Yayasan Word

THE

WORD

MAYU, 1912.


Hak cipta, 1912, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa elang digunakake minangka emblem saka manéka bangsa?

Ana kemungkinan maneka warna motif sing dienggo njupuk saka elang minangka emblem dening akeh negara sing wis ngenalake. Nanging, mesthine yen dijupuk amarga negara kasebut paling apik diwakili ing alam lan kawicaksanan, ambisi, ideal bangsa-bangsa sing wis ngetokake minangka standar.

Garudha iku raja manuk lan awang-awang, amarga singa diarani raja ing antarane kewan. Iku manuk pemangsa, nanging uga kamenangan. Iku manuk sing tahan banget, bisa mabur kanthi cepet lan dawa. Iku swoops cepet ing mangsa, munggah cepet, lan soars ing kamulyan ing dhuwur banget.

Bangsa mbutuhake kekuatan, ketahanan, wani, swiftness, dominion, daya. Lan manuk elang nduweni kabeh sing dhuwur. Iku cukup kanggo ngira yen iki minangka sawetara alasan sing ndadékaké bangsa utawa suku utawa panguwasa ngamanake elang minangka standaré. Kasunyatan iku wis dadi simbol saka akeh bangsa sing nelukake periode sajarah kita, lan utamane wong-wong sing nglakoni perang ing jarak gedhe.

Iki minangka ciri-ciri manuk garudha. Nanging bangsa sing nganggo manuk iki minangka simbol, biasane nduweni kualifikasi utawa spesialisasi sifat tartamtu utawa maksud utawa ideal kanthi motto sing ngiringi garudha utawa kanthi masang simbol ing cakar manuk garudha utawa ing cucuk, kayata cabang, panah, gendéra, tameng, sceptre, kilat, sing siji-sijine utawa digabungake karo lambang liyane nglambangake karakter bangsa utawa ciri-ciri sing disenengi bangsa lan apa tujuane.

Kabeh iki saka sudut pandang praktis lan materi. Ana simbolisme liyane manuk elang ing ngendi ciri sing padha bisa ditemokake saka sudut pandang sing luwih spiritual.

Iku salah siji saka papat "Makhluk hidup" kasebut ing Apocalypse sing diarani ngadeg ing dhampar saka Gusti Allah. Elang ditugasake minangka tandha Scorpio of the Zodiac. Iku minangka simbol kekuwatan spiritual ing manungsa. Elang iku pasangan, kekuwatan rohani ing manungsa sing bisa munggah ing dhuwur. Bangsa utawa wong sing njupuk elang minangka lambang ing akal rohani kanthi tujuan supaya bisa nampa cara spiritual apa wae sing diwakili dening elang sajroning simbolisme materi. Dheweke kepengin ngalahake kabeh sing ana ing sangisore lan nggunakake kekuwatane kanggo ningkatake alam sing luwih dhuwur. Kanthi ngarahake kekuwatan iki diwakili dening elang, dheweke dadi penakluk kepinginane, kepengin nguwasani wilayah sing dituju dening dheweke, lan, kaya elang, nggawe omah ing dhuwur gunung ing awak ndhuwur vertebrae serviks. Dadi, dheweke munggah saka tandha Scorpio, yaiku ujung paling ngisor saka tengkorak, menyang ndhuwur, sing ndadekake sirah.

 

Apa elang sing dipimpin kaping pindho saiki digunakake minangka emblem nasional sawetara negara, lan sing ditemokake ing monumen Hittite kuna ing jaman Alkitab, nyatakake kondisi manungsa sing androgynous?

Nalika manuk elang sing dipigunakaké minangka simbol nasional kadhangkala dipigunakaké kanggo nélakaké antara liya, sing ndadékaké loro negara utawa negara minangka siji, senadyan ana loro kepala pamaréntahan. Kajaba simbol-simbol liya sing diiringi elang sing dipimpin ganda ing monumen Hittite kuno, simbol iki ora bisa ngrujuk marang wong sing asri. Wong lanang orrogynous utawa wong lanang rong jinis, kudu nduweni rong fungsi, loro kakuwasan sing ana ing sajroning natura. Elang sing dipimpin ganda sing padha ing alam, amarga loro-lorone ana manuk elang. Kanggo wong androgynous sing diwakili dening elang, elang kasebut kudu diiringi utawa disambung karo singa, sing, sanajan ing dunyo sing beda, nggambarake antarane kewan apa manuk elang sing ana ing antarane manuk. Rosicrucian kuno nyathet "Dwa Singa Abang," sing ngemu teges kepinginan utawa kewan ing manungsa. Dheweke uga ngucapake "The Gluten of the Eagle," sing padha tegese daya psiko-spiritual ing manungsa. Iki loro, getih singa abang, lan gluten saka elang putih, padha ngandika, kudu ketemu lan commingle lan omah-omah, lan saka union sing bakal berkembang luwih gedhe. Iki kaya rambute kosong wong guntur kajaba simbolisme dipahami. Nalika iku, bakal diwujudake yen dheweke luwih ngerti babagan pangolahan fisiologis tinimbang dheweke diwenehi kredit.

Getih singa sing abang yaiku kepinginan aktif sing urip ing getih awak. Gluten saka elang putih ana ing aspek pisanan ing lymph ing awak. Lymph nyedhiyakake atimu lan uga disatoni karo getih. Saka persatuan iki ana kekuwatan liyane sing bakal nimbulake generasi. Yen impuls iki gratified, Alchemists ngandika, sing singa bakal dadi kuwat lan elang bakal ilang daya kanggo munggah. Nanging, yen gluten elang putih lan getih singa abang kudu terus mingle bebarengan tanpa menehi rangsangan, singa bakal dadi kuwat lan elang kuat, lan kekuwatan lair saka commingling bakal menehi pemuda kanggo awak lan kekuatan kanggo pikiran.

Iki loro, singa lan elang, minangka simbol loro prinsip, aspek lanang lan feminin saka sudut pandang psycho-fisik. Androgyne yaiku salah sawijining jinis lan fungsi lanang lan wadon. Singa lan elang, getih lan tlutuh bening, teka ing awak sing padha lan nindakake fungsi kanggo ngasilake kekuwatan anyar ing jero awak lan tanpa menehi rangsangan kanggo ekspresi lahiriah, nggawe daya jasmani sing anyar saka sing dilahirake anyar kang, kaya elang, bisa munggah saka bumi lan menyang ndhuwur alam.

Kanca [Persamaan HW]