Yayasan Word

THE

WORD

JULY, 1908.


Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa sampeyan bisa ngomong apa-apa bab geni utawa semangat? Iku tansah katon sing paling misterius. Aku ora bisa ngatonake informasi saka buku ilmiah.

Geni iku semangat nyala. Geni kasebut minangka badan geni.

Geni minangka unsur nyopir tenaga kanthi aktif ing kabeh awak. Tanpa geni kabeh awak bakal direncanakake - imposibilitas. Geni yaiku ing saben awak sing mbentuk partikel awak. Ing manungsa, geni tumindak kanthi macem-macem cara. Elemen geni mlebu kanthi napas lan menyang getih. Iki ngobong jaringan sampah sing dibuwang getih lan dicopot liwat saluran ekskresi, kayata pori, paru-paru lan kanal usus. Geni nyebabake astral, molekular, mbentuk awak fisik dadi owah. Owah-owahan tetep iki ngasilake panas ing awak. Geni lan oksigen, awak reged sing geni ngetokake, ngrangsang kepinginan, nyebabake semangat nesu lan nesu, sing ngobong awak astral lan nggunakake kekuwatan saraf. Tindak api kasebut minangka unsur lan miturut dorongan alami.

Ana geni liyane, sing dikenal sawetara yaiku geni alchemical. Geni alchemical sing sejatine yaiku geni sing dipikirake, sing nolak geni lan kontrol elemen lan meksa supaya bisa salaras karo desain cerdas kaya sing ditemtokake karo pikiran; Padahal, nalika ora dikendhaleni dening manungsa, geni saka unsur kepinginan, semangat lan nesu, dikendhaleni dening pikiran universal, yaiku, pikiran ing alam, sing ora individualisasi - disebut Gusti Allah, alam, utawa Gusti Allah tumindak liwat alam. Manungsa, minangka pikiran individu, tumindak api-api unsur lan meksa supaya bisa salaras karo desain cerdas, nyebabake dheweke bisa mlebu menyang kombinasi anyar lan asil gabungan unsur-unsur pemakaran geni. Liwat pamikiran lan pikirane, kebakaran awak lan materi unsur diwenehi wujud ing jagad sing ora katon. Wujud pikirane ing jagad iki sing ora katon mbesuk supaya bisa adaptasi karo wujud.

Sawetara ciri geni lan geni yaiku yen panas, lan ora nate nate nate padha, mula ora beda karo fenomena liyane sing kita ngerti, yen menehi cahya, yen ngasilake asap, dheweke ngganti wujud. kanthi nyuda awu, yen nyapu, awak, geni katon dadakan nganti ilang, mula dheweke terus munggah lan ditunjuk. Geni sing kita deleng yaiku kahanan sing nyukupi semangat awak, sing diutus dadi budak kanthi masalah kasar, dibebasake lan bali menyang negara primer. Ing pesawat dhewe, ing jagad dhewe, geni bebas lan aktif, nanging sajrone manifestasi kanthi tumindak tumindak geni wis dikurangi lan dikendhaleni lan pungkasane ditahan ing badan sing dadi semangat, amarga geni yaiku roh ing kabeh badan. Kobong sing diprodhuksi dening masalah kasar bisa uga diarani geni sing angel. Geni geni iki ana ing kabeh karajan alam. Geni latin isih luwih aktif ing sawetara departemen saben kerajaan tinimbang ing departemen liyane sing padha. Iki ditampilake dening flint lan belerang ing mineral, kanthi kayu lan jerami ing kraton sayuran lan lemak lan kulit ing awak kewan. Geni latin uga ana ing cairan tartamtu, kayata lenga. Awak sing radhang mbutuhake mung geni sing aktif kanggo mbuwang lan mbebasake laten saka pakunjaran. Sanalika mbuwang, geni ilange katon ora suwe, banjur mlebu menyang jagad sing ora katon.

