Yayasan Word

THE

WORD

JUNE, 1912.


Hak cipta, 1912, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Ing papat kwartal lan setengah kothak bunder ing Masonic Keystone of the Arch Arch Bab padha huruf HTWSSTKS Apa padha hubungan apa karo Zodiak, lan apa posisi sing watara bunderan nuduhake?

Huruf H. T. W. S. S. T. K. S. diwaca saka kiwa menyang tengen, nanging uga kudu ngaktifake saka kiwa menyang kiwa. Minangka kita ngerti zodiak, huruf pisanan H. ana ing papan aries, yaiku T. ing akuarium, W. ing capricorn, S pisanan ing scorpio, S nomer loro. ing libra, T. nomer loro ing leo, K. ing kanker, lan nomer telu S. ing taurus. Huruf kasebut bisa ditemokake ing buku Mason, nanging uga tembung sing ora diwedharake huruf kasebut, uga ora ana artine. Mula, kudu disimpulake manawa makna kasebut rahasia lan penting lan ora dimaksudake kanggo instruksi lan katerangan saka wong-wong sing durung njupuk gelar Royal Arch Chapter. Penulis dudu anggota Fraternity Masonic, ora nampa instruksi saka Fraternity babagan Masonry, lan ora nduwe kawruh babagan rahasia Kerajinan Masonik. Nanging simbolisme minangka basa universal. Sapa sing mangerténi, kudu maca makna saka keystone kanthi cahya Masonry, sing kalebu ing zodiak, lan dijelasake kanthi cahya sing diwenehake zodiak, lan miturut jurusan sing ditampa dening wong sing ditampa. Papat tandha zodiak, gemini, virgo, sagittary lan pisces, ora dikepengini ora perlu kanggo pakaryan, utawa yen ora kalebu tandha-tandha, taurus, leo, scorpio lan akuisari. Taurus, leo scorpio lan akuarius ditandhani nganggo huruf S. T., S. T., sing diselehake ing tengah antarane tandha aries, kanker, libra lan capricorn. Yen tandha-tandha utawa huruf sing saling disambung karo baris, loro sing bakal ditambahi. Salib sing dibentuk dening garis vertikal H. S. lan garis horisontal K W. yaiku salib stasioner saka zodiak, aries-libra lan kanker-capricorn. Salib sing dibentuk dening garis S. S. lan T. T. minangka salib zodiak sing dipindhah, dibentuk dening tanda-tanda taurus-scorpio lan leo-aquarius. Tandha lan salib sing bisa ditrapake iki ditondoi dening papat kewan suci: bantheng utawa sapi, taurus, sing dituduhake dening huruf S .; singa, leo, sing iku huruf T ;; helang utawa scorpio, ing papan kasebut yaiku huruf S ;; wong (kadhang malaikat) utawa aquarius, ing papan kasebut yaiku huruf T. Sekilas hubungan lan posisi huruf lan tandha loro salib iki: Huruf H. lan ing sisih liyane S., makili kepala andharan lan dhasar, lan cocog karo aries lan libra. Huruf K. lan W. makili loro-lorone saka keystone, sing cocog karo pratandha kanker-capricorn. Iki minangka salib pegunungan ing zodiak. Ing huruf ndhuwur S. lan huruf ngisor S. makili pojok sisih ndhuwur lan pojok ngisor saka ander lan cocog karo tandha taurus-scorpio saka zodiak. Ing huruf ndhuwur T. lan huruf ngisor T. cocog karo pojok sisih ndhuwur liyane lan pojok ngisor saka kunci, lan tandha-tandha aquarius-leo saka zodiak, sing dadi zodiak sing bisa dialihake. Huruf saka keystone iki, utawa tandha-tandha saka zodiak, bisa digunakake kanthi pasangan kanthi pirang-pirang cara. Bakal digatekake huruf sirah lan pangkal lan sisih loro saka keystone beda lan huruf sing beda (S. S. lan T. T.) pojok-pojok sing cocog karo salib zodiak sing bisa ditrapake, ditondoi dening papat kewan sing kasebut ing ndhuwur, padha. Yen huruf saka keystri lan posisi, lan tandha-tandha saka zodiak iku mung kanggo teka-teki pikiran lan wong-wong sing takon marang ahli, iku ora ana gunane lan dibuwang wae. Nanging dheweke duwe kasunyatan sing signifikan, yaiku nilai fisik lan spiritual.

