Yayasan Word

THE

WORD

OCTOBER, 1907.


Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Artikel ing ngisor iki, sing ditampa sawise masalah Jauh Maret, bisa uga ora diwaca kaya sing maca persis kaya pitakonan lan wangsulan sadurunge ing MOMENTS WITH FRIENDS, nanging amarga kapentingan umum saka topik sing dibahas lan panjaluk sregep wartawan. supaya bisa nerbitake bantahan kasebut ing WORD, A FRIEND bakal mangsuli bantahan kasebut kaya sing dijaluk, mula ngerti yen bantahan kasebut miturut prinsip lan praktik ilmu agama Kristen, lan dudu kanggo pribadi - Ed. TEMBUNG

New York, Maret 29, 1907.

Menyang Editor Rujukan.

Pak: Ing edisi Maret THE WORD, "Kanca" takon lan mangsuli sawetara pitakonan babagan Ilmu Kristen. Jawaban iki nuduhake yen penulis wis diadopsi panggonan tartamtu unfavorable kanggo Kristen Science, kang, yen digawa menyang kesimpulan logis, padha unfavorable kanggo laku kabeh badan agama. Pitakonan pisanan, "Apa salah nggunakake mental tinimbang fisik kanggo nambani penyakit fisik?" dijawab kanthi praktis "ya." Disebutake yen "ana kedadeyan sing bisa ditrapake nggunakake kekuwatan pikiran kanggo ngatasi penyakit fisik, mula kita bakal ujar manawa ora salah. Ing mayoritas kasus, mesthi salah nggunakake mental tinimbang cara fisik kanggo nambani penyakit fisik.

Yen nggunakake mental tegese panulis nuduhake operasi manungsa siji ing pikiran manungsa liyane, kanggo mbusak penyakit fisik, mula aku setuju karo dheweke salah ing saben kasus. Ilmuwan Kristen ora nggarap pikiran manungsa kanggo ngatasi masalah fisik. Saka ing ngisor iki ana bedane karo Ilmu Kristen lan ilmu mental, sing ora ditepungi karo "A Friend."

Ilmuwan Kristen nggunakake cara spiritual, liwat donga mung, kanggo ngobati penyakit. Rasul James ujar, "Pandonga iman bakal nylametake wong sing lara." Ilmu Agama Ajaran mulang carane nggawe "pandonga iman," lan, amarga lara lara liwat pandonga Ilmu Kristen, iku bukti yen "pandonga iman. "" Kanca "wis ora ngerti bingung perawatan Ilmu Kristen lan perawatan mental. Ilmu Agama Kristal gumantung marang Gusti Allah, lumantar pandonga, dene ilmu jiwa sing diarani, apa sing dienggo liwat saran mental, hipnotisme, utawa mesmerisme, yaiku tumindak pikiran siji manungsa marang pikiran manungsa liyane. Asil ing kasus terakhir yaiku transitory lan mbebayani, lan kanthi sampurna menehi paukuman sing ditindakake dening "A Friend". Ora ana sing bisa nolak pandonga marang Gusti Allah, lan uga ora ana sing bisa ujar manawa donga sing tulus kanggo wong liya. cilaka

Pitakon liyane yaiku, "Apa Gusti Yesus lan akeh wong mursid sing ngobati penyakit fisik kanthi cara mental, lan yen pancen salah?"

Nanggepi pitakon iki "Kanca" ngaku yen dheweke nandhang lara, lan ora salah manawa dheweke nglakoni. Nanging dheweke ujar, "Yesus lan wong-wong mursid ora entuk dhuwit kanggo ngobati," lan dheweke uga ujar, "Kepiye kaya Yesus lan murid-muride utawa para wong mursid kanggo ngetrapake dhuwit akeh. saben pasien, tamba utawa ora ana obat. "

