Yayasan Word

THE

WORD

JUNE, 1908.


Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa ana sing ngerti ing endi pusat ing srengenge lan planet-planet kasebut katon obah? Aku wis maca manawa bisa uga Alcyone utawa Sirius.

Para astronom durung nemtokake bintang endi minangka pusat alam semesta ing toto. Saben lintang kasebut mikirake pusat kasebut, mula bisa ditemokake manawa dheweke obah. Sasuwene para astronom ngrebut sisih astronomi, ora bisa nemokake pusat kasebut. Kasunyatane, ora ana siji-sijine lintang sing katon minangka pusat alam semesta. Pusat alam semesta ora katon lan ora ditemokake dening teleskop. Sing katon saka alam semesta iku mung bagean cilik saka alam sejati, sing padha karo sing katon manungsa, awak fisik, minangka bagean cilik saka manungsa nyata. Badan fisik, apa manungsa utawa alam semesta, duwe prinsip formatif sing nyengkuyung partikel fisik sing katon. Liwat prinsip formatif iki ana prinsip liyane, prinsip urip. Prinsip urip ngluwihi prinsip fisik lan formatif lan njaga kabeh partikel awak fisik lan kabeh ruang ing gerakan. Prinsip urip kasebut kalebu ing prinsip sing luwih gedhe, sing dikepengini karo manungsa, ora ana wates. Prinsip iki ditangkep dening pengarang agama lan tulisan suci minangka Gusti Allah. Iki minangka Minda Universal, sing kalebu kabeh kedadeyan kanthi wujud, sing katon utawa ora katon. Iku cerdas lan kuat kabeh, nanging ora duwe bagean sing padha yen papan ora ana bagean. Ing jerone alam semesta minangka sakabehing samubarang lan urip lan obah. Iki minangka pusat saka alam semesta. "Pusat kasebut ana ing endi-endi lan ora ana kahanan."

 

Apa sing ndadekake jantung bisa ngalahake; iku getaran ombak saka srengenge, uga babagan ambegan?

Vibrasi saka srengenge ora nyebabake jantung saya nesu, sanajan srengenge kudu ana hubungane getih lan kabeh urip ing bumi. Salah sawijining sebab saka jantung jantung yaiku tumindak napas ing getih amarga dikontak ing alvelo pulmonari, kamar udara paru-paru. Iki minangka tumindak napas ing getih fisik, stasiun tengah sing dadi jantung. Nanging tumindak napas fisik dudu sababe jantung sing diuripake. Penyebab utama yaiku anané ing awak entitas psikis sing mlebu ing awak nalika lair lan tetep sajrone urip awak. Entitas psikis iki gegayutan karo liyane sing ora ana ing awak, nanging sing manggon ing swasana awak, ngubengi lan tumindak ing awak. Kanthi tumindak lan interaksi saka loro entitas kasebut, napas mlebu lan metu terus urip. Entitas psikis ing awak manggon ing getih lan langsung liwat entitas psikis iki sing urip ing getih sing disebabake dening jantung.

"Jantung siji" minangka subjek gedhe; "Napas" minangka subyek gedhe; akeh sing bisa ditulis babagan dheweke. Supaya kita bisa mangsuli bagean pungkasan saka pitakonan: "uga babagan ambegan" kita kudu dilaporake "babagan iki."

 

Apa hubungan antarane jantung lan fungsi seksual-uga ambegan?

Jantung manungsa bisa uga dikandhakake kanthi bener liwat kabeh awak. Nang endi wae arteri, urat utawa kapiler, ana ramadhan jantung. Sistem sirkulasi mung bidang tumindak getih. Darah minangka medium saka napas kanggo komunikasi antarane organ lan awak. Dadi getih, yaiku utusan ing antarane ambegan lan organ kelamin. Kita ambegan menyang paru-paru, paru-paru ngirim udhara menyang getih, tumindak getih nuwuhake organ jinis. Ing editor ing Zodiak, V., sing muncul ing "The Word," Vol. 3, pp. 264-265, panulis ngomongake kelenjar Luschka, organ kepinginan tartamtu, minangka kepinginan seks. Ana sing nyatakake yen saben inbreathing getih bakal dirangsang lan tumindak ing kelenjar Luschka lan organ iki bisa uga meksa nindakake pasukan kasebut mudhun utawa mudhun. Yen mudhun, terus metu, tumindak magepokan karo organ sing ngelawan, yaiku virgo, nanging yen terus munggah, iki ditindakake kanthi cara wasiat lan waspada yaiku nganggo utomo. Jantung minangka stasiun tengah kanggo getih, lan uga papan resepsi ing ngendi kabeh pikirane mlebu ing awak entuk pamirsa kanthi pikiran. Pikiran saka jinis jinis ngetik awak liwat organ jinis; dheweke tangi lan nglamar mlebu ati. Yen atine menehi pamirsa ing jero ati lan menehi tekanan getih tambah lan getih digawa menyang bagean sing cocog karo pamikiran kasebut. Arah tambah akeh mbutuhake ambegan luwih cepet supaya getih bisa diresiki dening oksigen sing ambegan menyang paru-paru. Kabutuhan kasebut mbutuhake udakara telung puluh detik supaya getih bisa mandheg saka jantung liwat arteri menyang bagian awak awak lan bali menyang jantung liwat urat, nggawe siklus lengkap. Jantung kasebut kudu mandheg luwih cepet lan ambune luwih cekak yen pikirane jinis padha nglipur lan organ kelamin dijaga getih saka jantung.

