Yayasan Word

THE

WORD

SEPTEMBER, 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa bedane penting antarane Theosophy lan New Thought?

Motif, metode lan definisi.

Bentenane ora adhedhasar omongan lan tumindak sing diarani ahli-ahli teosofis utawa pamikir anyar, nanging ing buku-buku theosofis lan pamikiran anyar kasebut. Umume anggota masyarakat teosofis saiki nggawe tuntutan lan tumindak ora muni kaya umume masarakat Pikirane Anyar. Saben set wong nuduhake sisih fitrah manungsa sing ditindakake nalika semana. Piwulang saka Teosofi yaiku: karma, ukum keadilan; reinkarnasi, pangembangan pikiran lan masalah awak lan awak kanthi cara ngasilake pikiran saka urip maneh menyang awak manungsa menyang jagad fisik iki; konstitusi kaping pitu manungsa, prinsip lan interaksi sing ndandani dandan manungsa; kasampurnane manungsa, manawa kabeh manungsa bisa dadi dewa lan manawa bisa ngetrapake kekuwatan kanggo saben wong supaya tekan kasampurnan sing paling dhuwur lan dadi siji kanthi sadar lan cerdas karo Gusti Allah, Mind Universal; kadhang, kabeh manungsa asal saka siji lan sumber ilahi sing padha lan kabeh wong duwe hubungane lan padha karo intine sanajan beda ing tingkat pangembangan, lan kerohanian kabeh duwe kewajiban lan gegandhengan karo saben anggota minangka salah siji anggota kulawarga. lan iku dadi kewajiban saben anggota kasebut kanggo nulungi lan nulungi wong liya miturut kekuwatan lan kemampuane.

Motif kasebut menehi saran utawa menehi saran ing buku-buku saka theosophists lan pamikir anyar sing beda-beda kanthi beda. Motif kaya sing disaranake karo piwulang-piwulang teosofis yaiku: kanggo netepi syarat-syarat Karma kanthi nindakake kewajiban siji, yaiku, kewajiban, amarga dituntut kanthi hukum keadilan; utawa amarga kanthi nglakoni, siji bakal nggawe karma sing apik; utawa amarga pancen bener - ing endi tugas bakal ditindakake tanpa wedi lan ora duwe hadiah. Kekebalan utawa kesempurnaan ora diarep-arep supaya ora amarga kanthi nggayuh tanggung jawab, bakal bisa ngatasi tanggung jawab lan nikmati woh-wohan, nanging amarga nggayuh kasebut, luwih becik bisa nulungi wong liya supaya bisa nggatekake ora nggatekke, kesedihan lan kasusahan lan entuk tujuan sing padha. Motif-motif sing nyebabake tumindak anyar yaiku luwih apik, umume kanggo keuntungan fisik, lan nyenengake rasa kasebut, banjur bisa uga ngandhani marang wong liya yen bisa uga kepinginan yen ana garis kasebut.

Cara sing ditunjukake Theosofi kanggo nggayuh obyek kasebut yaiku kanthi nindakake kewajiban siji ing endi wae, kanthi tumindak, ora mentingake kanggo kabecikan wong liya, kanthi ngontrol kepinginan liwat kapinteran, kanthi murup lan kanthi nggunakake jumlah wektu sing cocog. dhuwit lan makarya kanggo nyebarake piwulang. Iki wis rampung, tanpa dhuwit utawa biaya apa wae. Cara Pamikiran Anyar yaiku janji kanggo entuk manfaat fisik lan kepuasan mental, lan dhuwit diisi kursus kanggo instruksi pamikiran lan aplikasi praktis.

Bentenipun liyane yaiku doktrin Teosofi mesthi, miturut prinsip lan pernyataan; déné, ing masarakat Panginten Anyar dakwa sing samesthine, lan kurang definisi babagan istilah lan filsafat dituduhake ing ajaran kasebut. Piwulang Anyar sing dipikirake kanthi entheng, yen kabeh babagan karma lan reinkarnasi. Sawetara panulis nyritakake babagan pitung prinsip utawa sawetara sawetara; dheweke nganggep manawa manungsa iku sejatine asal lan kasunyatan, lan percaya yen manungsa iku sedulur. Nanging ana kekurangan definisi ing kabeh piwulang Pikirane Anyar iki yaiku prabédan sing signifikan saka pernyataan langsung lan terus-terusan sing digawe ing buku-buku teosofis.