Zodiak nggantosi manungsa ing jagad raya lan alam semesta ing manungsa; kunci iku wakil manungsa. Panjelasan babagan posisi sing dilebokake dening manungsa ing jagad iki lan ngembangake kabecikan sing dheweke ngatasi pialane sing nyiksa dheweke, sadurunge dheweke munggah dadi makutha lan kamulyane, dawa banget kanggo nyoba. Mung garis sing paling ringkes bisa diwenehake ing kene. Minangka manungsa fisik diselehake ing jagad fisik ing zodiak, saéngga manungsa minangka roh diselehake ing fisik, awak fisik. Minangka wong sing lair saka wanita kudu muncul saka kahanan fisik sing cendhek, nyambut gawe liwat alam kewan, lan nuwuhake kamulyan intelektual ing jagad iki, mulane manungsa minangka roh kudu ngalahake lan mundhak saka sifat kewan asale. munggah lan ngrampungake manungsa kapinteran minangka makutha lan kamulyan spiritual. Kaya Ixion ing mitologi wong Yunani kaiket lan urip salib, kanggo mbebasake tumindak sing salah, mulane manungsa diselehake ing jagad iki kanggo nindakake nasibe; Lan, kaya manungsa minangka roh sing diselehake ing awak fisik kanggo ngalami tes alam fisik, sing bakal disiksa, nganti dheweke bakal ngatasi, alam kewan, sawise iku bakal diliwati lan diresiki kanthi kabeh tes lan uji coba, saengga dheweke bakal dipasang lan mbuktekake dheweke pantes ngisi papan sing tepat ing jagad raya. Tanda-tanda zodiak nuduhake tahapan-tahap lan ukara miturut pria fisik lan psikis lan jiwa lan spiritual sing kerja ing zodiak masing-masing, ing zodiak sing kalebu kabeh. Huruf ing keystone kudu nuduhake cara lan cara sing digunakake dening manungsa minangka roh ing awak fisik ing zodiak sing diselehake, supaya dheweke bisa dadi kunci nyata sing ngrampungake lengkungan kraton. Pakaryan Royal Arch Chapter bisa uga menehi simbolisme huruf lan keystri; nanging iku mung bisa dadi simbolisme. Manungsa minangka roh bisa uga bakal ngrampungake lengkunge, nanging ora ngrampungake, mula ora ana sajroning uripe. Dheweke ngalahake; dipateni dening mungsuhe. Sepira seda, dheweke wungu lan teka maneh, lan bakal terus kerja nganti dheweke tangi lan ngisi papane lan ngrampungake lengkungane ing candhi. Bunder gesangipun, lengkungan, bakal lengkap. Dheweke banjur bakal metu maneh.

Tombol fisik saben Mason sing njupuk Royal Arch Chapter dadi simbol awake dhewe nalika dheweke bakal pantes lan siyap ngrampungake lan ngisi lengkungan gesangipun - ing candhi kasebut ora digawe nganggo tangan. Manungsa minangka Mason, watu kunci candhi, saiki ana ing bagian paling ngisor saka struktur kasebut. Dheweke, iku ing papan jinis, libra, saka zodiake. Dheweke kudu njedhul, kudu ngluhurake awake dhewe. Sawise njupuk posisi sing dituduhake dening huruf ing keystone, utawa kanthi tandha-tandha saka zodiak, lan nindakake pakaryan sing dibutuhake dening saben huruf utawa tandha, dheweke kudu munggah kanthi regane dhewe lan kerja menyang sirah - yaiku makutha lan kamulyan. saka manungsa. Nalika watu kasebut digedhekake saka papan seks menyang sirah, dheweke, wong, keystone, bakal dadi abadi. Dheweke banjur bakal dadi kabeh sing dicritakake babagan Watu Putih sing ana jeneng anyar, jenenge sing anyar, sing dheweke dadi tandha ing watu kasebut, watu kekekalan.

Kanca [Persamaan HW]