Yayasan Word

THE

WORD

APRIL, 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa pepeteng ora ana cahya, utawa apa-apa sing kapisah dhewe lan njupuk papan pepadhang. Yen padha béda lan kapisah, apa pepeteng lan cahya apa?

Peteng dudu "ora ana cahya." Cahya dudu peteng. Peteng iku awake dhewe, dudu cahya. Peteng bisa entheng nalika njupuk papan sing padhang lan ora cetha, nanging cahya bakal ngilangi pepeteng. Cahya bakal pungkasanipun ngatasi pepeteng kanthi nggedhekake lan nyebabake pepeteng dadi cahya. Cahya lan pepeteng sing kita deleng dhewe yaiku dudu cahya lan pepeteng, sanajan sing kita deleng minangka cahya lan pepeteng kasebut asale saka pepadhang lan pepeteng. Minangka prekara, pepeteng minangka bahan homogen, yaiku oyod, dhasar utawa latar mburi kabeh kedadeyan. Ing kahanan asli, iku sepi lan padha ing awake dhewe. Ora sadar, ora dingerteni lan ora nganggu. Cahya minangka kekuwatan sing asale saka kapinteran sing wis ngalami evolusi lan ana ing ndhuwur utawa ora ana manifestasi. Nalika kepinteran ngetrapake kekuwatan entheng tumrap zat tanpa syarat lan homogen, yaiku pepeteng, bagean zat utawa pepeteng, lan cahya sing diarahake, dadi sumber. Kanthi wiwitan kegiyatan, zat sing ana dadi siji. Ing tumindak peteng utawa zat ora dadi bahan, nanging dobel. Iki dualitas zat utawa pepeteng dikenal minangka masalah spiritual. Roh lan prekara iku loro sing nglawan kanggo siji perkara, yaiku zat sing asale, nanging prekara sing tumindak ing roh. Unit kasebut dadi bahan sing bisa dipérang dadi bahan-bahan spiritual, lan uga prekara roh-roh sing nyata, uga kagum marang dheweke lan asal usule wong tuwa lan uga sabab tumindak utawa manifestasi. Intine minangka oyod lan wong tuwa ing saben partikel unit sing ora bisa dingerteni saka massa sing ana uga massa. Cahya minangka sebab saka manifestasi lan tumindak ing saben unit uga massa sing nyata. Dadi ing saben unit sing ora bisa dibagi, uga ing saindenging jisim sing ana nyata-nyata diwakili: wong tuwa akar minangka bahan lan kekuwatan tumindak minangka cahya. Ing saben unit sing diarani prekara roh, ana kemungkinan wong tuwa, zat, lan kekuwatan. Substance diwakili dening bagean saka unit sing ora bisa ditemokake sing diarani prakara, lan cahya dituduhake dening sisih liyane utawa bagean saka unit sing ora bisa dibagi-bagi sing diarani roh. Kabeh universal utawa kawujudan disebut metu saka inti utawa peteng kanggo kawujudane kanthi cahya intelektual, lan cahya iki njaga perkara roh sing diarani tumindak terus-terusan sajrone tumindak nyata. Sajrone wektu pawujudane cahya sing saiki ana ing manifestasi karo pepeteng minangka sebab sing diarani cahya. Perkara sing diwujudake yaiku sebab apa sing diarani minangka peteng. Cahya lan pepeteng kaya-kaya ana konflik lan koyone menehi papan kanggo saben wong kanthi nyata. Dina lan wengi, tangi lan turu, urip lan mati, yaiku pihak sing nentang utawa mbalikake barang sing padha. Iki oposisi tumindak ganti ing wektu sing cendhak utawa dawa, nganti peteng bakal dadi cahya. Saben wong katon kaya sing ora di senengi, sanajan saben kabutuhan kanggo saben liyane. Manungsa ana ing pepeteng lan pangwasaning cahya. Kanggo manungsa iku pikiran sing dadi pepeteng lan pikirane dadi cahya. Nanging iki ora biasane dianggep. Kanggo pikiran sehat katon kaya peteng. Kanggo pikiran pikiran iku pepeteng. Sing kaya sing wis dirasakake, mula sing diarani srengenge. Kanggo pikiran sehat pikiran lan apa sing diarani minangka cahya minangka peteng nalika, pikiran, dipadhangi lampu saka kapinteran wong tuwa. Cahya srengenge lan cerdas cerkak kasebut bisa uga nemoni awake dhewe sanajan pikiran tetep kacemplung lan ana konflik karo pepeteng; mula, kita bakal weruh srengenge minangka refleksi utawa simbol cahya nyata. Peteng menehi lan diganti dadi cahya permanen amarga dikalahake dening persepsi lan tumindak pikiran.

 

Apa radium lan kepriye bisa mbuwang terus-terusan energi gedhe tanpa sampah sing nyebabake lan mundhut daya lan awak dhewe, lan apa sumber radioaktifitas sing gedhe?

Mesthine penulis panulis iki akrab karo pernyataan ilmiah babagan penemuan radium sing anyar, kayata dijupuk saka pitchblende, panemuane dening Madame Curie, kekuwatane entheng, efek tumindak marang awak liyane, kelemahane lan angel nemoni produksi.

