Yayasan Word

THE

WORD

JULY 1912.


Hak cipta, 1912, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa Rasa ing Panganan?

Rasa minangka fungsi awak form kanggo ndhaptar nilai lan kuwalitas ing cairan lan barang padhet. Ora ana rasa panganan nganti banyu wis menehi panganan karo ilat. Sanalika banyu, kelembapan, air liur, wis nggawa panganan sing ana hubungane karo ilat, organ rasa, syaraf ilat langsung nyritakake awak sing dadi panganan. Tanpa banyu kanggo nggawe sesambungan ing antarane panganan lan syaraf ilat, saraf ora bisa nggawa kesan panganan kasebut menyang awak lan awak wujud ora bisa nindakake fungsi rasa.

Ana hubungan subtle ing antarane badan sing duwe kualitas rasa, saraf lan awak sing bentuk, lan banyu. Hubungan halus yaiku ikatan sing nyebabake rong bagean hidrogen lan siji bagean oksigen dadi apa sing kita sebut banyu, sing beda karo salah siji karakteristik hidrogen utawa oksigen sing kalebu banyu. Ana banyu ing saben partikel panganan. Ikatan sing nyawiji loro gas kanggo ngasilake banyu yaiku iketan subtle sing padha sing nyawiji panganan, saraf ing awak, banyu, lan awak wujud.

Nalika banyu fisik nyritakake artikel panganan menyang ilat, unsur subtle ing banyu saiki lan tumindak langsung ing awak sing wujud, yen saraf lambung ora utuh. Unsur subtle ing banyu sing nyritakake panganan menyang ilat iku padha ing banyu lan ing panganan lan lidah lan syaraf. Elemen subtle kasebut yaiku banyu unsur gaib. Banyu sing kita ngerti mung ekspresi lan ekspresi banyu unsur gaib. Banyu subtle iki minangka unsur kang wujud awak dhewe umume.

Rasa minangka fungsi ing awak iki kanthi njupuk unsur liwat gaib dhewe banyu banyu karangan utawa kuwalitas sing ana ing panganan. Rasa minangka fungsi awak wujud, nanging ora mung fungsi. Rasa minangka salah sawijining indra. Bentuk sing dadi kursi kabeh pikiran sehat. Bentuk awak nyathet kabeh sensasi. Sensasi dialami dening manungsa mung liwat awak wujud. Bentuk awak nyritakake saben pangertian liyane. Tujuan panca indhake yaiku saben-saben kudu menehi kontribusi kanggo kabecikan umum awak, supaya awak bisa dadi instrumen sing cocog kanggo digunakake lan pangembangan pikiran. Tujuan rasa yaiku kanthi cara awak bisa ndhaptar sensasi sing diprodhuksi saka panganan supaya bisa mbedakake antarane dheweke lan nolak panganan kaya sing ora perlu lan gawe piala, lan pilih mung sing paling cocog kanggo panggunaan pikiran ing bangunan lan njaga struktur fisik lan awak sing bentuk.

Rasa bakal nuntun manungsa lan kewan tartamtu kanggo panganan sing paling apik lan migunani kanggo awak, yen wong lan kewan kasebut urip kanthi normal lan alami. Nanging manungsa ora normal lan alami, lan ora kabeh kewan, amarga pengaruh sing dienggo lan digawa dening manungsa.

Rasa mambu luwih raket karo panganan lan rasa tinimbang sing liya amarga bau ora bisa langsung, lan cocog karo perkara fisik, lan panganan digawe saka unsur sing mlebu menyang komposisi prakara fisik.

 

Apa rasa panganan apa wae sing ana ing sajrone mangan?

Wis. Panganan sing kasar nyukupi awak fisik. Unsur gaib subtle, banyu, mung diarani, iku nutrisi kanggo wujud awak ing fisik. Rasa saka unsur gaib iku panganan kanggo katelu soko kang ana ing lan liwat awak wangun. Ing manungsa, sing katelu iki durung wujud, sanajan wis ditulis ing wangun khusus dening jinis kewan. Kaping telu iki sing entuk nutrisi ing manungsa saka rasa panganan yaiku kepinginan. Kepinginan tekan indra lan digunakake kanggo narik kasenengan sing bisa ditindakake kabeh sensasi. Saben pangertèn mangkono mentri kanggo kepinginan. Nanging, rasa khusus sing cocog karo kepinginan, lan kepinginan sing digunakake kanggo nggandhengake awake dhewe karo indera liyane, yaiku sentuhan utawa perasaan. Dadi kepinginan iku hubungane dhewe liwat tutul kanggo rasa, lan ndudohke liwat indera pangrasa kabeh pleasures kang bisa nemu saka panganan liwat rasa. Yen badan wujud diijini nindakake fungsi rasa tanpa kudu nuruti panjaluk kepinginan, kanthi otomatis mung milih panganan sing perlu kanggo njaga wujud lan struktur fisik. Nanging wangun awak ora diijini milih panganan sing paling dibutuhake. Kepinginan nguwasani awak wujud lan digunakake kanggo ngalami kepuasan sensasi sing ora bisa dipikolehi tanpa wujud awak. Rasa sing paling nyenengake kepinginan, kepinginan nuntut liwat wujud awak, lan manungsa, deluded menyang pracaya sing kepinginan punika piyambak, contrives sabisa kanggo nyedhiyani pangan kaya unreasonably nuntut liwat rasa. Dadi rasa diolah kanggo nyukupi kekarepan, kewan kewan sing ora nalar, sing dadi bagean saka dandanane manungsa. Kanthi nyediakake panjaluk kepinginan liwat rasa panganan dijupuk menyang awak kang cilaka kanggo pangopènan, lan ing Course saka wektu kahanan normal Kagodha lan gerah asil kesehatan. Keluwen kudu ora bingung karo rasa. Keluwen minangka kepinginan alami kewan kanggo nyukupi kabutuhane. Rasa kudu dadi cara kewan bisa milih panganan sing dibutuhake kanggo pangopènan. Iki kéwan ing negara alam bébas, lan adoh saka pengaruh manungsa, bakal nindakake. Kewan ing manungsa, manungsa asring bingung lan banjur ngenali karo awake dhewe. Sajrone wektu, rasa kanggo panganan wis diolah. Kepinginan utawa kewan ing manungsa wis diwenehi panganan kanthi rasa subtle ing panganan, lan kewan kasebut ngrusak wujud awak lan nyegah saka nindakake fungsi alami kanggo njaga kesehatan awak kanthi sakabehe lan minangka reservoir. gesang ingkang saged dipunginakaken dening manungsa kangge nyambut damel wonten ing donya.

Rasa duwe regane saliyane panganan. Kekuwatane yaiku kanggo ngasut kepinginan, nanging mung menehi nutrisi sing dibutuhake, lan ora nambah kekuwatane ngluwihi kekuwatan sing bisa ditindakake.

Kanca [Persamaan HW]