Yayasan Word

THE

WORD

JULY, 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa bisa ngilangi pikirane? Yen mangkono, kepiye carane iki; kepiye carane bisa nyegah kambuh lan ora bakal kelingan?

Bisa uga ora bisa dipikir, nanging ora bisa ngira-ngira saka pikiran kaya kita bakal masang trampasan ing omah. Alasan sebabe akeh wong sing ora bisa nyingkirake pikirane sing ora dingerteni, lan ora bisa mikir babagan garis sing jelas, amarga dheweke percaya karo ide sing umum yen dheweke kudu ngilangi pikirane. Mesthine ora bisa ngelingake pikirane, amarga pikiran kasebut kudu diwenehi pamikiran, dene pikiran uga menehi pikiran ora mungkin bisa nyingkirake pikirane. Wong sing ujar: Ayo, sampeyan ora mikir, utawa, aku ora bakal mikir babagan iki utawa kaya ngono, tetep wae ing atine minangka aman kaya ana rivet. Yen ana wong nganggep manawa dheweke ora mikir babagan iki utawa kedadeyan kasebut, dheweke bakal dadi kaya ascetics lan hermits lan fanatik sing nggawe dhaptar barang-barang sing ora dipikirake banjur kudu ngatasi dhaptar kasebut kanthi mental lan sijine pikirane ora ana ing pikirane lan gagal. Crita lawas "The Green Green Bear" nggambarake kanthi apik. Alchemist mediaeval diburi dening salah sawijining murid sing pengin dikandhani kepiye carane ngirim pimpinan dadi emas. Bendara nyritakake marang murid kasebut supaya dheweke ora bisa nindakake, sanajan dheweke wis dikandhani, amarga dheweke ora layak. Ing babagan terus-terusan murid kasebut, alchemist mutusake kanggo mulang pelajaran karo murid lan ngandhani yen nalika dheweke lelungan dina esuk bakal ninggalake dheweke rumus sing bisa sukses yen bisa ngetutake kabeh pandhuane , nanging kudu menehi perhatian sing cedhak karo rumus kasebut lan akurat kanthi rinci. Murid kasebut seneng lan semangat miwiti pagawean kasebut ing wektu sing wis ditemtokake. Dheweke nututi pandhuan kasebut kanthi tliti lan akurat nalika nyiapake bahan lan instrumen. Dheweke ndeleng manawa logam kanthi kualitas lan kuantitas sing tepat ana ing silang sing tepat, lan suhu sing dibutuhake diproduksi. Dheweke ngati-ati manawa wapen kabeh dilestarekake lan ngliwati alembics lan retor, lan nemokake manawa celengan kasebut persis kaya sing kasebut ing formula kasebut. Kabeh iki nyebabake kepuasan banget lan nalika nglanjutake eksperimen kasebut bisa entuk kapercayan babagan sukses utama. Salah sawijining aturan yaiku yen dheweke ora kudu maca liwat rumus kasebut nanging kudu ngetutake mung sajrone nate kerja. Nalika nerusake, dheweke teka ing pratelan: Saiki eksperimen kasebut wis maju nganti saiki lan yen logam ing panas putih, cokot sethithik saka abang ing sisih ngarep lan jempol tangan tengen, sethithik saka serbuk putih ing antarane driji sikil lan jempol tangan kiwa, mandhiri massa sing mencorong sing saiki wis ana sadurunge sampeyan lan siyap nyelehake bubuk kasebut sawise sampeyan nuruti dhawuh sabanjure. Pemuda kasebut nindakake kaya sing diarah lan maca: Saiki sampeyan wis tekan tes sing wigati, lan sukses mung bakal bisa nurut yen sampeyan bisa netepi ing ngisor iki: Aja mikir babagan bear ijo sing gedhe lan uga manawa sampeyan ora mikir babagan beruang ijo gedhe. Wong nom-noman ngaso tanpa sedhot. "Ing bear ijo gedhe. Aku ora mikir babagan bear ijo sing gedhe, ”ujare. "Ing bear ijo gedhe! Apa beruang ijo sing apik? aku, mikir babagan bear ijo sing gedhe. "Nalika dheweke isih mikir yen ora mikir babagan bear ijo sing gedhe, dheweke ora bisa mikir apa-apa maneh, nganti pungkasane kedadeyan dheweke kudu ngupayakake eksprimen lan senadyan pikirane. beruang ijo gedhe isih nate mikir ing formula kasebut kanggo ndeleng apa urutan sabanjure lan dheweke maca: Sampeyan wis gagal ing sidhang. Sampeyan wis gagal ing wigati sing penting amarga sampeyan ngidini manungsa waé bisa dijupuk saka pakaryan kanggo mikir babagan bear ijo sing apik. Panas ing pawon durung dijaga, uap sing tepat gagal ngliwati iki lan retort kasebut, lan ora ana gunane kanggo nyelehake bubuk abang lan putih.

A pikirane tetep ana ing pikiran, yen diwenehi perhatian. Yen pikiran mandheg menehi perhatian marang siji pamikiran lan mikirake pikirane liyane, pikirane sing isih ana ing pikiran, lan sing ora ana perhatian. Cara kanggo ngilangi pikirane yaiku nyepetake pikiran lan terus-terusan ing siji topik utawa pamikiran tartamtu. Bakal ditemokake yen yen wis rampung, ora ana ide sing ora ana hubungane karo topik kasebut. Dene atine kepengin prekara sing bakal dipikirake amarga kepinginan iku kaya pusat gravitasi lan narik pikiran. Pikiran bisa mbebasake awake dhewe saka kekarepan kasebut, yen ana kekarepan. Proses sing wis dibebasake yaiku bisa ndeleng lan ngerti manawa kepinginan kasebut ora paling apik kanggo dheweke lan banjur mutusake apa wae sing luwih apik. Sawise pikiran mutusake babagan topik sing paling apik, mula kudu mikirake babagan perkara kasebut lan perhatian mung kudu diwenehake kanggo subjek kasebut. Kanthi proses iki, pusat gravitasi diganti saka kepinginan lawas menyang subyek pamikiran anyar. Pikiran mutusake lokasi pusat gravitasi kasebut. Kanggo apa wae obyek utawa obyek sing dituju, pikirane. Dadi pikiran terus ngganti ide pikirane, pusat gravitasi, nganti sinau bakal nyelehake pusat gravitasi. Yen wis rampung, pikirane mundur karo fungsi lan cara sing beda-beda. Pikirane, ora bisa dienggo sajroning pikiran sehat menyang jagad fisik, lan sinau supaya energi dadi awake dhewe, pungkasane kaget karo kasunyatane dhewe sing beda karo daging lan awak liyane. Kanthi mangkono, pikiran ora mung ngrasakake awake dhewe nanging bisa uga nemokake awake dhewe kabeh wong liya lan jagad nyata sing nembus lan njunjung kabeh wong liya.

Kasunyatan kasebut bisa uga ora langsung dicapai, nanging bakal diwujudake minangka asil pungkasan saka pikirane sing ora dikarepake kanthi nggayuh lan mikirake wong liya sing dikarepake. Ora ana siji wae sing mung bisa mikir kanthi mikir, mula bisa uga nyingkirake utawa nyegah pamikiran liyane kanggo mlebu ing pikiran; nanging dheweke bakal bisa nglakoni yen nyoba lan terus nyoba.

Kanca [Persamaan HW]