Kasunyatan manawa Yesus nambani wong lara, lan mulang para sakabate carane nindakake kaya ngono. Murid-murid iki banjur mulang wong liya, lan nganti telung atus taun kekuwatan kanggo ngobati sacara rutin digunakake dening pasamuwan Kristen. Nalika Gusti Yesus pisanan ngutus band para sakabate kanthi prentah kanggo martakake Injil lan marasake wong lara, mula dheweke ora gelem mbayar mbayar kanggo layanan. Nalika dheweke ngirim metu ing wektu liya, dheweke ujar supaya njupuk dompet kasebut, lan nyatakake yen "buruh iku pantes upah." Teks iki ditampa meh rong ewu taun minangka panguwasa sing cukup kanggo pendeta lan wong liya sing kerja ing Kristen kanggo nampa ganti rugi kanggo layanan, lan ora ana alesan sing cukup kanggo nggawe pangecualian kanggo Ilmuwan Kristen. Pendhidhikan dipunginaaken dening gereja-gereja kanggo martakake lan ndedonga, lan meh kabeh kedadeyan, upah tetep. Praktisi Ilmu Kristen loro martakake Injil lan ndedonga, nanging ora entuk gaji sing tetep. Alatan kasebut sithik amarga ora pati penting, lan dibayar kanthi sukarela dening individu sing golek pitulunge. Ora ana paksaan, lan ing endi wae, masalah pribadi antarane pasien lan praktisi sing ora prihatin saka wong njaba. Supaya dadi praktisi Ilmu Kristen, wong kudu nglirwakake bisnis sekuler lan nglampahi wektu kerja kasebut. Kanggo nindakake iki, paling ora butuh sawetara kabutuhan kanggo kabutuhan biasa. Yen ora ana persediaan digawe ganti rugi, wong miskin bakal ngilangi kabeh saka pakaryan iki. Pitakon iki wis diselehake dening pasamuwan Science Christian kanthi dhasar sing tepat lan puas kanggo pihak-pihak kasebut. Ora ana keluhan saka wong-wong sing nutugake Ilmu Ilmu Kristian kanggo bantuan sing dibebasake. Keluhan kasebut biasane asale saka wong sing ora duwe hubungane karo Christian Science. Ing acara apa wae, kudu diakoni kabeh sing pengin ngrawat subyek kasebut kanthi adil, manawa yen sampeyan kudu mbayar para pandhita kanggo martakake, lan ndedonga supaya bisa pulih lara, mula padha kudu mbayar ilmuwan Kristen. layanan.

Pancen tenan sampeyan.

(Ditekani) VO STRICKLER.

Pitakon panemune ujar yen kita wis "diadopsi papan tartamtu sing ora cocog karo Ilmu Ilmu Kristian, sing, yen ditindakake kesimpulan logis, padha ora cocog karo kabeh badan agama."

Yen latar kasebut ora cocog karo ilmu agama Kristian pancen bener, nanging kita ora ngerti kepiye saka kesimpulan sing logis saka premis kasebut ora cocog karo praktik kabeh badan agama. Sciencelmu Kristen njlèntrèhake manawa piwulang kasebut pancen unik ing antarane iman modern, lan ora ana sing bener. Amarga premis kasebut ora cocog karo ilmu agama Kristen, mula ora ana ing ngisor iki manawa papan sing padha ditrapake kanggo kabeh badan agama; nanging yen kabeh badan religius kudu nolak kasunyatan lan mulang palsu, mula kita kudu ora bisa disalahake ing papan sing ana ing piwulang lan prakteke, nalika kesempatan kasebut mbutuhake pandangan kita nyatakake.

Merujuk pitakon pisanan lan jawabane, sing ditampilake ing WORD Maret, 1907, panulis surat ing ndhuwur ujar ing paragraf kapindho dheweke setuju karo kita manawa "operasi saka pikiran manungsa ing pikiran manungsa liyane, kanggo mbusak fisik Nanging, salah ing saben kasus. "

Nalika maca iki, pitakonane bakal dadi sababe, apa maneh mbantah maneh utawa mbantah; nanging kita kaget karo statement sing nderek: "Ilmuwan Kristen ora nggarap pikiran manungsa yen ana masalah fisik."

Yen bener yen pikiran manungsa ora digunakake dening ilmuwan Kristen ing upaya lan prakteke kanggo nyingkirake penyakit fisik, mula kasus kasebut diilangi saka pengadilan ing jagad iki, lan ora ana kanggo pengadilan priksaan. Pramila ilmuwan Kristen ora kudu prihatin karo komentar sing ora cocog karo prakteke, lan iku ora ana ing sajroning ING MASA-MENTENG DENGAN RAKYA kanggo nyoba ngrampungake prekara sing dudu gegayuhan karo pikiran manungsa. Nanging meh ora bisa, manawa pernyataan kaya kasebut bisa ditindakake. Yen ditakoni, iku pikiran gaib (utawa pikiran liya) sing ngilangi penyakit fisik, lan dudu pikiran manungsa, mula kepiye tanpa pikiran manungsa bisa milih pikiran ilahi? Yen pikirane ilahi, utawa apa wae prinsip sing diarani "ilmuwan", tumindak kasebut, kepiye tumindak kasebut tanpa pamrih utawa saran saka pikiran manungsa? Nanging yen pikiran ilahi bisa tumindak lan ngilangi penyakit fisik tanpa pagawean utawa panggunaan pikiran manungsa, mula apa intervensi ilmuwan Kristen perlu mbusak penyakit fisik? Siji-sijine cara, siji-sijine alternatif yaiku ora ana pikiran sing gaib utawa manungsa sing digunakake kanggo ngilangi penyakit fisik. Yen kaya ngono, kepiye kita manungsa, tanpa nggunakake pikiran manungsa, ngerti utawa ngrasakake penyakit fisik, utawa pikiran gaib, utawa pikiran manungsa. Penulis surat nyimpulake paragraf kapindho kanthi ngucapake: "Ana ing antarane bedhane karo Ilmu Kristen lan ilmu jiwa, sing ora ditliti karo 'A Friend.' ''

