Yayasan Word

THE

WORD

JANUARI, 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Dadi wektu divisi dadi taun, sasi, minggu, dina, jam, menit, lan detik apa wae korespondensi karo proses psikologi utawa liyane ing awak manungsa? Yen mangkono, apa sing dadi koresponden?

Ana koresponden sing tepat antara siklus alami nalika siklus srengenge, rembulan lan planit lan proses fisiologis tartamtu ing awak manungsa, nanging divisi sing digawe dening kontroversi mekanik manungsa ora tepat.

Alam semesta minangka umum dituduhake kabeh sing bisa dideleng utawa dingerteni langit utawa papan; alam semesta iki cocog karo awak fisik manungsa; Klompok lintang, kayata, cocog karo saraf lan ganglia ing awak. Srengenge, rembulan, bumi, lan lintang-lintang sing diarani planet kanthi satelit utawa bulan masing-masing, pindhah ing atmosfer dhewe.

Ngandika utawa ngira wektu dadi "sukses fenomena ing jagad iki," ditandhani dening gerakan sing diarani badan-badan swarga ing ruang angkasa, lan owah-owahan lan fenomena kasebut ngasilake hubungane karo bumi, ana koresponden antarane fenomena lan awak manungsa normal kanthi proses fisiologis lan owah-owahan lan asil sing diasilake. Nanging ora cocog kanggo safety kita nemokake perkara kasebut; aja nganti kita mbukak kothak Pandora.

Penting lan cukup kanggo ngerti ana rong kuman ing awak manungsa sing makili lan cocog karo srengenge lan rembulan. Sistem generative ing awak cocog lan ana gandhengane karo sistem tata surya. Nanging saben organ ing sistem tata surya duwe organ sing cocog ing awak. Wiji lan lemah ing sistem generik minangka asil saka tumindak organ-organ ing awak sing cocog karo srengenge lan rembulan. Intine utawa ekstrak asil saka tumindak organ, sing gegandhengan lan ana gandhengane karo planet, nindakake pakaryan liwat macem-macem sistem awak, lan kabeh kerja bebarengan ing ekonomi umum awak kanggo periode urip alami. saengga pakaryan tartamtu ingkang kedah dipunjalari badan saged kawujud.

Ana ing awak minangka prinsip sing dadi wakil lan cocog karo srengenge. Iki mudhun lan munggah utawa ing saubenging awak, amarga srengenge wis dikandhakake nggawe siji bunder lengkap liwat rolas tandha tandha-tandha saka zodiak. Saka tandha tandha sing cocog karo sirah manungsa, mudhun saka kanker tandha, sing cocog karo dodo utawa dodo, menyang libra tandha sing cocog karo papan kasebut (dudu organ-organ) jinis, lan munggah karo tandha capricorn, cocog karo tulang punggung ing wilayah jantung, lan bali maneh kanggo nggegirake sirah, ngliwati kuman utawa srengenge awak liwat tandha-tandha zodiak kasebut ing wektu siji perjalanan solar taun. Ana ing awak liyane minangka wakil kuman ing wulan. Kuman lunar kudu ngliwati kabeh tandha ing zodiak. Nanging, kasebut ora biasane kedadeyan. Zodiak rembulan dudu zodiak semesta. Wulan nggawe revolusi liwat zodiak ing awak sajrone rong puluh sanga lan dina fraksi, cocog karo wulan lunar. Nalika rembulan kebak ing aries zodiak lan kuman koresponden kasebut ing awak kudu ana ing sirah; kuartal pungkasan yaiku kanker zodiak lan dhadha awak; peteng nalika mbalik menyang wulan anyar yaiku libra saka zodiak banjur kuman kasebut ing awak ana ing wilayah seks. Ing kuartal kaping wulan ana ing capricorn lan kuman awak kudu ing sumsum balung mburi ing sisih jantung, lan saka ing kono kuman awak kudu terus munggah menyang sirah, nalika wulan wis kebak tandha . Dadi taun srengenge lan wulan lunar dicenthang ing awak kanthi ngliwati kuman sing ditepungi nganggo awak.

Minggu bisa uga minangka wektu paling tuwa kanggo tanggalan manungsa. Iki kacathet ing tanggalan wong-wong kuno. Wong modern, mesthine, wis nyilih saka dheweke. Saben dina minggu ana gandhengane karo srengenge, rembulan, lan planit, sing saben dina kasebut jenenge. Gesang awak manungsa cocog karo siji manifestasi sistem tata surya. Minggu ing awak manungsa cocog karo ukuran sing padha.

Dina, yaiku revolusi bumi sapisan ing sumbue, minangka salah sawijining pitu suwene minggu, lan ing sajrone wektu luwih gedhe dituduhake maneh. Ing awak manungsa, kuman utawa prinsip sing cocog karo bumi nggawe siji lengkap liwat sistem tartamtu, sing cocog karo revolusi bumi. Surat kabar kasebut, taun srengenge lan wulan, wulan lunar, minggu, dina kanthi operasi fisiologis awak manungsa, dipungkasi kanthi dinane. Ana pirang-pirang langkah suntingan liyane saka "suksesi fenomena ing alam semesta" sing cocog karo bahan lan proses ing awak manungsa. Nanging sajrone jam, menit lan kaloro, mung bisa dituntut jinis analogi antarane universal lan fisiologis nyatakake jinis analogi antarane fase universal lan fisiologis. Jam, menit lan kaping pindho bisa uga diarani minangka langkah modern modern. Yen langkah sing diarani nomer loro diadopsi, mula rumangsa dadi cekak, mula ora bakal ana upaya kanggo dibagi-bagi. Ilmu fisik nggawe kesalahan sing padha nalika menehi jeneng atom menyang bagian menit apa sing dianggep minangka unsur primitif. Banjur, dheweke nemokake saben "atom" kasebut minangka alam semesta sing sethithik, divisi kasebut dijenengi elektron, ion, sanajan bisa uga ion kasebut ora dadi divisi utama. Badan manungsa diatur lan kudu tumindak sesuai karo fénoména ing alam semesta, nanging manungsa biasa ngganggu proses alami lan fungsi normal awak. Banjur dheweke nemu masalah. Nyeri, gerah lan penyakit minangka asil, yaiku proses alami awak ing upaya alam kanggo mulihake kahanan normal. Proses-proses kasebut ing awak manungsa nduweni hubungane karo konflik lan kateklikem ing alam, kanggo njaga keseimbangan. Yen wong ing awak bakal bisa lan ora nate mbatalake alam, dheweke bisa ngerti koresponden sing tepat antarane saben bagean awak lan bagean sing cocog ing alam semesta lan proses timbal balik.

Kanca [Persamaan HW]