. Saben molekul duwe prinsip sadar sing narik kawigaten atom saka unsur lan terus dadi fokus. Saben atom duwe prinsip sadar yaiku semangat unsur sing nduwe. Nanging atom mung sadar minangka atom mung tumindak minangka atom ing bidang atom miturut jinis atom, lan ing unsur atom sing dadi. Contone, pesawat saka prinsip sadar karbon yaiku prinsip sadar unsur, nanging jinis sadar sadar unsur kasebut yaiku karbon, lan jurusan kasebut minangka prinsip unsur sadar miturut fungsionalitas kagiyatan minangka unsur karbon. Pramila kabeh unsur saben prinsip sadar dhewe yaiku semangat unsur kasebut. Selagi atom tetep ana ing sawijining unsur, kabeh bakal dituntun karo prinsip sadar babagan unsur sing ana gandhengane, nanging nalika mlebu menyang kombinasi karo unsur-unsur liyane, dikendhalekake kanthi nggabungake prinsip sadar sing beda karo awake dhewe, durung minangka atom karbon nindakake fungsi karbon.

Atom minangka partikel barang-barang sing ora bisa dibedakake sing dikatutake miturut prinsip desain utawa wujud. Prinsip sadar saka fungsi molekul minangka desain utawa wujud. Prinsip desain utawa wujud sing dingerteni iki narik kawigaten atom sing perlu kanggo desain, lan atom-atom kasebut, saben tumindak miturut unsur utawa prinsip sadar, manut ukum daya tarik lan saben mlebu menyang kombinasi lan desain, ngarahake lan dadi fokus prinsip sadar molekul. Iki minangka pengaruh sing dominan ing saindhenging kerajaan mineral, yaiku langkah pungkasan saka jagad fisik sing ora katon menyang jagad fisik sing katon lan langkah pertama munggah ing fisik sing katon. Prinsip sadar babagan desain utawa wujud bakal tetep padha, yen ora kanggo prinsip sadar urip, fungsine yaiku ekspansi, wutah. Prinsip urip sadar ngilangi molekul lan nyebabake bisa berkembang lan tuwuh, dadi wujud lan desain molekul mboko sithik dadi desain lan bentuk sel. Fungsi prinsip sadar sel yaiku urip, ekspansi, pertumbuhan. Prinsip sadar saka organ yaiku kepinginan. Kepinginan iki nglumpukake sel kasebut, nggambarake kabeh perkara sing ana ing pangaribawa lan nolak kabeh owah-owahan saliyane tumindak dhewe. Fungsi prinsip sadar kabeh organ yaiku kepinginan; saben organ tumindak miturut prinsip sadar fungsi lan nate tumindak kabeh organ liyane saengga, kayadene atom-atom saka unsur-unsur sing beda-beda tumindak ing sangisoring prinsip sadar sadar molekul sing ditindakake, mula saiki ana koordinasi prinsip sadar bentuk awak, sing ngemu kabeh organ sing ana gandhengane. Prinsip sadar koordinasi bentuk awak kanthi sakabehe ndominasi organ lan meksa tumindak bebarengan, sanajan saben tumindak miturut prinsip sadar dhewe. Saben organ giliran sel-sel sing disusun dadi siji, saben sel sing nindakake pakaryan sing kapisah ing organ kasebut. Saben sel dadi dominasi molekul ing awake dhewe; saben molekul ngemu atom sing dadi fokus, lan saben atom tumindak miturut prinsip sadar, sing minangka unsur sing nduwe.

Mangkono kita duwe awak kewan manungsa kalebu kabeh karajan alam: unsur sing diwakili dening atom, molekul sing ngadeg minangka mineral, sel sing tuwuh minangka sayur-sayuran, organ sing tumindak minangka kewan, masing-masing miturut alam. Saben prinsip sadar mung fungsine. Atom ora sadar fungsi molekul, molekul ora sadhar babagan fungsi sel, sel kasebut ora ngerti fungsi organ kasebut, lan organ kasebut ora ngerti fungsi organisasi. Saengga kita ndeleng kabeh prinsip sadar sing tumindak kanthi bener ing pesawat dhewe.

Periode istirahat kanggo atom yaiku wektu prinsip prinsip sadar mandheg mandheg lan mbebasake atom. Wektu istirahat kanggo molekul muncul nalika prinsip sadar urip mundur lan mandheg bisa mlaku lan yen urip ditarik molekul tetep dadi. Wektu istirahat kanggo sel teka nalika prinsip kesadharan bakal nahan ketahanan. Periode liyane organ yaiku wektu nalika prinsip sadar koordinasi awak mandhegake fungsi kasebut lan ngidini organ-organ kasebut tumindak kanthi cara dhewe, lan istirahat kanggo bentuk koordinasi awak nalika prinsip sadar manungsa. mundur saka kendhali awak lan ngidini santai ing kabeh bagean.

Turu minangka fungsi tartamtu saka prinsip sadar tartamtu sing nuntun marang sawijining kabegjan utawa barang ing kerajaan apa wae. Turu yaiku kahanan utawa kahanan prinsip sadar, yen ora bisa digunakake ing pesawat dhewe, nyegah fakultas kasebut tumindak.

Turu iku peteng. Ing manungsa, turu, utawa pepeteng, iku fungsi pikiran sing ngluwihi pengaruh lan fungsi liya lan nyegah tumindak sadar.

Yen pikiran sing dadi prinsip sadar saka awak kewan fisik tumindak utawa karo awak kasebut, kabeh bagean awak, lan dadi kabeh, nanggapi pikirane pikiran, saengga nalika pikiran bisa ndominasi. fakultas lan pikiran sehat digunakake lan kabeh punggawa abdi ing awak kudu nanggapi. Nanging awak mung bisa nanggapi sawetara wektu.