Kita ngakoni manawa ora ngerti bedane antarane ilmu Kristen lan ilmu mental. Bentenane sing digawe dening ilmuwan Nasrani kanggo milih ilmuwan mental, amarga miturut pratelan kasebut ing surat kasebut, ilmuwan mental isih nggunakake pikiran manungsa, dene ilmuwan Kristen ora.

Ing wiwitan paragraf nomer telu panulis layang kasebut ujar: "Ilmuwan Kristen nggunakake cara spiritual liwat pandonga mung kanggo ngobati penyakit. Rasul James ujar, 'Pandonga iman bakal nylametake wong sing lara.' ''

Pratelan kasebut dibingungake tinimbang ngutip pitakon sadurunge. Pitakonan kanthi alami muncul, apa bedane apa sing ditulis dening Penulis ing antarane cara spiritual lan cara mental? Kanggo psikologi, ahli psikologi mesmeris, lan amatir, kabeh tumindak sing ora dipercaya amarga panyebab fisik disetrapake ing endhas umum lan uga diarani psikis, mental, utawa spiritual; luwih becik spiritual. Ora jelas kepriye Panulis ngetrapake ukara kasebut "tegese spiritual", kajaba manawa dheweke ndonga yen pandonga ora minangka operasi mental. Nanging yen pandonga ora operasi mental, utawa ora ana hubungane karo pikirane manungsa, apa maneh donga? Sapa sing ndedonga? Apa sing diajak ndedonga, lan sapa sing ndedonga, lan kanggo apa?

Yen wong sing ndedonga minangka ilmuwan Kristen, kepiye carane bisa ndedonga tanpa dipikirake manungsa? Nanging yen dheweke dudu manungsa lan wis dadi gaib, mula dheweke ora perlu ndedonga. Yen ndedonga, kita ndedonga yen pandonga kasebut dituju menyang kekuwatan sing luwih dhuwur tinimbang dheweke, mula pandonga. Lan yen dheweke manungsa iku kudu nggunakake pikiran dheweke kanggo ndedonga. Wong sing ndedonga kudu ndedonga. Ngarsane, dheweke ndedonga babagan penyakit fisik, lan penyakit-penyakit fisik kasebut bakal diilangi. Yen pandonga pandonga kanggo ngilangi penyakit fisik, manungsa sing ndedonga kudu nggunakake djalmo manungso lan pikiran supaya ngerti penyakit fisik lan njaluk pamrih kanggo entuk bathi wong sing nandhang. Donga minangka pesen utawa panjaluk sing ditujukan kanggo wong, kekuwatan utawa prinsip sing nyingkirake penyakit fisik. Wus donga ndedonga karo Gusti Allah; nanging sing pengin ngatasi pesen utawa petisi kanthi efektif marang wong sing luwih endhek, padha, utawa unggul, kudu ngerti cara ngatasi pesen utawa petisyen kasebut kanthi cara sing bakal diarepake. Sawijining wong sing ndedonga utawa panyuwunan ora bakal njaluk petugas sing luwih murah tinimbang awake dhewe, amarga ora bisa menehi panjaluk, utawa uga bakal njaluk siji sing padha karo apa sing bisa ditindakake. Mula, cukup kanggo nganggep manawa wong sing disenengi iku luwih unggul. Yen dheweke luwih unggul lan tumindak sing wicaksana, mula petisi kasebut kudu menehi persetujuan kanggo sapa wae sing dheweke ora ngerti. Yen dheweke ora ngerti, dheweke ora kabeh wicaksana; nanging yen dheweke ngerti, iku tumindak sing ora sopan lan ora sopan tumrap pihak petisyen supaya njaluk intelijen sing wicaksana lan kuwat banget kanggo nindakake sawijining tumindak, amarga panjaluk kasebut nuduhake manawa intelijen sing cerdas bisa uga diabaikan. kanggo nindakake apa sing kudu ditindakake, utawa ora ngerti manawa kudu ditindakake. Yen ngidini, liya, manawa intelijen iku kabeh wicaksana lan rumangsa kuwat, nanging ora nggatekake awake dhewe karo urusan manungsa, mula wong sing ngganggu utawa ndonga supaya bisa nyingkirake penyakit fisik, lan nggunakake pikiran manungsa kanthi cara awal kanggo ngenalake penyakit fisik kanthi ndedonga marang Gusti Allah, intelijen. Petisi kasebut kudu ditindakake kanggo nyingkirake penyakit, lan ing ngono, pikiran digunakake kanggo mburi fisik. Wiwitan minangka fisik, proses kudu mental (apa wae sing bisa diturutake); nanging mburi iku fisik.

