Yayasan Word

THE

WORD

MARCH, 1908.


Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Yen bener, ora ana cangkang, spooks lan entitas manas sing katon, miturut ajaran teosofis, ing kedhep, saka ngendi informasi lan ajaran saka alam filsafat lan asring theosophical, sing sawetara medium wis mesthi ditampa?

Pengajaran babagan apa wae duwe nilai utawa ing awake dhewe. Kabeh piwulang kudu diadili apa sing cocog, ora ana gandhengane sumber utawa kewenangan. Kuwi gumantung marang kemampuan sing nampa ajaran apa bisa menehi hakim babagan piwulang kasebut kanthi regane sejati. Sawetara piwulang sing disinaoni kabeh, nanging liyane kudu dipikirake, dipikirake lan asimil sadurunge ngerti sejatine nyata. Umume medium lan bablas lan drivelase, lan sing ngrungokake nampa ujaran kasebut kanthi kaget. Kadhangkala, medium bisa nampa utawa mbaleni wacana filosofis, sing dikandhani dikontrol dening sawetara kontrol. Nalika mulang babagan sifat filosofis utawa teosofis diwenehake nganggo medium, bisa uga ujar saka asile medium, utawa saka wong wicaksana sing isih urip ing awake, utawa saka wong sing wis sinau misahake awake lan urip kanthi jelas saka awak fisik, utawa bisa uga saka wong sing wis nyingkirake urip iki, nanging durung nyingkirake awake dhewe saka kepinginan awak sing banjur nyambung dheweke karo jagad lan sing ora tundhuk karo koma sing dilalekake dening manungsa biasa. nalika lan sawise tilar donya.

Pengajaran sing ditrapake bisa uga asale saka sumber apa wae, liwat medium, apa sing ora dingerteni. Nanging ora ana ajaran sing kudu dihargai amarga asale saka sumber sing dianggep minangka panguwasa.

 

Apa karya sing mati kanthi pribadi utawa bebarengan kanggo entuk akhir?

Apa sing dakkandhakake karo wong mati? "Badan mati lan ora bubar. Ora ana kerjane sawise mati lan bentuke dilebokake menyang hawa tipis. Yen "wong mati" kasebut tegese kepinginan pribadi, mula kita bisa ngucapake manawa terus-terusan sedina, lan kepinginan pribadi kasebut terus-terusan ing upaya kanggo entuk obyek utawa obyek. Siji-sijine wong sing wis mati kuwi kudu nyambut gawe, amarga saben wong kerja kanggo kepinginan pribadi, dheweke ora prelu nggayuh tujuan liya. Yen ing sisih liya, dening "wong mati" tegese bagean saka awake dhewe sing terus urip saka urip tumuju urip, mula kita bakal ujar manawa bisa urip sawise mati ing jagad ideolo sing dibangun dhewe, lan kanggo senenge dhewe , utawa gegayuhane bisa uga kalebu kalebu tujuane kanggo wong liya, ing endi mangkat kasebut bakal urip utawa ngasumuni cita-cita sing wis dibentuk sajrone urip ing bumi. Iki bumi minangka papan kerja. Wong sing tiwas padha mlebu persiyapan nalika mulih menyang jagad iki. Saka spion sing ora abadi sing tumindak liwat badan-badan fisik iki ing jagad iki, sawetara sing nyambut gawé ing jagad iki supaya bisa nggayuh tujuan tartamtu, dene wong liya bisa nyambut gawe. Saben kelas siji nyipta kanthi egois kanggo mburi dhewe. Kelas liyane kerja masing-masing lan bebarengan kanggo kabecikan kabeh. Iki ditrapake kanggo loro kelas kasebut sing durung ngalami kekebalan, tegese kanthi kalanggengan minangka orane tanpa sadar lan terus-terusan terus-terusan liwat kabeh negara lan kahanan. Kayata wis ngalami kekebalan ing urip saiki, bisa uga sawise mati awak bisa uga kanggo obyek individu utawa kanggo kabecikan. Gesang iki minangka papan kanggo pakaryan ing jagad iki kanggo manungsa biasa. Ing negara sawise seda, dheweke ora nyambut gawe, kayane wektu kanggo ngaso.

