Yayasan Word

THE

WORD

DESEMBER, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa Natal duwe makna tartamtu kanggo ahli teori, lan yen mangkono, apa?

Makna Krismas kanggo ahli téosofis iku gumantung banget karo kapercayan bangsa utawa agama. Theosophists ora uwal saka prasangka, dheweke isih fana. Theosophists, tegese, anggota Theosophical Society, kalebu kabeh bangsa, balapan lan akidah. Mula saka iku, bisa uga gumantung karo prejudis saka theosophist tartamtu. Nanging ora ana wong sing mratelakake panemume babagan piwulang-piwulang teori. Bangsa Ibrani ngerti Kristus lan Natal ing cahya sing beda tinimbang sadurunge dadi ahli teosofis. Mangkono uga wong Kristen, lan kabeh wong liya saka kabeh balapan lan akidah. Teges tartamtu sing ana ing Natal kanthi ahli teosofis yaiku yen Kristus minangka prinsip tinimbang wong, prinsip sing mbebasake pikiran saka ilusi sing paling gedhe, nggawe manungsa luwih cedhak karo jiwane manungsa lan nyawiji dheweke karo prinsip katresnan lan kawicaksanan gaib. Srengenge minangka simbol cahya sejati. Srengenge dadi tandha tandha capricorn ing dina 21 tanggal 1 Desember ing pungkasan dalan kidul. Banjur ana telung dina nalika ora ana sing mundhak lan banjur dina dina 25 kaping 10 Desember srengenge wiwit ing sisih lor lan mula diarani lair. Para pinuna ngrameke acara iki kanthi festival lan bungah, ngerti yen nalika tekan surup bakal mangsa, wiji bakal dibentuk nganggo sinar Cahya lan bumi ing pangaruh srengenge bakal ngasilake. Aosofis nyathet Natal saka pirang-pirang sudut pandang: nalika lair saka srengenge ing capricorn tandha, sing bakal ditrapake ing jagad fisik; ing sisih liya lan ing pangerten sing luwih nyata yaiku lair saka srengenge cahya sing ora katon, yaiku Prinsip Kristus. Sang Kristus, minangka prinsip, kudu lair kalebu Manungsa, ing endi manungsa bisa disimpen saka dosa ora nggatekke, lan kudu miwiti periode urip tumuju kakebalane.

 

Apa kemungkinan Yesus dadi wong sing nyata, lan dheweke lair ing dina Natal?

Luwih bisa uga ana sing muncul, apa jenenge Yesus utawa Apolonius, utawa jeneng liyane. Kasunyatan ngarsane ing jagad mayuta-yuta wong sing ngarani awake dhewe dadi wong-wong Kristen sing nyekseni kasunyatane, manawa ana wong sing mulang kasunyatan sing bener - umpamane, ing Khotbah ing Gunung - lan sing diarani Kristen piwulang.

 

Yen Gusti Yesus minangka wong sing sejatine ngapa kok kita ora duwe cathetan sejarah babagan kelahiran utawa nyawani wong kaya katimbang bab Kitab Suci?

Sampeyan bener yen ora ana cathetan sejarah babagan lair saka Gusti Yesus utawa umuré. Malah referensi ing Josephus menyang Yesus uga dikandhakake dening panguwasa dadi interpolasi. Kasedhiyan rekaman kasebut kurang penting tinimbang dibandhingake manawa sakumpulan piwulang wis diklompokake ing sawijining karakter, apa wae karakter utawa fanciful utawa nyata. Ajaran kasebut ana lan salah sawijining agama paling gedhe ing donya menehi kesaksian babagan karakter kasebut. Taun nyata Yesus lair, malah ora teolog sing paling gedhe bisa menehi katrangan kanthi yakin. "Panguwasa" ora setuju. Sawetara wong kasebut sadurunge AD 1; wong liya nyatakake yen wis telat AD 6. Ewasemono panguwasa masarakat terus ngugemi wektu saiki sing diakoni kalender Julian. Gusti Yesus bisa uga wis dadi wong sing sejatine isih durung dingerteni wong liya, sajrone uripe. Kemungkinan kasebut yaiku Yesus minangka guru sing menehi pitunjuk kanggo sawetara murid sing dadi muridé, sing nampa piwulangé lan mulang piwulangé. Guru asring teka ing antarane wong lanang, nanging ora arang dikenal ing saindenging jagad. Dheweke milih kayata sing paling cocog kanggo nampa piwulang anyar sing anyar lan menehi pitunjuk, nanging aja nganti mlebu ing jagad iki. Yen kaya ngono karo Yesus, iki bakal mangsuli para sejarawan jaman saiki durung ngerti dheweke.

