Yayasan Word

THE

WORD

MAYU, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Ing surat sing bubar ditampa, kanca takon: Apa luwih apik yen awak dikremasi sawise mati tinimbang mati dikubur?

Ana akeh alasan sing luwih maju ing babagan kremasi. Antarane sing kremasi luwih resik, luwih resik, mbutuhake ruangan sing kurang, lan ora nggawe penyakit, kayata asring teka saka kuburan, ing antarane wong sing urip. Nanging sing paling penting yaiku majokake Theosophists, yaiku yen pati yaiku mbuwang prinsip-prinsip sing luwih dhuwur, lan tegese ninggalake awak dadi omah kosong. Sawise jiwa manungsa wis nyopot dhewe saka sisa, sisa awak astral, sing menehi lan njaga fisik kanthi wujud, lan awak sing dikarepake. Badan astral utawa mbentuk terus-terusan, bisa tahan suwene, fisik, bakal ilang kaya fisik. Nanging, awak kepinginan iku minangka pasukan aktif sing bisa ngrusak proporsi amarga kepinginan kasebut ganas utawa inimical sajrone urip. Badan kepinginan iki bisa nganti pirang-pirang atus taun manawa kepinginan kasebut kalebu cukup kuwat, dene awak fisik isih sawetara taun. Badan kepinginan iki minangka vampir sing narik kekuwatane, sepisanan saka sisa lan nomer loro saka awak urip sing bakal menehi pamirsa, utawa ngakoni ngarsane. Badan pepinginan bakal narik rezeki saka bentuk mati lan awak astral, nanging yen awak fisik dikritik sing nyingkiri kabeh sadurunge. Sing ngrusak pasukan awak fisik, ngilangi awak astral kasebut, ngrampungake unsur-unsur kasebut mula sadurunge dilahirake lan nalika urip ing jagad iki, lan ngidini pikiran mbuwangake awake kanthi luwih gampang saka awak kepinginan lan mlebu menyang liyane sing diarani agama swarga. Kita ora bisa nindakake layanan sing luwih gedhe kanggo wong sing kita tresnani lan sing wis tiwas saka urip iki tinimbang badan sing dikubur lan kanthi mangkono kudu ngeculake kebutuhan sing guncang saka gegelung fana lan sisane kuburan.

 

Apa ana bebener ana ing crita sing kita maca utawa krungu babagan, babagan vampir lan vampir?

Kita urip kanthi umume banget ilmiah supaya ngidini kayekten ana ing kasunyatan media nursery kaya vampire. Nanging, kasunyatane, isih ana, lan akeh wong ilmiah, sing wis tau ngalami tahyul ing taun-taun, dadi khayal tinimbang sing paling dipercaya nalika ngalami pengalaman vampir; mula iku giliran dheweke ngalami alangan lan jibes saka kanca ilmuwan. Salah sawijining kauntungan saka kewujudan materialistik sing umum babagan eksistensi sub-mundane lan super-mundur, yaiku mikirake ide-ide populer saka taler goblins, ghouls, lan vampire, kanthi ngolok-olok. Pramila kurang saka vampirisme tinimbang ing Zaman Pertengahan nalika kabeh wong percaya sihir lan ilmu sihir. Vampire isih ana lan bakal terus dibentuk lan tetep urip sajrone menungsa bisa urip fiendish, sing ditindakake ing pikiran lan kepinginan mateni satrune, nesu marang wong mlarat lan ora duwe daya, ngrusak nyawa kanca-kancane, lan ngurbanake wong liya kanggo kepinginan egois lan paling apik. Yen manungsa duwe kepinginan sing kuwat lan kekuwatan intelektual kanthi kalbu utawa kerentanan, yaiku urip sing mentingake awake dhewe, ora duwe rasa welas asih marang wong liya, yen kepinginan dadi gegayuhan, njupuk samubarang bisa entuk bathi ing bisnis, ora nggatekake budi pekerti, lan ngrasakake wong liya menyang kekarepan dheweke ing kabeh cara sing bisa dingerteni dening kapinterane: mula yen ana wektu mati kanggo wong sing kaya ngono, mula ana kabentuk sawise mati apa sing diarani badan kepinginan, kekuwatan lan kekuwatan fiendis. Iki cukup béda saka bentuk astral sing nglewati babagan sisa fisik. Awak kepinginan kaya iki luwih kuwat tinimbang wong sing rata-rata lan luwih kuat, amarga pikirane nalika urip ana konsentrasi. Badan kepinginan iki banjur dadi vampir amarga mbuwang kabeh wong sing bakal mbukak lawang kanthi urip, pikirane, lan kepinginan, lan sing cukup lemah bakal ngidini vampir ngatasi rasa moral kasebut. Dongeng sing nggegirisi bisa diceritakan babagan pengalaman akeh wong sing dadi korban vampir. Awak sing kaya ngono yaiku urip vampir asring ditemokake seger, utuh, lan daging malah bakal anget taun sawise kuburan. Iki mung tegese awak kepinginan kadhangkala cukup kuwat kanggo njaga fisik liwat awak astral, lan supaya tetep wujud fisik, liwat urip sing diwenehake karo urip sing digambar saka awak manungsa sing urip dening vampire utawa kepinginan awak. Kobong awak kanthi kremasi ora bisa ngilangi kemungkinan vampire manungsa bisa njaga awak fisik kanthi urip sing digambar saka urip. Badan manungsa, meh minangka reservoir utawa omah panyimpenan, wis dirusak lan awak kepinginan ora bisa langsung njupuk urip saka wong-wong sing urip lan dicegah teka kanthi meh padha sesambungan karo dheweke.

