Yayasan Word

THE

WORD

MARCH, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Carane kita bisa ngomong apa kita ing inkarnasi pungkasan kita? takon menyang pengunjung liyane wengi sawise kuliah.

Siji-sijine cara kanggo nyritakake yaiku ngerti kanthi positif kaya sing sadurunge kita urip. Fakultas sing diarani ilmu iki yaiku memori, saka tatanan sing luwih dhuwur. Yen ora ana, saben bisa dadi prakiraan apa sing sadurunge sadurunge dening apa sing disenengi saiki. Sampeyan mung cukup kanggo ngira, yen kita duwe pilihan ing prekara kasebut, kita ora bakal milih minangka kahanan utawa lingkungan sing bakal ditindakake, kayata ora cocog karo rasa utawa pangembangan kita, yen ora, Mula, kita ora duwe pilihan, angger-angger sing ngatur reinkarnasi ora bakal nggawe kita ora bisa dikembangake.

Kita rumangsa ngrasakake utawa nentang cita-cita, karakter, kelas wong, jinis wong, kerajinan, profesi, seni lan pendhudhuk, lan iki bakal nuduhake apa kita wis nate kerja utawa nglawan sadurunge. Yen kita rumangsa ana ing omah utawa ora kepenak ing masyarakat sing apik utawa ora becik, iki bakal nuduhake apa sing sadurunge wis biasa. A tramp, sing biasa kanggo srengenge dhewe ing wharf utawa ing dalan negara sing lembab, ora bakal kepenak ing masyarakat sopan, laboratorium kimiawan, utawa ing rostrum. Ora ana wong sing wis dadi tenaga kerja sing aktif, kepenak kanthi mekanik utawa filosofi, rumangsa ora kepenak, lan gampang sumunar, ora nganggo klambi.

Kita bisa uga kanthi akurasi luwih dhisik apa sing ana ing jaman biyen, dudu kanthi bandha utawa kalungguhan saiki, nanging apa sing diduga, ambisi, seneng, ora seneng, ngontrol karep, nggambar kita saiki.

 

Apa kita bisa ngomong sabaraha kali kita lair sadurunge?

Bada lair lan badan mati. Jiwane ora lair utawa ora mati, nanging mlebu menyang awak sing dilahirake lan dipasrahake awak nalika seda.

Kanggo ngerteni pirang-pirang nyawa sing diidam-idhamake ing jagad iki, delengen balapan sing beda saiki. Coba pembangunan moral, mental lan spiritual wong Afrika, utawa Kidul Laut Islander; banjur saka Newton, Shakespeare, Plato, Buddha, utawa Kristus. Antarane kekarepan kasebut mikirake macem-macem gelar pembangunan sing diwenehake dening manungsa. Sawise iki takon ing endi "aku" ngadeg ing antarané.

Sawise rata-rata posisi, deleng sepira "Aku" wis sinau saka pengalaman urip saiki - wong biasa sinau nanging sethithik - lan kepiye carane "Aku" tumindak apa "Aku" wis sinau. Sawise pitakon sing menarik iki, bisa uga kita mbayangake sawetara kali sing kudu ditindakake supaya bisa tekan negara saiki.

Ora ana cara kanggo sapa wae kanggo nyritakake kakehan wektu sadurunge kajaba kanthi kawruh nyata lan kesadharan terus saka jaman biyen. Yen dikandhani manawa dheweke urip kaping pindho utawa seket ewu kaping informasi kasebut ora bakal entuk bathi, lan dheweke ora bakal bisa verifikasi kajaba kanthi ilmu sing asal saka awake dhewe. Nanging kanthi ilustrasi sing diwenehake, kita bisa uga duwe ide sawetara jutaan taun sing kudu kita lakoni saiki.

 

Apa kita sadar antarane reinkarnasi kita?

Aku. Kita ora sadar babagan cara sing padha karo kita sajrone urip ing awak. Donya iki minangka bidang tumindak. Ing wong urip lan obah lan mikir. Manungsa minangka gabungan sing disusun utawa dumadi saka pitung pria utawa prinsip. Ing pati, bagean ketuhanan manungsa misahake awake dhewe saka bagean materi sing gedhe banget, lan prinsip-prinsip ketuhanan utawa wong liya banjur manggon ing kahanan utawa kahanan sing wis ditemtokake dening pikirane lan tumindak liwat kabeh urip. Prinsip ketuhanan kasebut minangka pikiran, jiwa, lan semangat, sing uga kepéngin luwih dhuwur, sing cocog karo urip ing bumi. Kahanan iki ora bisa luwih dhuwur tinimbang pikirane utawa cita-cita sajrone urip. Amarga prinsip-prinsip kasebut pedhot saka bagean materi sing grossly ora dingerteni karo piala ing urip. Nanging dheweke sadar, lan rumangsa cita-cita sing wis dibentuk sajrone urip bubar rampung. Iki minangka wektu istirahat, sing perlu kanggo kemajuan jiwa minangka istirahat ing wayah wengi, perlu cocog karo awak lan pikiran kanggo kegiatan ing dina sing bakal teka.

