Yayasan Word

THE

WORD

JUNE 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa bisa lan kepéngin katon ing mangsa ngarep lan prédhiksi acara mangsa?

Sampeyan bisa uga nanging ora pati bener dipikir ing mangsa ngarep. Sampeyan bisa uga dipraktekake ing pirang-pirang halaman sejarah. Minangka hak sing kudu ditemtokake dening kabugaran lan keputusan sing apik. Persahabatan ora bakal menehi saran wong liya kanggo nyoba kanggo ndeleng mangsa ngarep. Salah sawijining prekara sing bakal katon ora bakal menehi saran. Dheweke katon. Nanging wong-wong sing kepengin weruh mbesuk, ana sing ngerti apa sing dikarepake. Yen dheweke katon lan ndeleng, mung nalika masa depan wis dadi kepungkur sing ngerti apa sing dideleng nalika dheweke katon. Yen ana sing nyumurupi bakal mbesuk, ora ana kerusakan sing terus, sanajan sawetara sing bisa njupuk keuntungan saka operasi kasebut. Mbebayani teka meh ora prediksi saka apa sing dipikirake para pemirsa.

Yen katon utawa ndeleng ing mangsa ngarep, dheweke nindakake kanthi indra, yaiku indera astral; utawa karo fakultas, yaiku, fakultas pikiran; lan ora ana bebaya tartamtu kanggo nglakoni, yen dheweke ora nyoba nyampurake jagad sing dideleng karo jagad fisik iki. Nalika dheweke nyoba kanggo prédhiksi acara mbesuk ing donya iki saka apa sing katon ing donya liyane, dheweke dadi bingung; dheweke ora bisa ngubungake apa sing wis dideleng lan cocog karo papan ing mangsa ngarep ing jagad fisik iki; lan iya mangkono, sanajan dheweke weruh kanthi temenan. Ramalan dheweke ora bisa dipercaya nalika ditrapake kanggo kedadeyan ing mangsa ngarep ing jagad fisik iki, amarga iki ora kedadeyan kaya sing diramalake ing wektu, utawa kanthi cara, utawa ing papan. Sapa sing ndeleng utawa sing nyoba ndeleng masa depan kaya bayi sing ndeleng utawa nyoba ndeleng obyek kasebut. Nalika bocah bisa ndeleng, dheweke seneng banget, nanging nggawe akeh kesalahan ing pangerten lan menehi kritik babagan apa sing dideleng. Ora bisa ngerteni hubungan utawa jarak antarane obyek. Jarak ora ana kanggo bayi. Iku bakal nyoba kanggo nangkep chandelier karo minangka akeh kapercayan minangka lay nyekeli irung ibu lan ora ngerti apa ora tekan chandelier. Sapa sing ndeleng ing mangsa ngarep ndeleng kedadeyan lan angen-angen sing bakal kedadeyan, amarga dheweke ora duwe pertimbangan babagan hubungane antarane apa sing dideleng ing jagad sing dideleng, lan jagad fisik, lan amarga dheweke ora bisa. ngira-ngira wektu donya fisik sing bisa kedadeyan ing hubungane karo acara sing dideleng. Akeh ramalan sing kelakon, sanajan ora kaya sing diramalake. Dadi ora wicaksana yen wong gumantung marang ramalane wong-wong sing nyoba nggoleki masa depan kanthi nggunakake clairvoyance utawa indra batin liyane, amarga ora bisa nemtokake ramalan sing bener.

Wong-wong sing gumantung karo ramalan sing diarani "pesawat internal" utawa "lampu astral", ilang salah sawijining hak sing paling penting, yaiku keputusan dhewe. Amarga, Nanging akeh kesalahan sing bisa ditindakake kanggo nyoba nganggep prekara lan kahanan kanggo awake dhewe, dheweke bakal ngadili kanthi bener kanthi sinau, lan dheweke sinau kanthi salah; dene, yen sinau gumantung karo ramalan wong liya, dheweke ora bakal duwe paukuman sing tepat. Wong sing prédhiksi acara mbesuk ora bakal yakin manawa bakal nyata, amarga rasa utawa fakultas sing diprakirake ora ana gandhengane karo panemu utawa fakultas liyane. Dadi, wong sing ndeleng utawa mung ngrungokake, lan sing ora sampurna, lan sing nyoba prédhiksi apa sing dideleng utawa krungu, mula bakal bener ing sawetara aspek, nanging mbingungake wong sing gumantung marang ramalane. Siji-sijine cara sing penting kanggo ngramal acara mbesuk yaiku kanggo wong sing nganggep duwe pikiran sehat utawa kapinteran sing dilatih kanthi cerdas; ing kono saben rasa utawa fakultas bakal ana gandhengane karo wong liya lan kabeh bakal sempurno, mula bisa digunakake kanthi akurasi kaya apa karo manungsa bisa nggunakake pikiran sehat ing tumindak lan hubungane karo jagad fisik iki.

Bagean sing luwih penting saka pitakon yaiku: Apa bener? Ing kahanan saiki manungsa ora pas, amarga yen bisa nggunakake pikiran batin lan nyritakake kedadeyan lan kahanan jagad fisik, dheweke bakal menehi keuntungan sing ora adil marang wong sing urip. Panggunaan indra ing njero ati bisa ndadekake wong liya ndeleng apa sing wis ditindakake dening wong liya; ningali sing mesthi bakal ngasilake asil tartamtu amarga mbuwang bal ing udara bakal nyebabake kejiret. Yen ana sing ndeleng bal kasebut diluncurake lan bisa ngetutake kurva penerbangan kasebut, lan duwe pengalaman, dheweke bisa ngira kanthi tepat ing ngendi tiba. Dadi, yen ana sing bisa nggunakake indera batin kanggo ndeleng apa sing wis ditindakake ing pasar saham utawa ing kalangan sosial utawa masalah negara, dheweke bakal ngerti carane njupuk keuntungan sing ora adil saka apa sing dituju pribadi, lan bisa nggawe bentuk tumindak dheweke kanggo mupangate awake dhewe utawa wong sing dheweke minat. Kanthi mangkono tegese dheweke bakal dadi direktur utawa pamrentah lan bisa njupuk kauntungan lan ngontrol wong liya sing ora duwe kekuwatan kayata. Pramila, sadurunge bisa cocog karo manungsa kanggo nyawang masa depan lan prédhiksi kedadeyan kanthi bener, dheweke kudu ngatasi hawa nafsu, nesu, sengit lan mentingake, hawa nepsu, lan kudu diganggu karo apa sing dideleng lan diramalake. Dheweke kudu bebas saka kabeh kepinginan kanggo ndarbeni utawa entuk samubarang kadonyan.

Kanca [Persamaan HW]