Yayasan Word

THE

WORD

OCTOBER 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Napa ula dianggep beda karo wong sing beda ?. Kadhangkala ula dikucapake minangka wakil saka tumindak ala, ing liyane wektu minangka simbol kawicaksanan. Napa manungsa duwe wedi kaya ula?

Pendhidhikan lan pelatihan duwe hubungane karo cara manungsa kanggo ula lan kabeh makhluk liyane. Nanging ana uga sing ana ing awake dhewe saka pendhidhikane. Ular bisa dianggep kanthi wisa lan ala utawa minangka simbol kawicaksanan. Gumantung ing sudut pandang sing dijupuk. Kejaba saka karusakan ing vermin sing ditrapake dening ular, ora dingerteni manawa ula menehi keuntungan khusus kanggo manungsa lan jagad iki, utawa dheweke nuduhake kabiasaan sing luwih apik tinimbang kewan liyane, utawa yen nuduhake gejala intelijen luwih akeh tinimbang liyane wujud kewan. Ing nalisir, padha kadang budheg lan buta; wong-wong mau bisa nesu, ora bisa mbela awake dhewe utawa ora bakal mbebayani, lan gigitan sawetara ula dadi pati banget bisa ngasilake pati sawise korban wis diigit. Nanging ana sawetara ula sing ora mbebayani, lan gerakan obah kalebu sing paling anggun lan paling cepet kabeh makhluk.

Ora ana apa-apa sing ditindakake dening ula utawa tujuan sing dilayani sing bakal menehi jaminan manawa dikandhakake minangka makhluk paling cerdas utawa minangka simbol kawicaksanan. Nanging wiwit saka wiwitane para pandhita sing wis diucapake lan tulisan sing kasebut minangka paling wicaksana tumrap kabeh makhluk, lan digunakake minangka simbol kawicaksanan.

Ana akeh sebab kenapa ula kasebut bisa uga diarani simbol kawicaksanan. Luwih apik tinimbang makhluk liyane sing dituduhake, ditandhani lan digeserake karo kekuwatan listrik jagad raya, sing menehi kawicaksanan marang manungsa, nalika manungsa nggawe awake dhewe bakal siap. Ing kahanan saiki manungsa iku ora pantes lan ora bisa ngetrapake kekuwatan iki kanthi langsung. Organisme ula kasebut dadi supaya bisa langsung tumindak listrik kasebut. Nanging kekuwatane ora menehi kawicaksanan marang ula; mung tumindak liwat awak ula. A pikiran kudu waspada lan nggunakake kapinteran. Ular iki ora. Ula kasebut duwe awak kewan sing paling lengkap lan ekonomis. Kolom balung mburi mlaku ing saindenging ula, lan minangka kolom balung mburi ing endi daya listrik. Kolom balung mburi ing manungsa yaiku bentuk ula, nanging tulang belakang ing manungsa ora bakal ngidini kekuwatan listrik tumindak langsung liwat iki amarga saiki dipateni saka kolom tulang belakang kanthi saiki digunakake kanggo arus syaraf ing awak ngepang saka sumsum tulang belakang dipasang. Susunan saraf lan panggunaan arus saraf nyegah nyegah listrik listrik universal supaya bisa tumindak langsung ing awak lan nggawe pikiran manungsa. Ing wilayah weteng lan panggul ing saraf kasebut dilapisi, kaya ula. Saraf-saraf kasebut saiki nyedhiyakake organ-organ generatif kanthi kekuwatan tumindak. Iki ana ing buku Wétan sing kundalini, kekuwatan ula, ditutupi ing jero awak lan turu; nanging manawa kekuwatan ula iki kaget bakal dadi murup pikiraning manungsa. Ditafsirake, iki tegese arus saraf tartamtu, saiki ora digunakake utawa digunakake, kudu diarani tumindak sing cocog; ateges, dheweke bakal mbukak lan nyambung karo sumsum tulang belakang. Sing ditindakake kaya dene tombol kunci ing switchboard listrik sing aktif saiki lan miwiti mesin kasebut dadi operasi. Nalika saiki dibukak lan ana hubungane karo sumsum balung mburi ing awak manungsa listrik diuripake. Saiki iki tumindak pisanan liwat saraf awak. Yen organisasi saraf ora kuwat lan pas karo pembakaran saraf. Miturut sing ora dikepengini, bakal nggawe awak lara, ora duwe aturan, ngasilake edan utawa nyebabake pati. Yen organisasi gemeter cocog kekuwatan nyiptakake awak wangun astral banjur njlentrehake lan madhangi pikiran, saengga meh enggal atine bisa ngerti apa wae babagan gegayutan karo jagad fisik utawa jagad astral. Kekuwatan iki nduweni gerakan ula lan tumindak ngliwati tulang belakang ing kolom balung mburi, yaiku bentuk ula. Kaya ula, kekuwatan bakal nyebabake pati kanggo sing ngrasakake lan ora bisa nguwasani. Kaya ula kasebut, kekuwatan bisa tuwuh awak sing anyar lan nyirnakake sing lawas kayadene ula kasebut mbuwang kulit.

Manungsa duwe rasa wedi kewan amarga saben kewan ing jagad iki minangka wujud kepinginan kanggo manungsa, lan kewan sing dikepengini manungsa nuduhake wujud khusus kanggo kepinginan dhewe sing durung dikuasai dheweke. Nalika dheweke nguwasani lan bisa ngontrol kekarepane manungsa ora wedi marang kewan lan kewan kasebut ora wedi lan ora nganiaya manungsa. Manungsa duwe wedi marang ula amarga wis ora nguwasani lan ora bisa ngontrol kekuwatan ing sajroning endhase. Nanging ula duwe daya tarik kanggo wong, sanajan dheweke wedi. Gagasan kawicaksanan uga narik perhatian manungsa. Nanging dheweke kudu ngatasi rasa wedi lan tresna marang kabeneran sadurunge bisa entuk kawicaksanan, yen ora kaya kekuwatan kaya ula, iku bakal nyirnakake dheweke utawa ndadekake dheweke nesu.