Nalika tilar donya, misahake ketuhanan saka prinsip mortalitas ndadekake kebahagiaan saka wong sing ora duwe cita-cita bisa dialami. Iki minangka kahanan sing sadar ing antarane reinkarnasi.

 

Apa pandangan téosofis babagan reinkarnasi Adam lan Éva?

Nalika ana pitakon iki wis dijaluk ahli teosofis iku nyebabake eseman, sanajan ide Adam lan Hawa dadi loro manungsa pisanan sing urip ing jagad iki wis ditampilake ing khayalan kanthi investigasi ilmiah modern, nanging pitakonan kasebut cukup asring rawuh.

Wong sing wis ngerti uga bakal ngerti yen evolusi nuduhake dongeng iki minangka dongeng. Theosophist setuju karo iki, nanging ujar manawa riwayat awal babagan manungsa wis dilestarekake ing mitos utawa fabel iki. The Secret Doctrine nuduhake manawa kulawarga manungsa ing jaman wiwitan lan utamane ora kaya saiki, digawe saka pria lan wanita, nanging kasunyatane ora ana jinis. Sing mboko sithik ing pangembangan alam rong jinis utawa hermaphroditism, dikembangake ing saben manungsa. Sing isih mengko dikembangake jinis kelamin, sing saiki dipisahake manungsa.

Adam lan Hawa ora ateges siji lanang lan wadon, nanging manungsa kabeh. Sampeyan lan aku wis dadi Adam lan Hawa. Reinkarnasi Adam lan Hawa yaiku reinkarnasi jiwa manungsa ing pirang-pirang badan sing beda-beda, ing pirang-pirang negara, lan liwat akeh balapan.

 

Apa dawa wektu sing ditetepake antarane reinkarnasi, yen ana wektu sing ditemtokake?

Kacariyosaken bilih jaman antawisipun inkarnasi, utawi wiwit nalika seda setunggal badan ngantos jagad ngantos gesang ing alam saniki ingkang nembe lair ing donya, udakara udakara limalas taun. Nanging iki ora ditrapake kanggo kabeh wong, lan utamane ora kanggo wong modern modern sing aktif.

Wong apik sing kepengin banget nduwe swarga, sing nindakake pakaryan apik ing jagad iki lan nduweni cita-cita lan imajinasi sing cetha, wong sing kepengin banget ing kalanggengan ing swarga, bisa uga nduwe swarga kanggo wektu sing gedhe, nanging aman kanggo ujar manawa. ora rata-rata manungsa saiki.

Gesang ing jagad iki minangka lapangan tumindak sing ditandur. Swarga minangka kahanan utawa kahanan istirahat ing endi pikiran bisa nahan saka sawijining tenaga kerja lan bisa urip maneh. Wektu sawise pikiran ditarik maneh gumantung saka apa sing wis ditindakake ing sajroning urip lan ing ngendi iku wis mikir, amarga ing endi wae pikirane utawa gegayuhan kasebut menyang papan kasebut utawa kahanan sing bakal ditindakake. Periode kasebut ora bisa diukur wektu taun-taun kita, nanging luwih saka kapasitas pikiran kanggo rasa seneng ing kegiatan utawa istirahat. A wayahe ing siji wektu ketoke kalanggengan. Liyane wektu liwat kaya lampu kilat. Mula, pangukuran wektu, saiki ora ana ing jaman lan taun-taun sing teka, nanging kanthi kapasitas kanggo nindakake dina-dina iki utawa umur dawa utawa cendhak.

Wektu ditetepake kanggo tetep ing swarga antarane reinkarnasi. Saben wong milih dheweke. Saben manungsa urip dhewe. Amarga saben liyane beda-beda kanthi rinci saka saben liyane, ora ana pernyataan sing bisa ditemtokake manawa saben wektu bisa nggawe awake dhewe kanthi pikirane lan tumindak, lan dawa utawa cendhak kaya sing digawe. Sampeyan bisa urip maneh ing siji taun, sanajan ora umum, utawa nglanjutake pirang-pirang taun suwene.

 

Apa kita ngganti pribadine nalika kita bali menyang bumi?

Kita nindakake kanthi cara sing padha, sampeyan ngganti jas sandhangan nalika wis dadi tujuane lan ora perlu maneh. Pribadine digawe saka unsur unsur sing digabung dadi wujud, animasi miturut prinsip urip, diarahake lan dipromosikan kanthi kepinginan, kanthi fase pikiran sing ngisor bisa tumindak ing limang pikiran. Iki minangka gabungan sing diarani pribadine. Mung ana kanggo jangka taun wiwit lair nganti mati; porsi minangka instrumen lan pikiran sing kerja, bisa sesambungan karo jagad, lan ngalami urip ing kana. Nalika tiwas, kapribaden kasebut ditindhes lan bali menyang unsur gaib ing bumi, banyu, udhara, lan geni, saka ngendi digambar lan digabung. Pikiran manungsa banjur pindhah menyang kahanan istirahat sawise rasa seneng sing ngripta lan mlebu kapribadhen liya kanggo terus pendhidhikan lan pengalaman ing saindenging jagad.

Kanca [Persamaan HW]