Turu teka nalika macem-macem departemen awak wis bosen lan kesel karo tumindak lan ora bisa nanggepi fakultas, lan fungsine ing pikiran sing turu turu dipengaruhi. Prinsip pertimbangan banjur kalah karo fakultas. Fakultas kasebut ora bisa ngontrol pikiran fisik, rasa fisik mandheg nahan organ kasebut, lan awak dadi teles. Nalika prinsip pikiran sadar wis mandheg ngetrenake gegayuhan akal lan mbatalake awake dhewe saka tumindak sing ditindakake, turu wis ditindakake lan prinsip sadar ora ngerti dunya sing sensitif. Ing turu prinsip prinsip sadar manungsa bisa uga quiescent lan nutupi ora nggatekake peteng utawa bisa uga tumindak ing pesawat sing luwih unggul kanggo urip sing sensitif.

Penyebab mundur saka prinsip sadar bakal katon kanthi sinau babagan fisiologi turu. Saben molekul, sel, organ awak lan awak minangka kabeh, nindakake saben pakaryan dhewe; nanging saben-saben mung bisa digunakake kanggo wektu tartamtu, lan wektu kasebut ditemtokake karo tugas saben wong. Nalika pungkasan wektu kerja nyedhaki ora bisa nanggepi pengaruh sing dikuasai ing ndhuwur, ora bisa ditindakake ngandhani pengaruh sing ora kuwat lan pengaruhe dhewe lan bakal dadi prinsip prinsip sadar sing ndhuwur. Saben tumindak miturut sipat dhewe, atom, molekul, sel lan organ ing awak kewan, ngandhani prinsip sadar konsolidasi bentuk awak wektu kanggo istirahat kaya sing diwenehake miturut sifat saben, lan banjur saben prinsip sadar sing narik pengaruh kanggo narik pengaruh lan ngidini wong ing ngisor iki leren. Iki kedadeyan sing diarani turu.

Prinsip sadar manungsa duwe pusat ing endhas, sanajan umure awak. Nalika tetep ana ing sirah, ora turu sanajan dheweke ora dingerteni babagan barang-barang sekitar, lan awak cukup santai. Prinsip sadar manungsa kudu ninggalake sirah lan sink ing awak sadurunge turu. Wong sing tetep kaku nalika lungguh utawa lungguh ora turu. Wong sing ngimpi, sanajan awake cukup santai, dheweke ora turu. Turu kanggo manungsa biasa minangka lali kabeh.

Tandha pisanan babagan kabutuhan turu yaiku ora bisa nggatekake, mula banjur dadi yuh, ora nggatheman utawa slametan awak. Otot santai, kelopak mata nutup, eyeballs urip. Iki nuduhake yen prinsip sadar ngilangi otot koordinasi awak. Prinsip sadhar manungsa banjur pedhot saka kursi fisik ing awak pituitari, yaiku pusat pamarentah sistem saraf awak, utawa liya pusat iki kesel banget amarga ora bisa manut. Banjur, yen ora ana sing narik kawigatosan kanggo pikirane, mula jabatan pamrentahan ing awak pituitary, lan sistem saraf santai.

Yen lali karo kabeh, mula ana sing bisa uga turu, nanging yen kahanan sing separa sadar wis ana, utawa ngimpi apa wae, mula turu ora teka, amarga prinsip pikirane isih ana ing sirah lan digambarake kanthi indeks subyektif tinimbang tujuane, yaiku mung turu.

Ing ngimpi prinsip sadar iku gegayutan karo arus syaraf sing mengaruhi mata, kuping, irung, lan cangkem, lan impen barang-barang sing ana gandhengane. Yen sawetara bagean awak kena pengaruh, lara, utawa ciloko, utawa pakaryan sing dilaksanakake, bisa uga nggatekake prinsip sadar lan nyebabake impen. Yen, umpamane, ana rasa nyeri ing sikil, bakal mengaruhi pusat sing cocog ing otak, lan iki bisa mbuwang gambar sing gedhe banget sadurunge prinsip pikiran sing ana gandhengane karo bagean sing kena pengaruh; utawa yen panganan dipangan sing ora bisa dienggo weteng, kayata kayata rarebit welsh, otak bakal kena pengaruh lan kabeh gambar sing ngganggu bisa uga disaranake ing pikiran. Saben pangerten duwe organ sing pasti ing sirah, lan prinsip sadar kalebu pusat kasebut liwat saraf sing dituju, lan hubungane eterik. Yen organ-organ kasebut ditindakake, dheweke terus nggatekake prinsip sadar, lan turu ora bakal teka. Yen salah sawijining impen, prinsip sadar iku ana ing sirah, utawa mundur menyang bagean kasebut ing tulang belakang balung mburi sing ana ing vertikal serviks. Nganti sepira ngimpi impen biasa, prinsip sadar ora luwih adoh tinimbang sumsum tulang belakang ing vertebra serviks ndhuwur. Minangka prinsip sadar mudhun saka vertebra cervical pisanan, dheweke ora ngimpi; pungkasanipun jagad lan pikiran sehat sirna lan turu turu.

Sanalika prinsip sadar manungsa wis ilang saka pesawat fisik, arus magnetik ing bumi lan pengaruh sekitar miwiti pakaryan kanggo ndandani jaringan lan bagean awak. Kanthi otot santai, lan awak kanthi santai lan ing posisi sing bener kanggo turu, arus listrik lan magnetik nyetel lan mulihake awak lan organ-organ kasebut ing kahanan sing seimbang.