Akeh penyakit organik lan keluhan gemeter disebabake dening pengeluaran tenaga urip sing ora ana gunane liwat pikiran seks; utawa, yen ora ana pengeluaran, kanthi mbalek maneh kabeh organisme saraf saka kekuwatan sing bali saka bagean-bagean sing dimaksud lan bali menyang sirkulasi getih saka organ seks. Pasukan generatif dicairkan lan tiwas dening rebound. Sel sing mati liwati menyang getih sing nyebar liwat awak. Dheweke gawe kontaminasi getih lan penyakit ing organ awak. Gerakan napas minangka indikator kahanan pikiran lan dhaptar emosi jantung.

 

Pinten bulan kedah wonten kaliyan manungsa lan sanesipun ing bumi?

Rembulan wis nduweni daya magnetik kanggo bumi lan kabeh cairan ing bumi. Intensitas sing narik kawigaten gumantung ing fase rembulan, posisie tumuju bumi, lan musim taun. Atraksi kasebut paling kuat ing khatulistiwa lan paling lemah ing kutub. Pengaruh rembulan ngontrol kenaikan lan tiba ing kabeh tanduran lan nemtokake kekuwatan lan efisiensi sifat-sifat obat ing umume tanduran.

Rembulan mengaruhi awak astral, kepinginan kanggo kewan lan manungsa, lan pikiran kanggo wong. Rembulan duwe sisih apik lan ala ing hubungane karo manungsa. Umume ngomong sisih ala dituduhake dening fase rembulan ing wektu sing surut; sisih apik disambungake karo rembulan wiwit wulan anyar nganti purnama. Aplikasi umum iki diowahi dening saben kasus; amarga gumantung karo sesambungane manungsa ing psikologis lan fisik kanthi drajad sing bisa dipengaruhi wulan. Nanging, kabeh pengaruh bisa uga ditolak dening kekarepan, akal, lan pikiran.

 

Apa srengenge utawa rembulan ngatur utawa ngatur wektu catamen? Yen ora, apa ora?

Srengenge ora ngatur wektu; minangka masalah umum manawa wektu haid ana sesambungan karo fase wulan tartamtu. Saben wong wadon beda-beda gandhengane karo rembulan ing rembugane fisik lan psikologis; amarga pengaruh lunar nyebabake oviasi yaiku fase rembulan sing padha ora nggawa periode kasebut ing kabeh wanita.

Wulan nyebabake kuman generatif diwasa lan metu saka ovary. Wulan duwe pengaruh sing padha karo lanang. Wulan nduweni pengaruh konsepsi lan ndadekake ora mokal sajrone wektu tartamtu, lan nemtokake wektu gestatif lan nalika lair. Wulan minangka faktor utama kanggo ngatur wektu iki, lan rembulan uga minangka faktor sing paling penting kanggo pangembangan janin, amarga badan astral ibu lan janin saben hubungan langsung karo rembulan. Srengenge uga duwe pengaruh kanggo fungsi generasi; pangaribawa beda karo rembulan, dene dene rembulan menehi kualitas lan pengaruh magnet menyang awak astral lan cairan, srengenge duwe sesambungan karo sifat listrik utawa urip awak, lan karakter, alam lan watek awak. Srengenge lan rembulan mempengaruhi manungsa uga wanita. Pengaruh solar luwih kuat ing wong, yaiku mbulan wanita.

Kanca [Persamaan HW]