 

Apa alasane wong mati dadakan entuk muda utawa urip prima, yen bakal katon yen akeh kegunaan lan wutah, mental lan fisik, ana sadurunge?

Yen jiwa kasebut urip, mula duwe piwulang sing dibutuhake kanggo sinau, kanthi sinau sing bisa diwarisake yen pengin. Wektu kanggo mulang babagan urip tartamtu sing bakal disinaoni, bisa uga sawetara taun utawa dilanjutake luwih saka satus, utawa pelajaran kasebut ora bisa dipelajari; lan jiwa bali sekolah maneh lan nganti sinau babagan pelajaran kasebut. Siji bisa sinau luwih akeh sajrone rong puluh lima taun liyane bisa sinau satus. Urip ing jagad iki kanggo entuk kawruh sing akurat babagan kabecikan sing abadi. Saben urip kudu ningkatake jiwa siji tingkat luwih cedhak karo awake dhewe. Sing biasane diarani kacilakan mung kanthi rinci babagan hukum umum. Laka utawa kedadeyan iku mung siji lengkungan cilik siklus. Kacilakan sing dingerteni utawa katon, mung minangka tutugan lan rampung saka tumindak sing ora katon. Aneh kaya sing kacilakan, kacilakan meh asring disebabake dening pikirane sing isa ngasilake. Panginten, tumindak, lan kacilakan minangka siklus lengkap lan akibat. Bagean siklus sabab lan efek sing nyambungake nyebabake akibat kasebut yaiku tumindak, sing bisa katon utawa ora katon; lan bagean siklus sabab lan efek kasebut minangka akibat lan akibat saka sebab kasebut, yaiku kacilakan utawa kedadeyan. Saben kacilakan bisa ditelusuri sababe. Yen kita nemokake sabab langsung saka kacilakan kasebut mung tegese manawa wis diasilake bubar, tegese mung siklus pamikiran, tumindak, lan efek, sing paling anyar; nanging nalika kacilakan utawa efek kasebut didhewekake lan ora bisa ndeleng langsung sadurunge ana sabab, iki mung tegese siklus pamikiran dudu siklus cilik, lan saiki pungkasan, nanging dilanjutake dadi siklus luwih gedhe, pamikiran lan tumindak sing bisa ditemokake sadurunge utawa sadurunge urip.

 

Yen lengen astral, sikil, utawa anggota awak liyane ora dipateni nalika anggota fisik dipateni, yagene badan astral ora bisa ngasilake lengen fisik utawa sikil liyane?

Pitakon iki bakal ditakoni babagan asumsi manawa awak astral ora ana, kaya ana, bisa ngasilake sembarang anggota fisik nalika ilang, utamane amarga dituntut dening kabeh Theosophists yen perkara fisik dibangun menyang awak manungsa miturut kanggo desain awak batin utawa astral. Nanging panjelasan kasebut gampang banget. Mesthi dadi medium fisik sing dadi perkara fisik sing diganti dadi perkara fisik liyane lan uga kudu ana badan kanggo saben pesawat sing dienggo. Sedheng fisik yaiku getih, sing panganan banjur owah dadi awak. Sharinga linga minangka molekuler ing struktur, dene awak fisik dumadi saka jaringan sel. Saiki sanajan lengen astral biasane ora dipotong nalika anggota fisik ditumpuk, ora ana medium fisik sing bisa gegayutan karo materi babagan fisik. Dadi, sanajan lengen astral ora bisa nyritakake perkara fisik kasebut ing awake dhewe, amarga ora ana medium liya kanggo mindhah perkara fisik. Dadi mitra astral molekular lengen fisik selular sing dienggo ora duwe cara kanggo nggawe barang fisik dadi awake dhewe. Sing paling apik sing bisa ditindakake yaiku mbangun jaringan anyar ing endhas stump lan saengga nutup tutup. Iki uga bakal nerangake kepiye lara, lan ngapa parut jero yen daging durung digabung supaya cedhak karo jaringan.

Kanca [Persamaan HW]