Ana ilmu babagan turu, yaiku kawruh babagan ukum sing ngontrol awak ing gegayutan karo pikiran. Wong sing ora nate netepi hukum turu mbayar paukuman dening kesehatan, penyakit, edan, utawa uga mati. Alam menehi wektu kanggo turu, lan wektu iki ditemokake dening kabeh makhluk kajaba kajaba manungsa. Nanging manungsa asring nglirwakake hukum iki kayadene wong liya, nalika dheweke nyoba ngetutake karsane. Hubungan harmoni antarane awak lan pikiran ditindakake kanthi turu normal. Turu normal asale saka lemes alami awak lan digawa dening posisi sing bener kanggo turu lan kahanan sing pikiran sadurunge turu. Saben sel lan organ awak, uga awak dhewe, polarisasi. Sawetara awak pancen positif babagan kepinginane, liyane uga negatif. Iki miturut organisasi awak minangka posisi sing paling apik kanggo turu.

Mula, saben wong, kudu melu ngetrapake aturan sing ditemtokake, temokake posisi sing paling pasarean kanggo sirah kasebut. Saben wong kudu ngerti masalah kasebut kanggo awake dhewe kanthi pengalaman liwat konsultasi lan takon babagan awak dhewe. Prekara kasebut ora kudu dianggep minangka hobi, lan nggambarake, nanging bisa dipikirake kanthi cara sing cukup lan nangani masalah kaya ngono: Ditampa yen ngalami wara-wara, lan ditolak yen ora muni, utawa yen sabalikna dibuktekake. .

Biasane, badan sing disesuaikan kanthi becik supaya sirah kudu nuding sisih lor, lan sikil ing sisih kidul, nanging pengalaman nuduhake yen wong, padha karo sehat, padha turu paling apik karo sirah sing ditunjuk ing telung arah liyane.

Sajrone turu, awak kanthi tanpa sengaja ngganti posisi kasebut kanggo nyampekake awake dhewe lan ing arus magnetik sing ana. Biasane, ora becik wong turu turu ing sisih mburi, amarga posisi kasebut mbukak awak mbukak kanggo akeh pengaruh sing cilaka, nanging isih ana wong sing turu mung turu. Maneh maneh, yen ora turu ing sisih kiwa amarga ana tekanan ing jantung nyegat karo getih sing nular, nanging isih luwih seneng turu ing sisih kiwa lan ora nemoni kerugian sing ora ana. Wong-wong sing ana anémik sing tembok prau ilang nada normal, asring nandhang lara ing wayah esuk. Iki asring amarga turu ing sisih mburi. Mula, awak kudu nggumunake ide kanggo mindhah utawa nyetel awake dhewe ing wayah wengi ing posisi sing bakal entuk stres lan panglipur.

Rong arus urip kudu ditindakake utamane karo fenomena tangi lan turu. Iki arupa tata surya lan lunar. Manungsa ambegan kanthi irung siji sekaligus. Nganti rong jam suwene srengenge njabut napas sing mili irung tengen udakara rong jam; banjur ana sawetara wektu kaseimbangan sawetara menit lan ambegan saya ganti, mula saiki mbarengi napas sing mandheg ing bolongan kiwa. Arus iki kanthi napas terus ganti sulih ing saindenging umur. Dheweke duwe pengaruh kanggo turu. Yen pensiun ambegan banjur lunga ing sisih kiwa irunge kiwa, bisa ditemokake yen posisi sing paling turu bisa turu ing sisih tengen, amarga ngidini ambegan mbuwang mbuwang tanpa gangguan liwat bolongan kiwa. Nanging, yen, kudu ana ing sisih kiwa, bakal ditemokake yen iki ngganti saiki; ambegan mandheg mili ing bolongan kiwa kiwa lan banjur mili irunge sisih tengen. Pangalihan arus bakal ditemokake supaya enggal posisi kasebut diganti. Yen ora turu, dheweke ngganti posisi ing amben, nanging kudu takon karo awake babagan kepiye ngapusi.

Sawise turu sing nyegerake, cagak kabeh sel titik awak ing arah sing padha. Iki ngidini arus listrik lan magnetik mili ing sel kanthi merata. Nanging nalika dina nyuda pikirane ngganti arah kutub sel, lan ing wayah wengi ora ana rutinitas sel, amarga nunjuk ing saben arah. Owah-owahan polaritas iki nyebabake aliran arus urip, lan nalika pikiran njaga jabatan pamrentahan ing tengah sistem saraf, awak pituitari, sistem saraf iki ngalangi awak supaya santai lan ngidini arus magnet kanggo polarisasi sel . Supaya turu kudu mulihake sel menyang posisi sing bener. Ing penyakit sèl kasebut, ing bagean utawa awak kabeh, beda-beda.

Sapa sing pengin turu kanthi becik, ora kudu pensiun sanalika sawise dheweke duwe pitakonan, utawa melu ngobrol, utawa mertobat, utawa nalika pikirane keganggu, keganggu, utawa dikuwasani kanthi nresepake minat, amarga pikirane bakal aktif supaya luwih dhisik ora bakal ngeculake subjek kasebut lan mula bakal nyegah organ lan bagian awak ora santai lan golek istirahat. Alasan liyane yaiku yen pikiran wis ngetrapake subyek kasebut sajrone wektu, angel banget kanggo lunga saka kono, lan nganti pirang-pirang jam ing wengi bisa ngenteni nyoba nanging gagal "turu." Yen pikirane akeh banget digatekake karo sawijining topik, panemu pikir liya sing dianggep beda-beda kudu diwiwiti, utawa buku sing diwaca nganti perhatian dijupuk saka topik sing nyerep.

Sawise pensiun, manawa ora ana sing wis ditemtokake ing posisi sing paling apik ing amben, dheweke kudu ngapusi ing sisih tengen ing posisi sing paling gampang lan nyaman, santai saben otot lan ngeculake saben bagean awak ing posisi sing paling alami. Awak kudu ora kena kadhemen, utawa panas banget, nanging kudu disimpen kanthi suhu sing nyaman. Banjur siji kudu rumangsa senenge ati lan ngluwihi rasa pangrasa ing jero awak. Kabeh bagean awak bakal nanggapi lan nyenengake kanthi rasa anget lan perasaan. Yen prinsip sadar ora alami turu maneh, mula sawetara eksperimen bisa uga nyoba turu.