Radium minangka kahanan fisik babagan tenaga lan finansial luwih finansial tinimbang fisik sing diwujudake. Radium minangka masalah fisik sing gegayutan karo prekara liya lan kekuwatan sing biasane dianggep hipotesis. Eter lan kekuwatan kasebut minangka negara luwih penting tinimbang fisik lan sing ditindakake utawa liwat apa sing diarani prekara fisik, apa masalah fisik kasebut minangka inten utawa molekul hidrogen. Yen ora kanggo urusan ethereal utawa hypothetical liwat perkara fisik, ora bakal ana owah-owahan utawa ngilangi masalah fisik. Tumindake finer liwat masalah kasar nyebabake kombinasi "kimia" lan owah-owahan perkara kasebut dienggo biasa lan ditangani dening kimiawan.

Radium yaiku masalah fisik sing ditindakake langsung utawa liwat perkara astral tanpa faktor kaping telu lan tanpa diganti kanthi tumindak perkara astral. Masalah fisik liyane ditindakake dening masalah astral, nanging kanthi tingkat sing luwih murah tinimbang radium. Umumé, asil tumindak astral ing perkara fisik liyane ora bisa dingerteni amarga perkara fisik ora bisa ngubungi kontak lan nolak perkara astral sing ditawakake radium, lan sing paling penting ora ana hubungane karo masalah astral kaya radi radi. Partikel radium infinitesimal lan ora bisa ditemtokake saiki kalebu kabeh. Nanging, nganti saiki, pitchblende minangka sumber sing bisa diklumpukake kanthi jumlah sing paling akeh, sithik. Nalika partikel sing diarani radium dipasarke dadi siji massa, masalah astral terus-terusan terus lan liwat kanthi sensai.

Aktivitas radio saka radium ora, kaya saiki, amarga ngasilake utawa mbuwang partikel saka awake dhewe. Masalah fisik radium sing diisi ora menehi kegiyatan radio utawa kekuwatan liyane sing diwujudake. Radium dudu kekuwatan, nanging dadi medium tenaga. (Matérial kaping pindho lan ana ing pesawat sing beda-beda. Ing saben pesawat iku masalah yen pasif lan kekuatan nalika aktif. Dadi prekara fisik minangka pasif lan kekuwatan aktif. Kayane astral minangka masalah astralif pasif lan meksa marang astral pesawat kasebut dadi masalah astral.) Radium minangka awak sing ngetokake prakara astral. Radium minangka masalah jagad fisik; kagiyatan radio minangka masalah astral saka jagading astral sing katon kanthi radiasi fisik. Donya astralen ngubengi lan jagad fisik, lan, amarga prakara iku luwih becik, ana ing njero lan liwat prakara fisik sing kasar, amarga ilmu ngandharake yen eter ana ing njero lan ngliwati macul, utawa amarga ngerti yen listrik tumindak ing lumantar banyu. Kaya lilin sing menehi cahya, radium ngetokake cahya utawa energi. Nanging ora kaya lilin, ora mateni kanggo menehi lampu. Kaya generator utawa kabel listrik sing katon panas utawa cahya utawa tenaga, radium kayane ngasilake utawa mbuwang energi; lan uga nindakake, mbok menawa. Nanging cahya utawa daya liyane sing misale jek ora diwenehake dening kabel. Dikenal manawa tenaga listrik ora asale saka dinamo utawa ing kawat listrik. Sampeyan uga dikenal yen listrik sing ngetokake minangka panas utawa cahya utawa listrik diarahake menyang kabel. Kanthi cara sing padha, kualitas utawa kekuwatan sing dikenal minangka kegiatan radio dadi nyata liwat radium saka sumber sing saiki ora dingerteni kanggo ilmu. Nanging sumber kasebut ora radium luwih saka sumber listrik yaiku dinamo utawa kawat. Partikel awak dibuwang lan diobong utawa digunakake ing tingkat sing luwih murah tinimbang partikel saka dynamo utawa kawat listrik kanthi tumindak energi listrik. Sumber apa sing dituduhake liwat radium padha karo sumber manifestasi listrik. Kaloro asalé saka sumber sing padha. Bentenane antarane manifestasi listrik minangka panas, entheng utawa kekuwatan lan sing diwujudake liwat radiasi fisik yaiku media saka manifestasi lan dudu kegiatan listrik utawa radio. Partikel sing kasusun saka dinamo, generator utawa kabel, ora padha karo partikel sing kalebu radium. Matérial astral lan kekuwatan sing tumindak ing perkara astral tumindak langsung ing radium tanpa ana faktor utawa mediasi liyane. Saiki sing diputer liwat kabel listrik digawe dening faktor liya, kayata baterei, magnet, generator, dinamika, uap lan bahan bakar. Ora ana faktor sing dibutuhake dening radium amarga langsung sesambungan lan dhewe ngidini masalah astral bisa ngerteni utawa babagan radium kasebut.

Dikenal yen arus listrik ora nembus liwat kabel, nanging ngubengi kabel kasebut. Uga bisa ditemokake manawa kanthi cara radio ora aktif ing radium, nanging babagan utawa babagan radium. Elektronik wis nyoba lan isih nyoba golek cara supaya energi listrik bisa digawe kanggo ngetokake lan ngarahake tanpa nggunakake uap utawa bahan bakar utawa tumindak galvanis. Radium nyaranake lan nggambarake kepiye carane bisa ditindakake.

Kanca [Persamaan HW]