Minangka kanggo pandonga iman muncul pitakonan: apa iman? Saben makhluk ing wujud manungsa nduweni iman, nanging iman sing siji dudu iman wong liya. Iman ahli sihir ing asil sukses saka laku beda karo iman ilmuwan Kristen sing bisa sukses ing laku, lan loro iki beda karo iman Newton, Kepler, Plato, utawa Kristus. Wong fanatik sing duwe iman buta marang dewa kayune entuk asil kaya sing kasebut ing ndhuwur sing uga duwe iman. Apa sing diarani tumindak sukses bisa uga adhedhasar kapercayan buta, spekulasi yakin, utawa kawruh sing nyata. Asil bakal miturut iman. Prinsip iman ing saben wong padha, nanging iman beda-beda ing tingkat kecerdasan. Mulane, yen ilmuwan Kristen ngaku waras liwat pandonga saka iman, banjur tamba dileksanakake kudu miturut tingkat iman ing nggunakake cerdas. Bisa uga infernal utawa gaib; nanging ing kasus apa wae, amarga Rasul Yakobus ngendika "pandonga kanthi iman bakal nylametake wong lara," ora nggawe. Kasunyatan iku saksi lan dudu Rasul Yakobus.

Penulis terus: "'A Friend' wis ora sengaja dadi perawatan Ilmu Agama Kristen lan perawatan mental."

Yen ngono, "A Friend" ngakoni kesalahane; nanging dheweke ora ngerti kepiye ilmuwan Kristen bisa sinau nggawe, lan "nggawe 'pandonga iman,'" tanpa nggunakake pikiran manungsa. Ragu-ragu iki misale jek didhukung dening pernyataan ing ngisor iki: "Ilmu Agama Kristal gumantung marang Gusti Allah lumantar pandonga, dene ilmu mental, apa sing dienggo liwat saran mental, hipnotisme utawa mesmerisme, yaiku tumindak pikiran siji manungsa marang pikiran manungsa liyane . Asil ing kasus terakhir yaiku transitory lan mbebayani, lan kanthi paukuman sing cocog karo praktik kasebut dening 'A Friend.' ''

Sanajan ora ana ing kene bisa ngomongake para ilmuwan mental lan ujar yen pernyataan ing ndhuwur iku bener, isih ana ing buku-bukune para ilmuwan mental nyatakake ilmuwan-ilmuwan Kristen supaya bisa ngandelake kabeh marang Gusti Allah, utawa apa wae istilah sing bisa diarani Allah. Iki ora nggawe bedane jelas sing dituntut dening Penulis, amarga alasan sing wis maju. Pangubaran sing dienggo dening ilmuwan mental dituntut minangka efektif lan akeh karo properti minangka peneliti ilmuwan Kristen. Apa wae prinsip tamba sing ditrapake bisa uga, tamba ditrapake dening rong "ilmuwan." Pratelan kasebut, panulis surat ing ndhuwur kanggo ilmuwan Kristen banget nyatakake, kaya sing dikepengini dening peneliti ilmuwan mental. sing katon ora seneng. Iki nyata yen nggunakake lan ora duwe huruf kapital ing istilah "Ilmu Kristian" lan "ilmu jiwa." Liwat huruf kasebut tembung "Ilmu Agama Kristen" utawa "Ilmuwan" dimodekake, dene guneman ilmu ilmiah utawa ilmuwan. kapitunan katon ora ana. Ing cedhak paragraf ing ndhuwur kita waca: "Ora ana sing bisa nolak pandonga marang Gusti Allah, lan uga ora ana sing bisa ujar manawa doa sing tulus kanggo wong liya bisa uga cilaka."

"Kanca" nyengkuyung pratelan kasebut, nanging kudu nambah donga kanggo wong liya, supaya ikhlas lan migunani, kudu ora duwe ati; pandonga sanajan kanggo mupangate liyane, yen ana imbuhan pribadi utawa panrimo dhuwit, ora bisa dicelehake lan mandheg ora mentingake, amarga mupangat pribadi bakal ditampa liyane saka mupangat sing entuk saka kawruh nindakake layanan.