Salah sawijining cara sing paling umum digunakake kanggo nyurung turu yaiku ngitung. Yen nyoba, siji kudu ngetung kanthi alon lan ngucapake saben nomer kanthi mental supaya bisa ngerti nilai berturut-turut. Iki duwe efek kanggo kesel otak kanthi monotoni. Nalika umur satus puluh lima wis turu nganti turu. Cara liya lan siji sing kudu luwih efektif kanggo kekarepan sing kuat uga wong sing kuwat banget, yaiku nyoba katon munggah. Kelopak mata kudu ditutup lan mripat mundhak munggah supaya bisa fokus babagan siji inci ing ndhuwur lan ing mburi akar irung. Yen wong bisa nindakake kanthi bener, turu biasane mung sawetara menit, lan asring sajrone telung puluh detik. Efek sing diasilake kanthi ngowahi mripat munggah yaiku medhot organisme psikis saka organisme fisik. Sanalika perhatian wis diuripake menyang alam psikologis fisik wis ilang. Banjur ngimpi utawa turu turu. Nanging cara sing paling apik lan sing paling gampang yaiku duwe kapercayan kanggo ngaso lan mbuwang pengaruh sing ngganggu; kanthi yakin lan kanthi rumangsa turu ing jantung ora suwi.

Ana sawetara kedadean fisik sing meh ora turu. Respirasi suda, lan ora ambegan saka wilayah weteng, wong ambegan saka wilayah thoracic. Detak jantung saya nesu lan tumindak jantung dadi luwih alon. Ing pirang-pirang kedadeyan, wis ditemokake manawa ana macem-macem ukuran awak nalika turu. Sawetara bagéan awak saya tambah, nanging bagean liya saya suda. Pembuluh lumahing nggedhekake awak, dene pembuluh otak dadi luwih cilik. Otak dadi pucat lan kontrak sajrone turu, nanging nalika mbaleni prinsip sadar, nganggep warna sing luwih rosyus utawa warna-warni. Kulit luwih aktif ing turu tinimbang ing negara sing tangi, yaiku sebab utama hawa udhara ing kamar turu dadi cepet banget tinimbang ing wayah awan; nanging nalika kulit disandhang getih, organ internal ana ing kahanan anemia.

Alesan kanggo macem-macem ukuran ing bagean awak yaiku, yen prinsip sadar pensiun saka otak, tumindak otak slackens, sirkulasi getih mudhun, lan, minangka organ sing digunakake ing prinsip sadar, otak banjur diaso. Ora kaya periphery awak iki. Panyebab iki yaiku amarga wali awak, prinsip sadar, wis pensiun lan organ-organ sing aktif tetep leren, prinsip sadar koordinasi bentuk awak njupuk tanggung jawab lan nglindhungi awak nglawan akeh bebaya sing dibabar nalika turu.

Amarga iki akeh bebaya ing kulit duwe sirkulasi saya tambah sensitif pengaruh amarga ing wayah tangi. Ing negara tangi, saraf motor lan otot sukarela duwe biaya awak, nanging nalika prinsip sadar manungsa wis pensiun, lan sistem syaraf motor sing ngontrol otot lan gerakan awak kanthi sukarela wis santai, saraf tanpa rela lan otot awak dadi muter. Iki yen awak ing amben dipindhah saka siji posisi menyang liyane, tanpa bantuan prinsip sadar manungsa. Otot-otot sing ora gelem meksa mindhah awak mung kaya sing didorong dening hukum-hukum alam lan supaya bisa menehi awak miturut hukum kasebut.

Peteng luwih kondusif kanggo turu amarga syaraf periphery awak ora kena ing pepeteng. Cahya sing tumindak ing saraf menehi kesan ing otak sing bisa uga nuduhake pirang-pirang impen, lan impen asring minangka akibat saka sawetara swara, utawa cahya sing tumindak ing awak. Swara apa wae, sentuhan utawa eksternal, langsung ngowahi owah-owahan ukuran lan suhu otak.

Turu uga diproduksi nganggo narkotika. Dheweke ora ngaso turu sing sehat, amarga obat narkotika utawa narkot ngeculake saraf lan nyopot saka prinsip sing sadar. Obat ora bisa digunakake kajaba ing kasus nemen.

Turu sing cukup kudu diwenehake awak. Nomer jam ora bisa disetel kanthi akurat. Kadhangkala kita rumangsa luwih seger sawise turu papat utawa lima jam tinimbang sing ditindakake kaping pindho saka nomer kaping pindho. Siji-sijine aturan sing bisa diikuti nganti dawa turu yaiku pensiun kanthi jam awal lan turu nganti awak tangi dhewe. Lungguh turu ing amben jarang migunani lan asring mbebayani. Nanging, wektu paling apik kanggo turu, yaiku jam wolu awan nganti sepuluh awan nganti jam enem esuk. Udakara udakara udakara jam sepuluh magnét bumi wiwit muter lan suwene patang jam. Sajrone wektu kasebut, lan utamane sajrone rong jam pertama, awak paling gampang ditampa saiki lan nampa entuk bathi sing paling akeh. Wiwit jam loro liyane, liyane saiki wiwit muter sing ngetrapake awak kanthi urip. Saiki iki udakara udakara patang jam, mula yen turu diwiwiti jam sepuluh, dening rong sel lan bagian awak mesthi santai lan adus karo magnetik negatif; ing rong arus listrik bakal miwiti ngrangsang lan nyegerake awak, lan nalika jam enem sel awak bakal diisi lan ngegegake supaya bisa tumindak lan nimbali awake dhewe kanggo menehi perhatian marang prinsip sadar pikiran .