Geni minangka salah sawijining patang unsur sing wis dingerteni kanggo kabeh ghaib. Geni minangka unsur paling gaib. Ora ana siji unsur sing dikenal minangka geni, udhara, banyu lan bumi ora bisa dideleng, kajaba ana kahanan sing paling angel ing unsur kasebut. Pramila kita mung ndeleng fase utawa aspek sing paling cendhak yaiku unsur sing umume diomongake minangka bumi, banyu, hawa lan geni. Saben patang prelu perlu kanggo ngrampungake prekara fisik, lan saben unsur diwadhahi gegayutan karo saben liyane. Amarga saben partikel masalah fisik ana papat unsur sing cocog karo proporsi tartamtu, saben patang unsur kasebut bali menyang kondhisi unsur kasebut sawise kombinasi kasebut wis rusak. Geni iku biasane sing bakal ngrusak kombinasi kasebut lan nyebabake unsur-unsur sing mlebu ing kombinasi kasebut bisa bali menyang negarane. Yen geni diasingake, mula dadi faktor utama ing awak sing bisa meradang, mula katon mung ilang. Nalika lunga, iki uga nyebabake hawa, banyu lan bumi supaya bisa bali menyang sawetara sumber. Udhara lan banyu mancur katon ing asap kasebut. Bagean saka kumelun kasebut yaiku udhara, lan sing biasane dideleng ing kumelun saka asap kasebut, langsung ora katon. Bagean asap kasebut yaiku banyu ngasilake banyu unsur kanthi kelembapan, uga digantung ing udhara, lan dadi ora katon. Siji-sijine bagean sing isih ana yaiku bagean kasar ing unsur bumi, sing ana ing soot lan awu. Kajaba geni, ana geni kimia sing dituduhake dening tumindak korosif saka bahan kimia tartamtu sing kena kontak karo bahan kimia liyane, dening oksigen sing diserep getih, lan ferment sing nyebabake pencernaan panganan. Banjur ana geni alchemical sing digawe kanthi dipikirake. Tumindak pikirane alchemical nyebabake kekarepan reged bisa ditularake dadi kepinginan sing luwih dhuwur, sing digawe maneh lan disemprotake menyang aspirasi spiritual, kabeh dikepengini karo geni pikirane alchemical. Banjur ana geni spiritual sing nyuda kabeh tumindak lan pikirane dadi kawruh lan mbangun badan spiritual sing abadi, sing bisa uga dilambangake dening badan geni spiritual.

 

Apa sing dadi sababe konflik gedhe, kayata prahara lan fires sing koyone musim semi bebarengan saka macem-macem kutha, lan apa pembakaran spontan.

Ana akeh panyebab kebakaran, nanging akeh panyebab kasebut diwakili ing sabab langsung saka kobongan, yaiku anane unsur geni sadurunge geni katon. Perlu dimangerteni yen geni minangka unsur bisa gabung karo unsur liyane, ing bidang geni, utawa ing pesawat liyane. Kanthi kombinasi unsur sing beda-beda kita entuk asil sing pasti. Nalika unsur geni ana ing pasukan gedhe iku ndominasi unsur liyane saiki lan compels menyang kontak dening ngarsane overpowering sawijining. Ing ngarsane unsur geni evokes geni ing badan tetanggan lan liwat geni transisi unsur geni dikunjara bali menyang sumber asline. Geni kang mlumpat munggah digunakake dening geni kang evokes kanggo mlebu menyang donya liwat geni. Nalika unsur geni ndominasi atmosfer ing pasukan cekap tumindak ing kabeh prakara inflammable; banjur kanthi provokasi mung, kayata gesekan, prakara iki dadi murub. Kobongan tegal utawa alas bisa disebabake saka geni kemah wong lelungan, utawa saka sinar srengenge sing surup, lan incendiarism bisa dadi sabab saka kobongan kutha gedhe, nanging iki ora dadi sabab utama ing kabeh wektu. Siji bisa uga wis sok dong mirsani sing gaweyan kanggo mbangun geni ing kahanan banget sarujuk cukup kerep diterusake dening ngocapake gagal, déné, ing mbuwang saka match mencorong teken ing dermaga, utawa ing lantai gundhul saka bangunan gedhe sing ora katon. saiki sing bakal gampang diobong, durung geni wis engendered dening kelet match mencorong lan wis nyebar kanthi cepet sing wis diobong kabeh bangunan kanggo lemah, Nanging gedhe efforts bisa kanggo nyimpen. Konflagrasi sing ngrusak kutha-kutha gedhe utamane amarga anane unsur geni ing saben kasus kasebut, nanging akeh panyebab liyane.

Pembakaran spontan diarani minangka gabungan sing cepet banget saka materi sing gampang kobong karo oksigen. Nanging panyebabe utamane amarga nyiapake materi inflammable sing bertentangan sing narik unsur geni. Mangkono, gesekan antarane rong bahan inflammable, kayata lenga lan rags, ngiring dening dumadakan uniting prakara karo oksigen ing udhara; iki ngindhuksi unsur geni, kang miwiti materi menyang semangat.

 

Carane logam kayata emas, tembaga lan perak dibentuk?