 

Kepiye wong mati mangan, yen kabeh? Apa sing nyedhiyakake urip?

Panganan perlu kanggo njaga anane awak apa wae. Watu, tanduran, kewan, pria lan dewa mbutuhake panganan supaya terus ana. Panganan siji dudu panganan kabeh. Saben kerajaan digunakake minangka panganan karajan ing ngisor iki lan banjur dadi panganan kanggo kerajaan sing ana ing ndhuwur mau. Iki ora ateges awak kasar ing siji kerajaan minangka panganan liyane, nanging inti awak iki yaiku panganan sing dijupuk saka kerajaan ing ngisor utawa dipasrahake menyang kerajaan ing ndhuwur. Badan mati manungsa dadi panganan kanggo bumi, tanduran, cacing lan kewan. Entitas sing nggunakake panganan kasebut isih urip kanthi panganan, nanging panganan saka entitas kasebut ora panganan sing padha sing digunakake kanggo terus orane awak fisik. Sasampunipun pejah, manungsa sejati ngaso ing tlatah lan kasenengan, mung sawise nolak awake dhewe saka kepinginan sing nyata babagan urip fisik. Kanthi sesambungan karo kekarepan kasebut liwat sesambungan karo jagad fisik sing disenengi kanggo gegayuhan kasebut manungsa lan kepinginan kasebut njupuk pikirane, nanging mung ing pangerten yen kaca gelas njupuk minyak wangi sing diisi. Iki biasane entitas sing muncul sawise mati. Dheweke terus urip kanthi panganan. Panganan dijupuk kanthi pirang-pirang cara, miturut sifat tartamtu saka entitas. Kanggo terus kekarepane yaiku mbaleni maneh. Iki mung bisa ditindakake kanthi ngalami kepinginan tartamtu liwat awak fisik manungsa. Yen panganan iki ditolak dening manungsa sing urip, kepinginan kasebut mbuwang awake dhewe lan wis entek. Wujud kekarepan kasebut ora mangan panganan fisik, amarga ora duwe aparat fisik kanggo mbuwang panganan fisik. Nanging kepinginan lan entitas liyane, kayata unsur alam, terus bisa diwujudake kanthi mambu panganan. Dadi ing babagan iki, bisa uga diarani urip kanthi mambu panganan, yaiku panganan paling apik sing bisa dienggo. Amarga kasunyatan iki, kelas unsur unsur tartamtu lan entitas kepinginan manungsa sing kepincut wis kepincut menyang lokalitas kanthi bau sing ana ing panganan. Ambu ora enak grosser luwih entheng lan sensual bakal dadi entitas sing kepincut; Entitas sadurunge, unsur, sprite alam kepincut lan didorong dening pembakaran menyan. Kobong dupa narik kawigaten utawa ngusir kelas utawa lembaga sing ana gandhengane. Ateges iki, "wong mati" bisa uga diarani mangan. Beda karo prinsip prinsip sadar sing urip ing swarga sing becik utawa kahanan istirahat uga bisa uga dijaluk mangan supaya bisa terus urip ing negara kasebut. Nanging panganan sing dienggo yaiku saka pikirane sing cocog; miturut jumlah pikirane sing cocog, dheweke menehi panganan sing diombe sawise mati. Kasunyatan iki dilambangake dening Mesir ing bagean Kitab Mati sing ditampilake manawa jiwa sawise kasebut ngliwati Hall of Two Truths lan ditimbang ing imbangan, dikirim menyang lapangan Aan Ru , ing endi bisa nemokake gandum saka tuwuh ing ndhuwur telung lima lan pitung senti. Sing tilar donya mung bisa nikmati wektu istirahat, dawane ditemtokake dening pikirane sing becik nalika ana ing bumi.

 

Apa sing nganggo sandhangané?