Turu turu lan insomnia ora aman, amarga nalika awak tetep tumindak lan diatur lan dikontrol dening saraf lan otot sukarela, alam ora bisa ngilangi lan ngilangi produk sampah, uga ora bisa ngrusak kerusakan sing wis ditindakake ing awak kanthi nggunakake urip sing aktif. Iki mung bisa ditindakake nalika syaraf lan otot sing ora ana upaya duwe kontrol awak lan dikontrol dening dorongan alami.

Ngaso kakehan ora bisa turu. Wong-wong sing ngaso turu sing kakehan biasane pikirane kurang kusut lan slamet lan wong sing kesasar, ora duwe akal, utawa gormune seneng turu lan mangan. Pikirane sing ringkih gampang kesel lan monotoni apa wae bakal bisa turu turu. Wong-wong sing turu turu akeh banget, amarga turu sing berlebihan diiringi ora aktif ing pangareping organ lan jaringan awak. Iki ndadékaké enfeeblement, lan bisa nyebabake akibat sing serius. Iki nyebabake mandheg tumindak nguyuh gall, lan sajrone stagnasi empuk, cairan bagian sing diserep. Turu sing kakehan, kanthi nyuda nada saka terusan alimentary, cenderung ngembangake sembelit.

Sanajan akeh sing ngimpi sajrone turu, kabeh kedadeyan kasebut jarang banget, lan yen mangkono, dheweke tangi kesel lan ora puas. Karo wong sing turu apik, ana rong wektu ngalamun. Kapisan yaiku nalika fakultas pikiran lan pikiran sehat menyang abeyance; iki biasane bisa sawetara sawetara detik nganti siji jam. Mangsa liya yaiku awake, yaiku, sajrone sawetara detik nganti setengah jam. Dawane impen sing ora jelas nuduhake wektu sing dikonsumsi, amarga wektu ing ngimpi beda banget saka wektu kaya sing kita ngerteni ing negara sing wis tangi. Akeh sing ngalami impen sing sajrone pirang-pirang impen utawa wektu sing bakal dilanjutake, ing endi peradaban katon mundhak lan tiba, lan wong sing ngalamun ora ana kekarepan, nanging ora bisa dirasakake. utawa umur mung sawetara detik utawa menit sawise kabeh.

Alasan saka ora ngrameke dawa ngimpi kanthi wektu kaya sing dingerteni, amarga kedadeyan yen kita wis ndidik organ-organ persepsi kita babagan kabiasaan kanggo ngira jarak lan wektu. Prinsip sadhar sing dienggo ing jagad supersensuous ngerteni manawa ana watesan, dene organ kita ngira wektu lan jarak kanthi sirkulasi getih, lan sirkulasi cairan saraf, amarga wis digunakake gegayutan karo jaba njaba. Ngimpi mung ngilangi prinsip sadar saka fungsine liwat organ fisik njaba ing pesawat fisik menyang fungsine liwat organ batin ing pesawat psikis. Proses lan wacana bisa uga diamati karo prinsip sadar nalika pikiran wis ngerti carane dissociate dhewe saka organ lan indra awak.

Badan wutuh minangka wutuh siji, nanging kabeh digawe saka pirang-pirang badan, sing sabenere ana kahanan sing beda. Ana prakara atom sing dibangun kabeh awak, nanging dikelompok miturut prinsip desain. Iki minangka badan sing ora katon. Banjur ana awak molekuler, yaiku prinsip desain astral miturut atom sing diklompokanake lan menehi wujud kabeh awak. Banjur ana awak urip, yaiku awak psikis sing pulsing liwat awak molekuler. Masih liya yaiku awak kepinginan yaiku awak organik sing ora katon sing ngrampungake kabeh badan sing wis kasebut sadurunge. Kajaba iku, ana badan pikiran, minangka cahya sing sumunar lan kabeh sing wis kasebut.

Saiki nalika prinsip utawa badan sing eling wis tumindak ing pikiran sehat ing jagad fisik, kaya awak sing entheng dadi cahya ing kabeh awak liyane lan cemlorot lan ngrangsang lan pikiran sehat lan organ. Ing negara kasebut, wong kasebut awake bakal tangi. Yen awak cahya sing entheng diuripake nganti suwe, kabeh awak sing ngisor bisa diatasi dening cahya lan ora bisa nanggapi. Nganti wektu iki dheweke polarisasi menyang awak sing entheng lan saiki bakal dadi depolarized lan awak sing entheng diuripake menyang awak psikologis sing dadi kursi jero saka pikiran njaba lan ngemot saka pikiran psikis. Banjur ngimpi lan impen kalebu pirang-pirang jinis; lan impen sing timbul saka akeh sebab.

Penyebab ngalamun kadang-kadang amarga ketidakmampuan apparatus pencernaan bisa dienggo, lan cenderung kanggo mbuwang gambar sing dibesar-mbuwang ing otak, sing dideleng dening prinsip sing eling; Ngalamun wayahe bisa uga nyebabake gangguan getih utawa sistem saraf, lan njabut saraf motor saka saraf sensori. Putus iki bisa uga disebabake amarga saka saraf, utawa dislokasi. Penyebab liyane yaiku inkubus sing njupuk awak. Iki dudu impen sing diprodhuksi dening indigestion utawa ora apik, nanging saka sifat serius, lan pancegahan kudu ditindakake, yen mediumship bisa uga dadi asil, yen ora edan, lan bisa dingerteni manawa ngimpi elek kaya ngono, nyebabake pati.