Fitur sing beda yaiku: yaiku motif sing nyebabake pengikut Theosofi yaiku ora mentingake lan ngladeni kanggo tujuan nggayuh Gusti, nanging, motif sing njaluk pesen anyar yaiku ngetrapake informasi kaya sing duweni pribadi, bathi material lan kauntungan. Cara kerja saka wong sing ngetutake Theosofi yaiku nyebarake piwulang tanpa mbayar; dene, sing anyar nate ujar yen buruh kasebut kudune entuk upah lan dheweke ngisi dhuwit kanggo entuk bathi, utawa entuk bathi sing dianggep, diwenehake. Pengikut Theosofi nduwe obyek lan doktrin sing jelas beda, dene adhepan pikirane Anyar iku ora cocog karo piwulang, nanging nduweni tujuwan sing ngarep-arep lan nyenengake lan yakin bakal entuk apa sing dikarepake. Iki minangka beda miturut doktrin lan buku, nanging sing diarani theosophist iku manungsa lan ringkih uga cethek anyar; saben tumindak miturut sipate sanajan yakin utawa kapercayan tartamtu.

Ing endi Teosofi diwiwiti Panginten Anyar. Theosofi diwiwiti karo tugas siji ing urip, lan tujuane kanggo nggayuh kesempurnaan ing jagad fisik; lan liwat kesempurnaan kasebut, kasampurnan ing jagad spiritual. Pikirane anyar diwiwiti kanthi yakin lan percaya banget babagan ketuhanan, lan bisa uga mungkasi fisik, kasugihan, kamakmuran lan rasa seneng - kadang lan saiki.

 

Apa panyebab kanker? Apa ana tamba sing dikawruhi utawa bakal ditemokake sawetara cara kanggo ditambani sadurunge bisa ditambani?

Ana panyebab kanker langsung lan adoh. Penyebabe langsung yaiku sing digawe ing jaman saiki. Panyebab adoh asale saka lan tumindak saka pikiran ing lair manungsa sadurunge. Penyebab langsung kanggo munculé kanker kayata gangguan utawa gangguan sing terus-terusan, sing nyebabake alangan menyang sirkulasi getih, perambangan jaringan lan sing menehi lemah sing disenengi kanggo pangembangan, apa sing dipercaya kanker kanker, utawa bisa uga amarga panganan sing ora cocog sing awak ora bisa asimilasi utawa excrete lan kanthi alesan kuman kanker kasebut, utawa penyakit kasebut bisa uga amarga nyegah, nyuda lan mateni, nanging bisa nahan awak awak penting sajrone laku seksual . Pembunuhan, penylametan lan akumulasi ing awak kuman urip cairan penting yaiku lemah subur sing diarani kuman kanker; kanthi nglanjutake praktik awak saya akeh kanthi wutah kanker. Maneh kahanan sing padha uga bisa diwenehake dening kasekengan awak kanggo nggawa kuman penting menyang kadewasan, gagal nindakake kuman urip mati lan bosok lan tetep ana ing jero awak sing ora bisa asimilasi utawa nyulik.