Ya, nanging miturut tektur awak sing arep nganggo, pikiran sing mbentuk lan karakter sing arep diungkapake. Sandhangan wong utawa ras apa wae minangka ekspresi karakteristik individu utawa wong. Kajaba nggunakake sandhangan minangka perlindungan saka iklim, dheweke uga nuduhake ciri khas rasa lan seni tartamtu. Iki kabeh asil saka pikirane. Nanging kanggo mangsuli pitakon kasebut kanthi langsung, kita bakal ujar manawa gumantung ing lingkungane wong mati yaiku apa dheweke nganggo sandhangan utawa ora. Nalika digandhengake karo jagad iki, entitas sing wis lunga bakal nahan kabiasaan lan adat istiadat ing jagad sosial sing dipindhah, lan yen entitas sing wis lunga bisa katon, bakal katon ing sandhangan sing paling cocog karo sing dikarepake. Iku bakal katon ing kostum kasebut amarga apa wae sing dipikirake, mesthine, lan sandhangan sing bakal ditindakake kanthi alami ing pikirane yaiku sing bakal digunakake nalika urip. Manawi panggalihipun tiyang ingkang sampun tilar kawontênan malih saking kawontênan satunggal dhatêng kawontênan sanès-sanèsipun, lajêng katingal ing busana ingkang badhe dipun anggêpipun, mathuk kalihan kawontênanipun. Nanging, amarga dipikirake manungsa, sandhangan dienggo ndhelikake cacat utawa ngapikake wujud, bisa uga kanggo nglindhungi utawa nglindhungi saka cuaca sing ora becik, nanging ana ruang sing bisa dilewati sawise mati lan ing endi dheweke katon kaya sing sejatine lan ora kaya sandhangan sing bakal nggawe dheweke katon. Bale iki ana ing cahya saka dewa batine, sing ndeleng dheweke minangka dheweke lan sing ngadili miturut regane. Ing lingkungan kasebut, wong ora butuh sandhangan utawa perlindungan, amarga dheweke ora kena utawa kena pengaruh pikirane makhluk liya. Dadi "wong mati" bisa diarani nganggo sandhangan yen butuh utawa pengin sandhangan, lan bisa uga diarani nganggo sandhangan sing dibutuhake kanggo tameng, ndhelikake utawa nglindhungi awak miturut kahanan sing ana.

 

Apa wong mati ing omah?

Sawise mati awak fisik dipasang ing kanthong kayu, nanging bentuk awak, awak astral, ora tetep ing omah kasebut. Iku dissipates kaya awak babagan kuburan; dadi luwih kanggo sisih fisik. Minangka entitas sing manggon ing awak, urip ing kahanan utawa lingkungan kaya sing cocog karo sifat. Yen pamikiran sing dominan dadi bisa narik kawigaten menyang omah utawa lokalitas, mula ana pamikiran utawa ing ngarsane. Iki ditrapake kanggo awak sing dikarepake, nanging entitas sing manggon ing jagad sing cocog sawise mati - biasane diarani swarga - bisa uga manggon ing omah, menehi mikir omah amarga bisa menehi gambar apa wae sing disenengi. Omah sing ana ing omah kasebut bakal dadi omah sing cocog, sing dibangun kanthi dipikirake dhewe, lan dudu tangane manungsa.

 

Apa turu mati?

Pati dhewe minangka turu, lan turu turu sing turu dawa utawa turu amarga entitas sing makarya ing jagad iki. Turu minangka wektu istirahat, mandheg sementara saka kegiatan ing pesawat apa wae. Pikiran utawa ego sing luwih dhuwur ora sare, nanging awak utawa awak sing fungsine mbutuhake istirahat. Istirahat iki diarani turu. Dadi awak fisik, kabeh organ, sel lan molekul turu utawa duwe wektu nanging cendhak utawa dawa, sing ngidini bisa nyetel awake dhewe kanthi magnetik lan listrik menyang kahanan dheweke.

Kanca [Persamaan HW]