 

Yagene padha nelpon iki, 25th Desember, Natal tinimbang Jesusmass utawa Jesusday, utawa karo sawetara jeneng liyane?

Ora nganti abad kaping papat utawa kaping lima, judhul Natal diwenehake marang upacara-upacara sing ditindakake ing tanggal 25 Desember. Natal tegese misa Kristus, misa sing dianakake kanggo, saka, utawa kanggo Kristus. Mulane tembung sing luwih cocog yaiku Yesus-massa, amarga layanan sing dianakake lan upacara sing diarani "misa" sing ditindakake ing esuk tanggal 25 Desember yaiku kanggo Yesus, bayi sing lair. Iki ngiring dening rejoicing gedhe saka wong, sing burned log Yule kanggo pakurmatan saka sumber geni lan cahya; sing mangan puding plum, betokening rempah-rempah lan peparingé wong wicaksana saka Wétan nggawa marang Gusti Yésus; sing ngubengi mangkuk wassail (lan sing kerep dadi mabuk banget) minangka simbol saka prinsip sing menehi urip saka srengenge, sing njanjeni pecahe es, mili kali, lan wiwitane jus ing wit-witan. ing musim semi. Wit Natal lan evergreens digunakake minangka janji saka nganyari maneh saka vegetasi, lan presents padha umume diijolke, betokening raos apik saiki antarane kabeh.

 

Apa ana cara esoterik mangertos lair lan urip Yesus?

Ana, lan bakal katon minangka sing paling wajar kanggo sapa wae sing bakal nganggep tanpa prasangka. Lair, urip, panyaliban, lan wungune Yesus nuduhake proses sing saben jiwa kudu dilalekake sapa sing bakal urip lan sing bisa urip ing urip iku ora bisa urip. Piwulang greja babagan sejarah Yesus adoh saka kasunyatan babagan dheweke. Pratelan teosofis babagan crita Alkitab diwenehake ing kene. Maria minangka awak fisik. Tembung Maryam padha karo pirang-pirang sistem agama sing hebat, sing wis ngaku makhluk gaib minangka pangadege. Tembung kasebut asale saka Mara, Mare, Mari, lan kabeh tegese pait, segara, lam, ilusi sing hebat. Kuwi kabeh awak manungsa. Tradhisi ing antarane wong-wong Yahudi nalika semana, lan sawetara isih nganti saiki, yaiku Mesias bakal teka. Ditulis manawa Mesias bakal lair saka prawan kanthi tumindak sing murni. Iki ora masuk akal saka sudut pandang jinis kelamin, nanging cocog banget karo kebenaran esoterik. Kasunyatane yaiku yen awak manungsa dilatih kanthi bener lan dikembangake dadi murni, prawan, murni, ora rapi. Nalika awak manungsa wis tumuju ing kasucian lan resik, mula banjur diarani Maria, prawan, lan siyap meteng kanthi rapi. Konsepsi sing murni tegese dewa dhewe, ego ilahi, ngasilake awak sing wis prawan. Fruktifikasi utawa konsepsi iki kalebu iluminasi pikiran, yaiku konsepsi pertama babagan abadi lan ketuhanan. Iki ora kiasan, nanging harfiah. Iki sejatine bener. Kemurnian awak sing dijaga, wiwit ana urip anyar sajrone wujud manungsa. Panguripan anyar iki tuwuh kanthi bertahap, lan ana wujud anyar. Sawise kursus kasebut dilewati, lan wektu bakal teka, makhluk iki sejatine lair, liwat lan saka awak fisik kasebut, Maria perawane, minangka wujud sing beda lan beda. Iki laire Yesus sing dikandhani dening Roh Suci, cahya ego, lan lair saka Maria, prawan, awak fisik. Kaya sing ditindakake dening Yesus ing taun-taun wiwitan ing kahanan sing ora jelas, semono uga kedadeyan sing ora jelas. Iki awak Yesus, utawa sing bakal nylametake. Awak iki, awake Yesus, minangka badan sing ora bisa mati. Gusti Yesus dikandhani teka kanggo nylametake jagad. Dadi dheweke nindakake. Awak Yesus ora mati kaya fisik, lan awak sing sadhar minangka fisik saiki dipindhah menyang awak anyar, awak Yesus, sing bisa nylametake saka pati. Awak Yesus ora abadi lan wong sing nemokake Yesus, utawa sing wis dituju Yesus, ora bakal kelingan utawa eling maneh, amarga dheweke terus sadar ing kahanan lan kahanan apa wae. Dheweke tanpa kelingan memori sajrone awan, wengi, mati lan urip mbesuk.