Ing paragraf diwiwiti: "Kasunyatan manawa Yesus nambani wong lara, lan mulang para sakabate carane nindakake kaya ngono," Koresponden kita nyoba kanggo mbuktekake kesahihan tumindak ilmiah Kristen kanthi mbayar, yaiku: ngutus grup murid-muridé sing dhawuhe martakake Injil lan marasake wong lara, dheweke njaluk supaya ora mbayar mbayar kanggo layanan. Nalika dheweke ngutus wong-wong mau sabanjure, dheweke ujar supaya njupuk dompet kasebut, lan nyatakake 'buruh kasebut kudu entuk upah.' ''

Rujukan pisanan ing Prajanjian Anyar sing ditrapake kanggo nyathet Surat Koresponden kita ditemokake ing Mat., Kap. x., vs. 7, 8, 9, 10: "Lan nalika sampeyan tindak, dakwartakake, ujar: Kratoning Swarga wis cedhak. Marasake wong lara, ngresiki lara kusta, tangekake wong mati, nuli dhemit. Aja nggawa emas, utawa salaka, utawa tembaga, ora ana kanthong; utawa buku kanggo lelungan sampeyan, uga ora ana rong jaket, utawa sepatu, utawa jubah; Amarga buruh iku pantes dipangan. ”

Kita ora bisa ndeleng apa-apa ing ndhuwur kanggo menehi jaminan ilmuwan Kristen kanggo mbayar ganti rugi. Nyatane pernyataan kasebut "kanthi bebas sing wis sampeyan tampa, menehi kanthi gratis," bantahan kasebut.

Ing Tandhani, kap. vi., vs. 7-13, kita nemokake: "Lan nuli nimbali wong rolas, lan wiwit dikirim loro-lorone, lan menehi kekuwatan marang roh-roh najis; lan dhawuh supaya dheweke ora njupuk apa-apa kanggo lelungan kasebut, kajaba mung staf; ora ana buku, ora ana roti, ora ana dhuwit ing kanthonge. Nanging gondho nganggo sandal: lan aja nganggo rong jubah …… Lan padha metu, lan martakake manawa manungsa kudu mratobat. Banjur dhemit akeh, banjur diuripake nganggo lenga akeh wong sing lara, banjur diwarasake. "

Ing ndhuwur ora mbantah milih praktik ilmuwan Kristen, lan nyatane para ilmuwan Kristen ora bisa ngetrapake pandhuan ing ndhuwur.

Rujukan sabanjure sing ditemokake ing Lukas, kap. ix., vs. 1-6: "Banjur, nuli nimbali sakabat rolas, lan maringi kekuwatan lan panguwasa tumrap kabeh dhemit, lan nambani penyakit. Banjur ngutus wong-wong mau supaya martakake Kratoning Allah, lan nambani wong lara. Pangandikané wong-wong mau, "Aja nggawa apa-apa kanggo lakuku, utawa staf, utawa buku, utawa roti, utawa dhuwit; uga ora duwe rong jaket siji. Lan omah apa wae sing mlebu, sampeyan bakal tinggal, banjur metu …… .. Lan padha lunga, lan ngliwati kutha-kutha sing ngabarake Injil, lan marasake awakmu ing endi wae. ”Ora ana sebutan babagan ganti rugi ing ndhuwur, lan pandhuan sing padha babagan anané mbayar, katun busana. Ing ndhuwur ora ndhukung Wartawan ing tuntutane.

Referensi sabanjure ana ing Lukas, kap. x., ls. 1-9, ing pundi kasebut: "Sasampunipun prekara punika Gusti banjur milih pitung puluh liyane, lan ngutus wong loro sadurunge dheweke menyang saben kutha lan papan ing ngendi dheweke bakal teka ..... utawa scrip, utawa sepatu; lan aja salam marang sapa wae kanthi cara. Lan ing omah apa kang mlebu, ujar dhisik, Tentrem rahayu tumrap omah iki. Lan manawa putra slamet ana, tentrem-rahayu bakal urip maneh; manawa ora, bakal bali maneh. Lan ing omah sing padha tetep, mangan lan ngombe, apa sing diwenehake; amarga buruh iku pantes upah. Aja lunga saka omah. Lan apa waé sing mlebu ing kutha lan wong-wong sing bakal ditampa, dhahar kaya sing wis disedhiyakake ing ngarep sampeyan: banjur waras wong-wong lara sing ana ing kana, banjur ujar, "Kratoning Allah wis cedhak."