Penyebab terpencil dijupuk saka pikiran saka tumindak ing inkarnasi sadurunge, pikiran mikirake keluwihan lan ora seneng, nanging ing inkarnasi kasebut ora ngasilake panen sing banjur ditandur, kanthi cara sing ketagihan. kanggo tumindak seksual sing salah lan saiki ing jaman saiki, saiki ora bisa uga panen, nanging nyebar, sebab-sebab kanggo panen mbesuk - kajaba padha nemtokake sebab-sebab nalar kanthi pamikiran lan tumindak saiki. Kajaba kanker ditransfer utawa ditrapake sacara fisik, kabeh kasus kanker amarga panyebab karmik; tegese, dheweke disebabake tumindak lan interaksi ing antarane pikiran lan kepinginan ing bidang awak fisik. Tumindake antarane pikiran lan kepinginan kudu ditindakake ing jaman saiki utawa ing urip sadurunge. Yen wis ditindakake ing jaman saiki, mula bakal ditrapake minangka panyebab kanker langsung nalika perhatian kasebut diarahake. Yen ora ana sebab-sebab utawa kedadeyan sing padha, mula kanker muncul, mula penyakit kasebut kena disebabake dening sabab sing adoh. Siji bisa tumindak nglawan hukum kasebut mung sawetara wektu, nanging dheweke dicenthang wektu. Sel kanker lan pangembangan bisa musnah, nanging kuman kanker ora fisik lan ora bisa dirusak kanthi cara fisik. Kuman kanker minangka astral lan minangka wangun ing sel kasebut tuwuh lan tuwuh, sanajan sel kanker nuduhake wujud kuman kanker. Sel lan kuman kanker bisa diobati lan diowahi kanthi cara fisik.

Ana perawatan kanggo ngobati kanker, lan ngobati wis ditrapake. Obat wis digawe kanthi perawatan Salisbury. Pangobatan iki wis dikenal luwih saka patang puluh taun, nanging sawetara dokter ora nyoba. Pengobatan penyakit Salisbury durung nemokake sih saka profesi medis. Sawetara sing wis nyoba kanthi adil, wis ngasilake asil sing luar biasa ing perawatan sebagian penyakit sing kena diobati. Dasar perawatan Salisbury yaiku mangan daging sapi tanpa lemak sing apik, sing kabeh lemak lan serat lan jaringan konvensional wis diilangi, lan panganan sing diiringi ngombe banyu panas sing kurang saka siji jam sadurunge lan sawise mangan . Pangobatan iki banget prasaja lan murah kanggo umume dokter. Nanging perawatan iki, nalika ditrapake kanthi sadar, serangan ing oyod, lan efek ngobati meh kabeh penyakit sing dingerteni. Daging sapi tanpa lemak, sing wis diilangi saka jaringan lan lemak, lan banyu menehi bahan sing paling gampang lan paling penting kanggo njaga awak kewan kewan sing sehat. Mangan daging sapi tanpa lemak lan ngombe banyu murni mengaruhi awak fisik lan pasangane astral, yaiku wujud awak. Daging bocor ora bakal nyedhiyakake materi sing luwih disenengi kanggo tuwuh lan tuwuh kuman sing bisa nyebabake penyakit awak. Yen pasugatan panganan dicegah saka penyakit lan panganan iki dijupuk ing awak amarga ora bisa digunakake dening penyakit, nanging sehat kanggo awak, penyakit kasebut mati. Dadi, yen daging sapi tanpa lemak dijupuk menyang awak, ora bakal nyuplai panganan sing disenengi kanggo kanker utawa kuman penyakit liyane, lan yen panganan liyane dijaga, wutah sing ora sehat ing awak mboko sithik mati lan ilang dening proses keluwen. Iki bisa uga mbutuhake sawetara taun lan awak bisa uga katon rada ringkih lan lemes. Kondhisi kasebut amarga saka bagian awak sing lara, nanging yen perawatan diterusake ing awak bakal mbalekake kesehatan. Apa sing ditindakake sajrone proses yaiku awak fisik sing lara sing mboko sithik diijini mati lan dibuwang, lan ing papan kasebut tuwuh lan dikembangake kanthi bertahap, awak fisik liyane sing dibangun ing daging tanpa lemak. Ngombe banyu sing wis digodhog, udakara setengah jam sadurunge lan sawise mangan, penting banget yen mangan daginge, lan daging kasebut ora bisa dipangan kanggo ngobati penyakit tanpa ngombe banyu panas lan ing wektu sing diwartakake. Ngombe saka jumlah banyu panas netralake asam lan perkara sing gawe piala lan diwutahake saka awak, lan ing banyu kasebut prakara kasebut disingkirake saka awak. Daginge minangka panganan kanggo awak; toya ngirid lan ngresiki awak. Daging sapi tanpa lemak nggawe sel awak sing sehat, nanging daging ora bisa ndemek utawa langsung kena pengaruh kuman kanker. Banyu panas nindakake iki. Banyu panas mengaruhi lan ngowahi kuman kanker lan kuman liyane ing awak lan nyetel kabutuhan kasebut ing awak.

