Yayasan Word

THE

WORD

SEPTEMBER, 1909.


Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Bisa katon ing jero awak lan ndeleng karya organ-organ beda, lan yen mangkono carane bisa rampung?

Siji bisa ndeleng ing jero awak lan ndeleng ana macem-macem organ ing operasi. Iki ditindakake dening fakultas penglihatan, nanging dudu penglihatan sing winates karo perkara fisik. Mripat dilatih kanggo ndeleng obyek fisik. Mripat ora bakal ndhaptar geter ing ngisor utawa ing ndhuwur oktaf fisik, lan mulane pikiran ora bisa nerjemahake kanthi cerdas apa sing ora bisa ditularake dening mripat. Ana geter sing ana ing sangisore oktaf fisik, lan uga liyane ing ndhuwur. Kanggo ngrekam geter kasebut, mripat kudu dilatih. Sampeyan bisa nglatih mripat supaya bisa ngrekam obyek sing ora katon ing pandelengan biasa. Nanging cara sing beda perlu kanggo ndeleng organ minangka obyek fisik ing njero awake. Fakultas batin tinimbang visi njaba kudu dikembangake. Kanggo wong sing ora duwe fakultas kuwi kudu diwiwiti kanthi ngembangake fakultas introspeksi, yaiku proses mental. Kanthi pangembangan introspeksi uga dikembangake kekuwatan analisis. Kanthi latihan iki, pikiran mbedakake awake dhewe saka organ sing dianggep. Mengko, pikiran bakal bisa nemokake organ kanthi mental lan, kanthi fokus ing pikirane, ngrasakake pulsasi. Penambahan rasa pangrasa marang pemahaman mental nggawe pikiran bisa ndeleng kanthi luwih lantang lan banjur tuwuh visi mental babagan organ kasebut. Ing wiwitan, organ kasebut ora katon, kaya obyek fisik, nanging minangka konsepsi mental. Nanging mengko, organ kasebut bisa dingerteni kanthi jelas kaya obyek fisik. Lampu sing katon dudu geterane cahya fisik, nanging luwih becik cahya sing diwenehake dening pikiran dhewe lan dibuwang ing organ sing lagi dipriksa. Sanadyan organ katon lan fungsine dimangerteni dening pikiran, iki dudu pandeleng fisik. Kanthi pandelengan batin iki, organ bisa dirasakake kanthi luwih cetha lan dimangerteni luwih jero tinimbang obyek fisik biasane.

Ana cara liya kanggo ndeleng organ-organ ing awak siji, sing ora, Nanging, teka kanthi latihan mental. Iki tegese liya yaiku perkembangan psikis. Iki ditindakake kanthi ngganti kondisi sadar saka fisik marang awak psikis. Nalika rampung, panaksir astral utawa clairvoyant dadi operatif, lan ing kasus iki, awak astral biasanah ninggalake fisik sacara sementara utawa nanging ora gampang. Ing kondisi kasebut organ fisik katon ing pasangan astral ing awak astral minangka wong sing nyawang cermin ora ndeleng pasuryane nanging bayangan utawa pasangan. Iki ditindakake kanthi cara ilustrasi, amarga awak astral yaiku desain awak fisik, lan saben organ ing awak nduweni model tartamtu kanthi rinci ing awak astral. Saben gerakan awak fisik minangka tumindak utawa reaksi utawa ekspresi fisik awak astral; kondisi awak fisik dituduhake bener ing awak astral. Mulane, siji bisa ing negara klausa weruh awak astral dhewe, kaya ing negara fisik, dheweke bisa ndeleng awak jasmani lan ing negara kasebut bakal bisa ndeleng kabeh bagean ing lan tanpa awak, amarga fakultas astral utawa sejatine wahyu penglihatan ora winates ing njaba samubarang minangka fisik.

Ana akeh cara kanggo ngembangake fakultas sing jelas, nanging mung siji sing disaranake kanggo para pamiarsa MOMENTS KANANYA Kanca-kanca. Cara iki yaiku supaya pikiran kudu dikembangake luwih dhisik. Sawise pikiran diwasa, fakultas sing clairvoyant bakal, yen dikarepake, teka kanthi alami kaya kembang wit ing musim semi. Yen kembang dipeksa sadurunge musim sing pas, frost bakal mateni, ora ana woh sing ngetutake, lan asring wit kasebut dhewe mati. Fakultas psikologis utawa psikologis liyane bisa uga dipikolehi sadurunge pikiran wis diwasa lan dadi panguwasa awak, nanging gunane kaya gunane kanggo wong bodho. Clairvoyant sing setengah berkembang ora bakal ngerti cara nggunakake kanthi cerdas, lan bisa uga dadi sarana nyebabake kasusahan ing pikiran.

Salah siji saka akeh cara kanggo pangembangan pikiran yaiku kanggo nindakake tugas kanthi tantang lan ora sopan. Iki minangka awal lan kabeh iku bisa rampung ing wiwitan. Bakal ditemokake yen dicoba, yen dalan tugas iku dalan kanggo kawruh. Minangka salah sawijining tugas, dheweke bisa ngerteni, lan bakal dibebasake saka kabutuhan tugas kasebut. Saben tugas ndadékaké tugas sing luwih dhuwur lan kabeh tugas bisa rampung ing kawruh.

Kanca [Persamaan HW]