Yayasan Word

THE

WORD

SEPTEMBER, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa sing njaluk kita pretyaya kanggo mratelakake panemume. Sejauh apa kita diijini nentang pendapat kita marang wong liya?

Panemu minangka asil pikirane. Pendapat yaiku tampilan sing ana ing antarane kepercayaan lan kawruh babagan perkara utawa perkara. Wong sing duwe pendapat babagan perkara, bisa dibedakake karo wong sing duwe kawruh utawa mung kapercayan babagan perkara kasebut. Salah sawijine duwe pendapat amarga dheweke wis mikir babagan topik kasebut. Pamanggih kasebut bisa uga bener utawa salah. Apa bener utawa ora bakal gumantung marang panggonane lan metode pertimbangane, Yen pertimbangane tanpa prasangka, panemume biasane bakal bener, lan sanajan dheweke miwiti salah sawijining papan, dheweke bakal mbuktekake dheweke salah ing proses kasebut. pertimbangane. Yen, nanging ngidini prasangka ngganggu pertimbangane, utawa menehi dhasar kanggo menehi prasangka, panemume sing dienggo biasane ora salah.

Panemu sing wis ditimbulake dening manungsa nggambarake bebener. Dheweke bisa salah, nanging dheweke percaya yen pancen bener. Yen ora ana kawruh, bakal ana wong lanang sing bakal ngadeg utawa tiba. Nalika panemu-ide kasebut gegayutan karo agama utawa sawetara sing cocog, dheweke percaya yen dheweke kudu ngadeg kanggo dheweke lan rumangsa nduwe pengaruh kanggo njaluk wong liya supaya bisa milih. Banjur banjur entuk proselytizing.

Sing disaranake supaya kita menehi kapercayan kanggo mratelakake panemume yaiku iman utawa kawruh sing ana ing pendapat kita. Sampeyan bisa uga disaranake kanthi kepinginan supaya wong liya entuk keuntungan saka apa sing dianggep apik. Yen kawruh dhasar lan kepinginan kanggo nindakake kabecikan ditambahake pertimbangan pribadhi, upaya kanggo ngowahi wong liya marang panemu dhewe bisa uga nuwuhake panatisme, lan, yen ora apik, gawe piala bakal ditindakake. Alesan lan muga-muga kudu dadi pandhuan kanggo ngajokake pendapat kita. Alasan lan apik-apik ngidini kita nampilake panemu kanthi bantahan, nanging ngalang-alangi supaya kita nyoba supaya wong liya nampa. Alesan lan apik-becik bakal ngalang-alangi supaya wong liya kudu nrima lan dikonversi karo panemu, lan nggawe kita kuwat lan jujur ​​ing dhukungan saka apa sing kita ngerteni.

Kanca [Persamaan HW]