Somnambulists asring nggunakake kabeh pikiran sehat lan waktune waking biasa, lan ing wektu bisa uga nuduhake akut sing ora katon ing urip waktune somnambulist. Wong somnambulist bisa uga njedhul saka amben, klamben, ngluncurake jaran lan nuli numpak krasa maring papan ing panggonane nalika ora tangi; utawa dheweke bisa menek kanthi aman ing mendhuwur utawa ing sadhuwure pusing yen bakal dadi kegilaan dheweke yen siyaga; utawa bisa uga nulis layang lan melu ngobrol, nanging sawise siyap ora ngerti apa sing wis kelakon. Penyebab somnambulisme amarga biasane dikontrol dening prinsip sadar koordinasi bentuk awak kanthi saraf syaraf lan otot sing diluncurake, tanpa campur tangan prinsip sadar. Tumindak somnambulistic iki mung minangka efek. Penyebabe kasebut amarga proses pamikiran tartamtu sing wis ditindakake sadurunge, ing pikirane aktor utawa disaranake dening pikiran liyane.

Somnambulism minangka wujud hipnosis, biasane nindakake pikirane tartamtu sing wis kesengsem kanggo prinsip wujud awak, kaya nalika mikir kanthi sedhih tumindak utawa prekara dheweke ngematake pikirane kasebut babagan desain utawa prinsip prinsip awak fisik kasebut. . Saiki nalika ana sing nggumunake prinsip wujud lan wis pensiun ing wayah wengi, prinsip sadar dheweke mundur saka kursi lan pusat pamrentahan ing otak lan saraf lan otot sukarela santai. Banjur, yen saraf syaraf lan otot ora ana sing tanggung jawab. Yen iki cukup dipengaruhi karo kesan sing ditampa saka prinsip pemikiran nalika ing negara sing tangi, kanthi otomatis nuruti pikirane utawa kesan kasebut kaya subyek hipnotis manut operator kasebut. Dadi, feats liar sing ditindakake dening somnambulist asring nindakake ngimpi dina-dina sing ora dienggo ing awak nalika awak tangi, nuduhake yen somnambulist minangka subjek hipnosis.

Nanging hipnosis diri iki dudu asil impen sedina, utawa mewah alam bébas, utawa mung mikir urip. Kadhangkala, prinsip sadar iku salah sawijining negara sing ngimpi jero lan mindhahake kesan saka impen sing jero menyang prinsip sadar awak. Banjur, yen awak iki milih kesan sing ditampa, fenomena somnambulisme ditampilake ing sawetara pagelaran sing paling rumit lan angel, kayata sing mbutuhake operasi mental ing perhitungan matematika. Iki minangka salah sawijining panyebab somnambulisme, nanging ana macem-macem sebab liyane, kayata kapribadian dual, obsesi, utawa netepi karep liyane liya sing liwat hipnotisme bisa ngarahake awak saka somnambulist kanthi tumindak otomatis.

Hipnosis minangka wujud turu sing disengaja dening tumindak sing liya. Fenomena sing padha ing turu alami digawe sacara artistik dening hypnotist. Ana akeh cara sing diikuti hipnotis, nanging asil kasebut padha. Ing hipnosis operator nyebabake kekirangan kelopak mata, kekirangan umum, lan menehi saran, utawa kanthi dominan bakal meksa prinsip sadar subjek kasebut mundur saka lenggahan lan pusat ing otak, lan kanthi mangkono bisa dadi kontrol saraf syaraf. lan otot awak nyerah, lan prinsip sadar ora pedhot saka pusat psikis lan pusat sensasi, lan turu turu jero. Banjur operator njupuk papan ing pikirane liyane lan ndhikake obahe prinsip wujud awak sing ngontrol gerakan sing ora rela. Prinsip form iki kanthi gampang mangsuli pamikiran operator kasebut yen subjek kasebut apik, lan pikiran operator kanggo automaton awak apa prinsip sing ana ing pikiran.

Subyek hipnotis bisa nampilake kabeh fenomena somnambulisme lan bisa uga ditindakake kanggo nindakake ketahanan sing luwih apik amarga hipnotis bisa nemoni pesta kasebut kaya sing dikarepake supaya subjek bisa ditindakake, dene gerakan saka somnambulisme gumantung saka pamikiran sadurunge. apa wae sing uga ana. Siji wong ora kudu ngalami kahanan utawa kahanan supaya bisa hipnotis, amarga cenderung menehi pengaruh marang dheweke lan awak.

Sampeyan bisa kanggo entuk manfaat hipnotis dhewe yen wis rampung kanthi cerdas. Kanthi mrentah awak supaya operasi tartamtu bakal digayuh kanthi tliti, lan bakal luwih gampang kanggo prinsip pertimbangan kanggo tumindak tumindak ing urip lan awak yen awak dilatih supaya bisa nanggapi. marang prinsip pertimbangan ing saben wayah. Salah sawijining operasi yaiku esuk ing wayah awan nalika mrentah supaya awak wis siyaga sadurunge pensiun, lan yen siyaga tangi lan banjur adus lan busana. Iki bisa ditindakake luwih adoh kanthi ngarahake awak supaya nindakake tugas tartamtu ing wayah awan. Lapangan kasebut kanggo eksperimen kaya ngono gedhe lan awak digawe luwih gampang yen pesenan iki diwenehake ing wayah wengi sadurunge turu.

Kita entuk akeh bathi saka turu, nanging uga ana bebaya.

Ana bebaya saka keruwetan nalika turu. Iki bisa dadi alangan sing serius banget kanggo sing ngupayakake urip spiritual, nanging kudu diatasi lan diatasi. Nalika kesucian awak dikelola sajrone wektu tartamtu, awak kasebut bakal dadi obyek sing narik kawigaten menyang pirang-pirang kelas entitas lan pengaruh jagad sing ora katon. Iki nyedhaki awak ing wayah wengi lan ing turu tumindak prinsip-prinsip koordinat sadar awak, sing bisa ngontrol saraf lan otot fisik. Kanthi tumindak prinsip awak iki, pusat organik dirangsang lan dirangsang, lan disusul karo asil sing ora diarepake. Kélangan vitalitas bisa dikendhaleni kanthi positif lan pengaruh nyebabake nyegah saka pendekatan. Sapa sing ora sadhar sajrone turu awak, mesthi bakal nyingkirake kabeh pengaruh lan entitas kasebut, nanging sing ora sadar, uga bisa nglindhungi awake dhewe.