Ing ndhuwur ngemot kutipan ing serat "yen buruh pantes upah;" nanging upah iki minangka "mangan lan ngombe apa wae sing diwenehake." Mesthi saka referensi iki, Koresponden kita ora bisa entuk hak nampa ganti rugi tinimbang panganan lan ngombe sing gampang diwenehake ing omah pasien. Kabeh referensi nganti saiki wis nolak kanggo menehi ganti rugi kajaba saka panganan lan papan perlindungan sing diwenehake kanggo penyembuhan. Lan kaya sing ditampilake ing MOMENTS WITH FRIENDS, alam mesthi nyedhiyakake iki kanggo tukang sing bener.

Saiki, kita dadi referensi pungkasan, Lukas. kap. xxii., vs. 35-37: "Lan dheweke banjur kandha marang wong-wong mau, nalika sampeyan ngutus sampeyan tanpa dompet, utawa kanthong, lan sepatu, apa ana uga kekurangan? Lan padha mangsuli, "Ora ana apa-apa." Banjur ngandika marang wong-wong mau, nanging saiki, sapa sing duwe dompet, jupuken lan uga batine: Lan sing ora duwe pedhang, adol tuku lan tuku siji. Aku pitutur marang kowe, yen iki katulis kudu ditindakake ing Aku. Lan dheweke kaetang dadi wong sing nglanggar, amarga prekara-prekara iki dakkarepake. "

Teges ing perangan ing ndhuwur kasebut misale jek yen Gusti Yesus ora bakal maneh karo para sakabate, lan dheweke kudu perang kanthi cara dhewe; nanging pancen ora ana referensi kanggo pampasan penyakit. Nyatane, pandhuan kanggo njupuk dompet lan skrip dheweke uga nyaranke sebaliknya ganti rugi: yen dheweke kudu mbayar dhewe-dhewe. Kasunyatane iki, apa sing Koresponden maju minangka bukti minangka ndhukung tuntutan lan praktik ilmu agama Kristen, iku ujar. Koresponden kita wis cilaka kasus dheweke kanthi maju kanggo milih saka iku. Pandhuan sing diwenehake dening Gusti Yesus ora dituruti ing roh utawa uga ing surat. Ilmuwan Kristen uga dudu Nasrani ing piwulangé lan uga dadi muridé Yésus; dheweke dadi murid Mrs Eddy, lan promulgator doktrin dheweke, lan ora duwe hak maju kanggo mulangake piwulang Yesus minangka piwulang utawa pamrentahane Ibu Eddy utawa kanggo nyengkuyung tuntutan lan prakteke.

Juru Wartawan terus: "Teks iki ditampa meh rong ewu taun, minangka panguwasa sing cukup kanggo pendeta lan liya-liyane sing nindakake pakaryan Kristen, nampa ganti rugi kanggo layanan, lan ora ana alesan sing cukup kanggo nggawe pangecualian ing kasus kasebut Ilmuwan Kristen. "

Ora kaya-kaya ilmuwan Nasrani ngetutake praktik-praktik tartamtu saka pendeta pasamuwan Kristen, lan njaluk alesan kanggo nampa ganti rugi amarga para ulama nindakake iki, lan ing wektu sing padha, ora nglalekake kabeh greja Kristen ing piwulang utama, lan nyoba suplemen Kristen dening Christian Science. Gereja Kristen mirsani praktik-praktik tartamtu lan mulang piwulang-piwulang tartamtu, sing atusan ewonan wong-wong Christendom ngukum, lan para pimpinan jemaat Kristen saben tumindak denominasi nglawan piwulang Yesus, sanajan padha nyekel piwulang kasebut; nanging iki ora ana hubungane karo salah, yen salah, kanggo ilmuwan Kristen nrima dhuwit kanggo ngilangi penyakit fisik kanthi cara mental, utawa, yen tembung kasebut luwih disenengi, kanthi cara spiritual, amarga yen Gusti utawa cara spiritual, efek kasebut. Obat, banjur tamba kasebut saka Gusti Allah, lan minangka hadiah saka roh, lan ilmuwan Kristen ora duwe hak kanggo nampa dhuwit fisik ing ngendi dheweke ora menehi efek, lan dheweke entuk dhuwit kanthi ngapusi palsu.

Penulis terus: "Pendeta dipunginaaken dening gréja kanggo martakake lan ndedonga, lan meh kabeh kasus dibayar gaji tetep. Praktisi Ilmu Kristen loro martakake Injil lan ndedonga, nanging ora entuk gaji sing tetep. "

Iki ora mangu bener, nanging, bisnis bisnis sing apik, dheweke ngumpulake mbayar kanggo wektu lan kerja. Ditulis babagan ganti rugi, Penulis ujar: "Tuduhan kasebut sithik amarga ora pati penting, lan dibayar kanthi sukarela dening individu sing golek pitulunge."