Ana pitung logam, sing kadhangkala disebut logam suci. Saben iki minangka kekuwatan, cahya utawa kualitas sing dipenjara lan dipenjara sing metu saka salah siji saka pitung badan cahya sing kita deleng ing angkasa lan disebut planet. Kekuwatan, utawa cahya, utawa kualitas, saben badan sing kita sebut planet ditarik dening bumi karo rembulan. Pasukan iki urip lan diarani roh unsur saka unsur utawa planet. Bumi karo rembulan menehi awak lan wujud kanggo pasukan unsur. Logam kasebut nggambarake pitung tahap utawa derajat sing kudu dilewati pasukan unsur ing karajan mineral sadurunge bisa duwe entitas sing béda lan mlebu ing karajan fisik sing luwih dhuwur. Ana akeh kegunaan sing bisa dilebokake ing pitung logam. Pangobatan bisa ditindakake lan penyakit sing ditimbulake kanthi nggunakake utawa nyalahi panggunaan logam kasebut. Logam kasebut nduweni kuwalitas sing menehi urip lan uga bisa nyebabake pati. Salah siji saka iki bisa evoked, eling utawa ora sadar, nalika kahanan tartamtu menang. Iku bakal dadi pedantic kanggo menehi urutan kemajuan saka logam lan kabecikan sing cocog, sanajan kita padha ing milik saka kasunyatan, amarga, nalika ana kemajuan tertib saka negara kanggo negara saka pasukan unsur digunakake liwat logam, pesenan iki ora bisa digunakake dening kabeh wong padha; apa sing bakal ditrapake kanggo entuk manfaat saka siji bakal cilaka kanggo liyane. Saben wong, sanajan dibangun miturut rencana sing padha, nduweni kuwalitas tartamtu ing komposisi sing cocog karo roh unsur logam; sawetara iki ono gunane, liyane inmical. Nanging, umume, emas minangka tahap pangembangan paling dhuwur ing antarane logam. Pitu logam sing dimaksud yaiku timah, emas, merkuri, tembaga, timah, salaka lan wesi. Enumerasi iki ora kudu dianggep minangka urutan kemajuan, utawa kosok balene.

Logam sing paling umum digunakake ing jaman kepungkur dudu sing paling umum saiki. Emas dianggep minangka sing paling larang saka pitung logam, sanajan ora paling migunani. Kita bisa luwih gampang mbuwang emas saiki tinimbang wesi. Saka logam, wesi minangka sing paling penting kanggo peradaban kita, amarga mlebu ing kabeh fase urip industri, kayata degdegan struktur dhuwur, operasi bangunan lan panggunaan kapal uap, ril sepur, mesin, alat, peralatan rumah tangga lan perabotan. . Iki digunakake kanggo tujuan hiasan, lan penting lan penting ing obat. Peradaban liyane wis ngliwati periode sing beda-beda, sing dikenal minangka jaman emas, perak, tembaga (utawa tembaga) lan wesi. Wong-wong ing bumi, umume, ing jaman wesi. Iki minangka umur sing angel lan owah-owahan luwih cepet tinimbang umur liyane. Apa sing kita lakoni saiki bakal mengaruhi kita luwih positif tinimbang ing umur liyane amarga kedadeyan luwih cepet ing jaman wesi tinimbang liyane. Panyebab diterusake dening akibat sing luwih cepet ing wesi tinimbang ing umur liyane. Panyebab sing kita aturake saiki bakal diterusake menyang jaman sabanjure. Umur sing bakal ditindakake yaiku jaman keemasan. Ing Amerika, ing ngendi balapan anyar dibentuk, kita wis mlebu.

Pitu logam sing dicathet ing kene kalebu ing antarane pitung puluh unsur ganjil sing dipostulatake lan ditabulasi dening ilmu modern. Kepiye carane digawe, kita wis ujar manawa kekuwatan, lampu, utawa kuwalitas sing asale saka pitu awak ing angkasa, sing diarani planet, kepincut karo bumi. Bumi nggawe daya tarik magnetik lan, amarga kahanan sing ana, ana precipitated pasukan kasebut sing mboko sithik dibangun kanthi akresi, mbentuk partikel ing partikel ing sabuk magnetik sing narik daya. Saben pitu kekuwatan kasebut dingerteni kanthi warna lan kualitase tartamtu lan cara partikel kasebut tetep ana. Wektu sing dibutuhake kanggo mbentuk logam apa wae gumantung karo kahanan sing ana, amarga emas bisa diproduksi sajrone wektu sing sithik banget yen kabeh kahanan sing dibutuhake saiki.

Kanca [Persamaan HW]