Yayasan Word

THE

WORD

MARCH, 1909.


Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Yen kecerdasan astral bisa ndeleng liwat prakara, yagene manawa ora ana kontrol roh saka medium bisa nemokake tes ngitung oranye sing kondhang saiki?

Pitakon iki nuduhake tes sing ana ing Persatuan Penelitian Psikologis. Disebutake yen wis nyedhiyakake jumlah limang ewu dolar menyang medium apa wae sing bisa nyritakake jumlah jeruk sing ana ing sajroning isi bakul utawa obyek sing padha supaya diwenehake.

Nganti saiki, ora ana sing bisa ngira-ngira utawa nyritakake jumlah jeruk ing meja utawa ing keranjang, sanajan akeh sing nyoba.

Yen wangsulan sing bener bakal diwenehake, mula kudu kapinteran saka medium utawa intelijen sing ngontrol medium kasebut. Yen intelijen medium bisa ngatasi masalah kasebut, ora kudu dikontrol; nanging medium utawa kontrol ora ngatasi masalah kasebut. Masalah kasebut ora kalebu kemampuan kanggo ndeleng babagan masalah, nanging ngitung nomer. Media medium lan kontrol bisa uga bisa ngerteni prekara, amarga bocah bisa ndeleng kaca liwat wong liya. Nanging yen bocah durung sinau babagan operasi mental babagan ngetung, ora bakal bisa ngerteni nomer kasebut ing ngarep jendela kanthi wektu apa wae. Iki mbutuhake pikiran sing dilatih kanggo ngitung supaya bisa nambah jumlah tokoh kanthi cepet, lan isih luwih terlatih kudu dadi pikiran sing bisa ngomong babagan jumlah dhuwit recehan sing ana ing klompok utawa kepiye wong akeh.

Minangka aturan, mentalitas medium ora tertib dhuwur, lan kontrol para medium sing ana ing ngisor rata-rata manungsa biasa. A clairvoyant utawa kontrol medium, kaya bocah ing perpustakaan, galeri seni utawa taman kembang, ndeleng obyek kasebut. Kaya bocah ngontrol medium utawa clairvoyant bisa uga ngomong babagan buku-buku aneh ing kasus sing larang, utawa potongan seni sing apik banget, lan kembang-kembang sing apik, nanging bakal kelangan keruwetan kanggo ngrampungake masalah kasebut. buku kasebut, kanggo menehi kritik lan njlentrehake khazanah seni utawa supaya bisa ngucapake babagan kembang liya tinimbang deskriptif. Kemampuan kanggo ndeleng prakara ora kalebu kapasitas kanggo ngerti apa sing katon.

Wangsulan langsung babagan pitakonan kenapa ora ana medium sing bisa lolos kanggo tes kasebut: amarga ora ana manungsa sing nglatih pikiran kaya ngene bisa ngitung unit kanthi jumlah gedhe. Iki minangka medium ora bisa clairvoyantly ngandhani nomer jeruk ing tas utawa kranjang sing gedhe. A "kontrol roh" ora ngerti maneh, ing ngendi operasi mental prihatin, tinimbang pikiran kontrol kasebut ngerti kapan wae minangka prinsip informan kanggo manungsa.

Yen ana sing nate bisa nindakake operasi mental komputasi nomer kasebut lan bakal nahan angka kasebut, mula kontrol utawa medium bisa menehi jawaban. Nanging amarga ora ana pikiran sing bisa nindakake iki, kendali uga ora bisa ditindakake. Ora ana kendhali saka medium apa wae sing bisa nindakake operasi mental sing durung ditindakake dening manungsa.

 

Panjelasan apa sing bisa ditindakake dening Theosophy kanggo gempa bumi kang kerep katon, lan bisa nyirnakake ewu wong?

Miturut Theosophy kabeh perkara ing jagad kabeh ana gandhengane. Pria, tanduran, kewan, banyu, udhara, bumi lan kabeh unsur tumindak lan reaksi saben liyane. Badan kasar digeret dening badan sing luwih alus, badan sing ora pati ngerti diganggu intelijen, lan kabeh prekara sing ana ing kabeh alam. Saben bencana minangka pengaruh mesthine minangka asil saka sawijining sebab. Kabeh fenomena sing dirawuhi dening asil sing apik utawa mbebayani yaiku asil lan asil pikirane manungsa.

Pikirane wong sing ngubengi utawa munggah lan dadi klompok utawa awan kaya ing ndhuwur lan ing saubenge wong kasebut, lan awan sing dipikirake minangka sifat wong sing nggawe. Saben pamikiran saben wong nambahake jumlah pikirane sing ditundha wong. Dadi saben negara nggayuh babagan lan pikirane wong-wong sing manggon ing dharatan. Amarga swasana bumi nduweni kekuwatan sing muter ing saindenging bumi, semono uga swasana mental ing awan pikirane uga mengaruhi bumi. Minangka unsur-unsur sing konflik ing swasana, asil lan golek bolongan ing badai, mula pikirane sing konflik ing swasana mental uga kudu bisa nuduhake ekspresi liwat fenomena fisik lan fenomena kaya ngono.

Suasana bumi lan swasana mental manungsa menehi reaksi marang tenaga bumi. Ana sirkulasi pasukan ing jero lan njaba bumi; kekuwatan iki lan tumindak ing endi wae ing jagad iki cocog karo hukum umum sing ngontrol bumi. Nalika balapan wong katon, berkembang lan bosok ing pirang-pirang bagean ing bumi, lan uga bumi, uga kudu ngganti struktur kasebut sajrone jaman, owah-owahan sing kudu ditindakake kanggo pangembangan umume kudu ditindakake, nyebabake owah-owahan kecenderungan sumbu bumi lan konformasi bumi.

Gempa kasebut disebabake saka upaya, kanthi upaya bumi kanggo nyetel awake dhewe menyang pasukan sing bisa mengaruhi lan padha lan imbang lan ngowahi keseimbangane. Nalika pirang-pirang wong sing musnah dening lindhu, tegese ora mung bumi sing nyetel awake dhewe miturut rencana geografis, nanging manawa mayoritas wong sing nemahi pati wis ketemu kanthi cara iki amarga akun karma sing nyebabake engir.

Kanca [Persamaan HW]