Yen biaya kasebut sithik lan ora pati penting lan dibayar kanthi sukarela, bisa uga kanthi cara sing padha, manawa ana wong bisa nyerah dompet kasebut nalika mikir yen dheweke duwe luwih apik, utawa yen subjek hipnotis bakal kanthi sengaja nindakake kekuwatane lan menehi dhuwit marang duweke hipnotis. Pratelan yen ilmuwan Kristen ora duwe gaji tetep lan yen tuduhan kasebut digawe sithik, ora ana sing nemen, banget nesu lan kudu nuntut kepenak sing maca. Penghasilan saka sawetara praktisi lan pamaca ing pasamuan ilmiah Kristen "sithik banget ora pati penting" mung nalika kemungkinan pangentukan para ilmuwan Kristen dianggep.

Nerangake karo statement saka Koresponden kita sing "pangisian daya kasebut meh ora pati penting," lan "Pitakonan iki wis diselehake dening Greja Ilmu Kristen kanthi dhasar sing cocog lan kepenak kanggo pihak-pihak kasebut. Ora ana keluhan saka wong-wong sing nutut karo Ilmu Ilmu Kristian kanggo mbantu dheweke dibebasake. "

Kita nyritakake ing ngisor iki saka pirang-pirang kasus sing diarani perhatian kita. Jurutera ing rute lokal nduwe rasa gemeter lengen sisih tengen sing ngancem ora bisa nggarap kerjane. Bantuan wis muspra digoleki akeh dokter. Saran dokter kasebut dituturi kapan wae, lan kanca-kancane uga menehi sarana kanggo njupuk kapal laut kaya sing menehi saran. Nanging iki ora ngasilake mupangat. Dheweke banjur nyoba praktisi ilmiah Kristen lan rada lega. Iki nyebabake dheweke gabung karo kultus kasebut lan dheweke dadi wong sing percaya, lan ngupayakake kanca-kanca kaya ngono sing bakal ngrungokake dheweke. Nanging dheweke ora ditambani. Ing sawijining dina, dheweke ditakoni, kenapa, manawa dheweke wis nulungi akeh, praktisi ilmuwan Kristen ora bisa ngobati. Wangsulane yaiku: "Aku ora bakal bisa nulungi dheweke." Nalika dijaluk katrangan, dheweke ujar manawa wis entuk dhuwit kabeh bisa diklumpukake meh bisa kaya saiki, lan dheweke ora bisa entuk dhuwit cukup bebarengan supaya bisa diobati kanthi lengkap. Dheweke luwih nerangake manawa ilmuwan Kristen ora bisa menehi wektu cukup kanggo ngobati obat kanthi tliti, kajaba dheweke dibayar; yen ilmuwan Kristen kudu urip, lan nalika mbayar kanggo mbayar sing ditambani, dheweke mung bisa ngobati wong-wong sing bisa mbayar obat-obatan. Votary ilmiah Kristen kayane mikir yen pancen kudu ditambani kajaba ora duwe dhuwit kanggo ngobati obat kasebut.

Terus dadi topik kanggo nampa dhuwit saka pasien kanggo keuntungan sing diwenehake, Wartawan kasebut ujar: "Ora ana panguwasa babagan iki, lan ing endi wae, ana masalah pribadi antarane pasien lan praktisi, sing ora ana prihatin saka wong njaba."