Kerugian nemen asring minangka asil saka pikirane dhewe sajrone urip tangi, utawa pikirane sing mlebu pikirane lan sing diwenehake khalayak. Iki ngematake prinsip bentuk koordinat lan, kaya badan somnambulistic, kanthi otomatis nderek mbengkongake pikirane sing kesengsem. Dadi, supaya wong sing bakal nglindhungi awake sajrone turu, njaga pikiran sing murni sajrone urip. Tinimbang ngliwati pikiran sing ana ing pikirane, utawa bisa uga disaranake dening wong liya, mula dheweke bakal dijaluk, nolak penonton lan nolak katon. Iki bakal dadi salah sawijining pitulung sing paling apik lan nyebabake turu sing sehat lan migunani. Kélangan vitalitas kadhang amarga sebab liyane tinimbang pikirane dhewe utawa pikirane wong liya. Iki bisa dicegah, sanajan butuh wektu. Sapa sing nandhang lara nandhang sangsara supaya njaluk tulung nalika ana bebaya, lan uga kudu menehi prinsip kanggo menehi saran marang para pengunjung sing ora disenengi; lan iku kudu mangkat yen prentah sing bener diwenehake. Yen ana wong sing nggumunake impen, dheweke kudu takon: "Sapa sampeyan?" lan "Apa karepmu?" Yen pitakonan kasebut dijaluk kanthi paksa, ora ana entitas sing ora bisa mangsuli, lan supaya bisa dingerteni dhewe lan tujuane. Nalika pitakon-pitakon iki dijaluk pengunjung, wujud sing ayu kasebut asring menehi papan sing paling ndhelik, sing, nesu amarga kepeksa nuduhake sifat, snarl utawa shrieks sing sejatine ora ilang.

Yen wis ngelingake pikiran kanthi kanyatan ing ndhuwur, lan kanggo nyegah turu sing padha, mula kudu pensiun duwe rasa welas asih ing jero ati lan ngliwati kabeh awak nganti sel-sel dadi nyenengake kanthi anget. Mangkono tumindak saka awak, kanthi awak minangka tengah, supaya dheweke mbayangake swasana sekitar supaya dipertandani kanthi karakter positif, sing sumunar saka dheweke lan ngisi saben ruangan, uga cahya sing sumunar saka sawijining jagad listrik. Iki bakal dadi swasana dhewe, sing dheweke ngubengi lan bisa turu tanpa bebaya. Mung bebaya nalika nekani dheweke yaiku pikirane yaiku anak-anake atine dhewe. Mesthi wae, kahanan iki ora bakal diolehi bebarengan. Minangka asil saka upaya terus: disiplin awak, lan disiplin pikiran.

Ana zodiak turu lan ana zodiak tangi. Zodiak saka waking urip yaiku saka kanker (♋︎) nganti capricorn (♑︎) kanthi cara libra (♎︎). Zodiak turu yaiku saka capricorn (♑︎) nganti kanker (♋︎) kanthi cara aries (a). Zodiak urip waktune diwiwiti saka kanker (♋︎), napas, kanthi indikasi pertama sing awake dhewe sadar. Iki minangka sepisanan sepisanan saka turu ing wayah esuk utawa sawise istirahat saben dinane. Ing kahanan kasebut, salah sawijine ora ngerti babagan bentuk utawa rincian sing urip. Siji-sijine prekara sing dingerteni yaiku kahanan sing tenang. Kanthi manungsa normal iku negara sing tenang banget. Saka kono, prinsip pamikiran bakal dadi negara sing luwih eling, sing diwakili dening tandha leo (♌︎), urip. Ing warna utawa obyek sing cerah iki katon lan aliran lan uripe sing dirasakake, nanging biasane tanpa wujud wujud. Nalika pikiran nerusake hubungane karo kahanan fisik, banjur mlebu menyang virgo tandha (♍︎), wujud. Ana ing negara iki sing umume wong ngimpi babagan urip maneh. Bentuk ing kene katon nyata, pengeling-eling lawas diteliti, lan kesan sing impinge ing indra awak nyebabake gambar dibuwang ing eter otak; saka jogane, pikiran ndeleng kesan lan saran saka indera kasebut lan menehi interpretasi menyang kabeh cara impen. Saka kahanan impen iki mung ana langkah kanggo tangi urip, mula pikirane tangi nganti rasa awak ing tandha libra (♎︎), jinis. Ing tandha iki, bakal ngliwati kabeh kegiatan ing saben dinane. Sawise awaking awak ing tandha libra (♎︎), jinis, kekarepan kasebut bisa diwujudake liwat tandha scorpio (♏︎). Iki ana sesambungan lan tumindak dening pikirane sing biasa kanggo tangi, ing sagittary tandha (♐︎), panginten, sing terus urip ing sadina-dina lan nganti prinsip prinsip sadar batine bali menyang awake dhewe lan mandheg ora ngerti jagad. Iki kedadeyan ing capricorn tandha (♑︎), kasedhiyan dhewe-dhewe. Capricorn (♑︎) nggambarake kahanan turu jero lan ana ing pesawat sing padha karo kanker (♋︎). Nanging, yen capricorn (♑︎) nggambarake yen turu turu, kanker (♋︎) nggambarake kedadeyan kasebut.

Zodiak sing turu yaiku saka capricorn (♑︎) nganti kanker (♋︎) kanthi cara aries (a). Iki nggambarake unjuran turu sing ora diweruhi, amarga setengah zodiak ngisor nggambarake alam semesta sing urip. Yen ana wong liwat negara sing ora diwatesi sawise pensiun, dheweke disegerake awakening amarga ana ing kahanan turu sing jero, yen dilalui kanthi cara sing teratur, dheweke bisa sesambungan karo sifat lan fungsine sing luwih dhuwur lan nampa pandhuan liwat wong-wong sing bisa nggarap tugas kasebut ing dina sing teka kanthi kekuatan lan nyenengake, lan dheweke nindakake diskriminasi lan tegas.