 

Sampeyan ngandika Kristus minangka asas. Apa sampeyan nggawe prabédan antara Yesus, lan Kristus?

Ana bedane antarane rong ukara lan apa sing dimaksudake kanggo makili. Tembung "Yesus" asring digunakake minangka judhul pakurmatan lan diwenehake marang wong sing pantes. Kita wis nuduhake apa tegese Esoteric babagan Yesus. Saiki tembung "Kristus," asale saka Yunani "Chrestos," utawa "Christos." Ana bedane antarane Chrestos lan Christos. Chrestos minangka neophyte utawa murid sing lagi njajal, nalika isih njajal, nyiapake panyaliban simbolik, mula dheweke diarani Chrestos. Sasampunipun miwiti, piyambakipun diurapi lan diarani Christos, sing dadi poni. Dadi wong sing wis nemoni kabeh uji coba lan inisiasi lan entuk kawruh utawa sesambungan karo Gusti Allah diarani "a" utawa "Christos." Iki ditrapake kanggo individu sing nampa prinsip Kristus; nanging Kristus utawa Christos tanpa artikel sing jelas yaiku prinsip Kristus lan dudu saben wong. Kaya sing ana gandhengane karo judhul Yesus, Sang Kristus, tegese prinsip Kristus wis ngetrapake utawa nginep karo awak Yesus, lan awak Yesus banjur diarani Yesus Kristus kanggo nuduhake manawa wong sing wis ngalami abadi kanthi nduwe awak Yesus ora mung abadi minangka individu, nanging dheweke uga welas asih, setan, gaib. Minangka Yesus sejarah, kita bakal ngelingi manawa Yesus ora diarani Kristus nganti dibaptis. Nalika lagi munggah saka kali Yardene, roh banjur mudhun ing swarga lan ana swara saka swarga: "Iki anakku sing daktresnani, sing dakkarepake." Banjur sawise iku, Gusti Yesus diarani Yesus Kristus, utawa Kristus Yesus, tegese artine wong-wong utawa dewa-dewa. Kabeh manungsa bisa dadi Kristus kanthi nyawiji awake karo prinsip Kristus, nanging sadurunge kesatuan bisa ditindakake, dheweke wis kelairan kaping pindho. Kanggo nggunakake tembung Yesus, "Sampeyan kudu lair maneh sadurunge sampeyan bisa oleh warisan Kratoning Swarga." Iki tegese awak fisik ora kanggo mbalekake bayi, nanging dheweke, minangka manungsa, kudu lair minangka makhluk abadi saka utawa liwat awak jasmani, lan yen kelairan kasebut bakal lair saka Yesus, Yesus. Mula, mung bisa nggawe warisan Kraton ing swarga, amarga bisa uga Gusti Yesus kabentuk ing jero awak prawan, nanging ora mungkin prinsip Kristus dibentuk, amarga adoh banget bisa dicopot. daging lan mbutuhake awak sing luwih maju utawa berkembang supaya bisa diweruhi. Mula kudu dadi badan abadi sing diarani Jesus utawa kanthi jeneng liya sing dikembangake sadurunge Kristus minangka Logos, The Word, bisa ngatonake manungsa. Iki bakal eling yen Paulus ngajak kanca utawa murid sing padha nindakake lan ndedonga nganti Kristus kudu dibentuk ing njero.

 

Apa alesan tartamtu ana kanggo ngrayakake dina 25th Desember minangka minangka sing lair saka Gusti Yesus?