Ketoke, ora ana sing nuntut kanggo nampa mbayar utawa menehi. Iki minangka pitakonan sing disimpulake, nanging Wartawan ora bisa gampang ngilangi prekara bagean pungkasan saka ukara. Wong njaba ora prihatin karo prakara pribadi antarane manungsa lan manungsa iku bener; nanging iki ora ditrapake kanggo praktek ilmu agama Kristen. Sciencelmu Kristian ngupayakake supaya ngerti piwulange, lan praktik kasebut ora mung kanggo kepentingan pribadi lan pribadi ing antarane manungsa lan manungsa. Praktek ilmu ilmiah minangka perkara umum. Dheweke mengaruhi kapentingan masarakat, bangsa, lan jagad iki. Wong-wong mau nyerang manungsa; dheweke nolak fakta, nganggep palsu, nyerang rasa moral sing bener utawa salah, mengaruhi kabeneran lan integritas pikiran; padha ngaku kebatinan lan kebatinan praktis kanggo pendiri kultus dheweke, wong wadon ketagihan paling akeh kekurangane manungsa; dheweke bakal nggawe lan nyuda jagad spiritual dadi abdi ing bumi fisik iki; sing paling cocog karo agama katon, kanthi tujuan utama, mung ngobati penyakit, lan kemewahan awak fisik. Gereja ilmuwan Kristen diadegake lan ngobati penyakit fisik, kanthi mripat kanggo kahanan fisik. Seluruh agama ilmiah Kristen dadi sukses lan jagad kanthi urip fisik; senajan ngaku spiritual minangka asal usul, tujuan, lan prakteke. Sukses ing urip lan kesehatan awak fisik sing bener lan cocog; nanging kabeh sing dibangun ing pasamuwan sains Kristen, nyingkirake ibadah marang prinsip Kristus lan Gusti Allah sing sejatine. Kanthi ilmuwan Nasrani, menehi kritik saka tuntutane, Gusti Allah ana utamane kanggo mangsuli pandonga. Kristus ana nanging minangka tokoh sing kudu ditunjuk kanggo mbuktekake yen ilmuwan Kristen dijamin ing prakteke, lan ing papane Gusti Allah utawa Kristus lan agama, Mrs Eddy dening wong-wong mau diciptakake lan dicalonake ing kamulyan lan diuripake. wong-wong mau dadi wujude, yen dhawuhe ora kleru lan ora kena ilang, mula ora ana bedane utawa owah-owahan.

Telung ukara ing ngisor iki ing surat kasebut wangsulan ing MOMENTS WITH FRIENDS. Ukara ing ngisor iki, kalebu aspek sing beda, sanajan isih ngrampungake babagan kompensasi. "Pitakon iki wis dirampungake dening gereja Kristen Kristen kanthi dhasar sing cocog banget lan nyenengake tumrap para pihak kasebut."

Cukup; nanging iki mung apa sing diarani politik awak utawa agama sing diarani korupsi babagan tumindak kasebut. Sanadyan bisa dianggep ilmuwan sing bener lan kepenak kanggo ilmuwan Nasrani, iku ora khayal kanggo masarakat luwih umum tinimbang para tahanan ing asylum sing ora waras kudu dileksanakake kanggo nindakake apa wae sing bisa dipikirake kanthi bener. .

Penulis surat nyimpulake kanthi ujar: "Yen ana wae, dheweke kudu diakoni kabeh sing pengin ngrawat subyek kasebut kanthi adil, manawa yen mbayar para pendeta martakake lan ndedonga supaya bisa pulih lara. merata pancen kudu mbayar ilmuwan Kristen kanggo layanan kasebut. "

Sawise maneh, kita narik kawigaten kanggo tumindak sing ora adil kanggo nyoba nyalahake, yen disalahake, pendeta gereja Kristen, lan njaluk alesan ilmuwan Kristen kanthi prakteke ulama Kristen. Pancen dudu praktik ing pasamuwan Kristen kanggo pendeta entuk mbayar kanggo ndedonga sing lara. Dheweke, kaya sing dituduhake dening ilmuwan Kristen, entuk gaji tetep kanggo martakake Injil minangka menteri pasamuwan, lan ora minangka penyembuhan. Nanging pitakon sing ana gandhengane ora apa sing bener utawa salah mbayar para pendeta kanggo martakake lan ndedonga kanggo mbalekake wong lara, lan mulane njaluk alesan ilmuwan Kristen kanggo layanan sing padha.

Usaha kanggo mbantah ukum kasebut marang ulama Kristen saya ringkih bantahan ilmuwan Kristen. Pitakonane yaiku: Apa bener utawa salah yen njupuk dhuwit kanggo hadiah saka roh? Yen salah, mesthine manawa pandhita kasebut nindakake utawa ora, ora ana sebab-sebab kanggo mbujuki palsu utawa tuntutan sing digawe dening para ilmuwan Kristen.

Ing basis saka èlmu Kristen, bakal katon yen kabeh kamungkinan kanggo nggawe dhuwit salah siji saka piwulang doktrin ilmu Kristen utawa saka curing, utawa nyoba nambani penyakit fisik dibusak, kultus bakal mandheg ana, amarga Wong-wong Kristen sing nggawe dhuwit bakal ilang, utawa ora ana gunane. Minangka kanggo wong-wong sing pracaya ing ilmu Kristen, yen ngobati penyakit fisik wis rampung, dhasar kapercayan ing doktrin-doktrin ilmu Kristen bakal rusak, lan "spiritualitas" bakal ilang kanthi dhasar fisik.

Kanca [Persamaan HW]