Zodiak turu yaiku negara noumenal; zodiak tangi yaiku nggambarake alam fenomenal. Ing zodiak turu pribadine ora bisa ngliwati tandha capricorn utawa turu sing turu, yen ora bakal dadi kepribadian kasebut. Tetep ana ing kahanan lara cethilane nganti awak saka kanker (♋︎). Dadi individualitas entuk keuntungan saka zodiak turu yen pribadine sunyi. Kepribadian kasebut banjur ngematake pribadine kabeh keuntungan sing bisa ditampa.

Siji sing bakal sinau babagan turu lan turu, kita bakal ngrujuk diagram sing asring dilebokake Sabda. Deleng Sabda, Vol 4, No. 6, Maret, 1907, Lan Vol 5, Nomer 1, April, 1907. Angka 30 lan 32 kudu ditimbang-timbang, amarga bakal menehi saran macem-macem jinis lan negara sing turu lan turu sing saben wong kasebut, miturut fitness, kahanan lan karma. Ing kaloro tokoh kasebut dituduhake patang wong lanang, telu saka telu sing ana ing wong sing luwih gedhe. Digunakake kanggo subjek ing makalah iki, wong papat iki makili papat negara sing dilewati saka turu nganti turu jero. Wong cilik lan pisanan yaiku fisik, ngadeg ing libra (♎︎), sing diwatesi dening awak menyang pesawat virgo-scorpio (♍︎ – ♏︎), wujud lan kepinginan, saka zodiak sing hebat. Tokoh nomer loro yaiku wong psikis, sing ana ing awake wong fisik. Wong psikis iki minangka negara impian biasa. Kahanan impen biasa iki, uga wong psikis, diwatesi tandha-tandha leo-sagittary (♌︎-♐︎) wong spiritual, lan tandha-tandha kanker-capricorn (♋︎ – ♑︎) wong mental, lan ana ing jagad psikis iki sing ditindakake dening wong biasa ing impen. Ing negara kasebut, linga sharira, yaiku desain utawa bentuk awak, yaiku awak sing digunakake lan ing endi impen kasebut dialami. Wong-wong sing wis pengalaman ing impen ngerteni negara kasebut minangka salah sawijining warna lan ora macem-macem warna. Formulir katon lan kepinginan dirasakake, nanging warna ora ana lan bentuk katon kabeh siji, yaiku warna abu-abu utawa abu-abu asu. Impen iki biasane disaranake karo pikirane ing dina sadurunge utawa dening sensasi awak nalika semana. Nanging, negara impen sing sejatine dilambangake miturut apa sing ana ing artikel ing ndhuwur, sing diarani wong mental. Wong mental ing zodiak mental dheweke ngemot wong psiko lan fisik ing zodiak masing-masing. Wong mental ing zodiak dheweke tekan pesawat saka leo-sagittary (♌︎-♐︎), panginten urip, saka zodiak sing hebat. Iki ana ing pesawat kanker-capricorn (♋︎ – ♑︎) saka zodiak spiritual, sing diwatesi karo wong tengah spiritual. Iki wong mental sing kalebu lan mbatesi kabeh fase urip impen sing dialami manungsa biasa. Mung ing kahanan sing luar biasa bisa nampa komunikasi saka manungsa spiritual. Wong mental iki minangka awak impen sing sejatine. Pancen ora ana ciri biasa ing manungsa biasa, lan ora diwatesi sajrone urip dheweke ora bisa ucul, mula angel kanggo dheweke nduwe fungsi kasebut kanthi intel lan cerdas, nanging awak iku nalika ngliwati wektu suwene sawise mati.

Miturut sinau saka tokoh 30 lan 32, bakal dideleng manawa segitiga sudut tengen bathi kanggo kabeh zodiak, masing-masing miturut jinis, nanging garis (♋︎-♎︎) lan (♎︎ – ♑︎) ngliwati kabeh zodiak kanthi tandha-tandha relatif padha. Garis-garis kasebut nuduhake kontak urip tangi lan budhal, kedadeyan menyang awak lan kiwa. Angka kasebut nuduhake luwih akeh tinimbang sing diarani.

Sapa sing bakal entuk bathi saka turu - sing entuk bathi bakal menehi reaksi sajrone uripe luwih becik kanggo nglamar saka limalas menit nganti siji jam kanggo ditliti. Kanggo wong bisnis, bisa uga ora bisa ngeling-eling wektu kanggo meditasi, kanggo njagong maneh nganti limalas menit bakal dadi extravagance, nanging wong sing padha bakal mikir kaping limalas menit utawa jam ing teater cukup suwe kanggo ngidini wong hiburan dadi sore.

Siji bisa nemu pengalaman semedi nganti saiki bisa ditrapake ing teater, amarga srengenge katon padhang ing cahya lampu minyak. Ing meditasi, dadi limang menit utawa siji jam, ayo menehi salah siji maneh lan ngukum tumindak salah ing dina kasebut, lan nglarang tumindak kaya ngono utawa tumindak sesuk, nanging supaya dheweke nyetujoni prekara-prekara sing wis ditindakake. Banjur, kudu ngarahake awake lan prinsip minangka cara njaga awake dhewe ing wayah wengi. Ayo uga mikirake apa sing ana ing pikiran, lan apa dheweke minangka prinsip sing sadar. Nanging dheweke uga nemtokake lan mutusake supaya sadar ing ngimpi, lan sajrone turu; lan ing kabeh perkara, supaya dheweke bisa eling kanthi terus-terusan, kanthi prinsip sadar, lan kanthi prinsip prinsip sadar - nemokake.