Badan sing dibangun kanthi dhasar iki resik lan sehat lan minangka piranti kerja sing apik kanggo pikiran. Kanthi perawatan kasebut ora mung awak fisik lan astral diganti lan dadi sehat, nanging kepinginan uga bakal kena pengaruh, dibendung lan dilatih. Mung perawatan Salisbury saka penyakit sing ana hubungane langsung karo awak fisik sing dadi lapangan sel kanker lan awak astral sing dadi panggonan kuman kanker. Kanthi perawatan Salisbury, pikiran uga dilatih, kanthi ora langsung, amarga tekad lan kekarepan sing kudu ditindakake dening pikiran supaya bisa nahan awak lan kepinginan kanggo perawatan kasebut. Akeh sing gagal ing perawatan amarga padha ora bakal terus lan amarga discontent mental lan kraman kang asring katon ing wong-wong sing nyoba lan kang padha ora ngalahake. Yen kraman dibuwang lan rasa ora puas diganti karo sikap sing sabar lan percaya diri, mesthi bakal ana obat. Kanthi nglatih awak miturut cara sing wajar, pikiran dilatih kanthi cara operasi lan sinau nguwasani ora mung awak nanging uga kebingungan lan kegelisahan. Nalika ana hubungan sing harmonis antarane awak lan penyakit pikiran ora bisa nemokake omah ing awak kasebut. Kuman lan sel kanker ora bakal nyebabake penyakit kajaba konstitusi awak ora bisa digunakake. Ana akeh kuman lan sel kanker ing meh kabeh awak manungsa. Nyatane, ana pirang-pirang kuman ing awak manungsa. Sembarang iki bakal njalari penyakit virulent yen kondisi awak ora kaya bakal njaga kuman supaya lan njaga awak sing teratur. Kuman penyakit sing durung dingerteni ana ing awak, nanging awak lan pikiran durung nyedhiyakake kahanan sing bakal nggawe kuman kasebut dikenal ing jagad minangka penyakit khusus. Padha bisa disebut bukti ing sembarang wektu nalika atine dadi weruh saka penyakit bisa, lan kondisi patologis diwenehake dening mangan lan urip sing ora bener.

Kuman lan sel kanker kalebu ing sejarah lan pangembangan manungso nalika awak manungsa pancen sithik-sithik. Ing wektu kasebut, ora mungkin penyakit kasebut saiki diarani kanker amarga iku minangka sel normal sing digunakake kanggo mbangun badan. Lomba saiki wis ngrambah evolusi sing nggawa menyang pesawat sing padha karo lomba sing ora dilibatake, yaiku pesawat sing melu ing tumindak utawa ngrembug pria lanang-seksual-wadon menyang badan seksual lan badan wanita sing saiki kita kenal.

Awak fisik dibangun lan dikelola kanthi terus lan ngrusak kuman. Kondhang kasebut saka perang kuman kasebut. Badan kasebut diadegake miturut pamarentahan tartamtu. Yen njaga wujud pamrentahan bisa njaga tumata lan kesehatan. Yen tatanan ora dilestarekake, fraksi-partai sing nentang mlebu pamrentah lan nyebabake gangguan, yen ora nyebabake revolusi utawa matine. Badan ora bisa tetep ora aktif utawa pasif. Tentara kuman sing nggawe awak lan tentara liya sing nglindhungi nglawan serangan lan nyerang kuman sing nentang kudu bisa nangkep lan nyerang para penjajah. Iki ditindakake nalika awak mangan panganan sing enak, omben-omben banyu murni, ambegan kanthi seger, lan manungsa duwe pikiran sing sehat lan nyoba mikir pengaruh lan tumindak miturut motif sing bener.

Kanca [Persamaan HW]