 

Apa ana bebener ana ing crita sing didhahar dening wong Rosicrucian? Yen mangkono, kepriyé carané, apa waé sing ditindakake, lan bisa digawe lan dipigunakaké saiki?

Ora ana alesan sing sah kenapa Rosicrucians utawa badan mediaeval liyane ora kudu nggawe lan nggunakake lampu sing terus-terusan. Alasan kenapa lampu-lampu sing saiki ora bisa uji yaiku mitos sing digawe dening mewah, utamane amarga pangerten yen lampu kudu dadi prau sing ngemot barang sing bisa diobong, kayata wicks lan minyak, utawa sing nggunakake gas illuminating digunakake. , utawa sing saiki arus listrik banjur menehi cahya kanthi piala filamen. Gagasan padhang, yaiku saka cahya sing diwenehake.

Lampu pembakaran Rosicrucians sing ora bisa dikira ora dianggep amarga kita mikir manawa lampu ora bisa menehi lampu tanpa bahan bakar utawa barang sing diwenehake. Dikira manawa lampu sing terus-terusan iku mung salah sawijine imposensial sing mesthine akeh tradhisi babagan Rosicrucian lan mediaeval.

Saiki kita ora bisa ujar kepiye carane Rosicrucian utawa sawetara wong sing ana ing tengah-tengah umure nggawe lampu sing terus-terusan, nanging prinsip sing bisa digawe lampu kasebut bisa diterangno. Coba dingerteni dhisik, lampu sing ora nate obah ora ngonsumsi minyak utawa gas utawa bahan liyane sing kudu diwenehake kanthi cara mekanik. Badan lan wujud lampu sing terus-terusan bisa dadi bahan sing cocog karo panggunaan lampu sing kudu diselehake dening pikiran sing ngandhut lan nggawe. Bagéan penting lampu kasebut minangka bahan tartamtu sing dipasangi lampu kasebut. Cahya kasebut kena saka cahya eter utawa astral. Sampeyan ora diprodhuksi dening proses kobong. Bahan sing digunakake kanggo nyurung cahya kudu disiapake kanthi ati-ati lan disesuaikan utawa disesuaikan karo cahya eterik utawa astral. Persiapan materi iki lan tempering lan nyetel kasebut ing cahya eter utawa astral minangka salah sawijining rahasia saka Falsafat Rosicrucians lan Fire. Iki kabeh wis bisa, saiki ditampilake kanthi panemuan radium. Radium misale jek menehi cahya tanpa ngonsumsi awake dhewe utawa nyuda jumlah. Radium ora kaya ngono sing menehi cahya saka awake dhewe. Cahya kasebut kena lan dipadhakake dening radium. Cahya sing katon sithik dening radium yaiku saka cahya eter utawa astral. Radium berfungsi minangka medium mung kanggo nggawa cahya saka jagading astral lan nyata.

Bahan sing dadi cahya lampu Rosicrucians sing terus-terusan disusun kanthi prinsip sing padha sanajan bisa disiapake kanthi beda lan bisa uga beda karo macem-macem bahan, amarga ana macem-macem perkara sing beda saka radium. saka jagad éter utawa astral bisa uga diwujudake ing jagad fisik.

Lampu pembakaran umume umume didhekake kanthi tujuan sing akeh lan beda. Lampu sing digawe kanggo siji tujuan ora bisa digunakake kanggo kabeh lampu sing digawe. Mangkono, radium menehi lampu, nanging radium saiki ora digunakake kanggo cahya amarga ora mung persiyapan kasebut banget larang banget kanggo digunakake, nanging amarga cahya sing radiasi cilaka cedhak awak kewan.

Mangkene sawetara tujuan supaya lampu sing bisa ngobong bisa digunakake: Kanggo menehi cahya nalika kumpul rahasia; kanggo nggoleki lan neliti jagading astral lan sawetara entitas; supaya adoh pengaruh lan entitas sing mbebayani kanggo karya sing wis ditindakake siji utawa luwih; kanggo nglindhungi awak fisik lan astral sajrone turu utawa nalika trance; minangka liya kanggo perawatan logam kanggo transmutasi; minangka cara nyiapake katrampilan tartamtu kanggo tujuan obat utawa kanggo ngatasi kutukan; kanggo nyetel pikiran sehat fisik menyang indonasi astral utawa batin, mula jagad astral sing ora katon.

Lampu pembakaran liyane sing bisa digawe saiki, nanging sanajan bisa digawe ing mangsa ngarep, saiki ora perlu digunakake. Dheweke wis digunakake kanggo praktik lan tujuan psikis utawa astral. Wektu kanggo pakaryan kaya ngono wis liwati. Pikiran manungsa kudu tuwuh saka praktik kasebut. Apa sing dikendhaleni kanthi cara astral bisa uga saiki dikontrol dening pikiran lan ora ana cara liya tinimbang sing diwenehake awak dhewe. Pikirane kudu dadi cahya dhewe. Awakipun kedah dados lampu. Manungsa kudu nyiyapake awak lan supaya bisa dikendhaleni, manawa pikiran bakal sumunar lan madhangi jagad iki, lan gawe manungsa sing weruh lampu sing bakar-bakar sing bakal dadi cahya kanggo kabeh wektu.

Kanca [Persamaan HW]