Alasan kasebut yaiku musim alami lan bisa dirayakake kanthi wektu liyane; kanggo apa sing dijupuk saka sudut pandang astronomi, utawa minangka lair saka awak fisik sajarah, utawa minangka lair saka awak sing ora abadi, tanggal kasebut kudu ana ing dina 25 tanggal Desember, utawa nalika srengenge lumebu ing capricorn tandha. Wong tuwa ngerti iki, lan ngrayakake ulang taun penyelamat dheweke ing utawa tanggal 25 tanggal Desember. Wong Mesir ngrayakake ulang taun Horus ing dina 25 tanggal Desember; wong Persia ngrayakake ulang tahun Mithras sing dina tanggal 25 tanggal Desember; wong Romawi ngrayakake Saturnalia, utawa umur emas, ing dina 25 tanggal Desember, lan ing tanggal iki srengenge lair lan dadi anak saka srengenge sing ora katon; utawa, kaya sing dingerteni, "mati natalis, invicti, solis." utawa ulang taun srengenge sing ora bisa dikalahake. Hubungane Gusti Yesus karo Kristus dikenal kanthi sejarah sing diduga lan fenomena surya, amarga dheweke, Yesus, lair ing 25 tanggal Desember, yaiku dina nalika srengenge miwiti perjalanan lor ing tandha capricorn, wiwitan saka solstis musim dingin; nanging ora nganti dheweke ngliwati ekuinoks vernal ing tandha aries yen dheweke wis entuk kekuwatan lan kekuwatane. Banjur negara-negara kuno bakal nyanyi lagu-lagu kasebut kanthi bungah lan memuji. Ing wektu iki Yesus dadi Kristus. Dheweke wungu saka ing antarane wong mati lan nyawiji karo dewa-dewa mau. Iki minangka sebab kenapa kita ngrayakake ulang tahun Yesus, lan ngapa "kafir" ngrayakake ulang tahun dewa masing-masing ing dina 25 tanggal Desember.

 

Yen bisa kanggo manungsa dadi Kristus, kepiye carane wis rampung lan kepriyé dhewekan karo dina 25th Desember?

Kanggo wong sing digawa ing omah Kristen ortodok kaya pernyataan kasebut bisa dianggep kaya suci; marang siswa sing wis kenal karo agama lan filsafat iku ora bakal angel; lan Ilmuwan, paling ora, kudu nganggep ora mungkin, amarga prekara evolusi. Lair Yesus, kelahiran nomer loro, gegandhengan karo 25th ing Desember amarga akeh sebab, ing antarane yaiku manawa awak manungsa dibangun ing prinsip sing padha karo bumi lan salaras karo hukum sing padha. Loro lan awak padha karo hukum-hukum srengenge. Ing dina 25 tanggal Desember, utawa nalika srengenge mlebu tandha capricorn, awak manungsa, sing diwenehake wis ngliwati kabeh latihan lan pangembangan sadurunge, luwih cocog kanggo upacara sing bakal ditindakake. Persiyapan sadurunge sing dibutuhake yaiku urip sing murni kudu urip, lan pikiran kudu dilatih kanthi trampil lan trampil, lan bisa nglanjeni gaweyan kanthi dawa. Urip sing resik, awak sing swara, kepinginan sing dikontrol lan pikiran sing kuwat ngaktifake sing diarani wiji Kristus njupuk oyod ing lemah prawan, lan ing jero awak fisik kanggo nggawe awak ethereal utama saka koma -divine alam. Ing endi iki rampung proses sing dibutuhake. Wayahe waktune, upacara kasebut kedadeyan, lan kanggo pertama kaline awak sing ora suwe sing wiwit suwe tuwuh ing awak fisik pungkasane metu saka awak fisik lan dilahirake. Badan iki, sing diarani badan Yesus, ora dadi badan astral utawa linga sharira sing diomongake para ahli-ahli teosofis, lan uga ora ana salah sawijining badan sing ditampilake. Ana pirang-pirang sebab, ing antarane yaiku yen linga sharira utawa awak astral sing gegayutan karo awak fisik, kanthi tali benang utawa umbilik, dene immortal utawa badan Yesus ora sambung. Badan linga sharira utawa astral medium ora cerdas, dene Gusti Yesus utawa awak sing ora abes ora mung misah lan béda karo awak fisik, nanging wicaksana lan kuat lan cukup sadar lan cerdas. Iki ora mandheg ilang ora eling, uga ora ngrusak urip utawa urip kanthi urip utawa kesenjangan. Proses sing perlu kanggo nggayuh umur lan ngrampungake kelahiran nomer loro yaiku ing antarane garis lan prinsip zodiak, nanging rincian kasebut dawa banget lan ora bisa diwenehake ing kene.

Kanca [Persamaan HW]